Köyhien hyysäys

suomi24_keskustelu

Näin vaalien alla on hyvä mielestäni keskustella tästäkin aiheesta joka tuntuu olevan kovin arka täällä Suomessa. Suurin osa suomalaisista on melko varakkaita tai varakkaita, keskiluokkaa ja ylempänä. Köyhiä on murto-osa. Heistä myös suuri osa on itse tilanteensa aiheuttanut, jolloin heidän mielestään valtion pitäisi tulla apuun, ottamalla niiltä, jotka ovat elämässään osanneet tehdä oikeat valinnat. Onko tämä sitä oikeudenmukaisuutta? Minua henkilökohtaisesti ei paskaakaan kiinnosta pitää toisesta ihmisestä huolta, johon Suomessa käytännössä lain perusteella pakotetaan, joten lienee aika muuttaa jonnekin missä tällaisia ongelmia ei ole, mikäli hallitus alkaa riistää niiltä jotka ovat omalla osaamisellaan elämässään onnistuneet.

Kysymyksenä voisi heittää, kuinka monta sellaista ihmistä on Suomessa, jotka elävät nälässä ja vailla asuntoa, ilman, että eivät olisi halutessaan saaneet tilanteeseensa apua? Muistetaan, että Suomessa on jo valmiiksi yksi maailman parhaita perusturvia.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käsittämätön

      On sinulla ajatukset. Toivottavasti pääset joskus itse kokemaan sen mitä tässä pilkkaat.

      • Muistakaaäänestäessä

        Tuollaisia ei päästetä valtaan,pitäkää huoli vaaliuurnilla siitä.


      • Muistakaaäänestäessä

        Lisäys:

        Ihminen kasvaa sisältäpäin ja ihmisyys on osa kasvun kehityksen tulosta. Kun yhteiskunnassa ei kaikilla ole riittävää empatia kykyä eikä oikean ja väärän ymmärrystä olemme luoneet yhteiskunnalliset säännöt.

        Jotta yhteiskunta olisi yhteiskunta, eikä keskenään voima suhtein asioitaan ratkova sakki on demokratiassa sosiaalisesti huolehdittava, että jokainen voi tuntea kuuluvansa tuohon yhteisöön.

        Kansainvilisesti on ihmisoikeudellisesti huolehdittu määrittelemällä ihmisoikeudelliset rikkomukset luoden säännökset jonka puitteissa inhimillisyys toteutuu yhteiskunnissa. Näin siksi että kaikille ei edes valtion hallinoille tuo ole ollut selvää.

        Näiden asioiden toteutuminen ja valvominen jää demokratioissa valveutuneille ihmisille ja niille joilal on riittävästi voimavaroja puollustaa oikueuden mukaisuuden täyttymistä ja ihmisoikeuksien toteutumista yhteiskunnassa.


    • 3-33-33-

      No mutta sitten lopetetaan myös kaikki kehitys apu, ja maahan muuttajien ja turvapaikanhakijoiden ottaminen.

    • Erghjklnvfv

      Suomihan oli ennen euta varakasmaa,palveluita oli.Nyt kynitty,porkittu ihmisiä päähän minkä keretty,on keksitty maksua veroa veronperään,niin kauan kun jätemaksuille ei tehdä mitään,en lajittele.Kokeilin jätemies jäisi työttömäksi,kun olen kompostoinutkin vuosia.Sama vertaus pätee meidän ihmisiin ,heikompiosaiset on jätetty.Ja he ovat lapsemme,teinimme.Heille turvallinen maa,ilmastoasiat kuntoon,koulutus jne.Nuo omahyväiset itsensä elintasoa nostattavat pitäs itse lakasta kortistoon.Suomentalous ei kestä noita ylisuuria palkkojakaan,huonosti käy jos sama jatkuu,palveluita lisää lakkautettava,virosta palvelut,näin jo nyt.Peiton toisesta päästä otetaan sekin,hävetkää ahneet.On paljon ihmisiä jotka voi edes lääkäriin mennä saati lääkkeitään ostaa.Keskustelin tässä kun ihminen katkasee jalkansa,kärsi yö mene vasta seur.pnä otille kun olet varma!!, että jalkasi on tod.poikki.Tämäkö onnellisten maa? viimeksi suomi oli onnellinen 1980-2000 luvun välillä,oli töitä kaikkea.Suomal.säästää turha tuhlaaminen,ylihinnotellut palvelut,kilpailutus pitää olla tarkka,minun pöydässä ei porvari mällää,huijaa sitähän se on.Hyvänmielenlisä.Alvit saisi laskea..lähetetään pienilasku alvit maksetaan moneen kertaan niitä ei palauteta.Samaa maksua maksat vuodenaikaan kolmesti.Carunan sähkönsiirrolle tehtävä myös jtn.Kulutuksen kulmakivet,suomi kylmämaa.Asuminen tehtävä halvemmaksi.

    • jahastaastätä

      No mitäs se aloittaja sitten tekisi asialle? Lopettaisitko kaikki tuet?
      Olet muuten tavattoman itsekäs ja pinnallinen ihminen, muttei anneta tämän häiritä keskustelua.

      • röll_röll

        Oletko kuullut ikinä trolleista? Tälläkin palstalla näyttää tuo toiminta kiihtyvän vaalien alla.


      • neonsemmosia
        röll_röll kirjoitti:

        Oletko kuullut ikinä trolleista? Tälläkin palstalla näyttää tuo toiminta kiihtyvän vaalien alla.

        Olen, mutta koska aloittaja haluaa vakavasti keskustella aiheesta, niin keskustellaan nyt sitten. Trollithan ovat usein sadistisia, pinnallisia ja narskuja.


    • Ensio48

      Miljoonat ahkerat kädet vuosikymmenien aika ovat nostaneet suomalaiten elintason , Palkkoja on nostettu prosennti korotuksin, Tuloveroa laskettu myös prosentein. Hyvätuloinen on aina hyötynnyt. Viimeisen neljän vuoden aikana, pienituloisten ostovoimasta on hävinnyt 500-1000 euroa. Jos samanlainen meno jatkuu. Kuluttajat vähenee kovaa vauhtia Eräs rajapyykki on tämän hallitussen aikana ylitetty. Pienituloiset maksavat prosenttuaalisesti tuloistaan vero enemän kuin kuin suurituloiset Esim nimerkki Ensio47 maksan 14% tuloveroa. 24% ALV saamistani laskuista,
      Seuraavat verot on 100%. Kiinteistövero 570 euroa, sähkövero 400 euro. Trafi autovero 250 euroa, Autoilusta 10000km/vuosi 600 euroa Veroa tuloista yli 50 prosenttia. Oikeistolainen yhteiskunta on matkalla tasaverotukseen, Sympatiat vähävaraisten puolella. Moni elää pyhällä hengellä.

      • maleksijat

        Moni heittäytyy vähävaraiseksi ja toivoo/vaatii että yhteiskunta pelastaa. Ei se niin toimi. Jos on työkykyinen on tehtävä töitä, ja pulinat pois. Vaikka sinulle sanottaisiin, että lapioit koiranpaskaa ja oksennusta kaduilta, niin sinun on otettava se työ vastaan ja jos et ota, niin kuole sitten nälkään.


      • valinnan.vapaus
        maleksijat kirjoitti:

        Moni heittäytyy vähävaraiseksi ja toivoo/vaatii että yhteiskunta pelastaa. Ei se niin toimi. Jos on työkykyinen on tehtävä töitä, ja pulinat pois. Vaikka sinulle sanottaisiin, että lapioit koiranpaskaa ja oksennusta kaduilta, niin sinun on otettava se työ vastaan ja jos et ota, niin kuole sitten nälkään.

        Jos eläisimme neukkulassa toi sun vaatimukses vois toimia, mutta missä kohtaa meidän perustuslaki sanoo, että mun tulee pitää rikkaan hyvinvoinnista huolta=tehtävä yksityiselle töitä vaikka hänen ehdoillaan? Sun mallissa, jos porvari päättää maksaa kuvitteellista tai jättää maksamatta palkkaa, niin minulla on oikeus kuolla pois, niinkö? Tuohan lienee tämän päivän porvarin tavoite.


    • Onhanpohtimista

      Mä kuulun keskiluokkaan itse, välitän kyllä muista ihmisistä ja koen empatiaa ja osaan asettua toisen ihmisen asemaan
      Mutta, en itsekään ole kovin halukas maksamaan sellaisten ihmisten kuluja, jotka yksinkertaisesti eivät vain halua, eivätkä tahdo tehdä mitään omien asioiden parantamiseksi ja useinhan juuri tähän ihmisryhmään kuuluvat, ovat niitä jotka kokevat itse pahiten vihaa, katkeruutta, kateutta, he pitävät kaiken ja kaikkien muiden syyttelyä oikeutettuna omaan epätoivoon ja kurjuuteen
      En sitä sano, on paljon ihmisiä, jotka ovat vastoin tahtoaan huonossa taloudellisessa asemassa, tähän kuuluvat myös suuri joukko sairaita ihmisiä ja eläkeläisiä, tai työikäisiä ja kykyisiä, mutta syystä tai toisesta ikä tulee vastaan uudelleen kouluttautumisessa ja sitä kautta uudelleen työelämään sijoittumisessa, jos omalta koulutus alalta on mahdotonta saada työtä

      Yksi asia minkä koen myös ongelmaksi ihan yleisellä tasolla, on ihmisten taloudenhoito, ei osata käyttää rahaa oikein, eikä myöskään laskea niitä tuloja ja menoja, vaikka tulot olisivat joka kk samat

    • TetraHydro

      Viime vuonna Suomessa oli 631 000 pienituloista. Minusta tuo ei ole kauhean pieni osuus.
      Minua ei haittaa maksaa vaikka 50% ansiotuloveroa, jos saan 1000€ kansalaispalkkaa verotta.
      Vuosituloni oli viime vuonna 38 0000€ bruttona eli minulla menisi 19000€ veroihin ja saisin 12000€ kansalaispalkkaa/perustuloa. Tämä on nyt ääriesimerkki tuloverosta ja kansalaispalkan suuruudesta.

      Tilastotietoa vuodelta 2017:
      Ansiotulot: tulonsaajien lukumäärä: yhteensä 4 641 880 ihmistä
      <5000€/v 376 972
      5-10t€/v 453 868
      10-15t€/v 557 107
      15-20t€/v 517 453
      20-25t€/v 472 718
      25-30t€/v 466 309
      30-35t€/v 429 057
      35-40t€/v 337 838
      40-50t€/v 434 036
      50-60t€/v 232 289
      60-80t€/v 203 778
      80-100t€/v 75 059
      yli 100000€/v 85 396

      mediaanituloluokkahan olisi 25 000€/vuosi. Eli puolet tulonsaajista saa tätä vähemmän. kuukausiansioissa tämä tekee 2080€/kk ennen veroja.
      köyhyysraja suomessa on 60% tulot mediaanista = 1250€/kk eli 15 000€/v
      näitä on siis tulonsaajista noin 1,4 miljoonaa vuonna 2017
      En sanoisi tuota porukkaa pieneksi

      • TetraHydro

        Jatkoin tilastokeskuksen tilastojen selaamista. Edelliseen sen verran vielä, että yhdessä tilastossa työssäkäyviä 2017 ikäryhmässä 18-64 oli 2 302 397 henkeä. Näistä yrittäjiä 228 000.

        Eli edellisessä tilastossa on kaikki tulot mukana. Muutkin kuin ansiotulot


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe