Aihe

Näin tunnistat narsistin?

Anonyymi

Eräs kotimainen artisti, "Rauski" (nimi muutettu) kertoi juuri lehdelle näin ex-puolisostaan:
"X oli nähnyt normaalin suomalaisen miehen alkoholinkäyttöäni jo pitkään ennen avioitumistamme. Hänellä on ollut yhdeksän vuotta aikaa miettiä kannattaako tällaisen miehen kanssa mennä naimisiin ja muuttaa yhteen"
Oman kokemukseni mukaan juuri näin narsistit käyttäytyvät. Vika löytyy aina vain ja ainoastaan muista. Tämäkin sankari siirtää vastuun seurauksista exälleen. "Mitäs menit naimisiin". Eikä mitään pahoinpitelyjä ole koskaan tapahtunut (todistajia ei ole ollut paikalla).

Narsistin mielessä on niin, että jos jollekin tapahtumalle ei ole (ulkopuolisia) todistajia,
sitä ei ole tapahtunut. Nämä mestarimanipuloijat osaavat usein vakuuttaa jälkikäteen syyttömyyttään hyvin vakuuttavasti, koska omatunto ei kolkuta (kun ei sitä ole). Terve ihminen ei tätä ymmärrä ja siksi nämä saavat jatkaa sairasta kaksoiselämäänsä.
Tämä havainto perustuu omiin kokemuksiin 15 vuoden ajalta. Eräs "kunniallinen" perheenisä vei pienen poikansa erilleen muista paikkaan jossa ei ollut todistajia jonka jälkeen löi lastaan. Pojan reaktiosta päätellen aika kovaa. Tuotakaan ei ole isän mielestä koskaan tapahtunut koska todistajia ei samassa huoneessa ollut.

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Rauski" 😂

   En tiedä, onko tuntemani tapaus narsisti, mutta kyllä hänellä on aika monia sellaisia piirteitä. Yksi on runsas joskin varmaan tahaton gaslighting, eli hän väittää milloin mistäkin asiasta, ettei sitä ole tapahtunut. Luulen, ettei hän oikeasti muista näitä tekemiään ikäviä asioita. Tai sitten hän mieltää ne aivan erilaisiksi päässään, koska ne on pitänyt jotenkin perustella itselleen. Toinen kun ei näitä perusteluita tarvitse ja kertoo tapahtuman siten miten se meni, ilman mitään (arvatenkin narsistisia) perusteluja ja oikeutuksia, henkilö ei tunnista siitä itseään. Tuo alkaa olla aika silmiinpistävää. Kyseessä ovat kuitenkin ihan todistettavat tapahtumat, esimerkiksi viestittelyt, jotka ovat vielä olemassa.

   Toinen narsistinen piirre on valehtelu. Sama asia voidaan kertoa kolmellakin tavalla. Silloinhan näistä kaksi on väistämättä epätosia, jos ei kaikki kolmekin. Valehdellaan aivan merkityksettömistäkin asioista. Kiinni jääminen tästä ei näytä häiritsevän lainkaan, yleensä jonkin asian väittäminen vain jatkuu, vaikka olisi sekin jo todistettu mahdottomaksi.

   Loppu käyttäytyminen on enemmän tai vähemmän itsekästä, mutta täältä luetun perusteella en sanoisi tätä henkilöä narsistiksikaan. Ei vaikuta erityisen kostonhimoiselta, ellei sitten tulkitse erinäisiä kuviosta häviämisiä kostoksi.

   Erittäin hämmentävä tapaus kyllä ja ristiriitainen. Kuin hänessä olisi vähintään kaksi persoonaa. Tunnistan itseni monista kuvauksista, joita kerrotaan tällaisen henkilön kanssa tekemisiin joutuneista. Eli jää ennennäkemätön hämmennys, jää pohtimaan ihmistä, oliko se lintu vai kala vai mikä oli. Eikä kierteestä tunnu pääsevän irti millään, tämänkin olen täältä lukenut. Että narsistista on vaikeaa irrottautua, jää jotenkin loukkuun.

  • Anonyymi

   Narsi pelkää todistajia ja siksi solvaa aina kahdestaan varsnkin
   kun asiat eivät ole totta.
   "Kuin kaksi persoonaa"
   Aina riippuen kohteesta: uhri vai hovi.

  • Anonyymi

   Narsisti on 6-0 pelaaja, narsisti ei muista tekemiään ikäviä asioita, narsistin on oltava aina oikassa ja aina muita parempi, narsistilla on aina muutama hyvä ystävä (hovinarrit) joiden kautta hän pelaa omaa 6-0 peliään, osaa olla vain ydelle julma ja näytää muille hymynaamaa, toiset sitten ihmettelee, että niin mukava ihminen on, mikä sinulla oikein on vikana sitä ihmistä kohtaan. Mikä saa narsistin raivon partaalle, se että olet narsitia vahvempi, vahvempi mitä narsisti itse luuli, etkä sorru latistamis yrityksiin, koska narsisti ottaa niin sanotusti aina omasta mielestään tyhmimmän, heikoimman uhrikseen. Kaikkein paras tilanne on ,että olet tunnistanut narsistiksi jo ennen episodia, niin pystyt antamaan takaisin samalla mitalla.

   • Anonyymi

    Lisäksi narsisti on sairaalloisen ylimielinen.


  • Anonyymi

   Jos narsisti olisi murhaan, tappoon syyllistynyt, niin narsisti ei muista sitä, siirtää syyt toisten niskoille järjestää niin että toiset joutuu linnaan, koska omahyvä ja koston ihmo on niin kovaa luokkaa. Lopuksi narsisti kerää puolustus joukkion itselleen ja elää sen avulla niin, ettei mitään olisi tapahtunutkaan.

  • Anonyymi

   Narsisti kylvää aina negaa ja vihaa ympräristöön missä ikinä liikkuukin.

   • Anonyymi

    Jos ihminen altistuu usein äärimmäisen aggressiiviisuuden osoituksille niin sellaiset käyttäytymismallit (aivojen alueet) vahvistuvat myös hänessä itsessään. Vihaaminen satuttaa kuitenkin aina eniten ja heti aluksi kantajaansa. Hankalista ihmisistä kannattaa erkaantua vähäksi aikaa ja katsoa miten se vaikuttaa. Kuitenkaan todellisuudessa psykologitkaan eivät osaa helposti määritellä kuka on oikeasti narsisti. Kukaan ei ole 100% paha ja usein nimittely on vain oikotie pahan olon purkamisessa. Joka johtuu oikeastaa muista asioista, jotka voivat ja jotka kuuluu ratkaistu ihan toisella areenalla.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   13873
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   3627
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   2334