Ydinvoiman suosio kasvaa

Anonyymi

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ydinvoima on osa Vihreiden ilmastopakettia;

      Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto : ”Olemassa olevia ydinvoimaloita voidaa käyttää. Ne ovat yksi osa vihreiden ilmastopakettia”.

      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Vihreiden pätkäpuheenjohtaja Haavisto ei edusta vihreiden kantaa
        Vihreää politiikkaa A:sta Ö:hön:
        "- Kalliin ja vanhanaikaisen ydinvoiman roolia Suomen energiantuotannossa ei ole syytä lisätä. Käytöstä poistuva kapasiteetti pitää korvata uusiutuvilla energialähteillä."

        https://www.vihreat.fi/asiat/vihrea-politiikka/vihreaa-politiikkaa-asta-ohon

        Tuo ympäristövastaisuus onkin suurin syy itselleni olla äänestämättä vihreitä.

        Mutta tuo lainaus ei ollut ristiriidassa Haaviston sanojen kanssa.


      • Anonyymi

        Ketjusta on poistettu 4 väärää mielipidettä



    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Nuo ovat viime vuoden luvut. Myönteisesti ydinvoimaan suhtautuu 49 prosenttia vastaajista (viime vuonna 41 %) ja kielteisesti vain 15 prosenttia (22 %).


    • Anonyymi

      Ydinvoiman "yleissuosio" kasvaa aina suuronnettomuuksien väilillä. Ja sitten se positiivinen yleissuhtauminen(onko sellaista sanaa edes olemassa?) taas katoaa useiksi vuosiksi.

      Miksi muuten energiateollisuus tekee ylipäätänsä näitä kyselyitä joka vuosi? Eihän kyselyn tulos vaikuta mitenkään ydinvoiman rakentamiseen. Rakentaa voisi, mutta se ei kannata, eikä siihen löydy edes innostusta. Ekä tässä kysytään yleissuhtaumista olemassaoleviin reaktoreihin, koska lisärakentamista ei edes mainita.

      • Anonyymi

        En oikein saa selvää mistä ajanjaksosta puhut kun ilmoitat ettei kannata ja siihen ei löydy innostusta. Kannattaa ja löytyy innostusta.

        Kun tätä asiaa katsotaan 50 vuoden kuluttua, paljon korvaavaa ydinvoimaa ja uutta on rakennettu. Mikä voi korvata ydinvoiman (fissio)? Fuusio! Monta fissiolaitosta vielä tehdään, ennenkuin fuusio saadaan hallintaan.

        Tällä hetkellä näyttää kovin innostus olevan Afrikassa, jossa Venäjän ja Kiinan tuella tehtäneen ydinvoimalaitoksia aika pian. Kelpaavatkohan sinne Suomen referenssin opit? Nyt vaan innostuneita Suomalaisia projekteihin mukaan ja Lappeenrannan Yliopiston koulutus vauhtiin.


    • Anonyymi

      "Myönteisesti ydinvoimaan suhtautuu 49 prosenttia vastaajista (viime vuonna 41 %) ja kielteisesti vain 15 prosenttia (22 %)."

      Totta, eli kantansa ilmaisseista 76% suhtautuu ydinvoimaan myönteisesti ja 24% kielteisesti.
      Ydinvoiman kannatus on samaa luokkaa myös Eduskunnassa (ydinvoimaan myönteisesti suhtautuvia puolueita mm. sdp, pers, kok , kesk. ja vihreät, kielteisesti ydinvoimaan suhtautuu vasemmistoliitto ja muutama yksittäinen edustaja eri puolueista).

      Ydinvoiman kannatuksella on merkitystä, kun tulevaisuudessa päätetään ydinvoiman lisärakentamisesta Suomeen.

    • Anonyymi

      "ydinvoimaan myönteisesti suhtautuvia puolueita mm. sdp, pers, kok , kesk. ja vihreät, kielteisesti ydinvoimaan suhtautuu vasemmistoliitto ja muutama yksittäinen edustaja eri puolueista"

      Korjataan tuossa oleva pikku virhe, ydinvoiman kannatustilanne on tämä:

      " Ensimmäistä kertaa kaikissa eduskuntapuolueissa ydinvoiman kannatus on korkeampaa kuin vastustus."
      https://www.verkkouutiset.fi/ydinvoiman-suosio-kasvaa-edelleen/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kaliforniassa yritetään luokitella ydinvoimaa uusiutuvaksi energiaksi, sillä se ei tuota hiilidioksidia.

      www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2019/09/03/why-california-may-go-nuclear/

      Mikäli laki menee lävitse on sillä merkittäviä vaikutuksia Kalifornian tilanteeseen. Siellä kun osavaltion viimeinen ydinvoimala eli Diablo Canyon on menossa kiinni ennenaikaisesti aiemman päätöksen mukaan vuonna 2025.

    • Anonyymi

      Taitaa enemmistö Kalifornian asukkaista huokaista helpotuksesta, kun Diablo Canyon suljetaan.

      PS. Uusiutuva tarkoittaa kohtuullisexsa ajassa uusiutumista. Uraani ei uusiudu, vaan se vähenee. Sille pitäisi keksiä jokin nokkela nimi. kuten vaikka vähenevä, tai hiipuva.

      • Anonyymi

        Uusiutuvan energian määritelmä: "Uusiutuvat energiamuodot hyödyntävät lähteitä, jotka ovat inhimillisestä näkökulmasta katsoen loputtomia tai uusiutuvia."

        Kaikki käyttämämme energiahan on oikeastaan ydinenergiaa. Ja sitä on inhimillisesti katsoen loputtomasti.


    • Anonyymi

      "Kaikki käyttämämme energiahan on oikeastaan ydinenergiaa. Ja sitä on inhimillisesti katsoen loputtomasti. "

      Niinpä niin, einstein. Yhtä hyvin voisi todeta, että kaikki koostuu atomeista ja niitähän riittää. Tällä planeetalla ydinenergia perustuu atomien särkemiseen, epästabiilin aineen tuottamiseen. Ehket ole vielä mieltänyt sitä tosiasiaa, että kaikki elämä perustuu stabiileihin atomeihin.

    • Anonyymi

      " Uusiutuva tarkoittaa kohtuullisexsa ajassa uusiutumista. Uraani ei uusiudu, vaan se vähenee. Sille pitäisi keksiä jokin nokkela nimi. kuten vaikka vähenevä, tai hiipuva."

      Jep, elämä maapallolla perustuu auringon tuottamaan hiipuvaan energiaan.
      Kun auringon energiavarastot ovat hiipuneet, elämä maapallolla kuolee. Mutta ei hätää, maapappolla on silloin yhä jäljellä riittävästi uraania, jotta elämä voi jatkua ydinvoima enerialähteenä.

    • Anonyymi

      "Mutta ei hätää, maapappolla on silloin yhä jäljellä riittävästi uraania, jotta elämä voi jatkua ydinvoima enerialähteenä. "

      Ajatus siitä, että elämä voisi jatkua luolissa ydinvoiman avulla senkin jälkeen, kun aurinko on tuhoutunut on jotenkin uskonnollinen ja siksi eettinen koodistoni kieltää sille nauramisen. Mutta uskonnolinen fanatismi kyllä jotenkin syvässä sukulaissuhteessa ydinvoiman kannatukseen, joten yhtä hyvin tätä keskustelua voitaisiin käydä uskonto-nimikkeen alla.

    • Anonyymi

      YLE kirjoittaa tänään ydinvoimasta ja ihmisten suhtautumisesta siihen:

      yle.fi/uutiset/3-10943954

      Kaikki tämä tiedettiin jo vuosia sitten. Nyt sitten on yhtäkkiä uutinen se, että iso osa myös Vihreistä tajuaa ydinvoiman olevan ympäristön kannalta vähemmän haitallista kuin hiilivoimaloiden. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

    • Anonyymi

      IAEA:n arvio on, että 15 vuodessa ydinvoiman osuus puolittuu Euroopassa. Vanhat voimalamörskyt otetaan pois käytöstä ja puretaan, mutta uusia ei kuitenkaan rakenneta. Euroopan ydinsiivous tulee maksamaan satoja miljardeja.

      No miten edetään ilmastonmuutoksen osalta? Ei mitenkään. Plan B puuttuu, samoin kuin palneetta B. Kauniita puheita, kovaa sitoutumista, mutta käteen jää vain keskustelu lentämisestä tai lihansyönnistä.

      Tämä tulee vähitellen johtamaan totalitäärisin toimiin. On jopa mahdollista, että ydinvoimaa tullaan tukemaan ja edistämään ihan lakisääteisesti ympäri Eurooppaa.

    • Kyseessä on energiateollisuuden jokavuotinen kyselytutkimus, jossa kysymykset on erittäin taitavasti muotoiltu. Vastausten perusteella esitetään sitten tulkinta "ydinvoiman kannatus kasvanut", vaikka sitä (kannattaa tai ei kannata) ei edes kysytä. :D

      Jossain täällä on tuosta "kyselytutkimuksesta" vähän tarkempaakin juttua. Sitten kun ei ole turhempaa tekemistä, tongin sen esiin, jos kukaan muu ei ole sitä löytänyt. Ja tämän vuotinen kyselytutkimus pitää myös löytää, koska eihän sitä tiedäö mitä uuttsia jekkuja ovat keksineet.

      Energiateollisuuden jokavuotinen kyselytutkimus energia-asenteista on käytännössä nollatutkimus. Uutisen siitä silti saa aikaan, muuten sitä ei varmaan tehtäisikään.


      • Anonyymi
        stuxnet kirjoitti:

        Löysin Ilta-sanomien uutisen Aller Median kyselytutkimuksesta (kaikkihan jo tiedämme Aller Median asenteen ydinvoimaan) :
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11068847/-ydinvoiman-kannatusvastustus-tilastollisesti

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11068847/-ydinvoiman-kannatusvastustus-tilastollisesti

        Tiedoksi @Aller

        Tollo ei taida ymmärttä, että tärkeintä on kehityssuunta. Kysymyksen sanamuodosta voidaan aina kiistellä, mutta jos vuosikymmeniä kysytään samalla tekstillä, kertoo se aika luotettavasti kehityssuunnan. Mutta kun se on karvas, pitää yrittää selitellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tollo ei taida ymmärttä, että tärkeintä on kehityssuunta. Kysymyksen sanamuodosta voidaan aina kiistellä, mutta jos vuosikymmeniä kysytään samalla tekstillä, kertoo se aika luotettavasti kehityssuunnan. Mutta kun se on karvas, pitää yrittää selitellä.

        Limbo., viesti https://keskustelu.suomi24.fi/t/15635095/ydinvoiman-suosio-kasvaa#comment-99331190 , aiheesta.
        Tolloksi nimittely kertoo sinusta lisää..

        Säälin sinua.

        Tiedoksi @Suomi24


    • Anonyymi

      Täytyy sitten neuvotella Venäjän kanssa sopimus, että seuraavassa sodassa eivät sitten pommita ydinvoimaloita.

      • Geneven sopimuksissa on kohta, jossa kerrotaan, että tietyin edellytyksin ydinvoimalaa vastaan voidaan suorittaa aseellinen hyökkäys. Tai ainakin on kerrottu, siitä on usein juteltu täällä, mutta nyt löysin vain tällaisen:

        "15 artikla
        Vaarana olevia voimia sisältävien laitosten ja rakennelmien suojeleminen

        Vaarana olevia voimia sisältäviin laitoksiin ja rakennelmiin, kuten patoihin, valleihin ja ydinvoimaloihin ei saa kohdistaa aseellista toimintaa, vaikka nämä olisivat sotilaskohteita, jos tämä toiminta aiheuttaisi vaarana olevien voimien purkauksen ja siten suuria tappioita siviiliväestön keskuudessa. "
        https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1980/19800082/19800082_3

        Tuo on jyrkemmän tuntuinen muotoilu muotoilu. Katson myöhemmin löytyykö ne vanhemmat jutut. Geneven sopimuksetkin on voineet muuttua. Yritän selvittää sitä.

        Sotatilassa, sodan muodosta riippuen, ydinvoimaloita voi olla syytä sulkea. Odotettavissa olevat sähköverkon katkokset todennäköisesti kuitenkin pakottaisivat niiden sulkemiseen.


      • Anonyymi
        stuxnet kirjoitti:

        Geneven sopimuksissa on kohta, jossa kerrotaan, että tietyin edellytyksin ydinvoimalaa vastaan voidaan suorittaa aseellinen hyökkäys. Tai ainakin on kerrottu, siitä on usein juteltu täällä, mutta nyt löysin vain tällaisen:

        "15 artikla
        Vaarana olevia voimia sisältävien laitosten ja rakennelmien suojeleminen

        Vaarana olevia voimia sisältäviin laitoksiin ja rakennelmiin, kuten patoihin, valleihin ja ydinvoimaloihin ei saa kohdistaa aseellista toimintaa, vaikka nämä olisivat sotilaskohteita, jos tämä toiminta aiheuttaisi vaarana olevien voimien purkauksen ja siten suuria tappioita siviiliväestön keskuudessa. "
        https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1980/19800082/19800082_3

        Tuo on jyrkemmän tuntuinen muotoilu muotoilu. Katson myöhemmin löytyykö ne vanhemmat jutut. Geneven sopimuksetkin on voineet muuttua. Yritän selvittää sitä.

        Sotatilassa, sodan muodosta riippuen, ydinvoimaloita voi olla syytä sulkea. Odotettavissa olevat sähköverkon katkokset todennäköisesti kuitenkin pakottaisivat niiden sulkemiseen.

        Itse sanoisin että sodissa on tähän asti Geneven ym. sopimuksilla pyyhitty takapuolta, ne eivät yleensä ole mitenkään päteneet. Ainakin itse pidän täysin luonnollisena että energiantuontantolaitokset ovat yksi ensisijaimmista kohteista sodissa. Pahempi juttu on jos energiantuotanto on täysin keskitetty, kaikki energia tuotetaan muutamassa ydinvoimalassa. Vaikka olettaisimme että vihollinen toimisi siivosti ja jättäisi itse reaktorirakennukset rauhaan, niin se tuskin jättäisi rauhaan voimaloista johtavia sähkölinjoja ja muita sähkönjakelulle ja tuotannolle tärkeitä kohteita. Sodan oloissa energiantuotanto järjestelmä olisi siis äärimmäisen haavoittuva ainakin verrattuna hajautettuun energiantuotantomalliin, jossa energia tuotetaan lukuisissa pienissä yksiköissä kuten tuulivoimaloissa.


    • Anonyymi

      Jugoslavian hajoamisen aikaan huomattiin varsin hyvin, että maan sähköverkko on mahdollista ajaa alas varsin helposti. Nykyään siihen tarvitaan drone tai raketti, joka hinaa parin suurjännitelinjan tai muuntamon yli sopivasti kuparilankaa. Hyökkäykseen ei vaadita sotilaita vaan muutama siviilisabotööri riittää.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      274
      2550
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      92
      2021
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1427
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1268
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe