Kiljun teko

Olen täysi suomalainen vaikka minun nimeni on suomali.
Eli tein tossa jokunen päivä sitten kiljua 2L Limukka pulloon ja tein korkkiin reiän että hiilidioksidi pääsee pois ja aamullakin menin katsomaan niin oli tullut reiästä jotain ruskeeta mönjää onko kilju vielä juotavaa ja mitä mönjä oli.
Ilmoita


8 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Ilmeisesti kiljusi on lähtenyt sen verran äkkiä käymään että mönjät on tursunut ulos. Ei haittaa.

Oma ohjeeni on:
1. Osta litra mehua ja tuorehiivakuutio (50 g).
2. Laita hiiva paloina mehupurkkiin.
3. Odota 2 vrk. Korkkia ei tarvitse.
4. Juo!

Toimii hyvin, tulee n. 5-prosenttista humalan vahvuuden ja maun mukaan. Makukin on miellyttävä. Olen tehnyt näin kaksi kertaa ja kolmas kilju käy nytkin!
3 VASTAUSTA:
Kiitos että vastasit ja laitoit sinun ohjeesi ja koitan niitäkin. Nyt menen maistamaan kiljua sen verran kauan käynyt
Mitäkähän mehu mahtaa toimia? Pitääkö olla appelsiinia tai muuta sitrushedelmää vai käykö kaikki?
Minä olen tehny kiljun 25 l pöntössä noin 10 l kerralla. Kyllä minun mielestä kiljukin pitää tehdä vesi lukolla varustetussa viinin teko pöntössä ja mahdollisimman puhtaasti. Noin 40 asteiseksi lämmitetyyn veteen neljä palaa leivonta hiivaa, jotkut laittaa viisikin palaa. puoli kiloa riisiä ja ei kun kansi vesilukkoineen päälle. Noin puolen tunnin kuluttua alkaa vesilukko pulahdella. Kilju on valmista noin viikossa ja kun vesilukko ei enää pulahtele. Sitten viet kiljupönttösi kymään tilaan noin kahdeksi päiväksi, ei kuitenkaan niin kylmään, että kilju jäätyy. Pullota kilju sitten minä olen pullottanut lapolla, siksi, ettei pulloihin menisi sakoja. Olen sekoittanut valmiiseen kylmään kiljuun noin 10 litran satsiin kaksi pulloa tiiviste mehua ja yhden sitruuna tuubin. Tämä siksi, että kiljusta tulee näin viinin näköistä ja jopa viinille maistuvaa. Korostaisin vielä sitä jäähdytys aikaa, koska kiljusta tulee silloin kirkkaampaa kun sakat laskeutuu pohjaan ja lapolla pullotat siksi, ettei pönttöä tarvitse sitten kallistella eikä sakat lähde nousemaan kirkkaan kiljun sekaan. OLen onnistunut valmistamaan kiljua jota ei juuri eroita viinin maustya eikä väristä. Se tässä vaan on haitta kun kiljun teko ei kiinnosta siks kun se on nyt luallista!! Hyviä Juomapäiviä!!
+Lisää kommentti
Takapihalla maakuopas tynnyri pulputtaa ihkua simaa. Koht hanast valuttaa pari dessii ja eikun nassuun, saapi nähä, lentääkö rspa pyllyst
1 VASTAUS:
No mimmoista oli
+Lisää kommentti
25 litraa kuumaa vettä.
1 Kilo maltaita.
3 pakettia turbohiivaa.
3-4 Kg hienoa sokeria
Käyntiaika noi 8-10 vuorokautta.

Tein sulle kotiviinin maltahista vain.
Hiivalla ja sokerilla käyntihin sen sain.
On viikon kuluttua juomakelpoista.
Sitten krapulakin aika melkopista.
Jee,jee,jee mä juomaan meen.
Ilmoita
Somelina kirjoituskeni shaattaa joshkus läikhyä . -. anthakee armoa .. kiithi hik
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kiljun teko

Olen täysi suomalainen vaikka minun nimeni on suomali.
Eli tein tossa jokunen päivä sitten kiljua 2L Limukka pulloon ja tein korkkiin reiän että hiilidioksidi pääsee pois ja aamullakin menin katsomaan niin oli tullut reiästä jotain ruskeeta mönjää onko kilju vielä juotavaa ja mitä mönjä oli.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta