KAHVIPIRTTI 155 /2019

Kaunista keskiviikkoaamua, aurinko helottaa, lämmintä ja lintujen viserrystä kuulen minäkin pensasaidassa asustavilta varpusilta.
Pistäytyy siinä tiaisetkin, mutta muita pikkulintuja en ole nähnyt.

Nyt teen hyvin pikaisen siivouksen ja en koske ikkunoihin ollenkaan, niin hankalin muistoin tätä koti ikkunoiden pesun kokemusta ajattelen.
Kahvipöydän katan kauniiksi pääsiäistä muistellen, kauniit keltaiset narsissit ja rahkapullat kyytipojiksi kahvi kupposelle.

Lueskelin palstan antia ja löytyihän sieltä vanha ketju missä muisteltiin nyt jostakin syystä kirjoitukset jättäneitä kirjoittajia.
Olihan niitä, mukavia ja jopa mielikuvituksen mukaan lähteneitä pirttiinkin, Maalaismies olikin aivan ihana tuttavuus, oikea herrasmies;)
Monta muuta joita en jaksa mainita mukana oli ja jutut luisti ja kivaa oli.
Samalla puolustus linjalla jouduin näköjään silloinkin olemaan, kun pirttiä paheksuttiin, niin tänäänkin, mutta se ei enää haittaa, kaikkeen tottuu.
Edelleen olen sitä mieltä, että pirtissä keskustellaan kaikesta maan ja taivaan välisistä asioista.

Edellisessä pirtissä demeter1 kertoili vaikeuksista mitä omakoti taloissa ilmenee, niin se on, mutta tarkkana pitää olla myös kivimuuri asumusten kanssa, haavereita väliin sattuu.
Oikeassa olet tuon yhden pillerin suhteen ja ensi avussa tehtiin kokeita ja kaikki hyvin, paitsi tuo niska/hartia vaiva.
Minä olen iloinnut tänä keväänä näistä pakon omaisista menoista irti pääsemisestä, nyt menen jos haluttaa ja yllättävän vähän haluja on.

Korpikirjailijalle kiitos, kun sinne hierontaan kehotit, minä kävin ja olo koheni, ensi viikolla uusiksi.
Noin sitä minäkin ennen vanhaan mökillä huiskin ja uupumisesta ei tietoakaan, nyt yritän irrottautua "minä itse " olosta ja pyytä ulkopuolisen apua hankalissa hommissa.

Kun ruoka ja uni maistuu, kaikki hyvin ynnämuu, olet sinä, kuin moni muukin urakkansa kunnialla suorittanut, nyt vaan ollaan ja nautiskellen aikaa vietämme.
Jos kipuja ei ole, mukavahan on sivusta katsella toisten kiireitä;)

Vappua kohti, kuten Miaelinakin totesi tässä nyt mennään ja sitten se kesäkin melkein käsillä.
Astukaa uuteen pirttiin, nauttikaa antimista ja viihtykää.
1
Ilmoita


217 Vastausta

Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.


Minut on varmaan bannattu, kun lähetyksessä on jokin virhe, eikä S24 korjaa vaikka pyydän.
1
Ilmoita
Yllätys! Korjattu, ainakin tässä paikassa. Kiitos siitä. Olin jo luullut joutuneeni pakkoeläkkeelle.
Hyvää kesään jatkoa kaikille.
1 VASTAUS:
Illan köllykkätä Pirttiin. Moni on valittanut ettei kirjautuminen näy kun uusien sääntöjen mukaan vein kirjautumisen kautta voi lähettää viestin.
Mm Korppis neuvoi tiedoston käyttämistä.
Kun tiedoston avaa, sielä avautuu sarake talleta nimellä. Niin mie tehin. Tuplaklikkauksella kirjoitus palasi palstalle.

Onneksi päivät eivät ole tasasurkeita. Elisen ½-katastrofipäivän jälkeen asiat lähtivät luonnistumaan. Rähjäsin aika mukavan päivän klo 19 merisäätiedoille asti.
Meitin savipohjaisilla mailla on vielä kosteutta. Baltian jääjärvien entisiä pohjiahan nämä on. Tonttiosuuden aurinkoisen puolen krannista viimeiset lumenrippeet näkyivät vielä aamulla kun aamulehtiä postilootasta hain.

Waltteri varis kerjäsi ruokaa vielä 19 aikaan. Vaakkui; olen täällä. Häivy jo siitä kun västäräkkikin jo pärjää omineen. Martha vahmaan munii tai hautoo. Vien sille huomenna sauhulohen siivuttettua nahkaa ja ne lohen kidukset. Sanon että muista viedä vähän Marthallekin ettei se ihan luurangoksi laihdu.

Nii hurskainenhan se tässä. Riemullista kevätaikaa kaikille, sano.
+Lisää kommentti
Hei vaan Kahvipirttiin!

Olipa pettymys minulla kun kahvila Jorvin sairaalassa oli remontissa! Käväisin rutiinitapaamisessa jo klo 8, ja ajattelin juoda kahvit anjovismunavoileivän kera, se kun on niillä niin maukas!
No,... täällä hörppään jatkoa aamukahviini SkillaN tarjoaman rahkapullan kanssa.
Kylläpä linnut visertävätkin rinnanriemuaan tuolla ulkona! Ihan tässä riemuitsee isoäiditkin luomakunnan heräämisestä!
Ilosta jatkoa nyt kevään lämmössä!
1
Ilmoita
Kesäinen lämpö hellii, täällä etelärannikolla saisi nyt sataa, on kovin kuivaa. Kävimme aamupäivällä lohjalaisella taimitarhalla, kun aina jotain uutta tekee mieli puutarhaan, ja nyt jäi tilaa perunamaapläntiltä uusille istutuksille. Peruna ei enää menestynyt, maan pitää saada levätä välillä, kasvimaankin olen supistanut laiskuuttani pikkuiseksi. Mukaan lähti kaksi makeakirsikkapuuta (pölytyksen takia tarvitaan kaksi, toinen virolaista, toinen venäläistä kantaa), pystykasvuinen mustaherukkapensas ja punainen perinteinen karviaispensas . Pelloilla pöllysi, kun traktoreilla äestettiin, äestäjän perään lehahti valtava kirkuva lokkiparvi matojen toivossa, näimme myös kurkiparin tepastelemassa reviirillään. Pihassa keltaiset narsissit aukesivat hetkessä kukkaan, silmut vihertävät monessa pensaslajissa ja pian puissakin. Metsässä aurinkoisilla paikoilla kukkivat valkovuokot, linnut visertävät niin että kevätvirsiä viidakko kaikaa . Keväthuuma on vallannut luonnon ja ihmisetkin hymyilevät saatuaan talvitopat riisuttua. Veneiden lasku käy satamassa vilkkaana, merilintujen äänekkäällä säestyksellä.

Suloista kevätaikaa , nautitaan lämmöstä ja luonnon heräämisestä !

aurinkoisin terveisin Ramoona
1 VASTAUS:
Käväisin eilen Akateemisessa kirjakaupassa ja huomasin, että Katja Ketun uusin "Rose on poissa" oli saatavilla myös pokkarina, 9.90 taisi olla hinta. Esittelit Ramoona tuota kirjaa aikaisemmin ja olin jo ennen sitä bongannut kirjan kiinnostavana.
Kunhan nyt saan Eskolan, Tommi Melenderin (Rautakausi) ja Rosa liksomin Everstinnan luettua niin katsotaan sitten..))
+Lisää kommentti
Vuoden ennätyslukemissa täällä oleillaan, yli 20 C. Tuntuuhan se mukavalta.
Parvekkeellakin hyvin tarkenee kun iltapäivästä aurinko paistaa.

Se on hyvä, jos Skillan on päässyt vähentämään "velvoitteita" menoista.
Minulla on kyllä toisenlainen tilanne, muutamat tehtävät järjestöissä ovat
ohi. Olen kyllä muutaman vuoden siihen pyrkinytkin. Ehkäpä en isoa aukkoa
poistumisellani jättänytkään:) Jotkut lie olleet tyytyväisiäkin.
Edellisessä Kahvipirtissä demeter1 mainitsi minun kertoneen Antti Eskolan
kirjasta. Juu...kyllä mainitsin: ostin kun kirjastossa ei varausjono vetänyt. Se
kirja on "Vanhanakin voi ajatella." Ei siis" Vanhuus." Tämä hankkimani kirja
on Eskolan viimeisin ja hänen mukaansa myös viimeiseksi jää. Olen tietenkin
sen lukenut. Kyllä sain mielestäni rahoilleni vastinetta. Sutjakkaa tekstiä,
käy oppikirjastakin herättelyt mielikuvien kautta ajatteluun ja liikkuu ajassa
nuoruudesta n.85 vuotiaan vanhuuteen. Aivan kirjan lopussa on tieto vakavasta
sairaudesta, josta tutkimukset jatkuvat.
Hurskainenkin taitaa olla huilimassa - no niin olin minäkin. Heippa!
1 VASTAUS:
Niinhän se olikin, ynnämuu, että olit ostanut sen Eskolan uusimman/viimeisimmän kirjan. Olen nyt lukenut tuon "Vanhuus"-kirjan puoleen väliin. Kyllä se edelleen pitää otteessaan, mutta hänen näkemyksensä ja "kokemusasiantuntijuutensa" on tietysti sellaista, ettei siihen tavallinen, vanheneva naisihminen ihan voi samaistua. Hän pitää kuitenkin edelleen kiinni omista meriiteitestään ja tietää, että hänen puheellaan on painoa.
Jotenkin viehättää kyllä se, että hän antaa ihmisten "olla rauhassa", ei tuo esille heidän vikojaan tai heikkouksiaan, kuten nykyisin on tapana ryvettää suku ja muut läheiset.
Kirjasta sai myös hyviä lukuvinkkejä. Onhan tämä vanhuus mielenkiintoista aikaa..))
+Lisää kommentti
Pirtti on siivottu, saunottu ja kuten kerroin jo viiniä nautittu. Unittaa, Hyvää yötä, vetäydyn ylisille. Kaunis ilta Nuaksella, taivaanrannan värit enteilevät huomisen päivän säätä.
Ilmoita
Kaunista keväistä aamua, olen jo näkeväni koivujen vihertyvän, samoin naapuritalon nurmikon, mitä mies haravalla rapsuttaa.
Pitää taas mielipiteensä esiin tuoda ja arvostella liian tarkkaan haravointia, minä jättäisin vähän lannokkeeksi, kun nurmi nousee sinne ohut kerros vanhaa uppoaa.
Siistiä jälkeä kumminkin tulee ja mukava on seurata kasvua näin tietokokeen ääressä;)

Niin houkuttelevasti kirjoitatte noista luku kokemuksistanne, että pikku hiljaa mieli alkaa vetää kirjojen suuntaan.
Olenkin ajatellut ottaa lukuharjoituksia neulomisen sijaan, joka on vähän niin kuin pannaan joksikin aikaa minulle julistettu.
Onnistunko se, on sitten nähtävissä, eihän ajatuksia voi pakolla sulkea, vai voiko?
Keskittymistä se vaatii, olen aikoinani ahminut kirjaston kirjoja, uskon että siinä yksi syy lukemattomuuteni kykyihin.
Niin demeter1 kuin ynnämuukin hyvin houkuttelevasti luku kokemuksistaan kertoo, jospa vielä minäkin.

Niin paljon selkeämmin sen kesän tulon ja sen myötä kaiken kasvamisen ihmeen näkee, voin kuvitella Ramoonan istutus puuhissa ja seurailemassa uuden kasvun ilmestymistä pihapiiriin.
Kummasti sitä jaksoikin kun into oli päällä, näin haikein mielin muistan tehneeni minä myös, no mitäpä sitä haikailee, tomaatin taimet jo parvekkeella hyvällä alulla, se pitää riittää minulle.
Puutarhalta muutamia kukkia ja näin pääsen minäkin yrittämään onnistumista "puutarhassani".

Tokko sitä koskaan niin vanhaksi tulee, ettei vuodenaikojen vaihteluita huomaisi ja niistä innostuisi, isoäiditkin sini-sirkku;)
Meillä vielä runsaasti vertailukohteita muistoissamme, niistä sitten kerromme nuorille, jotka jaksavat kuunnella.

Kesä se tulee hurskaisenkin pihapiiriin ja ne siivous ja korjaus hommatkin kaiketi vähenee ja pääset iloiten seuraamaan luonnon ihanuutta.
Valtteri varis on laiskaksi tullut, kun ei ruokaansa itse etsi.

Mitäpä syytä olisi bannata sinua Makriina 2, joskus vaan nämä laitteet kenkkuilee, sen ole kokenut.
Minulla varmaan viimeisiä vetelevä tämä kone ja jos jonkunlaista temppuilua yrittää, siihen vielä nämä Suomi24:n toimet lisää väliin hankaluuksia.
Sitkeästi vaan uusiksi, näin olen kokenut.

Onnellinen olotila korppiksella, hommat hoidettu ja ansaittu uni paikallaan.

Tänään valmistelen tulevan parvekesiivouksen esihommia ja ehkä ompelukoneen otan esiin, vaikka kyllä sekin niskaa rasittaa, mutta jospa hetken yritän.
Rajoittavaa on elämisen olo, kun ei voi kaikkea samalla teholla tehdä, mutta jospa vielä paluu entiseen onnistuu.
Marko nimisille onnittelut.
Kaunista on luvattu koko maahan ja siitähän me tykätään;)
1
Ilmoita
On tainnut terassi-ilmat viedä kahvipirtissä käyviä ihmisiä pois. Vapuksi on luvattu jo tähän kevään kohtaan puolet viileämpää säätä.
Ilmoita
Edellä viestissä epäillään, josko terassi-ilmat on vienyt Pirtistä ihmisiä
pois. Enpä tiedä, minä en ole terassille vielä ehtinyt. Halvemmaksi tulee
yleiseen levähdyskäyttöön penkillä istahtamien ja sama aurinko siihenkin
paistelee:)
Hurskaista eilen jo ehdin kaipailla, mutta pianpa ilmestyi ja kertoi vaki
kaveristaan, Valtterista joka mankui ruokaa. Niin se käy kun hyvänä
pitää, omatoimisuus lopahtaa:)
Minulla nyt ei ole mitään erikoista asiaa. Tyhjästä on paha nyhjästä,
sanotaan. Hyvää jatkoa illan viettoon, ryhdyn näpertämään pientä askaretta.
1
Ilmoita
Myöhäisiltaa@

Kaunis ja kesäinen päivä kului ulkona kukkapenkkejä kohennellessa ja timpurin töissä.

Iso kimalainen ilmestyi pirttiin vaikka ovet olivat kiinni. Päästin sen ulos, mutta pian se taas pörräsi pirtissä. Mietin josko on pesänteossa jossain katon uumenissa ja tulee jostain reijästä sisään.

Nyt en ole sitä ulos päästämässä, mutta jospa se pärjäisi, pirtissä on tulppaaneja maljakossa jos sapuskaa kaipailee yön aikana.
Ilmoita
Huomenta ja kaunista on edelleen, toivottavasti vielä huomenissakin, kun tytär tulee urakoimaan parvekkeen kuntoon.
Lupailleet ovat viilenevää ja onhan se aivan tavallista, että sateet ja kylmäkin kuuluu kevään säihin, vesi olisi kyllä jo tarpeen.
Teresan nimipäivä, onnea, melko harvinainen tämäkin nimi minulle ainakin.
Hiirenkorvalla on koivut, nyt jo selvästi näkyy, kunpa ei niin kovaa pakkasta laittaisi, että jäätyvät.
Mullan kanssa olen leikkinyt, täyttänyt kaikki mahdolliset ruukut ja purnukat, nyt vaan se puutarhalla käynti ja siementen multaan laitto.

Hiljainen on oven käynti ollut, kuten anonyymi kirjoitit, tuskin kuitenkaan terassit väkeä on vienyt, ainakaan naispuolisia, ne on nuo keväiset hommat, mitkä tätä aikaa kuluttaa.

Samoilla linjoilla olen kanssasi ynnämuu, kyllä se useampi kaljatuoppi kalliiksi tulee ja onko olo sitten kovinkaan hyvä.
Olutta en ole oppinut juomaan ja suuria määriä ei lonkerokaan maistu, seurustelun lomassa voi suuta kostuttaa, mutta aina parempi jos juttu kaverin puiston penkiltä tavoittaa.
Nämä asiat aika vähäisiksi jää, kun ei viitsi jo paljon kuultuja kerrata ja päivän politiikka on kaikille selväksi tullut, siitä media pitää huolen.
Valtiopäivien avajaiset katsoin ja asiaa puhui niin presidentti, kuin puhemieskin.
Tuli mieleen se mustaan pukeutunut eduskunta ja muut vieraat, kovin synkältä näytti, mutta arvokkaalta kylläkin.
Kunpa muistaisivat sen arvokkuuden ja vakavien asioiden hoidon jatkossakin.

Voi noita mökki uutisia mistä korpikirjailija kerroit, niin tutun oloisilta ne tuntuvat ja ikävä niiden pariin on, mutta mennyt on mennyttä ja ei pitäisi edes haikailla, kun ei kuitenkaan pystyisi hommia hoitamaan.
Tärkeitä on kimalaiset kuin ampiaisetkin kasvun jatkumiseen ja niiden kanssa eläminen kyllä sujuu.
Meillä oli ampiaisen pesiä kuistin alla ja vuoroin yllä ja yhtään pistosta emme saaneet vuosien aikana, jotenkin se vaan onnistui.
Pyyhkeen avulla minäkin sisältä niitä ulos kannoin, en muista yhtään tappaneeni.
Kyllä se kasvamisen ihmettely joka keväistä on ja siitä pitää nauttia, näin yritän näissä nykyisissä ympyröissänikin.

Nyt jotakin pientä puuhastelua, vaikka tytär kävi jo eilen komentelemassa lepoon, eihän sitä osaa ihan tekemättömänä olla, mutta koetan olla niskaani rasittamatta.
Toivottavasti selkeytyy nämäkin asiat ja pääsen vielä normaali toimintoihin, vaikka epäilen, että rajoitettavaa on.
Sadetta ehkä jokainen jo toivoo, mutta vasta huomisen perästä, eikös näin sovita;)
1
Ilmoita
Huomenta!
Tulin piipahtamaan pirttiin ja katsomaan miten palstauudistus on muuttanut toimintoja. Näemmä tänne kirjoittaa joku muukin rekisteröimätön, joten laitan minäkin terveiseni.

Harmitus SkillaN nuo sinun niskavaivasi ja huimauksesi. Minähän tuuperruin kevättalven alussa saunaan, joten ei ole uhmaamista noita saunomiskieltoja vastaan. Minulla huimaukset johtuivat alhaisesta verenpaineesta. Nyttemmin olen oppinut, että tietyt ruoat alentavat verenpainetta ja niitä on välttäminen jos jotain kovempaa ruumiillista ponnistelua aikoo.

Lisään tähän jälkikäteen vielä, että jos et hieronnasta apua saa, niin ehkä kannattaa käydä siellä fysioterapeutilla. Heillä on mm. ultraäänilaitteet joilla pehmittää niskajumeja. Samaan syssyyn sanon, että esim. Burana on tulehduskipulääke, joka hoitaa sitä tulehdusta kivun lisäksi.
Itse sain työelämän aikana apua noista. Oli niskat niin jumissa ettei päätä voinut kivun takia kääntää. Mutta se mikä auttaa yhtä ei välttämättä auta toista. Jokainen on omanlaisena. Lähetteellä saa muistaakseni Kela-korvauksen.

Harmittelit tuota saunomiskieltoa, SkillaN. Minä olen nyt päässyt sinuiksi sen kanssa, että ei edes tee kovin mieli saunaan. Siihen auttoi hurskaisen kommentti, että hän on ollut 8 vuotta saunomatta. Päätin, että jos hän pystyy niin kyllä minäkin. Alkuun kaipasin sitä syväpuhdasta tunnetta saunan jälkeen. Pari kertaa kävin uimahallin höyrysaunassa. Hikoilla sielläkin sai vaikkei niitä löylynautintoja ollutkaan.

Kevät on todellakin edennyt pitkälle. Valkovuokkopeitto tuossa rinteessä parvekkeen edessä. Mukavaa on ollut auringonpaisteessa istuskella ja lintujen laulua kuunnella. Sen minkä nyt "kiireiltäni" olen ehtinyt. Taisin kertoa tyttären perheen muuttaneen toiseen asuntoon ja olen ollut turvaamassa koululaisen uutta koulumatkaa. Eihän se nyt pyöräilykauden aikana kestä kuin muutaman minuutin. Kyllä saa varoen pyöräillä, niin ovat kesäterässä kaikki kulkijat vauvasta vaariin ja lämpimien ilmojen myötä liikkeellä enemmän.

Toivotan oikein nautinnollista kevättä kaikille. Pitäkäähän huolta itsestänne.

raakile.vielä
1
Ilmoita
Terassi - ja kaljajuttuun vähän palaan. Joitain vuosia sitten kaljan särpäminen
alkoi tympimään, vaikka se ei "yhtäputkea ollutkaan." Joku torppasi tässä
ikärakenteessani. Kun ei maista, niin ei ole pakko edes seuran vuoksi:) En
kuitenkaan täysraitis ole: kyllä kossu karpalomehulla lantrattuna aina joskus
maistaa. Omasta mielestäni hallinnassa on - vaikka "oma mieli "ei aina
totuus olekaan. Kunhan kesäksi lämpenee, kyllä ihan puiston penkeillekin
"pienoisparlamentteja" näillä kulmilla kokoontuu, jos meno on entisellään.
Ja ilman "omia eväitäkin." Toisin tämä ikäryhmä karsiutuu luonnollista
tietäkin. Aika usein näitä viestejä kuulee.
Kyllä se vaan muistini pettää. Tänään luin lehdestä, että matkakortti
paikallisliikenteeseen on uusittava viimeistään tänään. Niinhän kiiruusti
menin korttia vaihtamaan. Virjailija vilkaisi ja näki jo kaukaa kortin kädessäni:
"Korttinnehan on jo uusittu!" Kyllä se silloin päässäni välähti, siitä asiasta
ilmoitettiin jo vuoden alussa. Jossain vaiheessa kävin kortin uusimassa.
Niin että, päässäni on vikaa:)) Mitäpä tuosta, tulihan ylimääräinen kuntoilu.

Hyviä ilmoja on pidellyt. Nyt ovat häipyneet viimeisetkin kasatut lumet ja
vihreys lisääntyy niin maassa kuin puissakin. Taitaa tulla kesä:)!
1
Ilmoita
Upea päivä on ollut korvessakin. Kahtakymmentä auringossa Otin päivän iisisti, laiturilla kaislikon elämää katselin. Västäräkin, lokkeja, harakoita sekä sammakkopariskunnan bongasin.

Pientä lìikuntaa sain kun istutin marketista ostamani ruukkutillin, -persiljan, -tinjamin isoon kuistin savipottiin.

Lounaaksi ostin susheja samalla marketin reissulla ja nautiskelin niitä salaatin kera kalastajia laiturilta seuraten.

P. tuopsahti kaveriksi laiturille istumaan kertoi puhelinsoitosta ja kivoista uutisista.
Siinä me istuimme ilta-auringossa vierekkäin jäiden lähtöä ihaillen.
Ilmoita
Hyvää aamupäivää, meni vähän pitkäksi tämä aamu rutiini, mutta huokaisen helpotuksesta, kevät siivoukset ohi.
Tytär ja vävy urakoivat parvekkeen ja laittoi viimeiset verhot ikkunoihin, syksyyn selviän ja sitten onkin uudet murheet ja huolet.
Veteraanipäivää vietetään ja liput liehuvat heidän kunniaksi ja kiitoksen olette ansainneet, viisi pitkää vuotta monellakin se taisto kesti, mutta nyt olemme itsenäisiä, kiitos.
Merjat voivat nimipäiväänsä juhlia lippujen liehuessa, Onnea teillekin.

Mikäpä sen mukavampaa olisikaan, kun mökki rannassa seurata kiihtyvää lintujen kosinta rituaalia, muistelen miten tavit ja uikut sitä meidänkin laiturin edessä tanssivat.
Aivan toista, kuin katsella ikkunasta kadun vilskettä, mutta nyt on tyytyminen siihen.
Tänään jo luvataan ilman viilenevän, mutta ihan normaaliin kuitenkin jäädään.

Minulla on nyt hyvä mieli siitäkin, että kaikki rästityöt on tehty ja olen panostanut muistiani kertaamaan, onko näin todella ja en mitään saa mieleeni, joka tekemistäni kaipaisi, ihana olotila.
Tuo muisti on vielä kaikesta huolimatta melkoisen hyvä, vaikka joskus pyhien aikaan unohtui päivätkin mitä milloinkin elettiin.
En ole terassi istuja, mutta on se ihan hyvä tapa vaikka ystävien kanssa jutustella, joskus torikahvila saa ostamaan kahvikupposen ja jos tuttuja sattuu samaan pöytään istahdan.

Kiitos myötä elämisestä raakile. vielä, vähän paremmalta tuo niska tuntuu, mutta ei vielä kunnossa ole, joten ihan hyvä että otin uuden ajan hierojalle.
Kyselin Kela korvausta, ei tämän hieronnan osalta saa, jos fysikaalista tarvitsen, niin kuuden euron verran korvaavat.
Buranasta on paljon kielteistä kuulunut lähiaikoina ja ei lääkäri minulle niitä määrännytkään, hoitaja ensiavusta antoi mukaan neljä pilleriä, kun sitten soitin reseptiä, sain vastauksen että lääkäri olikin määrännyt kolme Para tapsia päivässä, no niitä nyt sitten nautin.
Mukava on varmaan, kun tytär lähelle muutti, voi pistäytyä useinkin heidän kodissaan ja olla apuna tarvittaissa.
Minun lapseni asuvat molemmat noin neljäntoista kilometrin päässä ja eri suunnilla vielä.
Eihän sekään matka eikä mikään, jos auto olisi käytössä, nyt sitten käyn silloin kun hakevat, julkiset kulkuneuvot ei täsmää.

Nyt olisi vähän evästä lähdettävä hakemaan ja sitten vaan istun ja nautin olemassa olostani ja puhtaasta kodista.
Oikein mukavaa vapun alus aikaa, ensi viikko onkin taas sekava ja tarkkana on oltava, mitä päivää milloinkin eletään;)
1
Ilmoita
Kylläpä Skillan olet ollut aikaansaava siivousten suhteen, minulla on tarkoitus pestä ( tai taidankin alkaa ne pesettää ammattilaisella ja hyödyntää kotitalousvähennystä ), kun männyn siitepölystä on päästy eroon. Sisäpuolelta pyyhin välillä suihkeella ja mikroliinalla. Muutenkin siivoilen vähitellen, harvoin kertarysäyksellä suursiivousta. Eilen kävin läpi kaikki lämpöpatterit, poistin talven pölyt kapealla pölynimurin suuttimella tavallisen viikkosiivouksen lisäksi. Hyvä että sait avun huimaukseen, se on varmaan ikävä seuralainen. Hieronta autaa moneen vaivaan ennaltaehkäisevästikin, itselläni myös lämminvesialtaassa uiminen tukee lihasten hyvinvointia. Pitäisi muistaa aamuisin venytellä eikä sännätä heti kahvin keittoon ja postilaatikolle. Saunomme vähintään kolmasti viikossa, sehän tunnetusti on hyväksi kropalle ja sielulle.

Varmasti ihastuttavia uniikkeja keramiikkaruukkuja korpikirjailijan kukilla - pitääkin katsella, olisiko täällä ensi lukukaudella kansalaisopistossa keramiikkakurssia. Olen valanut joskus kuivabetonista ruukkuja, laattoja ja lintujen juoma-altaita, muotteina muoviastioita ja raparperin lehtiä. Sotkuista puuhaa, sekoitin porakoneen "vispilällä" ja tulos on krouvin näköistä keramiikkaan verrattuna, en ihan paraatipaikoille ole laittanut teelmiäni. Minäkin laitoin kaupan yrttituppaita juuri ulos isoon ruukkuun keittiön portaiden pieleen, mukaan istutin pari pikkuorvokin tainta , voi laittaa syötäväksi koristeeksi. Jos tulee hallaöitä, voi kantaa vaikka kasvihuoneeseen.

Minua hemmotellaan tänään savustetulla nieriällä, alkaa olla valmista sähkösavustimessa. herkullinen tuoksu tulvii. Iltapäiväkahville lähdemme lämpimän aurinkoisen päivän kunniaksi vesille, mutta on vielä kylmää veneellä yöpymiseen, sitäpaitsi huomenna on ennusteissa huomattava viileneminen ja idänpuoleinen tuuli yltyy navakaksi.

Yhtäkkiä koivuihin on pullahtanut hiirenkorvat !
1
Ilmoita
Päivää pirttiin. Kiva kuulla että Skillanin vointi on parempi ja kodin työt hoidettu. Toivottavasti muidenkin toipilaitten vointi on siedettävä.

Minullakin oli tuossa parin päivän kuume päällä. Tuli pienen operaation jälkiseurauksena, mutta meni itsellään ohi. Minulla on ollut korvalehdessä sitkeä mutta vaaraton "korvan rustoihon tulehdus". Ei siitä muuta harmia ole ollut kuin se, että korvalehti on kosketusarka eikä sen päällä ole voinut nukkua.
Täytyy kyllä ihailla tätä meidän hoitojärjestelmää ja sitä osaamista, mitä sieltä löytyy. Ja ainakin erikoissairaanhoidossa näyttäisi myös olevan ystävällistä ja kiireetöntä palvelua. Ei kai oman kokemukseni tarvitse yleispätevä olla, mutta ainakin itselle se lisää luottamusta siihen, että "kaikki hoituu"..))
Parhaillaan valmistelen ensi viikon pientä matkaa Keski-Suomeen erään "viiteryhmäni" kanssa.
Minulla on sellainen luonto, että jos jotakin rutiinista poikkeavaa on tulossa, valmistelut vievät vähintäinkin yöunet..)) Kaikki pitää olla matkassa, pasmat selvillä. Onneksi paikka on tuttu, ei tarvitse hypätä ihan tuntemattomaan.
On tämä matkustelu halpaa: nettilippu Helsingistä Lahteen maksoi neljä euroa, saman
verran kuin tältä asuinkunnaltani Helsinkiin, 20 kilometrin matka. Se kilpailu, se kilpailu.

Eilen pystyin jo tekemään normaalin metsälenkkini. Ilma oli vain niin pölyinen, ettei sitä tehnyt mieli kovin innokkaasti sisäänsä vetää. Metsä ja kotipiha olivat sentään siedettäviä siinä suhteessa. Ja kyllä kevät on niin voimallista aikaa, että sen riemu tavoittaa harmaankin ilman takaa.

Juhlapäivä taas tulossa ja ainakin yksi nuori perhe on ilmoittautunut lounaalle. Olemme säästelleet hirvipaistia ja sehän sopiikin nyt tarjottavaksi ilmastoahdistuksesta kärsiville..))

Vaikka harrastuspiirit loppuvat toukokuulla, vapaaehtoistyö ja pitkät illanistujaiset jäävät. Niitä on tiedossa, kun tavataan ystäviä ja sukua. Ei paljon, mutta sen verran että voi mainita. Kyllä nekin on vähentyneet kun tuntuu, että ikätoverit ovat minuakin/meitäkin laiskempia niiden järjestämisessä. Minulla on jokunen sukulainen/tuttu, jotka kyllä tulevat mieluusti kylään , mutta eivät kutsu koskaan luokseen. Heille kutsut ovat harvenneet, lähinnä ajan/voimien puutteen vuoksi. Kovin isoa määrää kontakteja ei vain jaksa pitää yllä, yksinpuolin varsinkaan.

Oikein hyvää kevään jatkoa pirttiin.

Vähän outo tämä uudistus palstalla. Jos/kun vastailee Anonyymille, kuten itse monesti teen, ei tiedä kenelle vastaa..)) Allekirjoitus, kuittaus, on tietenkin hyvä, mutta kaikki eivät sitä käytä. Ja kuitenkin vastaus menee mihin lokeroon milloinkin, eikä välttämättä tavoita kohdetta. Hankalaa.

Yksi mukava parannus näyttää kuitenkin tulleen. Ainakaan minua ei enää pyydetä pitkän viestin jälkeen kirjautumaan uudelleen vaan nimimerkki pysyy käytössä hyvinkin pitkään. Laitoin siitä kyllä palautetta ylläpitoon, ehkä muutkin ovat laittaneet nyt näyttää nyt toimivan paremmin.

Hyvää kevättä taas !..))
1
Ilmoita
Lämmin ja kaunis päivä on jälleen, aivan sielu lepää tätä ihanuutta kaikin aistein ahmien!
Puutarhatöitä ja monenlaista muuta on tässä viikon aikana tullut tehdyksi.
Ihmettelen, että jotkut ehtivät kirjojakin lukemaan, minä korkeintaan lehdet pikaisesti luen.
Ennen olin hirveän kova lukemaan, melkein yönkin luin, jos oli oikein mielenkiintoinen kirja.
Ehkä sitten talvella, kun lunta pyryttää otan takaisin ja haen kirjastosta kaikki uutuudet ja klassikot!
Olen ennemminkin kirjoittanut viestiä tänne, mutta en saa lähtemään. Saas nähdä nyt!
Hyvää vointia kaikille! Tv.
Neeasa
1 VASTAUS:
Mukava, että SkillaN on toipunut huimauksestaan!
Kysyit kerran, olenko Pohjanmaalta, ja voin todeta, että kyllä, täällä ne hienot lakeudet ovat,
täällä näkee kauas, monessakin mielessä!
Kurkiaurat aamuisin lentävät kohti pohjoista, ylhäältä kuuluu vain muutamia kuukkauksia.
Aioin ottaa kuvankin, kun sain uuden puhelimen, jossa hyvä kuva, mutta ehtivä häipyä jo, kun tulin takaisin.
Nyt voin myös laskut maksaa tuolla kännykän sovelluksella! Helppoa.
Saas nähdä onnistuuko lähettäminen vielä!
+Lisää kommentti
Kaunista kaunista, on kevään hunnuttamat koivut ja pensaat teiden varsilla. Auringon osuessa niihin on heleys sanoinkuvaamaton! Ihan nousee mieleen virsi:
Taas kukkasilla kukkulat, ja monet muut kevätlaulut.

On ihmisen hyvä elää, ei kerrospukeutumista, eikä talvisaappaita myssyineen. Nyt saa kevättuulet pörröttää hiuksiakin, hauskaa se vaan on. Istuakin voi ulkona auringossa, ja kasvotkin saa väriä.

Kevyt oli ruokakassini tänään, varsinaisen Vappu tilauksen tein maanantaiksi. Saa nuo painavammat maidot-juomat, perunat ja vihannekset hedelmät samalla tilauksella keittiöön asti.

Kevyen suchilounaan söin tullessani kaupoilta, nyt sitten kuppi kahvia maistuukin jälkkäriksi.
Veteraanipäivän siniristilippu tuossa koivun katveessa liehuu kauniisti sini.taivasta vasten!

Kiitos rentoutushetkestä ja moikka !
Ilmoita
Sunnuntai aamu päivää, meinasi taas virua tämä aloittaminen, kun innostuin lukemaan politiikan eipäs, juupas kiistelyä.
Ajankohtaisia on kiistelyt, mikä sitten onkaan lopputulos näissä hallituksen aikaan saamisessa, toivottavasti Rinteen toivomus sopuisista neuvotteluista onnistuu.
Ollaan ihmisiksi, sama toivomus myös palstalle.
Kaunis aurinkoinen päivä, mutta viileää on, kun vertaa noihin aikaisempiin päiviin, vuoden ajan mukaisesti kuitenkin mennään.
Ilpo nimiset tänä juhlinnan kohteena. onnea.
Reijo Taipale laulaa radiossa, haikea mieli tulee hänen pois menon johdosta, on aina ollut lempi laulajani, vaatimaton elämässään, mutta laulu vakuutti ja vakuuttaa, laulu jatkuu.

Minä toin kassin täyden eilen kaupasta, aion kaupassa käydä vapun jälkeen, sinne asti pärjään.
Oikeassa olet sini-sirkku, vihreys valtaa alaa, nurmikotkin jo vihertää, ehkä yö pakkaset voivat luoda hidasteita, mutta aina se kesä tulee.
Miten tuntuukin, että kaikkea tätä ihanuutta aivan toisin silmin katselee, mitä nuorempana, kiireet on poissa, jää aikaa ympärilleen katsella ja ihastella.

Neeassa hyvä että nimimerkin lisäämällä kirjoitat, aina ei osaa arvioita tehdä kirjoittajasta muuten, hyvin sen voi ilmaista viestin sisällä.
Sinulle nämä meidän maisemat varmaan kovasti erilaiset, mitä siellä lakeuksien keskellä elelet.
Täällä mäkiä ja nyppylöitä ja kivisiä kovalla työllä raivattuja peltoja.
Teillä ei näitä järviä ja lampia ole paljon, mikäli olen ymmärtänyt, niistä täällä saamme nauttia runsain mitoin, mutta kotiseutu on rakas jokaiselle, juuret on kiinni siellä missä on elonsa saanut ja lapsuuden elänyt.
Onneksi noita kurkia ja muitakin lintuja taitaa olla joka puolen suomea, niiden tulo saa mielen toivorikkaaksi.
Kännykkä on hyvä, maksujen ja muidenkin toimintojen kanssa, kaikkea ei edes ymmärrä hyödyntää.

Mukavaa palautetta annan minä myös terveyspalveluista, aina on sattunut mukavia lääkäreitä ja hoitajia ja apua olen tarvitessa saanut.
Tosin harvoin olen joutunut apua hakemaan, olen huomannut, että aika usein joku paikka kehossa kipeytyy ja pienen ajan päästä vaiva katoaa, jos heti lääkäriin hakisi, voisi kohta olla suuri kuluttaja terveyskeskuksessa.
Tuo vierailu ja kutsujen määrä on todella romahtanut minunkin ystävien ja sukulaisten kesken ja ymmärrän sen hyvin, kun vain ajattelen omaa innottomuuttani.
Tulee pohdittua tarkkaan antaako aihetta vieraita kutsua ja vaivaa nähdä, voihan se olla taantumista koko elämisen suhteen.
Minulla on myös puolen kuun maissa toukokuuta Riian matka edessä, toivottavasti saan oloni kuntoon siihen mennessä.
Toukokuun puolessa välin loppuu myös toiminta yhdistyksessä, kesällä vaan muutama tapaaminen silloin tällöin.
Sitä oksapuuta minä jatkuvasti haikailen, siinä kohdistui vastaus oikealle henkilölle, miksi se onkaan niin vaikea toteuttaa?

Tuo veneily on varmasti siihen opittua mukava harraste, tosin vähän pelottavakin merelle mentäessä.
Soutelu kesäisin järvellä saa hyvän olon tunteen ja verkkojen lasku ja nosto tyynellä järvellä on elämys.
Entäs onkiminen, voi kun vielä joskus sitä pääsisin kokemaan, tyttären mökillä ei ole soutuvenettä, vai iso moottori, sillä ei mummo ongelle kykene menemään.
Pojalla samoin vai moottori vene ja rannalta onkiminen ei samaa tunnetta anna, muistelu haikeaksi vetää, kumpikaan ei onkimista harrasta, ovat liian kiireisä siihen.
Tuo siivous on enemmän perinne, kaikki pitää yrittää niin täydellisen samalla tapaa tehdä, nyt kyllä rupean laistamaan ja helpottamaan itseäni periaatteiden kuormasata;)

Jospa sitä lepäilyä nyt yrittäisi, mutta ihan toimettomana on vaikea olla ja missä se raja vedetä'ä'n, mikä hyväksi olisi?
Vapun odottelua ja ilmojen seurailu, siinä samalla kesän tulon eteneminen tulee havaittua.
Miten Mielikki.mummo ja moni toinenkin kauan pois olleista voikaan?
Noin kävi, mutta Skillanhan minä olen.
1
Ilmoita
Pistin kahvin tippumaan. Heräsin tänään jo puoli yhdeksän, joten minulle se on aikainen herätys. Johtunee eilisestä samanaikaisesta herätyksestä. Piti kiiruhtaa Kaukametsän kevätnäyttelyn keramiikkatöiden luokkaan. Näyttelyt olivat keränneet runsaasti vierailijoita. Itse en ehtinyt tutustua muiden osastojen töihin koska piti kiiruhtaa (miesystäväni omistaman rivitalon ; ) (meidän) pihatöiden suunnitteluun.

Niin tottahan se on, että olen joutunut ottamaan tiukan kannan taloyhtiön asioiden hoitoon (tapellut) oikeutta miesystävälleni. Toimintani on tuottanut tulosta. Isännöinti on ulkopuolisen käsissä ja piha-aidat, aitoihin portit ja istutukset ovat tämän kesän toimenpiteitä.

Toivomuksemme, johon toinen osakas, jonka pihalta kaadettiin puita yhtyi oli, että kaadettujen puiden tilalle istutetaan hopeakuusia. Talon päätyosa jonka sain säästetyksi hakemalla toimenpidekiellon vuokraisäntäni nimissä pelastui se alue siistitään ja katkotaan vain rönsyilevät osat pois.

No, tänään lähdemme P. n kanssa tutustumaan Kaukaketsän näyttelyihin kokonaisuudessaan.

Aurinko paistaa, kahvi on valmista, hyvää alkanutta päivää pirttiin.
Ilmoita
" Itse en ehtinyt tutustua muiden osastojen töihin koska piti kiiruhtaa (miesystäväni omistaman rivitalon ; ) (meidän) pihatöiden suunnitteluun.

Niin tottahan se on, että olen joutunut ottamaan tiukan kannan taloyhtiön asioiden hoitoon (tapellut) oikeutta miesystävälleni. Toimintani on tuottanut tulosta. Isännöinti on ulkopuolisen käsissä ja piha-aidat, aitoihin portit ja istutukset ovat tämän kesän toimenpiteitä. "

Olen ymmärtänyt että gentleman friend on isänmaallinen eli omistaako hän myös Hollannissa kiinteistöomaisuutta ilmeisesti koska tuskin ensimmäiseksi omistuskohteeksi kukaan ulkomaalainen valitisisi Suomea venäläisiä sorrettuja lukuunottamatta

Oletteko ajatelleet sijoittaa yhteisesti ulkomaisiin kiinteistöihin muualle kuin kotimaihinne?
2 VASTAUSTA:
Kaunis päivä illassa. Filmasin kaislikossa kuhisee lintuvideoita mökkirannassani. Keitin iltapäiväkahvit juuri sopivasti kun P. kurvasi mökin pihaan. Istuimme iltaauringossa laiturilla, kahvia ja tippaleipiä. Seuraksemme lensi kimalainen ja oravakin kiinnostui kuusenoksalla kahvihetkeämme seuraamaan. Lokeilla oli kahnauksia varisten kanssa. Lintujen elämää on kiva seurata. Tiesitkö, että korppi viisas lintu.
korppis kirjoitti:
Kaunis päivä illassa. Filmasin kaislikossa kuhisee lintuvideoita mökkirannassani. Keitin iltapäiväkahvit juuri sopivasti kun P. kurvasi mökin pihaan. Istuimme iltaauringossa laiturilla, kahvia ja tippaleipiä. Seuraksemme lensi kimalainen ja oravakin kiinnostui kuusenoksalla kahvihetkeämme seuraamaan. Lokeilla oli kahnauksia varisten kanssa. Lintujen elämää on kiva seurata. Tiesitkö, että korppi viisas lintu.
Pahansisuisen kommentteja on näköjään taas poistettu, hyvä niin ! Omituinen hyypiö kun hiippailee joka taholla myrkkyään sylkemässä.
On tainut tyypiltä muumit karata jo pysyvästi.
+Lisää kommentti
Tuli aikaa lampsia Kahvipirttiin. Jotenkin -miinusmerkkinen fiilis meneillään. Jäti vasiten tilaa parille maitokaakaomukilliselle.
Pirtin 37 tuumaisesta telkkarista katselen autojobbari-ohjelmaan nimeltään Wheeler Deelers. Mike Brewer osti jaguaarin.
Menee näyttämään löytöään mestariluokan automekaanikolle Ed, Ghinalle. Jostain syystä tuo leppoisa ohjelma kiehtoo.
Eläinlääkärisarja Ihmeellinen Pol on mieliohjelmiani. Lämminsydämisiä eläinten auttajia siinä sarjassa muitakin, myös nais eläinlääkäreitä.

Remelsin toki ulkotöissäkin. Vähän pihaa siivosin. Piha rakennuksen varjoon jäi vielä jää-lumirippeitä. Kottikärryllistä vähemmän.
Ainakin 2-3 viikon rästityöt odottavat tekijäänsä. Teen ne omaan tahtiini. Ihan hyvä että ilma viileni. Kuka siellä "helteessä" mitään jaksaisikaan tehä.

Katkeaa ne päiväksi kun pitää maaseutukaupungin keskustaan mennä virastoihin asioille. Ikääntynyt akku pitää ladata kun en ole juuri missään wanhalla palvelijalla ajellut. Paheksun mielessäni nastoilla karppuuttajia kun viikkoihin ei paikallisajoissa ole nastarenkaita tarvinnut.

Yritän rekisteröidä sen hurskaisen...vai pitääkö siihenkin ATK-apua pyytää. Digi-kuvaamiseen ainakin. Vanha heräteostos Canon d-kamera on ollut kokonaan laukussaan.
Hyvää viikonloppua ihmiset!
1
Ilmoita
Näin olen minäkin vilkaissut politiikkapalstojen kirjoituksia. Enpä voi
muuta sanoa kuin "hukkaan heitettyä aikaa sekin vähä." Anonyymistä
on tullut lähes ainoa nimimerkki. Sen myötä on kielenkäyttö hullaantunut
turhan roisiksi. Täysin pimennosta rohkeus huuteluun on lisääntynyt.
No joo... helppo sanoa, että eihän ole pakko lukea. Niinpä yritän olla
lukematta:)
Ajankuluakaan ei tarvitse hakemalla hakea. Kaipa ne "liikkeeni" ovat
hidastuneet. Aikani mennä hujahtaa kuin siivillä. Hyvät yöunet ja päivänokoset,
kyllä lopppu menee hyvinkin "hyötykäyttöön" - elämistä ajatellen. Sittenkin
kaikenlaiset vierailuni ja vastavierailut ovat vähentyneet. Jos vähänkin
hommeleita kasaantuu tulee mieleen ekana, että olisi hyvä olla" ihan vapaatakin."
Se nyt on jo liioittelua... mutta ehkä varautumista pahan päivän varalle:)

Tässäpä suunnataan kohti vappua... en osaa sanoa, tuleeko lähdetyksi mihinkään.
Onhan täällä 3 päiväiset markkinatkin ja työväenjuhlia ohjelmien kanssa. Kaipa
sitä jossakin tulee pyörähdettyä. Hyvää jatkoa itsekullekin!
1
Ilmoita
Huomenta Teijon nimipäivään ja onnittelut!
Hieman on pilvisempi sää näkösällä, pieniä sadekuurojakin luvattu, no se vaan hyvää tekee.
Pidetään nyt nämä hiirenkorva kylmät ja sitten lämmin sadekuuro ja valmista on kesän tulla.
Luojassahan ne on nämä säät, ei taida paljon minun, eikä monen muunkaan mielipiteet vaikuttaa.
Rikkinäinen viikko alkamassa, Vappu katkaisee arjen ja sitten taas onkin jo pyhä vuorossa.
Tuntuu kuin tämä kevät kiirehtisi enemmän kuin muut vuodenajat.

Korpikirjailijalla kiirettä myös pitää ja nuo talojen ja hallintojen asiat myös työtä joskus teettää, jos vielä "känkkäränkköjä" taloon sattuu, vaikea on asioiden hoito
Tiedossa on miten viisas lintu korppi onkaan, osaa neuvoa hirvi apajat metsästyksen aikaan, kuulemma.
Samat kiistat ne luonnossa on mitä ihmisilläkin, elintilan voittamiset ja muut sopeutumiset,
eläminen on joskus työlästä.

Kiva kuulla hurskaisen elämän menosta, eipä se taida meidän iällä enää huimaksi mennä, ellei loppukiriä oteta;)
Hyvä että jaksat puuhastella entiseen tapaan ongelma tilanteetkin selvittäen.
Rekisteri on paikallaan,, selvittää kenestä on kysymys, kun ei kaikilla tuo taito ole olemassa, että kirjoituksen tavasta osaa sanoa, kuka on asialla.

Enpä varmuudella osaa minäkään sanoa, tuleeko torille mentyä vappuna, säästäkin se on kiinni, yleensä aina siellä olen ollut, usein laulamassakin.
Nyt ei laulua ole pyydetty, palvelutaloon, kahteenkin kymmenes päivä menemme laulelemaan.
Tuo ajan rientäminen on kyllä tuttua täälläkin, ei päivät pitkiksi vielä ole ehtinyt ja todella haluttomuus kaikkeen lähtemiseen vaan kasvaa.
Ei kai se oikein hyväksi ole katsottava, kohta erakoituu niin, ettei osaa ihmisten joukossa edes toimia oikein tavoin.
Noita eri palstoja en edes uskalla kurkata, kun tämä joka aamuinen pirtin maisemissa ja fasessa vie useamman tunnin.
Kone kaiketi niin hidas, että saa odotella uuden asian ilmestymistä ruutuun ja siinä se sitten aika menee.
Ei ehken kaikkein paras uudistus tuo anonyymin käyttö, minua ainakin harmittaa, kun ei osaa edes ajatella, kuka äänessä on ja nuo poistetut viestitkin harmittaa, miksi jonkun pitää niin ikäviä kirjoittaa, että pitää poistaa?

Tänään menen hierojan käsittelyyn, saattaa olla että jatkoa vielä otan, ei tuo elämä oikein hyvältä tunnu, tuleeko enää entiselleen?
Lopetellaan nyt tätä huhtikuuta ja iloitaan toukokuun tulosta, lupaahan se niin ihanaa ajanjaksoa elämään.
1
Ilmoita
Kevätsiivousta on tullut tehtyä jo ajoissa, ikkunanpesu vielä edessä. Äitienpäiväksi ajattelin, jospa tuo katu ja siitepölyaika jäisi jo taakse. Sadettahan luonto kaipaa, mutta niin kaunista on auringon hehkuessa vihreillä niityillä tuolla Espoon kirkon tienoilla tullessani.

Nuuksion järvialueelle ja luontoon alkaa mieli tehdä, nuo metsävaellukset siellä, alkaa olla pelkän mökin ympärystää. Riittävää sekin, koivut kauneimmillaan ja kevätkukkiva maa, järven selän kimallus puiden välistä, ei siinä metsärämpimistä kaipaakaan.

Eilen juttelin City Marketissa 88 v pirteän rouvan kanssa, joka iloitsi siitä myös, että vielä pystyy itsensä ja kotinsa hoitamaa. Mies on palliatiivisessa hoidossa, lievästi muistisairas, mutta iäkäs puoliso ei kotona voi hoitaa, joten päivittäin käy miestään katsomassa.
Huoliteltu ja lievästi meikattukin valkotukkainen rouva, jota mielellään katseli. Tässä kahvitaukoa pidellessä. toivotan:

🌿🌷🌼🍷😎 🍀ILOISTA VAPUNVIETTOAKAHVIPIRTIN YSTÄVILLE!🍀🌹🌿🌷
Ilmoita
Tulihan päivällä käytyä markkinoilla. Onhan siellä tavaraa ja roinaa
tarjolla, erikoisesti kaikenlaisia vaatteita lähes kilometrin matkalla kojuille
varatulla kadulla ja kävelykatu jatkeena.
Ihan liikunan vuoksi kävelin koko homman. Ei se tänään vilkkaimmillaan
vielä ollut, ei isolla esiintymislavalla ollut toimintaa. Vain pikkumunkkeja
puolikiloa ostin. Siinä paikanpäällä paistettuja ja lämpimiä. Ei ollut huono
ostos... ainoaksi hankinnaksi se jäi. Ehkä en mene huomenna, Vappuna
kuitenkin, silloin siellä on myös ohjelmaa.
Olihan se vähän viileämpi päivä täälläkin, lähellä 10 C lämpö kuitenkin ja
aurinko paisteli. Kyllä siellä ulkonankin tarkeni tuttujen ja puolituttujen
kanssa huastella:)
Vähän rotjakka oloni tuntuu olevan. Ei ole mitään särkyä, eikä ole nälkä,
ruoka on kohtuudella kelvannut. Joku kuitenkin pitää velttona, ei viitsisi edes
ajatella mitään:) Kun en muuta syytä löydä, pitää pistää ikäni syyksi. Jatkoja!
1
Ilmoita
Ja vähät ylenmääräisestä ulkolämpötilasta kunhan on kaunista ja kuivaa. Näin pitkä poutajakso on herättänyt luontokappaleet, joihin mekin lukeudumme.
Näen tontiltamme kaksi tukkipuun kokoista haapapuuta. Hirmuinen kukinto niillä oli tänä keväänä. Samoin raidan alla oli paljon maahan pudonneita kukkahörhelöitä.

Eipä ole lapsille paljon kertomista tämän päivän työntuloksista, mutta lystihän siellä oli askarrella. Kännykkää tietenkin etsin varttitunnin. Olin sen ripustanut läpinäkyvään muovikelmupussiin näkyvälle paikalle.
Vasta "älypuhelimen" soitto ilmaisi wanhan kunnon nokialaisen sijainnin.
Sanoin puhelimessa nuoremmalle veljelle, ettei tähän olotilaan ole lääkettä kun ikääntyminen ottaa omansa. Oli huolissaan kun puhelin tuuttaa vaan tyhjää.

Rementiaa se on, sanon itselleni. Onhan näissä etunsa lankaluuriaikaan verrattuna. Pitää tilata ennen pitkää kai joku lataamaan niitä mobiilisovelluksia, joilla voi asioita maksaa kuten TV-mainos kertoo.

Ei nämä vapunaluspäiviltä tunnu, mutta mitä pietikäisen väliä silläkään siit on. Se on moro!
1
Ilmoita
Hyvin lämmintä on ollut 20-26 tuntui alussa liian kuumalta. Kaikki kasvit on nyt pois kasvihuoneesta ja Kamelia, ostin hänelle seurlaisen voivat hyvin. Ilta aurinko on nyt juuri poistunut ulko paikalta tontilta siinä allas josta leijonan suusta tulee vesi (Italilainen marmori).

Ala-altaaseen on sammakko tehnyt perheen alun voi olla, siellä virtaa myös vesi ja vettä katsoo Prima verapuiri Italiasta sekin.
Ilmoita
Huomenet ja hauskaa vapun aattoa, sää ei kuitenkaan juhlimiseen ole oikein hyvä, tuuli vinhaa ja lämpökin alle kymmenen astetta.
Terasseilla voi vilu hyräyttää, jos ei sitten sisäistä lämmikettä runsaammin nauti, no vappu kuitenkin on ja juhlia pitää.
Itselläni taitaa juhliminen jäädä nakkien ja peruna salaatin syöntiin, jotain kuitenkin vapun perinnettä, on sitä joskus juhlittu kosteamminkin.
Teatteri väki ennen oli kovaa juhlimaan ja siellä mukana sitten minäkin ja hauskaa oli, tietty.
Vappuna joskus käytiin teatteri baarissa vappu lounaallakin, kuului tapoihin, sama toistui äitienpäivänä, nyt nekin jääneet.

Riemuita voi jos itse asiansa pystyy hoitamaan vielä näin vanhempanakin, yhdyn sini-sirkun kertoman rouvan iloitsemiseen ja toivon että me kaikki tänne kirjoittavat jaksamme loppuun asti itsestämme huolta pitää.

Ihan mukavalta tuo hurskaisen jatkuva jonkin tavaran etsiminen kuulostaa, liekö sitten ollenkaan totta, oli mitä oli, kiva että kaikki kumminkin löytyy;)
Levottomaksi se mielen tekee, jos soittaessa vaan tyhjää tuuttaa.

Pukeutumisesta se riippuu tuo tarkeneminen ja hyvin pärjää näillä keleillä, kun pipon päähän laittaa ja pitkähihaisen paidan takin alle, tarkennee tutut jututtaa.
Torille menoa olen miettinyt huomenissa ja sää sen kyllä sallisi, saa nähdä saanko aikaiseksi menemisen.
Tuttuja siellä näkisi ja ehkä mieli saisi piristystä, mutta jos tämä laiskuus päälle painaa, voi olla että en mene mihinkään, eipä ennen ole jäänytkään menemättä.

Onpa siellä meren takana lämmintä, ei ihme jos kukat kukkii, hauskaa vapun aikaa sinnekin.

Nyt otan itseäni niskasta kiinni, ja talutan ulkoilmaa haistelemaan tämän saamattoman minäni.
Hyviä päätöksiä aina vaan teen ja sitten huomaan ne unohtavani, nyt kuitenkin ylös, ulos ja lenkille.
Oikein hauskaa ja railakasta vapun aattoa teille kaikille pirtin ystäville.
Jälleen anonyymi olen, vaikka kirjauduinkin.
1 VASTAUS:
Kummasti tuo kirjautuminen livahtaa pyytämättä pois. Näköjään pitää aina tarkistaa ennen kirjoittamista että rekisteröinti on OK.
Anonyymi-hurskaisena kirjoitan kun uuteen rekisteröintiin tarvitaan uusia tunnuksia ja salasanoja. Pitää tutulta kysellä miten hää tehään.
Ennennäkemättömän hyvät ulkotyöilmat, tupsimiset, näyttävät vaan jatkuvan. Aina sitä herää aamulla hyvillä mielin että nyt laitetaan hösseliksi.
Puoliksi rammettunut kroppa on eri mieltä ja haluaisi laistaa isompia projekteja kokonaan. Häjy kyllä, kukkaro ei salli pitempiaikaisten palkkalaisten ottamista.

Vappukin menee samaa vanhaa polkua pitkin. Ei erikoisia juomia tai ruokia. Joka päivä tunnen kuitenkin etten osaani vaihtaisi helppoon vuokra-asuntoon.
Täällä on elämä heti kun ulko-oven aukaisee, vaikka paikat ovatkin hiukan vinksin vonksin. Tänäänkin kohensin monta rempsottavaa kohdetta.
+Lisää kommentti
Vapun vietto merkitsee enää lähinnä kevään juhlaa, nuori polvi viettää sitä omilla tavoillaan. Toki kuohuvalla tänään skoolaamme ja huomenna menemme saariravintolaan hyväksi havaitun kalapitoisen buffetpöydän antimista nauttimaan. Viimeistään vappuna on saatu tehdä yleensä kevään ensimmäinen venereissu, tavataan nytkin harrastuksen parissa vuosikymmenten aikana saatuja ystäviä. Merellä olo tuntuu Skillania vähän pelottavan, mutta siihen tosiaan tottuu ja siitä tulee suuri rakkaus. Olemme molemmat käyneet jo nuorina rannikko-ja saaristolaivurikurssit, aloittaneet pienemmillä matkoilla saariston suojissa ja opetelleet perusteellisesti venemanööverit. Tärkeää on tuntea merimerkit ja noudattaa meriteiden sääntöjä, huomioida kaikki turvallisuusasiat , säätila, tuulen voimakkuus ja suunnan muutokset - ja kapteenin sana on laki. Navigointi sinänsä on nykylaitteilla helppoa. Jälkikasvukin on ollut paljon mukana. Hyvin olemme pärjänneet , muutaman kerran joutuneet odottelemaan pitempään ankkurissa sumussa ja kerran saaneet pohjakosketuksen karille, mutta veneen lastin siirrolla päässeet omin voimin irti. Myrskyihin ei ole koskaan lähdetty tai jouduttu, nykyisin ei enää retkeillä kovin kauas, Porkkalan avoin selkä vielä ylitetään Tammisaaren saaristoon mennessä, Hangon avoimille vesille ei enää lähdetä, eikä Turun saaristoon, niin ihanaa kuin siellä onkin. En tule merenkäynnissä merisairaaksi, maissa voi useamman meripäivän jälkeen kyllä tuntua keinuttavalta, jää niinsanotusti merijalat.

Viileäksi muuttui etelärannikollakin, ja onhan meri vielä kylmä, sekin vaikuttaa täällä. Kaunista ja vehreää on , puut hennossa vihreydessään, vaahterat limenvihreissä silmuissaan, kasvitieteelliset tulppaanitkin jo alkoivat kukkia pihassa. Sadetta kaivataan, torstaiksi sitä ennustellaan.

Iloista vappua !

Terveisin Ramoona
1
Ilmoita
Eilen oli sen verran puuhakas päivä, että jaloissa sen tuntee, mutta eiköhän ne verry voltaren voiteen avulla.
Olen miettinyt, että olisiko eräs syy noihin jalkojen vaivoihin se, kun ollaan paljon ilman kenkiä sisätiloissa, minäkin aina olen kengät jättänyt eteiseen, kun ulkoa tulen.
Nyt olen katsonut vanhat, hyvälestiset sisäkengät , jotka laitan kun ulkoa tulen.
Ne on matalakantaiset, , leveät niin, että varpailla on kunnolla tilaa!
Sisäkengät ovat jalkojen terveydelle hyvät, estävät virheelliset muutokset!
Kaikille oikein hyvää Vappua!

Neeasa
1
Ilmoita
Kävin kuitenkin markkinakierroksen, kun oli hyvä ilma kävellä rempsutella.
Eipä siellä mitään erikoista, eiliset kojut tarjouksia esittelemässä.

Riehaannuin kuitenkin tuhlaamaan, etten sanoisi: pistämään elämäni risaiseksi:)
Ostin pahvituokkosellisen paistettuja muikkuja. Eikä sillä vielä hyvä, limsapullo
vielä ryypättäväksi. Ihanhan se tuntui röteeltä tuhlaamiselta. Sillä rahalla olisi
saanut kaupasta ainakin kuusi viinerleikettä. Kyllä se päässäni raksutti, mutta
kerrankos "sitä pistää tuulemaan". Hyvää kuitenkin oli:))
Huomenna vielä markkinat jatkuu ja varmaan kansaa enemmän liikkeellä.
On "työnorjatkin" vapaalla...paitsi kauppojen henkilökunta ja muutamia
muita yhteiskunnan toimintoja pyörittäviä henkilökuntia. Huomiseen
on säästetty myös ohjelmallista toimintaa. Tietysti koska on enemmän
ihmisiä liikkeellä Vapun merkeissä.
Aurinkoista iltapäivää riittää, mittarissakin 15. Hyvää Vapunviettoa!
2
Ilmoita
Vappu iloa kaikille, ilon juhlahan se vappu on.
Toreilla ja turuilla juhlitaan, terassisää ei mitä parhain, vajaa yhdeksän on lämmintä, mutta jos vielä talvivaatteet hyllystä löytyy, ei mitään hätää.
Kolme tuntia on ohjelmoitu torille ohjelmaa ja varmaan perinteisesti sinne väkeä menee, minä taidan loistaa poissa olollani, jotenkin ei nyt houkutusta ole.
Lienee huono merkki, kun aina vaan enenemissä määrin kyselee itseltään, että mitäpä mistäkin haet., innon loppuminen ei varmaankaan ole hyvä merkki.
Elämässä pitäisi olla kiinni ja seurata aikaansa, mutta syytän tätä nykyistä mediaa, kaiken tarpeellisen ja vähän tarpeetontakin näkee ja kuule niin telkkarista kuin radiostakin.
Pienen lenkin tein eilen ja samaa aion kohta puoliin tänäänkin tehdä.
Onnea muuten Vappu nimisille, liputuksen kanssa saatte juhlia:)

Oikein mukavalta kuulostaa tuo ynnämuun "tuhlaaminen", niin sitä pitää, vaikka tuleehan hintoja seuratessa todella mietittyä mitä kaikkea voisi itse tehden voittaa.
Noista "työorjista" tulee mieleen aina, miten kertoivat baari työntekijän marssi jonon ohi menoa katsellessaan tokaisseen, pitää katsoa, miten työläiset marssii.
Ei taida nämä matalapalkkaiset alat kovin kauaksi työläisistä mennä, no jos tuntui siltä, että parempi oli, se suotakoon hänelle ja toisille näin arvostaville.
Iloista vappua sinulle ynnämuu, toreilta sitä riemua löytyy, näin uskon.

Varmaan tuo on jossakin määrin totta, että tukea tarvitsee jalka sisälläkin, minulla on tossujen sisällä mittaan tehdyt pohjalliset ja hyvältä tuntuvat.
Kyllä se vähä liikkuminen jalat voimattomaksi tekee, sen huomasin minä myös, kun eilen sen pienen lenkin tein, puhti on poissa.
Iloa vappuusi ja koko elämääsi Neeassa;)

Tuo meripahoinvointi tekee maan kravulle vasten mieliseksi laivaan astumisen, ainakin aallokon lyödessä, jo Tallinnan matkalla voi pahoin merenkäynnin sattuessa.
Hyvä seura se sopeutumisessa varmasti auttaa ja kaikkeenhan ihminen tottuu, kuten sisämaasta kotoisin alkujaan Ramoonakin on.
Sanotaanhan että ihminen viihtyy siellä missä koti on ja varmasti kiintyminen tapahtuu, kun kumppani on vieressä ohjaamassa.
Olet jo niin kauan siellä rannikon tuntumassa asunut, että kotisi on tuttu ja maisemat myös.
Iloista vappua ja kevään touhuja sinne Ramoona luoksesi;)

Hurskaisen rohkaisen etsimään nimimerkin ja salasanan , helppo se on laatia, jopa minä sen osaan.
Ymmärrän hyvin ajatuksiasi tuosta omasta kodista ja siellä viihtymisestä.
onhan sitä oma herransa, kun astuu ovesta omalle pihalle ja näkee kättensä työt, rikkautta se on.
Kaikkeen vaan sopeutuu, kuten minä nyt olen saanut tehdä, ei enää edes kesäpaikkaa, mutta hyvä näin.
En ole minäkään erikoisemmin vappua laitellut, perinteiset sima ja munkitkin jäi unholaan, kuuntelen vapun laulantaa radiosta ja muu hulina kuvina telkkarista.
Elokuvia valitsen ja siinä se päivä hurahtaa, ilman suurempia rasituksia.
Iloa vappuusi hurskainen;)

Nyt se pieni ulkoilman haistelu ja jalkojen siirtely edessä, voikaa hyvin;)
Olenko liian hidas, vai miksi kirjautuminen aina katoaa, ihmettelee SkillaN
1
Ilmoita
Huvimajassa naputtelen kännykällä kaiken vehreyden lumoissa. Aurinko on lämmittänyt koko päivän puurakenteita, joten kahvit ja reikämunkin olen täällä hörppässyt, sokerit suupielissä 😁))

Tuolla grillin puolella olis isompi pöytä, mutta se on sireenipensaiden varjostama nyt. Ystävättärelle sain taas nauraa, kun älykännykällä ei millään saanut viestiä menemään tyttärelleni ja muille lapsilleni, joten olihan apuun ryhdyttävä.

Hauska naurava kuva meistä menikin saatossa, poikani jo vastasikin siihen.
No niin, kahvit on juotu, ja nyt alkaa myöhäisen lounaan kaipuu tuntua vatsassa, joten lompsittava on keittiöönsä.

Ihanaa Vapunpäivän jatkoa vaan. 😎
Ilmoita
Eilen aamupäivästä tein fyysistä työtä siivotessani mökin rantaa ja pyöritellessäni kiviä rantatörmälle. Päikkäreiden jälkeen lähdimme kirkolle vappua vastaanottamaan.

Vappu alkoi perinteisin menoin, kello 17.00 Kekkospatsaalta juhlapuheita kuunnellen, nälkämaan laulua laulaen ja simaa ja rinkilämunkkia syöden. Sieltä jatkoimme aurinkoiselle Rosson terassille.

Sää suosi vappuaaton juhlijoita. Kotiin palatessamme istuimme vielä auringon laskuun asti alakerran patiolla vappuhyvää nautiskellen.

Vielä sitä näyttää jaksavan. Lähdimme tänään puolelta päivin seuraamaan työväen vappumarssia ja vanhojen tuunattujen autojen ohiajoa. Upeita menopelejä katsellessa nuoruus tuli mieleen ja ensimmäinen oma autoni keltainen volkswagen vm. -72.

Olin valmistanut kevyen avocadopäivällisen, jonka nautimme kotiin palattuamme.

Tänään sää on ollut pilvinen noin +10, ei tuulta ja aurinkokin pilkisti muutaman kerran pilvien lomasta. Vettä on nyt illemmalla jokunen pisara tullut. Korvessa kaikki hyvin 😊
Ilmoita
Tulihan sitä käytyä markkinoilla ja torilla. Myös hetken kuuntelin
ohjelmallisia vapputilaisuuksia, puheita, lauluja...ei erikoista uutta.
Kansaa kyllä oli ruuhkaksi asti liikenteessä. Sielläpä sitä joukossa
tötterehdin ja mukana pienin askelin etenin.
Enpä tiedä, sainko Skillanin toivottamaa "vappuriemua:)"Melko
tiuhaan törmäsin kyllä tuttuihin, enimmäkseen lyhyellä tervehdyksellä
sivuutettiin, joidenkin kanssa vierähti oikein juttutuokioksi.

Täällä keskutelussa on ollut sopeutuminen uuteen ympäristöön.
Minulle se ei ollut iso ongelma ja päänsärky. Sitä ihmettelen itsekin.
Olihan se melkoinen loikka tosi korpimökistä, tiettömien taipaleiden
takaa jutkahtaa asumaan Hesan Kallion kaupunginosaan ja melkoisen
vähävaraisenakin. Olin kuitenkin hieman "harjoillut" lähtemällä
karkuteille enemmin ilmoittelematta. Kyllähän siitä kotonani tuli
"turpahöylää", ei sen enempää. Arvioin jo silloin nuorena, että
syntymäpaikkani ei tule olemaan elinpaikkani, ei kuntakaan. Ja
sen tein vanhemmilleni selväksi. Niin teki moni muukin, kunnan
asukasluvusta on enää kolmannes jäljellä. Milläpä siellä olisi elänyt.
Joitakin se syntymäseutu pitää kiinni. Monia tunnen, jotka muutaman
vuoden kokeilun jälkeen palasivat takaisin vanhoille kotikulmilleen.
Minua se ajatus ei ole vaivannut. Pelkkä harvoin käynti riitti.

Viileämmäksi ja sateisemmaksi tulevia päiviä ennustelevat. Niinpä
olen varautunut, eväitä riittää muutamaksi päiväksi, vaikka en
marketissa kävisikään. Tämä juhlapäivä on ohi, hyvää arkista jatkoa!
1
Ilmoita
Luultavasti hyvin sairaita kirjoittajissa kuin koko Suomen kansassa!
1 VASTAUS:
Koska on ollut poistoja kaikilla on kai vapaa sananvalta?

Vaikka Putin vahtii!
+Lisää kommentti
Skinlla N, Tämä sinulle kamelian kukilla.

Hyvää Kesää.
1 VASTAUS:
https://www.youtube.com/watch?v=k2jHkNIVBMo

piti olla matkassa.
+Lisää kommentti
Huomenta taas arkiseen ja vesisateiseen aamuun, lämpöä nelisen astetta.
Kaivattua sadetta vähän saatiin, muutamaa viileää päivää luvassa ja sitten taas sää muuttuu,pitäähän sitä pilviäkin joskus taivaalle ilmaantua.
Viivi nimisillä kuitenkin aihetta juhlintaan, onnea!
Vappu meni rauhallisesti, ei mitään juhlimista, mutta silti ihan tyytyväinen olen.

Olipa se mukava avata näin heti aamusta tuo harmonikka taitureiden esitys, jalka rupesi tahtia lyömään ja sanoja muistellen jopa laulamista tavoitin;)
Hetken vielä onni kestää,,,, sitähän se elämä monesti on.

Kato on käynyt minun kotipaikkakunnallani myös, eläkeläisten kaupungiksi jo sanotaan, mutta nyt luin lehdestä, että muutto tappio on kääntynyt pienoiseen nousuun.
Työpaikkojen perään monetkin lähtevät ja nuorille ne suuren maailman ilot houkutteena.
Olen hyvin tyytyväinen myös kaikkeen tarjontaan mitä löytyy, mutta myönnän, että suuren kaupungin tarjoamiset ovat parempia.
Näin minun mietteissäni kaikkea on saatavana mitä tarvitsen, mutta pojan tytär, joka on kokenut jo elämää rajojemme ulkopuolella, sanoi, että tänne en tule, täällä ei ole mitään. no jospa sitten aikojen päästä juuriaan kaipaa.
Hänellä oli hyvä työkin täällä, mutta maailma veti, tosin tällä hetkellä kyllä suomen rajojen sisällä oleilee.
Tämä purkaus ynnämuun sopeutumisviestistä, aika moni tuon on joutunut toteamaan, siellähän sitä viihtyy, missä elanto on turvattu ja koti laitettu.

Eipähän taida ihan korpea olla korpikirjailijankaan asuminen, jollei nyt mökki liene ihan korvessa.
Moneen paikkaan ehditkin, siis energiaa riittää, niin olet kertonutkin, muistelen, että kymmenen vuotta sitten minä myös ehdin moneen tarttua ja kiihkeää oli rytmi, verrattuna tähän hetkeen.
En sitä ikävöi, hyvä on olla nyt myös, kai se on niin luotu, että ihminen tyytyy siihen mitä pystyy milloinkin tekemään, nyt nautin tästä olotilasta.
Joillakin ehkä sellainen mielikuva, että ei voisi, eikä saisi vain olla, mutta olen toista mieltä, joskus olen haaveillut, että en nouse koko päivänä sängystä, vielä se on toteutumatta;)

Sini-sirkulla ei varmaan tämän kaltaisia ajatuksia edes mieleen tule, niin vilkasta on kanssa käyminen ystävien kanssa sinulla, näin erilaisia me ihmiset ollaan.

Tänään vielä ainakin kerran hierojan käsiin menen, voi olla, että sitten pidän taukoa, hyvää tekee varmaan välillä tätäkin harrastaa.
Näin pari päivää mennään arkea ja sitten taas viikonloppu ja pyhä, hyvää jatkoa teille pirtin ystävät.
2 VASTAUSTA:
Huomenta skillaan, jos et ole laiskana oloa vielä kokeillut niin minäpä olen. Osaan laiskotellakin, olla päivän tekemättä mitään. Huono omatuntohan siitä on seurauksena, mutta se on kestettävä ; )

Meillä täällä kainuussa sana korpi on yleisesti käytetty nimitys esim. korpitaksi. Perukka on syrjemmällä.

Mökkini sijaitsee kaupunkialueen sisällä ei siis "korvessa" ajan sinne kaupunkiasunnosta vajaassa kymmenessä minuutissa.

Olen tilannut hierojan. Oma vakiohierojani on nyt lomalla joten pääsen vasta loppukuusta hoitoon. Tapanani on käydä kolme kertaa kerralla, mutta jos niskat eivät ole pahasti jumissa riittää pari kertaa. Alkuvuodesta kävin trigger point- hierojalla nyt menen tavan hierontaan.

Hiukan on lumihuurretta tuossa ikkunan alla ruohikossa, mutta ei mitään myräkkää vielä.

Tästä uuteen aamuun on aika nousta kahvin keittoon.
No sänky kiehtoo kyllä ilalla klo 23.oo jälkeen tosi suloisesti, mutta aamuun/ aamiaisen laittoon ponnahdan ylös kyllä vikkelästi vielä.☕️🥛🍔

Ei todella kuulu haaveisiini koko päivä maaten kuluttaa, tylsistyisin tosi nopasti, kun liikunnan väheneminen ei lihasvoimilleni ole hyväksi. Siispä liikun ihmisvilinässä missä voin, kivana koen isot tavaratalot kaikkine virikemahdollisuuksineen.

Tuo seurallisuus osaa olla rasittavaakin samaisen ystävättärein kanssa, (todellinen papupata kun on ), mutta sietää toki suoraa puhettakin minulta!

Kaikkein parhaiten viihdyn tutkiessani eri tietolähteitä, jos jokin asia herättää kiinnostukseni. Kirjallisuus E-kirjojen muodossa kun mahdollistaa tilata teoksia omaan digikirjastoonsa.

Niin nopeaa toimintaa ne yhteydet on tänä päivänä, että aikaa lukemisesta jää käytännön puuhiin ja joskus tapaamisiinkin.
Täällä pirtin ilmapiirissäkin on hauska piipahtaa,...kuulla miten nettituttavat elelevät ja millä mielellä ovat 😊 ))

Skillankin yhä enevästi kallistuu elämästä filosofoimiseen, jota on ollut antoisaa seurata!
+Lisää kommentti
Kyllä kevät otti nyt taka-askelia oikein pitkiä harppauksia! Olihan se lämpö vähän liian aikaista,
mutta toivossa ollaan, että pian palaa.
Kiitos SillaN toivotuksista ja sinulle myös toivon terveyttä ja lempeitä päiviä! Huomsin täs jokin aika sitten, että sanoit koulun aloittaneesi 1944, sama vuosi minulla myös. Olin 7 v. silloin.
Sain lainaksi siskoni polkupyörän , jolla ajoin itse kouluun. Oli se juhlallinen tilaisuus ja jännittävä!
Nopeasti se aika on kulunut ja tuntuu, että nopeutuu vain, onko sitten itse hidastunut, varmaan.

Tämä kuuma kaakao tuntuukin hyvältä, kiitos seurasta,
Neeasa
1
Ilmoita
Eipähän tullut kovin riehakkaasti Vappua juhlittua:) Alkossa käyntinikin
jäi "en kehtaa" mielentilani takia. Eikä hotsittanut ravintelit, "eikä juottolat".

Ostinhan sentään marketista 1,5 l pullon simaa. Olihan siinä etiketin
mukaan prosenttejakin peräti 0,7. Ihan riittävästi "tyhjään päähäni."
Kun kolmena päivänä kävin markkinoilla, otin tänään vahinkoja takaisin.
Ihan "tupapäivänä" on mennyt. Ajatus oli, että roskanheiton yhteydessä
pienen lenkin pyörähdän. Eihän siitä mitään tullut, sadetta tihuutti ja
sitä onkin riittänyt. No kyllä se lepo tekee hyvää vanhallekin, vaikka
vanha sanonta on, että nuorelle.
Kovin viileätä lupailee, jopa räntäsadetta tänne maan eteläosaankin.
Tekisi mieleni vinoilla "ilmaston lämpenemisestä", mutta olkoon:)
Kun minulla ei ole kummempaa kerrottava, toivon teille hyvää jatkoa!
1
Ilmoita
Laiskan akan päivää olen viettänyt. Ei tuonne ulos kiehdo mennä, räntää sataa. Ei tämä kuitenkaan poikkeuksellista ole. 11.5.2017 palasimme Hollannista Suomeen Helsingissä satoi räntää. Äitienpäivänä Korpi peittyi lumeen.

Meneehän se päivä makoillessakin. Sain toki jotain aikaseksi, päivitin blogini tosin makuuasennossa, mutta sen verran jaloille nousin, että maalasin neljä tähdenmuotoista savilautasta värikkäiksi kukkasiksi. Väriläikiksi puutarhan kasvimaan sekaa.

Laitoin saunan päälle, jospa saunominen antaisi energiaa, vaikka enpä nyt enää yötä vasten sitäkään kaipaa.

Saattaa se maa olla aamulla lumen peitossa, no, eipä tarvitse autolla ajaa ja jos kaupoille on tarvis, P.llä on talvirenkaat autossaan.

Nyt löylyttelemään.
Ilmoita
Huomenet kahden asteen pakkasesta ja tuulisesta, räntäsateisesta Savosta.
Tiet näyttää sulilta, nurmikoilla ohut lumipeite, Kuopion suunnassa on ollut tieltä ajoja, näin radio kertoi.
Outin nimipäivä, onnea!

Sini- sirkulle kerron, että en taida osata taitaa enemmän mielikuvituksen tuotteita nuo minun miettimiseni elämisestä, ei liity filosofiaan.
Pienistä asioista ne mietteet syntyy, illalla kun vuoteeseen asteudun ja pilvettömän taivaan näen, siellä on naapuripihan kuusen takana kirkas tähti ja se saa ajatukseni elämään.
Koen että sieltä pois nukkuneet omaiset minua seuraavat ja terveisiä laittavat, turvaten polkujani, oloni mukavaksi tehden.
Nämä loikoilut koko päivän eivät todellakaan koskaan onnistu, sen verran ahkera olen olevinani, että ylös on noustava, mutta tuntuu mukavalta herätessään ajatella, että ei ole pakko heti ylös nousta.
yleensä 5,30 se herätys tapahtuu, mutta siinä sitten taas sinisiä ajatuksia, pohdin ja voin torkahtaa uudelleen, yleensä seitsemältä olen kahvin keitossa.
Mielikuvitus maailmoissa tämä mummo osan päiväänsä viettää;)

Olen syntynyt joulun aikaan ja olin siis vielä kuuden vanha kun kouluni aloitin, kuitenkin vuosi oli 1944, puute kaikesta mahdollisesta varjosti silloin elämää.
1
Ilmoita
jatkuu,,,
Miten tämän saan aina karkaamaan, tai sitten ei lähde ollenkaan.
Saman vuoden lapsia siis olemme Neeassa ja sinä kuitenkin tunnut paljon nuoremmalta, vointisi perusteella.
Hyvä että tänne asti olemme päässet, jatkoja katsastetaan;)

Tuosta ilmaston muutoksesta nyt todella jo liikaa media hehkuttaa, ihmisille on jo ahdistusta tämä tuottanut ja kieltämättä minäkin, joka pyrin kaikessa tekemään säännösten mukaan, tunnen harmitusta, kun joka puolen tätä jankutetaan, tietysti hyvä jos se kantaisi hedelmää kaikkien kohdalla.
Aina vaan löytyy näitä, joille ei mikään sääntely kuulu., minkään asian kohdalla.
Miten tuntuukin, että maailma muuttuu koko ajan huonompaan suuntaan, kun ajatellaan yhteisen hyvän aikaan saamista.
Minäkin päätin vapun aattona ottaa Amareton ja konjakin sekoituksen ja otinkin, mutta eipä innostanut, siihen jäi.

Noita lumisateita olen minä myös nähnyt jopa kesäkuussa, ei mitään outoa ole tämä "takatalvi", lupailivat viikonloppuna jälleen kesäisempää keliä, toivossa on hyvä elää.
Onhan hyväkin, että väliin tulee näitä pysäyttäviä säätiloja, levoksi se kertyy.
Kyllä parempi on sisätiloissa olla ja tielle lähteminen ajamaan ei ole suotavaa jos ei ole pakko.
Kyllä ne tuo käsien aikaan saannokset mieltä ilahduttaa, minä hyvin varovasti nyt puikkoja heilutan, toivoen tuon niska/hartia seudun rauhoittuvan.
Sovimme hierojan kanssa, että käyn kerran kuukaudessa jännityksen poistossa, tämä kirjoittaminenkin jännitystä aikaan saa.

Jospa nyt jotakin puuhaa hakisin vasta painoksi näille jännitystä aiheuttaville tekemisille, tasapaino harjoituksia voisi vaikka tehdä, eli nousta varpailleen ja alas, niin yksinkertaisen neuvon sain.
Ei tarvitse välttämättä kuntosalia, jos tekee säännöllisiä liikeitä toistuvasti, näin sanoi ammatti ihminen.
Lihasvoiman ylläpitäminen se olisi tärkeää, mutta nyt lopetan tämän ohjeistamisen, oikein mukavaa sisällä olo päivää;)
1
Ilmoita
Pienestä tihkusateesta huolimatta olin eilen rankametsässä. Ei ollut kunnon käsineitä. Tänään pientä ylilämpöä. Vaimon käskystä jäin pihaukoksi.
Mielellään kerrankin tottelin. Ei pitäis näin vanhana ottaa turhia riskejä.
1
Ilmoita
Ei täällä tullut lunta niin, että olisi maata valaissut. Hiukan sain lumihiutaleita
naamaani kun kävelyn vuoksi marketissa kävin. Kun oli samalla viuhakka tuuli
kyllä se vilu ihan kivulta tutuntui.
Niinhän aioin hiukan vinoilla "ilmaston lämpenemisestä", mutta ajatuskatkon
jälkeen luovuin. Onhan se hyväkin asia, mutta nyt mennään liiankin korkeilla
kierroksilla. Kun jo oli muutamia lämpimiä päiviä, niitä jotkut käyttivät
todisteena ilmaston lämpenemisestä. Pitäisikö nyt todistella, että ilmaston
jäähtyminen on alkanut. Senhän huomaa, kun ulos pistäytyy:)
Eipä näistä hetkittäisistä vaihteluista ole todisteeksi. Niitähän on aina
tapahtunut. Eikä se ilmaston muutos tapahdu yksin suomalaisten voimin.
Ei vaikka toimissa ykköseksi pyrkisikin. Kovin kova into saattaa myös
kohtuuttomasti vaikeuttaa elämääkin - ja turhaankin.Tästähän Skillan
jo asiallisesti kirjoittikin. Luulenpa, että tämänkin propleeman hoito
vielä tasaantuu. Minulle tämä ilmastoasia voi olla yhdentekevä ikäni
vuoksi, silti vaan haluan mietteitäni ilmaista edes hiukan:))

Nuhjasin tämän läppärini kanssa monta tuntia ja yrtin saada korjausta
aikaan. Taisi se vähän korjaantuakin, ei roiski kirjaimia mihin sattuu.
Ja tyhjensin turhaa kamaa pois...saa nähdä kestääkö "korjaukseni".
Hyvää jatkoa, takatalven jälkeen kesää kohti!
1
Ilmoita
Huomenet lauantai aamuun, räntää sataa ja loskainen on keli, nurmikot lumen peitossa ja lämpöä kolme astetta.
Takatalvesta voinee puhua, tuomipihlaja naapurin pihassa saattaa kärsiä, on nupulla.
Odotellaan uudelleen lämmintä ja kaunista, tuleehan sitäkin aikanaan.
Hiljainen on ollut oven käynti, missä kaikki naisen puoliset luuraa ja ei noita miehiäkään liiaksi ole;
Roosan nimipäivä, onnea!

Kyllä ne vaimot on monessa asiassa oikeassa, kuten kerroit puunkaataja;)
Kyllähän kuumeinen olo veltoksi vetää ja sänkyyn kaipaa, hoitele nyt itsesi kuntoon ja seuraavan kerran käsineet käteen ja kaikki ne ohjeet mitä vaimo antaa, on syytä uskoa.
Ikävä sanoa, mutta ei meistä vanhoista ole enää entisiin toimiin, voimat ovat heikenneet, hyväksytään se ja hidastetaan vauhtia.

Niin, sitä hiilijalan jälkeä nyt aina puhutaan ja kieltoja asetetaan, olen vahvasti sitä mieltä, että suomessa pystymme toimimaan tehokkaasti ilman tuota jo hysteriaksi muuttuvaa kielto toimintaa.
Ainahan parantamisen varaa on ja oikea tieto ohjeistaa tavan ihmistä, mutta ainahan löytyy niitä, joille ei mikään mene perille.
Omalta kohdaltani olen hyvin tarkka lajittelun suhteen, mutta ruokailu tapojani en ole muuttanut.
En kovin herkästi ole koskaan lähtenyt näihin ehdotuksiin missä kielletään määrättyjen ruokien syöminen, syön sitä mikä maistuu.
Kevyt tuotteet jää hyllyyn, ne ei maistu miltään, voikin on se rasva mitä käytän, tosin vähän sitä kuluu.
Uskoisin, että jokainen oman syömisen kehittelee oman makunsa mukaisesti, nyt joskus tuntuu, kuin ruuan kanssakin leikitellään, miten kävisi jos ruokaa ei saisi?
Kyllä nämä koneet on henkimaailman asioita välistä, minulla Skype temppuilee, välillä hyppää migrofonit ja kaiuttimet pois päältä ja seuraavana päivä taas toimivat, vaikka mitään korjausta en ole tehnyt.
Nyt alkaa jo suututtamaan tuo jatkuva arvailu hallituksen kokoonpanosta, tekisivät valmiiksi ja sitten tiedon antaisivat, turhaa väittelyn aiheita näin aikaan saavat.
Mutta eipä taida minun tyyliin mikään mennä, viisaammat tekevät mitä haluavat ja kansa ihastelee;)
Sensaatio haluisaa on kansa, unohtuuhan siinä kaikki asiallinen tarve, kun puhetta tyhjästä tulee.

Nyt tyhjää puhetta minunkin taholta, mutta näitä joskus pohdin, ihan turhaan, kun eivät minun viisaita mietteitä koskaan kysytä;)
Uskotaan, että sää muuttuu ja lämmintä taas saadaan, päivän jatkoja joka suuntaan;)
No taas näin;(
1
Ilmoita
Päivä alkoi aurinkoisena ja nurmikot edelleen viheriöivät,
kiva vain kun jatkuisikin näin.
Lunta täällä ei ole tullut, vaikka eilinen viima kyllä sai pipon päähäni takaisin,
ja mieleeni tuli "laki", joka kotonani oli
pikkupentuna: - Vasta äitienpäivänä päähine pois!

Siitä juttelinkin ystäväni kanssa, joka otti talvivaatteet viiman takia uudelleen käyttöönsä.
Ja oli minullakin ylimääräinen villapusero välikausitakkini alla.

Hyvää jatkoa ja lämpenevää kevättä!
Miaelina.

.
1
Ilmoita
Sitten aamukahvin en olekaan kahvia saanut. Lampaan raakamakkaroita paistoin kotiutuessani muutaman, pistelin hyvällä ruokahalulla pari muusin kanssa.
Kahviahan alkoikin mieleni nyt tehdä, Viktoriaa katseltuani.
Kalaakin kävin tänään hankkimassa, pitänee vielä hoidella ahvenfileetkin vaikka uunivuo'assa tilkassa kermaa, niin ei tarvitse kärytä enää.

Vettä satoi mennessäni ja vielä palatessanikin, luonto siitä kiittää, olkoon sitten räntää, lunta tai vettä, laarin se kaikki menee hyväksemme!

Kylläpä kahvi nyt maistuikin, on aika ottaa rennosti tämän lauantain loppuilta!
Viihtyisää iltaa toivottelen! sini.sirkku
Ilmoita
Talvinen maisema täällä, nyt jo hiukan alkaa sulamaan lumet, mietin aamulla, että sukset kaivan vielä jalkaan, oli niin houkuttelevan näköistä.
Minulla on varaston siivoaminen kesken, ei malttaisi kaikkea pois laittaa, se hidastaa siivoamista, kun täytyy funtsia, olisiko tuo vielä tarpeellinen!
Onhan niitä sellaisiakin, jotka ei katsokaan, muutakuin jätesäkkiin vain, heillä on helppoa!
Kevät antaa puhtia näihin siivousjuttuihin, silloin se into iskee!

Nuorena ei jalkojakaan osaa arvostaa tarpeeksi, pitäisi painon kurissa, ostaisi leveäkärkisiä kenkiä, matalia, liikkuisi paljon, jumppakin jaloille olisi tarpeen niin,
että jalan kaikki pienet lihakset ja jänteet vahvistuisi, silloin voisi vanhempanakin jalkojaan iloiten käyttää!

Suonikohjuja ei kannata missään tapauksessa leikkauttaa, kokemuksesta tiedän.
eivät edes pahat olleetkaan, kun innostuin ne leikkauttamaan.
Kyllä verenkierto paljon huononi jaloissa, miksi se oli silloin lähes "Muotia"?
Nyt on jo viisastuttu siinäkin asiassa.
Tällaisia mietiskelin tässä varaston siivoamisen välissä! Onkohan vielä kahvia,
onhan täällä aivan ihanaa presidenttiä varmaan! Otan Muumimukin aivan täyteen
ja juustonäkkärin vielä, kiitos!
Neeasa
1
Ilmoita
Olemme selvinneet lumen vankeudesta.

En saanut eilen autoa ulos tallista. Pihalle satanut lumi oli märkää ja raskasta, voimat eivät yksinkertaisesti riittäneet siirtämään lumimassaa. Tänä aamuna soitin kiinteistönhoitajalle. Hän saapuikin heti miten auraamaan pihan ja pääsin autoilemaan.

Ajoin tietty mökille. Mökin piha oli peittynyt lumeen ( kuvia profiilissa) näky kuin syöntalvella. Onneksi mökkitie oli aurattu . Omalle tontille en voinut ajaa, joten sain käännettyä autoni naapurin tontilla. Kesärenkailla hirvitti nousta rantatietä ylös, mutta onnistuin. Olin eilen turhautunut, en osannut aloittaa mitään tähellistä, olin kuin vanki.

Kun on keskittynyt kevään etenemiseen ja puutarhatöihin ja sitten pistetään lumilapio käteen ei naurata.

No, tänään on ollut aurinkoinen päivä, lumet sulaa ja räystäistä tippuu vettä, eli takatalvesta selvittiin. Älkää enää jauhako ilmaston lämpenemisestä. Höps.
Ilmoita
Tarjosin eräälle kävijälle kahvia ja sanoin, että saat samalla maistaa ihan uunituoretta pullaa!
Tämä sanoi "Voi kuule, tiedäks mitä, minä olen kohta kaksi viikkoa ollut ruokavaliolla, johon ei kuulu pulla! Olen ny jo kaksi kiloa keventynyt!"
En houkutellut enempää, viisas ihminen, kun on vielä hänellä istumatyö, ettei paljon päivän mittaan saa liikuntaa.
Ajattelin miksen minäkin!

Nebugad
1 VASTAUS:
Tarkoititko ehkä Nebugat Nesar. Muistan koulukirjasta tämän nimen. Lienee ollut uskonon kirja. Google ei antanut mitää israelilaisen sotapäällikön nimeä.
+Lisää kommentti
Räntää täällä roiski tänäänkin. Ei tosin paljoa. Saunasta tulin lämmittelemästä.
Sen sortin juhlaa:)) Hyvä, väsynyt olo siitä tulee.
Eiköhän se ilma tästä lämpene, kun sen aika koittaa. Niin muistelen monina
vuosina tapahtuneen:) Tulinkin vain toivottamaan hyvää yötä!
1
Ilmoita
On kevät lauantai. Matala-asteista tulehdusta potevana klenkkaan Kahvipirttiin edes kuumaa maitokaakaota hörppimään.
En pystynyt ulkopuuhiin. Lähdin kauppareissulle. Siinä kävi nolosti kun lastasin ostoskärryyni tarvitsemaani kamaa. Kassalle mentäessä huomasin että maksukortti oli jäänyt kotiin.
Sii oli oma hommansa viedä tuotteet omille paikoilleen. Sain kolikoilla pienen ostoksen maksettua.
Lompakko kortteineen löytyi AL-eteisen rojukasan päältä. Kävin vielä päivittäistavaraliikkeessä.
Aamupäivällä ennen lähtöäni olin sentään asetellut klapit sekä pystyuuniin että takkaan. Tulet laitoin sisään tultuani.
Lämpöpumppu pitäisi näillä asteilla talon lämpimänä, mutta ei se sitä ilmaiseksi tee. Kun laite asetetaan pyytämään +23 lämpötilaa. Uunilämpö on jotenkin lutuisempaa. Niin aina; hurskainen se tässä. Kivutonta viikonloppua teille ihmiset.
1
Ilmoita
Hyvä, hurskainen, että tulit kuumalle kaakaolle, olenkin sinun hyvää kertomistylliäsi kaivannut!
1 VASTAUS:
Samoin,
tunnen hänessä olevan taiteilijasielun joskus vievän kerrontaansa.
+Lisää kommentti
Sunnuntaiaamua ja sen hiljaisuutta ja että minä tästä nautin;)
Ikkunasta ei mitenkään houkutteleva sää näy, mutta mitäs siitä, räntää sataa ja maa kastuu.,kaikki lumet jo kadonneet.
Melinan nimipäivä, onnea!

Vara ei venettä kaada, vanha sanonta ja Miaelina oikeassa olet, jäiden lähtö myös yksi syy ilmojen lämpiämiseen, siihen asti villasta tarvitaan.

Ostin minä myös kalaa, tällä kertaa isoja muikkuja, joista viisi kappaletta mahtui puoleen kiloon, ne paistoin ja kolme söin heti kaksi leivän päällä illalla, hyvää oli.
Nyt odottelen tyttären verkkojen katsomisen tulosta, liikenisikö minulle asti kuhaa.
Heillä ei liene katiskaa ollenkaan, ahvenia en sieltä voi odottaa, eivät kukkoja ole innostuneet tekemään.
Minä voisin vaihteeksi senkin tehdä.

Yksi pulla aamukahvin kanssa, sen aina vaan nautin, ei valtavaa ole vaalean leivän syöntikään, mutta paino taatusti pysyy ja pysyköön.

Tutun tuntuiselta tuo Nebugad Nesar minunkin korvassa kuulostaa, kai se raamatun historiaan kuuluu, kertokaa kuka muistaa?

Malttamattomaksi se mieli tulee, kun multaan sormensa upottaa, sen olen kokenut minäkin.
Olen samaa mieltä, että ei kanneta maailman ilman lämpenemistä puhua, kuin siltä osin, mitä itse pystymme sen eteen tekemään ja aika vähäistähän se on, mutta ei toivotonta, pienistä puroista,,,,
Tietoa on ainakin saatu miten toimia.
Ajelehan varovasti korpikirjailija.

Hyvin yö nukuttikin, lienee ynnämuun hyvän yön toivotus tehonnut, vaikka vasta nyt aamulla sen huomasin;)
Sauna se päätti minunkin päiväni eilen ja hyvää teki.

Voi hyvä ihme tuon hurskaisen kanssa, kyllä jonkun muistuttajan asioiden muistamisesta tarvitsisit.
Ei taida mennä päivääkään, ettei jotain unohdu, tai onko niin, että korostat tätä taipumistasi;)
Hyvä kuitenkin, että kaikki lopulta selviää, ehkä sitä turhaa touhua tulee liian kanssa.

Muista hurskainen käydä kaakaota juomassa, kun sinua kaivataan, kai huomasit;)

Taivaalle ilmestyi kaunis auringon näkymä ja pilvet seilaa itään, jospa siitä hyvinkin kaunis päivä tulisi.
Lämpimämmän sään odotteluun, mukavaa sunnuntai päivää kaikille.
1
Ilmoita
Olin ristiäisissä lauantaina. Huomasin olevani vanhin koko joukosta.
Olen tosi iloinen, että sain tavata vielä vanhoilla päivilläni tämän uuden tulokkaan. Nykyisin lapset syntyvät moniin perheisiin kovin myöhäisessä vaiheessa. Kun itse olin lähes nelikymppinen, lapseni olivat rippikouluiässä, tänä päivänä lapset ovat vielä kehdossa.
Ehkä hiukan vanhemmat vanhemmat osaavat kasvattaa kypsemmin lapsiaan kuin vuosikymmenet sitten, kun lapset saatiin parikymppisinä, itsekin melkein lapsina vielä.
Lapset ovat nykyisin niin harvinaisia, että nämäkin ristiäiset olivat kuin sukujuhlat, kun kaukaakin saavuttiin pientä ihmettä tervehtimään. Kaukaa viisaasti oli varattu tilat muualta, perheen kotiin ei olisi sellaista sakkia mahtunut.
1
Ilmoita
Aurinkoista iltapäivää mökkimaisemista, juuri otettu (profiilikuva) rannalta järvelle. Jätin auton suosiolla ylös rinteen päälle ja kävelin rantaan. Tein portilla lumitöitä, jotta huomenna voin ajaa pihaan. Lämpimästä pirtistä katselen ulos talvista maisemaa ja laineilevaa aallokkoa.

Säätietoja googlasin. Vielä on talvea jäljellä prrrr....
1 VASTAUS:
Hollannissa sanotaan, että huhtikuu tekee mitä haluaa, meillä se voisi olla toukokuu tekee mitä haluaa. Tänäänkin aurinko paistaa, vettä sataa, pilvipoutaa, lumisadetta, räntää ja taas aurinko paistaa.
+Lisää kommentti
Eilisen myöhäisillan kurjasta ilmasta kehittyikin kaunis päivä täksi päiväksi. Sitä hälvensi uudelleen tullut ylilämpö. En ottanut enää lääkettä, mutta viluinen ja ankea on oloni. Uskoin rokotteen auttavan. Kuitenkin se petiin kaatava tauti ehkä estyi.

Sellasta rulettia tämä ikääntyneen elämä on. Päivä pari parempaa, sitten pudotaan kuin pohjalle. Edes sisäsiivous ei innosta.
Ulko-oveen kolkutetaan. On mentävä. Kiitos maitokaakaosta. Hurskainen.
1 VASTAUS:
Kannattaakin lepuuttaa itseään välillä, ihmeen hyvinhän Hurskainen talossaan pärjäilee, pihallakin kun aina riittää sitä puuhaa.

Aurinkoinen sää on hellinyt koko sunnuntain, pihalla korkeiden koivupuiden pitkät riippuvat oksat keinahtelevat vihreähuntuisina tuulessa. Pihlaja parvekkeeni vieressä avaa juuri pulleat silmunsa, ja lehdykät kääriytyvät auki.

Kylläpä se ahvenpaistos tulikin onnistunutta illalla, laitoin riisiä kourallisen pohjalle ja vettä ja kermaa lorautin maustetuille ahvenille rivissä. Jouduin pakastamaan 2 annosta, neljä jäämeren isoa ahvenfilettä riisillä kun riittää 4 annokseen.

Kaakaota mielin minäkin näin illaksi, nuorimmaiseni juuri kertoi tulppaanien aloittaneen jo kukintansa Kemiön saarella ja lämpökin on palannut.
Lämmin oli päivä täälläkin, en tosin pihalla nyt viitsinyt istua.

Kiitos kaakaosta ja leppoista uutisiltaa kaikille!

sini.sirkku
+Lisää kommentti
May does what it wants.

Istuin ilta-auringossa, mutta äsken taas satoi lunta, nyt pilvien lomasta näkyy laskevan auringon kajo.
Ilmoita
Huomenta, mitä kirkkaimpaan auringon paisteeseen, taivaalla ei pilven hattaraa, lämpöä ei kuitenkaan liiaksi, viisi astetta.
Nurmikot taas ikkunastani katsellen vihertävät, samoin koivut, ei enää muistakaan, että muutamapäivä sitten oli lumipeite.
Ylermit tänään nimipäivä sankareina, en tunne yhtään tämän nimistä, onnea kuitenkin mistä löytyneetkään;)
Katselin eilen korealaista sarjaa ja kyllä on toisen lainen kulttuuri vielä tänä päivänäkin, mitä meillä on, olisi jotakin ehkä opittavaakin, ainakin vanhempien kunnioituksesta.

Monella reellä se kevätkin ajaa, kuten korpikirjailija kerroit, samoin täälläkin eilen taivas tummeni ja kohta satoi, mutta eiköhän se kohta rupea kesäiseksi kääntymään, odotellaan ja toivotaan, onpahan mitä odottaa;)

Pieni ruokainen olet sini-sirkku, jos neljästä ahvenesta neljä annosta teet, minulla oli myös isoja ne muikut, mutta kolme ruodin lautaselle.
Olenkin kyllä aika lailla perso ruuan perään ja olen yrittänyt sitä lautasmallia toteuttaa, aina vähän lisääkin otan;)
Enhän minä tiedä miten isoja ne meriahvenet ovatkaan, kun vain pieniä kukko kaloiksi kelpaavia olen saanut.
1 VASTAUS:
Huomenta Skillan!
Pikaisesti ennen lähtöä, kun pitää pesukone vielä tyhjentää, niin nuo Jäämeren ahvenfileet on komiat 30- 35 senttisiä. Kyllä riisin kanssa yksi filé riittää ihan kunnon ateriaan, moikka! PS.
Suomenlahden meriahvenista suurin minulla oli 700 gr.

sini.sirkku
+Lisää kommentti
hupsis, kone sanoi nyt riittää,,, mutta minun mielestä vielä vaan pitää sanasia kirjoittaa;)

Hurskainen sai vieraita, se on mukavaa, unohtuu pienet vaivatkin, kun muuta ajateltavaa tulee.
Koetahan nyt vaan taittaa taudilta niskat, eihän sitä kauniilla säällä sänkyyn mieli tee.

Makriina noin se oli ennen, en minäkään ollut kuin puoli vuotta yli kahdenkymmenen, kun tytär syntyi, väliä sitten kuusi vuotta ja sitten poikani näki maailman.
Nyt pojan tytär täytti kolmekymmentä ja elokuussa odotamme hänen tyttärensä syntyvän, olen jo neulonut ja tehnyt sen mitä, hukkuu pieni varmaan neuleisiin, kun mummot joka puolella urakoi.
On vaan niin mukava niitä pieniä suloisia vaatteita aikaan saada, kun jo kaikki toisten tarpeet on huomattavasti suurempia.
Seitsemäs lapsenlapsen lapsi tämä uusi tulokas minulla, poikani pääsee ukiksi eka kerran ja jo yli viisikymppinen on.
Tytöt ei kiirettä pitäneet, toinenkin tytär jo kaksikymmentä yhdeksän vuotias ja lapsesta ei tietoakaan.
Kuuntelin radiosta jonkun miehen kertomana, että hän ei tähän maailmaan lapsia tee, ehkä se on aika yleinen suuntaus.

Tänään menen infoon Riian matkan vuoksi, mikä puolenkuun maissa tapahtuu, jos ei esteitä ilmaannu.
Nautitaanpa nyt taas vaihteeksi kauniista säästä, toivoisin sitä ympäri suomen riittävän.
1 VASTAUS:
Niin aina sanoivat punkalaitumelta kotoisin olevat vuokraisännät ennen vanhaan. Heidän kieltään oli hauska kuunnella. Uuniin laitettiin valkee jne.
Olin unohtanut että eilinen vierailu oli luurissa sovittu.

Päivä oli muutenkin erikoinen. Heräsin tasan puolelta päivin. Kuuntelin Kansanradion. Väsytti niin että oli mentävä vetämään toiset sikeet. Pari tuntia maata rotkotin. Luulin että nyt un unirytmi hukassa. Mitä vielä; kolme hyvää unisiivua nautin ennen klo 08:n aamu-uutisia.

Päivän pikkupuuhissa sitä kypsyi tarpeeksi kun illan merisäille pusasin. Syksyllä kerättyjä ja ajettuja rankoja katkoin konesaha Husqvarnalla. Tankkasin laitteen, viilasin ja sahapukin naulaan pariinkin kertaa osuin. Kone käynnistyi, mutta vetonaru jäi ulos. Siinä oli se korjaamaton vanha vika.

Soitin viasta tutulle kamulle. Sanoi ettet osaa niin vanhaan sahaan itse vetonarua asentaa. Olkoon niin. Kuitenkin sytytystulpan osasin vaihtaa. Siks vehje käynnistyi ensi riuhtaisulla.
Toipilaspäivästä sanoin että tästä lähin ei muita päiviä olekaan. Joka päivä Herra kutsuu ns. omiaan jo paljon nuorempanakin. Kuten sanoin, olkoon niin.

Kuulin radiosta siinä välissä että huomenna on sadepäivä meidän nelikilometreillä. Varasin sadevettä kahteen pyttyyn 300 litraa kun kerran ilmatteeks sai.
Mainio peli se radio ja Yle-Suomi. Kertoi jo aamulla että PS on mennyt kannatusmittauksessa kärkeen ja että Antti temareineen on pudonnut listalla kolmanneksi. Niin niin mutta vaalituloksien mukaan peuhataan ja hallitusta kootaan. Ounailen että hallitustaival on myrskyinen.

Äänestin nuoren polven SDP:läistä vaaleissa. Eipä riittänyt äänimäärä vielä tällä kertaa. Ja höpinät sikseen: Hyvää alkuviikkoa!
+Lisää kommentti
Minulle kävi eilen illalla "hurskaiset" - hänelle oveen kolkutettiin meillä
ovikello kilisi. Olin juuri avannut koneen ja aikomus oli Pirtissäkin käydä.
Naapurihan se pistäytyi käymään. Oli hänellä mukamas asiaakin. No...se siitä,
selvisihän asia, mutta muu rupattelu vei aikaa rutkasti. Niinpä tuntui, että
päiväni tuli riittävän täyteen, enkä ryhtynyt läppärini räpläykseen:)

Isoja oli Skillanin muikut. Minun markkinoilta ostamani oli ns. neulamuikkuja,
sellaisia pikkusormen mittaisia ruipeloita. Joskus vähän niuhotin niiden syöntiä.
Oli epäilys onko niitä putsattu mitenkään, vaan paisteltu sellaisenaan. Kun monia
kertoja katselin, kuinka ihmiset niitä ostivat ja alkoivat mättää suuhunsa, ajattelin
että kaipa minunkin sisuskalut niitä kestää. Ja on kestäneet - onhan ne sentään
paistettu:)
Täälläkin aurinko paistaa lämpöä alkaa olla lähes kymmenen. Täytyypi piakkoin
painua ulos ja käydä marketissa. Asia nyt ei olisi välttämätön, mutta se kävely...
1
Ilmoita
Kyllä muikut ovat hyviä, ovat kyllä niin pieniä ainakin ne, joita olen nähnyt, ettei niissä paljon perkaamista ole!
Se minua yököttää, kun TV:ssä näin, kuinka toukkia paistettiin ruuaksi!
En myöskään muista ötököistä välitä.
Sienet olisi hyviä, jos osaisin niitä poimia, mutta se ei ole kuulunut harrastuksiini. V oisihan sitä vielä opetella kartan kanssa etsiä, mutta hyvä, jos marjoja vielä poimin, se riittää!

Tämä aamukaakao piristi roimasti, kiitos,
Neeasa
1
Ilmoita
Huomenta jälleen, herätty on puolipilviseen aamuun ja voi se aurinkokin ilmestyä, toivoisi jo kesän takaisin tulevan, siis sen mikä alkoi kesältä tuntua.
No tuleehan se aikanaan, minkälainen se on sitten arvoitus.
Minua ärsyttää laiskana ihmisenä tuo kirjautumisen, muista minut ja sitten kuitenkin uudelleen joka kerta pitää kirjautua, miksi kyselevät, kun kuitenkaan ei se toimi?
Huono aloitus, kun heti purnaan, mutta pienikin asia voi verenpainetta nostaa;)

Äläpä muuta sano Neassa, kyllä minultakin ruokahalut menisi, jos noita toukkia ja heinäsirkkoja joutuisin syömään.
Marjat ja sienet kyllä mieluusti kerään ja syön, olenkin marjojen suuri kuluttuja ja sienetkin vaihtelua tuovat.
Pienet muikut tulee ruotoineen syötyä, mutta nämä jo pienen siian kokoisia oli, ruoto paksu.

Vähän aprikoittaa minuakin, nuo valmiina peratut ja tarjotut kalat, mutta olen kieltäytynyt ajattelemasta sen kummemmin, hyviä on paistettuna ainakin ne pienetkin.
Suolattuna en ole paljon kalaa syönytkään, joskus suola lahnaa olen torilta ostanut, hyväähän sekin oli.
Pienissä purkeissa möivät siivutettuna ja nahattomana.
Nämä muikut oli jostakin kauempaa, olisiko ollut joku Pyhäjärvi mistä olivat kotoisin, ei täällä yleensä näissä vesissä isoiksi muikut kasva.

Kiva että hurskaisen koneen korjuu toimi ja asiat on muutenkin tolallaan, niin se elämä jatkuu, niin kauan kuin on meille päiviä määrätty.
Mukava että nuorta äänestit, niin teki moni muukin ja nuoria tulikin eduskuntaan aika paljon.
Minä nuorehkoa miestä äänestin ja ensi tieto oli, että mukaan pääsi, mutta tarkastus laskennassa tuli pudotus, harmittaa, olisi ollut mielestäni hyvä edustaja ja paikkakuntamme olisi tarvinnut toisen edustajan, no ehkä ensi kerralla.
Kyllä toivoisi, että yhteiset päämäärät löytäisivät ja hallitus kokoon saataisiin.
Maamme asioista on kysymys, ei minkään yhden puolueen suunnasta, yhteinen tahto olisi löydettävä, periksi jokaisen jossain kohden olisi annettavaa.

Tänään laulupäivä ja vilkas viikko muutenkin, on esiintymisiä palvelutaloissa ja kutsuja äitien päivän merkeissä, haudoille menokin mielessä lopulla viikkoa.
Katselin jo eilen kauppa reissulle pikku ruusuja, olivat terhakan näköisiä, mutta vielä jäi kaupan hyllyyn.
Naurattaa tuo vanhuksille laulamaan meno, mitä muuta sitä itsekään on, kuin vanhus;)
Viettäkää oikein mukava päivä ja muistakaa onnitella Helmi nimisiä ystäviä, sukulaisia, minulta onnittelut tällä tapaa;)
1 VASTAUS:
Tokmannilla ulkotiloissa terhakat äitienpäivä miniruusut maksoivat 4 euroa. Vein vaimon sellaisen haudalle jo nyt.
Yritän tuoda sen juurineen kotiin sitten kun värikkään kesäbegoniat jo yöhallojen jälkeen pärjäävät.

Päiväni tuhrautui pitkälle reissatessa. Näistä pienistä taajamista palvelut ovat karanneet ydinkaupukeihin jo aikoja päiviä. Kuitenkin tärkeimmät ovat jälellä, kuten ruokakaupat, apteekki ja Alko.

Olo tuntuu yhä huteralta. Katselin suihkussa surkastuneita käsivarsiani. Muinaisen Isaskas Keturin mukaan niillä perunamuussia tuskin tehtäisi.
Kun oli se roikkumistapaus yhden käden varaan. Olkavarren jänteet tuhoutuivat. Toiseen käteen tuli lopunikäinen vaiva.
Veljellä sama...tuhansia vastaavia on olemassa. Kuulemma leikkaukset ovat isolta osalta epäonnistuneet kun leikattua olkavartta ei saisi kuukausiin käyttää.
Mutta vihreää on ja pahin kuivuus yhdessä kolean sään kanssa hiukan kosteana pitää. Sehän on tänään jo puolen viikon aatto. Aika ryystää eteenpäin kovaa vauhtia, niin tunnen.
+Lisää kommentti
Nämä päivät alkaa rytmittyä samaan tahtiin. Ihan hyvä, aurinkoinen
päivä oli ja on vieläkin. Marketissa kävin, en taaskaan asian vuoksi,
vaan jaloittelemassa. Täytyi kyllä rohtojakin käydä apteekista. Kyllä
vaivojakin on, hurskaisen sanomana, että jokainen päivä on toipumispäivä.
Melkeinpä siihen voin yhtyä, mutta jotenkin vaikuttaa kesän lähestyessä,
että potkua tulisi lisää:) Voihan se kyllä olla vain mielikuvitukseni
tuotetta.
En minäkään pienistä muikuista ruotoja erittele. Kaikki menee hyötykäyttöön.
Keskikokoisista jo nappaan kyllä suolenpätkän poista. Nopsastihan se käy:)
Suolakalaa olen aina syönyt. Käy siihen "kasvattilohikin." Minusta
lohisiivu palasen päällä on parempi kuin makkara. Ne nyt on vain kullakin
perittyjä tai muodostuneita tapoja. Niin monissa muissakin asioissa. Ei voi
yleisesti sanoa, mikä on hyvää, mikä huonoa:)
Sama riesa on minullakin, jonka SkillaN mainitsi. Kirjautuminen lähtee
edelleen livohkaan heti kun painaa Lähetä. Niinpä kopioin tämänkin
ja kirjaudun sitten. Siten se on yleensä toiminut. Hyvää jatkoa!
1
Ilmoita
Iltaa pirttiin@
Laiskana olen pääsääntöisesti lojunut. Olisiko alkuvuoden kiiruut vai ilmojen herra joka on vienyt mehut vai liekö jo vanhuuden saamattomuutta iskenyt. No, olipa miten hyvvää. Vettä on satanut koko päivän. Kävin mökillä heittelemässä kevät lannoitetta (kanankakkaa) pihan kukkapenkeille ja vähän sinne sun tänne. Kovin oli märkä koko pihapiiri, mutta mökissa lämmintä, istua ja huokaista. Tein minä sorminäppäryysharjoitusta valmistamalla Pikku-Emma-nukelle sängyn. Josko huomenna saisin tehtyä petivaatteet sänkyyn.

Olisi minulla erikoinen haastekin jos uskaltaisin itse tehdä. Sain aikoinaan isän siskon 30-luvun lopulla tekemän Perä-Pohjolan kansallispuvun. Sen pusero oli vanhuuttaan haurastunut ja nyt revennyt. Pukua olen viimeksi käyttänyt vuonna 1981 ylioppilasjuhlissani. Pukuakin pitäisi isontaa kun tuota elopainoa on ajan saatossa tullut lisää.

Ajattelin kuitenkin ennenkuin alan hommiin kysyä jonkun asiantuntijan neuvoja. Huivi, taskut ja essu ovat uusittu yo-juhliin.

Olishan se upeaa joskus kesäjuhlissa vielä se päällensä pukea.

No, katsotaan.
Ilmoita
Olihan mielenkiintoinen dokumentti Teemalla Kiinan historiaan 1900 luvulta. Harvinaisia filmatisointeja, riksat juoksemassa kaduilla, vauvat pyöreissä koreissa puuriun päässä keikkumassa isän olkapäillä.

Toinen osakin on vielä nähtävissä, mutta kiehtovaa katsottavaa oli tuokin. Niin valtava maa sekin, että eläinlajistosta löytyy 13 apinalajia mm. Maaseutu vuoristoineen on todella kaunis, siitä ei nyt saanut nauttia.
Kovastihan nuo " isot pojat" nyt pullistelee kaupparintamalla, Kiina uumoilee asellista silkkitietä tuotteilleen, vaan eihän Trump kilpailijoita suvaitse,...
Ilta alkaakin olla jo unta vailla, joten
Hyvää yötä
1 VASTAUS:
Oletpas tosi herttanen mussukkamummu tuossa profiilikuvassa , semmonen mössykkä.
+Lisää kommentti
Tuulista, mutta kaunista huomenta täältä Savon puolelta.
Tänään lämpöäkin pitäisi yli kymmenen tulla.
Heinon nimipäivä, onnea, miten minusta kaikki nimet on harvinaisempia, mitä sitten loppu vuodesta?

Niin kuuluvat pullistelevan joka puolella ja sotkevat maailman menon ihan sekaiseksi.
Miten muistini ei muista, että aiemmin olisi tälläistä menoa ollut.
Miten voikaan noita isoja ristiriitoja maiden välille tulla noin paljon, pitäisi neuvoa, että hoitakaa jokainen oman maanne asioita, ei puututa toisten asioihin.
Niinpä niin, paljonhan sitä ollaan kaupan käynnin aikaansaannoksissa toisistamme riippuvaisia.
Onneksi ei minulta mitään kysytä, joten suu tukkoon;)
Todella herttainen kuva sinusta sini-sirkku.

Minulla oli Keski-Suomen puku ja jo vuosia sitten kasvoin ulos siitä, tyttärelle annoin, en tiedä sen kohtaloa nykyään.
Soisi enemmän noiden kansallispukujen ilmaantumista tulevan, ovat vaan aika hinnakkaita, mutta olisihan siinä aina sopiva asu juhliin.
Kyllä se melkein vaan olemiseksi tämä elämä on muodostunut, kun tuo niska jumittaa edelleen, vaikka hieromista on saanut.
Aikansa vie, kun malttaisi olla tekemättä mitään.

Unohdin tyystin suolakalasta puhuttuani, että totta kai kraavilohi minulle myös maistuu ja samaa mieltä kanssasi ynnämuu, leivän päällä herkkua.
En osta leikkeleitä juuri ollenkaan, juusto on useimmiten kyytipoikana kun leipää syön, sitäkin harvemmin.
Kauppareissuni olen yrittänyt pitää kerran viikossa, säästöä tulee, kun aina tuppaan niihjn heräteostoksiin sortua ja muutenkin tykkään laittaa ruokaa monen päivän varalle ja pakastan, ehkä vähän kärsii maku, mutta kyllä nuo on kelvanneet.

Kaikkea sinä hurskainen peilaatkin kuin käsivarsiasi, minä unohdan ne kokonaan, peilistä on joskus pakko katsoa, ryppyinen naama sieltä näkyy, ei paljon innosta.
No ollaan mitä ollaan, nyt on nuorten vuoro olla kauniita ja silo poskisia, on sitä koettu joskus aikoja sitten mekin;)
Ajattelin ruusua minäkin haudoille viedä, mutta kohta viskaavat pois, kun haudan kuntoon laitto alkaa.
Voisihan sen hakea poiskin ja ruukussa yrittää parvekkeella, mutta pitää nyt pohtia, voihan vaikka leikkoruusut sinne viedä, miksihän kaikista asioista tätä pohtimista tulee;)

Tänään en tiedä mitä tekisin, mutta taatusti tekemistä olisi, suunnitelmia vaikka millä mitalla, mutta onko mitään toteutus kelpoista.
Haluaisin sellaisen tikastyylisen telineen parvekkeen nurkkaan mihin voisin hyllyt laittaa ja joka hyllylle kukkaruukut, tietysti ihania roikkuvia kukkia mutta kellepä tämän urakan antaisin, kun ei miestä enää ole.
Olen kaupoista katsellut, mutta kun ei sopivaa ole löytynyt, mittatilaus työ olisi.
Niinpä olen ilman ja onnistuu sekin;)
Nautiskelkaa nyt auringosta, sitä taitaa joka puolella suomea nyt olla.
1
Ilmoita
Aurinkoista aamua etelärannikoltakin, meren kimalluksesta sinitaivaan alla, päivä päivältä yhä enemmän eri vivahtein vihertyvästä maisemasta, sipulikukkien värit ilonpilkkuina. Eihän tästä kevään ihanuudesta malttaisi mihinkään lähteä, mutta tässä sitä vaan taas pakkaillaan ja varustellaan matkailuautoa parin viikon Keski-Euroopan seikkailua varten. Haluan käydä aina puutarhoissa , luonnonpuistoissa ja arboretumeissa, kasvien moninaisuutta ja kukkien väriloistoa saa ihailla yllinkyllin. Aina riittää uusia linnoja, museoita ja kirkkoja ihmeteltäväksi, nyt on tarkoitus Saksan itäpuolta katsastella, Alpit ja Reininlaakso on niin moneen kertaan käyty eikä Välimerelle asti enää jakseta ajaa. Berliini on yksi lempikaupngeista, siellä on ihan oma tunnelmansa. Kesällä puutarha vaatii jo niin paljon läsnäoloa, siksi tämä toukokuun matka on sopiva, päästään näin kesää vastaan ja koetaan siellä alkukesän ylenpalttinen puiden ja pensaiden kukinta : hevoskastanjat, hedelmäpuut, magnoliat , syreenit, rhododenronit ja monet muut. Yleensä kotiin tullessa alkavat Suomen vastaavat lajit vasta kukkia. Skillan kerroit tulevasta Riikan reissusta, antoisaa matkaa Sinulle !

Olen nähnyt myynnissä sellaisia kukkatikkaita, joiden poikkipuihin voi ripustaa amppeleita, hyllylliset tikkaat ovat kai vaikeampi löytää valmiina. Meillä on kahden heinäseipään väliin laitettuja hyllyjä, joille voi laittaa kukkalaatikot, kasvatan niissä yrttejä ja amppelimansikoita aurinkoisella vajan seinustalla. Ehkä netistä löytyy hakusanalla kukkatikkaat joitakin parvekkeelle sopivia mahdollisuuksia. Tikkaat säästävät tilaa, antavat hauskaa kerroksellisuutta ja kasvit saavat hyvin aurinkoa. Koska olen jo äitienpäivänä reissussa , sain etukäteen lahjaksi Bloombux-rhododendronin, lehdet kuin puksipensaalla, hyvin runsaskukkainen pitäisi olla ja sitä voi leikata pallomaiseksi kuten puksipuuta ja laitoin perennojen joukkoon, koska se ei tarvitse hapanta maata kuten rhodot. Vanhempieni haudoille istutetaan varjoisuutta sietävät kesäbegoniat ja hopealehdet vasta kesäkuussa, halla voi vielä vierailla, mutta leikkoruusut paikkakunnalla asuva veljeni vie äitienpäivänä meidän kaikkien puolesta.

Täällä saa kaupoista yleensä Säkylän Pyhäjärven muikkuja, valmiiksi päättömiksi perattuja ostetaan, koska muikut pehmenevät nopeasti. Joskus ostetaan Marketin edessä myytäviä muurikalla paistettuja Kitkan viisaita, siinä sormin napostellaan kokonaisina heti kuumina , on herkkua ! Käytiin eilen veneellä litkaamassa silakoita, sopivan määrän saa yleensä näin keväällä nopeasti. Verkoilla ei olla kalastettu vuosiin, on niin vaivalloista ja saa vain määrätylle alueelle laittaa verkot , silakoita tuli usein ihan liikaa ja lisäksi kiusankappaleina piikkisiä kiiskiä , joita ei meinannut saada irti verkosta. Oudonhajuisia kuoreitakin eksyi joukkoon. Pyyntituore silakka on muikun veroinen, monipuolisempikin ruuanlaitossa, mutta varmaankaan sisämaassa ei niin tuoretta saa. Oma äitini ei silakkaa kelpuuttanut ollenkaan, kunnes uskalsi maistaa meillä kyläillessään pyyntituoreena.
1
Ilmoita
Kiitos kiitos anynoomille kun herttaisesti mussukkamummoksi kutsuit 😊)) Ihan hellittelynimeksi näkyivät sen luokittelevan,...minä kun en sitä niinkään tuntenut.
Siinähän tiirailen palstalle nyt, ainako ne taulutkaan tarvitsee olla. Juuri tulin kotiin, niin on hieno päivä taas, ettei paremmasta väliä. Matkalla ihailin kylvöpeltoja osin täällä etelässä on aloitettu kylvö.
Kuivilta näyttää multa, mutta pensaikkojen ja puiden heleys on sanomattoman herkkää auringon siivilöityessä lehdyköissä.
Ja kaiken yllä pohjolan puhtaan sisinen taivas! Mikä meidän on ollessa, kaikkiako maailman huolia suomalaisten pitäisi kantaa? Riittää kun omalta osaltaan elää luontoa säästäen, vihanneksetkin ja kalakin on niin peevelin hyvää. Saahan sitä jonkun kerran lihaakin käyttää, nytkin aion tehdä varhaiskaalista porkkanoista ja jauhebroilerista hieman käristämällä kaalikeiton.

Aurinkoista ja valoisaa illanviettoa!

Nautitaan kevään sulostuttamista kumpuilevien maisemain kauneudesta!
Ilmoita
Niin SkillaN. Niinhän se olee. Muuten edesmennyt teatteriguru Jouko Turkka murehti samaa. Lihakset harjoittamattomina vain katosivat ajan myötä.
Tähän on vaan sopeuduttava.
Laitan esmes kottikärryn täyteen soraa tai multaa. Mut en jaksakaan menopeliä lykätä eteenpäin. Vähennän niin kauan että sen jaksaa kärrätä.

Tänään korjasin sahabukkea monta tuntia. "Työnantajani" katsoi kuitenkin että ulkoilmassa tapahtuva remontti omatoimisena oikeutti keveään illalliseen.
Näin tänään neljä kylämme yllä lentävää aasian reittikonetta. Ovat henkilöliikenteessä. Kun niiden murinan kuulee on katsottava pitkälle menosuuntaan, että koneen voi nähdä.

Sen tuntee, miten hyvää tekee lärven iholle auringon valo. Geenitutkimus on tekemättä, mutta päivetyn kyllä vahvasti. Kaikkihan me ollaan jääkauden jälkeen pohjoiseen jostain päin muuttaneita. Välimereltä tai Lähi-Idästä päin.

Näin hurskaisen näkökannalta hienon poutapäivän tapahtumista.
1
Ilmoita
Huomenta ja oikein kaunista aamua, lämpöäkin toista kymmentä astetta, kyllä kelpaa kauppaan tallustella.
Joudun nyt viikko evääni torstaina jo hakemaan, kun huominen päivä menee lauluriennoissa, käymme laulelemassa useammassa palvelu paikoissa.
Lauantaikin melko täyteen pukattu, ensin tyttären luo ruokailemaan ja sitten pojan luo grillaamaan ja saunomaan.
Paljuun en mene, vaikka pääsisinkin, ylös en kumminkaan.
Tapaan molempien lastenlasten perheet näissä kohteissa,, paitsi ruotsissa asuva ei paikalla ole.
Haluavat rauhoittaa pyhän tosille mummoille ja haudoilla käyntiin, jokainen omassa kodissaankin äitienpäivää juhlivat.

Ramoona taas joka vuotista matkaa suunnittelee ja tekeekin, oikein antoisaa ja turvallista matkaa teille.
Nauti minunkin puolesta niistä kukkasista ja muista näkymistä:)
Minä kyllä tykkään silakastakin, niitä harvemmin täältä saa.
Tuli mieleeni noista kuoreista, että karjalassa niistä tehtiin skiti soppaa, vai oliko sittenkin kuoreista ja oliko nimikään tuollainen, joku karjalasta kotoisin oleva voisi kertoa.
Kuore kuitenkin kestää veneen reunalla kauan , ei putoa veteen sen olen nähnyt.

Kyllästyttää se aina samaa kuvaa katsoa, minulla ei ole oikein runsasta valikoimaa ja aina rehellisimmän yritän etsiä, siis ikäiseni.
Eihän sitä omaa näkymää pitäisi kaihtaa, totuus on kestettävä.
Oikeassa olet sini-sirkku, ei meidän kannata huolta kantaa koko maailman tilasta, kunhan itse hoidamme osuutemme ja sen teemmekin, on ne tuonne pääkoppaan sitkeästi säännöt juuttuneet.
Maailman hädän näemme, siltä ei silmiä voi sulkea, mutta sillekään emme mitään voi.

Sanotaanko jossakin sanan parressa, että hulluhan se on joka enemmän tekee kuin jaksaa, vai oliko se syömisestä, mutta kumminkin, sen verran kuormaa kun jaksaa työntää, useamman reissun kylläkin joutaa hakemaan
Aikaahan pitäisi eläkeläisellä olla, vaikka väliin tuntuu, että ei tuokaan pidä paikkaansa.
Minuun aurinko myös hyvin ottaa, olkoon sitten vaarallista tai ei, rasvojakaan en aina muista.
Parkkiintunut kaiketi olen jo ihonkin osalta.

Hallitusneuvottelut alkavat ja mielestäni ihan hyvät mahdollisuudet onnistua, toivotan Rinteelle neuvottelu taitoa ja onhan sitä jo kokemusta siitäkin .
Lähden tästä kauppaan ja muuta ei olekaan mielessä, joten onnistunutta päivää kaikille.
1 VASTAUS:
Ihan loistopäivä tänään täällä ilmojen puolesta. Aurinko paistoi
pilvettömältä taivaalta ja mittarikin näytti yli 15C. Hyvä oli vetelehtiä
kävelyretkellä.
Onhan Skillanilla kuitenkin melkoinen menojen aikataulu. Laulelu
varmaan piristää niin laulajia kuin yleisöäkin:) Kyllähän se parasta olisi,
jos hallitusneuvottelut johtaisivat tulokseen. Kyllä minun puolestani
hyvin kelpaa tämä neuvotteleva joukkue. Ei sitä kyllä minulta kysytä,
vastaan vaikka ei kysytä :))
Makriinakin on huomannut tämän uudistuksen: herra tai rouva
Anonyymit keskustelemassa:) On se osin "rohkeammaksi" tyylikin
muuttunut. Ei kaikki hyvään suuntaan, asiaton rääppiminen on
entisestään lisääntynyt. Mitäpä tuosta!
Nyt en viitsi kirjautumista hankkia. Terveisin ynnämuu.
+Lisää kommentti
Hassua lueskella nykyisin Suomi24 palstoja. kun hra/rva Anonyymi on joka asiasta jotain mieltä.
Täällä sentään käy ihan nimen kanssa ihmiset kahvilla ja kaakaolla. Mukava huomata, että on kirjoittajia, jotka uskaltavat käyttää vakituista nimimerkkiään, vaikka puhuisivat uudesta hallituksesta.

Minulla on mennyt päivät päin mäntyä koko viikon, kun olen ollut ihan vetämättömissä unen puutteen takia. Kyllähän minä tiedän, että ei unettomuutta pidä valittaa, sille ei kukaan muu mitään voi, mutta kun huomasin aamulla koko huushollin kaipaavan kohennusta, aloin harmitella. Nyt kun olen reipastunut, pitää käyttää päivä siivoamiseen ja järjestyksen palauttamiseen, kuinka sitä voikin talous mennä riipinraapiseksi muutamassa päivässä!
No innostusta ei oikein tahdo vieläkään löytyä, joten pistäydyn katsomassa näkyisikö tuttuja.
Hyvää päivänjatkoa, Skillan.
1
Ilmoita
Eurooppa-päivää vietetään tänään 9.5.

”Iloitkaamme, riemuitkaamme,
nouse laulu taivaaseen.
Nousta saamme, nousta saamme
henkes pyhän yhteyteen.

Lumovoimas yhteen liittää
minkä aika erottaa,
veljeyttä kaikki kiittää,
kun sun kätes koskettaa.”

Eurooppa-hymni, Oodi ilolle

sanat: Friedrich von Schiller
sävel: Ludwig van Beethoven

Ja tänne toi: Miaelina
iloa päiväänne kahvipirttiläiset!

......
1
Ilmoita
Olihan hauska loppukanneetti, Makriinalla 'jos näkyisi tuttuja' Ilahduttavia kommentteja täällä löytää monista sepitelmistä päivien kulusta.

Puutarhahommista puheen ollen. Naisihmisenä kottikärriin tutustuin n. 30-40 maalaisena 😊, opin 'vetämään' sitä perässäni täysinäisenäkin.
Työntövoima ja tasapainottelu yhdellä pyörällä oli liian raskasta ja kiikkerääkin, vaan vetämällä se tuli pakostakin tasasemmin perässä😊

Siitäköhän isäntä silloin teki oivalluksensa ja laittoi minut kiskomaan leveää heinänkylvökonetta 4 m. kun hevonen aina pysähtyy ylämäessä ! Höh, raskasta kuin mikä, ja minähän panin kädet puuskaan ja sanoin :

Osta nyt itelles jo traktori hyvä mies, tai uus hevonen apuriksi, minä en tähän ryhdy kun ei vanha kaakkis enää jaksa,

Ilo oli raskaista maatilatöistä hypätä polkupyörän selkään, ja jatkaa Sipoon Kunnan työtä ystävällisten vanhusten luona, ostaa aineet matkalla, keittää ja paistaa ruokia, tutuissa sisäpuuhissa!
"Ja siitä kun saat vielä rahapalkkaakin" sanoi vanha ihana anoppimuorini, joka paremmin ymmärsikin, kuin talon vanhoilliset isäntäväet hänenkin aikanaan.

On niitä muistoja kertynyt kaikenlaisista vanhoista vempeleistä. Aittojen uumenissa uinuvia pellavaloukuttimia, puutiinuja ja puisia mankeleita amerikan kirnuja veivillä ym antiikki tarvekaluja.

Vinttihuoneen ja aitan laitoin niin somaan järjestykseen kuin kykenin, alakerassa oli vain 2 kamaria ja tosi iso tupa.

Makriinalla onkin isot tilat ylläpitää, ehkä olisi siivousapu jo tarpeen Sinulla?
Jakaisit kustannukset poikasi kanssa, jos yhdessä asutte, eihän yöunet sais siivoushuolista turhaan kärsiä!

Kerran kk perussiivous ei voi maltaita maksaa, ja riitti hyvin isommassa asunnossamme mieheni sairausaikana.

PS,
Miaelinalle kiitos eurooppahymnin sanoista,
ihanat, sanoja en ollut ennen lukenutkaan!
1
Ilmoita
Aurinko herätti minut eilen saaden touhuviettini vauhtiin.

Olen ollut mökillä eilisestä iltapäivästä lähtien. Järven vesi on vielä muutaman metrin päässä laiturista, mutta sadevesisaavit olivat keränneet saunaveden. Sauna siis lämpeni ja ilta-aurinko ilahdutti saunankuistilla istuessani ja Indian Pale Lageria naukkaillessani. Iltapalan jälkeen kipusin ylisille, ulkoilma raukaisee ja unten mailla olin kymmenen korvilla. Aamulla nautin kahviaamiaisen ulkona auringossa se oli kesän avaus sillä mökillä nautin aamiaisen ulkona, aina kun sää sallii.

Hiukseni olivat kuin samettia kun harjasin niitä aamulla. Sadevesi teki hiuksistani ihanan pehmeät. Linnut laulelivat pihapuissa kun istutin orvokkeja ruukkuihin. Nostan ne kuitenkin vielä sisäkuistille yön ajaksi suojaan.

Tuuli on vielä kylmää joten työhanskat tarvitaan ulkohommissa. Mökkikelsiturkkikin on tarpeellinen vaikka auringossa tarkenee.

Iltapäivän makoilin laiturisohvalla. Auringossa tuli villapaidassa kuuma ja kun aurinko meni pilveen villapaita oli tarpeen.

Paistoin mehevän pihvin jonka nautin laiturilla.Se olikin sitten ihanuuden loppu. Sappi alkoi kiukuttelemaan ja oli lähdettävä lääkekaapille.

No, nyt sappikivi (timanttini) on rauhoittunut.

Huomenna on P.n taloyhtiön yhtiökokous. Isännöinti on nyt ulkopuolisella isännöinti-firmalla ja hallitus vaihtunut.

No, saamme aidat, jonka jälkeen kenelläkään ei ole asiaa osakkaiden rajattuihin piha-alueisiin. Kaadettujen puiden tilalle istutetaan uudet puut. 

Kyllä sitä saa nyt ihmetellä kuinka kalliin sopan entinen taloyhtiön hallitus keitti.
1 VASTAUS:
Minulla ei tietääkseni ole sappikiviä kun ei kerran palperoitakaan vattalaukun kohdalla. Kuitenkin voilla ruskistaa vaikka herkkusienisilppua niin johan alkaa närimään. Harvoin on kuitenkaan tarvinnut närimislääkkeitä kuten Rennietä käyttää.
Päivän puuhista sen verran että sen pikku Husqvarna-sahan vetonaru teki tylttyset: jousi ei vetänyt sitä takas.
Husky on kuitenkin länsinaapureiden tekemä. Sillä 4 mm:n kuusiokoloavaimella vetokotelo avautui. Siihen oli kertynut rasvaa ja likaa.
Keskiruuvia löysäämällä jousi tormistautuikin käyttökondikseen. Oma päänruuvikin siitä hyvästä itsetunto ilahtui. Pärryytin isot rankapuut klapin mittaiseksi. Kukkasipulit näkivät toimet hyväksi, kun ne vapautuivat auringon valosta nauttimaan.
Niin niin ne tikkukäsivarret. Isompi huoli 'pikkuhurskaisesta'. Sehän nukkuu jo mielestään ansaittua seniilin untaan. Mutta kuluneen sanonnan mukaan näillä sitä mennään.
+Lisää kommentti
Huomenta sateesta, rauhoittavasti pisarat ikkunalautaan rummuttaa, harmillista kuitenkin, kun on lähdettävä sateeseen, tosin vain autolle pieni matka.
Eipä tässä sokerista olla;)
Ainot voivat tänään juhlamielellä olla, onnea!

Olet varmaan melkoisen uupunut Makriina, jos koko talon siivosit, kun sini-sirkku kertoi ison olevan talosi.
Jotain muistan minäkin sinun talostasi kertoneen, mutta tuo muisti ei kaikin ajoin pelaa.
Aika oudolta tosiaan näyttää, kun pelkkiä anonyymejä vain näkee, no onhan joku uskalias nimi merkilläänkin, minusta olisi huomattavasti mukavampaa näin olla kaikkien suhteen
jos uskaltaa mielipiteensä sanoa pitää seistä sanojensa takana..
Minun makuinen on Rinne, ulkoisesti ja varmaan ajatuksinkin, hymy hellyttää;)

Kyllä on "kissanpäivät" korpikirjailijalla, vaikka puuhaakin varmaan riittää.
Kyllä se elämä luonnon keskellä on jotain aivan ihanaa, voimia siinä kerää kaikkeen eloonsa, kun väliin löysemmin ottaa.
Sadevesi, kuin myös järvivesi tekee ihmeitä hiuksille, sinulla onkin vahvat hiukset.
Ikävä tuo sappikivi vaiva, vielä en sitä ole kokenut

Oodi ilolle, kiitos miaelina, samaa mieltä sini-sirkun kanssa.

Onhan ne maatila työt raskaita, voin ihan hyvin sen uskoa, vaikka vain sivusta olen seurannut.
Kaikessa elämässä on omat haasteensa, toisilla käy kaikki helposti ja samojakin tehdessä toiset uupuvat
Muistoja niitä kertyy, joskus huonojakin, mutta onneksi aika kultaa, kuten sanotaan.

Hurskaisella noita puuhia vaan riittää ja huoliakin, ei yksin ohuet käsivarret huolen aiheena;)
Älä välitä, kaikki on hyväksyttävä ja kaikki on kuitenkin melko hyvin.

Koneeni hulluttelee ja en tiedä mitä sille tein, kun koko ajan puhua pälpättää ja kirjoituskin isoja kirjaimia suoltaa, no jospa saisin lähtemään kuitenkin, mukavaa viikonlopun alkua!
1
Ilmoita
Hyvää keskipäivää tänne kahvipirtin pöydän äärelle, mihin hetkeksi istahdan kahvi tilkkani kanssa. Onnistuin hetki sitten saamaan ulos ravisteltua ison ampiaisen, joka surffaili ja surrasi tuulettaessani olohuoneessa.
Pyyheliinaan sain sen nätisti siepattua, väsyihän se ison ikkunan tutkimiseen , ja ravistamalla pääsi takaisin omiin luontopuuhiinsa.

Pihalla on parasta'aikaa niin vehmasta juuri nyt, että kukkien meden hakuhan niillä on mielessä! En tunne näitä kaikkia lajeja, etupihalla on rivissä korkeita lehtipuita, joiden isot pallot kertovat kukinnan jo olleen.

Kaikki pienimmät ötökätkin heräilee, eilenkin illalla pikkuriikkinen hämähäkki kiipesi läppärin ruudulle tutkimaan taustakuvan auringonnousua vuoren takaa,...ja minä ihmettelemään, mites se kursori noin liikkuu 😊)) Siinähän kummatkin taidettiin ihmetellä,..
Ja'a, viikonlopun ruuanlaitto onkin nyt ajankohtaista, joten jatketaan tarinointia toiste, heippa!
1 VASTAUS:
Tätä se luonto odottikin, lauhaa ilmavirtaa ja tihkusadetta. Kyllä nyt lehti pompsahtaa puihin ja ruohikot jo vihertävätkin.
Joillakin aikaisin pesintänsä aloittavilla lintulajeilla jo poikasetkin, kuten sinisorsaemolla. Kuulin tän radiosta eilen.

Hiukan pihalla puuhailin. Kun kaupasta tulin, lämmin tihkusade alkoi. Kun ruoka ja unimaittaa ja kolotuksia voi yrittää erilaisilla geeleillä pienentää, mikäs se on tosiaan ollessa.
Meillä aurinkoriippuvaisilla naama ei niinkään aurinkoisena loista, mutta huomiseksi on luvattu taas kaunista säätä, ehkä meillekin.

Hommaan ulkopuolisen siivoojan pitämään sisätiloista vähemmän asutun näköistä. Parissa viikossa he saavat jo paljon aikaan.
Siivousyrityksetkin ovat kai ylityöllistettyjä. Yritän yksityistä naisihmistä palkata. Osaan kokata ja siivotakin, mutta se ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta. Niin.Hurskaisella on laaja-alaista saamattomutta. Valitettavasti.
+Lisää kommentti
Jääkiekon MM- Suomi-Canada kisassa sai Suomi juuri 2 - 1 johdon, Ilomäen hauskassa maalissa, pallo pomppi kuin iloisesti kuin haluten maaliin~~~ 😊 jatkuu,..
sini.sirkku
1 VASTAUS:
PS. Voitto tuli 3-1
Hyvä Suomi leijonat!
+Lisää kommentti
Aamupäivä oli täällä ihan hyvä, pilvinen kylläkin. Tulikin vipellettyä
ikäisekseni ihan riittävästi. Heti aamusta labraan, ohjeistus tuli puhelimella.
Kohtuullisella jonotuksella selvisin, noin tunnin istumisella. Tuskinpa
mitään ihmeellisempää löytyy. Hyvähän se, että haluavat tarkistaa, en
ole "ehtinyt" valittaa vaivoistani.
Kun vielä vähän eri suunnalla olevassa marketissa pistäydyin, tuli kävelyä
ehkä n. 3km. Eipä tuossa ongelmia ollut, mutta riittävästi jaloittelua ikään
nähden. Lienen Pirtissäkin vanhimmasta päästä. Niin se menee kun Skillan
päätteli:" -Kaikessa elämässä on omat haasteensa, toisilla käy kaikki helposti
ja samojakin tehdessä toiset uupuvat." Kyllä niitäkin vertailuja tulee itsekseen
tehtyä. Otoksethan ovat näkyvillä, vuosikymmenien aikana tutuksi tutuksi
tullut joukko, joka on hupenemassa. Eipä minulla ole syytä olla katkera, vaikka
askeleeni lyhenevät. Hyvinhän tuota ikää on kertynyt ja sillehän ei mitään voi:)
Toistaiseksi menoni jatkuu:))
Iltapäivällä alkoi vettä ropsutella ja tulee vieläkin. Hyvää jatkoa!
1
Ilmoita
Kamala sentään, olen kirjoittanut harhaanjohtavasti, sillä en minä koko taloa siivonnut, vaan katsoin, ettei joka paikka ole irtotavaran peitossa! Minulla kun on sellaiset itsekseen levittäytyvät esineet, kuten silmälasikotelo, kännykkä ja kasat villatakkeja, kirjoja, lippusia lappusia. aikakausilehtiä jne. jotka vaeltavat sinne tänne ihan omia aikojaan. Saan niitä sitten ajaa takaa ja palauttaa paikalleen.
Oletteko itse huomanneet, kuinka viekkaita ne saattavat olla?
Luotan siivousfirmaan minäkin, se tulee kerran kuussa.
1
Ilmoita
Huomenta pilviseen, mutta melko lämpimään aamuun, kaksitoista astetta tällä hetkellä.
Tytär ja vävy tulevat kohta hakemaan, käymme haudoilla ensin ja sitten Kuopiosta saapuu tyttären perhe ja yhdessä vietämme äitienpäivää etukäteen.
Tyttär haluaa jo mökille tänä iltana, siksi ennakoimme tapahtumat ja samoin poikani luo tänään samaa asiaa hoitamaan, eli hekin haluavat huomisen päivän tänään viettää, minulle sopii.
Osmot tänään juhlinnan kohteena, onnea!
1
Ilmoita
Voi hyvä ihme miten minun sormet liikkuvat, kun en ehdi viestiä loppuun saattaa, levottomat ovat sormetkin.(tai kone ilkeilee)

Makriina noin käy minullakin ja eilen väsyneenäkin yritin siistiä paikkoja, kun laulukeikoilta kotiin pääsin.
Vielä olen yrittänyt siivousta oma toimisesti ja hävettää sanoakin, että miksi en niin tekisi, kyllä näin pienet tilat pitää kunnossa pystyä pitämään, eri juttu noiden isojen talojen kohdalla.
Monesti kyllä toivoisin, että pienempi asuntoni olisi, vaikka nyky normien mukaan ei iso olekaan.

Eipä nyt ruveta kilpasille iän kertymisestä ynnämuu, minusta tuntuu, että nämä kertyvät vuodet ei suuria eroja meissä tee, onko kaksi vai kolme vuotta eroa iässä, sitä ei huomaa näillä kymmenillä.
Hienoa, että kuitenkin jaksamme vielä viestejä jättää ja oma toimisia olla, katselin eilen siellä saattokodissa, miten ikävä onkaan ajatella, että se viimeinen sijoitus on.
Kaikki siellä olijat ovat lopun elämänsä siellä, kunto sellainen, että ei muualla pärjää.
Kyllä siellä viihtyisää on ja hoitajiakin riittävästi, omaiset käyvät kiitettävästi siellä olijoiden luona.
Tuli keskustelua kuolemasta ja eräs ystävätär sanoi, että ei ole edes miettinyt moista, minulla jo aika usein mieleen tulee.

Suomi todella voitta, kun minä vilkaisin oli 1-1, no kai se hieno voitto oli, minä siirryin katselemaan lasten kisoja;)

Sini-sirkku puhuit luonnon heräämisestä, kyllä se nyt vauhtia sai, kun vettä on tullut, naapuri pihassa tuomipihlajat alkavat kukinnon.
Minulla oli ja on kai se vieläkin tuomipihlaja mökin pihassa ja se on kaunis kukkiessaan ja marjat syksyn tullen myös väri iloa antavat.

Paras se on siivoja palkata, saat kerralla siistin kodin ja sitten meneekin aikaa siistinä pysymiseen, ainakin jos muistat jälkesi kuntoon laittaa hurskainen.
Mikä kumma onkaan, että nuo avarat tuppaa jäämään vääriin paikkoihin, kuten nyt Makriinakin mainitsit.
Ulkotyöt varmaan paljon mukavampia näin sään lämmetessä, teille talollisilla ja nautinto on ikkunastakin katsellen kesän tuloa ihastella.

Nyt alan valmistautua kuntoon hakijoiden saapumiseen, olen aina valmis aikanaan, minua ei tarvitse naisten tapaan odotella.
Nuttu niskaan ja menoksi;)
Oikein mukavaa äitienpäivän aattoa vielä ehtii kakun ja muutakin tarjottavaa hankkia.
1
Ilmoita
Huomenta pirttiläiset! Olen jo aamukahvit nauttinut, mieheni oli sen jo keittänyt, miten hyvää se onkaan! Ajattelin, että kuinka vaikeaa se oli sota-aikana, kun kahvia ei saanut, jotain sikuria oli ja rukiinjyviä paahdettiin, silloin en toki itse vielä kahvia ollut tottunut juomaan.

Orvokit istutin jo hyvissä ajoin, ajattelin, kun tuli kovat pakkaset, että kuinka ne pärjää, mutta hyvin, vaikka luntakin satoi jossain välissä, ettei paljon kukkia näkynytkään!
Sieltä ne vain terhakkaasti nosti päätään!

Eilen tuli postin mukana jo Äitienpäiväonnitteluja rakkailta lapselta ja koko perheeltä!
Olivat hiljattain pääsiäisenä . että nyt lastenlapset ja mies saa helliä äitiä!

Luonto on jo nin vihreä, yöllä on sadekuuro kulkenut, eilen oli ensimmäinen nurminon leikkaus ,
ja se tuoksu voittaa kaikki hajuvedet!
1
Ilmoita
Oli kiva kuunnella kahden kurjen vuorokeskustelua tänään aamusella.
Toinen lensi länteen päin, huudellen kait vaimolleen: hei, mennään tuonne järven suuntaan, mutta pysähdytään vähän tuossa luoman varrella, siinä on kaunis paikka ja aurinko siihen kohta rupeaa paistamaan!
Toisen ääni kuului kauempaa, mutta sain selvän, kun tarkasti kuuntelin: Joo, levähdetään vähän, sitten lennämme järvelle, siinä ranteessa voisimme lounastaa, siinä on aina puolukoita, karpaloit ja kaikkea hyvää, seuraan sinua!
Sinne häipyivät taivaan sineen, varmaan heillä oli hyvä päivä!
1
Ilmoita
Arviolta satapaäinen hanhiparvi lensi lännen suuntaan. Etsivät kai ruokailupaikkaa. Melkoinen kaklatus niillä muuttolennon aikana. Toivotan niille aina hyvää matkaa.
Innostuin kun pieni konesaha käynnistyi. Sain sahatuksi sellaiset pöllin pätkät sahaamalla ne puoliksi halki. Sitten kiilakirves riitti jo pilkkomaan loput.

Sen verran ripeksi vettä että katsoin paremmaksi siirtyä katonalushommiin eli pientä iltapalaa nokkimaan ja valkeeta tulipesään laittamaan.
Ja kaikki minäkin uskon. Iltalehti kirjoitti ainakin äitienpäivän olevan poutainen. Aamulla sen siit näkee. Lipun kuitenkin nostan tankoon vaikka se roikkuis kuin hantuuki naulassa. Maitokaakao tekee niin ja niin hyyvää! hurskainen.
1
Ilmoita
Onnellista äitienpäivää, sateista ja ukkostanutkin on, eilen illalla saunassa oltiin kun räiski ihan kunnolla.
Tytär soitti ja sanoi yölläkin olleen ukonilma, sitä en joutanut kuuntelemaan, nukuin sikeästi.
Syöty ja juotu on äitienpäivän merkeissä ja sukua nähty melkoisesti, vain Ruotsin lapsonen perheineen puuttui.

Orvokki kestää pientä pakkasta, näkyi haudoillakin niitä istutetun, me vietiin pikkuruusut.
Koivuissa jo melkoisen suuri lehti ja nurmikot viherjöi, sateen jälkeen raikas tuoksukin ilmassa.
Lämpöä tällä hetkellä kymmenen astetta, ei kovin lämmintä, mutta toivossa kuitenkin lämmintä säätä saatavamme.
Muistelen, että useimmin äitienpäivä kaunis on ollut, mutta eihän mikään ole kuin ennen.

Kyllähän elämä taivaan kannen alla on vilkastunut, lintuja lentää mitä erilaisempia, kaikkia ei edes tunnista, en ole yhtään auraa vielä nähnyt lentävän kotini yli, taitavat muuttaa väliin reittejäkin, syksyllä aina parvia useimmin näkee.
Kyllä ne aina tervehdyksillään mielen ilahduttavat.

Liput liehuvat täälläkin päin komiasti ja varmaan monessa kodissa äitejä juhlitaan ja onhan ne valtakunnalliset juhlatkin katsottavissa.
Yhtä juhlaa tämä elämä onkin, kun suomen leijonat taas voiton korjasivat, kuulemma, en katsonut kuin eka erän.
Jokohan puun teko hurskaiselta loppui, vai vieläkö hankit lisää pilkottavaa, paljonhan sitä tarvitsee ja talveen on varauduttava.
Intoa vaan vaikka siihenkin hommaan.

Nyt jään odottelemaan auringon esiin tuloa, sitä on vähän tänne lupailtu, oikein mielukasta päivää kaikille;)
1
Ilmoita
Tänään on ripotellen ovikello kilissyt. Juhlapäivä, äitienpäivähän se
meillekin on liikettä lisännyt. Minä nyt tietenkin olen hiukan sivuosassa.
Hyvä näin!
Eilen oli aikomukseni saunan jälkeen viestejä väsätä. Rojottelin
saunanlauteilla pitkään, tuli veltto olo ja niin kirjoitteluni jäi.,

SkillaN oli sitä mieltä, että ei ruveta kilpasille iän kertymisessä, kun mainitsin
iästäni. Niin. . . mitäs kilpailua se on? Jokaisen aloituspäivä elämän
taipaleelle virallisesti kirjataan. Siitä sitä tasapäisesti mennään ja aikaa
kuluu. Ero pysyy samassa kirjanpidon mukaan. Joillakin voi mennä
enemmän kituuttaen, joillain kevyesti liihoitellen. Eihän siinä iästä
kisailla, eikä se auta:)) Enpä nyt kovin vakavasti tätä puheenaihetta ota.

Nyt aurinko paistaa rojottaa täysillä. Lähden kipasemaan pienen lenkin.
1
Ilmoita
Äitienpäivä on kääntymässä iltaan.

Seurasimme ikkunasta teetä ja mansikkatorttua syödessämme naapurin leskeä, joka kottikärryllä työnsi isoja koivupölkkyjä talteen takapihan patiolleen.

Yhtiökokouksessa perjantaina näet päätettiin, että kukin  osakas  saa ottaa viime syksynä kaadettujen etupihan koivujen pölkkyjä. Heti lauantaina aamusta alkoi entisten  isännöitsijän ja sihteerin  puiden hamstraus. Eivät he kokouksiin osallistu, mutta puheenjohtajan ja uuden isännöitsijän välityksellä laittavat vaatimuksia uudelle hallitukselle. Eihän niitä heidän vaatimuksia noteerata kun eivät itse ole paikalla.

Lauantaina kaikki pienemmät pölkyt naiset keräsivät autojensa peräkonttiin ja veivät mökeilleen. Tänään sitten hamstraus jatkui isompien pölkkyjen osalta.

Meillä ei ole kiirettä, emme toki jaksaisikaan jälelle jääneitä isoja pölkkyjä siirrellä, niin jos niitä nyt sattuu jäämäänkään.

Ihminen on omituinen hamstraaja.

Sää on ollut pilvinen ja tuulinen. Ei meillä sen kummenpia äitienpäiväjuhlia ole vietetty. Esikoinen viestitteli äitienpäiväonnittelut heti aamusta ja kuopus soitti iltapäivällä. Söimme parsaa päivällisellä, lisuina sienikastiketta, lapin puikulaperunoita ja salaattia, niin ja se mansikkatorttu oli jälkiruokana.
Ilmoita
Lempeää iltaa puhtaan sinitaivaan alla. Vielä juhlistaa siniristilippu kevyesti lehahtaen ikkunanäkymässäni. Oli se aika kiva herääminen, kun lippu nousi ja levittäytyi hienoisessa tuulessa, vastaheränneenä 😁!

Ei ennen olekaan lipputanko ollut noin juhlavasti näkyvissä, joten reagoihan sitä siihen. Puhelin on kyllä soinut täälläkin:
"Mikäs se sun parkkipaikan numero taas onkaan, ja Hei Mummi mikä ovikoodi sulla on ??

Hah, kun eivät kirjoita niitä muistiin, mutta hauskaa oli tyttösten ja nuorimmaiseni kyläily, pojan perheen tapaan myöhemmin paremmalla ajalla.
Ihania mansikoita, mustikoita ja vadelmia sain pakkaseen, jaa laatikko mansikoita oli tosin tuoreina.

Lämmin ja kaunis iltapäivä oli ihan nautittavaa seurustelua, heippa :),.. sini.sirkku
Ilmoita
En tarkistanut kirjautumistani. En osannut tiedoston avulla saada viestiäni kahvipirtin sivuille. Tein harmilenkkini. En nähnyt juuri ketään enää myöhällä ulkona. On jo maanantaiyö. Nukuin tuolissa ehkä puolisen tuntia mutta yhdessä ulkoilun jälkeen uni ei vielä tule. vain anonyyminä.
Ilmoita
Huomenta viikon alkuun ja puolipilviseen, tuuliseen säähän.
Kukan päivä, onnea, kyllä tuossa puistossa narsissit jo kukkivat pian varmaan luonnon kukatkin kukkaan joutuvat, vettä ovat saaneet runsain mitoin.
Äitienpäivä meni minulta rauhaisasti, juhlimmehan jo lauantaina.
Tänään vielä itselle omistettu päivä, mutta huomisesta sitten vilkastuu.

Vitsailla yritin tuon ikä asian kanssa, noin se kuitenkin oikeasti menee, kuten sanoit, kaikilla lisääntyy yhtä jalkaa, vanhempia ei kiinni saa, eikä nuoremmat yllä omaan ikääni.
Mikäs on vanhetessa, jos kivuitta sitä tehdä saa.

Ahneiksi ihmiset joskus alkavat, tosin iso asia on ilmaista puuta saada, maksaahan puukin melko paljon.
En myönnä oikeasti hamstraavani, vaikka kahvi tarjoukset haenkin ja on tuonne kylpyhuoneen hyllylle kolme sankoakin ilmaantunut, muistelen appelsiinejä ostaneeni ja näin sain sankotkin.
Suurille pölkyille pitää olla se halkaisukone, sillä kyllä pienenee.

Nuo parkkipaikatkin joskus aika hankala isoissa paikoin löytää, ei meilläkään pihassa ole kuin kolme vieraspaikkaa, mutta toisella puolen katua alkaa suuri parkkitila, sinne mahtuu.
Kaikilla paikoin ei kadun varteen voi jättää.
Marjoja on mukava syödä välillä vaikka pakastettunakin, minulla vielä muutama rasia mansikkaa pakkasessa, kohtahan sitä saa tuoreena.
Olen aika hyvin kuluttanut pakkasesta, sain yhden pakkasen pois jo päältä.

Aika ikävää kun joutuu miettimään kuka viesti takana onkaan, kun tuo anonyymi tuli käytäntöön, mutta jonkun asteista uteliaisuutta sekin, hyvä kun vaan viestejä tulee.
Eikös se yöllä kävely saata olla vaarallistakin, ainakin liikepaikoilla?

Nyt sitten jotain järkevää ja hyödyllistä tekemään, joka päivä ei voi laiskotella, kivoja jatkoja kaikille pirtin ystäville.
1
Ilmoita
Iltapäivää kahvipirttiin!
Kiiruusti piti tulla kahville, kun Soukan rannassa yllätti vilu istuissamme ystäväni kanssa harmailla puupenkeillä jutellen. Aikahan meni kuin siivillä, vaikka ei kahvila "Katiska" ollut vielä avannutkaan, mutta ulkotilat on kyllä ympäri vuoden käytössä. Kyydillä pääsin kivasti kotiin, vaan ei ennättänyt tulla keffeelle, kun oli vakuutusasiamies tulossa tapaamiseen.

Aina naurattanut tuo 'kuppilan' nimi Katiska, kuin tyttösten pyydys olutmainos oli vissiin jossakin, mutta ihmeekseni se onkin ihan siisti paikka, ruokineenkin, vaikka pieni onkin! Ulkopöytiä on paljon, onhan se mukavaa saada jotakin suuhunsakin uimarannoilla, kyllä siellä kesäisin grilli on tuoksunut.

Minä vaan munkkikahvit kesäisin, mutta nyt nautin kupposen kanssanne täällä, ja suunnistan sitten lämpimään suihkuun kylmine varpaineni,..moikka taas ,...😁))
1
Ilmoita
"Katiska" rantakuppilan nimenä on ihan erinomainen:) Sisältää tarpeellisen
tiedon. Minua on kiusannut viimeaikoina puhelinmyyjät. Niitä on riittänyt,
myydään sähköä ja kaupataan remonttia puhelimella ja ovilta. Kyllä siinä
hyvähermoinenkin ärtyy - kuten minä:)
Tänäään oli ylen sivulla juttua huijareista, jotka myyvät erikoisesti vanhuksille
sitkeästi puhumalla, väsyttämällä, huomamattavasti ylihintaisia ja tarpeettomia
remotteja. Eräs asiantuntija esitti, että yli 65 vuotiaille puhelin- ja ovimyynti
pitäisi kieltää. Voisin hyvinkin ajatusta kannattaa, vaikka en koe olevani
vaarassa. Kiusantekona koen jatkuvat soittelut ja sisälle pyrkijät. Muuten,
huomattava osa avoimiksi ilmoitetuista työpaikoista on myytityötä. Provikka
palkalla varmasti vaihtuvuus on suurta. En ottaisi mokomaa työtä vastaan
vaikka olisin puolta nuorempi:)

Hamstraamisesta puheenollen, käytän alennusmyynnit hyväksi. Pilaantuvia
tarvikkeita tietysti rajoittaen. Tänään oli lohta 6.99/ kg. Kävin vaikka entistäkin
on pakastimessa. Muutama päivä sitten päättyi kahvitarjous, sain siitä erästä
tusinan pakettia. Kyllä marketti oli varautunut, monta tarjouskasaa jäi myymättä.
Minusta siinä ei ole pahaa, jos tarjouksia hyväksi käyttää. Ämpäreitä en sentään
ole jahdannut:) Hyvää arjen alkua!
1 VASTAUS:
Oho, kaksitoista pakettia kahvia. Pidätkö torikahvilaa vai mihin upotat moiset määrät?
+Lisää kommentti
Jos oikein muistan, aamukahdeksalta oli meillä poutaa. Kun toimeen ehdin, oli jo iltapäivä. Sellaista vesitihkuakin ilmassa.
Päivällistä laittaessani puhelin soi. Nainen oli nuorten mielenterveystyön asialla. Sanoin että on huono aika puhua. Lupasi myöhemmin palata asiaan.

Niillä kerääjillä on aika rankat pyynnöt, melkein 30 € pienin almu. Niin ja nimihän jää heidän rekisteriinsä jos mukaan lähtee.
Nihkeän nahkeasti ulkotöitä yritin kniivittää. Niitä SkillaNin mainitsemia kipuja ei tänään tuntunut.
Se jokapäiväinen maidonhaku tänäänkin. Kurria, eli rasvatonta ei pitäisi kitata niin paljoa. Vielä viime hellekesänä maitoni happani ovilokerossa.
Sitten hokasin että peräseinässä on pientä jäänmuodostusta. Lankkupullossa maito kiinni sekä takaosaan että sivuseinään. Sillai se säilyy.

Uusi viikko taas aloitettiin. Näinä päivinä Utsjoella aurinko ei enää laske moneen viikkoon. Kumman nopeasti valo valtaa pohjolan.
Katselin netistä eurovaaliehdokkaita. Sieltä löytyi. Ylihuomenna ennakkoäänestykset jo alkavat. Kai sitä pitää käydä numero laittamassa paperiin. Hurskainen tässä.
1
Ilmoita
Ehtoota täältäkin@

Kävin minäkin klo 20.00 jälkeen säästöostoksilla Prismassa. Ostin 500 g kylmäsavulohipakkauksen, 500g kanafilettä, kaalisalaattia, herkkusieniä yms. miinus 60% hintaan. Olivat onneksi alkaneet Prismassakin Fatzerin paistotuotteita ale kaupata.

Kahvitarjousta Juhla Mokkaa 3-pakettia 9.00 e käytin eilen hyväksi.

Päiväni alkoi hierojalla josta ajelin kierrätyskeskukseen kuhan häntä ostoksille.
Neljä nukkea, kolme euroa.

Muuten päivä on mennyt mökillä ja kirkolla kuleksiessa. Vesi on jo noussut laiturin alle.
Se on kohta talviturkin heiton aika.

Olen minimoinut puhelinmyynnin. Kännykässä on kaikki tärkeät puhelinnumerot enkä vastaa tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin. Ei ne jaksa monesti yrittää, jättävät rauhaan.

Tällä viikolla menen taas äänestysporukan kanssa hoitamaan laitosäänestystä.

Sitten ollaankin jo viikonlopulla. Lupasivat tännekin lämmintä, joskohan tulisi, katsotaan.
1 VASTAUS:
Eduskuntavaalien äänestysprosentti tulee jäämään meillä ennätyksellisen matalaksi. Niin arvioidaan.
Jopa eduskuntavaaleissa 28 sadasta äänestyskelpoisesta jäi nukkumaan.
Äänestän kaikssa vaaleissa.
+Lisää kommentti
Huomenet nyt tiistai aamuun, onnitellaan tänään Tuula nimisiä, heitä tunnen useammankin, pitää muistaakin onnittelut laittaa.
Puolipilvisenä ainakin näin aamusta päivä näyttää alkavan, lämmintä tllä hetkellä kahdeksan astetta.

Noista kahvila nimistä tuli mieleen juuri lehdestä lukemani Konttikahvilarannan tuntumassa, mikä on tässä aivan lähellä, veneilijätkin voivat käydä sen anneista nauttimassa.
On ollut jo muutaman kesän, nyt vaan sai luvan sisätiloille ja voi jatkaa myöhempään syksyllä.
Nuori yrittäjä pääsi finaaliin valtakunnan tasolla, hänellä monella paikkakunnalla näitä kahviloita.
Tämäkin paikka on käymättä, vaikka ihan kiven heitonpäässä on.

Kuuntelin samaa ohjelmaa radiosta mistä ynnämuu mainitsit, monia esimerkkejä noista asioista tuli, mutta myös onnistuneita tapauksia oli, näin kertoivat.
Eräs mies kertoi saaneensa rehellisisä vastauksia kodin kunnosta ja kehui työn jäljen olleen erinomaista.
1
Ilmoita
Taas karkasi, en tiedä mitä aina hosasen, että lentoon lähtee.

Vielä tuosta tarjoamisesta ja huijauksista, tässäkin asiassa paha kello kauas kuuluu ja leimaa kaikki soittelijat.
Minulla ei huonoja kokemuksia ole ollut, tosin lehtiin melkein kauppani liittyvätkin.

Hurskaisen maidon juonti on aika mittavaa, jos vertaa minun maidon kulutukseen, korkeintaan litra viikossa, jos en jotakin maitopohjaista ruokaa tee.
Juustoa syön aika paljon, rahkaa ja kreikkalaista jugurttia menee kohtuudella, kai ne maidon tarpeen täyttävät.
Oikein kiva, että kivuton oli päiväsi, kyllä noita soittelijoita myös noihin kohteisiin löytyy mistä mainitsit, joskus mukana olen, joskus kieltäydyn.

Tarjoukset ostan aina kun sopivaa löytyy, prismassa en käy useinkaan, on matkaa vähän enemmän ja tarvitsemani löydän citymarketista ja tuos pienestä K-kaupasta.
Aivan hyviä ovat tuotteet olleet, en ole koskaan löytänyt epäkelvollista ja joku euro on säästöä tullut.
Ajattelin käydä heti eka päivänä äänestämässä, kun en tiedä missä olen muuna aikana ja kerhomatkan varteen sattuu äänestyspaikka.

Kaikissa vaaleissa olen minäkin velvollisuuteni suorittanut, aina ei ehdokkaani ole päässyt läpi, mutta suurilta osin kumminkin.
Eduskunta vaalien jälkeen ei onnistanut, vaali laskennassa sattuneen kömmähdyksen vuoksi, ensin iloittiin että onnisti, mutta uusinta laskenta pilasi asian.

Tänään laulamaan ja muuta ei sitten olekaan kiikarissa, laitan tämän nyt heti lähtemään, saattaa olla, että kone kokee tarpeeksi on höpinää ja työntää ulos ilman lupaani;)
Aurinkoista päivää, paistaa se pilvenkin takaa;)
1 VASTAUS:
Niin se aurinko paistaa pilvien takaa ja takanakin. Sitäkään ei aina tulla ajatelluksi että melkoisessa karusellissä me oikeesti olemme mukana.
Kun maapallo kiertää radallaan hiukan vajaat 30 km sekunnissa, niin sadassa minuutissa = on 1 minuutti 40 sekuntia. Siinä ajassa jo lähes 3000 km.

Ei sitä käytännössä huomaa, mutta niin ovat kirjanoppineet laskeneet. Heräsin ehkä klo 07 tienoilla. Silmänkantaman päässä on sähkökello isoin valokirjaimin aikaa näyttämässä.
Kun ei ollut aikataulutettua menoa, jatkoin untani kun ohutta univelkaa on olemassa. Kellon aikaa ei saa katsoa, jos nukkuaa haluaa.

Oikeasti "sorsalla" käynti se herätti. Sen tarpeen yliaktiivisuus syö miestä - ja kuulemma naistakin, joskus. Olen tietyn elimen laserointijonossa. Netissä mainostetaan että on siitä apua.

Toinenkin vaiva tänään kiusasi. Siihen olisi riittänyt muutaman minuutin raspaaminen; vasaravarpaan päälle on kasvanut känsä. Sen ohentaminen ihonhoitoraspilla vähentää painetta ja kipuakin.

Tähänkin pikkuvaivaan kävin ortopedillä. Katsoi että varvas joutaa poistaa. Päiväkirurgiatoimia tämäkin. POKS näitä meillä päin hoitelee.
Mut ahkerasti mie omppopuun leikkauksesta kasattuja oksin niputin monta tuntia. Muovinaru ympäri ja nippu katetun pinon päälle kuivumaan. Oikein hyviä tulisijoja sytytettäessä.
Oksasilppurikäsittelyssä niistä tulisi hyvää katetta vaikka marjapensaiden juurille. Mie sitä laitetta en ikinä hanki, turhaketta.

Näen unta lotterivoitosta. Sitten kilauttaisin vain kaukolämpöyhtiölle ja tilaisin kakelämpöyhteyden...ja huoltovapaan pellikaton ja ulkoseinien sadanvuoden vanhat sahanpurujäänteet imuri autoon + hiirille kelpaamatonta eristettä tilalle, uusien päällipaneelien taakse...
Varaudun siihen että ukkospilven päältä katson kun kauhakuormaaja repii taloa hajalle. Isolle osalle haihatteluhaaveista niin käy.

Toki huonompiakin asumuksia suurkaupunkien slummialueilta löytyy kuin Hurskaisela, mutta onhan näillä ihmisillä lievemmät talvilämmötkin. Ja taas ja taas, hurskainen.
+Lisää kommentti
Täällä eräs" Anonyymi" aikaisemmin(klo 9.45) ihmettelee tarjouksesta
ostamaani kahvien määrää. Menee kahden hengen kahvittelussa samassa kotipöydässä.
Tietysti joskus tökkäytyy vieraitakin. Ei ne kahvit muutamassa kuukaudessa
pilaannu.
Kyllä minäkin aion äänestämässä käydä, kuten aina. Jätän äänestämisen
"oikeaksi" vaalipäiväksi. Äänestyspaikka on lähellä. Ehdokkaan valinnassa
ei ongelmia. Eihän se ääni hukkaan mene, vaikka ehdokas ei tulisi valituksi.
Meneenhän se ääni ko. vaaliliiton hyväksi.
Tänään oli kauppareissuni ilman asiaa. Ainahan jotain mukaan tarttuu. Ja
kävely on tärkein. Aika monta kiireetöntä tuttua tuli juttusille. Tuli mieleeni
että pääsenköhän eteenpäin. Ilmakin suosi hupaista vetkuttelua. Aikansa
kutakin ja eihän tässä huoli kiireitä tehdä:)
Nytkin aurinko rökittää täysillä. Hyvää jatkoa itsekullekin!
1
Ilmoita
Myöhäisiltaa@

Tulis jo lämmintä pääsis kylmän kolotuksilta. No, meneehän se näinkin ja kun lapsettaa niin keksii usia juttuja. Tekasin Hermanni Sivellinin nukkeperheeseen papan. Tuli niin lutusen papan näköinen, jotta laitoin profiiliini kuvan. Papan nimi on vielä auki sillä sen keksii P.n vanhin tytär, joka asuu Hollannissa ja jonka kanssa viestittelimme koko nukenteko vaiheen ajan.

Muuten on ollut laiskan akan päivä. Mökillä pistäydyn päivittäin. Tänään vein mökilĺe talven yli puulaatikossa olleita havupuskia, olivat menneet osittain harmaiksi. Pistin veteen, josko virkoaisivat, siirrän ne sitten rantaan.

Nyt maate.
Ilmoita
Huomenta keskiviikko aamuun ja puoleen kuuhun toukokuuta, aika rientää.
Kohta on koulujen loppumisen aikakin ja osa oppilaista lopettaa koulunsa. minunkin yksi lapsenlapsen lapsi saa ylioppilas lakin päähän pistää ja vielä ammattikoulustakin valmistuu, kaksin kertainen juhla.
Sonja nimisillä tänään aihetta juhlaan, onnea!

Turhaa sitä kaikkea väline tavaraa on hankkia, tulee kalliiksi niin omenat kuin marjatkin, aina ne on sahan tai saksien avulle saatu oksat poikki.
Onhan niistä tietysti apuakin, jos suostuvat yhteistoimintaan, mutta aika usein konstailevat, ainakin ne halvemmat.
Olisi minullakin jotain leikattavaa tuolla varpaiden seudulla, mutta olen miettinyt, että kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat;)
Lottovoittoahan sitä odotellaan, ainakin sellaista pienempää voittoa minäkin haluaisin, ehkä kuluttaisin huonekalujen verhoiluun, on aika tavalla hinnakas homma sekin.
Aina sitä kunnostettavaa löytyy, ei kovin paljon, mutta kuitenkin, joten pidetään peukkuja pystyssä hurskainen.

Aurinko täälläkin nyt paistaa, kelpaa tallustella viimeiseen kerhoon tänä keväänä, äitienpäivä merkeissä se vietetään ja kukat saavat myös alkuvuonna kymmeniä täyttävät henkilöt.
Kyllä minullakin useimmiten on monta pakettia kahvia varastossa, ei todellakaan vanhene nopsaan, voihan ne seistä minun hyllyssä samalla tapaa kuin kaupassakin.

Leppoisan näköisen ukkelin olet tehnytkin korppis, ne tekee jotka osaa;)
Kyllä se mökki vetää tähän aikaan vuodesta, vaikka paljon olisi tekemistäkin siellä, jaksaa, kun saa ihastella aikaan saannoksiaan ja nauttia luonnon ihmeellisyyksistä.
Ihmeitä se saa tuo kasviin kohdistuva hoito näin keväällä aikaan, melko kuolleen näköiset rankat eloon kääntyvät, tuleepa mieleen pelakuut, joita joskus kasvatin.

Jälleen olisi päivä normaali elämässä aloitettava ja kone laitettava kiinni, mitä muuta ehdin tehdä, kuin kerhoon taivaltaa, sen tiedän illan suussa, ainakin sauna- ilta tiedossa.
Mitähän Mielikki.mummolle ja toisille kauan poissa olleille kuuluu?
1
Ilmoita
Heipparallaa, Aurinko täälläkin alkoi oikein räkittämään, niin kuin ynnämuullakin, hänellä vain rökittää, samaa kuitenkin tarkoittavat.

Olen etsinyt tavaroita, joita en enää tarvitse kierrätykseen, kova homma, kun pitää valkata!
Mutta lopputulos näyttää olevan, etten ole paljoakaan saanut pois!
No, päivä se on vielä huomennakin.

Hyvää päivänjatkoa!
1
Ilmoita
Aloitin päivän ulkoilun ennakkoäänestyspaikalle. Ketään äänestäjiä ei näkynyt. Kotona jatkoin pienillä ulkotöillä. Jo ulkona oleminenkin alkaa väsyttämään. Pitäisi ottaa tunnin nokoset, mutta se rikkoisi unirytmin moneksi päiväksi. Niinpä sitkistelen vielä tunnin pari.

Radiota kuunnellessani siinä selvisi että useimmat puoluejohtajata haluaisivat suomelle nyt naiskomissaarin nyt kun Jyrki Katainen ilmoitti jättävänsä EU-virat tykkänään. Onhan siellä hyviä kokeneita naisehdokkaita monellakin puolueella.

Yllättäen Ruben Stiller iltapäivän keskusteluohjelmassa sai täydet pinnat meikältä kun uskaltautui Euroviisuhömpötyskriitikoksi. En ole katsonut niitä vuosiin. Nytkin maailmankuulut edustajamme putosivat jatkosta.
Eihän järjestäjämaa Israel kuulu edes eurooppaan. Kun euroviisut niin monia kiinnostaa, eipä tuo minulta toisen kautta ole mitenkään pois.

Siitä tietää että alkuikesä on kun tuomi kukkii ja ihmiset ajavat jo nurmikoitaan.
Hyvää puolenviikon aikaa ihmiset! Toivottaa hurskainen.
1
Ilmoita
Iltapäivää!
Seistä tollotin pitkän tovin kuuntelemassa torilla konserttia. Harvoin olen
käynyt. Oli ainakin melua, minun mielestäni turhan kovalle oli äänilaitteet
laitettu. Menihän se siinä:)
Kunhan kävin tervehtimässä ja ilmoittamassa, että touhussa olen vielä
mukana. Toiseen kertaan "pakisemiset:)"
1
Ilmoita
Iltaan on taas päästy@

Päiväni oli puuhakas, vaikka aamusta ei juuri oikea jalka meinannut totella liiku käskyjäni aivoista. Kävin maanantaina hierojalla. Niska hartiahieronta toimii hyvin ajatussolmujen laukaisijana, mutta alaselkäpä suuttui kun ei saanut hierontaa.
Kipu selästä säteilee oikeaan jalkaan, mutta makkuuttamallahan se vain pahenee niinpä läksin pihatöihin mökille.

Kivikkopuutarhaan heittelin vedettömästä rantakivikosta kiviä ja lisäsin multaa. Istutin havupuut ja lisäilin multaa myös kukkapenkkeihin. Talvella tekemiäni keramiikkaesineitä sovittelin kannonnokille ja rantakiville. Hain puutarhakalusteita varastosta. Liike on lääke. No, söin ja melkein simahdin.

Kotiin palatessa pistin saunan päälle, lämpö hiveli suloisesti kivuliaita jäseniäni. Pitää oikaista itsensä vaaka-asentoon ja pistää silmät kiinni. Aamulla aikaisin ylös ja laitosäänestystä suorittamaan.

Raokassee.
Ilmoita
Huomenta, kauniissa ilmassa saamme aloittaa Riian matkan ja ehkäpä kesä on siellä pidemmällä.
Taivas on kauniin sininen, oikea mummolaan meno keli olisi.
Essi on juhlinnan kohteena tänään, onnea!
Matkalaukku on jo pakattu, aina siinä on miettimistä mitä mukaan ottaa ja aina sama toteamus, aivan liikaa mukaan lähtee.
Väsyttävä reissu tulee, neljä päivää ja kolme yöpymiskohdetta, eli aina johonkin päin matkataan, mutta jospa tuon vielä kestäisi.

Koitin arvailla kuka niitä kaappeja siivoili, mutta en varmuutta saanut, siitä ikävä tämä uusi systeemi.
Kierrätykseen sitä joutavaa olisi etsittävä minunkin.

Hurskainen on oikeassa, ei nuo euroviisut jaksa innostaa, laulaminenkin on enemmän huutamista, kuin laulamista, mutta kai niin on oltava, eipä minua ainakaan kuunnella.
Kaikessa huomaa, että aivan toiselta ajan jaksolta olen ja tuntuu ,kuin huonompaan suuntaan on meno suunta kaiken suhteen, vaikka viisautta pitäisi olla elää toisin.
Kalkkis olen, mutta kaipaan entisiin oloihin, vaikka sitten kehityksen jarruna olisinkin.
Tuomet todella kukkii, kesä siitä pian on käsillä.
Kyllä mieskin voi olla komisaari, jos pätevyyttä löytyy, vaikka naisetkin yhtä osaavia.

Ihmettelen minäkin miten ihmisiä saa liikkeelle ne meluavat konsertit, minunkin nuori polvi ulkomaille moista menee kuuntelemaan, en kyllä maksaisi mokomasta.
On ehkä sen tason hommia, mihin ei inun musiikki korvani ole oppinut, oli se kuitenkin jotakin, kun Olavi Virta lauloi, sai sanoista selvän ja sävelkin sai jalan vippasemaan;))

Issiasko se korpikirjailijaa vaivaa, muistan joskus nuorempana, kun se vaiva minulla oli ja jalka oli voimaton, seiniä pitkin kävelin, mutta nyt olen säästynyt siltä vaivalta.
Välilevyn pullistumakin todettiin, mutta leikkaukseen en mennyt, lääkäri kehotti olemaan mahdollisimman kauan ilman puukkoon turvautumista ja kai se on kuivunut se pullistumakin.
Jos oikein todella kipeäksi äityy, ei siinä auta liikekään.

Nyt sitten lähtöä tekemään ja pillerit popsimaan, että ne kävelyosuudet jotenkin selviää.
Istumista tulee paljon, autossa ainakin se 600 kilometriä yhteen suuntaan, täältä kun lähdet jo Helsinkiin saa monta tuntia istua, no eipä valitusta, itse olen matkani järjestänyt.
Voikaa hyvin, muutaman päivän olen poissa, pitäkää pirtti pystyssä, mutta jos nurin menee, ei maailmaa kaada;)
1
Ilmoita
Piristävää matkaa sinulle Skillan, kyllähän pirtti pystyssä pysyy, kotimaan sitkeistä hirsistä se kyllä kestää 😄))

Niin vehmaat on ikkunanäkymäni kymmenet lehtipuut, ettei paljon tiedä asuvassa kerrostalojen pihapiirissä. Ihana näky onkin runsaat vaaleanvihreät latvukset sinitaivasta vasten....

Alkukesän raikkautta nuuhkikaa...heippa!
1 VASTAUS:
Onneksi minulla ei ollut pidempi matka edessä, koska jo aamulla terkkarireissullani mokailin. Tietenkin menin sinne liian aikaisin ja siellä vasta mietin, että oliko se aika 7.25 vai 8.25, sillä olin itse siellä jo 7.10. Kaikkihan tulee töihinsä ns. viimetipassa, joten se huoli oli pois ja tulin sieltä ulos jotain 7.30.

Sitten olin päättänyt, että tullessa haen S-marketista ainakin niitä roskapusseja, siis isoja ja tyhjennän joka ainoan vaate tavaran, mitä en ole tänä vuona tarvinnut ja tietenkin ne metalli- lasi- ja muovi ja muut roskat, mutta kauppahan aukeaa vasta myöhemmin, joten en jäänyt odottelemaan ja polvikin oli jo kipeä, koska olin sen jotenkin vääntänyt pahasti kiireissäni.

Sitten tulikin uusi ongelma, kun ajelin pihaani, niin autoni päästi jotain vinkuvaa ääntä ja siitäkös taas pelästyin, kunnes pysäytin ja huomasin, kun aurinko ei niin häikäissyt, että olin ajellut sen kolmenminuutin matkan käsijarru päällä.

Nyt on siis kaikki "kanavat" auki. Lääkärille on aika ensi tiistaiksi klo 10 ja ne saaperin jätesäkit kyllä silloin haen, koska muuta asiaa ei ole kaupoille.

Aivan ihanaa auringonpaistetta on täälläkin ja sinne terkkariinkin mennessä se paistoi loivasti juuri auton tuulilasiin päin, joka täytyisi mennä kyllä pesemään kokonaisesti, ei vain niiden pyyhkijöiden välistä ja toisisaalta, myös sisäpinnat, koska tupakoin autossa.

Olisihan tuota possakkaa ilman niitä jätesäkkejäkin, sillä on niitä minulla jo kotona, kunhan vain löytäisin ne tuolta tavaroiden alta. Usin tulee mieleeni Hurskainen, että olisimme kyllä aikamoinen pari, kun kumpikin hukkaa tavaroitaan, mutta olisihan meitä sitten kaksi löytämään toistemme tavarat.
+Lisää kommentti
" Kotikuusen kartanolle isät ammoin istuttivat,
iloks' itselleen sekä meille, sitä hellien hoitelivat!
Ja se kasvoi kauniiksi puuksi, missä lintuset laulella voi ...
...
Mutta allansa istuville sepä neuvoja kuiskia ties,
ja sen juurelta uusin toivein
taas lähtenyt on moni mies! "

* * *
Sisareni oli pikkutyttönä kuullut tämän runon ja ymmärtänyt sen loppuosan näin:
"Mutta allansa istui Ville, sepä neuvoja kuiskia ties!"

Terveisin Miaelina.
2 VASTAUSTA:
Maaseudulla sana 'kartano' tarkoittaa ulkorakennuksia, eli navettaa + tallia + lampolaa, liiteriä ja puulatoa sekä niiden pihaakin, jonne kuusi istutettiin..

Se ei siis ole se kartano, jossa asui hienostelevia aatelisia silkeissään ja sameteissaan.
Kun luin Mia Elinan palstalle tuomat Kotikuusi laulunsanat, muistin heti sen sävelenkin. Hyvä ja tarttuva, melodinen koululaulu.
Meillä kaikilla lapsilla oli hyvä lauluääni, vaikka itte kehunkin. Äidilläkin kaunis ja kuuluva, samoin isällä.

Päiväni oli erikoinen. Yläkerran työ- ja nukkumamurjuni aurinko lämmittää helteellä liian kuumaksi. Parhaillaan yli +30.
Seinälle piti raahata pitkät ja hontelot alumiinitikkaat, ne jatkettavat. Tikkaat täytyi köysillä tukea parvekkeen kaiteeseen ja toiselta puolelta palotikkaisiin.

Mut eihän siellä naulata voinut sitä vanhaa rullaverhoa. Könysin huterille tikkaille akkukoneen, siihen pienen poranterän. Isompien koukkujen kierteet purivat koukut tiukaksi. Rulla verhot sisällä ja ulkona pimensivät kyllä huoneen. Mut viileni kanssa.
Tuulisella seinällä se alkoi alapäästään liikkumaan. A pari raaspiikkiä alaliinaan niin avot, johan verhon leijaaminen stoppasi.

Iso palo tuo Porin kerrostalovahinko. Sitä uutisista ihmettelin. Kai ne selvittää mikä punaisen kukon päästi irti. Hurskaiselta hei!
+Lisää kommentti
Aurinkoista iltaa pirttiin@

Viehättävä profiilikuva Skillan.

Ekaksi oikaisen ei minulla ole iskiasvaivoja vaan L2 selkänikaman hiushalkeama ja 30% laskeuna, jotka sain kotitapaturmassa maaliskuussa 2016.

Mutta eipä onneksi vaivannut enää tänään, tein 8-tunnin työpäivän jaloilla seisten ja portaita nousten ja lasien. No, kotiin palattuani oli pakko pötkähtää pitkäseen, otin puolen tunnin tirsat.

Nyt aurinko paistaa ja kutsuisi mökille, vaan jätän väliin. Huomenna sitten aamusta puutarhakalusteiden siirtoon ja laituriolohuoneen rakenteluun.

Antoisaa Riikan matkaa, kaunis kaupunki, nauti.
Ilmoita
Huomenta pirttiläiset! On hieno ilma, aurinko paistaa ja on aika tuuletontakin!
Nyt onkin jo pitkä päivä, ainakin valoisuutta on, kun aurrinko nousee jo klo 5 ja laskee
10 paikkeilla, sen mukaan missäpäin suomea asumme!

Eilen ihmettelin uutta puhelintani, jota en saanut auki, lopuksi sain neuvon, olisiko ollut Ville, että koetappa ladata!
Olin sen hiljattain ladannut, mutta en ottanut huomioon, että käytin sitä sen jälkeen paljon, kyllä siinä virtaa kuluu. Laiton laturin kiinni ja kun katsoin, oli 0% virtaa!
Nyt taas toimiimitä parhaiten.
Täytyy vain useammin alkaa tarkastamaaan tuota virtajuttua!

Kylläpä hurskainen uskallat nousta korkeille telineille töitä tekemään!
Minä pysyn maankamanalla mieluimmin.

Skillanille kivaa lomaa, tule terveenä takaisin ja kaikille leppoisaa päivää!
1 VASTAUS:
Skillanilla on tilaisuus ja taito irtautua elämänkuvioistaan. Siinä auttaa asunto-osakkeessa asuminen.
Aviopari, joilta talon ostimme oli omien sanojensa mukaa jo hiukan liian vanha. Mies oli 76 vuotias. Hyvä ratkaisu heiltä. Muuttivat valoisaan ja tilavaan omaan kolmioon.
Muutaman vuoden jälkeen mies kuitenkin ns. siirtyi pilviterasseille. Rouva suremaan ettei hän yksin täällä enää viihdy. Oikeasti vain tontti sijaintinsa puolesta oli kunnollista.
Vanhojen talojen lisäkorjaaminen on rahan haaskausta. Hyvienkin ok-talojen hinta on nykyään romahtanut. Pankit eivät enää myönnä edullisia lainoja; monet ikäihmiset ovat vähän kuin puun ja kuoren välissä. Olisi korjaustarvetta, mutta rahaa ei ole.

En viihdy kerrostalo-asunnossa. Tässä tupsin mitä osaan. Edunsaajani pärjäävät kyllä omillaankin. Minulla ei ole lapsia. Veljenikin sanoi ettei hänen lapsensa jää taloon asumaan vaan myyvät pois siihen hintaan mitä sitten saavatkin.
Hienosta säästä saadaan tänä keväänä on saatu nauttia. Parasta aikaa nyt parhaillaan asuntotavasta riippumatta. Jo runsaan kuukauden päästä valon lisääntyminen taittuu, mutta parhaita kuukausia vielä monia edessäpäin.

Omenapuut ovat aloittamassa kukintaansa. Herukka ja marjapensaat kukkivat villisti. Näin apaattisen oloisen räkättirastasemon nurmella auringolta suojassa. Nälkäisille poikasille ei tule riittämään ruokaa, melkein lieroilla ja muilla madoilla kun elävät.
+Lisää kommentti
Iltapäivän mehuhetki, tai oikeastaa omenasmoothie vedellä laimennettuna. Jano yllätti aamupäivän askareiden ja ruokailun jälkeen, minä kun en ruokailussa käytä vettä tai maitoa.

Ehkä tuo kasvatus, ettei saa huuhtoa ruokaa alas maidolla tai vedellä on mennyt niin veriin. Ainoastaan puuron kanssa voin lasista maitoa siemaista, voisilmää en halua sekoittaa.

Lakanapyykki on taas selvitetty ja sileiksi on kuivuneetkin, joten pyykkikorikin saa olla tyhjillään välillä.
Huomenna lauantaina on rantaraitin kesäavajaiset, italialaisen miniän perheen kanssa tapaamme, kun vielä nyt sovimme paikan. Ilolla odotan kasvokkain tapaamista, ei somen pikaviestinnät koskaan voi korvata kunnon halausta!

Jaa' iso tummansininen taikamukini tyhjeni mukavasti mehusta, istuminen vaan alkoi laiskottaa, pitää vilkaista jotakin täytettä broil.rintafilétaskuun. Ai joo, pestoahan löytyy jääkaapista, sehän siihen käy, moikka!
1
Ilmoita
Olihan tänään vuoden lämpimimpiä aurinkoisia päiviä. Hupiin se hyvä
päivä meni ikkunasta vilkaisuilla ja lämpöä tarkistellessa.
Tupapäiväksihän se hupeni. Oli kasautunut sen verran "sisätöitä", että
ruuhkaa oli selvitettävä. Toki päivänokoset ehdin nuukahtaa:)
Niinhän sitä ennen nuorena sanottiin, että tänään meni hyvä päivä
hupelon konttoriin. Mutta huomenna sitten repäistään kunnolla!
Saa nähdä, toivossa on hyvä elää:) Katsellaan. . .
1
Ilmoita
Aina hienompia päiviä , niinkuin tämäkin, lämpöä yli 20 astetta, auringossa vielä enempi, kesä on jo tullut!
Pitäisi mennä nurmikkoa leikkaamaan, kasvaa aivan kohisten, ehkä odotan iltaa, auriko
ei enää ole niin polttavaa!
Eilen olin jonkinlaisessa terveystarkastuksessa, katsottiin verenpaineet ja viimeiset labratulokset, jotka tarkastaja ilkoitti erittäin hyviksi, hyvä!
Painokin oli ok. Viimeksi kysyi, koska olen saanut jäykkäkouristusrokotuksen, sanoin, että taitaa olla yli 10 vuotta.
Kysyi haluanko sen, myönsin, että taitaisi olla hyvä, hän laittoi sen sitten käsivarteeni.
Eihän tiedä, vaikka joku vihainen koira purisi, niin on se tietysti hyvä olla voimassa!

Nyt on päiväkahvin aika, kiitos seurasta!
3 VASTAUSTA:
Itse en paljon telkkaria katso, mutta jotenkin olen jumittunut tuohon "Haluatko miljonääriksi", jossa nyt kisailee juniorit ja harmi, paljon on niitä, joita en tietäisi, kun taas toiset on yllättävän helppoja, mihin nuoriso jumittuu. Mutta niin jumittuu aikuisetkin ja minulta on turha kysellä mitään urheilusta, paitsi ehkä mailojen kooska, joka oli alkukarsinnoissa junioreilta ja vain kaksi niistä tiesi.

Mutta tämänpäiväinen yllätys olikin, kun olin kaupassa ja siellä oli tietenkin kesäapulaisia ja pyysin kaksi kartonkin "sitäsuntätä" savukkeita, niin tyttö oli aivan "hoomoilasena" ja tarjosi minulle sätkätupakka toppia! Selitin, että ne on siellä alalaatikossa ja hän avasi sen, mutta totesi, että ei täällä ole niitä? Siitäpä sitten soittamaan vastaavalle, mutta onneksi viereisen tiskin tyttö tuli apuun ja sanoi, että kyllä hän tietää ja niin tiesikisn, mitä kartonki savukkeita tarkoittaa.

Aivan ihanaa, että nuoriso on saanut töitä ja auttavat toinen toisiaan, mutta kartonki sana oli viellä hakusessa ja sitä naureskeltiin yhdessä ja lohdutin, että olen minäkin nuorena mokaillut viellä pahemmin.

Itse olin joskus 19-20v ratsiassa ja tietenkin kysyttiin ajokortti ja rekisteri ote. Ajokortti löytyi heti, mutta rekisteriote on muka hanskalokerossa tietoni(mieheni) mukaan, joten selasin kaikki paperit poliisien silmien alla ja en sitä löytänyt. No, minä hain passin oloista paperia, siis tällaista kannellista pumaskaa, koska en ollut koskaan nähnyt rekisteriotetta livenä, mutta ei poliisitkaan auttaneet minua asiassa, joten papereiden näyttö silloiseen Roban poliisilaitokselle, koska asuimme Hesassa ja minut ratsattiin Kiteellä.

Toisenkin mokan tein, kun lähdin ajelemaan ja en ymmärtänyt, että bensaakin täytyisi joskus ottaa ja "paska" mieheni, oli jättänyt melkein tyhjän tankin, joten Lauttasaaren sillalle auto pysähtyi. Tietenkin siinäkin poliisit apuun, jotka työnsivät autoni lähimmälle huoltsikalle, jossa vikaa etsittiin, kunnes eräs esitti, että jos laitettaisiin lisää bensaa! Bravoo, auto lähti käyntiin!

Tyttäreni teki myös sitten iskälleen katalan tempun, koska osasi ounastella bensan loppumisen, niin sai auton pihaan ajettua, mutta siitä se ei sitten inahtanutkaan, kunnes bensaa tuli koneesen ja iskänsäkin naureskeli, että koskaan hän ei ole noin tarkkaan osannut laskea bensan kulutusta, että kotiin pääsee, mutta sitten on pakko tankata. Jokaisella ei ole kotona vara kanisteria, joten aikamoinen possakka siitäkin tulisi, mutta meillä sitä oli aina.
Kristiina23 kirjoitti:
Itse en paljon telkkaria katso, mutta jotenkin olen jumittunut tuohon "Haluatko miljonääriksi", jossa nyt kisailee juniorit ja harmi, paljon on niitä, joita en tietäisi, kun taas toiset on yllättävän helppoja, mihin nuoriso jumittuu. Mutta niin jumittuu aikuisetkin ja minulta on turha kysellä mitään urheilusta, paitsi ehkä mailojen kooska, joka oli alkukarsinnoissa junioreilta ja vain kaksi niistä tiesi.

Mutta tämänpäiväinen yllätys olikin, kun olin kaupassa ja siellä oli tietenkin kesäapulaisia ja pyysin kaksi kartonkin "sitäsuntätä" savukkeita, niin tyttö oli aivan "hoomoilasena" ja tarjosi minulle sätkätupakka toppia! Selitin, että ne on siellä alalaatikossa ja hän avasi sen, mutta totesi, että ei täällä ole niitä? Siitäpä sitten soittamaan vastaavalle, mutta onneksi viereisen tiskin tyttö tuli apuun ja sanoi, että kyllä hän tietää ja niin tiesikisn, mitä kartonki savukkeita tarkoittaa.

Aivan ihanaa, että nuoriso on saanut töitä ja auttavat toinen toisiaan, mutta kartonki sana oli viellä hakusessa ja sitä naureskeltiin yhdessä ja lohdutin, että olen minäkin nuorena mokaillut viellä pahemmin.

Itse olin joskus 19-20v ratsiassa ja tietenkin kysyttiin ajokortti ja rekisteri ote. Ajokortti löytyi heti, mutta rekisteriote on muka hanskalokerossa tietoni(mieheni) mukaan, joten selasin kaikki paperit poliisien silmien alla ja en sitä löytänyt. No, minä hain passin oloista paperia, siis tällaista kannellista pumaskaa, koska en ollut koskaan nähnyt rekisteriotetta livenä, mutta ei poliisitkaan auttaneet minua asiassa, joten papereiden näyttö silloiseen Roban poliisilaitokselle, koska asuimme Hesassa ja minut ratsattiin Kiteellä.

Toisenkin mokan tein, kun lähdin ajelemaan ja en ymmärtänyt, että bensaakin täytyisi joskus ottaa ja "paska" mieheni, oli jättänyt melkein tyhjän tankin, joten Lauttasaaren sillalle auto pysähtyi. Tietenkin siinäkin poliisit apuun, jotka työnsivät autoni lähimmälle huoltsikalle, jossa vikaa etsittiin, kunnes eräs esitti, että jos laitettaisiin lisää bensaa! Bravoo, auto lähti käyntiin!

Tyttäreni teki myös sitten iskälleen katalan tempun, koska osasi ounastella bensan loppumisen, niin sai auton pihaan ajettua, mutta siitä se ei sitten inahtanutkaan, kunnes bensaa tuli koneesen ja iskänsäkin naureskeli, että koskaan hän ei ole noin tarkkaan osannut laskea bensan kulutusta, että kotiin pääsee, mutta sitten on pakko tankata. Jokaisella ei ole kotona vara kanisteria, joten aikamoinen possakka siitäkin tulisi, mutta meillä sitä oli aina.
Kristiina 23. Sinulla on taito esittää elämä värikkäänä vaikka olosuhteet väliin kirjavia raitoja siihen tuovatkin.
Ilman finanssielämän pakollisia kuvioita olo olisi kuin ennenvanhaan kinkereillä. Niin kauan kuin asustin puolikurjissa murjuissa vuokralaisena, lainoja ei ollut.
Mitä lie v.1968 ollut kun hulluus oman kämpän ihanuudesta sekoitti mieleni.

Lainaton elämä loppui siihen. Oli siitä hyötyäkin. Vain kolme vuotta siitä, sain tupakinpolton loppumaan. Siinä avitti synnynnäinen hengityselinten tilan vaje.
Olihan se päheetä asua omassa yksiössä, uudessa kivitalossa. Hommasin lankapuhelin oikeuden, stereot ja kaikki.

Kolmevuorotyössä hyvä ratkaisu. Työkaverini sai myytyä minulle vanhan hirsimökkinsä. Voi sitä autuutta kun siellä sai keväästä syksymyöhään elää kesämökkielämää. Omenia. marjoja ja tomaatteja yli oman tarpeen.

Kun kevätaikana menin yksiöön aamulla nukkumaan kolmivuorotyöstä, tuli sydämen rytmihäiriöitä. Mökkielämä korjasi sen. Munt teki puolihulluksi sulan maan aikanan kivitalossa asuminen, kun olin Int-palveluun asti asunut metsien keskellä, isäni maatilalla.

Viime syksynä laitoin avo-ojiin suodatinkankaat. Alla on putkitettU ja 6/16 sepelillä osin peitetty uoma. Resusin tänään kasata satoja litroja tuulen, ojaan puhaltamia lehtiä kompostointia varten.

Kun söin, lösähtäminen oli valmis. Sellainen kotiparturi, jolla saa kaulasta ja ohimoilta karvat ajettua, oli sökähtänyt. Tokmanni myi jonkun roskopin tilalle. Nyt säilytin takuulapun mahdollista palautusta varten...päälaella ei ole sitten kapinan jälkeen ollut mitään elämää.

Kesähän siellä olee. Nautitaan edes siintä!
Kristiina23 kirjoitti:
Itse en paljon telkkaria katso, mutta jotenkin olen jumittunut tuohon "Haluatko miljonääriksi", jossa nyt kisailee juniorit ja harmi, paljon on niitä, joita en tietäisi, kun taas toiset on yllättävän helppoja, mihin nuoriso jumittuu. Mutta niin jumittuu aikuisetkin ja minulta on turha kysellä mitään urheilusta, paitsi ehkä mailojen kooska, joka oli alkukarsinnoissa junioreilta ja vain kaksi niistä tiesi.

Mutta tämänpäiväinen yllätys olikin, kun olin kaupassa ja siellä oli tietenkin kesäapulaisia ja pyysin kaksi kartonkin "sitäsuntätä" savukkeita, niin tyttö oli aivan "hoomoilasena" ja tarjosi minulle sätkätupakka toppia! Selitin, että ne on siellä alalaatikossa ja hän avasi sen, mutta totesi, että ei täällä ole niitä? Siitäpä sitten soittamaan vastaavalle, mutta onneksi viereisen tiskin tyttö tuli apuun ja sanoi, että kyllä hän tietää ja niin tiesikisn, mitä kartonki savukkeita tarkoittaa.

Aivan ihanaa, että nuoriso on saanut töitä ja auttavat toinen toisiaan, mutta kartonki sana oli viellä hakusessa ja sitä naureskeltiin yhdessä ja lohdutin, että olen minäkin nuorena mokaillut viellä pahemmin.

Itse olin joskus 19-20v ratsiassa ja tietenkin kysyttiin ajokortti ja rekisteri ote. Ajokortti löytyi heti, mutta rekisteriote on muka hanskalokerossa tietoni(mieheni) mukaan, joten selasin kaikki paperit poliisien silmien alla ja en sitä löytänyt. No, minä hain passin oloista paperia, siis tällaista kannellista pumaskaa, koska en ollut koskaan nähnyt rekisteriotetta livenä, mutta ei poliisitkaan auttaneet minua asiassa, joten papereiden näyttö silloiseen Roban poliisilaitokselle, koska asuimme Hesassa ja minut ratsattiin Kiteellä.

Toisenkin mokan tein, kun lähdin ajelemaan ja en ymmärtänyt, että bensaakin täytyisi joskus ottaa ja "paska" mieheni, oli jättänyt melkein tyhjän tankin, joten Lauttasaaren sillalle auto pysähtyi. Tietenkin siinäkin poliisit apuun, jotka työnsivät autoni lähimmälle huoltsikalle, jossa vikaa etsittiin, kunnes eräs esitti, että jos laitettaisiin lisää bensaa! Bravoo, auto lähti käyntiin!

Tyttäreni teki myös sitten iskälleen katalan tempun, koska osasi ounastella bensan loppumisen, niin sai auton pihaan ajettua, mutta siitä se ei sitten inahtanutkaan, kunnes bensaa tuli koneesen ja iskänsäkin naureskeli, että koskaan hän ei ole noin tarkkaan osannut laskea bensan kulutusta, että kotiin pääsee, mutta sitten on pakko tankata. Jokaisella ei ole kotona vara kanisteria, joten aikamoinen possakka siitäkin tulisi, mutta meillä sitä oli aina.
Tuosta bensasta tuli mieleeni 70-luvun tilanne, kun olin 3 lapsen kanssa mökillä lomalla. Autossa paloi varotusvalo, jota en tunnustanut, ja pyysin mukataitavaa naapuria katsomaan, mikä autoa vaivaa. Tämä kropasi konehuoneessa aikansa, mutta valo jäi palamaa. Arveli, että öljyt ovat vähissä. Kävin lisäämässä öljyä, mutta valo paloi silti.
Meillä oli rahat lopussa, ja siihen aikaa lisää sai vain pankista ennen klo 16 arkipäivänä. No, arvelimme, että selviämme sillä summalla joka kukkarossa sattui olemaan, muutamalla markalla. Kesken matkan bensa loppui. Ei hätää, menimme bensa-asemalle ja ostimme lanteillamme 9 l bensaa, kotiin oli vain n. 50 km jäljellä. Bensaa kului huolestuttavasti. Pääsimme kotiovelle, ja siihen sammui uljas ratsumme kaikkensa antaneena.
Huollossa sitten kävi ilmi, että kesänaapurimme oli vääntänyt bensahanan maksimille siinä töpeksiessään. joten 250 km. matkalla meni koko tankillinen, eikä piisannutkaan.

Vikanahan koneessa oli se, että öljyvalo paloi. Lisäsin öljyä, mutta valo ei sammunut. En käsittänyt mitään, mutta kone ei leikannut kiinni. No loppujen lopuksi se olikin latauksen varotusvalo.
+Lisää kommentti
Olihan piristävää hauskuttelua Kristiina23 pihapiirissä, ihan hihitytti bensahuumorinne, jonka kyllä ymmärtää harmittavan jos tielle jää. Itse taas muistan melkein suuttuneeni,... Sipoon korvesta kun aamupakkasella ajettiin Lahdentielle, ja tuskin edes yön lumet ole aurattu, niin eikös minun puoleiseen ojaan lähes joka talvi kallisteltiin, juuri ennen Lahden tielle nousua!

No oikeanpuoleinen liikenne tietty, mutta kuka sitä nyt muistaa,..no tietysti muistuu vielä ne aamut kun ei millään Commeri pakkasella startannut, ja ukko istu tyyriinä ratissa ja komensi: työnnä,.... no juokse juokse !!!! ääh, en niin jähmeää möhkälettä ole sen jälkeen kokenut juosten työntää.
Saikin ukko parin talven jälkeen soittaa traktorin kiskomaan, kun lohkolämmitinkin taisi olla mitä oli, oli muistanut sitä ostaakaan 😊))
Siinä olikin mies, joka aina sanoi kysymykseen ,...'ai s....n jag glömde' mutta paljon oli miehellä muistettavaakin tosin.

Tulikin tässä iltapäiväkahvit nautittua, ja ihana päivänpaiste riittää nyt iltamyöhäiseen asti.
Ja vieläpä kuutamoyötkin,..
Hauskaa iltaa itsekullekin Kahvipirtissä kävijälle
1
Ilmoita
Hurskainen kirjoittaa, että "en viihdy kerrostalo- asunnossa. Tässä tupsin mitä
osaan". Oletko kokeillut kerrostalossa asumista? Kyllä jouhevasta kerronnastasi
tulee selväksi, että sinulla monipuolista "tupsintaa" riittää ja tilapäisistä harmeista
huolimatta viihdyt hommissasi ja seurustelussasi luontoeläinten kanssa. Ymmärrän,
että se voi hyvinkin olla paras valintasi.
Minulla ei ole ollut ongelmia kerrostaloasumisessa. Vaikka olen lähtöisin korpieläjä,
olen sopeutunut kerrosaloon ja pidän sitä edelleen hyvin sopivana. Kyllä tähän
tarvittaessa vaihteluakin helposti löytyy.
Olen asunut kämpillä kuukausia yhteen menoon, olen ollut parakkikylissä "joukossa."
Itsenäisempää elämistäni olen aloittanut omakotitalojen vinttihuoneissa "hyyryläisenä
Yksi isäntä nimitti "loiseksi." Katsoin parhaimmaksi olla hiljaa, olinhan majan
tarpeessa. Pistin nimittelyn muistiin. Kun lähdin, pidin isännälle" ravakan luennon".

Ensimmäinen kerrostaloasuntoni oli Hesan Kalliossa. Se tuntui jo mahtavalta, vaikka
melko vaatimaton olikin. Sitten olimme Mannerheimintien varressa, 6. kerroksessa,
96 porrasaskelmaa. Ei ollut hissiä, eipä se nuorena haitannut:) Tässä kämpässä
on huvennut nuoruutta lähes 40 vuotta. Onhan tämä ehditty maksaakin työaikanani.
Tästä se lopullinen lähtöni tapahtuu, miten ja minne, sitä en ole pohtinut. Paikkana
tämä on ihan hyvä, monet palvelupisteet lähellä, eikä ole "slummiutunut".
Tulihan kertomusta pohjaksi, kuinka olen elämänmenooni ollut "sopeutettuna" ja
jotenkin sitä on vain selvinnyt. Aurinko taas paistaa...hyvää jatkoa teille!
2 VASTAUSTA:
Mutkikas oli minunkin tai meidänkin elämäntiemme,
useita muuttoja, jotka aina tuntuivat kauheilta ennen muuttoa , ja muuton kestäessä,
mutta sitten sitä vain pani kaikki tarveesineet paikoilleen ja valmiiksi saatuaan, meni ulos
lasten kanssa ja alkoi tutustua ympäristöönsä.

Vaikka olin ajatellut miehen poismenon jälkeen, etten enää kotiudu uuteen paikkaan,
kun olimme siellä niin hyvin viihtyneet naapureittenkin kanssa,
niin en halunnut yksin asumaan kuitenkaan sinne jäädä,
joten: muutin lasten perheiden lähelle, onneksi sain paljon apua muutossa.
Hyvin olen taas vanhoja tapojani noudattaen ensin selvittänyt omat tavarat paikoilleen ja sitten alkanut tutustumisen ympäröivään seutuun, ensin autolla, sitten polkupyörällä ja sitten kävellen,
enemmän ja enmmän tuttuja treffaillen retkilläni.
Ja mitä enemmän tuttuja ihmisiä, sitä paremmin viihdyn.
Anonyymi kirjoitti:
Mutkikas oli minunkin tai meidänkin elämäntiemme,
useita muuttoja, jotka aina tuntuivat kauheilta ennen muuttoa , ja muuton kestäessä,
mutta sitten sitä vain pani kaikki tarveesineet paikoilleen ja valmiiksi saatuaan, meni ulos
lasten kanssa ja alkoi tutustua ympäristöönsä.

Vaikka olin ajatellut miehen poismenon jälkeen, etten enää kotiudu uuteen paikkaan,
kun olimme siellä niin hyvin viihtyneet naapureittenkin kanssa,
niin en halunnut yksin asumaan kuitenkaan sinne jäädä,
joten: muutin lasten perheiden lähelle, onneksi sain paljon apua muutossa.
Hyvin olen taas vanhoja tapojani noudattaen ensin selvittänyt omat tavarat paikoilleen ja sitten alkanut tutustumisen ympäröivään seutuun, ensin autolla, sitten polkupyörällä ja sitten kävellen,
enemmän ja enmmän tuttuja treffaillen retkilläni.
Ja mitä enemmän tuttuja ihmisiä, sitä paremmin viihdyn.
tarve-esineet
+Lisää kommentti
Kiva lukea teidän kaikkien juttuja, taikka siis tosielämän kuvauksia,!
Aluksi se meilläkin oli puutteellista, yksi huone ja siinä heteka, se kaikkien suomalaisten eka perushuonekalu!
Sitten rakensimme ja teimme velkaa tosipaljon, kauan kituutettiin ja maksettiin velkaa, myös sisarosuuslainat oli kovin suuret!
Selaista se elämä on ollut, mielenkiintoista!
1 VASTAUS:
Kivasti on jutut soljuneet sovinnolla ja kiitos Makriina, kun kerroit noista varoitusvaloista, joiden kanssa minäkin olen ollut joskus aivan pulassa, mutta bensasta en enää nykyisin.

Sitävastoin olen kerran onnistunut pääsemään kotiin, kun tuulettajan hihna katkesi, siis vedet autosta ulos ja kone kuumeni. Muistin kikan, että sukkahousuista saa sen hihnan, joten äkkiä pöksyt pois ja hihna oli paikallaan. Onneksi kotiin oli matkaa vain 5 kilsaa.

Asunnoista on ollut myös juttua ja onhan niistä kertynyt minullekin kokemuksia, kun niin nuorena muutin Hesaan, joten asunto oli aina jossain alivuokralaisena, kunnes muutin mieheni kanssa (v-63) Munkkiniemeen kerrostaloon. No, olihan sekin koti, mutta me maalaiset havittelimme kuitenkin omakotitaloa, jonka saimme onneksi jo v-66 ostettua, tosin pieni ja vaatimaton Espoon korvesta, sieltä Boodomin murhapaikan läheltä.

Elämä on kuljettanut minut kuitenkin nyt lapseni lähelle tänne Hämeeseen, josta onneksi sain rivitalon "kopperon" 30-nel ja voi mikä kaaos, koska olen aivan liikaa haalinut tänne tavaraa. Ensin kävin katsomassa kerrostalo yksiötä ja surin, kun en saanut sitä ja nyt olen kiitollinen, että onneksi en saanut, sillä se oli ravintolan yläpuolella ja kauppakeskuksen vieressä, jossa on jatkuvasti jos´jonkinlaista häiriköintiä.

Nyt en halua muuttaa täältä enää mihinkään, vaikka se Espoon talo onkin tyhjillään mieheni kuoleman jälkeen. Lapset saa päätää, mitä sille tekevät, mutta minulla on hallintaoikeudella velvollisuus huolehtia sen talon kustannuksista, muuta enköhän minä niistä selviä.

Eniten arvostan täällä, että kaikki palvelut on lähellä ja taloyhtiön huolto pelaa aina lumenluonnista lähtien rappujen putsaukseen ja hiekoiukseen ja mikä parasta, jos tarvitsen apua, niin joilain käy jopa lääkäri kotona.

Tosin on täällä niitäkin, joiden luona käy Ambulanssi antamassa "hoitoa" melkein viikottain !
+Lisää kommentti
Iltaa Kahvipirtin tupaan!
Toin valkovuokkokimppuja pöytiin, ja laitan maustekakun tuliaisiksi pöydälle, jos vaikka SkillaN kohta palaa Riigan matkaltaan.

Yllättävän paljon oli Rantaraitin kävijöitä tänä lämpimän kesäisenä päivänä, vielä riitti kauppakeskuksessakin väkeä siellä pistäytyessäni hakemaan tarvitsemani.

Tilli ja persilja ikkunalaudalla rehevöityy silmissä nyt, auringon ja substraalin voimasta, mukava tätä kasvunihmettä on joka taholla nähdä. Parvekkeelle pitää rehujakin siirtää, varjoon ens'alkuun, mutta enpä viitsi pussiperunaakaan yhdelle syöjälle istutella.

Huomenna onkin lohikeiton vuoro,.. pakkasessa on lohi palana ja uudensadon pottuja löytyy, voita ja kevätsipulia.
Esiin on vielä otettava pala jääkaappiin sulamaan, sitten hampaiden pesu ja paituli rennosti ylle löhöämään syvään tv-tuolin syliin.
Nautittavaa illanrauhaa kaikille 👋
sini.sirkku
Ilmoita
Hyvää huomenta!
Harvoin olen jo tähän aikaan palstalla kuulolla. Lämmin päivä on tulossa.
Minulla on tänään reissupäivä, taitaa mennä iltaan asti. Vilkaisin netistä
mitä maailmalla tapahtuu. No ei varsin erikoista.
Nyt täytyy heittää kuteita niskaani ja pistää lähdöksi. Hyvää päivää
teille!
1
Ilmoita
Kiitos hyvänpäivän toivotuksista, ynnämuu! Päivä onkin ollut aivan hyvä, kesän kauneutta ympärillä, mikäpä on ollessa!

Kannoimme puutarhakalusteet ulos, sen kunniaksi keitin hyvät kahvit ja raparperitorttua sen kera.
En muista koska olisin näin varhain rapaperihilloa tehnyt, hyvää tuli, raparperi onkin oikein kevätkesän kasvi, on silloin parhaimmillaan.
Hyvää jatkoa kaikille!
Ilmoita
Aikainen kesä sotkee hurskaisela-tilan asioita. Pahempaa on totaalinen uupuminen kuten eilen tapahtui. Arvelen sen johtuvan liian yksipuolisesta duunari eli tässä tapauksessa 'paskatyöhistoriasta'.

Ynnämuu näyttää avanneen palstan päivän, nyt kun SkillaN on reissun päällä. Miehistä hän siihen mielestäni etuoikeutettu.
Joskus se on naiskirjoittaja. Yhtähyvin OK sekin. Pitkiin aikoihin otin päivän ulkohommista tänään vapaata.

Niinkun yläkerran ovi ei napita kii. Talo on liikkunut taannoisen isoremontin aikana. Alakerran sivukomeron ovi kans kanitti. Remontin jälkeen kanittavasta kohdasta mahtuu pieni hiirikin raahautumaan sisään-ulos.

Idän uunilintu se kesän riemastuttava tuttava ja säkättäjä oli tullut maisemaan. Lintuasiantuntijat sen tunnistivat jo vuosia sitten.
Tervapääskyt lentelevät maisemaa halkoen siipiveikoista, siireistä kaik nopeimmin. Muistan ikäni kun pelastin näiden kirskulintujen poikasen juuri kun harakka oli tekemässä siitä päivällistään. Ehkä viime kesänäse oli.

Vein lintukaunokais-elukan käsissäni muka lähi pusikkoon selviämään. Kun avasin kalakourani - jo sirosiipi puikahti riemukkaana matkoihinsa ihan terveenä.

Ensi talvesta taitaa tulla ankara; naapuri on tilannut pihaansa h i r m u i s e n määrän koivupitoisia valmiita klapeja. Viissatasella niitä sais kymmenmonta heittomottia pihaan kipattuna. On se taskunkaivelun paikka hurskaisella.
1
Ilmoita
Hurskaiselle kävi kuten minulle eilen illalla. Koko viikonloppu erilaisissa mökkiprojekteissa sitten täyteläinen grillipihvi juurespedillä jo siihen loppu työtehot. Totaalinen uupumus. Kömmin ylisille kahdeksan korvissa illalla ja nukahdin. Heräsin keskiyöllä, muistin, että aamulla oli hierojalle aika joten herätys päälle. Siinä aikani pyörin ja nukahdin uudestaan.

Ajoin kirkolle hierojalle. Keskustelimme selästäni, hierojaltani on jäykistetty laskeutunut selkänikama, joten hän kehoitti minua ottamaan yhteyttä lääkäriin, josko pääsisin vaivoistani leikkauksen avulla. Hän oli päässyt. Mietin, jos ne nyt alkaa vanhaa ihmistä oikomaan. Kyllä olisin halukas leikkaukseen jos se on mahdollista. Tukiliivien käyttö voi vaikuttaa lihaksia heikentävästi kun lihakset eivät saa riittävästi haasteita.

Päätin, että pidän tänään eläkepäivän, joten tässä maatessa on tämä päivä mennyt. Välillä nukahdellut. No, enpä ole mitään menettänyt utupilvinen päivä.
Ilmoita
Huomenta, matkasta pöllähtänyt olen, oli se niin rankka reissu, sanoinkin matkan vetäjälle, että jos taas joskus matkalle pyrin kiellä ehdottomasti lähteminen.
Niska ja polvi vaivoista kärsivälle ei tuollaiset hotelien vaihdot ole parasta herkkua.
Nähtävää oli ja kaupunki kierroksella autossa istuen yritin näkymiä sisäistää ja kauniissa puistossa kävelimme sillä aikaa, kun toiset oppaan kanssa vanhaa kaupunkia kiersivät.
Helle oli, 27 astetta, vettä kului, varjo paikkoja etsimme istua.
Riikassa oli hotelli hyvä, kaikkine tykö tarpeineen, Tallinnassa hyvin pelkistetty, kuulemma se suuntaus onkin käynnissä hotelien taholla.
Matka kaverini oli vielä heikommassa kunnossa kuin minä ja sekin hieman rajoitti olemista, yhdessähän sitä piti kulkea, mutta kaiken kaikkiaan kiva reissu kumminkin.
Hauskaa oli auto osuuksilla, porukka piti virkeänä.

Olette pitäneet pirtin hyvin kartalla, kiva lukea viestejänne, se harmi on, että en pysty seuraamaan kuka on viestin allekirjoittaja, kun puumerkki puuttuu.
Muutaman pystyn tunnistamaan, loput arvaillen en täysin varma kuitenkaan ole.
Kiva kun Kristiina23 on löytänyt tien pirttiin pitkästä aikaa, muka kuulla kuulumisiasi.

Hurskaisella huolia lintujen ruoka puolesta, se on hyvä huoli heikompia eläjiä sitä on ajateltava, ihmisissä kuin eläimissäkin.
Et viihdy kerrostalossa, se on helppo uskoa, kun noita puuhiasi kuulostaa, kyllä minullakin väliin ikävä jonkinlaiseen pihan kunnostamishommiin olisi, nyt vain parvekkeella niistä yritän tunteen purkamista.

Kotiutunut olen kerrostaloon, aivan kuten ynnämuukin, helppoa kuin mikä, mutta ainahan vähän pitää haikailla.

Nyt on pakko lähteä ruokakauppaan, jääkaapissa ei ole kuin valo, toin kyllä makkara pötkyjä tuliaisina muutaman ja suklaata myös, mutta eipä ne oikein pitkän päälle riitä.

Ehkä sitä nyt taas kuvioissa pyörin, jos kuntokin vielä paremmaksi muuttuu.
Mukavaa kesä päivää teille kaikille.
Eipä kirjautuneena hyväksyt, tuttu varmaan olen, mutta varmuudeksi kuitenkin SkillaN
1 VASTAUS:
Matkailu on haastava laji. Toisen kautta, moni on kotiinsakin kuollu, Ryhmämatkoille en kuonnu. Se sosiaalinen puoleni on kapeenlainen. Pitäisi olla ilmastoitu ja mieluummin vaan oman porukan henkilöauto.

Matkailun sanotaan avartavan. Kai se aika lie jo meikäläiseltä mennyt. Kiva SkillaN kun tulit terveenä takas.
Taitaa olla täydenkuun aika näinä päivinä, mutta kyllä ohut harma juova tätäkin päivää hallitti. Ilma liiankin lämmintä työtekoon.

Ihan vähän oli sataa ripauttanut. Tein illalla sadevesipyttyyn tilaa. Kahden kompostin teko kasteluineen vie paljon vettä.
Suuria tundrahanhi parvia muutti vielä päin pohjoista. Ensimmäiset menivät jo viikkoja sitten. Toivotin jokaiselle parvelle pesintäonnea.

Sekin vielä että tänään klo 17.54 tuli ohitettua aika, jolloin kuukauden päästä on kesäpäivänseisauksen hetki. Aika aikaa kutakin, sano. hurskainen
+Lisää kommentti
Huomenta valoisaan Kahviirttiin!
Onkohan ukkosrintama paukkunut siellä Savossa päin ? Sääkartan mukaan sitä on tiedossa alueittain. Odotin hieman pirtin emännän jo palanneen, mutta tässähän on vapaata pöytätilaa istahtaa.

Toi kissoillekin hieman lohenrippeitä kulhoon, naukuivat jo hieman surkeina vastaani tulleessaan. Vettä on kyllä riittänyt kipossaan , maitoa en helteellä viitsii kaataa.
Kahvihan tässä maistuukin näin aamusta, mietin tuota Japanin kuvataidetta, jota tyttärenpoika lähettää matkallaan sieltä.
Melkoisia monumenttejä tuhansista pienistä keraamisista ihmisrakennelmista, päätyen taustan aurinkoon,...kiehtovan järjestelmällisiä ihan mehiläisten näköisiä 😄))
Aika tyypillistä Aasian kultturi-ilmentymää sinänsä.
Japanin kansa on siirtynyt keisarivaihdon myötä reiwa-kauteen, onnea uudelle keväiselle kaudelle!

Haukkasin välillä palan maustekakkua maidon kanssa, enkä voinut olla antamatta tilkkaa kissoillekin!
Heippa ja hyviä vointeja edelleen!
2 VASTAUSTA:
PS. Hupsista näitä kivoja polkuja, silläaikaa SkillaN onkin palanut kaivattuna takaisin 😊)) tervetuloa!
Minäkin olin myöhästyä lääkäri vastaanotolta, koska odottelin niin kovasti Skillanin paluuta, joten oli virkistävää lukea matkakuulumiset sieltä Riikan reissulta. Kuten arvata saattoikin, niin helle teki tepposensa iäkkäille ja kun muistelen itse parivuoden takaista Viron matkaani, joka sinne Narvan lähelle suuntautui, niin vaikka ei kuuma ollut, niin päätin, että ei enää koskaan mihinkään pitkille matkoille.

Lääkärillä oli vain hyviä uutisia, vaikka labrakokeet ounastelivat sokerin ja leukosyyttien kohoamista, mutta ei haittaa tämän ikäisellä. Oli hyvä perusteellinen tutkimus sydän äänineen ja jalkojen tarkastuksineen, vaikka olin jo mielessäni protestoiunnut lääkärille menoa, mutta syksyllä taas tarkastellaan!

Täälläkin on Eläkeyhdistyksellä kaikenlaisia edullisia matkoja, joihin vetreimmät osallistuvat ja ovat reissanneet ympäri Eurooppaa, mutta itse tunnen, että olen jo reissannut tarpeekseni silloin nuorempana ja yritän olla innostumasta mistään matkasta.
+Lisää kommentti
Nyt onkin "normaali järjestys" kun Skillan palannut reissusta. Lukiessani pystyin
jonkun verran eläytymään matkakertomuksessa joskus omien kokemuksieni
kanssa. Tulihan sitä ajateltua, että vaikka reissussa rähjääntyykin, kivaakin oli
ja hyviäkin kokemuksia. Tuskinpa lähden enää kovin pitkälle matkalle. Ei kannata
härnätä onglmia itselleen, niin väistelen.
Hurskainen huomasi, että tein yhden aamun avauksen. Se huvitti:" Miehistä hän
hän siihen on mielestäni etuoikeutettu." Enpä tullut tuollaista ajatelleeksi, en
kuvittele, enkä halua olla "etuoikeudettu", hehee:). Kunhan mukana aikani pyörin.
Sen "aamun avauksen tein lyhyesti kun halusin kohottaa Pirttiä paremmin näkyville.

Kävin lyhyen, päivän mittaisen kotimaan retken ihan peräti junalla. Vanhaa tuttua
tapasin jutustelun merkeissä ja liittyi siihen "työtehtävääkin". Hänellä oli asunnon
remppa menossa ja kun ei hänellä kokemusta ollut, toivoi josko voisin vinkkiä antaa
tarvikkeisiin ja työhön. Niitä setvittiin, ehkäpä olin apuna ja seuran pito ainakin
kyllä onnistui:) Talon tarjoilu pelasi.
Hyvin on upeita kesäisiä päiviä pidellyt. Väsyttää sekin, kun ahnaasti yrittää
hyvistä ilmoista ottaa kaiken irti. Hyvää jatkoa teille!
1
Ilmoita
Tänään kävin velipojan kanssa ihan Mansessa asti sukuloimassa. Junalla mennen tullen. Kun emme osaa liikkua vieraassa kaupungissa, niin komiasti mentiin taksilla paikasta toiseen. Olisin mielelläni käynyt Tampereen Taidemuseossa, mutta sepä olikin kiinni. Rakentavat uutta näyttelyä, sanoi ystävällinen virkailija, joka tuli oven rakoon, kun rynkytimme lukkoa auki.
Kävimme sen sijaan Kustaa Hiekan museossa,. Kustaa oli kulta- ja kelloseppä, joka oli varakas ja rakasti matkustamista. Jo vuosisadan vaihteessa kierteli maailmaa ja toi mukanaan esineitä, joita nyt on esillä hänen hienossa kotimuseossaan, Yksi huone on täynnä Kustaa Hiekan työn tuloksia. Taitava oli mies.
Hän myös keräsi taidetta, joka nyt on esillä tässä upeassa kotimuseossa.
Koko Tampere on työmaana, kun siellä nyt asennetaan raitiovaunukiskoja. Jo v. 2021 kuulemma itäisi ensi osuuden olla valmiina.
1
Ilmoita
Huomenta, kaunis sää, mutta illalla oli melkoinen räiske ja pitkän aikaa, jyrisi ja salamoi, istuin parvekkeella ja ihastelin luonnonvoimia.
Vettä tuli rankasti ja nyt nurmi kasvaa ja kaikki muukin, ihana hengittää raskaan ukkosta enteilleen sään jälkeen.
Mukavaa oli myös kuulla, että kaipasitte, melkein jo ehdin ajatella, että tokko ikävöittekään;)
Elämä alkaa tuntua jo normaalilta, samoin vaivoin kuin aiemminkin, mutta niin kotoisen tuttua kaikki on.

Tuo isoissa kaupungeissa liikkuminen vaikka kartankin kanssa, on melkoisen hankalaa, kun autolla pyörimme ympäri kaupunkia, en enää hotelille olisi osannut.
Riika on iso kaupunki, mutta kyllä Tamperekin osaamista liikkumisen suhteen tarvitsee.
Ajoimme taxilla Tallinnassa kaupoilta hotelliin ja oli aika kallis mielestäni aiempiin maksuihin verrattuna, mutta luulen että järjestäytyneet on siellä taksit ja työehto mukaisia taksoja ottavat.
Kuljettaja puhui sunnuntailisästä, siksi päättelin että työehtoja noudatti.
Raitiovaunut Riikassakin kulkivat, jotenkin kiva kuuloista, kun kolkattavat mennä, siis pian Tampereellakin.
Museoissa en jaksaisi pitkälti kulkea, no aikaa kun olisi, onnistuisi välillä leväten.

Kivalta kuulosti myös ynnämuun "normaali" sanonta, hyvin pärjäsitte/pärjäätte ilman minuakin, mutta kiva on myös kuulua pirtin väkeen.
Kauemmin ollut mies olet mukana olijoista, ehkä hurskaisen lausuma sitä tarkoitti, pirtin oven aamuisin voi aukaista kuka vaan, pääasia, että aukeaa;)
Tuo avun antaminen on hieno juttu ja hyvän mielen saa itsekin.

Kristiina23, olipa mukava varmaan hyvät uutiset kuulla lääkärin suusta ja näin elämä hymyilee, hyvä että väliin pyytävät tarkastuksiin, minullekin kokeet sitten joulun tienoilla, jos sinne asti päästään.
Pienet matkat virkistävät ja päivän kestäviä matkoja on tiedossa, laivalla Savonlinnaan risteily ja sokkomatka elokuussa, paikallisia tapahtumia olisi, saa nähdä innostunko mukaan.
Piirin kesäpäivä Maaningalla, sekin epävarma lähtemisen suhteen, jotenkin houkuttaa kyllä.

Olipa hyvä että kissoista huolehdit sini-sirkku, ne meinaa jäädä kaltoin kohdelluksi ja se olisi väärin.
Ehdinpä vielä saada palan maustekakkua, senhän maku vaan paranee vanhetessa, kiitos tuojalle.

Päivä olisi vauhtiin saatava, pyykkiä pesuun ja sen jälkeen jotain muuta pientä puuhaa, aina sitä vaan löytyy.
Aurinkoa sinne minne sitä ylttää ja vettä kaipaaville;)
1
Ilmoita
Pyykkipäivät korvessa, eilinen ja tämä päivä, loppusuoralla, viimeinen koneellinen kohta pesty. Vaikka kelit eivät suosi, yläparvekkeen lipan alla on naru, jossa pyykki kuivuu saaden raikkaan tuoksun.

Kohta pitää laittautua vaalituvalle kahvin keittoon. En ole vielä äänestänyt, mutta pyhänä vaaliuurnille.

Skillan, harmi jos missasit Riikan vanhan kaupungin kierroksen. Yleensä olipa missä maassa hyvänsä vanhat kaupunginosat ovat niitä parhaita kiertelyn kohteita, niissä huokuu historia ja löytyy parhaat myymälät ja kahvilat.

Matkustimme mm. Wienistä junalla Slovakian puolelle jossa vietimme päivän Bratislavan vanhassa kaupungissa.
5 VASTAUSTA:
Vanhoissa kaupungeissa kalleimmat hinnat ja turistikrääsää myyviä kauppoja. Vanhat kaupungit tietysti edustavat historiaa, mutta isoimmat merkittävimmät museot muualla väljemmin . Valitettavasti engelsmannien pommitukset tuhonneet niin paljon historiaa K-Euroopan maissa.
SkillaN kirjoitti eilen että kirjautuminen oli häippässyt. Korppikselta opin vasemman yläkulman Tiedostosivun käytön.
Kun kone väittää ettet ole kirjautunut. Tietysti olen. Sitten vaan valitsen valikosta sen Tallenna nimellä. Sitten kone hyväksyy viestin.

Mutta jos olen unohtanut kirjautumisen, en osaa sitä ynnämuun neuvomaa tallenna-juttua. Tavallista tyhmempi olen. En osannut kirjautua Sposifysivuille ennen kuin sain paikanpäällä nörtti-opastusta.

Nainen Elisa operaattorilta puhui minut ympäri tilaamaan jonkun uudemman Elisapaketin. Totta kai sen asentamisessa tarvitsin ammatilaisen apua. Näyttäähän tuo toimivan, hyvään lisähintaan tietysti. Tuntuu kuin hurskaista kaikki vedättäisivät.
Nousi muhkeat pilvetkin taivaalle, mutta vain muutama tippa tuli maahan asti, vaikka rökälesadetta lupailtiin radiossa, paikallisesti.
Anonyymi kirjoitti:
Vanhoissa kaupungeissa kalleimmat hinnat ja turistikrääsää myyviä kauppoja. Vanhat kaupungit tietysti edustavat historiaa, mutta isoimmat merkittävimmät museot muualla väljemmin . Valitettavasti engelsmannien pommitukset tuhonneet niin paljon historiaa K-Euroopan maissa.
Vanhat kaupungit pitää ehdottomasti kiertää jos ne ovat kukkarolle liian kalliita paikkoja esim. syödä paikallista ruokaa tai tehdä perinteisiä käsityö ostoksia suoraan tekijöiltä.

Keskuksien tavarataloista saa kaikkea halvemmalla.
Korppikotka kirjoitti:
Vanhat kaupungit pitää ehdottomasti kiertää jos ne ovat kukkarolle liian kalliita paikkoja esim. syödä paikallista ruokaa tai tehdä perinteisiä käsityö ostoksia suoraan tekijöiltä.

Keskuksien tavarataloista saa kaikkea halvemmalla.
Hyvä kun
monella on vara syödä alepan ja litlin ruokaa Suomessa. Ihmetyttä miten ruuasta tehdään tuollainen numero, eikö elämässä ole tärkeämpääkin ?
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä kun
monella on vara syödä alepan ja litlin ruokaa Suomessa. Ihmetyttä miten ruuasta tehdään tuollainen numero, eikö elämässä ole tärkeämpääkin ?
On se vaan niin hienoo matkustaa ulkomaille syömään ylihintaista turistisafkaa, jota paikalliset ei suuhunsa panisi. Saahan joku itsetunnon kohotusta kun selostaa mitä on syönyt jossain ulkomaan räkälässä.
+Lisää kommentti
Hyvien kelien vuoksi täytyi kevelyretki marketissa tehdä. Hyvin tarkenin
paitasillaan istuskella ulkonakin penkeillä. Suurimalla osalla oli kesähepenet
päällä. Ennuste piti hyvin paikkansa, iltapäivällä rumautti vettä kunnolla.
Nyt taas aurinko paistaa täysillä.
Kun kuuntelee uutisia ja selailee nettiä, kovin asiat rönsyilevät niin täällä,
kuin myös maailmalla. Onhan kyllä asoitakin menossa, joissa kärjistyksiä
tapahtuu. Kävin mm. politiikka palstoilla lueskelemassa. Turhanpäiväistä,
möykkää ja "jahtia" siellä on parhaastaan. Kyllä tämä automaattinen
"anonyymi" on vapauttanut estojakin - joskus ei millään ole väliä.
No...eipä näiden pitäisi olla minun murheeni, ja eikä olekaan. Voinhan olla
lukemattakin ...vaikka joskus vilkaisen:)
Tämä päiväni meni kuitenkin mukavan leppoisasti. Huomista kohti...
1
Ilmoita
Hyvää iltaa pirttiin!
Niin on ollut ihania aurinkoisia päiviä taas monta peräjälkeen. Noh, äsken ropautti vettä jopa muutaman minuutin ja ukkonen jyrähteli, vaan ei salamoinut.

SkillaN on ollut matkoilla. Mukava lukea ja matkakuulumisia. Helle ei kyllä kaupunkimatkalla ole mukava kumppani. Jalat turpoavat kävelystä ja askella siinä sitten varoen, jos mukulakivikatuja on. Onneksi sitä naisellisuuttaan on karsinut ettei korkokengissä lähde tepastelemaan. Tiukkaa tekee pistää ns. parempia kenkiä juhlatilaisuuksiinkaan, niin on ikä tuonut mukavuudenhalua. Vaan pitää olla kuitenkin tiptop ja juhlatilaisuuden jälkeen nostaa kintut seinälle.

Luin mielenkiinnolla ketjua ja varsinkin ynnämuun, hurskaisen ja Kristiinan kerrontaa asumisistaan ajansaatossa. Onhan sitä itsekin tullut elämänsä varrella jos jonkinlaisissa asumuksissa asua, joissakin pidempiä ja joissakin lyhyempiä aikoja.

Mutta niin, huomenna menen hoitamaan pikkupotilasta, joten pidättelen kielenkantamiani ja varustaudun yöpuulle. On jaksettava huomenna vastata loputtomiin "miksi" -kyselyihin, poika on siinä iässä.

Oikein antoisaa kesää kaikille! Kiitos pirtin vieraanvaraisuudesta :)

raakile.vielä
1 VASTAUS:
Pitää korjata tökeröä tekstiä. Kirjoitin; "Onneksi sitä naisellisuuttaan on karsinut ettei korkokengissä lähde tepastelemaan. Tiukkaa tekee pistää ns. parempia kenkiä juhlatilaisuuksiinkaan, niin on ikä tuonut mukavuudenhalua. Vaan pitää olla kuitenkin tiptop ja juhlatilaisuuden jälkeen nostaa kintut seinälle".

Itseäni tarkoitin, vaan meni tuohon kappaleeseen missä SkillaNin matkasta nautiskelin. En tarkoittanut hänen kenkävalintojaan :)

Väsymys käy jo käpälään.
+Lisää kommentti
Huomenta tällä kertaa tuuliseen säähän ja kymmenen asteen lämpöön, oikeastaan ihan hyvään säähän minulle, kun en helteestä tykkää.
Matkauupumus alkaa häipyä ja elämä tavan omaisille urille lutviutuu.
Illalla saunassa matkakumppanien kanssa totesimme, että liian raskas oli reissu, helle vei osan iloista.
Riikassa paljon tietöitä ja lähtöpäiväksi oli katuja suljettu maratonin vuoksi ja lähtöaikammekin piti muuttaa.

Nuo suuren maailman asiat eivät kovin hyvää mieltä tuo, jos ei kotimaassakaan lupaavalta näytä, mutta ainahan vaikeuksista on selvitty sisun avulla kaiketi, niin mennään eteenpäinkin.
Olen ynnämuun kanssa samoilla linjoilla tuon anonyymi kirjoittelun johdosta, uskallus sanomiseen kasvaa.

Korpikirjailija totesit, että harmittavaa oli, kun sen kävelyosuuden vanhassa kaupungissa menetin, mutta autokierroksella opas selvitti Riikan historiaa ja kauniit Junges talot nähtiin ja Vapaudenpatsas ja muitakin kohteita ja niiden historiaa kuultiin.
Joen vieressä olevassa puistikossa jaksoimme kävellä ja siellä kukka istutuksia katsella ja olihan ne upeita, kukat ja kansan kulttuuri onkin Riikalaisille tärkeimmät asiat.

Raakile. vielä kirjoitit korkokengistä, totuus on se, että se aika on ohi jolloin niitä käytin, niin kauniiksi kuin ne jalat saa näyttämäänkin, hyvä mieli muistoista joita olen korkokengillä kipsutellen saanut;)
Nyt tukevat matala kantaiset jalkaan istuvat, hyvä niinkin.

Hurskainen on joutunut "huijatuksi", niin sitä joskus käy on oltava melkoisen topakkana noiden tilauksia tekevien kanssa, puhelinmyynti kuitenkin joillekin leivän antaa, siis kohteliaasti pitää vaan kiitellä ja sanoa ei.

Kyllä rahastaa osaavat joka paikassa, olipa maa kuin maa, eurot kauppansa tekevät, onko sitten vastine edes laadultaan hyvää, usein mieluummin heikompaa kuin oman maan anti.

Nyt on päivä virahtanut pitkälle, tuli puhelu ja eihän sitä lyhyesti voi matka kuulumisia kertoa ja aikaa kului.
Pilvipoutaista päivää alan tietokoneen ulkopuolella nyt jatkamaan, mukavaa päivää toivotellen teille toisillekin.
Niin kävi että anonyymi taas olen, mutta kai tunnistatte.
1
Ilmoita
Hei taas, nyt on sitten vaihteeksi vilpoinen sää hellepäivien jälkeen. Pieni ripaus sadetta tekis hyvää luonnolle. Söin juuri lounaan ja sitten voisi kipaista asioille keskustaan. Kerään yleensä kaikki asiat ja toimitan parin kolmen tunnin sisällä. En siis ole lainkaan kaupunki-ihminen , viihdyn täällä luonnon keskellä ,meren rannalla . Nyt laulaa mustarastaat ja kohta huomenna satakielet.
1
Ilmoita
Tänään siivoilin laatikoita, joissa on säilytetty "tärkeitä" papereita. Alkavat olla jo niin historiaa, etten osaa enää heittää niitä menemään. Ikivanhoja kauppakirjoja, ja eräs pitkällinen valituskierre, jonka voitimme, kun kesämökkimme rajanaapuriksi oltiin kaavailemassa lomakylää. Sen saimme estetyksi.
Mm. mieheni kaikki työtodisukset 40-luvulta asti. Kyllä ne on säilöttävä samaan paikkaan kuin sukututkimus ja sen paperit. Onneksi löysin.
1
Ilmoita
Pirttiin vielä kiiruhdan, päivässä on ollut monenlaista kiirettä, mutta kupponen kuumaa Pirtissä varmaan auttaa ja saa jalkojakin lepuuttaa!

Minua ei aivan helposti saa millekään pitkälle reissulle lähtemään, on sen verran noita jalkavaivoja, varsinkin polvi ärtyy pitkistä kävelyistä ja pitkistä paikallaan oloista.
Kylmäpakkausta käytän siinä usein ja Volttaaria, niillä pärjään kohtalaisesti, mutta saas nähdä, koska joudun leikkauspöydälle operoitavaksi? Ei ne viat muuten! ainakaan parane.

Luonto on mitä ihanin, kullerot ja kultatyräkit jo alkaa pian kukkimaan, pajulintu lauloi, kun kukkapenkkiä kitkin, "oletpa ahkera"
se sanoi, kiitos vastasin!
Hyvää vointia !
Neeasa
1
Ilmoita
Kahvikupposelle tulin minäkin, saatuani parvekkella suihkutettua kukkaset auringossa. Niin tuli kaipuu Kesäheinän puutarhaan, kun luin Neeasan viestiä 😎 Varpuset sielläkin kylpivät, jalallisessa simpukka-altaassa, niin että vesi roiskui kun pudistelivat terhakkaasti itseään.
Kirppikseltä löysin tuon altaan niille, painavakin se oli ja pitsimäinen koristellinen valu.
Kullerot pienen lammen reunalla kukki minullakin ja monet lajit 400 neliön alalla. Ruohosipuli, rukola ja lipstikka talvehtivat, taisi kirvelikin kuulua alkuvuosina.
Monet hauskat hetket koettiin lastenlasten kanssa, sateella pujahdettiin vintille tarinoimaan, tai tytöt aitassa yöpyen.
Minnan saattoi hyvin jättää koulutoverinsa kanssa pariksi päiväksi, ja viikoksikin kun reissussa olimme. Kyllä hoitui tytöiltä kukkien kastelu ja siistiyskin 🌷🍀🌼 👩🏻‍🦰🌿 👩🏻
Tyttärenpojat olikin enimmäkseen talkohommissa mukana, yöpyivät silloin aitassa myöskin, näkyi kuuntelevan radiosta mielimusiikkiaan.

Ihania vuosia noiden nyt jo aikustuneiden nuorten kanssa,...ystävien kuulumiset vaihdamme yhä Faceb. kautta.
Hauska on ollutkin nähdä kuvia istutuksistaan, viimeksi raparperin esiintulo ämpärin alta. Kovin oli ollut kuulemma makea ja murea,---- ja ihanan värinen oli!
Tässähän menikin aika kuin siivillä puutarhaunelmissa, hei nyt ja kesänautintoja edelleen !
1
Ilmoita
Kävin asiatta apteekissa. Luin "Terveyskirjastosta" muutamia
artikkeleita mm. B12 käytöstä ja vaikutusalueesta. Tuntui, että
esittely napsahti kohdalleni, väsymykseen ja muistin tueksi.
Niinpä pätkähti päähäni, että käynpä apteekissa jutustelemassa
farmaseutin kanssa.
Kun ei näyttänyt kiirettä olevan, mielellään keskustelivat tottakai.
Ei lääkettä ylenpalttisesti kehuttu, mutta olettamus on B12
vitamiini auttaa hivenaineita paremmin imeytymään elimistöön.
Ainakaan siitä ei ole mitään vahinkoa, kun ohjetta ei ylitä. En tiedä,
olinko yllytyshupsu, mutta purkin pillereitä ostin. Mitenkäs se
kansanviisaus sanoo. . . yrittänyttä ei laiteta:)
Siinäpähän odottelen piristymistäni, mutta en kuitenkaan luule
suuria:) Nyt säätila on mitä parhain, se kyllä piristää!
1 VASTAUS:
On tästä jo ehkä 15 vuotta kun tunsin oloni väsyneeksi. Eläkepäiviä jo vietin. Luin jostakin ihmisen hivenaine raudan tarpeesta.
Jo töissä ollessani vereni ei kelvannut luovutukseen alhaisen rautapitoisuuden takia.
Sain mukaani rautakapseleita. Nyt otan sellaisen kapselin joka aamu kun on viitteitä raudanpuutosanemiasta.

Tänään aamulla kunto oli vireä. Kun siinä söin, tein pieniä sisäpuuhia. Päiväuni ei piristänyt tällä kertaa ollenkaan. Nuutuneen tätsillä puuhasin mitä puuhasin viilenneessä säässä.

Kumman myöhään suuri määrä hanhia on vielä matkalla venäjän tundralle. Kai ne ehtivät vielä poikasensa saada vahvoiksi syysmuuttoa varten.
Viikonloppu lähenee. Kuivia ja mukavia puuhaamispäiviä. Mtokaakao piristi mieltä ja kehoa. Ai niin se lätkän Ruotsipeli alkaa jo vartin päästä. On se katsottava. Hurskainen.
+Lisää kommentti
Huomenta jälleen ja pilviseen päivään, yhdeksän asteen lämpöön, kyllä se aurinko pian taas paistaa ja kesä kunnolla alkaa, tämä sitä keväistä heittelyä.
Tuuli on melkoisen kovaa, takin päälle laittaisin, jos ulos aikoisin ja kyllä aionkin, tytär tulee hakemaan, mennään kaupoille ja kukkien ostoon.

Hurskainen ja ynnämuu, molemmat väsymystä tunnette, niin minäkin, onko minulla vielä matkasta johtuvaa, mutta eilinen päivä meni taistellen hereillä pysymisessä.
Kun istahdin telkkaria katsomaan, heti veti silmät kiinni ja näkemääni en ollenkaan muista ja tämä toistui monta kertaa, kuuluuko iän piikkiin, vai onko sairautta?
Kyllä saattaa olla myös puutosta jostakin ja luulen että hyvää tekisi vitamiinien osto.
Peliä en katsonut, mutta veikkasin voittoa ja nyt sitten sain lukea, että voitto tuli.
1
Ilmoita
No niin, taas lähetin viestin kesken kaiken, joten jatkoa tulee,,,,

Mukavia muistoja on kiva kerrata ja valokuvat oiva mahdollisuus muistia virkistää.
Monet on ne kesät, kun minä myös viljelmiäni laittelin ja etupäässä sitä kukkien määrää aina kasvatin mökilläni..
Muistan useinkin Helatorstain aikoihin sipulia maahan laitoin ja usein pääskyt istutus hommiani tirskahdellen seurasivat.
Kissaa kiusasivat, matalalta kissan yli lensivät ja ihan kuin uhitellen uudelleen kohta syöksyivät.

Neeassan tapaan sitä peräpää pystyssä melkoisen usein joko kitki tai istutti uutta maahan, no silloin jaksoi, sekin muistona haikeana mieleen tulee.

Makriina uurastaa ja yrittää vähentää papereitaan, noin se käy useinkin, kun ajattelee jotain pois viskata, tuleekin huomio, että eihän tätä voi hukata.
Arvokkaita paperisi onkin ja muistoksi lapsille jätettäviä, historiaa todellakin.
Minullakin on yksi iso kansio täynnä näitä meidän tekemiä vähäisiä kauppakirjoja, tärkeinä niitä säilytän.
Asuntojen vaihdosta ovat kertyneet, ei mitään ihmeellistä, mutta muistoiksi kyllä sopivat.

Arvailin kuka anonyymi onkaan meren rannalla asustava ja maalla viihtyvä, en varmuutta saanut, siihen ajatukseen yhdyn, että maalla on ihanaa;)

Nyt alan odottamaan tytärtäni, pian tulee, on lomalla ollut tämän viikon ja mökille taas tänään menevät.
Tomaatin taimia sinne vie ja kyseli miten onnistuu järvimatkan veneessä, melkoinen puhuri siinä ajaessa tulee ja vauhtia ei tietenkään voi hiljentää miesten ajatuksen mukaan.
No jospa tuo onnistuisi, kasvilava siellä taimia odottaa.
Vietetään vilpoinen päivä, jospa tuota jotain jaksaisi tehdäkin.
1 VASTAUS:
Heit Pirttiin ja sillai!

Vaikka vähän inhoonkin perjantai-illan puhelintoiveohjelmaa, radio oli sii päällä kun kassilohen filettä sii graavasin. Hiukan sokeria, ettei kovetu ja sillai...

Ohjelmassa miespuolinen soittaja jostakin Pohjanmaalta päin sanoi iltalämpötilaksi 6 astetta. Juontaja siihen että on meillä Pasilassa edes puolet enemmän.

Sen verran ulkona olin että hautasin kompostin lämpöön hautumaan vielä tuoreita voikukkia juuren kanssa. Ei niiden pitäisi kasvuun lähteä kun laitan päälle puol metriä osaksi maatumatonta kompostikamaa. Kun sen kääntää, tapahtuu ilmastoituminen ja palaminen käynnistyy.

Aamupäivällä hiukan ripeksi. Tais reilu milli pari sadevesimittariin kertyä. Oli jo lähellä, että onko ihan pakko alkaa tiskipöytää ja keittiön pöytää alkaa raivaamaan. Onneksi tihkusade loppui.

En ole kuukauteen tarkistanu verkkotilisaldoa, mutta kyllä siellä pitäisi olla pätäkkää muutamaan päivän naisihmisen palkkaamiseen. Siihen siivoukseen. Imuroin lattioita tänäänkin, mutta inhoan sitä työtasosiivousta, pöytiä jne.

Ehkä huomenna laitan hösseliksi. Toiset ovat jo ajaneet nurmikkonsa. Voi olla että hyväkuntoinen "Riks-Ratton vaatii taas huoltoon viemistä. Kele.. kun sen olis voinu tehä vaikka maaliskuussa. Harmittelee hurskainen.
+Lisää kommentti
Terveiset pariviikkoiselta Pohjois-Saksan matkalta. Maa on tullut tutuksi kymmeniltä omatoimireissuilta jo nuoruudessa, mies ollut siellä opiskeluaikoinaan harjoitteluissa, ja osaa kielen , minäkin auttavasti. Reininlaakso ja alppiseutu ovat olleet suosikkeja, nyt tarkemmin tutustuimme pohjoiseen osaan ja rannikkoon , myös Usedomin valkohiekkarantaiseen saareen. Entisen DDR:n puolella on monia ihastuttuavia, hyvin vanhan ilmeensä säilyttäneitä kaupunkeja, esimerkiksi Schwerinin kaupunki ja sen satumainen linna puutarhoineen oli kuin paratiisi, Wismar ja Stralsund hienoja kohteita myös ja Lyypekin kautta aina palataan Finnlinesin lautalle. Saksassa on paljon Unescon maailmanperintölistalle päässeitä vanhakaupunki-miljöitä muureineen, toreineen,kaivoineen, kirkkoineen , raatihuoneineen . Niissä on ihanaa kuljeskella , imeä paikan historiaa ja tunnelmaa, poiketa kahvilaan ja ihastella paikallista käsityötaidetta. Olen heikkoja pieniin puuveistoksiin, erikoiskahveihin ja tähän aikaan on ihan pakko saada vasta maasta nostettua valkeaa parsaa maittavina annoksina.

Tällä reissulla ihmettelimme Unesco-biosfäärireservaattia suomalaiselta nimeltä Hampurin Vattimeri Elbe-joen suulla. Jo Elben autolautoilta saa näkymän tähän ihmeelliseen maan , meren ja taivaanrannan yhteensulaumaan, ja nämä ovat myös todellisia lintuparatiiseja. Tähän aikaan kukkivat rhodot pihoilla ja puistoissa upeimmillaan ja metsärhodopuistoissa on myös eri puulajeja, varsinkin havukasveja pensaista mammuttipetäjiin. Puulajipuistoissa on helppo kävellä pehmeillä poluilla ja teillä vaikka kymmenen kilometriä päivässä, kaupunkikävely ottaa kyllä jalkoihin , vaikka olisi asianmukaiset jäalkineet. Hevoskastanjat kukkivat uhkeina pystyine kynttilämäisine kukintoineen, varjoisat pyökkimetsät, vanhat lehmuskujanteet varsinkin entisen Itä-Saksan teiden varsilla ,ikivanhat saarnet ja tammet levein taivaita tavoittelevin latvuksin ...ja me suomalaiset kun niin ylpeilemme metsillämme. Paljon monimuotoisempi metsä meilläkin menestyisi. :) Sireenit ja erilaiset pihlajat kukkivat vaahtona, tienpientereilla päivänkakkarat, unikot ja jokin tummansininen huiskilomainen kukka , jota meillä näkee kesäkukkaistutuksissa...nimi pitääkin etsiä.

Kotiin tullessa laivalla yli Itämeren tervehti maailman kaunein saaristo ja kotipihalla luumujen ja tulppaanien kukinnasta rippeet, onneksi omenapuut malttoivat odottaa. Hyvät petit meillä on asuntoautossakin ja paljosta kävelystä ja elmysten runsaudesta nukuimme hyvin, mutta eilisiltainen matkapölyt huuhdellut sauna tuuditteli erityisen makeisiin uniin. Kesäkukka- ja tomaatintaimiostoksille tästä on kohta suoriuduttava, laitoin jo eilen heti kotiin tullessa ensimmäisen koneellisen pyykkiä pyörimään. On viileää ja sateita ennustetaan viikonlopuksi. Sehän sopii, kukat viivyttelevät ja kasvusto saa luonnonkastelun.
1 VASTAUS:
Oli kiva lukea matkakertomustasi.
+Lisää kommentti
Lauantai aamun huomenia, pilvisenä päivä alkaa, mutta aurinkoa on luvattu pilvien väliin, kiva.
Matot ja muu irtain parvekkeella ja se ihana imurointi ja muu siivous odottaa.
Hieman ärsytys meinaa nousta noiden mainosten vuoksi, kun kirjoituksen päälle tulevat ja ei meinaa eka käskystä pois saada, sivuilla hyppivät vielä sietää, mutta ei näitä.
Purnaamaan kun rupesin keljuttaa tuo kirjautumisen "muista minut" ja sitten ei kuitenkaan muista, ärr.

Ihanan kuvauksen taas saimme, tuosta matkastasi Ramoona, varmaan sieluusi asti niitä ihanuuksia talletit.
Olen joskus miettinyt, kun noissa kukkatarha maissa olen kierrellyt, että onkohan paikallisella asukkaalla samat fiilikset kuin meillä pohjoisen asukeilla on sinne mentyä.
Voihan sama ihastelu tulla myös heille, kun talven ja sen ihanuudet esimerkiksi Lapissa kokevat.
Olen aina kehunut näistä meidän vuodenajan rikkauksista ja en vaihtaisi mistään hinnasta kokonaan vihreisiin maisemiin, vaikka niin kauniita kukat ja kaikki muukin niissä on.
Noin se on vaikka kuinka houkuttaa ja viehättää muut maisemat, koti on koti vaan täällä, siis minulle ainakin ja saman tunteen varmaan jaat kanssani Ramoona.

Huolia tuntuu olevan hurskaisella taas siivouksesta, on se kumma miten vaikeaksi koet tuon tiskipöydänkin tyhjennyksen;)
Mikäpä siinä jos sitä "pätikkää" löytyy, ota vaan siivoojat ja siivouksen jälkeen elä siististi, niin ei heti kohta tarvitse uutta eurojen hävittämistä kokea.
Tiskipöytä pysyy siistinä, kun astiat heti käytön jälkeen pesee, jos ei konetta mihin voi piilottaa.
Eihän tämä herkulta tunnu minustakaan tämä siivoaminen, mutta on se jälkeinen tila niin mukava katsella ja hengittää.
Ulkotöitäkin olisi ihan kiva tehdä, mutta eipä siihen mahdollisuuksia ja voisi olla, että ei paljon aikaan saisikaan.

Ihana kuitenkin on katsella pääskyjen liitoa, ne aina uskollisesti maisemiin ilmaantuvat ilokseni.
Puissa taitaa lehtikin olla jo melkoisen iso, vastan varmaan saisi saunaan tuoksuineen, mutta eipä sitäkään ole mahdollista tehdä, eivät katsoisi hyvällä silmällä jos puiston puita alkaisin katkoa.
Kaikkea mahdollisimman mukavaa toivon teille tapahtuvan tämän lauantain nimissä;)
1 VASTAUS:
Muutaman päivän melko lämminkausi ehti kuumentaa mm. tälläisiä ok-taloja. Tummanpunainen pellikatto alkaa varastoimaan lämpöä sisälle päin. Viilenemisen jälkeen kestää pari päivää talon jäähtyä.
Sama juttu kivitaloasunnoissakin; melko tasajalkaa kuljetaan.

Pienikin sade piristää luontoa tässä kesän alkuvaiheessa. Vain 5 mm oli kertynyt sadevesimittariin. Jo sekin riitti täyttämään vesipytyttyjen vajauksen räystäiden alla.

Lähdin viemään taloudessa kertyvää rojua hyötiskeskukseen. Siellä lajitellaan muovi, metalli, paperi ja kartonkipakkaukset.
Näitä lienee pienissäkin taajamissa. Parissa kaupassa kävin tullessa. Sadeasu päällä katkoin pari koivurankaa.

Isoimman osan päivästä vei tulipesien tuhkan poistot. Puut uuneihin ja tulet päälle. Että niin koleaksi meni. Onneksi en vienyt kuivia puita takas liiteriin. Sähkökulutus oitis pienenee kun tulipesät palomuureineen ei hohkaa kylmää.

Toki käyttöastiat tiskaan tuoreiltaan. Vieläkin huolimattomat ihmiset jättävät ruokailuvälineet kuiviltaan. Jos ei ehtinyt menin takia, vaimokin laittoi ne veteen likoamaan.

Nyt sen paha kyllä huomaa, millainen sottapytty olin avioliiton aikana. Sitä kesti 32 vuotta. Nyt ihmettelen kuka esineet hukkaa kun syyllinen löytyy peilikuvasta.

Vähän kosteaa viikonvaihdetta ennustetaan. Otetaan mitä annetaan. Pidetään mieliala edes puoli välissä kattoa! (toivoo hurskainen)
+Lisää kommentti
Kiitos SkillaN toivotuksista! Tulin juuri uimahallista, oi kuinka ihana paikka voi olla!
Näin viileällä ja sateisella säällä mitä parhain!
Suihkuissa, löylyissö ja uidessa nauttii elosta. On kuin 10 v. nuorempi, kun sieltä tulee!

Eilen tein niin runsaasti ruokaa meille, lohiperuna juttua, että nyt ateria tulikin aivan nappia painamalla.
Kurkkua, tömaattia ja raastettua porkkanaa lisäksi, nyt on jo vihanneksie hintakin tullut alaspäin aika mukavasti.
Tämä Pirttin kahvikupponen oli hyvä jälkkäri!
Hyvät voinnit kaikille!
Neeasa
1
Ilmoita
Päivän kohokohta meneillään,..
ärhäkkää jääkiekkoa, leijonat painaa päälle ekassa erässä 0-0 tilanne säilyi. Kahvia hörpiskelen jotten ihan riemastu vielä,..kyllä venäjän pojat on voimissaan !
Makkaraakin pitää nautiskella, sinapit mukaan,...jatkuu analyysillä

Hieman sateista on ollut, pyykit pitäisi viikata kaappiin, vaan ehtiihän ne vielä, päivää kun jatkuu piitkään vielä!
Voikatten hyvin!
1 VASTAUS:
Olet sinä rohkea s-s, kun katsot tuota ottelua, koska minulle riittää vain vilkaisu netistä, että missä mennään ja onneksi Suomi voitti, ja otteluthan tulee uusintana varmasti seuraavat "satavuotta"!D

Sitävastoin katselin nyt uusintana tulleen tuon juniorien "Haluatko miljonääriksi" ohjeleman, josta saan myös sydämentykytyksiä tarpeeksi ja huomaan, kuinka tyhmä minä olen näistä uusista hiteistä, kun taas Portugalin pisin raja on tiedossa, vaikka kummassakaan maassa en ole käynnyt.

Topoliinikin (Mikki Hiiri) oli tuttu, koska olimme Italiassa laskettelu lomalla ja menimme juuri sellaiseen ja se oli kyllä ehkä elämäni kauhistus, koska hissi keikkui "avaruuden ja taivaan" välillä, joten jo ylös nouseminen oli minulle kauhistus, vaan asns´olla se alas tulo sieltä?

Mielestäni on kiva katsoa, kuinka tuon ikäiset juniorit ovat tietorikkaita ja aina muka moititaan nuorisoa? Mutta toisaalta on surku katsoa, että oppi ei ole aina mennyt perille.

Siis omat päivän touhut oli vain kirjan lukemista, koska vettä sataa, mutta onneksi on nyt "Vareksen" murhamysterioita, koska tuo Remeksen kirja "Perikato" oli hieman peloittava uhkakuva taas tulevaisuuteemme ja näihin illekartien olemassa oloon, joka toisaalta kuulostaa kuitenkin todellisuudelta, että noinhan se menee!

Jaapa, jaapa, jaa. Olisihan tuota muutakin possakkaa, kun vain ryhdistäytyisi jotain tekemään, mutta kyllä se viellä kiire tulee laiskankin elämään, kuten lapseni tulo Tanskasta! No, viikko on viellä aikaa, joten.....kai käy kuin Hurskaiselle, ettää kaivelen lompakkoani ja tilaan siivoojan. Voi sitäkin siivooja raukkaa sitten.
+Lisää kommentti
Taas täällä oli kaksipäiväiset markkinat. Niitä on nyt piisannut.
Kävin kuitenkin molempina päivinä markkinoilla "patsastelemassa."
Saihan savolainen kukkokauppis ympäri puhuttua, ostin
muikkukukon.
Eurovaaliehdokkaita oli vain kahdella puolueella esillä. Joutessain
jäin hetkeksi juttusille. Kun oli sateen töhnäkkä ilma, ei kansaa ollut
järin paljoa liikkeellä.
Skillan kertoi mainosten riesasta. Tutuksi on tullut, kyllä se tuputtaminen
on kiusantekoa. Minulla on ollut virussuoja ilmaisversiosta. Ilmoittivat
että lisenssi on kohdaltani loppu. Maksullista tarjosivat jatkolle.
Kun samaan aikaan ilmaisversiota mainostettiin, ajattelin että siitähän
jatkon voi täpätä. Kyllä se näytti onnistuvan, mutta aivan lopuksi ropotti
esitti perusteellisempaa ohjelmatarkitusta ja sillä on hinta.
Olisi pitänyt antaa luottokortin numero. Minulla ei ole koskaan ollut
luottokorttia, jos oliskin en sitä löysästi jakelisi. Voisin ehkä maksaakin,
kun ilmoittaisivat "osoitteen," Mitenkäs "ropotin" kanssa voi sopia:)
Nyt on sitten varsinainen jahti päällä. Yhtenään lävähtelee esityksiä
eteen, siihen on liittynyt toinenkin firma. Ja selainta esitetätään vaihtoon.
Näissä on juuri niitä, joita ei tahdo saada pois häiritsemästä. No jotain
olen tästäkin oppinut. Eipä tässä mitään hätää ole, voihan tuon
ottaa piristyksenäkin:) Jatkoja!
1
Ilmoita
"Ei hätää ole", onkin hyvä taito ynnämuulla 😊) samaa harrastan itsekin elämänohjeena. Tyyppikysymyshän se, minua kun alkaa makeesti naurattamaan jääkiekon vauhti ja innokas kasaantuminen maalin eteen. Ei sitä jännittämään kannata alkaa, taitoa vaativaa viihdettä parhaimmillaan!

Äijää lakos jäälle nytkin pelin kiivaassa lopussa, huller ombuller liukuen , vaan siitäkös tuomarikaan välitti. Upeasti pelasi Leijonat voittoon 1-0
Illan romanttinen filmi vitosella kutsuu jo!
sini.sirkku
Ilmoita
Sunnuntai aamun rauhaa, mitä melkein joka sunnuntai toivottelen, ei mahda mitään, siitä minä nautin, omien korvien surina vaan kuuluu.
1
Ilmoita
Onko koneessani vika, vai heilunko kuin heinämies, ainakin viestit lentää.Sää on kolean puoleinen ja vettä on tullut runsaasti, tällä hetkellä ei sada.
Liput liehuvat euro vaalien kunniaksi kaiketi, muuta aihetta en ole huomannut.

Hieno voitto suomen pojille todellakin ja uskon voiton tulevan myös kulta ottelussa, minusta ei oikein ole katsojaksi, sydän tykytti liian kanssa, kun kelloa seurasin;)

Oliko kukko hyvä ynnämuu?
Minun herkkua ei kukko ole, mutta kuori on maukas, sitä tykkään syödä, vaikka vatsaa vähän "parpeloittaakin".
Illalla sitten jännääminen vaali tuloksesta ja pelin tiimoilta myös, jos oikein ohjelma tietoja katsoin.

Arvailen Kristiina23:n tytärtään odottavan Tanskasta, mukava varmaan tavata.
Minustakin lasten miljonääri kisa on kiva seurata, lauantaina olenkin saunassa sen tulemisen aikoihin.
Katselen paljon elokuvia Netfligistä ja ne on sitten usein unissa eläen uusintana

Minulta on tuo uiminen jäänyt, sain iho ongelmia ja sitten ole uusiksi koettanut.
Hyvä olisi polvien taholle se vesi juoksu.
Minulla ruokaa taas viikoksi, annostelen ne kerta käyttöä varten rasioihin ja sitten otan mikä mieleiseltä tuntuu.

Noin sitä ajan ollen huomaa entiset olemisensa, kuten hurskainen mainitsi, sitä arvoa mitä nainen esimerkiksi kotona tekee ei usein huomata, ei tosin myöskään miesten panosta.
Minulla on miehen toimista nuo pikkuremontit, roskapussien vienti ja imurointi, mitä suuremmin kaipaan;)
Mukava se kumppani toki kaikessa oli olemassa, mutta nämä hommat nyt minusta ne ikävimmät, hän aina ne hoiti.
Eilen juuri keikuin kukka amppelien kanssa parvekkeella, aikaa meni ja ei vielä onnistunutkaan, uusiksi joudun laittamaan, muistellen entistä aikaa, sujuvasti kaikki tapahtui.

Lepopäivähän se tänään on, mutta kun melkein joka päivä vain lepään, jotain puuhakin olisi kiva aikaan saada, ehkä sellaista pientä vaan;)
Esimerkiksi pyykin silitys.
Aurinko tirkistelee, näin toivon olevan joka paikassa, vietetään mukava sunnuntai päivä.
1 VASTAUS:
Nyt vasta huomasin, miksi liput tangoissa tänään heiluivat; vaalipäivän kunniaksi tietysti.
Äänestin ennakkona tietysti. Juur kun telkan käänsin ykköselle, äänestämäni ehdokas meni murskaäänillä läpitte ja EU-edustajaksi.

Äsken rumautti vettä oikein kunnolla. Pellikaton rummutus sen kertoi. Tihuutti kun kauppaan lähdin mutta äkillinen kuuro tullessa kyllä kasteli. Oli siellä liikenteessä muitakin sadeasuttomia. Koirien kanssa.
Muistan monirotuisemme vielä hyvin. Ne osaavat ravistaa turkkiaan välillä kun luonnonnuttu painavalta alkaa tuntumaan.
Jos palohälytyspillit soivat, koiramme nosti kuononsa ja alkoi vastaamaan yleiseen hätään haikeasti ulvoen.

Vanhempi veli soitti sairaalasta. Oli joutunut itse hädintuskin soittanut ambulanssin. Ankaran huimauskohtauksen oli syynä. Eivät päästä toistaiseksi pois. Yksineläjä jo hänkin.

Epäilen vahvasti kiakkokultamme mahdollisuuteen. Kun vastassa on Kanada, kyllä ne löylyttävät leijonamme. Kuitenkin Suomi on euroopan paras lätkämaa tänä kautena. Hurskainen kotikatsomossa tiiviisti.
+Lisää kommentti
"Mörkö se lähtee kaukaloon", kaukaloon" huh heijaa 😳~😳~😳 samaan aikaan kun eu vaalien tuloksia saamme!
Kahden kanavan välillä joutuu vexlailemaan näkymiä, mikäpäs hänessä! Jännä ilta on tiedossa, muutenkin vilkkaan päivän jälkeen.

Ystäväni jutut vielä kaikui korvissani, kun otin pienet iltapäivänokoset, ja niin nukahdin ruokailtuani, kuin possu pahnoissaan.
Ystävä innostui kertomaan savolaisista sukujuuristaan, milloin isän puolelta oli Vallooneja, ja loppua ei ollut näkyvissä näkyvissä. Oli väliin kysyttävä kenestä nyt oikein puhut, mutta kun kuulo ei oikein toimi, niin siinähän olet 🤭)) No, nauruunhan se aina päättyy, mutta ihmettelen miten muistoissa yhä viipyilee,..

Kaakao meni kuumana ryystäessä, parin muna & anjovis reisumiehen fölissä.
Jännittävää illanviettoa molemmilta kanavilta, heippa 👋
2 VASTAUSTA:
Onko kahvipirtistä oikeesti tullut kaakaopirtti ja onko Skilaanin siunaus ? Miten anjovisleipä muka sopii kaakaon kanssa, se on kuin hajuvesi lihapullaan ? Kaakao on lasten juomaa, siinä on ihan liikaa kaloreita ja makeutta aikuiseen makuun ja aineenvaihduntaan !
🇫🇮 🇫🇮 🇫🇮 Suomi jääkiekon MAAILMANMESTARI 🇫🇮 🇫🇮 🇫🇮

🎵 " Mörkö nyt pisti tanssiks, tintan tantan tallal lei 🎵 😄)))
+Lisää kommentti
Iltaa korvesta@

Minulla on tapa säästää itseäni tarpeettomasta jännittämisestä. En seuraa kiekkoa, en vaalitulospalvelua. Tulokset saapuvat kun saapuvat.

Tästä älykännystä voin vilkaista tuoreimmista uutisista jos kiinnostun.

Minä otin iltapalaksi sokerimunkin ja maitolasin. Kahvia juon aamuisin. Kaakao on minun talvijuoma. Mikä sen ihanampaa kuin ulkoilureissuilla termarista kaadettu kaakao kanelipullan kanssa.

En ole saanut juuri mitään aikaiseksi, kelit eivät inspiroi mihinkään. Makoilen ja shättäilen jonninjoutavia.

No, sain ostettua wimo-massaa, josko huomenna sais Oliver-ukille tehtyä mummukaverin.

Eipä sen tähellisempää tänään.
3 VASTAUSTA:
Eikö sinulla raukalla ole mitään perhettä jolle tekisit ruokaa ja juttelisit ja tekisit yhdessä kotiaskareita ? Surullista että pitää muovailuvahasta tehdä itselleen suku ja perhe. Otan osaa.
Anonyymi kirjoitti:
Eikö sinulla raukalla ole mitään perhettä jolle tekisit ruokaa ja juttelisit ja tekisit yhdessä kotiaskareita ? Surullista että pitää muovailuvahasta tehdä itselleen suku ja perhe. Otan osaa.
Älä suotta sure puolestani, kyllä minä pärjään.
Anonyymi kirjoitti:
Eikö sinulla raukalla ole mitään perhettä jolle tekisit ruokaa ja juttelisit ja tekisit yhdessä kotiaskareita ? Surullista että pitää muovailuvahasta tehdä itselleen suku ja perhe. Otan osaa.
"Eikö sinulla raukalla ole mitään perhettä jolle tekisit ruokaa ja juttelisit ja tekisit yhdessä kotiaskareita ? Surullista että pitää muovailuvahasta tehdä itselleen suku ja perhe. Otan osaa."

Mitä sinä anonyymi nyt tuollatarkoitat? Ei minullakaan ole ketään, jolle ruokaa laittaisin ja keskustelisin jonkun kanssa. Ainoat ikäiseni on juuri täällä, joiden kanssa on kiva vaihtaa kuulumisia, että mitä tehtäisiin tänään ja mitä tuli tehtyä?

Vähän niinkuin TV;stä tuleva ohjelma, että mitä tänään syötäisiin, paitsi sitä en itse katso koskaan. Riitää, kun s-s kertoo, mitä syötäisiin!D

Kävin parivuotta sitten kurssilla, jossa virkattiin tölkkien klipsuista mitä ihanimpia laukkuja ja pussukoita ja joitain ostinkin sieltä malliksi, että nythän minä alan uuden harrastuksen ja keräilin kaikilta naapureiltakin näitä klipsuja. Kuten arvata saataa, niin tuolla on varppina tuhansia klipsuja ja lankoja, jopa se virkkauskoukukin, mutta siinähän ovat.

Korppis sentään tomertautuu useinkin näiden harrastuksiensa pariin, jota todellakin ihailen, koska minulla kirjat vie aikani, mukamas.

Nythän on Jääkiekon huippujuhlat, joita en katsonut. Tuli mieleeni vuoden 2015 juhlat, kun lapseni oli miehensä kanssa Klippanilla silloista ravintolaa hoitamassa ja satuivat sitten sulkemisaikaan sinne Kauppatorille. Olihan siellä ollut hulinaa ja oma lapseni tuli kotiin sairaalan kautta jonkun aivotärähdyksen vuoksi?
+Lisää kommentti
Vilkkaasti kirjoitatte, hyvä
tervehdykseni vaan
Ilmoita
Huomenet viikon alkuun ja pilvipoutaan, vettä on kylläkin yöllä satanut, lammikot sen todistaa.
Kultaahan sitä sai poikamme, olen iloinen heidän puolestaan, mielestäni hyvin puolustivat, vaikka en oikein tiedä kuka puolustaa kuka hyökkää, näytti kaikki kiekosta tappelevan;)
Toivottavasti tämä antaa puhtia myös heille, joilla harrastuksena on vain ilkeyksien teko.

Kiitos anonyymin terveisistä, kirjoittele sinäkin ja tee itsesi tunnetuksi;)
Mitä tuohon kaakaon juomiseen tulee, jokaisella on oikeus olla juomatta kahvia, kaikille se ei edes sovi.
Makunautinnotkin on erilaiset, sallikaamme sekin.

En minäkään yleensä ole innostunut jääkiekosta, mutta paljon puhuttu sai minutkin jännittämään, vaikka meinaa sydämen päälle käydä.
Vilkaisi vaalituloksia sen verran, että sain ymmärrettyä, että oma ehdokkaani meni läpi hienolla tuloksella. toivon hänen sanansa painavan jonkun verran siellä EU.ssa
Mielestäni hän on rauhallinen ja asiallinen esiintyjä.

Saako koirat tulla teillä päin kauppaan sisälle, mielestäni täällä ei saa, ainakin oman pienen koirani kanssa yritin ja käsky tuli, että ei koiria sisälle.
Sen verran veikkaa löin voitoista poikiemme peleistä, niin Ruotsin, Venäjän kuin Kanadankin osalta ja voitin, olisipa lotto voittoni myös näin hyvä tuurinen;)
1
Ilmoita
Nyt ihan nolottaa, tästä tulee tapa, en osaa ajatella mitä nykäisen, kun lähtö tapahtuu, en ainakaan lähetä kohtaa.

Kaikki tulikin sanottua, nyt vaan toivotan sateen loppumista ja auringon esiin tuloa, sitä odotellen, heippa!
1
Ilmoita
Hyvin yhteen liittoutunut joukkue Leijonilla, toisiaan tukien!

"Yksimielisyys on voimaa, tästä huomaamme me sen!"

Onnittelut Leijonille ja valmentaja Jukka Jaloselle! :)

Ja Kahvipirtille hyvää jatkoa!
t. Miaelina
1
Ilmoita
Kyllähän siinä yöunet meni illalla. 1-0 oli pitkään, ja sitten kun tasoittui 1-1 ajattelin, että nyt nukkumaan hyvillä mielin. Ja parempi olisikin ollut, silloin vielä olisi uni tullut heti.
Sen jälkeiset tapahtumat saivat innostumaan Suomen puolesta niin tottamaar täydellisesti, että unijukkaa jouduin odottelemaan.
1
Ilmoita
On järjestynyt senverran puuhaa, että en ole ehtinyt Pirttiin tulla.
Seurasin Eurovaalien tulosten tuloa ja vähän väliin vilkaisin
jääkiekoakin. Olihan se Suomen joukkueen menestys melkoinen
yllätyskin. Hyvä niin. . . minähän en kovin hyvin tunne kiekkoilun
hienouksia. Ei ole koskaan ollut tehdastekoisia luistimia. Joskus
n. 10 vuotiaana rakensin luistimet laudanpätkistä, joihin upotin
sahan terän liukupinnaksi. Taisi ukkini olla avustamassa. Jostain
sai hihnoja, joilla "tekeleet" sidottiin jalkaan. Kyllähän niillä
kierälällä jäällä mennä viilettelin.
Kyllä se tv- seuraamiseni painottui enemmän vaaleihin. Eipä
niissäkään kovin ihmeellistä tapahtunut Vaaliennusteet taisi
mennä melkoisesti mönkään:)
SkillaN kysyi jo eilen, että miltä ostamani muikkukukko maistui.
Hyvä se oli, olinhan huolella sen valinnut:) Osaan puhuttaa
myyjiä, vaikka sanotaan, että" savolaisten puheisiin on syytä
suhtautua varoen". Tämä ostamani kukko oli mainospuheen
mukainen. Sitä kukkoa olen väli- ja iltapalana napsinut. Taitaa
pian valitettavasti lopahtaa.
Melko poutaisena päivä pysyi, sopivan viileänä laahustaa
pieni ulkoilulenkki. Vaihtelevat kelit jatkuvat. Heippa!
1 VASTAUS:
Ynnämuu kertoo tuossa muikkukukko-ostoksestaan. Olen joskus ostanut palan kalakukkoa, mutta ei se maistunut samalta kuin äidin ennenvanhaan kiviuunissa, ruistaikinaan leivottu kukko oli.

Se kun tehtiin pikkuahvenista. Mukaan tuli hyvä kerros silavaisia porsaanlihaviipaleita. Myös ison voipalan äiskä laittoi.Kotikukko avattiin aina päältä.

Teen muikkukukkoa jos edullisesti saan tuoretta muikkua. Laitan keraamiseen sähköpataan pohjalle lorauksen ruokakermaa. Sitten pohjalle muutaman silavasiivun ja kaloja n. kilon verran.
Tämä aina kerroksittain. Voita vielä päälle ja loput kolmen sipulin ruokakermasta.
Laitan padan aina päälle yöllä kun vanhan miehen asialle on aina yöllä herättävä. Laitan lämpötilan 92 asteeseen.
Herään aamulla muikeaan kalapadan tuoksuun. Tilsityt keittoperunat lämmitän erikeen mikrossa. Oikein hyvää safkaa se on.
Resusin ylipitkäksi käyneen nurmikon leikkaamisen kanssa. Bensaleikkuri ei jaksanut ylimmälläkään leikkaustasolla vaan siimaleikkurilla se oli kynittävä matalaksi. Kova duuni vanahalta ukolta. En jaksanut enää märkää jälkeä enää työnnettävällä Ricks.Rattonilla sitä viimeistellä.

Puoleksi maailmanlopun rancheja tälläiset ovat. Omistan puolet 1000 aarin tontista, mutta tonttityöt saan tehä mahdollisesti ilman centinkään hyvitystä. Näin edunsaajan oikeusvalvoja toimii.
Tarvittisin rahaa ja hyvän asianajajan voidakseni hyötyä ympärivuotisesta tonttityöstä; lämmitykset, lumityöt ym.ym.

Niin hurskainen tässä. Katson sitten kun halpakorkoinen pankkilaina on kokonaan suoritettu ens vuodenvaihteessa.
Kukaan tälläistä talopuolikasta ei tule ostamaan, jota Maistraatin asianajajat valvovat edunsaajan hyväksi. Hänen joka asuu kokonaan toisella paikkakunnalla.
(Näitä avioliiton kuolinpesätilityksiä)
+Lisää kommentti
Suomen MM- jääkiekkomestaruuksien aikataulu on osapuilleen ehkä näin: v. 1995, v. 2011 toinen mestaruus ja nyt eilinen kolmas, Slovakiassa voitettu.
Onhan niillä merkitystä. Isoa osaa kansaamme myös parhaillaan juhlittava MM-mestaruus näyttää kiinnostavan.

Oli mukavampi herätä; näin tuoreeltaan kun kiekkojoukkueemme oli vielä slovakiassa. Kai sitä vuosi MM-mestareita saadaan olla?
miesfani
1
Ilmoita
Alkaa jo raukeus painaa pitkälle valvotun yön jälkeen. Aamulla sovimme nuorimmaiseni kanssa, ruuan jälkeen maton hausta, joten eipä tässä laakereilla saatu levätä. Ostoskierroksella kävin tavaratalossa vielä puuttuvia ostamassa, mutta ruokaa jäi onneksi huomiseksi valmiina.

Vaalitiedotukset euroopasta on nyt kovin mielenkiintoisia, kuten myös tuleva Suomen puheenjohtajuuskausi.

Kauniisti soi Vesalan laulama Finlandia vielä urheiluruudun lopuksi. Juhlijoita Kaisaniemen kentällä ja Tasavallan Presidenttiäkin on kuunneltu, joten 🌷hienon päivän iltana❤️ Hyvää yötä!
1
Ilmoita
Tervemenoa hieman helpommin päästävään pirttiin 156 numero, rappusia huomattavasti vähemmän;)
1 VASTAUS:
Taikauskoa tai ei, mutta pidän tämänkin vuoden lukua huonon onnen lukuna. Pirtin numero 156 on jotenkin hyvä luku, jaollinen ja ja kaikkea. Onnea sille. Numerologiassa on jotain mystistä.
+Lisää kommentti
Paljon odottamani keskussairaalapäivä päättyi nolosti kun en ottanut asioista selvää. Turhaa tilasin erikoislääkärin vastaanoton.
Väestövastuun lääkäri laittoi vaan minut päiväkirurgiseen leikkausjonoon. "Tutki" saman minkä erikoislääkärikin eli p o i s j o u t a a.
Sairaala narrasi vielä puhelinpalvelumaksun, 41.20€ kun verkkoilmoitukseni epäonnistui hiukan.
Tietysti sama kaikissa kuntayhtymän yksiköissä. Eli ei kannata käyttää yksityisiä palveluita kun kerran kuitenkin vain keskusairaalayksiköt saavat leikata. En ottanut asioista selvää. Olisi kannattanut.

Toisen virheen tein kun menin sovittua aikaisemmin sairaalaan. Hyvä päivä tuhriutui sairaalan aulassa odotteluun. Mutta onhan näitä päiviä. Ehkä huominen päivä on parempi; hurskaisen tuurilla ehkä ei.
1
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KAHVIPIRTTI 155 /2019

Kaunista keskiviikkoaamua, aurinko helottaa, lämmintä ja lintujen viserrystä kuulen minäkin pensasaidassa asustavilta varpusilta.
Pistäytyy siinä tiaisetkin, mutta muita pikkulintuja en ole nähnyt.

Nyt teen hyvin pikaisen siivouksen ja en koske ikkunoihin ollenkaan, niin hankalin muistoin tätä koti ikkunoiden pesun kokemusta ajattelen.
Kahvipöydän katan kauniiksi pääsiäistä muistellen, kauniit keltaiset narsissit ja rahkapullat kyytipojiksi kahvi kupposelle.

Lueskelin palstan antia ja löytyihän sieltä vanha ketju missä muisteltiin nyt jostakin syystä kirjoitukset jättäneitä kirjoittajia.
Olihan niitä, mukavia ja jopa mielikuvituksen mukaan lähteneitä pirttiinkin, Maalaismies olikin aivan ihana tuttavuus, oikea herrasmies;)
Monta muuta joita en jaksa mainita mukana oli ja jutut luisti ja kivaa oli.
Samalla puolustus linjalla jouduin näköjään silloinkin olemaan, kun pirttiä paheksuttiin, niin tänäänkin, mutta se ei enää haittaa, kaikkeen tottuu.
Edelleen olen sitä mieltä, että pirtissä keskustellaan kaikesta maan ja taivaan välisistä asioista.

Edellisessä pirtissä demeter1 kertoili vaikeuksista mitä omakoti taloissa ilmenee, niin se on, mutta tarkkana pitää olla myös kivimuuri asumusten kanssa, haavereita väliin sattuu.
Oikeassa olet tuon yhden pillerin suhteen ja ensi avussa tehtiin kokeita ja kaikki hyvin, paitsi tuo niska/hartia vaiva.
Minä olen iloinnut tänä keväänä näistä pakon omaisista menoista irti pääsemisestä, nyt menen jos haluttaa ja yllättävän vähän haluja on.

Korpikirjailijalle kiitos, kun sinne hierontaan kehotit, minä kävin ja olo koheni, ensi viikolla uusiksi.
Noin sitä minäkin ennen vanhaan mökillä huiskin ja uupumisesta ei tietoakaan, nyt yritän irrottautua "minä itse " olosta ja pyytä ulkopuolisen apua hankalissa hommissa.

Kun ruoka ja uni maistuu, kaikki hyvin ynnämuu, olet sinä, kuin moni muukin urakkansa kunnialla suorittanut, nyt vaan ollaan ja nautiskellen aikaa vietämme.
Jos kipuja ei ole, mukavahan on sivusta katsella toisten kiireitä;)

Vappua kohti, kuten Miaelinakin totesi tässä nyt mennään ja sitten se kesäkin melkein käsillä.
Astukaa uuteen pirttiin, nauttikaa antimista ja viihtykää.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta