Ruoka/lihoaminen/liikuna VAIHTOVUOSI

lihoaminenpelottaa

Hei.

Olen ollut kohta 8 kk vaihto-oppilaana etelä-amerikassa. Kiloja kiertynyt noin 3 kiloa. Ensimmäisten 2 kuukauden aikana, en harrastanut mitään liikuntaa, söin kaikkea mitä tarjottiin, ja jonka jälkeen huomasin että olin lihonut. Alotin käymään salilla, jossa kävin noin 2-3x viikossa, mutta ruokavalio pysyi vielä samana.

Noin kolmen kuukauden jälkeen aloin tuntemaan enemmän ahdistusta lihoamisen takia, ja tämä ahdistus on vieläkin. Nyt käyn salilla 4-6x viikossa, ja kaloreita/ruokaa mietin myös PALJON. En todellakaan syö mitä haluan, milloin haluan.

Haluaisin olla dieetillä, mutta koska asun perheen luona en voi niin paljon päättää ruuasta. Perhe kuitenkin tietää että urheilen ja tykkään terveellisestä elämäntavasta/ruuasta, joten hedelmiä ja kasviksia yleensä löytyy. Lasken viikkoja että pääsen takaisin suomeen, niin että voin palata omiin ruokarutiineihini.

Suomessa en siis ole koskaan laskenut kaloreita, söin mitä halusin enkä ole koskaan ns. lihonut, tai käynyt salilla. Mutta ratsastin päivittäin, myös oma elämäntyyli paljon aktiivisempaa suomessa. Täällä vaihdossa olen kuitenkin urheillut enemmän kuin mitä koskaan elämässäni, eli peruskunto varmaan parantunut ja lihaksia tullut lisää, mutta myös sitä rasvaa ruuan takia.

Huomaan selväsi ongelmani ruuan suhteen, ahdistaa syömisen jälkeen, mutta silti mietin koko ajan ruokaa. Himoitsen myös herkkuja paljon mikä myös tuottaa ahdistusta. Yritän välttää herkkuja ja ns. epäterveellistä ruokaa mutta silti syön niitä ( usein koska perhe tai kaverit syövät, ja sitten on vaikeaa sanoa ei) ja sit tulee morkkis.

En jaksaisi enään stressata ruuasta tai painon noususta, koska tiedän että kun palaan takaisin suomeen vaihtari kilot lähtevät pois. Olen kuullut paljon vaihtari kokemuksia jolloin on ihan normaalia lihota se 10-25kg vuoden aikana, eli ehkä nämä minun 3kg eivät ole niin paljon, mutta itse kyllä kärsin siitä. Painoin siis noin 57kg kun lähdin vaihtoon, nyt paino noin 8kk jälkeen 60kg. Kotiin lähden 2kk päästä.

Kuulisin mielelläni teidän vaihtari kokemuksia liittyen ruokaan/liikuntaan ja lihoamiseen.

Kiitos.

0

<50

  Vastaukset

   SEISKA.FI

   • Tämän takia Niko Ranta-aho ei saapunut käräjäoikeuteen: vastaa pahoinpitelysyytteeseen kesämökiltään - terveydelliset syyt esteenä!
   • Bloggaaja Natalia Salmelasta tuli äiti - katso kuva!
   • Nami! Uhkea Demi Rose poseeraa paljastavassa karkkiasussa: kaunottaren muhkeat pakarat varastavat huomion - katso!

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

    ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
    Maailman menoa
    190
    6284
   2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

    ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
    Maailman menoa
    330
    2947