Mikä vika kun ei toimi

Olen treenannut nyt ahkerasti tekniikkaa ja kataa seuran senseiden johdolla ja tuntuu, että heitot lähtevät hyvin, piiskamaisesti ja kohdalleen.

Sitten kun otan randoria meidän kisakoneiden kanssa en saa heitettyä ainuttakaan. En saa niistä edes otetta kiinni, ne vievät koko ajan kuin litran mittaa.

Kuinka paljon tahansa niiden kanssa randoria otankin ja tekniikkaa ja kataa huom niin tilanne ei tunnu paranevan. En saa otetta kiinni, en saa yhtään paikkaa tehdä hyviä tekniikoitani.

Mikä avuksi?
Ilmoita


Kyseessä on ns. heittäjän syndrooma. Ota yhteyttä märskyn urheilupsykologiin. Hän osaa auttaa.
Ilmoita
Mieluummin ota yhteyttä johonkin kokeneeseen, vanhankaartin ovimieheen Hesassa. Ne tutustuttavat sinut heittämisen saloihin, vaikka konkreettisesti!
Ilmoita
Kysy Mansesta tulos nähty viimeksi eillen
1 VASTAUS:
Kuka liipasi eilen? Tuleeko raastupaa?
+Lisää kommentti
Vastaus kysymykseesi löytyy nagenokatasta, muksujudon apuohjaamisesta ja judoliiton VOK1 kurssilta. Eivät ne turhaan ole kriteerit, jolla mustat vyöt myönnetään.
3 VASTAUSTA:
Hyvä provo, muttei mitään asiaa
Vikahan on siinä, että et toimi kuten Katassa toimit. Annat uken ottaa kiinni ensin ja sen jälkeen viet vastustajaa koko ajan kiristyvällä horjutuksella. Alkuperäisestä tekstistä päätellen omaksut itse uken roolin randorissa, etkä siten pääse itse toteuttamaan heittotekniikkaa.
Voisit myös antaa sensein katsoa randoriharjoitustasi. Pysyykö asentosi hyvänä kaiken aikaa? Siirtyykö voima todella sinusta ukeen vai oletko itse huomaamattasi kaiken aikaa ukena ja annat oman voimasi vastustajan käyttöön. Syynä voi tietenkin myös olla yksinkertaisesti se, että nopeutesi ei enää millään riitä "oikeaan" kamppailutilanteeseen. Katassa nopeus säätyy torin nopeuden mukaan ja uke vain myötäilee. Silloin rytminmuutos ei vaadi erityistä nopeutta.
komission provo osui.

Mustan vyön voi saada, vaikka judossa olisi juuri tuo vika mistä aloittaja puhuu eli se näyttää hyvältä, mutta ei toimi randorissa saatikka ottelussa. Vyö tulee silti, kun hankkii toimintapisteet ja tekee teatteriesitykset graduoitsijalle.

Sen sijaan mustaa vyötä ei voi saada, vaikka otteluvoittoja ja mitaleita löytyy ja judo on tehokasta randorissa. Mikään ei auta, jos katateatteria ei ole harjoiteltu ja pakolliset kurssit puuttuu.

Mikä judossa on pääasia?
+Lisää kommentti
Rakas kataaja, vaihda senseitä.

Judossa tapahtuu muutamia asioita peräkkäin: otteen haku, liikutus, paikan rakentaminen ja heitto.

Jos senseisi korjaa heittotekniikassa pikkusormen asentoa muttei osaa opettaa noita edeltävää kolmea neljäsosaa judosta, vaihda senseitä.

Otteen haku ja paikan rakennus ovat välttämättömiä toimivalle judolle. Vöitä toki voi suorittaa ilmankin.

Kaikki oppikirjatkin esittelevät yleensä heittoja, eivät kilpajudoa eli sitä, kuinka uke viedään tilanteesta kahville ja heitto tulee mahdolliseksi.
2 VASTAUSTA:
Nyt ymmärrän miksi judo ei ole randorissa koskaan toiminut. En ole missään vaiheessa ollut liikuttuneessa tilassa!! Tulen korjaamaan tämän puutteen omalta osaltani, kuuntelen Evakon Laulun ennen seuraavia treenejä!
Älä ole liikuttuneessa tilassa, pyri olemaan liikuttavassa tilassa :-)
+Lisää kommentti
Judo on laji jossa voi kolmikymppisenä aloittanut pääsät ihan sm-huipulle ja maajoukkueeseen asti, omat opettajani olivat aikuisena aloittaneet ja suomen mestareita ja maajoukkueottelijoita ja heillä oli perusteknikka ja katakin kunnossa.
Todellinen sensei osaa vahvan judon perustekniikan ja kun treenaa lajia kolme kertaa viikko, pari kertaa viikko punttia ja lenkit päälle niin sm-kisoissa ollaan korkealla.
Maailman huipulle vaaditaan jo jopa kaksi harjoitusta päivä mutta pitää soveltaa, laji, voima ja juoksu ettei jokin osio mene ylikuntoon.
Itse aloitin jo nuorena ja neljäs vuosikymmen alkoi lajin parissa mutta parhaan opin olen saanut omilta opettajiltani, teräksenkovilta judokoilta jotka aikuisena lajiin pariin tultuaan ottivat vahvalla perustekniikalla mitaleita melkoisen määrän ja olivat kovia judokoita ja myös katan taitajia.

Osu Rei!
Ilmoita
Euroopankin huipulle voi päästä judossa kolmella treenikerralla viikko kun muuten on kovassa kunnossa ja ottelusilmää,
Musta vyö ei takaa mitään, lahjakas kaveri pääsee mustaan vyöhön 3-5 vuotta treeniä mutta silti sinivöinen voi heittää kilpailuissa danin vaikka danin persutekniikka on paremin niin jos alemmalla on voima ja tahto kohdallaan vertaa paini aka nyrkkeily...
1 VASTAUS:
"paini aka nyrkkeily"
On niissä lajeissa kyllä sen verran paljon eroa, että itse en kyllä väittäisi painin olevan toiselta nimeltään nyrkkeily.
+Lisää kommentti
Aikamoisia viisauksia täällä heitellään, toivottavasti heitot kulkee myös matolla, puhejudoa parhaimmillaan.
Ilmoita
Treenatkaa judoå, siinä yritetään päästä takatyöntöön. Hikistä hommaa kun yrittää pysyä selässä vaikka vikuri vastustaja tempoilee ja vatkaa edes takaisin.
Ilmoita
JUdo on kova urheilulaji, itse treenasin sitä ikävuodet 8 v-18 v ja ruskea vyö, kuntoa tuli ja tekniikkaa mutta sitten löytyi Hokuto ryu jujutsu ja avautui maailma itsepuolustukseen, ahaa ai näin tehdään eli se mihin judo lopettaa siitä jujutsu vasta aloittaa.
Olen kiitollinen kaiksta harjoitteluvuosista ja jujutsussa suoritin danin ja nykyään on lajini Krav maga ja siinä expert 1 arvo ja voin sanoa että itsepuolustuskykyni on nykyään hyvä,
Kamppailu useampaa vastaa, aseet, astalot ne oppii näissä muissa lajeissa, silti judopohjani auttoi paljon vaikka paljon oli opittavaa ja yhä koko ajan..
2 VASTAUSTA:
Kirjoitit että itsepuolustuskykysi on hyvä. Oletko joutunut todistamaan sen?
En ole harrastannut mitään taistelulajia ikinä ja minullakin on hyvä itsepuolustuskyky.
Desert Eagle .50 AE toimii myös...
+Lisää kommentti
Taistelija!
Ilmoita
Kata kuntoon niin toimii ottelukin, judon perustekniikka on kaiken ydin, huonolla tekniikalla et pääse pitkälle vaan joudut heitetyksi tai taputat matossa.
Kata kuuluu judoon ja sen harjoittelu ohjelmaan, kunnon judotreeniin kuuluu jumpat, ja tunti perustekniikkaa, ehkä 15-20 minuuttia randoria ja kataa kolme kertaa viikko, rupeaa tekniikka avautumaan ja toimimaan myös ottelussa.
2 VASTAUSTA:
Pas-, run-, hui- ja nageno-kata ovat tärkeimmät.
Ikävä kyllä se katatreeni ei ole auttanut. Kisakoneista ei saa edes otetta kiinni. Eikä ne tule mukaan vetoliikkeisiin.
+Lisää kommentti
Jos Kata Kärkkäinen auttais?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mikä vika kun ei toimi

Olen treenannut nyt ahkerasti tekniikkaa ja kataa seuran senseiden johdolla ja tuntuu, että heitot lähtevät hyvin, piiskamaisesti ja kohdalleen.

Sitten kun otan randoria meidän kisakoneiden kanssa en saa heitettyä ainuttakaan. En saa niistä edes otetta kiinni, ne vievät koko ajan kuin litran mittaa.

Kuinka paljon tahansa niiden kanssa randoria otankin ja tekniikkaa ja kataa huom niin tilanne ei tunnu paranevan. En saa otetta kiinni, en saa yhtään paikkaa tehdä hyviä tekniikoitani.

Mikä avuksi?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta