Sipilän hallituksen ero ei pelastanut Kepua rökäletappiolta

vaalianalyysi

Mm. politiikan konkari(ja moni muu)'asiantuntija' Unto Hämäläinen piti Sipilän hallituksen eroa loistavana poliittisena peliliikkeenä, jonka piti hyödyttää Kepua vaaleissa. Eipä auttanut pätkääkään., Turpiin tuli niin että tukka lähti.

Miksi PS nousi noin hyvään vaalitulokseen? Toki osin Halla-ahon ja PS:n vahvan vaalityön ansiosta, mutta hyvin suurelta osin myös muiden puolueiden edustajien ja toimittajien, mm. vaalitenttien vetäjien, Jussin jatkuvan päälle puhumisen, haastamisen ja halveksumisen ja PS:n jatkuvan kampituksen takia.

Mitä ilmeisimmin se on ihmisen synnynnäinen, sisäänrakennettu ominaisuus, että hän kuvittelee omaa kantaansa voimallisesti tuputtamalla saavansa lähes automaattisesti toista mieltä olevat tulemaan omalle kannalleen, siis muuttamaan mielipidettään jopa 180 astetta. Tämähän on erityisen tuttua kiihkouskovaisten osalta.

Tosiasiassa käy usein niin, että jos saa tuputtamalla omaa mielipidettään yhden kääntymään puolelleen, niin kaksi muuta voi kääntyä poispäin.

Vihreät ja Vasemmistoliitto saivat ilmeisesti jonkin verran lisä-ääniä ilmastonmuutos ja pakolaiskannoillaan, mutta samalla moni joka olisi muuten jäänyt nukkuvien puolueeseen, päättikin tukea Halla-ahoa, suvaitsevaiston hyökkäystä vastaan.

Demarien virhe oli lähteä kilpailemaan Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanssa suvaitsevaiston äänistä. Se oli jo lähtökohtaisesti hävitty taistelu. Toki esim. Marin sai mitä ilmeisimmin suvaitsevaiston ääniä paljonkin, mutta samalla mielestäni karkotti periteisiä demareiden duunariäänestäjiä.

Suvaitsevaisto ampui vaalikamppailussa tykillä hyttysiä, mm. De Witt, Junes, Janitskin, joiden äänisaalis oli surkea. Heidän ampumisensa tykillä saattoi kuitenkin sataa Halla-ahon ja PS:n laariin.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ääkkä-Juttu

   Sipilä osasi aavistaa, sen että takkiin tulee vaaleissa ja kaatoi
   hallituksen.
   Muutoin homma olisi onnistunut, mutta teki tuon liian myöhään.

   Hallitus olisi pitänyt kaataa 2 kk aiemmin niin homma olisi onnistunut.

   AHNELLA ON PASKANEN LOPPU

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   13241
  2. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   1554
  3. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   67
   1284
  4. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   56
   1125
  Aihe