Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sainko aiheettoman hylyn?

Anonyymi

Vein auton katsastukseen ja se raakattiin takatukivarren puslasta. Inssi tunki rautakangen pitkittäisen tukivarren ja korikannakkeen väliin ja sanoi, että tämä on väljä.

Auto on siis -86 corolla ja siihen ei myydä puslia erikseen ollenkaan. Otin tukivarren irti ja naputin puslan ulos sieltä; siinä ei ollut yhtään repeytymää, hapertumaa ja koko pusla oli täysin ehjä. Puslan kumi on löysä, mutta tuollaista pehmeätä kumia se on aina varmasti ollut. Vaihdoin sinne jonkun polon puslan, ja uusintakatsastuksessa eri asemalla inssi oli aivan ihmeissään, että "ei näistä toyotista ole ikinä mennyt näitä puslia".

Miksei inssit tunne autojen ominaisuuksia? autoissa on eri ominaisuuksia ja eivät kaikki ole vikoj. Joissain saksalaisissa on varmati jäykempi alusta kuin tuossa corollassa.

22

1580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos pitkittäisen tukivarren ja korikannakkeen välys on väljä, niin se on vika.
      Eli jos tukivarsi heiluu, eikä vaan käänny kannakkeessaan kuten sen pitääkin.
      Miten se pusla nyt asiaan edes liittyi, vai eikö liittynytkään?
      Eihän välys sillä katoa, että ehjä pusla vaihdetaan toiseen ehjään puslaan.

    • Anonyymi

      Kumipuslaa antaa aina periksi jos sitä urpo vääntää, melkoisia palikoita palkattu kadulta?

    • Anonyymi

      Niin se pitkittäinen tukivarsi ei heilu sivusuunnassa, mutta jos sen ja korikannakeen väliin tunkee rautakangen, niin tietysti tuollaisella momentilla väännettässä tukivarsi liikkuu pitkäissuunnassa sen mitä kumi antaa periksi, koska kumi on elastista.

      Ongelma hylyssä oli se, että pusla oli pois otettaessa täysin ehjä, eikä uusi pusla sitä mihinkään muuttanut. Täytyy säästää pusla vastaisutta varten ja näyttää sitä jos tuollaisesta uudestaan hylätään.

      V1tuttaa vaan aiheettomat hylyt ja tuntui että jouduin kiintiön uhriksi, koska vanhau auto, ja pakkohan siitä jotain oli k eksiä. Auto on ns. kesäauto, jolla ajetaan vuosittain muutama tuhat korkeintaan, eikä viimeiseen 10v ole ollut puslista mitään sanomista.

    • Anonyymi

      Katsastuksessa ei käytetä rautakankia.Eli sillä ei ole voinut kääntää

      • Anonyymi

        Sorkkaraudalla hakattiin primerasta pohjasta läpi A-rahastuksessa.


    • Anonyymi

      Pitäiskö sun upottaa vaan se paskaläjä mereen!

      • Anonyymi

        Ei pitäisi, koska mistään ei saa enää hyväkuntoista ja ruosteetonta kasari-corollaa. Huolettomampaa autoa vaikea kuvitella.


    • Anonyymi

      Kyllä näitä hylkyjä on alkanut tulemaan enemmän kuin aiemmin. Ihan selvää rahastusta vanhoilla autoilla ajavilta, kun uusimpien katsatus harveni oleellisesti. Minun auto oli mennyt joka vuosi läpi kerralla jo 27 vuotta, mutta nyt tuli hylky epätasaisen tyhjäkäynnin vuoksi, kun auto oli seisonut pitkään parkissa. Korjaamonmies meni uusintaan, niin meni läpi mitään korjauksia tekemättä. Tyhjäkäynti oli edelleen vähän aikaa, hieman epätasainen.

    • Anonyymi

      Syksyllä autoni hylättiin liian ohuiden jarrulevyjen takia. Inssi mittasi 6 mm ja lisäsi siihen 1 mm mittausmarginaalin. Raja oli 8 mm. Ihmettelin inssille tulosta, mutta hän oli asiasta varma. Ostin sitten uudet levyt. Vaihteassa mittasin vanhat 10 mm paksuiksi eikä ohuempia kohtia ollut.

      Laitoin Trafille asiasta kysymyksen. Vastsaus oli, että katsastuksesta voi valittaa, mutta käsittelymaksu on 50 €. Halvemmalla siis menee uusintakatsastukseen. Varmasti katsastusfirmalta ei saa korvausta osista ja töistä.

      Menin sitten jälkitarkastukseen levyt takakontissa. Sattumalta tuli sama inssi. Sanoin hänelle levyistä ja hänkin sanoi niiden olevan 10 mm. Selitti mahdollisesti mitanneensa vinoon, mutta silloinhan tuloksen pitäisi olla suurempi. En jaksanut riidellä enempää, mutta taidan mennä jatkossa muualle.

      • Anonyymi

        Kyrpä hallitus on keksinyt uuden rahastus kikan taas kerran!


      • Anonyymi

        Miksi vaihdoit levyt, jos kerran itse mittasit että eivät ole alimittaiset? Olisit vienyt auton takaisin asemalla vaihtamatta levyjä ja pyytänyt aseman päällikön/vastuuhenkilön paikalla. Varmasti asia oisi saatu ratkaistua sinun hyväksi.


    • Anonyymi

      A-rahastukselta ei puhdasta leimaa saa ikinä. Firmaa vaihtamalla alkaa homma toimia!

      • Anonyymi

        No, itsellä on kohta 20-vuotta vanha auto ja yhtään uusintakatsastusta ei ole vielä tullut. A-Katsastuksessa viimevuodet käynyt kun on edullisin ainakin täällä.


    • Anonyymi

      Minulla väitti katsari ohjaus-simpukkaa väljäksi, laitettiin uusi simpukka, väitti edelleen väljäksi, sanoin että on tehdasuusi simpukka, katoppa vielä kerran vitun pelle sitä simpukkaa. No sitten naama punasena päästi auton läpi. Vaihdettiin sitten vanha takas kun ei siinä mitään vikaa sitten ollutkaan. Tapahtu Järvenpäässä.

      • Anonyymi

        Aika marginaali auto, kun on vielä simpukka. Yleensä sellaisen auton omistajat ovat erittäin hyvin tietoisia autoistaan, eivätkä vaihda osia turhaan. Eivätkä kutsu katsaria vitun pelleksi.


    • Anonyymi

      Pelkkää paskanjauhamista taas koko ketju. Katsastuksessa ei käytetä rautakankea, vaan rengas/vääntö -rautaa. Irroitetun tukivarren välystä ei voi havaita sormilla kokeilemalla. Paitsi, jos täysin loppu. Katsastushenkilökuntaa ei palkata suoraan kadulta. Kukaan ei voi mitata jarrulevyjä 4 mm pieleen. Katsari ei saa mitään extraa palkassaan, kun hylkää auton. Tyypillistä paskanjauhantaa siten, keksikää jotain uutta.

    • Anonyymi

      """Katsari ei saa mitään extraa palkassaan, kun hylkää auton.""""

      Jos ei hylkää riittävää määrää autoja, voi olla että loppuu hommat, ja koko asemma suljetaan. Eli joitakin vikoja on pakko suurennella, että saadaan hylkäys aikaiseksi. Trafin ukot tulee katsomaan kun päästetään autoja holtittomasti läpi, vaikka totuus olisi että ei ole ollut perusteita hylkäyksiin. Elikkä, helpointa kaikille on että keksitään vikoja että prosentit täyttyy.

      • Anonyymi

        Kyllä niitä vikoja on tarpeeksi suurentelemattakin. Kaikki kun eivät ymmärrä huollon merkitystä auton kunnossapidossa.
        Hekeepa osa jopa tarkoituksella vikalistan katsastuskonttorilta, mikä on hiukan erikoista. Sijoittaisi ennemmin sen rahan auton huoltamiseen.


      • Anonyymi

        No ei se vika listan hakeminen kovin kallis juttu ole. 10-20 ekua täälläpäin.
        Itsekkin olen joskus hakenut listan ajoissa ja sitten on kuukausi aikaa katella auto kuntoon ja lisä hinta katsastuksen lisäksi 10-20.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei se vika listan hakeminen kovin kallis juttu ole. 10-20 ekua täälläpäin.
        Itsekkin olen joskus hakenut listan ajoissa ja sitten on kuukausi aikaa katella auto kuntoon ja lisä hinta katsastuksen lisäksi 10-20.

        Miksi maksaa turhasta. Kannattaa huoltaa aina välillä.
        Laske tuohon myös aika ja vaiva ja se kertaa 30 vuotta.
        Ihan kivasti tulisi säästöä.


    • Anonyymi

      ""Yleensä sellaisen auton omistajat ovat erittäin hyvin tietoisia autoistaan, eivätkä vaihda osia turhaan.""

      Kyllä minä autoni tunnen, se on VW junamalli, katsari se ei ollut tietoinen simpukan toimintamekanismista, ja siksi päätinkin pikkasen kouluttaa kaveria.

    • Anonyymi

      No VW junasta on kysymys ja mikä malli? simpukat aika yksinkertaisia laitteita. Minkälaisen koulutuksen annoit?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe