Uusi zombi-sukupolvi

Kauhullaodotan

Z Nation ym zombi sarjat ja leffat ovat hauskaa katsottavaa. Ohjelmissa on peruszombeja, jotka yleensä kuolevat vain kun aivot ammutaan. Toisissa ohjelmissa zombi elää vaikka aivoja joku söisikin, siksi on aika kyseenalaista ajatella että aivot ampumalla zombi kuolisi. Varmaan tuotantoyhtiöt eivät ole jaksaneet ajatella asiaa loppuun asti.

Nyt puuttuu enää uusi zombisukupolvi, joka lähtee liikkeelle aivokuolleista ja raskaista naisista. Zombeina ei edes kroppa elä, mutta vatsassa oleva vauva elää jo zombina ja alkaa muodostamaan hermoratoja kantajaansa. Olisi jännä nähdä vauvojen ohjaamia zombeja,jotka hortoilisivat pitkin kyliä. Osa vauvoista olisi puhkaissut vatsaan reijät, jotta näkevät kun kantajan pää on jo ammuttu.

Eli milloin olisi tulossa tällainen paketti jakoon kauhuskeneen?

9

1727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Z-Nation on ihan hauska sarja vaikkakin on Syfyn tuottama. Mutta tätäkin sarjaa venytettiin liia pitkälle ja viimeiset kaksi kautta olivat täysin turhia ja typeriä. Tässähän viimeisimmässä kaudessa zombiet osasivat jo kommunikoida ja peräti puhua, jos oikein muistan. Kyllä tuo zombiesukupolvi oli -70-ja -80-luvulla vahvimmillaan eikä sitä enää kannata elävöittää millään tavalla. Zombiet menivät jo, nyt jotain muuta. Walking dead alkaa olla niitä viimeisimpiä sarjoja enää jota viitsii katsoa. Sekin alkaa olla jo kaluttu loppuun, kun sarja keskittyy liikaa nykyisin vain eloonjääneiden ja selviytyjien kinasteluun ja sotimiseen. Enää sarjassa ei ole selviytyjät/ihmiset vs. zombiet, vaan selviytyjät vastaan selviytyjät. Zombiet ovat toissijainen juttu.

      • Anonyymi

        Loppuun kaluttu zombie-sarja... :D

        The Walking Dead -sarjakuva loppui sentään kuin seinään, ilman etukäteisilmoitusta tuli viimeinen numero #193. Kirkman ilmoitti, ettei enää pysty keksimään uusia variaatioita saman juonikuvion kierrätyksessä joka 15 numeron jälkeen ja oli sentään rehellinen siinä. TWD-tv-sarja on kierrättänyt samaa juttua aina season 2:sta lähtien.

        Tv-TWD:tä yritetään vielä parilla leffalla ja uudella sivusarjalla tekohengittää, mutta ei nekään menesty, ellei joku pääsarjan henkilö niihin siirry... ja siellä pääsarjassa ei oikein enää ole kuin Daryl ja Carol, joiden edesottamukset edes vähää kiinnostavat. Yksikään uusi hahmo ei ole pystynyt paikkaansa lunastamaan, ei edes Negan, jonka Fonzie-maneerit alkoivat ärsyttää jo parin jakson jälkeen.

        Millenniaaleille ei edes kun mä tähän kirjoitan Fonzie tai "jump the shark" varmaan merkitse mitään? Happy Days olla vanhempaa sukupolvea!

        Sarjakuvan kauhuharrastajia kiinnostava viimeinen lukemisen arvoinen osa eli Whisperer War on juuri menossa. Sen jälkeen on vain kolmisenkymmentä numeroa yhteiskunnan jälleenrakennusta ja entistä enemmän selviytyjiä, entistä vähemmän zombeja. Päähenkilöitä kuolee, mutta ilman sen kummempaa panosta muuta kuin, että se oli alusta alkaen sarjakuvan suunniteltu päätepiste. Olisi varmaankin voitu vielä venyttää 300 numeroa lisää, mutta Kirkmanilla on muitakin sarjoja, tosin hieman toiselle sataa venynyttä Invincibleä lukuunottamatta aika lyhytikäisiä. Jos ideapankki on tyhjentynyt sitä mukaa kun pankkitili on karttunut, niin oikea aika vetää TWD-sarjis ainakin tauolle. Jatkosarjat siinäkin ovat erittäin mahdollisia, ei se niin definitiivisesti lopu.

        Z Nationia tuli seurattua pari ekaa seasonia, ehkä pitäisi katsoa loputkin. Huumori oli ainakin kohdillaan, asia, joka TWD:stä puuttuu täysin. iZombie on toinen pidempään pyörinyt zombie-sarja, mutta sitä en ole edes aloittanut. Ennemmin tykkään katsoa aiheen elokuvia kuin sarjoja.

        📼


    • Anonyymi

      Z Nation on puhtaasti komediasarja ja goret tässä on onnistunut hyvin. Vaikka se on halpissarjaa, niin jaksoi tuon katsoa loppuun, tosin kaksi viimeistä kautta hyvinkin väkisin. Walking dead nyt kompastui omaan näppäryyteensä ja tekivät siitä liikaa Negan-lähtöisen ja tuo hahmo sai rellestää sarjassa liiankin kauan mikä söi koko sarjan uskottavuutta. Näytti myös siltä että käsikirjoittajat olivat itsekin aivan hukassa sarjan suhteen, olihan tuo kausi 7 ja kausi 8 aikamoista sekavaa paskaa. Negan on sarjassa ollut liian pitkään. Myös se söi uskottavuutta että liian monet ns. vakinäyttelijöistä lahdattiin surutta ja poistettiin sarjasta ja liikaa tuli näitä paikkaajia näistä uusista hahmoista joista kukaan ei oikein säväytä. Nyt kun Michonnekin lähtee sarjasta, tämä koko saaga alkaa kuivumaan pikku hiljaa kasaan eikä pelkkä Daryl/Carol pelasta sarjaa millään. Ja jos vielä tekevät Alphan kanssa saman mitä Neganin kohdalla, sarja on tuhoon tuomittu ja kiertää kehäänsä pahasti. Ehkäpä tuo 11 kiinnitetty kausi on se viimeinen kausi ja onhan tietysti srajan pohjalta tulossa elokuvatrilogia joka keskittynee Rickin kohtaloon.

      Mutta zombiegenre on jo oikeastaan kulutettu loppuun, jotain muuta voisi tulla tietysti tilalle.

      • Anonyymi

        Listasin tähän eilen pitkän liudan hyviä genren edustajia, (KAIKKI parempia kuin TWD) imdb-linkkeineen. Mitään sääntöjä ei rikottu, viestikenttä sisälsi muutakin kuin linkkejä.

        UTOPIAN SAATANAN POISTOBOTTI on viestini tietysti poistanut, koska imdb-linkit. Jos tämä lähtee, on se samalla viimeinen ikinä tänne kirjoittamani viesti, pitäkää ääliöt tunkionne!

        Mutta, kun tämän kirjoittaa muualle ensin, niin siitä jää itselle kopio, jonka voi herättää tänne haahuilemaan ja odottelemaan poistobotin ristikkotähtäintä...

        "Enkä nyt sanoisi, että 70-80 -lukujen zombie-leffoihin homma pysähtyi kun tämä on globaalia nyt 2000-luvulla, eikä pelkästään jenkki-italia -tekeleitä... Muutamia katsomisen arvoisia genrestä mainitakseni, toivottavasti botti ei poista kun on linkityksiä:

        - brittiläiset 28 Days Later ja 28 Weeks Later (sekä näiden sarjakuvajatkis)
        - Haitille sijoittuva The Serpent & The Rainbow
        - ympäri maailmaa tapahtuva World War Z (ehkä silti ennemmin sen sarjakuvaversio kuin elokuva)
        - etelä-korealainen Train To Busan (sekä sen piirretty prequel Seoul Station että tulossa oleva osa 2: Peninsula, että sen jenkki uudelleenfilmatisointi)
        - Dawn of the Dead, yksi harvoja onnistuneita remakeja, vrt. Day of the Dead-remaket :(
        - Resident Evil ja sen enempi scifiin painottuvat jatko-osat
        - Cargo (sekä sen pohjana ollut australialainen lyhytelokuva, löytyy youtubesta)
        - Afrikkaan ja Intiaan sijoittuvat The Dead 1 & 2 leffat
        - jenkkien Zombieland ja tänä vuonna tullut jatko-osa Double Tap
        - brittien komediallinen Shaun of the Dead
        - kuubalainen, jopa mielestäni Shaunia hauskempi Juan of the Dead
        - eikä sovi unohtaa supisuomalaisia Kyyrölöitä (Kuutamosonaatti 1 & 2)

        jne...

        Eikä tietty sovi unohtaa sitä, että yksi pelimaailman vakioita on, paitsi, että on pelejä kuten Left 4 Dead tai Zombie Army tai Resident Evil, että kun suositusta pc-pelissä on sisäinen mahdollisuus rakentaa omia kenttiä olemassa, niin ensimmäisinä sinne tehdään zombie-kenttiä tai pelihahmoista väsätään zombieita. Joten eivät ne zombiet pahus vie, minnekään ole kuolemassa, vaikka George A. Romerosta aika jättikin...
        📼

        ps. myönnän, että eräänlainen piikki tosiaan kuitenkin koettiin v. 1985, jolloin aiheesta saatiin kenen tahansa zombielistan TOP-10:stä aika hankalasti pudotettavissa olevat
        Day of the Dead ja The Return of the Living Dead"


    • Anonyymi

      TWD 2010 onnistui loistavasti. Ja Kirkman halusi tv-sarjasta hieman erilaisen kuin sarjakuvasta eikä tv-sarja suoraan mukaillut sarjakuvaa, mutta sarja kuitenkin lopahti 5 kauden jälkeen ja viimeistään kun Negan ilmestyi maisemiin, alamäki alkoi ja tuosta hahmosta tehtiin sarjassa liian näkyvä persoona. No kuitenkin TWD oli hyvä sarja ja näiden puolentoista kauden jälkeen sarja on syytäkin lopettaa. Elokuvatrilogia vielä näyttää tuon Rickin kohtalon sitten kokonaisuudessaan.

      Kuitenkin on hyviä zombieleffoja jotka eivät ole tätä Romeron ja Fulcin tapaista kaavamaista tusinatuotantoa joissa lähes jokainen elokuva on toisensa kopio. Toki Romero että Fulci on saanut aikaiseksi muutaman ihan kelpo elokuvan. Näiden jälkeen tietysti ajoittain ilmestyi vuosien saatossa hyviä zombie-elokuvia.

      Re-Animator (-85) kuuluu ehdoitta klassikoihin joka hieman poikkesi perinteisestä zombiekulttuurista ja Cronenbergin hieman outokin Rabid (-77) sekä Wes Craven teki myös loistavan ja erilaisesta näkökulmasta elokuvan Serpent and the rainbow (-88) ja Michele Soavin Dellamorte dellamore (-94) kuuluu myös ehdottomasti klassikoihin. Mary Lambertin Pet cematary (-89) toi genreen taas hieman erilaista näkökulmaa.

      Voisi sanoa että Peter Jackson on tehnyt tähän asti parhaan zombieleffan Braindead (-92) joka on todella hauska ja samalla todella verinen.

      Zombiegenre 2000-luvun puolella ilmestyi muutamia hyviä elokuvia kuten Danny Boylen 28 Days Later ja jatko-osa 28 Weeks Later ja nämä olivat pitkästä aikaa loistavaa kauhua. Myös Will Smithin tähdittämä I am legend erosi hyvin paljon perinteisestä zombie-elokuvista. Sekä tietenkin Zombieland.
      Eikä tuo Steve Minerin remake Day of the deadista 2008 ollut huono. Myös norjalainen Død snø (2009) on hauska. Espanjalainen käsivarakameralla filmatisoitu REC on myös hyvä eikä keskity yltiömäiseen goreiluun ja zombien tappamiseen mutta jatko-osista voidaan olla toki eri mieltä. Ja pitihän tästäkin amerikkalaiset tehdä oman hölmön tökerön versionsa.
      Ranskalainen La Horde (2009) onnistuu mielestäni myös hyvin.

      World war Z oli väsynyt ja todella huono ja Bratt Pitt tässä leffassa näyttää enemmän väsyneeltä ja mielenkiinnottomalta.

      Netflixistä löytyy myös hyvä Black summer-sarja. Zombiegenre voi siis vieläkin ihan hyvin.

      • Anonyymi

        Tässä aina mennään rajoilla siinä missä on kyseessä zombie (Friday 13th), missä demonin vallassa oleva ruumis (The Evil Dead), missä paloista rakennetun kropan myöhemmät seikkailut (Frankenstein, Re-Animator), missä muuten haudantakainen olento (onko vampyyri myös zombie?).

        Juu, kyllähän noita nimikkeitä löytyy, kunhan muutaman heitin ja muutaman oleellisen unohdin, sekä Braindead, Re-Animator, Død snø ja sen jatko-osakin kuuluu tietty nähdä.
        Jopa Iso-Arskan tähdittämä Maggie on kaikessa pienimuotoisuudessaan tutustumisen arvoinen. Pet Sematary (2019) on kyllä kauhea kalkkuna alkuperäiseen leffaan tai sen jatko-osaankin verrattuna...

        --- ja miten lienee, mahtaako RIse of Skywalker olla zombie-leffa (useammallakin kantilta katsottuna)... hmmmm...Palpatine???

        📼


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä aina mennään rajoilla siinä missä on kyseessä zombie (Friday 13th), missä demonin vallassa oleva ruumis (The Evil Dead), missä paloista rakennetun kropan myöhemmät seikkailut (Frankenstein, Re-Animator), missä muuten haudantakainen olento (onko vampyyri myös zombie?).

        Juu, kyllähän noita nimikkeitä löytyy, kunhan muutaman heitin ja muutaman oleellisen unohdin, sekä Braindead, Re-Animator, Død snø ja sen jatko-osakin kuuluu tietty nähdä.
        Jopa Iso-Arskan tähdittämä Maggie on kaikessa pienimuotoisuudessaan tutustumisen arvoinen. Pet Sematary (2019) on kyllä kauhea kalkkuna alkuperäiseen leffaan tai sen jatko-osaankin verrattuna...

        --- ja miten lienee, mahtaako RIse of Skywalker olla zombie-leffa (useammallakin kantilta katsottuna)... hmmmm...Palpatine???

        📼

        Aiheesta muistui vielä pari tärppiä parilta viime vuodelta:

        28 päivää myöhemmin -tyylinen trilleri The girl with all the gifts

        ja joulun aikaan sopiva, hitaasti käynnistyvä, mutta lopulta aika traagisia piirteitä saava koulumusikaali Anna & the apocalypse

        One cut of the dead on myös kehuja kerännyt, mutta sitäpä en vielä ole nähnyt

        📼


    • Anonyymi

      Zombiegenre on kieltämättä laaja käsite, mutta jos elokuvassa on elävä kuollut, se luokitellaan zombie-elokuvaksi. Zombiekäsite on Voodoo-uskontoon liitettävä käsite jossa kuollut herätetään henkiin.

      Jopa Evil dead (joissa pahuus riivaa mökkiläiset) on luokiteltu zombieleffaksi.
      Tuo Ash vs. Evil dead on myös katsomisen arvoinen sarja josta ei huumori ja splatteri puutu.

      Ja ainakin tuossa Braindead-leffassa on loistava jakso se kun kuollut nainen (zombie) tulee raskaaksi ja synnyttää sen zombievauvan. Lionel joutuu sitä hoitamaan. Erittäin hauska sekvenssi.

    • Anonyymi

      Mistä suoratoistopalvelusta voi katsoa The Walking Dead'in 10-seasonin?

      Esimerkiksi HBO'ssa ovat seasonit 1–9, mutta 10-seasonista siellä ei ole yhtään episodia.

      Lähialueen kirjastoista voi lainata DVD-formaatissa seasonit 1–9, mutta ei 10-seasonia ainakaan toistaiseksi.

      Mikä olisi kätevin tapa nähdä 10-seasonin episodit?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe