Geartronic TF-80sc

Volvolla

Olen tässä lueskellut ja hekenut, tuon otsikon mukaisesta vaihteistosta kaikenlaista. B5254T6 moottorilla itsellä, eli 200hv 2.5T. kilometrejä autossa n.235k. S80 mk2.

1. vaihteella kuuluva ujellus/ulina (häviää kun vahtuu 2. vaihde), tätä "ominaisuutta" tuntuu jonkin verran olevan. Onko kukaan kokeillut RVS- ainetta, onko saanut tuota ääntä häviämään/ vaimeammaksi? 100€ purkki, että kokeilisinko... Jotain positiivistakin aineesta lukenut, mutta en löydä oikein tuohon ulinaan nimen omaan ko. laatikossa onko ollut apua?

Toinen kysymys, tuntuuko vaihteiden vaihto takamuksessa ajellessa? Vai onko vaihteiden vaihtuminen huomaamatonta? Itsellä tuon huomaa ahterissa, mutta ei se mitenkään "repivää" tai "rysähtävää" ole, kuten vrcf- foorumilla kuvaillut kun venttiilikoneisto laatikosta hajoaa/jumittaa.

Öljyt on vaihdettu Volvo-huollossa viime syksynä, säännöllisesti muutenkin. Tuo öljynvaihto ei tuonut mitään muutosta laatikon "ominaisuuksiin".

Sit se pyyntö pitää tällä palstalla laittaa, että jätä kommentoimatta jos sinulla ei ole kokemusta ko. vaihteistosta. Asiallista keskustelua/kokemuksia kiitos.

5

3144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Omassa S80:sessa oli yhdellä vaihteella tuollainen pieni "nykäisy" jonka huomasi, mikään kova nykäisy ei ollut mutta huomasi kyllä. Ymmärtääkseni tuo oli ennemminkin laatikon "ominaisuus" kuin oikea vika.

    • Anonyymi

      Volvossa on aina tuntunut takamuksessa vaihteen vaihto ja ujellus. Rvs ainettakin olen kokeillut, tuloksena sininen savu pakoputkesta ja paha haju. Kannattaa vaihtaa tilalle esim Chevroleen automaattiaski, tai vaihtoehtoisesti Dodge Challengerin. Mikäli edelleen tuntuu nykäyksiä ja ujelluksia, vika saattaa ollakin kuljettajan tunto- ja kuuloaisteissa.

      • Anonyymi

        Kummallinen Volvo sulla ollu jos RVS vaihdelaatikossa aiheuttaa sinistä savua pakoputkesta :D Auton vaihto tietty auttaa, vaihtaa sellaisen että vaihteen vaihto ei tunnu, eikä kuulu. Mutta just tämän tasoiset kommentit...*huokaus*... No, tilasin RVS- aineen automaattivaihteistoon, huomenna laitetaan aine laatikkoon, katsotaan vaikuttaako mitään mihinkään.

        T:Ap


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kummallinen Volvo sulla ollu jos RVS vaihdelaatikossa aiheuttaa sinistä savua pakoputkesta :D Auton vaihto tietty auttaa, vaihtaa sellaisen että vaihteen vaihto ei tunnu, eikä kuulu. Mutta just tämän tasoiset kommentit...*huokaus*... No, tilasin RVS- aineen automaattivaihteistoon, huomenna laitetaan aine laatikkoon, katsotaan vaikuttaako mitään mihinkään.

        T:Ap

        Ei kait tuo mikään mahdottomuus ole, että laatikkoon lisätty lisäaine aiheuttaa sinistä savua. Muistelisin, että jossakin huollossa olisi tyhjennetty vaihdelaatikonöljyt ja moottoriin lisätty öljyä öljyjen vaihdon yhteydessä. Varmasti aiheuttaa ongelmia, jos sinne koneeseen lisätään laatikkoon tarkoitettuja lisäaineita.

        Jos tuossa ei ole kertaakaan tehty öljyjen vaihtoa, niin se sakka saattaa lähteä liikkeelle ja aiheuttaa uusia mielenkiintoisia ongelmia. Saattaisi olla hyvä idea vaihtaa ne öljyt uudelleen lyhyen ajon jälkeen.


      • Anonyymi

        Niin.. aloituksessa ei puhuta moottoriöljystä, eikä moottoorin lisättävän mitään aietta. Se puoli ei ole tässä siis aiheena, vaan vaihteisto.
        Samoin aloituksessa kerrotaan että vaihteistoöljyt on "vaihdettu viime syksynä , säännöllisesti muutenkin". Kolmesti jo noihin kilometreihin. Lukutaito?
        Nyt on RVS- aine laitettu laatikkoon. Hyvältä vaikuttaa. 1. vaihteen ääntäminen on selvästi vaimentunut ja vaihteiden vaihtuminen menee paljon pehmeämmin. Ajeltu aineen laiton jälkeen vasta n. 100km. Lopullinen tulos pitäis ohjeen mukaan olla 1000km:n jälkeen. Plus että yli 200tkm ajettuun suositellaan ohjeessa toista käsittelyä, kun on ajettu 400km, ensimmäisen aineen aiton jälkeen. Taidan uhrata toisenkin satasen ja tehdä tuon toisenkin käsittelyn. Sen verran lupaavalle vaikuttaa. :)

        T: Ap


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe