SDP:n menestys korpeaa keskustalaisia

einoneuvo

Mitä ihmeellisempiä tarinoita koetetaan paniikissa keksiä tulevan vaalitappion edellä. Pitäisi keskittyä omaan politiikkaan eikä paskahousussa väärentämään totuutta.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kepulainen.tapa

      Kepulainen perinne vaatii, että jotenkin pitää aina keinotella. Sitä kutsutaan suhmuroinniksi.

      • Ettäs_kepu_kehtaa

        "Anne Bernerin yhtiö tekee miljoonatulosta: Sen hikipajat Intiassa eivät maksa edes minimipalkkaa
        Finnwatchin raportti paljastaa ministerinä toimineen Bernerin yhtiön taustalta alipalkkausta. Yhtiössä yllätyttiin.

        Anne Berner on tienannut yritystoiminnalla miljoonaomaisuuden.

        Tuore raportti paljastaa Vallila Interiorin toiminnasta vastuullisuuspuutteita Intiassa. Vallilan pääomistaja on Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Anne Berner. Berner on perheyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

        Sisustusyhtiö on ollut Bernerille tuottoisa bisnes. Toissa vuonna hän tienasi ansio- ja pääomatuloja 635 000 euroa mutta sitä pari vuotta aiemmin peräti 1,5 miljoonaa.

        Yhtiö teki vuonna 2017 38 miljoonan liikevaihdollaan liki miljoonan voiton.

        Vallila Interior on sisustus- ja tekstiilialan perheyritys, jonka sveitsiläinen Otto Berner perusti Helsingin Vallilan kaupunginosaan vuonna 1935. Anne Berner johtaa yritystä kolmannessa polvessa.

        Kansalaisjärjestö Finnwatch tutki työolot Vallilan alihankkijoiden tehtailla Intiassa.

        Vallilalle tekstiilejä tuottava tehdas on vastuullisuusauditoitu, mutta se kieltäytyy maksamasta työntekijöille laissa määrättyjä minimipalkkoja.

        Laittomia palkkoja
        Vallilan Intian Tamil Nadun osavaltion Karurissa sijaitsevan alihankkijan työntekijät raportoivat laittoman alhaisia palkkoja ja lain määräykset ylittäviä ylitöitä tuotantohuippuina. Tehdas on kieltäytynyt noudattamasta osavaltion uutta jo vuonna 2014 voimaan tullutta tekstiilialan minimipalkkalainsäädäntöä, kertoo Finnwatchin tiedote.

        – Työnantajat ovat yrittäneet pitkittää uuden minimipalkkalainsäädännön soveltamista haastamalla Tamil Nadun osavaltion oikeuteen. Tämä on huolestuttavaa, sillä uudetkaan minimipalkat eivät riitä elämiseen, Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti sanoo.

        Vallilan alihankkija on SA8000-vastuullisuussertifioitu. Finnwatch moittii SA8000:n kriteereistä vastaavan SAI:n ja auditoinnin tehneen sertifiointiyritys TÜV Nordin toimintaa. Vastuullisuusauditointeja tekevillä oli käytössään väärät minimipalkkatiedot, ja SAI oli vasta nyt heräämässä erillisellä ohjeistuksella vuosia jatkuneeseen minimipalkkoja koskevaan kiistaan.

        – SA8000:n auditoijilla oli vaikeuksia tunnistaa edes lakisääteistä palkkatasoa. SAI:n omien kriteerien mukaan sertifioitavilla tuotantolaitoksilla tulisi lisäksi auditoida palkan riittävyys elämiseen. Sertifiointiyritys ei kuitenkaan ymmärtänyt koko konseptin sisältöä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Finnwatch löytää SA8000-auditoinneista vastaavia puutteita, Kultalahti muistuttaa.

        Berner ei kommentoi
        Iltalehti tavoitteli Anne Bernerin kommenttia aiheesta tuloksetta. Sen sijaan yhtiö vastasi tiedotteella.

        – Arvostamme Finnwatchin tärkeää työtä vastuullisuuden parantamiseksi ja kiitämme raportista.

        Vallilassa tehtiin vuonna 2017 päätös vastuullisuustyön kartoittamiseen, määrittelyyn ja pitkäjänteiseen kehittämiseen, tiedotteessa sanotaan.

        – Koska ostamme tuotteita ja materiaalia ympäri maailmaa, teemme työtä sen eteen, että työolot ja osaaminen hankintamaissa ovat hyvät ja että tuotteemme syntyvät eettisesti kestävin keinoin. Emme hyväksy mitään ihmisoikeusloukkauksia hankintaketjuissamme ja suhtaudumme kaikkiin havaintoihin niiden vaatimalla vakavuudella.

        Vaikka vastuullisuustyö on vasta alussa, yhtiö on läpi vuosikymmenten pyrkineet rakentamaan luotettavaa ja vastuullista toimittajaverkostoa.

        – Ostamme suurilta tuotantolaitoksilta, jotka ovat tiukasti auditoituja sekä muiden tekstiiliyritysten, että niiden itsensä toimesta. Sosiaalisen vastuun auditoiminen kolmannen osapuolen kautta on perusedellytys riskimaissa toimiville kumppaneillemme. Luotettavien auditointien avulla tehtaat voivat todentaa käytäntöjään, joita määrittelevät niin lainsäädäntö, kuin ihmisoikeuksien ja tasa-arvon periaatteet, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

        R.K. Exports on yksi Vallila Collection Oy:n kuluttajamyyntiin suunniteltujen keittiötekstiileiden tavarantoimittajista. Ostojen osuus Vallila Collectionin kokonaisostoista vuodelta 2018 on 1,3 % ja vuodelta 2017 2,4 %.

        – Vallilalla olemme erittäin pahoillamme löydöksistä haastateltavien henkilöiden ja niiden työntekijöiden puolesta, jotka ovat raportoineet epäkohtia työoloissa.

        Intiassa Vallilan keittiötuotteita valmistava tavarantoimittaja R.K Exports on läpäissyt sosiaalisen vastuun auditoinnin kolmannen osapuolen suorittamien tarkastusten kautta, sekä suurien globaalien asiakkaittensa toimesta. R.K. Exports on allekirjoittanut Vallilan Code of Conduct -toimintaperiaatteet 27.9.2018 ja toimittanut Vallilalle voimassa olevan SA8000-sertifikaatin sosiaalisen vastuun auditoinnista ja ÖkoTex Standard 100 -sertifikaatin allergiaturvallisuudesta 10.12.2017.

        – Lukuisista varmennuksista johtuen, olemme yllättyneitä."

        Niin, kuka uskoo, että kaikkitietävä ja -osaava, kepun ministeriksi valittu, ensimmäisen kauden kansanedustaja olisi oikeasti yllättynyt. Ministeri on näemmä ahneistakin ahnein ja tällainen yllättyjä valittiin kepun ministeriksi.


    • S24uomlaineN

      Kovin vähän hyvää on odotettavissa jos SDP vaalit voittaa ja tuosta ruuppana Rinteestä pääministeri tulee. Matuja tulee maahan ja rahaa jaetaan sotimiseen kehitysmaihin.

      • En usko, että Antti Rinne lupaa oman omakotitalonsa pakolaisten käyttöön, kuten Päävatulattori Juha Sipilä teki.
        Miksi sinä olet niin katkera? Siksikö etteivät sosialidemokraatit pelaa kepulaisten Älypeliä?


      • Osmo.pihalla
        osmium1 kirjoitti:

        En usko, että Antti Rinne lupaa oman omakotitalonsa pakolaisten käyttöön, kuten Päävatulattori Juha Sipilä teki.
        Miksi sinä olet niin katkera? Siksikö etteivät sosialidemokraatit pelaa kepulaisten Älypeliä?

        Vasemmisto kannattaa laittomasti maassa olevien piilottelua.
        Kansanedustaja Anna Kontulan (vas.) mielestä suomalaisten tulisi piilotella kodeissaan kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita. Kontula asettui vahvasti laittomasti maassa olevien puolelle Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.

        https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010041011445820


      • järjestelmällistä.tuhoa

        On sulla huolenaiheet. Eivätköhän nämä asiat laiteta kuosiin jolleivät ole jo laitettu. Päättäjät (ehkä lukuunottamatta Vihreitä ja Kokoomusta) varmasti ymmärtävät ainakin sen, että jos 2015 meininki toistuu tai jatkuu, niin valtiontalous on todella kaaoksessa jatkossa. Kyllä minäkin odottaisin hieman ripeämpää toimintaa Suomelta, jotta kielteisen päätöksen saaneet saataisiin palautettua. Kumma ettei sinua huoleta yhtään esim. miten meidän vanhuksia kohdellaan. Kotimaan asiat ovat Sipilän hallituksen jäljiltä täysin retuperällä. Demareilla on sentään linja näiden asioiden suhteen, mutta esim. kokkareilla vaikuttaisi olevan hinku tuottaa maahan halpatyövoimaa ja tällä tavoin polkea suomalaisten työntekijöiden työehdot.

        https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/8c33138f-1fd5-4f23-af80-5e0f2895e5ea

        Jos Suomeen halutaan hyödyllistä maahanmuuttoa, olisi pyrittävä saamaan osaajia, ei kouluttamattomia. Noita jälkimmäisiä tultaisiin vain käyttämään työnantajien toimesta härkisti hyväksi.


    • sekoseko

      Onneksi Rinne sekoilee niin paljon puheissaan, ettei pääse pääministeriksi.

    • Factum.est

      SDP voittaa vaalit. Kepulle tulee veret seisauttava vaalitappio.

    • enyhtäänepäile

      Ja varmasti se, että keskusta voitti edelliset vaalit korpesi demareita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      331
      7559
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2244
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1642
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1489
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      116
      1211
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      75
      1179
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      925
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      915
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      823
    Aihe