Kaupungin palvelutaso tulee laskemaan!

Anonyymi

Tämänpäiväisessä Itukassa kaupunkimme johtaja sanoo, että kaupungin työntekijöiden vähennys saa aikaan palvelutason huomattavan huononemisen.

61

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta kaikenlainen valvominen ja tarkastaminen kaupungin taholta vaan lisääntyy.
      Ulkohuussissa käydäkseen tai hellarisuja omeasta metsästä kerätäkseen tarvitsee kallishintaisen lupapaperin ja tarkastajan paikallakäynnin vähintään kaksi kertaa.

    • Anonyymi

      Kaupunkimme johtaja johtaa apulaistensa kanssa verorahamme mualle, niin pakkohan se on jostakin tyhjemmänpäiväisestä vähentää. Eihän ne rahat joka paikkaan riitä ...

      • Anonyymi

        Aijaa, minnekkäs ne verorahat sitten menee ?


    • Anonyymi

      Savonlinnan oikeistokepu-politiikka jatkuu.

      • Anonyymi

        Savonlinnassa on aloitettava vasemmistopoliitiikasta johtuvien ongelmien korjaaminen siirtymällä oikeistopolitiikkaan.


    • Anonyymi

      Ilta-Sanomat uutisoi:
      Syöksykierteeseen joutunut Savonlinna leikkaa rajusti – tässä on yt-neuvotteluiden tulos

    • Anonyymi

      Muallehan ne verorahat tarvitaan - kaupunki kuihdutetaan kirkonkyläksi, jossa ei odotetakaan olevan sen enempää palveluita kuin naapurikylissäkään.
      Kaupunkilaisten valitsemien päättäjien arvopohjaa!
      Koulu pitää kuitenkin olla joka pikku kylässä kustannettuna muutamalle oppilaalle ja samaan aikaan Savonlinnan kaupunkialue palveluineen jätetään hoitamatta!!!

    • Anonyymi

      Sehän on sitä kepulilaisuutta.

    • Anonyymi

      Tapetaan kaikki toiminta ja rakentaminen Suomen kalleimmilla lupamaksuilla ja jätemaksuilla. Sillälailla ei kaupungin väkiluku kasva, vihreät ja jopa vasemmistoliitto kannattaavat kaikenlaisten ympäristöverojen lisäämistä. Elikkä tapetaan kaikenlainen rakentaminen ja uudistaminen.
      Ja muut hehkuttaa perästä, ettei vain kannatus laske. Tässä tulos, meneekö hyvin, vaikka on uudet sillat ja ohikulkutie. Ei tuonut vaurautta tiet eikä sillat.
      Olis pitänyt ajatella enemmän niitä tavallisia kansalaisia, veronmaksajia, jotta olisivat pysyneet täällä.

    • Anonyymi

      Ne tavalliset kansalaiset ovat äänestäneet keskustalaiset Savonlinnan kaupungin johtoon ja äänestäneet samoja kepuja vielä yhä vaan eduskuntaan! Ei kannata ruikuttaa - sitä saa mitä tilaa.

      • Anonyymi

        Moiji Hanna ku kohta alkaa panemaa, nii tullee asiat kuntoon.


      • Anonyymi

        Moiji Hannalla on kohta ilmoitettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moiji Hannalla on kohta ilmoitettavaa.

        Odotamme jännityksellä, mitä Hanna kohta ilmoittaa.


      • Anonyymi

        Moiji Hanna ilmoitti käyvänsä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajaksi.


      • Anonyymi

        Kohta Moiji Hanna saattaa ilmoittaa ryhtyvänsä ministeriksi?


      • Anonyymi

        No, nyt se sitte ilmoittikin!


    • Anonyymi

      Kaupungin päättäjien arvovalintoja!

    • Anonyymi

      Oikeistopolitiikalla onkin pantu kaupunkia kuntoon jo muutama vuosi ja kunto eikun kasvaa.

      • Anonyymi

        Sosialismi rehottaa Savonlinnassa ja on ajanut enimmät ajattelevat, uskaltavat ja ahkerat kylästä tiehensä. Kaupunki vahtii jokaista liikettäsi ja määrää kymmenykset ulkohuussin käytöstäsikin.


    • Anonyymi

      Kaupunkihan on keskustalainen, siis nykyään täysin oikeistolainen. Rahaa tarvitaan, siitä ulkohuussin käytöstäkin, rikkaimmille naapureillesi - tukitoimina!

      • Anonyymi

        Savonlinnan erityispiirteisiin kuuluu, että punamyyrät ovat soluttautuneet jokaisen poliittisesti merkittävän puolueen paikallishallintoon ja luottamuselimiin.


      • Anonyymi

        Hyvin sanottu. Konkurssikypsä kunta yrittää lypsää paikkakunnalle rahaa vaatimalla kantovesi-ulkohuussimökkeinkin saostuskaivot ja imeytyskentät. Nyt vaan ottaa ympäristöpäällikköä kupoliin, kun uuden ympäristöinsinöörin palkkaus lykkääntyy, mutta eikölhän se saada palkattua viimeistään syksyllä, siten ehtii hyvin mökkiläisiä ratsaamaan.


    • Anonyymi

      Suojatyöpaikkoja pitää vähentää. Ei ole varaa. Varsinkin vanhat pois. Myös sairaalalta pois yli 60-vuotiaat lääkärit. Nämä elää aivan eri todellisuudessa.

    • Anonyymi

      Persut eivät varmaankaan ymmärrä mikä osaavuus ja tieto-taito meillä on vanhemmissa, ei vielä eläkeikäisissä, koulutetuissa työntekijöissä!!!
      Tähän yhteiskuntaan on tarkoitus sopia kaikki, nuoret ja iäkkäämmät ja myös ne eläkkeellä olevat vanhat ja apua tarvitsevat ihmiset, jotka ovat luoneet meille itsekkäille pöljille tämän hyvän yhteiskunnan!
      Kaikille tarvitaan peruspalvelut, jotka rahoitamme verorahoillamme!

    • Anonyymi

      Demaria täynnä työpaikat ei riitä kunnon työntekijää kaikille. Uudistuksia tarvitaan ja se pitää aloittaa yleissitovuudesta!

    • Anonyymi

      Ammattitaitoisia työntekijöitä saadaan monellakin tavoin lisää; ensimmäisenä lienee kilpailukykyinen palkka ja hyvät työolot, joissa työntekijä kokee itsensä arvokkaaksi työyhteisössä. Koulutukseen on satsattava, että saadaan lisää ammattitaitoisia työntekijöitä. Ja kyllähän ulkomaalaisistakin löytyy ammattitaitoisia ihmisiä, kun ne vaan raaskitaan työllistää ammattinsa mukaisesti eikä vain halpatyövoimaksi esim. siivoustyöhön.
      Uudustuksia todellakin tarvitaan!
      Yrittäjät vilkaiskoot peiliin!!!

    • Anonyymi

      -Pakolainen-
      Lähdetään kaikki pakolaisiksi Helsinkiin ja anotaan turvapaikkaa.
      Sitten ne alkaa kotouttamaan meitä. Opettavat slangia ja huonoja tapoja.
      Vaaditaan ilmaista terveydenhuoltoa, kun paperit hukkuivat matkalla Saimaaseen. Mutta onneksi älypuhelimet pelastuivat.

      • Anonyymi

        Ei onnistu sillä savolaisia sorsitaan etelässä.


      • Anonyymi

        Huumorinkukka kukoistaa loistavasti täälläkin! Se on katoamaton ja itsestään lisääntyvä luonnonvara, joten viljelkäämme ja varjelkaamme sitä! Sillä tavoin saamme vielä Savonlinnankin uuteen kukoistukseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei onnistu sillä savolaisia sorsitaan etelässä.

        mietoo
        Tilanteessa kannattaa heti ruveta huutamaan kurkku suorana "rasisti" ja "natsi". Kyllä apua tulee välittömästi ns. suvaitsevaisten ihmisten taholta. Lisäksi annetaan tehokkaita neuvoja, kuinka vastaisuudessa tulee hyödyntää tällainen tilanne.


    • Anonyymi

      "Muallehan ne verorahat tarvitaan - kaupunki kuihdutetaan kirkonkyläksi, jossa ei odotetakaan olevan sen enempää palveluita kuin naapurikylissäkään.
      Kaupunkilaisten valitsemien päättäjien arvopohjaa!
      Koulu pitää kuitenkin olla joka pikku kylässä kustannettuna muutamalle oppilaalle ja samaan aikaan Savonlinnan kaupunkialue palveluineen jätetään hoitamatta!!!"

      Helsingin Sanomat: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006086674.html
      Talouskriisissä painiva Savonlinna leikkaa kouluista ja muista palveluistaan

    • Anonyymi

      Savonlinnan kaupunginjohtaja Hesarissa 28.04.2019:

      "Laine uskoo, että Savonlinnan tulevaisuus näyttää valoisalta. Kaupungin kehittämiseen ja elinkeinoelämään on panostettu hänen mukaansa paljon."

      " Argus Spectrum -yritys tuo Laineen mukaan kaupunkiin 150 uutta työpaikkaa."

      No, mikäs hätä teillä sitten siellä Savonlinnassa on?
      Aurinko paistaa ja rahaa on, että ranteita pakottaa.

    • Anonyymi

      'Talouskriisissä painiva Savonlinna leikkaa kouluista ja muista palveluistaan' - eihän tiällä tallouskriiisiä kummempata - eihän tiällä hätiä mitiä --- suattaahan se vielä pakotteekkin jonkkiin rantteita --- se meijjän hyvvä kaapunninjohtajahhan se ossoopi kerttoo nuo mukavemmin.

    • Anonyymi

      Tänään Itä-Savossa ympäristöpäällikkö Rautiainen valittelee, että kymmenen uutta virkaa tarvittaisiin kesämökkejä valvomaan, mutta kun sitä yhtäkään perustettua virkaa ei saa täyttää kun on yyteet ja säästöt päällä. Pahinta on kuulemma, kun ympäristöpalvelujen työntekijät joutuvat "omien töidensä ohella" neuvomaan ihmisiä. On se kauheata.

      Sellaisen pikkujutun hän unohti kokonaan mainita, että kaupungilla on hyvin tarkat ja yksityiskohtaiset jätevesilaitevaatimukset laadittuna, mutta niitä ei tietenkään ole laitettuna kaupungin sivuille, tiedot saa ainoastaan, jos otta yhteyttä ympäristöpalvelujen työntekijöihin, jotka sitten omien töiddensä ohella paljastavat nämä vaatimukset asiakkaille.

      Huvittavinta on, että rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksessa 26.9.2018 päätettiin lisätä ympäristöpalveluiden tämän vuoden ohjelmaan: "Laaditaan kuntalaisten käyttöön selkeä jätevesijärjestelmien
      saneerausohje, joka julkaistaan paperi- ja nettiversiona."

      Siitä on yli seitsemän kuukautta, eipä löydy edelleenkään kaupungin sivuilta mitään tuollaista. Sen sijaan valitetaan lehdessä, kun työaikaa kuluu asukkaiden neuvomiseen.

      • Anonyymi

        Eipä tuo Rautiainen ole muutenkaan tehtäviensä tasalla. Viime keväänä oli Malminrannassa se putkirikko jonka ohikulkija huomasi, jossa reilut 500 kuutiota jätevettä meni Saimaaseen. Niin tämä ympäristöpäällikkö vaan totesi että kyllä Saimaaseen mahtuu: ”Luonto hoitaa”. On siinä töiden tekeminen ja järjestely sillä tasolla että vaikea kuvitella että missään muualla kuin juuri Savonlinnan kaupungilla tuolla pärjäisi.


    • Anonyymi

      Mikäs mies se Rautiainen oikein on? Eikös se keskustalaisen johdon pitänyt ottaa kaupungin työntekijöistä ne löysät pois? Jos luonnon tuhoaja voi olla ympäristöpäällikkönä, niin kuulostaapa hyvin omituiselta!

    • Anonyymi

      Pitäisköhän tutkituttaa se paikka Kaakkolammella, johon Savonlinnan kaupunki vuosikymmenet valutti maahan jäteöljyjä? Mitäs arvelet Rautiainen? Jos et sinä "muista" paikkaa, niin minä voin tulla näyttämään.

      • Anonyymi

        Eihän tuo nyt lie vakavaa vai miten se nyt olikaan, kun yksi litra jäteöljyä pilaa miljoona litraa vettä.


      • Anonyymi

        Ennen maahan kaatamista jäteöljyt sentään poltettiin betonista tehdyssä kartiossa. Joku valitti savusta ja eikun öljyt maahankaivettuun kuoppaan. Reipasta toimintaa kaupungin päättäviltä virkamiehiltä ja täydellistä avuttomuutta ongelmia ratkottaessa.


      • Anonyymi

        Tämä on ihan totta.
        Muistan hyvin, minkälaista oli jäteöljytynnyreiden käsittely Kaakkolammen kaatopaikalla. Maahan vain, kun tuli täyteen.


    • Anonyymi

      Joo, olen ymmärtänyt, että kansanedustaja Kosonen ei kuulu niihin innokkaimpiin luonnonsuojelijoihin, mutta jos tuommonen ympäristön pilaaminen katotaan kaupungin päättäjien keskuudessa sormien läpi, niin on ihan turha keskuskella olevansa Savonlinnan asioita missään edistämässä! Ei varmaan Lainettakaan kiinnosta Savonlinnan luonnon suojelu!?!

    • Anonyymi

      keskustalaisuus taitaa olla savonlinnan surma jos ei tahti muutu uuden hallituksen myötä

    • Anonyymi

      Tai sen piilo-oikeistolaisuuden keskustalaisuuden nimissä? Milloinkahan se Savonlinnan keskustalainen väki tajuaa, miten heitä viedään oikeistolaisten Keskustan nimissä toimivien päätäjien taholta ja ennen kaikkea paikallisen keskustalaisen kansanedustajan oikeistollisuuuden taholta, Siinä on tärkeintä metsien hakkaaminen ja oikeiston Metsä-Group, vaikka maalaiset luulevatkin heidän tavallisen elämänsä etuja ajettavan!!!
      Herätkää perinteiset Keskustapuolueen kannattajat, mitä oikein kannatetta ja haluatte edistää!?!

      • Anonyymi

        Tiesitkö metsä groupin olevan metsänomistajien omistuksessa?
        Keskusta on vahva vaikuttaja metsänomistajissa


    • Anonyymi

      Ilmankos ei luonnonsuojelu ole mieluista kepuilla savonlinnankaan seuduilla.

    • Anonyymi

      Vielä tuohon Rautiaisen valitukseen työvoiman tarpeesta: rakennus- ja ympäristölautakunta perusteli kokouksessaan 26.9.2018 uuden ympäristöinsinöörin tarvetta seuraavasti: "Ympäristönsuojelupalvelujen tehtäviä tulee merkittävästi lisäämään kiinteistökohtaisten jätevesien käsittelylaitteiden saneeraussuunnitelmien käsittely. Suunnitelmien määrän odotetaan kasvavan suureksi vuonna 2019 siirtymäajan päättymisen 31.10.2019 lähestyessä."

      Katsoin sitten uteliaisuudesta läpi lautakunnan alkuvuoden (tammikuu-toukokuu) kokoukset kolmelta viime vuodelta, sieltä löytyy aina kohta Ympäristöpäällikön viranhaltijapäätökset, miten paljon näitä saneeraussuunnitelmia oikein on tullut:
      2017: 40 kpl
      2018: 39 kpl
      2019: 66 kpl

      Onhan niitä tänä vuonna tullut enemmän, mutta että oikein uusi virka piti perustaa, kun viidessä kuukaudessa tuli 26 suunnitelmaa enemmän kuin viime vuonna.

      Ja mikä huvittavinta perusteluissa: "Ympäristöinsinöörinviran täyttämisestä aiheutuvat henkilöstökulut odotetaan tulevan osittain katetuksi saneeraussuunnitelmien käsittelylle kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksaan lisättävän maksun tuotolla."

      Eipä tuolla 26 suunnitelman käsittelymaksulla paljoa olisi ympäristöinsinöörin palkkoja makseltu.

    • Anonyymi

      No nyt on tiedossa reipasta palvelutason nousua, koittaa onnenpäivät Rautiaiselle. 12.6.2019 ympäristöristölautakunnan esittyslistalta:
      "Kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarviokokouksessaan 17.12.2018 ympäristöinsinöörin viran kaupungin henkilöstösuunnitelmaan ja palkkausmäärärahan vuosien 2019 – 2023 taloussuunnitelmaan.

      Kaupunginjohtaja on myöntänyt päätöksellään 4.6.2019 § 59 ympäristöinsinöörin viralle täyttöluvan.

      Ympäristöinsinöörin virka sijoitetaan ympäristönsuojelupalvelujen tulosalueelle ympäristöpäällikön alaisuuteen. Ympäristöinsinöörin virkatehtävät tulevat muodostumaan ympäristönsuojelualan lainsäädännön
      mukaisista kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluvista
      tehtävistä, joista keskein tulee olemaan kiinteistökohtaisen jätevesien käsittelyn vaatimat tehtävät."

      Viimeinen virka tarkoittaa suomeksi, että ensisijaisesti uusi ympäristöinsinööri tulee ratsaamaan kesämökkejä. Näitä ratsattajia Savonlinnassa riittää enemmän kuin missään muussa kunnassa, koska kantovesimökeille vaaditaan samanlaiset vermeet kuin painevesimökeille.

      Taitaa olla pahin talouskriisi jo Savonlinnassa ohi, kun uutta väkeä voidaan palkata.

    • Anonyymi

      Kuuluukohan tuon kyseisen ympäristöinsinöörin virkatehtäviin myös maa- ja karjatilojen jäte- ja lannoitevesien käsittelyn tarkastukset ja tarvittaviin muutoksiin vaadittavat toimenpiteet???
      Entäs ne jäteöljyt - vieläkö niitä kipataan vesistöihin vai kaivetaanko niitä maaperää rikastuttamaan. Kuuluvatkoha nekin kyseisen ympäristöinsinöörin virkatehtäviin???

      • Anonyymi

        Ei kuulu.

        Ne on ne mökkiläisten jätevedet ja puukiukaat jotka ympäristön tuhoaa.

        Näin maallikkona ja muun alan yrittäjänä kun joutuu laskemaan kustannus/hyötysuhteita ja leipä on niistä kiinni niin toki oma ajatusmalli on ihan erilainen. Mutta virkavastuulla toimivan ympäristöinsinöörin kun ei tarvitse huolehtia tuollaisista pikkuseikoista niin hän voi panostaa hänestä oikeasti tärkeisiin asioihin. Siis mökkiläisten jätevesiin ja puukiukaisiin.


      • Anonyymi

        Juuri näin.
        Ärsyttää sekin, että ihmiset jotka pesee laiturilla mattoja käyttää kerralla enemmän pesuainetta suoraan vesistöön kuin meidän rantasaunalla menee moneen vuoteen. Eikä ne edes mene veteen tälläkään hetkellä.


    • Anonyymi

      Matkailunedistämistä ei varmaan tue se tosiseikka, että Savonlinna sai 11.6.2019 Suomen kalleimman mökkikunnan tittelin. (YLE:n uutiset)

    • Anonyymi

      Savonlinna sai 11.6.2019 Suomen kalleimman mökkikunnan tittelin. (YLE:n uutiset)

    • Anonyymi

      Savonlinna on virallisesti suomen kallein mökkikunta. 12.6.2019

    • Anonyymi

      Vanhassa isäni 60 -luvulla rakentamassa mökissä on kantovesi ja puucee. Mökillä käydään n. 3 kertaa kesässä. En aio rakentaa mitään jätevesijärjestelmiä. Miksi ette samantien kiellä järvessä uimista! Tuhoanko ja saastutanko järviluontoa, kun saunan pesuvedet imeytyy kaukana järvestä olevasta saunasta maahan? Ylipäätään, mikä niissä saunan pesuvesissä on niin likaista, että pitää rakentaa tuhansien eurojen jätevesijärjestelmä?

      • Anonyymi

        Meillä muuten sama homma, mutta sauna on lähellä rantaa. Saunan vesien imeytyksen järjestäminen kauemmaksi vaatisi saunan lattian uusimisen, viemäröinnin ja julmetut kaivutyöt jyrkkään rinteeseen saunan taalse. Alustavan arvion mukaan rahaa palaisi n. 6000 euroa.
        Jos ajattelisin käyväni siellä vielä seuraavat 10 vuotta ja saunoisin kolme kertaa vuodessa, niin saunomiselle tulisi hintaa vaatimattomat 200 € / kerta.

        Järvessä peseytymistä ei kuitenkaan ole kielletty, toimitaan siis näin.


      • Anonyymi

        Ei se järvessä pesu poista velvollisuutta, koska sinä jos omistat kiinteistön jossa sauna rannalla olet velvollinen tekemään sen remontin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se järvessä pesu poista velvollisuutta, koska sinä jos omistat kiinteistön jossa sauna rannalla olet velvollinen tekemään sen remontin.

        Sauna on ikivanha, ilmeiseti 30-luvulta. 10 v sitten tehtiin iso remontti, kengitettiin hirsiseiniä, korjattiin savuhormi, uusittiin kattoa, lattiaa yms. Ei ollut tietoa tulevista määräyksistä ja siksi vedet imeytyvät maahan lautalattian rakojen kautta. Näin se on aina ollut ja tulee olemaan, niin pitkään kun saunamme käyttö kielletään.
        Jos ja kun kielletään, niin kannetaan kiuas pihalle, eipä sitten ole enää saunaa. Näin se ihan aikuisten oikeasti vaan menee, en satavarmasti sijoita tuhansia euroja täysin tyhjään ja turhaan hommaan.


    • Anonyymi

      Savonlinnassa on myös jätemaksut vedetty tappiin asti! Kesämökiltä tulee hyvin vähän, jos lainkaan jätettä ja saaresta ne pitää vielä itse kuljettaa pois. SILTI jätemaksu on n. 60 euroa! Mistä siis maksan?

      • Anonyymi

        Älä valita. Ole hyvilläsi, että saat maksaa. Hyvän asian puolesta.


    • Anonyymi

      Eikö vieläkään ole kolahtanut kovakalloiseen savolaispäähän mihin ne hyvinvointiin tarkoitetut rahat ovat menneet.
      Kaikki alkoi syksyllä 2015. Siihen projektiin ne suomalaisille tarkoitetut varat menivät.

      • Anonyymi

        Tosiaan niinhän siinä kävi.
        Muistaakseni noin 1400 000 000 euroa imaisi tuo ohvensiivi meille köyhille maalaisille tarkoitettuja varoja.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe