Naisten jääkiekko on kehittynyt

LaQuente

Tässä juuri katselen Canada-Venäjä peliä, ja täytyy sanoa että onpahan vauhtia ja taitoakin pelissä. Katselin tuossa toissailtana vanhoja Helminen-Keskinen-aikakauden mm-kisoja, ja täytyy sanoa että aika paljon hitaampaa oli peli tuolloin, vrt vaikkapa naisten nykyiseen pelinopeuteen.

Vaikea tietysti verrata, mutta tuntuu yhtäkkiä että nykyajan naispelaajat ovat fyysisesti ja taidollisesti parempia, vrt miehet Keskis-aikaan. Väittäisin yhtäkkiä, että tuo Canadan naisjoukkue pyörittelisi Suomen vuoden 80-90-luvun miesmaajoukkueita mielin määrin, ihan vain tuolla pelinopeudella ja taitotasolla. Toki jääkiekko on kehittynyt niin paljon, että koko peli on aivan erilaista, mitä aikaisemmin. Sanoisin että naisten jääkiekon huipputaso on kovempi, mitä miesten maajoukkuetaso oli 80-90-luvulla. Niin paljon lajikehitys on mennyt eteenpäin, sekä harjoittelu taktisine osaamisineen. Ravinnosta puhumattakaan. Jos katsot nykynaisia urheilijoina, niin ne on melko atleettisia ja urheilullisia.

Toki varusteetkin on kehittyneet, kaikki on kevyempää, mutta suurin kehittyminen on tapahtunut ihan ihmisten fyysisten ominaisuuksien osalta. Nykyään urheilijat on ravinnon osalta todella kurinalaisia. 80-90-luvulla ei ymmärretty ravintohommista mitään, jääkiekkoilijat saattoi syödä ihan mitä sattuu, jopa lihapiirakoita, tai mitä nyt sattui olemaan tarjolla.

Sanotaanko, että jääkiekko oli maailmanlaajuisesti nykytasoon verrattuna 80-90-luvulla käytännössä amatööriurheilua. Nykyään voidaan puhua ihan ammattilaisurheilusta, koska jokainen osa-alue otetaan niin hyvin huomioon.

Toki Helmiset ja Keskiset olisi 2010-luvulla olleet aivan eri tasolla, siitä ei ole kyse, on vain kyse aikakauden senhetkisestä lajikehityksestä, ja senhetkisestä yleisestä osaamisesta monella osa-alueella. Mutta näin yleisen lajikehityksen käyrää seuraamalla, naisjääkiekko on huipputasolla ohittanut miesten 90-luvun huipputason, joka osa-alueella, varsinkin pelinopeudessa ja taidossa. Uskomatonta taitoa, syötön vastaanottamisineen, esiintyy tämän päivän naisten huipputasolla. Jos katsoo noita vanhoja youtube videoita, joissa joku Lumme ja Niinimaa haparoivat kiekon kanssa, niin kyllä tämän päivän Canadalais-naiset leikittelevät kiekolla huomattavasti paremmin ja ennenkaikkea taitavammin.

2

<50

  Vastaukset

  • Mitäs tabuja sää oot syäny?

   • Samaa ihmettelen minäkin. Edes Kanadan ja Yhdysvaltojen yhdistetty dream team ei pärjäisi yhtä ainutta miesten Suomi-Sarja -joukkuetta vastaan (miesten 3. korkein sarjataso Suomessa). Eikä tarvitsekaan. Miesten ja naisten jääkiekko on täysin eri lajeja.

    Muutamalla maailman parhaalla naiskiekkoilijalla voisi olla realistiset mahdollisuudet pelata Mestiksessä (miesten 2. korkein sarjataso) vakituisessa kokoonpanossa.

    Harjoitusotteluita pelataan vuosittain, etenkin Pohjois-Amerikassa, jossa naisten maajoukkue haastaa poikien joukkueita. Ja nimenomaan poikien, harjoitusvastusta ei haeta edes paikallisista miesten puoliammattilaisjoukkueista. Suomessa B-junnujen liigajoukkueet kykenisivät haastamaan Kanadan ja Yhdysvaltojen naiskiekkoilijat milloin tahansa, ja kyse on "vain" 16-17 -vuotiaista pojista.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   90
   4700
  2. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   167
   1181
  3. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   86
   1064
  4. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   123
   1049