Hallitus 2019

ikihhj

Uusi hallituskokoonpano on tässä:

SDP (40), Keskusta (31), Vihreät (20), Vasemmistoliitto (16) ja RKP (9). Yhteensä koalitiolla on takanaan 116 kansanedustajan tuki.

Miksi näin? Koska SDP:n ja Kokoomuksen varaan ei saada riitttävän tukevaa enemmistöä ilman Vasemmistoliittoa, eikä Kokoomus lähde Vasemmistoliiton kanssa hallitukseen. Niiden verolinjat ovat täysin vastakohtaiset.

Haaveilu kokoonpanosta PS (39), Kokoomus (38) ja Keskusta (31) eli yhteensä 108 on täydellistä epärealismia, koska Keskusta ei ikinä lähtisi tämän vaalituloksen jälkeen Kokoomuksen kanssa hallitukseen. PS:n ja Keskustan erilaisuus on siinä sivuseikka. Kokoomuskelle PS kelpaisi, mutta niiden yhetiskannatus (77) ei riitä mihinkään.

Joten yllä on se tuleva hallituspohja. Ei varmasti ole helpot hallitusneuvottelut, koska Keskusta vaatii varmasti tavoitteitaan Sotessa ja työllisyyskehityksessä mukaan hallitusohjelmaan, mutta SDP ei voi Vasemmistoliiton kanssa sellaisiin suostua.

24

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ikihhj

   Tämä on yhä todennäköisempi.

   • Anonyymi

    Nyt kun kansa on saanut lukea hallitustunnustelukysymykset ja -vastaukset, veikkaan aloittajan kanssa samaa hallituskokoonpanoa. Kokoomuksen asenteella heidän ottaminen hallitukseen tuhoaa varmasti monen suomalaisen elämän, ja Keskustan vastaukset ovat siedettävästi ilmaistu.

    Vanha SDP+KOK... saisi jo jäädä historiaan.


  • että-taas----

   Kukaan hullu ei lähde vihersossuvassujen kanssa samaan hallitukseen: Ja vielä Rinne pääministeriksi!!
   Vastatkoon nyt sossuvihervassut huutoihinsa! 4 vuotta ovat haukkuneet persuja, kepuja ja kokoomusta ja sanoneet gallupien huumassaan ettei heidän kanssa hallitukseen kelpaa. Nyt kun gallupit ei pitänytkään paikkaansa, eikä kansan mandaatti "halutuimmaksi hallitukseksi" niin itketään vastuun kantajiksi leväperäisille vaalilupauksilleen!

   • Anonyymi

    "Kukaan hullu ei lähde vihersossuvassujen kanssa samaan hallitukseen: Ja vielä Rinne pääministeriksi!! "

    No hyvä kun hullut eivät lähde. Voidaan saada täysipäinen hallitus.


  • toivottavastiainakin

   Mielenkiintoista nähdä millainen sotu-paketti tuosta muodostuu. Osalla on vastikkeeton perustulo ja osalla vastikkeellinen. Veikkaan kuitenkin, että parannus nykytilanteeseen joka tapauksessa.

   • ikihhj

    Jep. Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat puhuneet perustulosta, joka olisi vastikkeetonta rahaa. SDP ja Keskusta vastikkeellisesta tuesta. Enemmistö ratkaisee eli Vas+Vihr= 36 edustajaa, SDP+KEPU= 71, niin asia lienee selvä, kumpi tulee hallituksen ohjelmaan.

    Vasemmistoliitolle annetaan köyhän kansan asiaan parannusta ja vihreille ilmastoasioihin.

    Jonkunlaista maakuntamallista sotea nähdään myös, vaikka KEPU onkin pienemmällä mandaatilla, koska he pystyvät kiristämään tässä neuvottelutilanteessa (Kok peikolla).


   • Anonyymi
    ikihhj kirjoitti:

    Jep. Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat puhuneet perustulosta, joka olisi vastikkeetonta rahaa. SDP ja Keskusta vastikkeellisesta tuesta. Enemmistö ratkaisee eli Vas+Vihr= 36 edustajaa, SDP+KEPU= 71, niin asia lienee selvä, kumpi tulee hallituksen ohjelmaan.

    Vasemmistoliitolle annetaan köyhän kansan asiaan parannusta ja vihreille ilmastoasioihin.

    Jonkunlaista maakuntamallista sotea nähdään myös, vaikka KEPU onkin pienemmällä mandaatilla, koska he pystyvät kiristämään tässä neuvottelutilanteessa (Kok peikolla).

    Keskusta ei muistaakseni myöskään ole valmis heikentämään kotihoidontukea, mikä omasta mielestäni on vain hyvä asia. En tosin ole kunnolla tutustunut tuohon asiaan kokonaisuutena.


  • Anonyymi

   Vaaleilla ei ole mitään merkitystä jos keskusta on tulevassa hallituksessa, eiköhän kansa aika selvästi asian ilmaissut. Jos kerrankin toutettaisiin kansan tahto ja annetaan asioiden hoito niille joille kansa mandaatin antoi

  • Anonyymi

   Kepulaisilta on kadonnut se viimeinenkin järjenhiven jos vihervasemmiston kanssa hallitukseen menevät. Olisi täys poliittinen itsemurha, seuraavissa vaaleissa kannatus kork. 3%

   Ainoa järkevä hallitus, mikä voi saada jotain aikaan on PS+KOK+KEPU+KD
   Kepu voisi lähteä mukaan kun ei joudu pääministerivastuuseen.

   • Anonyymi

    Ei vaan jos keskusta menee uudestaan Kokoomuksen kanssa hallitukseen, keskustan päivä olisivat luetut.

    Niinpä ainoa mahdollisuus teoriassa, missä PS olisi hallituksessa on kokoonpano: SDP+PS+KEPU

    Tämä ei ole kovin todennäköinen, koska keskusta ei halua hallitukseen saman puolueen kanssa, jonne sen kannattajat ovat valuneet eli PS kanssa. Silloinhan keskustalaiset eivät hyötyisi siitä, että PS:n kannatus laskee hallitusvastuun myötä.


   • Anonyymi

    Vaalituloksella tulee todellakin olla jotain merkitystä. Keskusta ei kuulu hallitukseen PISTE


  • Anonyymi

   Itsestäänselvä kokoonpano on SDP+KOK+VIHR+RKP. Tälle porukalle riittää että on hitusen yli 100. Kaikki muu on muutosta. Sama homma siis jatkuu.

   Neljän vuoden kuluttua ykköspaikasta kilpailevat PS ja KOK. Kokoomuksen voitto on mahdollinen vain jos osa demareista äänestää kokoomusta, perussuomalaiset voivat voittaa silloin vain jos KESK äänestäjät yllättävät äänestää perussuomalaisia, joilla on hyvin samanlaisia perhearvoja. Koti, uskonto ja isänmaa yknw.

   Joka tapauksessa... 20-30 vuoden kuluttua suurimmat puolueet ovat PS, ex vihreät ja Vasemmisto. Eli vihreät muuttaa nimensä ;)

   • Anonyymi

    SDP+KOK+VIHR+RKP on mahdollinen hallituskokoonpano, mutta sillä on liian kapeat harteet eduskunnassa hallita koko vaalikausi 4 vuotta.

    20-30 vuoden kuluttua ei ole perussuomalaisia, mutta heidän jäännökset ovat ehkä muuttaneet nimensä SMP:ksi ja kokeilevat sillä nimellä vieläkö "rötösherrajahti" onnistuisi keräämään ääniä. :D

    Vihreät on silloin jo melkein saanut ehdottoman enemmistön eduskuntaan.


   • Anonyymi

    Mutta olennaista olikin Ylen uutisessa se että demarit tippuu pieneksi puolueeksi plus keskusta.

    Tulevaisuus on persujen ja vihreiden plus vasemmiston.


  • Anonyymi

   Kepulle riittää "maakuntamalli" ja tgarjolle tulee 12 alueen malli, olkoon nimi mikä tahansa ja kepu on hallituksessa(rkp+vaasa voi vähän tökkii). Hallituksen kokoominen pikkujuttu ja sit vituttaa persujen lisäks myös kokkareita, joitten vaikee tehdä yhteistä oppositiopolitiikkaa kera persun.

  • Anonyymi

   keskusta lähtee kok ja persujen kaa, vakaa usko vasemmisto siivestä huolimatta

   • Anonyymi

    Aina on joitakin ihmisiä, joilla on vaikea erottaa omia toiveitaan ja todellisuutta toisistaan. Tämä anonyymi kirjoittaja on sellainen. Mutta tulemme näkemään, että Keskusta ei lähde Kokoomuksen kanssa hallitukseen 2019. Ei lähde, vaikka jouduttaisiin hallituskonkeloon, vaan sitten mennään uusiin vaaleihin.


  • Anonyymi

   Kepun pitää luopua maakunnista. Siinä voi olla joku elämää suurempi ajatus taustalla, mut luulen et lähinnä ois pidetty aktiivit ”tärkeinä” ja tyytyväisinä. Ei sellasta peliä.

  • Anonyymi

   Rinteen kysymykset viittavat siihen, että halutaan SDP+KOK+VIHR+RKP pohjainen hallituskokoonpano. En tiedä, haluaisiko Rinne vielä Vasemmistoliiton mukaan, mutta se tuskin Kokoomukselle sopii.

   Kapeat hartiat eduskunnassa tuovat hallitukselle ongelmia nelivuotiskaudella. Mutta sehän on mielenkiintoista, pysyykö hallitus pystyssä koko vaalikautta.

  • Anonyymi

   Keskusta maalasi itseään nurkkaan tiedotustilaisuudessa juuri äsken. Puolue aikoo odotetusti hyödyntää vaikeita hallitustunnusteluja esittämällä ankarat ehdot omalle hallitustaipaleelleen.

   Keskusta vaatii mm. 18 laaja-alaisen maakunnan sote-mallia. Se tarkoittaisi keskustalaista vallankaappausta maakunnissa, mikä ei tietenkään sovi muille puolueille.

   Muutoinkin ehdot olivat sellaiset, että Vasemmistoliiton kanssa olisi erittäin vaikea sovittaa Keskustaa samaan hallitukseen.

  • Anonyymi

   Vihreät ei ainakaan ole soveltuva hallitukseen. Se olisi teollisuuden loppu!

  • Anonyymi

   Kokoomus kusetti hallituskumppani kepua ja kepu sai vaaleissa
   murska-tappion.

   Kok teetätti kepulle kaikki likaiset työt (leikkaukset)

   Tuskin kepu lähtee enään moiseen kyytiin, se nimittäin oli aika
   kylmää kyytiä, ku kattoo vaalitulosta

  • Anonyymi

   Kokoomus tuskin lähtee hallitukseen? Pidän ihmeenä jos lähtee.

  • Anonyymi

   En tule koskaan enää äänestämään ketään, enkä missään vaaleissa ! Kaikki ovat samanlaisia valehtelijoita, pääministeristä lähtien. Ja nyt tämä uusi valehtelija "Hussein" , tai mikä paska hänen oikea nimensä onkaan. Anteeksipyynnöllä ei "Hussein" saa päästetä, hänen pitää erota. Pettynyt !

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   5563
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   397
   4314
  3. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   1711
  4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

   Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1231
  Aihe