18hv dieselissä 59000 tuntia

Anonyymi

aika kovia lukuja sanotaan saaneen pikkudieselien käyttötunneksi kun kuulin että kaverin tutun veneessä olisi 59000 tuntia ajettu pikkudiesel.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yksi nolla liikaa?
      -Jos kyseessä olisi auton moottori ja keskinopeus olisi olls 60km/h olisi mittarissa noin 3 miljoonaa kilometriä.

      -Sanotaan että keskiverto huviveneilijä saa käytötuntimittariin 50...150 tuntia vuodessa niin keskivertoveneilijällä tuohon menisi lähes 800 vuotta.

      5900h on muuten dieselille ihan saavutettavissa oleva tuntimäärä, jos oletetaan että oli yksi nolla liikaa. Jopa peräprutkuilla mainitaan saavutetavan 2.000 ... 5.000h siellä missä voi ajaa läpi vuoden, että ehtii kertymään.

    • Anonyymi

      Jos oletetaan että moottori on ollut 6 kuukauden ajan joka päivä päällä 4 tuntia, niin tästä saadaan käyttötunneiksi 720 tuntia / vuosi. Näin ollen moottori olisi jo 82 vuotta vanha.

      Jos taas moottori on ollut 6 kuukauden ajan 24 tuntia päivässä, saadaan vuodessa 4320 käyöttötuntia. Tällöin moottoi olisi vasta 14 vuotta vanha.

      Ihannormaalia on, että noin 30 vuotiaassa diesel koneessa on joku 5000-6000 käyttötuntia ja se edelleen toimii hyvin. Suurempiakin lukemia olen täysin toimivassa avaamattomassa moottorissa nähnyt. Ja pienellä kuluvien osien vaihdolla (laakerit jne) moottoria voi taas käyttää vuosikymmenet.

      Edellyttää tietysti, ettei kyse ole mistään korkeaviritteisestä pikkumoottorista, jossa on otettu paljon tehoa litraa kohden.

      • Anonyymi

        Minkä päällä se moottori on nejä tuntia ja missä se on lopun ajan? Miksi moottorin sijoitusta pitäisi muuttaa päivittäin?


    • Anonyymi

      Miksi ostaa huvivenettä jos ajaa alle 500h/v. Huvikseenko?
      Johan se 10 0h tulee yhellä lenkillä 30*3-4h.
      Äkkiä hujahtaa 10v ja mittarissa on 5000h.

      • Anonyymi

        Huvivene ja kalavene ovat hiukan kaksi eri asiaa. Aktiivinen kalastelija jos käy puolen vuoden avovesiaikana keskimäärin kaksi kertaa viikossa siten kalassa tulee nuin 50 reissua vuodessa veneellä. ½-tuntia kalavesille max ja sama takas. Perillä sitten pienempää pyörimistä ja paikan vaihtoa ihan maksimissaan tunnin edestä. Päästään noin reilu sataan tuntiin 26viikkoa x 2krt/vko x 2h/kerta.
        No, ihtellä on se taivaallinen tuuri että eka varteenotettava kalapaikka on suunnilleen kilometrin päässä ja toinen kahden. Juttujuttu kun on se kalastus ja vähemmässä määrin veneellä ajo ja maisemien katselu jne. No kyllä sitäkin tulee tehtyä mutta tuolla vesilläkäyntimäärälla tuntuu että olisi yli satapaikkaisessa laiturissa ihan kärkipään veneilijä.

        Kun näyttää sille, että valtaosaa veneistä ei käytetä kuin ihan muutama kerta vuodessa, ja saman ovat sanonet venepaikkanaapurit kanssa. Kalastuspohjalla en osaisi edes kuvitella miten saisin yli 500h/vuosi koneeseen, kun maksimissaan 20% vesilläoloajasta on kone käynnissä.


    • Anonyymi

      Täytyy olla yksi nolla liikaa. Alaskassa ajavat Luggerin dieseleillä 25000 tuntia konetta avaamatta, mutta ne ovatkin kalaveneissä käynnissä lähes 24/7.

    • Anonyymi

      Asiaan vaikuttaa koneen kierrosluku.
      Perinteinen pienen rahtialuksen kone joka kiertää esim. 280 rpm, kestänee kymmenkertaisen tuntimäärän kuin joku nykydiesel joka kiertää 2800 rpm.

      Eli nyrkkisääntö on että kone kestää tietyn määrän kierroksia elinaikanaan.

      Jos siis kaverisi veneessä on esim. Vanhanajan kuulamoottori jossa on painoakin ehkä kymmenkertainen määrä kuin 18 hv nykydieselissä, ei siinä mitään ihmeellistä ole että on 60000h

      50 luvun pienten rahtilaivojen koneet oli hidaskiertoisia, usein n. 280-360 rpm ja ne kestivät hyvinkin 30 vuotta ja olivat käynnissä noin 4000- 5000h/ vuosi.

      • Anonyymi

        Kyllä niiden pienten ja isojen rahtilaivojen koneet pyörii pitkästi yli 100 00h toki männät haalataan ja laakeritkin vaihdetaan useasti ennen tuota tuntimäärää. 12 000 - 24 000h on männänhaalausväli, riippuen käytetystä polttoaineesta, voiteluoljystä ja valmistajan suosituksista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2022
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      146
      1475
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      126
      997
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      111
      976
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      812
    Aihe