Tehdään ketju, miten kuntaa voisi kehittää

Kuhanmietin

Kansallispuistoon menisin, mutta vaikka olen täällä jo vuosia asunut, en tiedä miten sinne pääsen. Keskustassa pitäisi olla kunnon opasteet reiteistä. Häyrylänrannan taulu ei paljon auta, kun en omista venettä. Pitäisikö edes kunnon opasteisiin satsata? Toinen ongelma on olemattomat aukioloajat ravintoloissa ja kahviloissa. Kaikki menee arkisin kiinni klo 20. Ainakin kesällä pitäisi palvella pidempään. Täällähän vieraat nauravat, että ei ole totta, miten huonosti on palvelua. Kyllä varmasti riittäisi asiakkaita pidempäänkin. Pitäisikö ensi kesällä kokeilla?

21

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuntalainen

      Mitä ne opasteet täällä auttaa kun itse puisto sijaitsee Rautalammilla? Sieltä päin niitä opasteita löytyy.

    • Sitämieltätästä

      Nimim. Kuhanmietin on ihan oikeassa, minäkin lähes ikäni konnevetisenä olleena olen samaa mieltä, että en minäkään osaisi hahmottaa, mistä kansallispuistoon menisin, toki kysyä voin ja neuvoa varmasti saisin, mutta hiukan on huonosti opastettu nimenomaan kansallispuistoon pääsy. Ja nuo aukioloajat paikallisissa ravintolapalveluissa siinä mielessä ihmeelliset, että aikaista on sulkeminen...mutta toisaalta ymmärrän, että nykyään ei ihmiset enää istu kuppiloissa arki-iltaisin, kulttuuri on muuttunut paljon ja se alkoi jo näkyä 90 -luvun jälkeen..alkoi jonkinlainen alasajo vähän kaikessa..nykyään on ihan taistelua olla yrittäjänä millään alalla. Ihmisillä ei ole enää varaa istuskella kapakoissa, työelämä vie veronsa, se on raskasta henkisesti ja fyysisestikin, vaikka sitä ei myönnetäkään. Olkoonkin, että on tullut helpotusta monenlaiseen työnkuvioon....tahti on kiihtynyt työssä ja on saatava aikaan ihan hirveästi tulosta. On unohdettu, että ihminen tekee sitä työtä, ei se ole kone ja konekin väsyy ajoittain. Luulenpa, että nämä seikat vie osittain asiakkaita tämän päivän arjen keskellä entisaikojen mallista, ihmisillä oli aikaa ja rahaa ylimääräiseenkin huviin toisella lailla, ihmiset olivat ihmismäisiä toisilleen, välitettiin toisesta ja autettiin. Talkoohenki ja inhimillisyys on kadonnut myös Konnevedeltä, tässä luin erään kunnallispoliitikon lausuman ihan näinä päivinä ja hän kertoi Konnevedellä elävän auttamisenhalu ja talkoohenki..kyllä se on potaskaa, ennemmin kateus ja empatiakyvyttömyys vaivaa suurinta osaa meitä, näkyy myös pikkukylillä hyvin. Ei me enää tiedetä naapurin elämästä, ei käydä kylissä, ei välitetä pienen kylän vanhoista ihmisistä varsinkaan. Mutta auta armias, jos pääsee kateutta aiheuttavan naapurin asioihin vaikuttamaan vaikka kunnan päättävässä elimessä, se on kyllä mieluista ja porukan taakse on hyvä kätkeytyä, enhän se minä ollut, vaan päätös oli poliittinen ja yksimielinen, jos kyse on esim. kunnan pyytämästä tarjouksesta yrittäjiltä, mennään henkilökohtaisuuksiin valinnoissa, vaikka se olisi kunnalle kuinka epäedullista. Näitä tapauksia on ollut ja voi miten helppo on päättäjänä kokouksissa puhua muunneltua totuuttakin ihan selvistä asioista. Näillä teoilla on ollut vakaviakin seurauksia, niistä ei vaan puhuta. Mielipiteitä on ja pitääkin olla ja hyvä, että niistä keskustellaan.

      • synkistely

        Eniten Konnevettä vaivaa synkkämieisyys ja kyynisyys.


      • anonyymi_IPF

        Muualta Konnevedelle muuttaneena voin täysin sydämmin yhtyä edelliseen. En ole missään näin "sisäsiittoista" paikkakuntaa tavannut.


      • Lllllllllllllllönbv

        Kunnan päätöksissä jyllää sellainen ajattelutapa että mitä se haittaa vaikka päätös olisi kuinka susi kunhan sataa vaan omaan tai tuttavien laariin...hyvä hyvä keskustapuolue.


      • Negatiivit

        Hyvin näkyy kateus jylläävän. Mitä jos sinäkin vaan eläisit sydämellisesti muihin suhtautuen. Miten voi muita arvostella kun omissa ajatuksissa kateus ja katkeruus paistaa kuuhun saakka. Kannattaa aloittaa muutos omasta itsestä ja katsoa jos vaikutus olisi positiivinen myös kanssaihmisiin!


    • Iolkhhuytgf

      Tais laivurilta unohtua eilen laukaa-konnevesi lehden jutussa sen oman kuljetusyrityksen suhteen mainita ne faktat...monelle jäi aikoinaan laskut maksamatta kun kuperkeikan teki...

      • Negatiivit

        Just sinunlaisia kateellisia ilkeämielisiä vihanlietsojia tämä kunta tarvitsee! Hanki oma vene (jos ei sellaista jo satu olemaan) tai jotain muuta elämäntäytettä niin ei tarvi muiden elämää murehtia.


    • Kuhanmietin

      Kehitysideoitahan tässä kaivattiin eikä kenenkään haukkumista. Ilmeisesti lukutaitokin on täällä puutteellista. :(

      • sinnepäin

        Rautalammille päin kun ajat niin näät kyltit jotka ohjaa sinut kansallispuistoon. Konnevedeltä kansaalispuistoa ei ole kuin saarissa. Kesällä Häyrylänrannasta järjestetään risteilyjä kansallispuistoalueelle tai vaihtoehtoisesti voit vuokrata kanootin.
        Kaikki tarvittava tieto löytyy Goolettamalla "Etelä-Konneveden kansallispuisto"
        Taisit kuitenkin vain pelkästään herätella keskustelua tällä aloituksella?


    • suolahtelaine

      Kunnanvaltuusto tulisi passittaa Suolhteen miettimään kunnan kehittämistä. Hehkuttaja vois toimia oppaana. jotta opittaisiin talon tavoille.

    • VetelääOn

      Hyvä aloitus kyllä kuhanmietin, muttakeskustelun taso on senverran heikkoa että en nää tähän järkeväksi kirjoittaa yhtään enempää.

    • Nytlöytyy

      Teillä on internet käytössä, käyttäkää sitä hyväksenne niin löydätte kansallispuistoon reitin.
      No voin minä tässä kertoa, Konnevedellä ajattelin ensin vaikkapa Istunmäelle, siitä kohti Rautalampea, ennen kirkonkylää tulee viitta oikealle "Konnekoski", sitä tietä eteenpäin kunnes tulee Konnekosken silta, soi yli ja vielä muutama kilometri niin tulee Törmälä, vanha pappila, sen kohdalta opasteiden mukaan oikealle sivutielle joka johtaa P-paikalla, P-paikalla vielä kävelyä tai saa mennä juostenkin tai kontaten 900 metriä polkua pitkin niin saavutti perille Etelä-Konneveden kansallispuiston Kalajan laavulle. Hauskaa ja virkistävää luontoreissua.

    • Kalajallekalajalle

      Kansallispuisto on oikeesti Rautalammilla.
      Vieraspaikkakuntalaiset ovat naureskelleet kun mainostetaan häyrylänrantaa porttina kansallispuistoon.

      • mainosarvo

        Mutta Konneveden kylä on saanut ilmaista mainosta siitä että puiston nimessä mainitaan Konnevesi Sinä varmaan olisit jättänyt tämän tilaisuuden käyttämättä?
        Viisainta olisi ollut teetättää kaikki rahaa vaativat investoinnit Rautalammella ja itse olisi vain paukuteltu henkseleitä ja mainostettu itseä kansallipuisto kuntana.


      • puistokemisti
        mainosarvo kirjoitti:

        Mutta Konneveden kylä on saanut ilmaista mainosta siitä että puiston nimessä mainitaan Konnevesi Sinä varmaan olisit jättänyt tämän tilaisuuden käyttämättä?
        Viisainta olisi ollut teetättää kaikki rahaa vaativat investoinnit Rautalammella ja itse olisi vain paukuteltu henkseleitä ja mainostettu itseä kansallipuisto kuntana.

        Totta kai Häyrylän ranta on portti kansallispuistoon koska puistoon kuuluu saaria paljon ja nimenomaan esim laavuja on veneilijöille enemmän kuin maalla kulkijoille. Taitaa puisto ylettyä myös Konneveden puolelle.


      • päiväretki
        puistokemisti kirjoitti:

        Totta kai Häyrylän ranta on portti kansallispuistoon koska puistoon kuuluu saaria paljon ja nimenomaan esim laavuja on veneilijöille enemmän kuin maalla kulkijoille. Taitaa puisto ylettyä myös Konneveden puolelle.

        Ikävä kyllä ensimmäinen varsinaiseen Kansallispuistoon kuuluva alue on satamasta viisi kilometriä järveä myöten Rautalammille päin. Toki hienoja vanha puustoisia ja rakentamattomia rantoja/saaria löytyy tästäkin päästä Konnevettä. Kuten on muutkin todenneet niin yleisin puistokäviä on henkilöautolla tuleva päivä retkeiliä ja ellei juuri sinäpäivänä lähde risteilyalusta satamasta, niin melko tyngäksi jää puistoretki. Koskireitin luontopolkua kannattaisi mainostaa enemmän ja laavuja jotka oikeasti sijaitsevat tälläpuolella järveä. Partiomajakin on melko vähällä käytöllä ja huonolla hoidolla, vaikka siellä majoittaisi isonkin seurueen. Museolta taitaa myös lähteä luontopolku, joka kaiketi kulkee Lapunjoen laavun ohitse? Tosi hieno paikka paistaa makkarat tai keittää pannukahvit.


    • suolahtelaine

      Konneveen puisto voitaisiin siirtää suolahteen

    • Puistokemisti

      Niin tuolla netissä sanotaan että, "....Konneveden ja Rautalammin kuntien alueella...."

    • Jjjjjjjjjjjjj

      Jos satunnainen ohikulkija ajattelee pistäytyvänsä kansallispuiistossa hetlen aikaa niin onhan se aika koomista jos tulee opssteiden mukaan häyrylänrantaan.pitäis olla vene mukana, sujuvammin Rautalammin puolelta Törmälän kautta!!!!

    • Helppooheinäntekoo

      Aivan...opasteet tulisi näyttää myös Rautalammin suuntaan. Mutta haloo, kaikilla nykyään kännykkä, melkein kaikilla..josta helppo ottaa hetkessä kartta josta näkee kaiken mitä tarvitsee. On merkitty kulkureitit, laavut ym.
      Ei pidä lähteä hortoilemaan ex tempore vaan ottaa etukäteen asioista selvää vaikkei olisi älykännyäkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1625
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe