Persut voittaa, mitä tapahtuu?

päiväunia

Loppukiri on niin kova että SDP joutuu luopumaan kärkipaikastaan kalkkiviivoilla. Mutta miten Halla-aho saa hallituksen muodostettua?

42

1180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HölmölässäNäin

      Ei persut hallitusta perusta sillä toiset puolueet vastustavat persuja ja hallitus koostuu SDP:n valintoihin eikä siinä ole persut mukana.

      • Valtaasetelma

        Jollei ole on mukana Kokoomus tai Keskusta.Luultavasti tuo on juuri se syy että Perussuomalaiset yrtetään syrjäyttää keinolla millä hyvänsä,koska heidän kannatuksensa vaarantaa perinteisten suurien puolueiden valta aseman.


      • tuletpettymään

        Sehän se pahin skenaario onkin, jos SDP on suurin puolue. Silloin on kyyti kylmää kaikilla kun verot nousevat taivaisiin. Ja niin käy pakostakin heidän politiikallaan, kun sitä rahapuuta ei sittenkään ole olemassa.


    • Nljgkbi

      Pakko ottaa suurimman puolueen mielipide huomioon, muuten se on kansan tahdon aliarviointia.

      • Hallitusneuvottelut

        Tuo on se näkökanta jota asian suhteen tulisi tarkastella. Jos hallitusyhteistyön kautta eristetään jokin ssuuri poliittinen vaikuttava puolue toistuvasti on siinä se näkökanta, että demokraattisen vaalijärjestelmän kautta vaikuttaminen sulkeutuu .

        Toisinaan hallituskaudella olevien asioiden suhteen saattaa toki olla tarpeen jättäytyä oppositioon asioiden riidellessä siten, että yhteistyö käy mahdottomaksi ja kun kompromisseihin ei ole aatteellisesti mahdollista mennä on tuo edessä.

        Kuitenkin periaatteellisena ratkaisuna jättää, jokin puolue poliittisen päätöksenteon ulkopuolelle toistuvasti on sitten toinen juttu. Tällöin hallitusyhteistyön käyttäminen tuollaisessa tarkoituksessa vie demokraattiselta vaikuttamiselta vaalijärjestelmän kautta pohjan ja tekee äänestämisestä turhaa.On vaikea kuvitella että useilla puolueilla olisi lähtökohtaisesti eturistiriitoja hallitukseen menemiseen yhdenpuolueen kohdalla ennekuin hallitus neuvotteluihin ja tulevien päätöksenteon asiakeskeisyyteen on edes päästy. Neuvottelut joissa katsotaan hallituksen muodostajan toimesta hallitukseen yhteen soveltuvat puolueet.


      • ehdottomastiperus

        Kansan tahdon aliarviointia on se, jos perussuomalaiset saa hyvän kannatuksen ja heidät jätetään tylysti hallituksen ulkopuolelle. Kannattaa siis äänestää perussuomalaisia niin että he olisivat kärkipaikoilla, silloin muidenkin pitäisi ottaa järki käteen.


      • uilk
        ehdottomastiperus kirjoitti:

        Kansan tahdon aliarviointia on se, jos perussuomalaiset saa hyvän kannatuksen ja heidät jätetään tylysti hallituksen ulkopuolelle. Kannattaa siis äänestää perussuomalaisia niin että he olisivat kärkipaikoilla, silloin muidenkin pitäisi ottaa järki käteen.

        Eivät persut edes halua hallitukseen! Hallituksessa joutuisivat kantamaan vastuuta ja se söisi kannatusta seuraavissa vaaleissa.

        Enkä edes usko, että Halla-aho edes haluaa osallistua sikapainiin. Parempi vaan katsoa sivusta, sopivin väliajoin haukkuen, ja nostaa helposti tulevia rahoja. Hillotolpan ääreen haluvia on persuissa melkoisesti.

        Paras tapa välttää hallitusvastuuta, on asettaa sellaiset ennakkoehdot osallistumiselleen, että tietää ettei sinne joudu;-D


    • luulouskoperiaate

      Perussuomalaisten lunastaessa hallituksen perustajan pestin, lukekaa puolueiden vaaliohjelmat.

      Luulen että todennäköisin hallitus on PS, Kesk, Kok, KD ja sillä saavat yli 100 paikkaa. Mutta tämä on vain luuloni sillä todelliset asiakysymykset ratkaisevat neuvottelut. Uskon yhä että perinteinen apupuolue RKP:kin saattaisi mennä hallitukseen PS:n kanssa kun saavat kirjalliset sopimukset kuntoon. Mutta tämä on siis vain uskoni.

      Periaatteessa, hallituksessa saattaisi olla myös kaikki vaalivoittajat, jolloin äänestäjät ratkaisevat paljon. Jos jätät äänestämättä ja moni muu myös, ja mahdollinen puolueesi menettää paikkoja, olet opposition kannattaja. Vaikuta siis äänestämällä!

    • pyörittelyä

      Tiedä ny sitä mitä tapahtuu jos Perussuomalaiset voittaa,mutta sen tiedän mitä tapahtuu jos eivät istu hallituksessa. Selkeää on että tällöin pakkovalinnaksi muodostuu Keskustan tai vaihtoehtoisesti kokoomuksen hallituksen otta tai molempien. ja edelliskaudella olleet hallitus toimet saavat jatkoa. Molempien edellämainittujen toimiessa hallituksessa SDP:n kanssa SDP jää hallitusoppositioon ja puolue menettäisi arvovaltansa koonaan,jolloin ensikautta katsoen sen olis mahdoton päätä hallitukseen ja syyksi luettaisiin kaikki hallituksen toimet vaikka sen vaikutus hallituksessa olisikin mitätön.

      Tosien kanssa saattaisi hallitusyhteistyö luonnistua,mutta täytyy muistaa että Kokoomus on varsin vahva hallituskumppanina elinkeinoelämän seistessä takana. Tuosta hallitustoiminasta SDP:llä on kokemusta,eikä siinä ole koskaan hyvin käynyt. Keskustan ollessa altavastajana on paremmat mahdollisuudet niin menestyksekkäämpään politiikan tekoon laaja pohjaisessa hallituksessa.

      Kolmannessa visiossa PS:n ja Vihreiden yhteistyötä vaadittaisiin, jolloin on aikaansaatavissa hallitus ilman Kokoomusta tai Keskustaa. Ton aikaansaaminen voi olla kiventakana ,silillä epäilenpä että Vihreät eivät tule tekemään hallitusyhteistyötä missään tapauksessa Perussuomalaisten kanssa ja jos niin on niin käytänössä silloin Vihreiden äänestäminnen tietäisi hallitusta Kokoomus pohjalta.

    • joku.äänestäjä

      Persujen kanssa hallitukseen ei lähde SDP, Vihreät tai Vasemmistoliitto. Muut ovat mahdollisia, mutta paljon joutuu Persut antamaan periksi siinä tapauksessa.

      • Entäpäjos

        Noilla eväin Vihreiden äänestäminen tietää Kokoomuksen tai Keskustan auttamista Hllitukseen ja SDP:n äänestämisenä sitä että hallitus pohja on Punamultaa tai Kokoomus Sdp:tä jolloin kylllä SDP:n kannatus vääjäämättä sulaa ,mahdollisesti jo enne kuin keritään vaalit pitämään jos noin on. Hyvässä lykyssä käy vielä siten kun tuo tajutaan , äänestetään PS olan takaa,jotta tuon asetelman voisi välttää,miten sitten suu pannaan ? Hallitus voi toimia myös vähemmistöhallituspohjalta ,kuten Ruotsissa kävi .

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001860481.html


    • Moro.vaan

      Toivon ettei Sipilää enää nähdä kuin oikeudessa, jossa selvitetään hänen rahojaan.
      Vei valtion yhtiöltä 150 milkoonaa markkaa.

    • Timotatukeke

      PERUSSUOMALAISET 20.3 % DEMARIT 19.1 %!
      ANTTI RINTEEN VIIME HETKEN sekoilut ja itsensä puhuminen "pussiin" tuo PERSUT PÄÄMINISTERI PUOLUEEKSI!

      • Hallitusasetelmatmäärää

        Jos miettii hallitusyhteistyötä. Vihreät tuskin tekevät hallitusyhteistyötä Peruussuomalaisten kanssa jolloin istuu Kokoomus tai Keskusta Hallitukseen ja jollei SDP ota Perussuomalaisia hallitukseen, kuten huhutaan tulee molemmat Keskusta ja Kokoomus hakllitukseen jatkuu samat hallitus linjat ja leikkaukset kuin ennenkin ja jollei ei tukea tuolle halua antaa ei jää muita äänestettäviä vastakkaiselle mielipiteelle kuin Perussuomalaiset. Joten hallitusyhteistyö halut ratkaisee kenelle ääni menee.


      • ps_nyt

        Perussuomalaisille nyt mahdollisuus.
        Kokoomuksen, Keskustan ja Sosdeminkin mahdollisuuksien tulokset on nähty ja traumatisoiviksi koettu.


    • TodellisuusOnToinen

      Mielenkiintoinen keskustelu: jos Perussuomalaisista tulee hallituspuolue tai jopa pääministeripuolue, niin mitä tapahtuu.
      Tästähän on näillä palstoilla monta aloitusta.

      Politiikkaa tuntemattomasta varmasti tuntuu, että Perussuomalaiset on nyt menossa varmasti hallitukseen ja se tapahtuu ensimmäisen kerran. Elleivät muut puolueet sitten juonittele sitä pois oikeutetulta hallituspaikalta, kuten Ruotsissa on tapahtunut.
      Kannattaa silti muistaa, että Perussuomalaiset ovat jo olleet hallituspuolue. Ja ne pistivätkin niin kovasti kampoihin muille hallituspuolueille kun ne aikoivat leikata mm. koulutuksessa, vanhusten asemassa, työttömyysturvassa. Kiitos Persussuomalaisten poliitikkojen näihin ei puututtu. (Vai miten se nyt meni.)

    • lähtöasetelmat

      Iltalehden numerossa 29.3 2019 on artikkeli jossa SDP rajaa Perussuomalaiset pois hallituksesta ,kuten kokoomuskin.Tuossa nämä olisivat SDp:n lähtökohdista ensisijaisia hallituskumppaneja ja hallitusta koetettaisiin pystyyn ,SDP,Kokoomus ,Vihreät ja RKP pohjalta . Tuossa tapuksessa on nähtävissä että Sosiaaliturva uudistusta perusturvan parantamisessa ei ole satavissa läpi ,sen enempää kuin aktiivimallin kumoamista joka on ollut Kokoomuksen kärki hankkeita ed.Hallituksessa.

      Kokonaisasetelmassa näillänäkymin Perussuomalaiset jäävät aseteölmaan jossa heidän tulee voittaa vaalit jos hallitukseen mielivät ja tuo lienee ainoa vaihtoehto realisesti poliitisten tähänastisten linjausten muuttamiseen. Loppu jää tuolloin nähtäväksi varsinaisiiin hallitusneuvotteluihin kuinka tulee hallitusneuvotteluissa käymään.

    • 2312312

      Aika mielenkiintoista että SDP:lle kelpaa kyllä kaveriksi Kokoomus, mutta ei Keskusta tai PS. No, politiikka on joskus monimutkaista...

    • TOSIASlA

      SDP:lle kelpaa kyllä kaveriksi vaalien jälkeen mikä puolue tahansa. Pelkkää vaaliteatteria nyt. Vasemmistoliittokin on ollut useita kertoja hallituksessa Kokoomuksen kanssa, vaikka Kokoomus isompana puolueena on yleensä vienyt ja vasurit vikissyt mutta saihan Arhinmäkikin olla ministeriauton kyydissä ja juopottelemassa Olympiakisoissa.

    • näin_on

      Persut ei pääse hallitukseen eli kaikki persukiima on ihan turhaa, koska persuilla on liian erilainen arvomaailma.

      • aivopestyä

        Mikähän se oikea arvomaailma sitten olisi, jos perussuomalaiset ovat väärässä halutessaan suomalaisille parasta. Eikö sellainen tahtotila ole jokaisen puolueen ensisijainen velvollisuus.


      • 6754768568

        Eiköhän kaikki puolueet näin teekin, vaan eri näkökulmista. Fakta on ettei kukaan pysty tekemään järjestelmää, jossa kaikilla 5,5 miljoonalla ihmisellä on täydellisen hyvä olla. Ei kukaan. Joskus kun puhutaan epätasa-arvosta niin tulee mieleen ihmiset jotka eivät näe, kuule tai kykene liikkumaan. Miten meinasivat heille tarjota tasa-arvoisen aseman muiden ihmisten kanssa, muuten kuin oikeuksien suhteen?


      • rrrrr
        aivopestyä kirjoitti:

        Mikähän se oikea arvomaailma sitten olisi, jos perussuomalaiset ovat väärässä halutessaan suomalaisille parasta. Eikö sellainen tahtotila ole jokaisen puolueen ensisijainen velvollisuus.

        kok ja keskusta ja sdp ainakin ovat sanoneet että liian erilainen arvomaailma eli sieltä voi päätellä.


      • ps_nyt

        Perussuomalaisten arvomaailma on meistä kansalaisista hyvä.


      • Anonyymi
        ps_nyt kirjoitti:

        Perussuomalaisten arvomaailma on meistä kansalaisista hyvä.

        no ei todellakaan ole


    • yllätys

      Ainakin vaalitenttien perusteella näyttää siltä, että Jussi Halla-aho on ainoa järjissään oleva puoluejohtaja. Hän tajuaa selkeästi tämän maailman realiteetit ja tomii sen mukaan. Viisas mies, rauhallinen ja selkeä esiintyminen.

      • totuutta

        halla-aholla varmaankin ois hyvät saumat mihin vaan mutta on profiloinut ittensä rasistina niin se leima on kyllä paha.


      • median_valtaa

        Media on tehnyt Halla-ahosta rasistin. Näinhän Timo Soinistakin kirjoiteltiin 2011 ja varmaan vielä 2015 mutta nyt hän onkin täysin järkevä poliitikko.


    • rehellinen_yrittäjä

      Jos persut voittavat vaalit, niin Halla-aho pääministeriksi. Hän on huomattavasti älykkäämpi kuin SAK:n juoksupoika, joka tekee hurmaavan joukkoitsemurhan vaalimainoksessa.
      Tosin itse en näillä näkymin äänestä persuja, demuja en milloinkaan.

    • Refloissa

      Jos persut saavat tarpeeksi ison kannatuksen, muut ymmärtävät järkeistää maahanmuuttopolitiikkaansa. Vaikka eivät persuja hallitukseen päästäisikään.

      • putinfan89

        Sipilä nyt ei ainakaan. Sehän on nähty että Sipilä tarjoaa vaikka oman asuntonsa matuille jos meinaavat taivasalle joutua.


    • Persulandia

      Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho on viisain ja sekös muita puolueita harmittaa.
      Halla-ahon rauhallinen esiintyminen ja selvä sanoma on pääministerin puhetta.
      Halla-ahossa on pääministeriainesta. Miestä on keitetty monessa liemessä mutta hengissä on säilynyt. Kokoomus ja Kepu sekä SDP on suuria mamuttajapuolueita. Isänmaallisin puolue on tällä hetkellä Perussuomalaiset. Kokoomus on hajautunut mamuttajiin ja isänmaallisiin, joista osa on siirtynyt kannattamaan Perussuomalaisia. Rinne haluaa verottaa Suomen hengiltä ja se olisi taaksepäiin menoa. Kepu menettää kannatustaan Oulun tapausten takia. Jos arvostamme Suomen itsenäisyyttä, suomalaisia arvoja, työtä ja turvallisuutta, silloin on äänestettävä Perussuomalaisia.
      Nyt on hyvä äänestää Perussuomalaisia. Pyyhitään poliittinen pöytä kokonaan uusiksi.
      Uudet hallitusmuodostelmat voivat synytyä!

    • TämäSyynä

      SDP.n "arvomaailma" on eri kuin Perussuomalaisten, jotka haluavat paperittomat ja rikoksia tehneet maahanmuuttajat pois Suomesta. Tämäkö on se ongelman ydin Suomessa jossa rahaa ei riitä hoivakoteihin lisähoitajien palkkaamiseen, eikä myöskään lasten päiväkotien ryhmäkokojen pienentämiseen ?

    • valtahoukuttelee

      Kävisi kuin Virossa, vaalivoittaja jää oppositioon. Tai sitten...
      Keskusta ilmeisesti muista isoista poiketen voisi suostua PS vetoiseen hallitukseen, ehkä myös KD Essayahin johdolla. Ehkä väännön jälkeen jopa Kokoomus.

    • ljfgfltiktilltfgfgiilfi

      Vaikka PS voittaisi vaalit, luultavasti H.aho jäisi mieluummin oppositioon kuin lähtisi pääministeriksi hallitukseen.

      • Voittajavie

        Vaalien voittaja kuuluu ed´hdottomasti hallitukseen.Vaalien voittaja on hallituksen muodostaja joka muodostaa hallituksen.Jollei enemmistö hallitusta saada aikaan sitten mennään opppositio hakllituksella ,mutta vaalivoittaja on se joka valsiin vie ja tahdin määrää..


    • Humanismipopiksi

      Persut on perintö vanhasta Vennamosta, "kyllä Suomen kansa tietää"
      Puoluesihteeri Urpo Leppänen työvoimaministerinä ja työttömyys katosi.... ainakin Leppäsen puheenaiheena ?
      Kyllähän ne turvapaikanhakijat täytyy saattaa turvaan jo omissa maissaan, kuten nyt siellä Syyriassa ja Irakissa, joissa on terroristit kurissa.
      Lapsemme ovat aikanaan ylpeitä, kun pakolaiset saivat turvan.
      Saksalainen 30 -luvun ratkaisu ei saksalaisnuorta ylpeillytä.

      • Anonyymi

        Persut voitaa ,maahan uus huomen koittaa. Suomalaisuus kunniaan.


    • Anonyymi

      Isänmaallisuus palautuu kunniaan jonka olemme velkaa siitä hintansa maksaneille veteraaneille ja Suoman kansan edunvalvonta palautuu.

    • Anonyymi

      Nyt on kuntavaalit, ei eduskuntavaalit. Näissä vaaleissa valitaan kuntien päättäjät.

    • Anonyymi

      Persut ei voita. Tulosta fixataan sopivaksi?

    • Anonyymi

      Huomasko kukaan että "Takinkääntäjä"oli päässyt "Marttakerhon"jäsenien kanssa
      Yle vaali ohjelmaan? Puheen aiheena oli "Halla-aho" mollaaminen,jälkiviisaasti!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe