Työkyvyttömän perusturvana on työttömyyspäiväraha

Anonyymi

Eri arvioiden mukaan Suomen TE toimistossa on tätä nykyä jo noin 200 000 sellaista työtöntä kokopäivätyötä hakevaa henkilöä jotka ovat pysyvästi poissa työelämästä. Suurin osa heistä on kieltävän työkyvyttömyyseläkepäätöksen saaneita kuten on maan tapa ja vaikka he ovat työkyvyttömiä henkilöitä. Eläkkeen sijaan yhteiskunta ohjeistaa heidät koomisesti TE toimistoon hakemaan kokopäivätyötä. Kuitenkaan työttömyysturvalain mukaan työkyvytön ei voi saada työttöymyys-päivärahaa eikä työmarkkinatukea. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevat työkyvyttömät ajetaan hulluuden partaalle taistellessaan yhteiskunnan loputtoman muutoksenhakumenettelyn kanssa joka menettelynä jo itsessään on kaikkea muuta kuin mitä puolueettomasta muutoksenhausta on perustuslaissa säädetty. Kun eläkettä ei myönnetä alkaa useita vuosia kestävän muutoksenhaun lisäksi loputon taistelu myöskin minimitoimeentulosta. Tässä touhussa ei ole päätä eikä häntää vaan yhteiskuntamme sairastuttaa lisäksi jokaisen väsytetyn läheiset joten asian sijaiskärsijöitä lienee noin miljoona. Mikä tätä maata oikein vaivaa. Aihe on Suomalaisessa yhteiskunnassa erittäin arka ja kielletty puheenaihe koska siihen liittyy poliittisen skandaalin ainekset mutta asiasta pitäisikin syntyä skandaali koko Eu:n tasolla jotta siihen saataisiin muutos kuinka Suomi kohtelee näin valtavaa joukkoa omasta väestöstä.

23

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asia kun on niin ellei työkyvyttömyyseläkettä myönnetä tapahtuu ihmeparantuminen ja raha juoksee työmarkkinatuki siis eli kun katsovat työkykyiseksi saat olla työttömänä työnhakijana.Asia on tietysti niin että itse on ilmottauduttava työnhakijaksi ja sen jälkeen ei varmaan työtarjouksia satele kun ei muutenkaan.

      • Anonyymi

        Suomessa on ollut niin kiire huolehtia muiden kansallisuuksien huolista ja toimeentulosta ,jotta omien asiat on saanut jäädä rempalleen ja he saavat tulla toimeen kuten parhaaksi näkevät .Rahalle kun on parempaa käyttöä muualla. Näin tässä on käynyt.


      • Anonyymi

        Niin .Tuosta syytä on sitten puun ja kuoren välissä.Ei työllisty,mutta ei ääse eläkkeellekkään.

        Kuiva juttu.Hyvin on hoidettu tuokin. Roikut löyhässä hirressä odoellen eläkeikää ellet pujota tuota sitä ennen toivottomuudessa oikeasti niskasi ympärille. Se on tämänpäivän sivitysvaltion palkkio työurien päätteeksi.


    • Anonyymi

      Toinenkin linja on olemassa, että pitkään työttöminä olleet pyritään osoittamaan vajaakuntoisiksi tai elämän hallintaongelmaisiksi (mitä tuo tarkoittaneekaan) ja tuostahan tie vie kuntouttavaan työtoimintaan. Tuolla sitten tehdään kevyitä "töitä" mutta mahdollisuutena on myös tehdä ristisanatehtäviä. Sanalla sanoen työttömiä ja oikeasti työkyvyttömiä lakaistaan mahdollisimman halvalla maton alle piiloon.

    • Anonyymi

      Neljä vuotta olen ollut tässä jamassa. Juuri näin asia on.
      Valitus- ja muutoksenhakulautakunnat on läpikäyty, vakuutusoikeuskin. Sairaan työkyvyttömän paperit on ja näyttöä on arkkitolkulla, mutta eläkevakuutusyhtiön lääkärin mielestä olen työkykyinen. TE-virkailijat ovat suositelleet eläkettä useamman kerran ilman vaikutusta, koska fakta on etten enää työllisty. Olen liian kallis riski millekään työnantajalle, koska sairaus on etenevä ja parantumaton.
      Olen kohta 63-vuotias ja työuraa on vuosikymmeniä, vuodesta 1977 lähtien.

      • Anonyymi

        Sama homma sairastuin Parkinsonin tautiin viisi vuotta sitten ja olen ollut työttömänä melkeen 10 v lukuunottamatta tukitöitä ja 9 e töitä ja aktiivitöitä, lääkitys toimii jotenkuten ja täytän ensi vuonna 63 v ,mutta eläkkeelle en ole päässyt, ei kukaan ota töihin sairasta miestä, joka on hidas ja kankea ja järkikin menee kokareina, terveenä tein töitä katkeamattomana 53 vuotiaaseen saakka , sitte meni työpaikka konkkaan, sen jälkeen ei vakityötä ole löytynyt.


      • Anonyymi

        Eikö Parkinsonista pitäisi päästä eläkkeelle oletko hommannut neurologin kattavan lausunnon tuo sairaus vie työkyvyn kyllä siis toimintakyvyn.


      • Anonyymi

        Niin .Lääkärikirjottaa että ei tule työllistymään ,mutta Kela virkailijja ja vakuutuslaitos on toistamieltä,niin sillo käy juur noin. Olotila kun on valtio mielestä liian autuas ,rätkäseevät päälle hiukka kuntoutusta tai keksiivät jonkin moise kannustavan leikkurin tohon liian rasvasee 500 saturaisee, jotta ei hinkin sisältöö tulis rosentteja vahingossakaan ,jotta autuutta tulis otettua.
        Se on niin aulis ja huoolehtivainen tämä Suomen maa jotta. Sopivasti ku ovat saitoja ,nii sitte jo voiki varmuuella jakkoo pelto joonahille jyvä rahoja ja yrittäjille seteleitä kainaloihi jotta pysyyvät varmemmi pystyssä.


      • Anonyymi

        Minä olen ollut jamassa koko ikäni aloitan 70-luvun alusta te-toimisto pakotti kotiapulaisen hommiin oli pakko mennä maksettiin pieni käyttöraha asunnon huone ilmainen käytetyt vaatteet palkan jatkeeksi työpäivät oli pitkiä klo 7.00-21.00 töitä oli lauantai ja suunnuntai siivota piti polvillaa luuturätillä sain rosvonnimen työnantaja akka ilmoitti te-toimistoon ja työpaikkoihin mistä hain työpaikkaa varastamisesta vaikka en varastanut. hän tehtaili minun terveydestä terveyskeskuksiin terveyslautakunnalle haukkui mielipuoleksi kykemätön tekemää töitä hän lausunoillaa pistää eläkkeelle. eläkkeelle en päässyt yli 40 vuotta olin te-toimistossa turhaa työnhakijana olen 66 vuotias saan kansaneläkkeen takuueläkettä eläkkeensaajan asumistukea eläke yhteensä noin 837 brutto asumistuki koko elämä tuhottiin olen kovassa kurjuudessa hautaa a´saakka. työeläke noin 120 euroa työllistämistuella palkattuna ansiosidonnainen loppui 1995 en saannut koskaa työllistämisehtoa pakko olla kuntouttavassa työtoiminnassa 70 luuvun kotiapulaisen aiheuttamassa tuhossa tuhosi koko elämän ja mielententerveyden nytkin vaivaa yöunea ystäviä ei ole kun työpaikkaa ei ollut elinaikana


    • Anonyymi

      Työttömyyskortistot tulee siivota ja ne pitkäaikaistyöttömät jotka ei selkeästi ole työllistyneet,eikä tule työllistymää,eläkkeelle. Niin työttömyys luvut pienenevät ja ihmiset on oikeasti siellä missä heidän kuuluu .Lopetetaan nuo epäinhimilliset toimet .Toimitaan inhimillisellä ja ihmisarvoisella tavalla turvaten kansalaisille ihmisarvoinen elämä.

    • Anonyymi

      Eläke kyllä kelpaisi, ei tässä työtä enää edes jaksaisi tehdä. Toivottavasti ensi vuonna ei tule käskyä mihinkään palkkatukihommaan, mieluummin sitä ottaa täydet markkinatuet kuin leikatun tt:n.

      tulonsiirtomies

    • Anonyymi

      Suomessa harjoitetun työvoimapaolitiikan eettisyys on nykyisellään kyseenalainen. Onko inhimillistä pitää sairaita ihmisä jotka eivät työllisty enää ns. osatyökyisena työttömyyskortistossa työmarkkiantuella tai toima siten kuin on toimittu aktiivimallin kautta ja leikattu viimesijaista tuloa ,joka on viimesijainen toimeentuloturva työttömälle,joak on jo kansaiinvälisesti todettu riittämättömäksi.Onko tuollaiset toimet enää sivistysvaltion toimia? kyse ei ole henkilöiden viitsimisestä tai työhaluttomuudesta ,vaan puhtaasti siitä että he eivät kepaa enää työmarkkinoille,josta heitä toimin on kohtuuttomasti rangaistu . Työvoimapoliittisien toimien kysenalaisuus heijatuu myös tapaan jolla työtön on luettu työlliseksi ,vaikka hän ei ole kokoaikainen työntekijä ,eikä työmäärällä jolla hänet on luettu työlliseksi ole toimeentulonsa turvattu. Kyseisenkaltaiset toimet eivät ole reaalisia eivätkä inhimillisiä,vaan tilastoja palvelevia.

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201802212200762793

      https://www.savonsanomat.fi/talous/Työtön-työllinen-työvoima...-–-Tunnetko-tilastoissa-toistuvat-termit/723354

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5dfa7116-fe7f-429a-9348-442f26e4e3f0

      https://ihmisoikeusliitto.fi/euroopan-neuvostolta-kritiikkia-suomen-perusturvan-liian-alhaisesta-tasosta/

      https://www.amnesty.fi/pienituloisten-ihmisoikeudet-ahtaalla/

      ikäsyrjintä jättää Suomessa jo ihmisiä työelämän ulkopuolelle ,kuinka siis voidaan kohtuudella ajatella että ikääntyneellä vajaakuntoisella työttömällä olisi jonkunlaisia käytännön mahdolisuuksia realisesti vielä sijoittua työmarkkinoille, varsinkin jos on jo osioittautunut että hän ei ole vuosiin työllistynyt?

      https://tiedonsilta.fi/ikasyrjinta-jattaa-pitkan-tyouran-vain-haaveeksi/

    • Anonyymi

      Tyypillisesti näyttää olevan työllistymissuunnitelma se paperi, johon kirjoitettavalla tekstillä viranomainen yrittää ajoittain harhauttaa työttömiä kohti heille huonoja ratkaisuja.

      Iäkkäiden 60 kohdalla pitäisi kyllä ihan automaattisesti laittaa vaan suosiolla eläkkeelle, jos se todellinen työttömyyden aika tuki- yms. aktiivipelleilyt poislukien alkaa olemaan luokkaa 10 vuotta.

      Itse olen olen 48 vuotias ja työttömyyttä ainakin jotain 15 vuotta, eipä ole herkkua, pärjää jotenkin. Itselläni taustoilla ihan kohtuullisen pitkät koulutkin ja työuraa sekä ennen 90-luvun lamaa ja sen jälkeen ainakin vuosikymmenen verran erilaisissa tehtävissä osa teknologisesti aika haastaviakin.

      Törkein juttu tässä näyttää olevan nimenomaan itse työttömyysturvajärjestelmään piiloteltu pakkotyö ja ihmisten simputtaminen esim. yrittämällä erehdyttää allekirjoittamaan papereita joissa yleensä tavalla tai toisella yritetään vääntää se työttömän tahto joksikin ihan muuksi.

      Hyvääkin osaamista on te-toimistossa, että ei sinällään voi kaikkia yhtenä ryhmänä haukkua.

      Peukaloa voi pitää yllä että Rinteen hallitus korjaa systeemiä, mielestäni ne on ihan hyvän suuntaisia muutoksia että työttömiltä ei aleta systemaattisesti estämään esim. keikkatöitä. Itsensä työllistämisen mahdollisuuksia pitäisi pikemminkin avata lisää, monella on osaamista jota voisi saada kaupaksi jos ei olisi jatkuvat Kelan selvittelyt ja karenssit uhkana. Asiat liittyy lähinnä vakuuttamiseen, eli miten työttömyyteen liittyvät turva yksityiskohtineen tehdään vakuutuksissa.

      Melkoista vahinkoa tämä kaikki on tuottanut, jokainen voi kuvitella kun toimeentulotuella eletään elämän tärkeimpiä vuosia, jäi perheet perustamatta ja sosiaalisille suhteille suoranainen täystuho. Sinällään oppinut kyllä elämään tässä vihan ilmapiirissä, mukavia harrasteita ja saa opiskella itsekseen kiinnostavia aloja, ja saanut aikaan hieman yritysluontoista toimintaakin, aika pieniä rahoja vain kun ei tilaajia ole jonoksi asti.

      Suosittelen kynnellekykeneviä ainakin kirjoittamaan asioista, koko Suomen työttömyysturvajärjestelmä ulottuvuuksineen on harvinaisen vaikeaselkoiseksi ja tulkinnanvaraiseksi tehty härdelli, jonka tehtävä ainakin näyttää olevan sen suuntainen että työttömiä yritetään käytännössä erehdyttää, ja erehdyttämisen jälkeen nimi jossain paperissa jonka turvin voi sitten jo rankaistakin. Ay-liike ja EK ovat tässä tietenkin taustalla, he ajavat omilla päätöksillään ihmiset työttömiksi, ja yrittävät ko. systeemillä lisäksi estää heiltä kaikenlaiset valinnanvapaudet ja omat päätökset.

      • Anonyymi

        Se on se kun nuo ylipätevät vakuutusyhtiön lääkärit ,joilla ei ole eturitiriitaa ampuvat alas tutkineen lääkärin lausunnot näkemättä potilaista ja pyörtävät niin eläkeensaannin b lausunnon saaneita. Aikuisten oikeasti on katsottavissa ,että joko lausunnon antavat lääkärit ovat konitohtoreita tai vakuutusyhtiön lääkärit toteuttavat eturyhmitymänsä edunvalvontaa lausuntoja antaessaan.

        Tilanteen koomisuudesta jos sitä sellaiseksi voi edes kuvailla ,sillä kysymys on vakavasta tulkinnasta jonka johdosta päädytään tilanteeseen jota aloittaja kuvaa eli henkilö voi roikkua hamaan hautaan asti työmarkkinatuella työttömänä työnhakijan työllistymättä. Tuosta syytä Te toimiston puitteissa henkilöiden todellista työllistymista tulisi tarkastella ja todettaesssa henkilöilla työllistymistä heikentäviä terveydellisisä seikkoja ja olemassa olevia b lausuntoja joissa on katsottu kuntoutuksen olevan mahdollsita ja kun henkilöä on kuntoutuksen käynyt eikä siitä huolimatta jatkossa ole työllitynyt ,olisi Te toimiston tehtävä siitää ja valvoa että tällaiste ihmiset siirretään lopullisesti eläkkeelle.


    • Anonyymi

      Niin kauan kun Kepulainen johtaa Kelaa on varmasti ongelmia köyhillä ja sairailla. Poliittisesti annettu työpaikka aina Kepulaiselle ja lääkäreiksi on sitten valittu kepukytkösissä olevat Mengelet.

      • Anonyymi

        Se jos alettaisiin purkamaan näitä hallla rakennettuja lainrajamailla liikkuvia toimia joiden vaikutus on lähinnä köyhyyden syveneminen ja sen myötä elämän hallinta ongelmien lissäntyminen niiden poitamisen sijana ja josko noita touhuista rampsahtaisi vielä tuomiot päälle olisi tuolla Te toimistolla kerranki työllitävä vaikutus . Saatas uus vankila hanke alle.


    • Anonyymi

      Hölmöläisen peitto purkamalla säästettäisiin mijardeja terveydenhuollossa ja varsinkin turhissa erityissairaanhoidon ihmeparantamisyrityksissä, kenellä on oma lehmä ojassa, perustuslaki ei tunne kokoomuslaisten vaatimaa maksajan veto-oikeutta etuuksien rahoitukseen. Maassa ei Sipilän perskeon jälkeen ole noudateettu perustuslakia sitäkään vähää, jos Ahon reformeja ei olisi torpattu, Suomi olisi joutunut liittymään Venäjään.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ja työttömällä on sekin ongelma, että vaikka olisi halua ja taitoa työllistää itse itsensä, sitä ei työttömyystuen ohessa voi alkaa tehdä pikkuhiljaa. Siinä on täysin virkailijan oikkujen varassa, halutaanko toiminta nähdä sivutoimisena vai 'päätoimisena' - ja se ei edes riipu mahdollisista voitoista eikä edes myynnistä, vaan ajasta, ja siitäkään ei kerrota, montako tuntia heidän mielestään on jo päätoimista yrittämistä. Ja kukapa pitkään työttömänä ollut on varoissa, joissa voi yhdellä rymäyksellä alkaa omilleen. Ja velan ottaminen olisi älyttömyyden huippu tuossa tilanteessa.

      Työkyvyttömyyseläkkeellä sen sijaan SAA tehdä jonkin verran omaa tai palkkatyötä. Siksi haluan työkyvyttömyyseläkkeelle. Tietenkään en pääse, koska sehän olisi liian inhimillistä.

      • Anonyymi

        Niin ,mikä siinä sitten on, kun eläkevarat ei rasittaisi valtion taloutta vaan keventäisi . Jollei työhön enää pääse ,korjaantuisi työttömyysluvut eläkkeelle siirron myötä joka vastaisi tilanteen tarvetta ,sillä silloin kun lakkaa kelpaamasta töihin kuluu eläkkeelle. Toisaalta jos ajat paranee niin kyllä sitä bvoi silloin tehdä tosiaan työtä vielä ja tarvekin ehkä ,sillä eläkkeet eivät ole nekään kovin ruhtinaallisia kaikilla,mutta kuitenkin toisenlainen turva kuin työmarkkinatuki jonka varasssa koetetaan jatkuvasti jallittaa ja siitäkin vähästä nyhtää osa pois jollain keinoin.


    • Anonyymi

      Ennen tk-eläkkeelle pääsyäni olin kolme vuotta työkyvyttömänä työnhakijana. Lääkärintodistus kelpasi työkkäriin vaan ei Kelaan tahi ilmariselle.

    • Anonyymi

      Jyrkin hallinnon jälkeen näin ei pidä enää olla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe