Aihe

Naisten jääkiekko on kehittynyt

LaQuente

Tässä juuri katselen Canada-Venäjä peliä, ja täytyy sanoa että onpahan vauhtia ja taitoakin pelissä. Katselin tuossa toissailtana vanhoja Helminen-Keskinen-aikakauden mm-kisoja, ja täytyy sanoa että aika paljon hitaampaa oli peli tuolloin, vrt vaikkapa naisten nykyiseen pelinopeuteen.

Vaikea tietysti verrata, mutta tuntuu yhtäkkiä että nykyajan naispelaajat ovat fyysisesti ja taidollisesti parempia, vrt miehet Keskis-aikaan. Väittäisin yhtäkkiä, että tuo Canadan naisjoukkue pyörittelisi Suomen vuoden 80-90-luvun miesmaajoukkueita mielin määrin, ihan vain tuolla pelinopeudella ja taitotasolla. Toki jääkiekko on kehittynyt niin paljon, että koko peli on aivan erilaista, mitä aikaisemmin. Sanoisin että naisten jääkiekon huipputaso on kovempi, mitä miesten maajoukkuetaso oli 80-90-luvulla. Niin paljon lajikehitys on mennyt eteenpäin, sekä harjoittelu taktisine osaamisineen. Ravinnosta puhumattakaan. Jos katsot nykynaisia urheilijoina, niin ne on melko atleettisia ja urheilullisia.

Toki varusteetkin on kehittyneet, kaikki on kevyempää, mutta suurin kehittyminen on tapahtunut ihan ihmisten fyysisten ominaisuuksien osalta. Nykyään urheilijat on ravinnon osalta todella kurinalaisia. 80-90-luvulla ei ymmärretty ravintohommista mitään, jääkiekkoilijat saattoi syödä ihan mitä sattuu, jopa lihapiirakoita, tai mitä nyt sattui olemaan tarjolla.

Sanotaanko, että jääkiekko oli maailmanlaajuisesti nykytasoon verrattuna 80-90-luvulla käytännössä amatööriurheilua. Nykyään voidaan puhua ihan ammattilaisurheilusta, koska jokainen osa-alue otetaan niin hyvin huomioon.

Toki Helmiset ja Keskiset olisi 2010-luvulla olleet aivan eri tasolla, siitä ei ole kyse, on vain kyse aikakauden senhetkisestä lajikehityksestä, ja senhetkisestä yleisestä osaamisesta monella osa-alueella. Mutta näin yleisen lajikehityksen käyrää seuraamalla, naisjääkiekko on huipputasolla ohittanut miesten 90-luvun huipputason, joka osa-alueella, varsinkin pelinopeudessa ja taidossa. Uskomatonta taitoa, syötön vastaanottamisineen, esiintyy tämän päivän naisten huipputasolla. Jos katsoo noita vanhoja youtube videoita, joissa joku Lumme ja Niinimaa haparoivat kiekon kanssa, niin kyllä tämän päivän Canadalais-naiset leikittelevät kiekolla huomattavasti paremmin ja ennenkaikkea taitavammin.

2

<50

  Vastaukset

  • Mitäs tabuja sää oot syäny?

   • Samaa ihmettelen minäkin. Edes Kanadan ja Yhdysvaltojen yhdistetty dream team ei pärjäisi yhtä ainutta miesten Suomi-Sarja -joukkuetta vastaan (miesten 3. korkein sarjataso Suomessa). Eikä tarvitsekaan. Miesten ja naisten jääkiekko on täysin eri lajeja.

    Muutamalla maailman parhaalla naiskiekkoilijalla voisi olla realistiset mahdollisuudet pelata Mestiksessä (miesten 2. korkein sarjataso) vakituisessa kokoonpanossa.

    Harjoitusotteluita pelataan vuosittain, etenkin Pohjois-Amerikassa, jossa naisten maajoukkue haastaa poikien joukkueita. Ja nimenomaan poikien, harjoitusvastusta ei haeta edes paikallisista miesten puoliammattilaisjoukkueista. Suomessa B-junnujen liigajoukkueet kykenisivät haastamaan Kanadan ja Yhdysvaltojen naiskiekkoilijat milloin tahansa, ja kyse on "vain" 16-17 -vuotiaista pojista.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   408
   21732
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   356
   14510
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14225
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10103
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   5824