Naisten jääkiekko on kehittynyt

LaQuente

Tässä juuri katselen Canada-Venäjä peliä, ja täytyy sanoa että onpahan vauhtia ja taitoakin pelissä. Katselin tuossa toissailtana vanhoja Helminen-Keskinen-aikakauden mm-kisoja, ja täytyy sanoa että aika paljon hitaampaa oli peli tuolloin, vrt vaikkapa naisten nykyiseen pelinopeuteen.

Vaikea tietysti verrata, mutta tuntuu yhtäkkiä että nykyajan naispelaajat ovat fyysisesti ja taidollisesti parempia, vrt miehet Keskis-aikaan. Väittäisin yhtäkkiä, että tuo Canadan naisjoukkue pyörittelisi Suomen vuoden 80-90-luvun miesmaajoukkueita mielin määrin, ihan vain tuolla pelinopeudella ja taitotasolla. Toki jääkiekko on kehittynyt niin paljon, että koko peli on aivan erilaista, mitä aikaisemmin. Sanoisin että naisten jääkiekon huipputaso on kovempi, mitä miesten maajoukkuetaso oli 80-90-luvulla. Niin paljon lajikehitys on mennyt eteenpäin, sekä harjoittelu taktisine osaamisineen. Ravinnosta puhumattakaan. Jos katsot nykynaisia urheilijoina, niin ne on melko atleettisia ja urheilullisia.

Toki varusteetkin on kehittyneet, kaikki on kevyempää, mutta suurin kehittyminen on tapahtunut ihan ihmisten fyysisten ominaisuuksien osalta. Nykyään urheilijat on ravinnon osalta todella kurinalaisia. 80-90-luvulla ei ymmärretty ravintohommista mitään, jääkiekkoilijat saattoi syödä ihan mitä sattuu, jopa lihapiirakoita, tai mitä nyt sattui olemaan tarjolla.

Sanotaanko, että jääkiekko oli maailmanlaajuisesti nykytasoon verrattuna 80-90-luvulla käytännössä amatööriurheilua. Nykyään voidaan puhua ihan ammattilaisurheilusta, koska jokainen osa-alue otetaan niin hyvin huomioon.

Toki Helmiset ja Keskiset olisi 2010-luvulla olleet aivan eri tasolla, siitä ei ole kyse, on vain kyse aikakauden senhetkisestä lajikehityksestä, ja senhetkisestä yleisestä osaamisesta monella osa-alueella. Mutta näin yleisen lajikehityksen käyrää seuraamalla, naisjääkiekko on huipputasolla ohittanut miesten 90-luvun huipputason, joka osa-alueella, varsinkin pelinopeudessa ja taidossa. Uskomatonta taitoa, syötön vastaanottamisineen, esiintyy tämän päivän naisten huipputasolla. Jos katsoo noita vanhoja youtube videoita, joissa joku Lumme ja Niinimaa haparoivat kiekon kanssa, niin kyllä tämän päivän Canadalais-naiset leikittelevät kiekolla huomattavasti paremmin ja ennenkaikkea taitavammin.

2

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmettelijäoi

      Mitäs tabuja sää oot syäny?

      • Mielipide___

        Samaa ihmettelen minäkin. Edes Kanadan ja Yhdysvaltojen yhdistetty dream team ei pärjäisi yhtä ainutta miesten Suomi-Sarja -joukkuetta vastaan (miesten 3. korkein sarjataso Suomessa). Eikä tarvitsekaan. Miesten ja naisten jääkiekko on täysin eri lajeja.

        Muutamalla maailman parhaalla naiskiekkoilijalla voisi olla realistiset mahdollisuudet pelata Mestiksessä (miesten 2. korkein sarjataso) vakituisessa kokoonpanossa.

        Harjoitusotteluita pelataan vuosittain, etenkin Pohjois-Amerikassa, jossa naisten maajoukkue haastaa poikien joukkueita. Ja nimenomaan poikien, harjoitusvastusta ei haeta edes paikallisista miesten puoliammattilaisjoukkueista. Suomessa B-junnujen liigajoukkueet kykenisivät haastamaan Kanadan ja Yhdysvaltojen naiskiekkoilijat milloin tahansa, ja kyse on "vain" 16-17 -vuotiaista pojista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1759
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1664
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      61
      1500
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1458
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1385
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1359
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe