Hallitus 2019

ikihhj

Uusi hallituskokoonpano on tässä:

SDP (40), Keskusta (31), Vihreät (20), Vasemmistoliitto (16) ja RKP (9). Yhteensä koalitiolla on takanaan 116 kansanedustajan tuki.

Miksi näin? Koska SDP:n ja Kokoomuksen varaan ei saada riitttävän tukevaa enemmistöä ilman Vasemmistoliittoa, eikä Kokoomus lähde Vasemmistoliiton kanssa hallitukseen. Niiden verolinjat ovat täysin vastakohtaiset.

Haaveilu kokoonpanosta PS (39), Kokoomus (38) ja Keskusta (31) eli yhteensä 108 on täydellistä epärealismia, koska Keskusta ei ikinä lähtisi tämän vaalituloksen jälkeen Kokoomuksen kanssa hallitukseen. PS:n ja Keskustan erilaisuus on siinä sivuseikka. Kokoomuskelle PS kelpaisi, mutta niiden yhetiskannatus (77) ei riitä mihinkään.

Joten yllä on se tuleva hallituspohja. Ei varmasti ole helpot hallitusneuvottelut, koska Keskusta vaatii varmasti tavoitteitaan Sotessa ja työllisyyskehityksessä mukaan hallitusohjelmaan, mutta SDP ei voi Vasemmistoliiton kanssa sellaisiin suostua.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikihhj

      Tämä on yhä todennäköisempi.

      • Anonyymi

        Nyt kun kansa on saanut lukea hallitustunnustelukysymykset ja -vastaukset, veikkaan aloittajan kanssa samaa hallituskokoonpanoa. Kokoomuksen asenteella heidän ottaminen hallitukseen tuhoaa varmasti monen suomalaisen elämän, ja Keskustan vastaukset ovat siedettävästi ilmaistu.

        Vanha SDP KOK... saisi jo jäädä historiaan.


    • että-taas----

      Kukaan hullu ei lähde vihersossuvassujen kanssa samaan hallitukseen: Ja vielä Rinne pääministeriksi!!
      Vastatkoon nyt sossuvihervassut huutoihinsa! 4 vuotta ovat haukkuneet persuja, kepuja ja kokoomusta ja sanoneet gallupien huumassaan ettei heidän kanssa hallitukseen kelpaa. Nyt kun gallupit ei pitänytkään paikkaansa, eikä kansan mandaatti "halutuimmaksi hallitukseksi" niin itketään vastuun kantajiksi leväperäisille vaalilupauksilleen!

      • Anonyymi

        "Kukaan hullu ei lähde vihersossuvassujen kanssa samaan hallitukseen: Ja vielä Rinne pääministeriksi!! "

        No hyvä kun hullut eivät lähde. Voidaan saada täysipäinen hallitus.


    • toivottavastiainakin

      Mielenkiintoista nähdä millainen sotu-paketti tuosta muodostuu. Osalla on vastikkeeton perustulo ja osalla vastikkeellinen. Veikkaan kuitenkin, että parannus nykytilanteeseen joka tapauksessa.

      • ikihhj

        Jep. Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat puhuneet perustulosta, joka olisi vastikkeetonta rahaa. SDP ja Keskusta vastikkeellisesta tuesta. Enemmistö ratkaisee eli Vas Vihr= 36 edustajaa, SDP KEPU= 71, niin asia lienee selvä, kumpi tulee hallituksen ohjelmaan.

        Vasemmistoliitolle annetaan köyhän kansan asiaan parannusta ja vihreille ilmastoasioihin.

        Jonkunlaista maakuntamallista sotea nähdään myös, vaikka KEPU onkin pienemmällä mandaatilla, koska he pystyvät kiristämään tässä neuvottelutilanteessa (Kok peikolla).


      • Anonyymi
        ikihhj kirjoitti:

        Jep. Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat puhuneet perustulosta, joka olisi vastikkeetonta rahaa. SDP ja Keskusta vastikkeellisesta tuesta. Enemmistö ratkaisee eli Vas Vihr= 36 edustajaa, SDP KEPU= 71, niin asia lienee selvä, kumpi tulee hallituksen ohjelmaan.

        Vasemmistoliitolle annetaan köyhän kansan asiaan parannusta ja vihreille ilmastoasioihin.

        Jonkunlaista maakuntamallista sotea nähdään myös, vaikka KEPU onkin pienemmällä mandaatilla, koska he pystyvät kiristämään tässä neuvottelutilanteessa (Kok peikolla).

        Keskusta ei muistaakseni myöskään ole valmis heikentämään kotihoidontukea, mikä omasta mielestäni on vain hyvä asia. En tosin ole kunnolla tutustunut tuohon asiaan kokonaisuutena.


    • Anonyymi

      Vaaleilla ei ole mitään merkitystä jos keskusta on tulevassa hallituksessa, eiköhän kansa aika selvästi asian ilmaissut. Jos kerrankin toutettaisiin kansan tahto ja annetaan asioiden hoito niille joille kansa mandaatin antoi

    • Anonyymi

      Kepulaisilta on kadonnut se viimeinenkin järjenhiven jos vihervasemmiston kanssa hallitukseen menevät. Olisi täys poliittinen itsemurha, seuraavissa vaaleissa kannatus kork. 3%

      Ainoa järkevä hallitus, mikä voi saada jotain aikaan on PS KOK KEPU KD
      Kepu voisi lähteä mukaan kun ei joudu pääministerivastuuseen.

      • Anonyymi

        Ei vaan jos keskusta menee uudestaan Kokoomuksen kanssa hallitukseen, keskustan päivä olisivat luetut.

        Niinpä ainoa mahdollisuus teoriassa, missä PS olisi hallituksessa on kokoonpano: SDP PS KEPU

        Tämä ei ole kovin todennäköinen, koska keskusta ei halua hallitukseen saman puolueen kanssa, jonne sen kannattajat ovat valuneet eli PS kanssa. Silloinhan keskustalaiset eivät hyötyisi siitä, että PS:n kannatus laskee hallitusvastuun myötä.


      • Anonyymi

        Vaalituloksella tulee todellakin olla jotain merkitystä. Keskusta ei kuulu hallitukseen PISTE


    • Anonyymi

      Itsestäänselvä kokoonpano on SDP KOK VIHR RKP. Tälle porukalle riittää että on hitusen yli 100. Kaikki muu on muutosta. Sama homma siis jatkuu.

      Neljän vuoden kuluttua ykköspaikasta kilpailevat PS ja KOK. Kokoomuksen voitto on mahdollinen vain jos osa demareista äänestää kokoomusta, perussuomalaiset voivat voittaa silloin vain jos KESK äänestäjät yllättävät äänestää perussuomalaisia, joilla on hyvin samanlaisia perhearvoja. Koti, uskonto ja isänmaa yknw.

      Joka tapauksessa... 20-30 vuoden kuluttua suurimmat puolueet ovat PS, ex vihreät ja Vasemmisto. Eli vihreät muuttaa nimensä ;)

      • Anonyymi

        SDP KOK VIHR RKP on mahdollinen hallituskokoonpano, mutta sillä on liian kapeat harteet eduskunnassa hallita koko vaalikausi 4 vuotta.

        20-30 vuoden kuluttua ei ole perussuomalaisia, mutta heidän jäännökset ovat ehkä muuttaneet nimensä SMP:ksi ja kokeilevat sillä nimellä vieläkö "rötösherrajahti" onnistuisi keräämään ääniä. :D

        Vihreät on silloin jo melkein saanut ehdottoman enemmistön eduskuntaan.


      • Anonyymi

        Mutta olennaista olikin Ylen uutisessa se että demarit tippuu pieneksi puolueeksi plus keskusta.

        Tulevaisuus on persujen ja vihreiden plus vasemmiston.


    • Anonyymi

      Kepulle riittää "maakuntamalli" ja tgarjolle tulee 12 alueen malli, olkoon nimi mikä tahansa ja kepu on hallituksessa(rkp vaasa voi vähän tökkii). Hallituksen kokoominen pikkujuttu ja sit vituttaa persujen lisäks myös kokkareita, joitten vaikee tehdä yhteistä oppositiopolitiikkaa kera persun.

    • Anonyymi

      keskusta lähtee kok ja persujen kaa, vakaa usko vasemmisto siivestä huolimatta

      • Anonyymi

        Aina on joitakin ihmisiä, joilla on vaikea erottaa omia toiveitaan ja todellisuutta toisistaan. Tämä anonyymi kirjoittaja on sellainen. Mutta tulemme näkemään, että Keskusta ei lähde Kokoomuksen kanssa hallitukseen 2019. Ei lähde, vaikka jouduttaisiin hallituskonkeloon, vaan sitten mennään uusiin vaaleihin.


    • Anonyymi

      Kepun pitää luopua maakunnista. Siinä voi olla joku elämää suurempi ajatus taustalla, mut luulen et lähinnä ois pidetty aktiivit ”tärkeinä” ja tyytyväisinä. Ei sellasta peliä.

    • Anonyymi

      Rinteen kysymykset viittavat siihen, että halutaan SDP KOK VIHR RKP pohjainen hallituskokoonpano. En tiedä, haluaisiko Rinne vielä Vasemmistoliiton mukaan, mutta se tuskin Kokoomukselle sopii.

      Kapeat hartiat eduskunnassa tuovat hallitukselle ongelmia nelivuotiskaudella. Mutta sehän on mielenkiintoista, pysyykö hallitus pystyssä koko vaalikautta.

    • Anonyymi

      Keskusta maalasi itseään nurkkaan tiedotustilaisuudessa juuri äsken. Puolue aikoo odotetusti hyödyntää vaikeita hallitustunnusteluja esittämällä ankarat ehdot omalle hallitustaipaleelleen.

      Keskusta vaatii mm. 18 laaja-alaisen maakunnan sote-mallia. Se tarkoittaisi keskustalaista vallankaappausta maakunnissa, mikä ei tietenkään sovi muille puolueille.

      Muutoinkin ehdot olivat sellaiset, että Vasemmistoliiton kanssa olisi erittäin vaikea sovittaa Keskustaa samaan hallitukseen.

    • Anonyymi

      Vihreät ei ainakaan ole soveltuva hallitukseen. Se olisi teollisuuden loppu!

    • Anonyymi

      Kokoomus kusetti hallituskumppani kepua ja kepu sai vaaleissa
      murska-tappion.

      Kok teetätti kepulle kaikki likaiset työt (leikkaukset)

      Tuskin kepu lähtee enään moiseen kyytiin, se nimittäin oli aika
      kylmää kyytiä, ku kattoo vaalitulosta

    • Anonyymi

      Kokoomus tuskin lähtee hallitukseen? Pidän ihmeenä jos lähtee.

    • Anonyymi

      En tule koskaan enää äänestämään ketään, enkä missään vaaleissa ! Kaikki ovat samanlaisia valehtelijoita, pääministeristä lähtien. Ja nyt tämä uusi valehtelija "Hussein" , tai mikä paska hänen oikea nimensä onkaan. Anteeksipyynnöllä ei "Hussein" saa päästetä, hänen pitää erota. Pettynyt !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe