Uusia soutuveneitä 2019 Suomessa

Anonyymi

Tuossa kun selvittelin niin aika moni merkki on vuosien varrella lopettanut ja kilpailun vähetessä hinnat ovat nousseet aiemmista, ainakin osalla merkeistä. Tein pientä listaa hintatilanteesta itselleni ja jos siitä on jollekin muullekin iloa niin laitetaan tänne löydökset. Kaikki ovat lasikuiturunkoisia paitsi Terhi Sunny tietääkseni. Listauksessa on sekä ovat tasa- että suippoperäiset erottelematta hintajärjestyksessä niillä sivuilla, joihin päädyin monen tunnin etsinnän seurauksena.

890 -1200 euron hintaluokassa: Ideal 430, Suvi 420, Taien 420, Stella 380, Stella 470, Suomi 420, Ideal 470, Medal 425, Seaking 450, Artekno roine 470, kaisla 430, Artekno yyteri 420

1250 - 1490 e euron hintaluokassa: Terhi sunny 300, Särki 475, Ideal 400, Taimen 500, Kaisla 470, Stella 470, Kaisla 400, Taimen 401, Särki 400, Seaking 410

1620 - 1890 euron hintaluokassa Suvi 495, Terhi saiman 478, Ideal 435, Penguin 38, Särki 410, Stella 510, Suvi 444, Päijän 471.

10

3133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo ja jaa mutta kun katsoo mitä käytetytyistä pyydetään niin 400-500 euron ero/säästö uuden ja 10 vuotta vanhan välillä ei paljon anna mietintää varsinkin kun vene ostetaan mökille periaatteella "loppuelämä"!

    • Anonyymi

      Samaa mieltä, Samantien parempi ostaa uusi. Aivan järkyttäviä paikkailtuja jäteveneitä ja kehdataan pyytää satoja euroja. Ei usein airoja ja liekö myyjä aina tiedä kuka veneen edes omistaa, kuvat on otettu kännykällä, väärinpäin, pimeässä ja ilmoitus nimimerkillä....

    • Anonyymi

      Terhi Saiman on muovivene, ei lasikuitua. Oikein kelpo värkki, semmoisella on soudeltu viimeiset 14 vuotta.

      Listasta puuttuu Veto 5, joka lienee paras markkinoilla oleva soutupaatti. Tosin hintaa on 2390 €.

      https://www.veto5.com

      • Anonyymi

        Paras markkinoilla oleva soutupaatti?
        Millä mittarilla määritetään mikä soutuvene on paras?
        Jos haluaa voittaa olympiakisoissa soudussa kultamitalin, ei paras varmasti ole sama vene kuin neljän hengen lapsiperheelle kalastus- ja mökkikäyttöön. Jälkimmäisessäkin tapauksessakin paras varmasti riippuu siitä mitä ominaisuuksia paínotetaan minkäkin verran, ja erilaisia mielipiteitä parhaasta on aivan yhtä monta kuin henkilöitä joilta asiaa kysytään.

        Jos soutuveneestä löytyy CE-merkintä, lienee varmaa ettei sillä ole mitään mahdollisuuksia pärjätä olympialaisten kilpasoudussa edes kansallisella tasolla. Sulkavan soutujen tapaiset kilpailut ovat sitten erikseen. Mahtaako sellaiseen saada edes osallistua oikealla kilpasoutuveneellä, jonka suurin leveys ilman hankaimia jää alle 40 cm.


      • Anonyymi

        Vaikka sillä mittarilla että jokunen vuosi sitten Veto 5 voitti Erä-lehden (?) soutuvenevertailun.

        Ilmeisesti tässä kuitenkin etsitään yleiskäyttöistä soutuvenettä mökille, retkeilyyn, kalastukseen, ei kilpavenettä. Mitään kaikkeen parasta venettä ei olekaan, ja aloitus ei koskenut kilpaveneitä vaan "mökkiveneitä".

        Eräällä tuttavallani on jenkkiläinen ulkohankaimilla ja rullapenkeillä varustettu kaksikko retkisoutuvene, joka tietysti menee aika haipakka, mutta itse en tykännyt sillä soutaa (pitäisi opetella airojen pyörittely). Pitää sitä paitsi aikamoista kolinaa. Kun se ei ole CE-hyväksytty, sitä ei saa (saisi) käyttää muuhun kuin kilpailuun tai harjoitteluun. Maksoi myös lähemmäs kymppitonnin Suomeen tuotuna, jo ennen uusia lisätulleja. Nyt olisi varmaan 12-13000€.

        Käsittääkseni Sulkavan soutuun ei voi osallistua liukupenkki - ulkohankain -veneellä, vaan veneen pitää olla perinnemallia. Ainakin olla olevinaan, sitten kernishortsit ja vaseliinia pakaroihin...


    • Anonyymi

      Ketjun aloittajana en näe Veto 5 veneen pois jäämistä listasta merkillisenä. Vedin rajan 2000 euroon joka on jo paljon rahaa suurelle osalle suomalaisista, pelkästä soutuveneestä.

      Se mitä listasta jäi pois, ja nyt lisään löydettyäni kyseisen erinomaiselta vaikuttavan soutu-moottorivenemerkin, on Nordline ja niiden malleja. Heillä oli erityisesti yksi malli mielenkiintoinen sikäli, että kantavuus on 5 henkilöä hintaluokassa, jossa muilla se on 3 eli tuo nordline 48.
      nordline 29, 900 e 60 kg 3 hlö 6 hv ,
      nordline 48 1390 e 90 kg 5 hlö 6 hv
      nordline 42 1760 e 120 kg 4 hlö 10 hv
      Joku kun ylisti täällä Terhiä, niin pitkin hampain edes laitoin sen tuohon listaan, syynä oikeastaan vain tuoda esiin lyhyempi 3 hengen venetyyppi joita jotkut saattaa pitää kätevämpänä. Jos olisin aiemmin nähnyt Nordlinen tuotannon, olisin jättänyt terhin jopa pois listasta koska Nordline 29 on sekä oikeaa lasikuitua, että 15 kiloa kevyempi ja sallii isomman moottorin, ollen kuitenkin merkittävästi edullisempi, ja kantaen samat 3 henkeä.
      Terhiä ei itse korjailla samalla tavalla kuin muita ns. oikeita lasikuituveneitä. Terhiin tarvitaan erikoishintaisia erikoistököttejä, jotka eivät koskaan voi olla yhtä lujia kun lasikuidun korjaus lasikuidulla eikä muovin maalauskaan ole ihan samaa laatua ja hintatasoa.

      • Anonyymi

        Tosiaan, kiitos huomautuksesta. Terhi saiman taitaa olla muovia. Disquardaan sen jatkossa listoistani


    • Anonyymi

      Onkos kellään tietoa noista virolaisista venetehtaista, tuotteista ja hinnoista ? Toimitus suomeen tietty lienee ongelma johon saa laittaa 200 euroa päälle, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen ? Viron viinankävijöissä veneilijän vikaa kenessäkään että olisi tiedonmurusia aiheestsa ?

    • Anonyymi

      …. Terhin paikkaus onnistuu sillä "tökötillä"...
      Se on jotain kaksikomponentti ainetta, ihan ohjeen mukaan korjasin palkeen kielen 7 cm * 16 cm..

      Palkeen kieli tuli ulkolaitaan kun käänsin omalla pihalla 385:n oikeinpäin pesun jälkeen, maassa törrötti joku aita/heinäseipään lahonnut terävä pää aiemman asjan jäljiltä..

      Olen myöskin nähnyt lasikuidulla paikattuja joissa paikkaus on jätetty maalaamatta ja hiomatta, "kummuksi", pysynyt on..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1817
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1119
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe