PPO:n kokous taas Raaheen

Onnistuukohan.koskaan

Ei sitten saatu taaskaan PPO:n kokousta Ylivieskaan. Mutta sehän nyt olisi ollutkin ennenkuulumatonta, ettå jäsenten toivetta kuultaisiin.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K.juritika

      Osuuskuntalaki

      Kokousmenettely
      17 §
      Kokouspaikka ja osallistuminen teknisen apuvälineen avulla

      Osuuskunnan kokous on pidettävä osuuskunnan kotipaikassa, jollei säännöissä määrätä toisesta paikkakunnasta. Kokous voidaan erittäin painavista syistä pitää muullakin paikkakunnalla.
      Säännöissä ei ole mainintaa kokouspaikan pitämisestä, joten mennään lain mukaan.
      Pitääkö PPo:n kotipaikaksi muutta Raahe. niin voidaan noudattaa lakia.

      Mitkähän on ne erittäin painavat syyt.
      Painava tai erittäin painava ei ole se, että uusi kaliffi valitaan hallinntoneuvoston kokouksessa juuri ennen vuosikokousta.
      Miten kokosasiakirjat ehtivät perille kun 17 päivä vasta postitetaan ja siinä on pääsiäinen välissä. Eihän kokousaineisto kerkiä kenellekkään ennen kokousta. Kiirastorstaina lähetetään, maanantai on vielä pyhä ja tiistaina ei kanneta postia. Keskiviikkona on jo kokus, paperit saadaan vasta kokouksen jälkeen. Syytetäänkö sitten postia vai kuka on syntipukki.
      Koko ajan mennään hommien kanssa päin persettä.
      Kokousasiakirjat on olleet jo pitkän tovin valmiina mutta ne eivät ole lasten katseltavaa. Pitääkö kaikki kaivaa vuotojen kautta, antaa osuuskunnasta melko ruman kuvan.
      Siivottavaa olisi melko paljon.

    • KaikkiMulleKatina

      Tiedustelin allaolevaa ylivieskassa mutta hiljeni keskustelu kokonaan. Heräsi uusia kysymyksiä.. eikö he saa vai eikö he uskalla tai eikö he osaa vastata ? Todellisuudessa He eivät halua..kun...

      Mitä on osuustoiminta?
      Eettiset arvo
      - rehellisyys
      - avoimuus
      - yhteiskunnallinen vastuu
      - muista ihmisistä välittäminen

      Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
      Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista.
      Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

      Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
      Vai olisiko toiminnassa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

      Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?
      Lupaukset oli avoimuus ja jätti osuuskorot. Toisin kävi, kaikki pimitetään ja kulutetaan jäsenien rahat kaikkeen muuhun kuin tuottamaan jytkykorkoja. Kuka tämän tekee ?
      Sen tekee avuttomat edustajat ja kieroilua harrastavat hallinto ja toimintaa johtavat !

    • ruotuun

      Miljoonia oli taasen tase laskenut. Kova hinku on syödä pääomia. Ensi vuonna nähdää jo jätti pudotus.

    • Mukana.ollaan

      Niin. Tänään 17.04.2019, on viimeistään ilmoittauduttava kokoukseen klo 15.00 mennessä.

      lmoittautuminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.arvosijoitus.fi/osuuskuntakokous
      Postitse ei enää ehdi.

      • Mukana.ollaan2

        Soittaakin kyllä vielä ehtii tänään 010 277 4400


    • InvaSkotti

      Eihän invalassa ole eettisiä arvoja, VAIN MOPOJA JA TRAKTORIN PERÄKÄrryjä. Täynnä lehmänsontaa.

      • KykyInvaSkotille

        ..kykypoikien perinteinen kommentti kun oma perä..eikun pesä haisee. Pahimman hajun jättäjä vaihtanut paikkakuntaa ja seuraajalla löröt housuissa.. kun ei sijoitukset tuota ja taseesta jaetaan itsekehujen kera ropoja omistajille vaikka omasta suupielestä valuu hillomunkin sisutaa rinnuksille.


    • Anonyymi

      Oliko niin , että kokousaineistoa ei saatu ennen kokousta. Joku kehui, että sadalla miljoonalla olisi saatu vain milli voittoa. Sehän ei ole kuin 1 prosentti. Ompas kutistunut pieneksi. kuuluu otetun jo velkaakin 10 miljoonaa jotta saatais tase näyttämään samalta kuin viimme vuonna.
      Vaihtuvuus on myös halituksesa kumman suurta. Kokolan mies otti jalat alleen ja lähti. Onhan siellä se sama karvanaama aina vain, ollut lie jo pikku ikänsä ja tuloksen on sen mukaisia.

      • Anonyymi

        Mikä tai kuka on kokolanmies? Sanassakin sanotaan, ettei pidä antaa witutukselle valtaa edes invalassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tai kuka on kokolanmies? Sanassakin sanotaan, ettei pidä antaa witutukselle valtaa edes invalassa.

        Siinäpä sinulle on miettimistä. Puulaakin myyjän pitäisi tietää kauppakamarin linjaukset. Sanassa sanotaan ja sitä on sitä sanojata moinenlaista. Hallituksessa kuitenkin käy tuuli vaikka muuten on pysähtyneisyyden aika. Onko Askotti kokolasta, ei ainakaan mutta ehkä Kakolasta.


    • Anonyymi

      On tosi ammattilaiset olleet sijoittelussa jäsenien rahoja.
      100 M€:lla on saatu 1,2 M€ tuottoa joks hankkimiseen on käytetty 700 000 € .. kehutaan vielä että hyvä tulos..
      Tasekkin pienentynyt 90 M€:oon vaikka esitetään 103 M€:rona.. oli otettu 10 M€ velkaa jolla saatu kirjanpito kikkailulla näyttämään kasvua. Velka on veli otettaessa mutta veljenpoika maksettaessa.. millä korolla ? Omavaraisuusaste laskenut 10 % ? Aika paljon, mihin rahaa on kadonnut, onko noin paljon alaskirjauksia. Yksikin omistusfirma tehnyt tappiota ? Varmaan hyvä sijoitus..no ei tiskiluutulta voi vaatia.

      Oli myös pitänyt myydä osakkeita jolloin sijoituksien "arvo" oli laskenut 10 %.. mielenkiintoista..

      Summasummarum ens vuodesta voi jo ennakoida ettei ole koronmaksukykyä oletettavasti lainkaan koska tänä vuonna kaluttiin partnera jo alle hankintaArvon joka joudutaan huomioimaan ja todennettavasti siitä tulee 1 M€ alaskirjauksia.. joten 700 000 € kuluilla pitää saadakkin 2,4 M€ voittoa jotta konsernin tase pysyy nollassa.. muuten menee persielleen kuten voitte havaita.

      Hallinto nostaa omia palkkiotaan yli 20 % vaikka ei ole saanut mitään aikaan jäsenien edustajana. Hävetkää tehän saatte jo kokouspalkkiona enemmän kuin omistajat .. hyi helkutti ahneutta.

    • Anonyymi

      Olihan siellä ollut se varajohtajakin..takinkääntäjä. Hampaat ulkona ja takki levällään naureskellut jäsenien esityksille joita oli ollut torppaamassa kokouksissa mutta sanokaa minun sanoneen ettei mene kauaa kun hymy hyytyy ja tiskiluutukin katoaa positiivisten valloittamiseen, siihen se pystyy narsistina kevyesti jos lukemat pysyy vaakassa kohtuullisena kun ilmaiset lounaat tulee loppumaan uuden toimarin alkaessa perkata määnneitä lahnoja ja aiv:lle tuoksuvaa heinähattujoukkoa.

    • Anonyymi

      Näin muualla.. kaikki asiat osataan suunnitella etukäteen

      Findan yhtiökokous tiedote.
      8. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja varojenjaosta päättäminen
      Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että emoyhtiön jakokelpoisista varoista 580.782.994,01 euroa, josta tilikauden voitto on 8.774.353,23 euroa, jaetaan osinkoa 3,84 euroa osakkeelta eli yhteensä 52.290.186,24 euroa. Osinko maksetaan osakkeenomistajille, jotka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 8.5.2019 ovat merkittyinä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko maksetaan 15.5.2019.

      Arvo ei osaa kertoa milloin osuuskorko maksetaan ?
      Taseessa olisi 16 439 000 euroa jaettavaksi vastaavasti kuten Findalla eikä se hetkauttaisi yhtään.
      Miksi hallitus ei esitä tällaisia kivoja uutisia ? Vaan yrittää pimittää mm. Ferrovanista tulleen 3,5 M€ tappion. Onko se avointa tiedottamista omistajille vai vain oman kilven kiillotusta töppäilyistä ?

    • Anonyymi

      Kokouksessa Toimitusjohtaja lausui, että eläkevakuuttajien tuotot olisivat pienentyneet. Mainitsiko peräti, että mennyt miinukselle. Näinhän asia ei ole. Ilmarisen sijoitussalkku tuotti tammi-maaliskuussa 4,6 prosenttia.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Sivusta kommentti että v2018 tuli kaikilla työeläkeyhtiöillä miinusta sijoituksissa. Totta sekin että v2019 on lähtenyt paremmin käyntiin. Mutta kokouksessahan käsiteltiin nimenomaan v2018 asioita.


    • Anonyymi

      Viiden viimeisimmän vuoden vuotuinen keskituotto käyville arvoille on ollut 4,6 prosenttia, mikä vastaa keskimäärin 4,0 prosentin vuotuista reaalituottoa. Laskettuna vuodesta 1997 yhtiön sijoitusten kokonaistuotto käyville arvoille on ollut keski-määrin 5,6 prosenttia vuotta kohden. Tämä vastaa 4,0 prosentin vuotuista reaalituottoa.
      Näin Ilmarisella

      PPO:lla tase on laskenut pahanpäiväisesti ja näyttäisi pahin olevan edessä. Nyt realisoitui 3,5miljoonan tappiot ja varauksiakin oli jo tehty suurempiin menetyksiin. Rakentamiseen/seiniin ja siihen liittyviin toimintoihin satsattiin silloin kun suhdannehuippu oli maximissaan. Silloinhan pitäisi myydä eikä ostaa. Kaivospuolella on myöskin rahat pitkissä kantimissa. Keliperin tuotot, jos niitä koskaan saadaa on kiven takana. Eihän kukaan iso kaivosalan toimia ole ollut kiinnostunut Keliperin hommista. Keliperillä ei ole kassavirtaa muuta kuin ulospäin, huutaa koko ajan lisää sijoittajien rahaa. Vuoden päästä jo nähdään kuinka PPO kompuroi sijoituksiensa kanssa, valitettavasti tältä näyttää tilanne nykyvalossa. Rivien välistä vielä pahemmalta.

    • Anonyymi

      Jokohan OTTO .. On Todella Törkeä Oikeusoppinut on saanut puukstaavit mielesti kirjattua.
      Esityslista ei vastannut todellisuutta, paha virhe
      Kutsutti, siis ei kokousedustajien valinnalla, sihteerikön joka toimii konklaavin kieroilujen esileikkijänä
      Äänetysmalli väärä, kuten valveutuneet ensiesityksenä mainitut totesi, kuitenkin kirjattu..
      Jäsenkysymyksien siirtely tavoitehakuisesti .. aina seuraavaan kohtaan jottei vastausta saisi kuulijat ?
      Kunnes viimein oli pakko keskeyttää kokous kun hallitus ei osannut julkituoda aiheutettua tappiota, valtiokin ja kunta ilmoittivat menetyksensä heti selvitystilaan joutuneen yhtiön osalta..
      Kyllä noissa on jotain klikkiä tai hanslankari porukkaa yritetty avittaa.. Miksi, onko palkkio niin avokätinen

    • Anonyymi

      Milloin sitä "korkoa" maksetaan omistajille. Maksetaanko se sillä 10 miljoonan lainalla, vai millä. Autokaupille pitäisi päästä, niin kuin näkyy päässeen muutkin. Rahaahan on tulossa peräti miltei satanen verojen jälkeen. Veroja ei pitänyt mennä mutta nyt kuitenkin menee. Miksei hallitus tee asian eteen jotain.

    • Anonyymi

      Eikös ne nostaneetkin niitä kokouspalkkioita vielä lisää. Mitänän omistajat saavat tuolla maksamalaan lisöpalkkiolla. Limsatkin oli viety sinne hallinnon nurkkaan, ei kokousväen juoda.

    • Anonyymi

      Hävitetäänkö PPO/Arvon yli sadan vuoden aikana kootut rahat ?

      • Anonyymi

        Kyllä hävitetään. Molemmista päistä syödään. Tase surkastuu miljoonia vuodessa ja "korkoa" maksetaan ja velkaa otetaan. Potti lyhenee alku ja loppupäästä. Kunhan vain keriittäisiin sada "korkoina " mahdollisimman paljon. Nyt olisi "jättikoron" vuoro, se viissatanen ensi vuodelle/osuus.


    • Anonyymi

      Liittymismaksurahaston siirto vapaaseen pääomaan ja sen 16 M€ jako jäsenille ois sopiva aloituspotti.
      Reilu 200 €/ osuus ja kukaan ei valittaisi, vai mitä "askotit". Ette te sillekkään rahalle saa kuitenkaan tuottoa tuon sijoitusjohtajan toimilla !

      • Anonyymi

        Eikös se sijoitusjohtaja ole enää puolipäiväinen. Mitä se tekkee toisen puoli päivää. Jos lie tullu muuta ajateltavaa, näyttää se Kimmo pyörivän sielä konttorilla niin tiuhaan. Esson paarisa pittää käyä, että saa selekua asioista. Raahen kokouksessa ei tullu selekua asioihin mutta eiköhän seleviä sielä paarisa. Onhan sielä yhteyshenkilöt ytimeen. Konkurssiasiat ja muu tohelointi nyt kiinostaa.


    • Anonyymi

      Nivala saa valtionTUKEA 936 000 euroa valokuituverkon rakentamiseen. Ei Ylivieskassa tapahdu mitään valokuidun tiimoilta. Mobiilimastoihin luotetaan kuin pässi sarviinsa. Kyllä ylivieskalaiset sitten ovat tyhmiä. Kepu ja kokoomus meitä tuhoaa.

    • Anonyymi

      Mites on, Ylivieskassa vedetään valokuitua kuin varkain häveten PPO:n myyntiä Elisalle epäselvällä kaupalla osuuskunnan osakkaita kuulematta. Kukas sitä valokuitua koukuttaa maahan ja millä hinnalla? Paljonko se maksaisi talouteen jossa oli PPO valokuitu ja LUMO ohjelmisto liittymänä?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe