Vaalilupaukset, populismi ja reviiripuolustajat

HS: Onko vaalikeskustelumme epärehellistä ja yksinkertaistavaa – ja kenen syy se on? ”Kyllä nämä ovat kyläpoliitikkoja”

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006047456.html -

...
Ilkka Luoma 29.3.2019 - 8:32:

Keskusta sinisen kokoomuslaisuuden kanssa hehkuttaa työllisyyden noususta, joka otetaan sumeilematta hallituksen aikaansaannospiikkiin. Todellisuus on erilainen - aidon normipalkatun työllisyyden nousu johtui suurelta osin maailmanlaajuisesta vedosta, Kiinan puskusta ja investointitavaroiden kysynnän kasvusta - unohtamatta sellubuumia, kun kiinalaiset haluavat pakata miljardeja pahvilaatikoitaan.

Hallitus kikyili sen sijaan työttömien perusrahasta tulonsiirrolla monia alipalkka- ja osa-aikapätkätöihin. Syntyi uusi palkka-aleluokka, jolla voi olla kauaskantoinen vaikutus rospuuttosuomalaisten luokkajaon syntymiseen. Nyt tehdään kikkailutöitä, ollaan osin turhilla kursseilla, kun on pakko - vain muutaman euron tähden ... siksi tiukkaa tuo työttömän perusrahalaisen elämä on. On otettava ilman motivaatiota vastaan kurssi, pätkätyö tai jokin harjoittelu johonkin, mihin ei todellista tarvetta ole.

Hallitus oli ja on kirkasotsaisuudessaan härski, oli niin kivaa liimautua ministeri-audin takanahkapenkille - sieltä ei haluaisi pois. On siis keksittävä jotain sellaista jostain sellaisesta, mihin todellinen vaikutus on ollut vähäinen, miltei olematon. Pm. Juha Sipilä hehkuttaa, että maan talous on laitettu kuntoon - niin, olisiko se poliittista jargonia, sillä maa on velkaisempi kuin koskaan.

Suurella mediahuudollakin mainostettu valtionvelan "vähennys" oli kosmeettinen "kirjanpitosattuma" - maamme on kulkenut velalla jo viimeiset 10 vuotta ... suurien Lippos-kautisten vientiylijäämät ovat historiaa, nyt tuomme enemmän mitä jaksamme maksaa eli viedä - vain lyhytnäköinen selluloosa omista metsistä hakattuna piristää kansantaloutta.

Hallitustodellisuutta koettiin "oikeaan aikaan" uutisoiduilla vanhushoidon shokkiepäkohdilla. Sote taisi kaatua jo kolmannen kerran - yksikään perinteellislupaileva puolue ei saa puhtaita papereita - kaikki ovat jossain vaiheessa vastuussa, kun vastuu juoksee sotea karkuun. Eläkeläisten määrä nousee ja lapsia syntyy yhä vähemmän! Mitä tehdään?


3225 - 88

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Miksi.näin

   Luomalle ei löytynyt töitä tälläkään vaalikaudella

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   303
   4245
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   2426
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2074
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   1820
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   30
   1602
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1364
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1205
  8. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   43
   839
  9. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   73
   838
  10. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   799
  Aihe