Kreikalta sotakorvausvaatimus Saksalle

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korvauksia vaaditaan muun muassa Saksan Kreikalta vuonna 1942 ottamasta pakkolainasta, arkeologisten aarteiden varastamisesta, natsien aikaansaamasta materiaalisesta tuhosta, ja natsien uhrien omaisten kokemasta kärsimyksestä, kreikkalainen Kathimerini-sanomalehti kertoo.
      Parlamentti ei kertonut vaadittujen korvausten määrää. Sen vuonna 2016 tekemän selvityksen mukaan Saksa on Kreikalle velkaa yli 300 miljardia euroa, kertoo Deutsche Welle -uutiskanava.
      Natsit aiheuttivat Kreikassa nälänhädän, jossa yli 100 000 ihmistä kuoli. Natsit veivät sen lisäksi yli 50 000 juutalaista Kreikasta Auschwitzin keskitysleiriin tapettaviksi.
      https://yle.fi/uutiset/3-10747033

      Korvausvaatimuksen perustelut ovat aiheelliset. Kreikan parlamentti päätti asiasta eu-vaalien alla. Saksa väittää asian olevan loppuunkäsitelty eikä ilmeisesti suostu keskustelemaan asiasta.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Nl/venäjän tulee maksaa Suomelle kaiiki aiheuttamansa rikokset 2.ms:ssa. Mikä olisi hinta? Ehkä 1000 mrd, riittääkö?


    • Tuosta Partacusi näkee, että natsit ja komuloiset ovat samaa maata! Ei ole naapurin Suuri ja Mahtavakaan alkanut maksaa korvauksia meille aiheuttamistaan sota vahingoista vaikka hyökkäsi maahamme sodan aloittaen marraskuun viimeisena 1939.

      Kun lähdet näihin väittelyihin niin miksi et samalla ota myös toisen sosialismin ongelmia esiin? Yhdessähän Saksa ja Neuvostoliitto II maailmansodan saivat aikaan Molo - Rippe sopimuksellaan jonka täytäntöön pano sen sodan sai alkamaan!

      Olisit tasapuolinen niin vaikuttaisit luotettavammalta!

    • Anonyymi

      Suomelta sotakorvaatimus kommunsti-Venäjälle

      100 000 murhattua a miljardi euroa kappaleelta
      100 000 000 000 000 euroa

      Putinia pyydetään maksamaan ensi tilassa viimeistään kuitenkin
      voiton raiskauspäivään mennessä touko kuussa

    • Partacus

      Suomen tilanne oli erilainen.
      Se maksoi fasistisen Saksan kanssa olleena liittolaisena liittoutuneiden kanssa tekemien rauhansopimusten mukaisesti sotakorvauksia Neuvostoliitolle. NL pienensi lopussa sotakorvausten rahallista määrää hyvän tahdon eleenä sekä luovutti Porkkalan sotilastukikohdan ennen aikojaan Suomelle.

      Suomi maksoi vuonna 1918 keisarilliselle Saksalle mittavat summat sen avusta työväen punakaartin kukistamisesta. Kun keisarivalta romahti niin Suomi maksoi aina 1930 luvulle saakka sotavelkaansa Weimarin Saksan tasavallalle vaikka rauhansopimus 1918 Saksa-Entente kanssa ei sitä vaatinut.
      Lähde: Marjaliisa Hentilä - Seppo Hentilä: Saksalainen Suomi 1918 (2016).
      Svunhufvudin senaatti oli valmis maksamaan mitä tahansa, kun sai Saksan sotavoimaa avuksi. Saksa otti kun annettiin.

      • Et sitten taaskaan Partacusi ola tasapuolinen!

        1918 kapina ja sen jälkeiset asiat menevät silloisten sosialistien eli komuloisten ja sosiaalidemokraattien piikkiin koska he halusivat hylätä demokratian! Siinä on heillä maksamisen paikkaa!

        1939 marraskuun viimeisenä Suomessa alkanut II maailmansota oli samaa lähtökohtaisesti. Siinä petturi Kusinen oli saanut Moskovan komuloispäälliköt uskomaan Suomen olevan vain välipala ja ehkä 2 viikkoa ähellystä kun Suomen työväki joukolla liittyy puna-armeijaan kun siihen tulee mahdollisuus. Tuosta se alkoi ja vaikka talvisodan jälkeen tehtiin rauha eivät Moskovan satraapit meitä jättäneet rauhaan eivätkä alkaneet keskustelua varastettujen alueiden palautuksista!

        Stalin lähetti vielä 1940 syksyllä Molonsa Berliiniin kyselemään josko voisi hoitaa aloittamansa Suomen valtauksen loppuun mutta Hitler sanoi ettei hän halua kahinoita alueelle enää.

        Sano nyt arvon Partacusi mitä muita mahdollisuuksia siihen aikaan oli kun meillä ei ollut mahdollisuuksia saada apua lännestä niiden tyhmyydessään liittouduttua toisen sodan masinoijan kanssa. Saksa oli meille ainoa mahdollisuus säästyä kommunismin kurjuudelta!

        Tiedät itse jos viitsit katsoa, ettei se elämä kovin auvoista ollut noissa satelliiteissa jotka tuohon aikaan jäivät komujyrän alle. Verrattuna Suomen aikaan 1950 - 1990 olojen kehitystä ei voi edes vertaiulla sillä kommunismi pysäytti käytännössä kehityksen ainakin hyvinvoinnin oslta, aseita kyllä väsättiin mutta ei kansalle mitään kulutustavaraa vaan siitä oli pulaa eikä ruokaakaan ollut viljalti. Siksihän Väiskin lihatistiä käytiin Virossa katsomassa kaukaakin Liettuasta asti jos ei kauempaakin.

        Saksaa pitää kiittää, se on kaksi kertaa pelastanut meidät kommunistisen kurjuuden kurjalasta!

        Jos sosialistit ja kommunistit olisivat luottaneet demokratiaan niin ei koko sotia ja kahnauksia olisi edes ollut. Itsehän aateveljesi ne aina masinoivat vaikka olisimme halunneet hoitaa asiat demokratian keinoin mutta eihän se näköjään sovi komuloisen nuppiin, se demokratia!


    • Uutinen vuodelta 2015

      Kreikka pitää kiinni vaatimuksistaan saada Saksalta sotakorvauksia natsiajan miehityksen ajalta. Viimeksi vaatimuksen esitti Kreikan uusi presidentti Prokopis Pavlopoulos, kun vannoi virkavalansa viime perjantaina. Hänen mukaansa Kreikan sotakorvausvaatimukset Saksalta ovat voimassa.
      Natsi-Saksa otti 476 miljoonan Reichsmarkan eli valtakunnan markan pakkolainan Kreikan keskuspankilta vuonna 1942. Sillä se kattoi Kreikan miehityksen kustannuksia ja rahoitti sotaretkiään Afrikkaan.
      https://yle.fi/uutiset/3-7871188

      Kaksi natomaata vastakkain. Suomella ei ole osuutta asiassa ellei liittolaisuutta natsien kanssa oteta huomioon.
      Natomaat Turkki ja USA lähes vastakkain Syyrian sodassa.
      Saas nähdä kuinka käy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe