Ms-tautia?

Anonyymi

Tiedän että tällainen arvailu ja jossittelu on turhaa enkä oikein tiedä mitä tällä haen, mutta pakko purkaa johonkin. Kuulostavatkin oireeni ms-taudin ensioireilta? On vaikea sanoa mikä johtuu mistäkin koska minulla on myös kilpirauhasen vajaatoiminta mutta en ihan osta ettäkö kaikki johtuisi siitä. Noin puolen vuoden ajan minulla on ollut virtsaamisen kanssa ongelmia, rakko ei tyhjene kunnolla ja joutuu pinnistelemään kauan vessassa. Aamulla kun herään en meinaa päästä sängystä ylös koska olen yksinkertaisesti niin jumissa ja jäykkä. Liikkuminen on todella kankeaa ensimmäiset tunnit ja sitten helpottaa mutta jos istun paikallani vaikkapa tv-ohjelman ajan ja nousen ylös olen taas liikkuvuudeltani kuin vanha mummo. Nivelet ovat myös jäykät ja esimerkiksi siivotessa rätin kanssa joudun joskus suoristamaan sormet toisella kädellä kun ne ovat jääneet koukkuun eivätkä suoristu itsestään. Lihaksetkin ovat jäykät, heikot ja tärisevät. Tasapaino on heikentynyt ja olen kömpelö. Puheeni on alkanut takellella ja sekoilla, muisti huonontunut todella rajusti ja ylipäätään tunnen olevani todella hidas. En oikein ymmärrä aina puhetta tai osaa tuottaa sitä ja olen kuitenkin aina ollut kielellisesti melko lahjakas. Lääkäri ei ole vielä uskaltanut edes epäillä mitään mutta mahdollisuuksia ovat käsittääkseni tämän ms-taudin lisäksi myös cushingin oireyhtymä ja jotkin muut harvinaiset aineenvaihduntasairaudet ja autoimmuunisairaudet. Olen ollut pään magneettikuvauksessa kaksi vuotta sitten muista syistä mutta silloin ei näkynyt mitään erikoista joten ainakaan aivoissa ei pitäisi olla mitään ylimääräistä.

7

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kylläpä on monenmoista oiretta :( Jos nämä oireet on tullut enimmäkseen magneettikuvauksen jälkeen, on paikallaan nyt uusia kuvaus.
      Kyllä MS ihan varteenotettava vaihtoehto on, mutta jäykkyysoireesi vaikuttaa niin isoilta, että reumaakin varmaan voi ajatella. Hormonaalinen toiminta, kuten estrogeenivaje tai juuri kilpparin vajis voi tehdä mm. jäykkyyttä ja neupsy. oireita. Paljonko viimeisimmät kilppariarvot on? Onko sulla tietoa taustasyystä eli onko mahd. autoimmuuni vai muu syy? Onko oireet tulleet pikkuhiljaa vai onko tapahtunut jotain erityistä elämässäsi mikä on voinut aiheuttaa?

      Terveísin Monisairas

      • Anonyymi

        Lisätään vielä jatkoksi tutut lätinät eli noin kirjavilla oireilla voi olla myös B12-, D-vitamiinin, foolihapon, raudan puutosta.

        Cushingia en tekstin perusteella pidä todennäköisenä, vaikka se aiheuttaa mm. lihasheikkoutta. Tyyppioireita on painonnousu, korkea verenpaine, ihon oheneminen, mustelmaherkkyys, pyöreät killtävät kasvot, lihasheikkous, niskapoimu.

        Monisairas


      • Anonyymi

        Kiitos vastauksesta. Kilppariarvot hyvät eikä lääkitystä voi enää lisätä. Ei oo tietoa onko autoimmuunia vai ei, mutta mulla on paljon sen tyyppisiä oireita kuten se että iho ei kestä aurinkoa lainkaan vaan nousee rakkuloille jne. On tosi vaikeaa lähteä miettimään koska kaikki alkoi, sanotaan että 3-4 vuoden sisään on oireet tulleet ja nyt viimeisen vuoden aikana romahtanut vointi, viimeisten parin kuukauden aikana todella rajusti.

        Cushingin oireista tosiaan löytyy tuo mustelmaisuus eli jatkuvasti kroppa, lähinnä jalat ja kädet mustelmilla vaikka en oo satuttanut itseäni mihinkään, kropan muoto on muuttunut päärynästä tasapaksuksi/omenaksi todella huomattavasti ja kasvot myös ihan pallot.

        Ylihuomenna labrat, lääkäri määräsi juurikin nuo vitamiinit tsekattavaksi ja kortisolin. Saa ainakin jotain selkeyttä mutta ehdottomasti vaadin nyt muitakin tutkimuksia. Elo ja olo ihan mahdotonta kun nukkuu koko ajan eikä normaalit perustoiminnot onnistu 22-vuotiaana.


    • Anonyymi

      Itselläni oli paljon monenlaisia selittämättömiä pahenevia oireita. Kuljin lääkärissä ruoansulatuksen takia, mutta lähimuisti oli hyvin heikko, uni vajaata ja katkonaista, tavarat putosivat käsistä jne. Olin mielestäni pitkällä parkinsonin oireissa. Kun funktionaalisen lääkärin suosituksesta poistatin amalgaamit suustani, aloin parantua. Paraneminen vie kauan, mutta ainakin olen jo palannut työelämään.

      Yksi näkökulma myös ms-taudista paranemiseen on Deercatilla (https://terapeuten.wordpress.com/deercat-herself/). Hän kuvaa blogissaan mm paranemistaan tästä taudista amalgaamisaneerauksen jälkeen.

      Toivottavasti saat diagnoosin ja asianmukaista apua, mutta jos asia viivästyy, ehdottaisin biohammaslääkäriä

    • Anonyymi

      Jäykkyys voi olla myös nivelrikkoa.
      Mikä lääkitys sinulla on? Katso syömiesi lääkkeiden sivuoireet. Joskus oudot oireet voi tulla lääkkeistä. Mulld yks kipulääke teki kaikenlaista...

    • Anonyymi

      En ole lääkäri mutta virtsatien tulehdus ongelmatkin jopa voivat johtaa kummallisiin ongelmiin... Mutta minulla on MS tauti mutta myös sinun ikäinen tytär ja olen helpottu ut että sinulla lääkäreihin kontakti koska täältä voi helposti tulla Väärää tieto!

      Minulla ja monella muulla MS taudissa on monesti Todella Voimakas uupumus oireena .
      (ja se Uupumus on sellainen että sitä on Ihan turha verrata krapulaan... minulla myös lähti näkö silmästä joka monesti yleistä tähän MS tautiin.

    • Anonyymi

      Ihan hyviä arvailuja ollut täällä monesta asiasta.. että turha tässä oikeastaan mitään lisäillä.. mutta lisään kuitenkin että Parkinsonin tautiin kanssa liittyvät kaikenlaiset jäykkyydet. No myös toki nivelreumaan ja selkärankareumaan.. En tiedä olisiko joku lihastauti mahdollinen mutta sitä usein onkin jo suvussa siis yleensä jollain toisellakin, ei aina edes lähisukulaisella mutta kuitenkin yleensä jollain. Fibromyalgiakin esim jäykistää.. se se esim todetaan esim tietty lomake täyttämällä ja lääkäri painaa tietyt muistaakseni 19 pistettä läpi kehosta ja katsoo tai pyytää sinua ilmoittamaan mahdolliset tuntumat painamisesta niihin pisteisiin. Sitten esim borrelioosi saattaa aiheuttaa erilaisia nivelkipuja ja hermostollsia vaikeuksiakin. Toivottavasti sinulla on hyvät lääkärit niin selviää mikä ongelma/sairaus sinulla on kyseessä! Eli onnea ja jaksamista toivotan sulle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe