Kaikki koodausaikani menee nykyään netissä

djesdsf

StackOverflow ja CodeProject saiteilla ratkaisuja etsiessä. On aivan täydellisen mahdotonta muistaa kaikkea, kun uutta tulee koko ajan ja jokaisessa ympäristössä, kielessä, frameworkissa ym. on omat eronsa. Miten hitossa sitä pärjättiin ennen webbiä?

21

82

  Vastaukset

  • ehhei...

  • Ennen internettiä oli kirjasto ja RBIL

  • Otan O saa.

  • Opeteltiin yleiset toimivat konstit eikä etsitty kaikkein hienoimpia juttuja. Eikä silloin järjestelmät olleet niin kehittyneitä kuin nykyään. Oli helpompaa keksiä uutta ja hyödyllistä.

   Ainakin yksi sukulaiseni tekee mallinnusta ja data-analyysiä menestyksekkäästi opettelematta uusia hienouksia. Hän pärjää, kun osaa ohjelmointia riittävän hyvin ja hänellä on muuta osaamista vaikkapa datan keräämisestä ja matemaattisesta mallintamisesta. Erikoistumalla johonkin voi kompensoida uusien frameworkkien opettelua

   • Mallintaminen ja data-analyysi lienevät sinänsä jo erikoisaloja, eikä data-analyysissä kummemmin varsinaista ohjelmointia edes välttämättä tarvita.


   • Aika useinhan sama aika menee kun selvittelee miten joku valmis asia toimii ja miten sitä käytetään kuin että kirjoittaisi sen vain itse alusta alkaen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika useinhan sama aika menee kun selvittelee miten joku valmis asia toimii ja miten sitä käytetään kuin että kirjoittaisi sen vain itse alusta alkaen.

    Toimiiko Format C: windows kymmenessä vai millä siitä pääsee eroon


  • Koulussakin varmaan lunttasit kaiken aikaa sen sijaan, että olisit yrittänyt ratkoa ongelmia itse? Sinunlaiset "menen mistä aita matalin" -kulkijat kyllä tunnetaan! Toivottavasti et harkitse ohjelmistotuotantoa alaksesi. Monilla työpaikoilla nimittäin valvotaan työntekijöiden nettiliikennettä ja jatkuvat surffailut lunttisivustoilla johtavat nopeasti esimiehen puhutteluun - idea kun on, että työntekijä kehittyy työssään ongelmanratkaisijaksi, eikä valmiiksi purtujen vastausten kopioijaksi. Kaverin työpaikalla esim. stackoverflow on kokonaan blokattu!

   • Eli pakotetaan keksimään pyörä uudelleen? Todella luovaa :) Niin, ja aloittaja taisi puhua enemmänkin uusista tekniikoista ja frameworkeista eikä itse ongelmaratkaisusta. Toki aina voi yrittää tehdä asioita ITSE ja "hyväksi todetuilla tekiikoilla".
    Kannattaa muistaa että jatkuva "lunttaaminen " myös opettaa asioita..


   • "Kaverin työpaikalla esim. stackoverflow on kokonaan blokattu!"

    No onpas hölmö yritysjohto !

    Käytän itsekin stackoverflow -sivustoa, vaikka en olekaan copy&paste -ohjelmoija.

    stackoverflowia kannattaa lukea, mutta ei sen lukeminen saa olla omien aivojen korvike.


   • code_red kirjoitti:

    Eli pakotetaan keksimään pyörä uudelleen? Todella luovaa :) Niin, ja aloittaja taisi puhua enemmänkin uusista tekniikoista ja frameworkeista eikä itse ongelmaratkaisusta. Toki aina voi yrittää tehdä asioita ITSE ja "hyväksi todetuilla tekiikoilla".
    Kannattaa muistaa että jatkuva "lunttaaminen " myös opettaa asioita..

    >>>Kannattaa muistaa että jatkuva "lunttaaminen " myös opettaa asioita..

    Samaa mieltä. Etenkin, jos ei ymmärrä jotain, niin ei ymmärrä, vaikka päällä seisoisi. Silloin parempi nähdä ratkaisu, niin voi tulla ahaa-elämys. Ja on oppinut taas jotain uutta.


   • "Kaverin työpaikalla esim. stackoverflow on kokonaan blokattu!"

    No onpas idioottimaista.

    En surfaile stackoverflow siksi, että kopioisin sieltä valmista.

    Mutta sieltä saa silti hyviä ideoita, miten tehdä jokin asia.

    Eikä MSDN aina kerro kaikkia yksityiskohtia.


   • Tämän täytyy olla trollaus.


  • Simppeliä.....Basicilla.

  • Ennen ajateltiin itse ja opeteltiin perusasiat.

   • Kyllä ennenkin oli esimerkkejä käytössä: Borlandin työkaluissa oli valmiit kirjastot, joissa jos ei ihan muistanut ulkoa jonkin funktion parametrejä saattoi luntata. Tuohon sitä lunttausta käytetään nykypäivänäkin pääasiassa, kun eri funktioita alkaa olla miljardi ja eri kieliä tuhat. Sieltä katsotaan missä se on helpointa. Nykyisissä työkaluissa lunttaus on usein sisäänrakennettua, siksi netistä ei ole suotavaa katsoa enää.
    Näkyyhän se devaus kittien tuotetussa jäljessä, miten asiat ovat edistyneet. Se koodari ei kirjoita riviäkään enempää nyt, kuin mitä joskus -70 luvulla koodia. Erilaiset koodi-generaattorit toki auttaa, mutta itse asiassa pudottaa sitä koodauksen määrää vielä entisestään kun pitää olla kärryillä miten generaattori hommansa hoitaa jottei tule virheitä.
    Ratkaistava ongelma on nykyään eri, kuin ennen: Joka paikasta pursuava kompleksisuus. Ennen saattoi viilata yksittäisiä bittejäkin tehokkuuden nimissä, nykyään se ei ole välttämätöntä useinkaan.


   • Ns. kantapään kautta oppiminen ei aina ole tehokkain tapa.

    Perusasiat kannattaa ilman muuta opetella hyvin. Sillähän se asiantuntija usein erottuukin amatööristä; ei sillä, että osaisi enempi nippelitietoa, vaan sillä, että ymmärtää perusasiat vielä syvällsiemmin.


   • Niin, ja toki ennen oli esimerkit käytössä. Hyvissä kehitysympäristöissä varsinkin oli hyvät dokumentaatiot, esimerkki koodeinen mukana.

    Oikeastaan Stack Overflowta ( ja muita vastaavia ) itsekkin käytän paljon siihen, vaikka tietäisinkin ihan hyvin miten jonkun asian jotenkin voi toteuttaa, sieltä voi etsiä muita ratkaisuvaihtoehtoja ja ideoita.


  • Tämän olisi pitänyt olla uusi aloitus.

   MUTTA: Suomi24:llä on outo bugi:
   CAPTCHAa ei näy kun haluaisi tehdä uuden aloituksen, mutta silti CAPTCHA on pakollinen, että Suomi24 hyväksyisi kirjoituksen.

   em. syystä en siis pysty tekemään uusia aloituksia, mutta tuo "En ole robotti" toimii kyllä, kun vastaa jo olemassaolevaa keskusteluketjuun.

   Sama ongelma 3:lla eritietokoneella:

   Kone1: Windows 7, selaimena joko Opera tai Firefox

   Kone 2: Linux (Ubuntu), Selaimena Firefox

   Kone 3: Windows 10 Pro, Selaimena Microsoftin Edge.

   ------------------------------------------------------------------------

   skandikirjaimet (Ä, Ö, Å) ns. kuumissa kirjaimissa (Alt-Ä) ?

   Windows 7:ssa toimii, Windows 2000:ssa ei toimi.

   ns. kuumat kirjaimet yleensäkin,

   Java -ohjelmissa usein ei toimi, kun Java ei käytä ns. Windows -kontrolleja, vaan omiaan.

   Delphi -ohjelmissa toimii, koska Delphin VCL perustuu suurelta osin Windows -kontrolleihin, esim Delphin TMemo ja TEdit molemmat perustuu Windows -kontrolliin EDIT, mutta siinä, missä EDIT:issä on samassa kontrollissa Single line ja Multiline -moodit, niin Delphissä VCL:ssä on 2 eri komponenttia: TMemo ja TEdit, joista TMemo käyttää EDIT:iä Multiline -moodissa ja TEdit Single line -moodissa.

   Mutta mikä sääntö tuohon on: Missä Windows -versioissa nuo ns. kuumat kirjaimet toimivat ja missä ei, siis myös Å, Ä ja Ö -kirjaimien osalta ?

   • Googlen Captchan kolmosversio toimii todellakin taustalla. Se pisteyttää koneesi aiemman käyttöhistorian perusteella ja jos sivuston asettamaa pisterajaa ei ylitetä niin sivua ei välttämättä pääse täysimittaisesti käyttämään. Bottinuuskijat ja muut mahdolliset ongelmien aiheuttajat karsiutuu tylysti ulos. Suosittelen hankkimaan uuden koneen, uuden ip-osoitteen ja kokeilemaan sitten josko puhtaalla historialla palvelu taas pelaisi.


  • Intellisense

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   51
   2623
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2491
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   79
   1950
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   48
   1623
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1436