Pienet uhmakkaat koirat

Koiruus

Olisi pyyntöjä erityisesti pikkukoirien omistajille.
Älkää antako sen koiran ryntäillä siinä pitkässä flexissään suinpäin mihin sattuu. Polkupyörien alle, toisten pihoihin yms.
Moni pieni uroskoira käyttäytyy erityisen provosoivasti isoja koiria kohtaan.
Kun esim päästää se pienen ja söpön pikkupoikansa toisen uroskoiran pihaan tai postilaatikon jalkaan kusaisemaan ja ruopimaan, se on ihan selvä haaste reviirin haltijalle.
Ruopiessaan koira jättää jaloistaan hajumerkkejä ja osoittaa olevansa laumanjohtaja. Jos sitten reviirinhaltija on koulutettu, ettei se virtsaa nurkkiin, tilaane saattaa johtaa konfliktiin. Ainakin, jos tontille ryntää 8 metrin flexin päässä joku itsetietoinen koira Joka ensin tuijottaa haastavasti, kusee kiellettyyn paikkaan ja vielä ruopii.
Kun iso koira sitten "puhuu isoilla kirjaimilla"saatetaan huutaa, että "isompi koira hyökkäsi kimppuun ja aloitti tappelun".
Koira puhuu "koiraa" toiselle koiralle agressiivisillakin eleillä.
Niin kauan, kun koira ei pure toista koiraa, on turha puhua tappelusta. Siis PURE, ei vain loppaise ilmaa tai ärise. Melua siinä syntyy, mutta kyllä maailmaan ääntä mahtuu.
Tiedän millaista jälkeä tulee, kun pienikin koira puree ihan oikeasti. Minua on monta kertaa purreet sellaiset koirat, jotka ovat ottaneet perheessa johtajan aseman.
Koirat, jotka ovat hyökänneet jostakin kimppuun, kun omani kulkee 1,5 metrin hihnalla, jonka käärin lyhyemmälle kohtaamistilanteissa.
Flexiä ei pidä käyttää, jos koira ei osaa "tänne" tai "paikka" käskyjä.
Oma koiran kulkemista pitää koko ajan seurata. Sitä ei voi tehdä, jos esimerkiksi kävelee, selaa puhelintaan ja koura juoksee metrien päässä. Jos on vastattava puhelimeen, ota koirasi viereesi. Ja mielellään pysy paikoillasi. Näin varmistat, ettei se jää esim polkupyörän alle tai hortoile kenenkään luokse provosoimaan.
Jos kuitenkin konflikti syntyy ja koirasi ei alistu ja heittäydy selälleen -vaan haluaa tapella, älä nosta sitä syliin. Syliin nostaminen vain lietsoo tappelua. Omasi mahtailee korkeuksista ja haastaa isomman kimppuunsa. Eli sinun päälle.

Kannattaa opettaa koiralle asioita. Viedä koiraa erilaisiin paikkoihin, tutustuttaa koiraa eri näköisiin ja kokoisiin koiriin. Tutustuttaa muihin ihmisiin ja asioihin.
Rohkea koira ei turhaan räkytä niin paljon kaikkea näkemäänsä peloissaan tai vihoissaan kuten epäluuloinen.

0

<50

Vastaukset

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

   Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
   Maailman menoa
   83
   3395
  2. Erika ja viisuvalinta

   Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Maailman menoa
   93
   3099
  3. Mä välitän susta

   edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
   Ikävä
   62
   840
  4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

   Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
   Seinäjoki
   18
   703
  5. Tiedät nainen itekin

   jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
   Ikävä
   35
   619