Mikä järki äänestää tiettyä ehdokasta puolueesta eduskuntavaaleissa

Arvonta

Suomessa käytetään ns. D’Hondtin menetelmää ääniä laskiessa. Tämän takia puolueen ehdokkaiden yhteenlaskettu määrä on merkitsevä ja eniten ääniä saanut ehdokas puolueesta saa tavallaan kaikkien muiden ehdokkaiden äänet itselleen. Lopputulos on sama, koska puoluekuri takaa yksimielisyyden eduskunnassa. Lopulta on siis aivan sama, saako ehdokas A enemmän ääniä kuin ehdokas B, koska toinen kuitenkin saa toisen äänet.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Menetelmässä on se hyvä puoli, että jos oma puoluekanta on selvillä, voi äänestää huoletta myös sellaista mieleistä puolueen ehdokasta, jolla ei ole mitään mahdollisuuksia tulla valituksi.

   Äänestäjä voi ilmaista kantansa vapaasti ilman pelkoa äänen hukkaan menosta, kun ei tarvitse kylmästi laskelmoida "veikata varmaa hevosta".

  • äänestänIhmistä

   Se järki, että edustaja saa varmuutta omiin toimiinsa. Hän tietää, että kuinka suuri hänen kannatuksensa on. Samoin vähemmän äämiä pitää vähempää meteliä, koska hänen takanaan ei ole niin paljoa oikeaa kannatusta.
   Se on kuitenkin hyväksi, että puolue joka saa ääniä paljon, kenen tahansa edustajan takia, josta suomalaiset pitävät, saa hänen puolueensa etua siitä.

  • puoluevaalit

   Siksi puolueen valinta onkin se kriittinen asia. Puoluevaalit nämä ovat. Puolueen valinta on ykkösprioriteetti. Sen jälkeen valitaan puolueesta paras/sopivin ehdokas.

   • ehdokaseitärkein

    Juuri niin! On vain ikävä kyllä paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät tätä tajua ja äänestävät vain jotakin mieleistä ehdokasta puolueesta välittämättä, saati että ajattelisi mitä asioita pitää itse tärkeänä ja tekisii ratakaisut siltä pohjalta.


  • vasurvihuri

   Minä äänestän joko vasureita tai vihureita. Vastaan kysymyksiin Ylen ja Maikkarin vaalikoneissa. Katson ketä näitten puolueitten ehdokkaista asettuu parhaille sijoille. Sitten äänestän sitä parhaiten sijoittunutta. Jos on kaksi tasavahvaa, äänestän naista. Tosin viimeksi äänestin nuorta miestä, vaikka toinen tasavahvoista olisi ollut nainen, en tiedä miksi tein näin, mutta niin se nyt vain meni.

   Tänä vuonna molemmissa vaalikoneissa parhaan sijan näistä puolueista sai sama ehdokas, ei vaikeutta valinnassa. Maikkarilla ykkössijan sai Sari Jesajah. Hän on miellyttävän tuntuinen henkilö, mutta en kehtaa kumminkaan krisuja äänestää.

   • eiluottamista

    Vaalikoneisiin ei kannata luottaa yhtään. Ehdokkaat vastaavat siellä siten kuin arvelevat kansalaisten haluavan. Toimivat tai joutuvat toimimaan tosiasiassa ihan toisin. Vaalikoneista on apua vain niille, joilla ei ole mitään käsitystä politiikasta, niin saapahan edes jotakin suuntaa sieltä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   193
   7605
  2. Nikokin nauraa Sofian ikävälle

   https://www.seiska.fi/kotimaa/niko-ranta-aho-sai-kuulla-sofia-belorfin-rajusta-piikittelysta-tvssa-paljonkertova-reaktio Mutta nainen ei vaan älyä hä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   2837
  3. Onko Maralla rahat loppu

   Elkö ole varaa ottaa remppamiestä vaan Pikkarainen joutuu maalaamaan. Vitsi mikä teatteri video taas. Vaimo katsoo kun mä maalaan. En kestä, mut ei mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   2203
  4. 41
   1545
  5. Onko Martina Aitolehden rikostuomiot este USA-matkalle?

   Avataanpa tästä kokonaan oma keskustelu nyt kun aihe nousi toisen otsikon alla esiin. Miten käy maailmanmestaruuskisojen? Pääseekö rikostaustainen Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   1333
  6. Sano että sä

   Huijasit mua, et halusit vain testata mun tunteita? 🥺
   Ikävä
   79
   1101
  7. Maran ja Hannun yhteenmuutto

   Ai että mä odotan sitä, että pariskunnan arki alkaa. Tähän asti ollut alkuhuumaa ja siinä jo yksi välirikko, Mara poisti hempeilykuvat instasta. Katot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1086
  8. Stefan mitä mietiskelet, et kihlanut Sofiaa vaikka nättiä kihlasormusta näytti toinen kädessään.

   Sofi odottaa sormusta kuin kuuta taivaalta ja mikähän on Stefanin laittanut nyt niin mietteleväiseksi ja epävarmaksi ykskaks. ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1054
  9. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   894
  Aihe