Abortin riskit vs. raskauden riskit

Aika usein on tullut mainittua, että jos abortista tulisi jotain merkittäviä terveysriskejä, niin prolife-porukka olisi viivana käyttämässä sitä argumenttina abortinvastaisissa pamfleteissaan ja nettisivuillaan.

Siksipä huvitti, kun käväisin prolifen sivulla, ja siellä oli englanninkielinen otsikko: "Ruotsalainen nainen kuoli aborttipilleriin". Nyt kun olisin lainannut tekstiä tänne, olikin teksti kadonnut, ja uutissivulle ei pääse lainkaan. Jos joku löytää jutun, niin laitattehan tänne, niin saataisiin tutkia, että mistä tuo kuolema on oikein aiheutunut ja onko siinä edes perää.

Joka tapauksessa, joku on Jenkeissä (prolifelaiset hakee juttunsa Jenkeistä, kuinkas muuten, kun meillä ei herutusjuttuja ja -kuvia oikein löydy hyvien terveyspalvelujen vuoksi) kaivanut jostain tiedon tai keksinyt, että yksi nainen Ruotsissa on kuollut aborttilääkevalmisteeseen
(= vatsalääkkeeseen). Tämä onkin varmaan himputin harvinainen ja otsikoihin päätyvä tapahtuma, kun ottaa huomioon paljonko lääkkeisiin, huumeisiin ja alkoholiin muuten ihmisiä kuolee, tai sitten lääkkeiden tai hoidon puutteeseen. :)

On kyllä outoa, ettei kukaan näistä muista kuinka paljon naisia kuolee raskauden ja synnytyksen vuoksi joka vuosi, tai kuinka moni sairastuu lapsivuodepsykoosiin? Kukaan prolife-sakista ei kuitenkaan taida olla puolustamassa missään vaiheessa äidin elämää näiltä vaaroilta? Kuinka moni prolifeläinen muka muistaa niitä lapsiuhreja, joita kuolee aselakien ja sotien takia, jotka ihan hallitus Jenkeissä siunaa? Sen sijaan kauhistellaan kun ruotsalainen kuoli aborttipilleriin? :D Enkä löydä edes sellaista uutisotsikkoa mistään.

Vertailun vuoksi USA:ssa äitiyskuolleisuus on yli kymmenen kertaa yleisempää kuin aborttikuolleisuus, vaikka julkinen terveydenhuolto siellä on niinkin retuperällä. Suomeen ei voida edes verrata, sillä Suomessa kuolee yhtä monta äitiä synnytykseen kuin Jenkeissä aborttiin. Aborttiin taas meillä ei ole raportoitu kuolleen ketään niin kauan kuin hygieeninen abortti on käytössä ollut. Suomi äitiysterveyden ykkösenä 3 kuolintapausta, kun Jenkit sijall 46: eli 14 kuolintapausta.

.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_maternal_mortality_rate

"Deaths associated with legal induced abortion continue to be rare events— less than 1 per 100,000 procedures." (Abortion-Related Mortality in the United States 1998–2010)

23

<50

  Vastaukset

  • Jos Pro Life olisi oikeesti Pro Life niin myös äidin hengellä olis jotain merkitystä mutta ei jenkeissä taida olla mitään väliä äitien elämällä jos äitejä kuolee noin paljon ja tämä on vielä Trumpin politiikan syytä. Eikä Pro Lifet taida auttaa niitä lapsia joita syntyy kun kukaan ei halua ei kä ketään kiinnosta.... vahinkolapset jää köyhien vanhempien taakaksi eikä sosiaalitruvaakaan taida olla. Pro Life pitäis muuttaa joksikin toiseksi kuten Pro Fetus tai Pro Semen tai jotain siltä väliltä niin se kuvaisi jotenkin sitä mitä he ajavat. Kukas muka äidistä välittää ei kukaan aborttifanaatikko ainakaan sanon minä.

  • Ei oo oikein suhteellisuuden mittaa heillä. Yksi aborttipilleriin kuollut 20 vuodessa vastaan satoja tuona aikana ilman abortia kuolleisiin ei voi verrata!! Tai voi siten että mikä naiset vaarantaa on synnytys ja lapset.

   • Mitään suosijoiden suoltamia valheita ei saa tässäkään ketjussa näemmä oikoa.

    Joko osaat sanoa, mistä sinä näitä lukuja "YKSI" (?!) ja "satoja" vetelet, sieltä mutu hatuista ilmeisesti, kuten aina ennenkin. Vertailuja ei tosiaan voi tehdä näin räikeiden vääristelyjen pohjalta. Tai voi siten että lopultakin abortti on monin kertaisesti k.uolettavampaa tekijällekin kuin synnytys.


  • Eipä ole kuollu Suomessa ykskään aborttiin, sanon minä. Kun ei ole niin räsäskä joutuu keksii muuta.

   • Totuus ja liian vaikeat kysymykset on taas tässäkin hyssyteltävä kiireellä poistoon.

    Et siis osaa kertoa, ketä uskot totuuden kiistämisesi huijaavan. Riskiluvutkin on varmaan vetäisty jostain ihan hatusta, eikä suinkaan siitä, mitä on jo tapahtunut.


   • Totuutta ei tietenkään saa taaskaan julkistaa, kuten että abortin jälkeen kuolinriski on 6 kertainen verrattuna synnyttäneisiin.
    Valhetta muun keksimisestä ei myöskään saa oikaista, kun osoitetaan, että suosijat on ainoat, jotka joutuu sitä muuta keksimään.


  • "Aborttiin taas meillä ei ole raportoitu kuolleen ketään"

   Valheesi senkun jatkuu vaan. Niitä joudut sitten jankuttamaan vuodesta toiseen eri nimimerkkien suojista, ikäänkuin totuus sillä muuksi muuttuisi.
   Ethän sinä halua koskaan nähdä niitä uutisointeja ja tilastoja, joissa aborttikuolemista kerrotaan. Eräässäkin lähteessä, jonka ihan itse tänne olet alunperin tuonut (hups..:)), oli tästä kerrottu ja kuinka moninkertaisesti abortti on tosiaan k.uolettavampaa tekijällekin kuin synnytys, mutta ilmeisesti sinulla on näiden huomaamisessa jonkinlainen sokea piste.. mistä sitten johtuneekaan :)

   • "Niitä joudut sitten jankuttamaan vuodesta toiseen eri nimimerkkien suojista, ikäänkuin totuus sillä muuksi muuttuisi.
    Ethän sinä halua koskaan nähdä niitä uutisointeja ja tilastoja, joissa aborttikuolemista kerrotaan."

    Jos niitä on olemassa, niin varmaan tuot ne sitten tänne nähtäväksi? Miksei niitä löydy mistään? Totta kai näillä oltaisiin argumentoitu, jos niitä olisi. :))

    Siitähän tässä oli juuri kyse.


   • Montako kertaa niitä vielä pitäisi tuoda tänne? Miksi se käypähoidon tai itse tänne tuomasi ätitiyskuolema -tilastojen luvut ei kelpaa?

    Siitähän tässä juuri on kyse, että joka kerta kun olet hävinnyt ja mutusi on kumottu, kummasti "unohdat" kaiken aiemman, ja taas aloitat jonkin ajan päästä samat jorinat ja valheväitteesi alusta. Ikäänkuin toivoen, ettei kukaan muukaan enää muistaisi, mitä aiemmin on jo osoitettu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Montako kertaa niitä vielä pitäisi tuoda tänne? Miksi se käypähoidon tai itse tänne tuomasi ätitiyskuolema -tilastojen luvut ei kelpaa?

    Siitähän tässä juuri on kyse, että joka kerta kun olet hävinnyt ja mutusi on kumottu, kummasti "unohdat" kaiken aiemman, ja taas aloitat jonkin ajan päästä samat jorinat ja valheväitteesi alusta. Ikäänkuin toivoen, ettei kukaan muukaan enää muistaisi, mitä aiemmin on jo osoitettu.

    "Montako kertaa niitä vielä pitäisi tuoda tänne? Miksi se käypähoidon tai itse tänne tuomasi ätitiyskuolema -tilastojen luvut ei kelpaa?"

    Tuotko todisteita kuinka monta naista vuodessa kuolee aborttiin? Minä en mistään löydä? Luulisi että Päivi Räsänen olisi asiasta maininnut.


   • Olisi tärkeää tietää aborttia harkitsevalle mitä riskejä toimenpiteestä on. Tosin luulen lääkärien kertovan niistä jossain kohtaa?


  • Näin ne valheuutiset toimii, koska kun laitetaan uutinen niin moni ehtii sen pikaisesti lukemaan. Faktoja ei edes pysty tarkastamaan, koska uutinen on poistettu.
   Silti. Moni on sen lukenut, ja kertoo uutisesta (jota ei löydy) ja se kiertää.

   Ja tiedättehän leikin "rikkinäinen puhelin" (on sillä muitakin nimiä, meillä se oli kuiskaus). Näin se menee.

   • vaikka olethan sä kiusallas voinut keksiäkin tuon.


  • "On kyllä outoa, ettei kukaan näistä muista kuinka paljon naisia kuolee raskauden ja synnytyksen vuoksi joka vuosi, tai kuinka moni sairastuu lapsivuodepsykoosiin? Kukaan prolife-sakista ei kuitenkaan taida olla puolustamassa missään vaiheessa äidin elämää näiltä vaaroilta?"

   On totta, että äidille abortti on turvallinen, mutta abortissa lapsen (sikiön) kuolleisuusprosentti on 100%. Harva abortin vastustaja vastustaa tilanteita, jossa sikiö aiheuttaa äidille hengenvaaraa, joten vertailu äitiyskuolleisuuden ja aborttiin kuolleiden välillä on turhaa.

   "Kuinka moni prolifeläinen muka muistaa niitä lapsiuhreja, joita kuolee aselakien ja sotien takia, jotka ihan hallitus Jenkeissä siunaa? Sen sijaan kauhistellaan kun ruotsalainen kuoli aborttipilleriin?"

   Valitettavasti ihmisiä kuolee väkivaltaan, mutta prolife kannaattajien mielestä kansalaisten oikeus aseeseen tuo turvallisuutta ja vähentää kuolemia, koska rikollinen hommaa aseet laittomasti ja muut ei pysty puolustaan itseään. Esimerkiksi USA:ssa suurinosa joukkoampumisista tapahtuu "gun free zonella". Lisäksi USA:ssa noin 13000 kuolee aseisiin vuosittain, jos itsemurhat lasketaan luku on noin 30000 , mutta rikoksen estämiseen aseita käytetään yli miljoona kertaa vuodessa.

   • "On totta, että äidille abortti on turvallinen, mutta abortissa lapsen (sikiön) kuolleisuusprosentti on 100%"

    Se on vaan ikävä sivuvaikutus. Vähän kuin USA:ssa ne valitettavat ampumiset. Abortti kuitenkin tuo naisille turvallisuutta ja vähentää kuolemia, koska ei pysty muuten puolustamaan itseään.


   • Niin, kaikkihan on suhteellista. Riippuu kenen ja mitä elämää pidetään tärkeänä. Mitähän se Pro Life sitten oikeasti tarkoittaa, mitä elämää puolustetaan? Alkiolla ja sikiöllä tuntuu olevan merkitystä, muttei enää syntyneellä lapsella eikä varsinkaan äidillä. Ainakin abortti vähentäisi korkeaa äitiyskuolleisuutta, joka on Jenkeissä kehitysmaatasolla ja lisääntyy kun muissa maissa se vähenee.

    Jos nuo valtavat luvut väkivallasta ja itsemurhista pitävät paikkansa (en ole tarkistanut) niin "uutinen" ruotsalaisen naisen aborttipillerikuolemasta näyttäytyy entistä irvokkaammalta.


   • tieteilijä kirjoitti:

    Niin, kaikkihan on suhteellista. Riippuu kenen ja mitä elämää pidetään tärkeänä. Mitähän se Pro Life sitten oikeasti tarkoittaa, mitä elämää puolustetaan? Alkiolla ja sikiöllä tuntuu olevan merkitystä, muttei enää syntyneellä lapsella eikä varsinkaan äidillä. Ainakin abortti vähentäisi korkeaa äitiyskuolleisuutta, joka on Jenkeissä kehitysmaatasolla ja lisääntyy kun muissa maissa se vähenee.

    Jos nuo valtavat luvut väkivallasta ja itsemurhista pitävät paikkansa (en ole tarkistanut) niin "uutinen" ruotsalaisen naisen aborttipillerikuolemasta näyttäytyy entistä irvokkaammalta.

    En ole Porlife järjestöläinen, mutta samat vääristelyt suosijalta jälleen.

    "muttei enää syntyneellä lapsella eikä varsinkaan äidillä"

    Syntyneillä lapsilla on jo laissakin vahvistetut oikeutensa, joita valvoo eri viranomaiset.
    Miten niin äideillä ei ole väliä? Vai tarkoititko abortdöörien itsekkäitä mukavuudenhaluja?


   • "koska rikollinen hommaa aseet laittomasti"

    Näinhän se on abortinkin kans niissä maissa missä se on rikolliseks luokiteltu. Naisilla ei ole lain suojaa niin abortti hankitaan laittomasti.


  • Niin onhan abortti tuhat kertaa vaarattomampi kuin synnytys ja raskaus joka on äärimmäisen rasitus elimistölle! Ajatelkaa, nainen tekee uuden ihmisen omalla elinimistöllään ja se uusi ihminen ottaa kaiken ravinnon naiselta.

   • Luonnottoman repimisen ja elimistön sorkinnan jälkeen se "vaarattomuus" näkyy synnytykseen verrattuna kuusinkertaisina itsemurhalukuina. Näin käy kun häiriintyneet naiset murhaa jälkeläisiään. Surmattu lapsiparka vie naisen psyyken ja itsekunnioituksen mennessään.


  • Pohjoismainen kansanterveyden korkeakoulu, Göteborg
   Tausta: Raskautensa keskeyttäneillä naisilla on raportoitu olevan muita naisia enemmän mielenterveysongelmia, mutta tätä riskiä ei ole havaittu kaikissa tutkimuksissa. Tutkimusasetelmien ongelmat ja puutteelliset aineistot ovat hankaloittaneet näitä tutkimuksia.
   Tavoite: Tutkimme kolme kuukautta ennen raskauden alkua käytetyn mielenterveyslääkityksen (ATC-koodit N05 ja N06) yhteyttä raskauden päättymiseen joko keskeytykseen tai synnytykseen.
   Menetelmät: Käytimme Lääkelaitoksen, Kelan ja Stakesin yhteisen Lääkehoito ja raskaus -hankkeen Kelan ja Stakesin rekistereistä kokoamia rekisteritietoja vuosille 1996–2001. Aineistossa oli tiedot 405 892 raskaudesta, joista 341 833 päättyi synnytykseen ja 64 059 keskeytykseen. Tarkastelimme erikseen 133 311 naista, joilla ei ollut aiempia raskauksia.
   Tulokset: Raskaana olleista naisista 2,8 prosenttia oli käyttänyt mielenterveyslääkettä 3 kuukautta ennen raskautta. Mielenterveyslääkkeitä ennen raskautta käyttäneet keskeyttivät raskautensa useammin (32,2 %, vaihtelu lääkeryhmittäin 24,6–33,8 %) kuin lääkkeitä käyttämättömät naiset (15,2 %). Vastaava, mutta hieman matalampi riski havaittiin ensimmäisissä raskauksissa: 30,0 % (vaihtelu lääkeryhmittäin 20,2–34,7 %) ja 18,6 %. Ryhmien välinen riskisuhde oli kaikille raskauksille 2,11 (95 % luottamusväli: 2,05–2,17) ja ensimmäisille raskauksille 1,61 (95 % luottamusväli: 1,52–1,70).
   Raskauden keskeytyksen riski oli korkein masennuslääkkeitä (ATC-koodi: N06A) käyttäneillä. Heidän kaikista raskauksistaan 33,8 prosenttia ja ensimmäisistä raskauksista 33,7 prosenttia päättyi keskeytykseen. Keskeytysosuudet olivat yhtä korkeat myös psykoosilääkkeitä (ATC-koodi: N05A) käyttäneillä. Heillä keskeytykseen päättyi 31,5 prosenttia kaikista raskauksista ja 32,6 prosenttia ensimmäisistä raskauksista.
   Johtopäätös: Raskauden keskeytykseen päätyneiden naisten mielenterveyden tila on erilainen kuin niillä naisilla, jotka jatkavat raskauttaan synnytykseen asti. Tämä on huomioitava raskaudenkeskeytyspäätöstä tehdessä ja keskeytyksen jälkeisen tarkastuskäynnin yhteydessä. Raskautensa keskeyttäneiden ja synnyttäneiden naisten erilaisuus on myös otettava huomioon sekoittavana tekijänä tutkittaessa raskauteen ja sen päättymiseen liittyviä mielenterveysongelmia."

   • Synnyttäneiden keskuudessa itsemurha oli 5,9 . Keskenmenon saaneilla luku kohosi18,1:een. Abortin tehneiden keskuudessa itsemurhaluku oli 34,7 eli noin kuusinkertainen synnyttäneisiin verrattuna ja kolminkertainen keskivertolukuun verrattuna itsemurhan tehneiden naisten kesken. Loppupäätelmä tässä laajassa tutkimuksessa oli, että suurentunut riski abortin jälkeiselle itsemurhalle viittaa abortin vahingollisiin vaikutuksiin liittyen naisen mielenterveyteen. Tieto löytyy Gisslerin tutkimuksista 1996

    Itsemurhaluvuissa on erityisen mielenkiintoinen tulos: synnyttäminen (5.9) vähensi keksimääräistä itsemurhien määrää (11,3) huomattavasti, kun taas abortti lisäsi sitä reilusti (34,7)! Se, onko kysymyksessä mielenterveysongelmat erityisiä niiden kohdalla, jotka päätyvät aborttiin, ei täysin selvästi ollut utkimusten selvitettävissä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Synnyttäneiden keskuudessa itsemurha oli 5,9 . Keskenmenon saaneilla luku kohosi18,1:een. Abortin tehneiden keskuudessa itsemurhaluku oli 34,7 eli noin kuusinkertainen synnyttäneisiin verrattuna ja kolminkertainen keskivertolukuun verrattuna itsemurhan tehneiden naisten kesken. Loppupäätelmä tässä laajassa tutkimuksessa oli, että suurentunut riski abortin jälkeiselle itsemurhalle viittaa abortin vahingollisiin vaikutuksiin liittyen naisen mielenterveyteen. Tieto löytyy Gisslerin tutkimuksista 1996

    Itsemurhaluvuissa on erityisen mielenkiintoinen tulos: synnyttäminen (5.9) vähensi keksimääräistä itsemurhien määrää (11,3) huomattavasti, kun taas abortti lisäsi sitä reilusti (34,7)! Se, onko kysymyksessä mielenterveysongelmat erityisiä niiden kohdalla, jotka päätyvät aborttiin, ei täysin selvästi ollut utkimusten selvitettävissä.

    Lisäys/tarkennus: nuo suhdeluvut olivat /100 000 naista, ettei tulisi kovin vääriä mielleyhtymiä. Jos tuota avaisi hätäiselle lukijalle, niin keskiverto itsemurhamäärä on n. 11/ 100 000 naista, synnyttäneillä 6/ 100 000 naista, abortintehneillä n. 34/ 100 000, joten abortti on todella suuri riskitekijä synnyttämiseen verrattuna, liki kuusinkertainen. Syitä on tietysti monia, kuten Gisslerkin mainitsee eikä abortti ole suinkaan ainoa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   126
   6882
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   194
   5273
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   233
   1649
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   99
   1331