LAPSIPERHEIDEN KÖYHYYS

Anonyymi

Jälleen kerran uutinen tälle aamulle.

Taitaa hellan nurkka vuotaa. Jokaisen täytyy osata taloudellisuutta ja sen voi aloittaa kokkauksesta.

Siinä, kun itselleen keittää, tulee ruokaa vaikka kymmenelle.

Valmisruuat pois tykkänään.

Kerran viikossa käy ostoksilla, jää heräteostot hyvin vähään.

Nykyajan vaatteet kestää pitää useammalla lapsella.

Lapsilisät on sellainen turva, ettei hätää pitäisi olla.

Kuinka nämä köyhyyttä valittavat ovat sellaisia mätisäkkiä. Näyttää syömiset korvista pursuavan.

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Viisaiita alotuksia vviissalasta.

    • Anonyymi

      Tuo on niin totta!Kun on itse elänyt köyhän lapsuuden,katselee ihmeissään tätä nyky menoa!Pyörätkin jää mihin jää ,ja isukki ostaa uuden,samoin on puhelimien kans,vaatteista nyt puhumattakaan,kun katselee esim.uimahallissa,miten paljon sinne unohtuu lapsilta kaikenlaista tavaraa ,vaatetta ja kenkiä,eikä perään kysellä,ostetaan vaan uudet!Kaupasta haetaan energiajuomia,protskupatukoita,wrappeja ym.turhaa ja lihottavaa,kun kotona ei laiteta ruokaa,ain on sitten nälkä.Talouskoulu pakolliseksi yläasteen jälkeen!Kotona ei tarvi mitään tehdä ruokansa eteen,muuta kuin naama koneella ja känny kädessä makoillaan.Ja otetaan pikavippiä kun ikää tulee tarpeeksi,ja vanhemmat maksaa häpeissään.

    • Anonyymi

      jos elämäntapa on suureellinen ja harrastukset ne kalleimmat eli jääkiekko ja laskettelu. ei nuo vielä tee kenestään ihimistä. Pitäs auttaa vain niitä perheitä joisa on työttömyys tai sairaus tai molemmat. Sillin on oikeus apua saaha.

    • Anonyymi

      Syöppä itse pelkästään pottua joka päivä, alkaa maistua nopeasti puulta. Jos lapselle ei anna riittävän monipuolista ruokaa, on tämä heitteille jättö. Monipuolinen ruoka maksaa.

      Edes duunarilla ei ole varaa valmisruokaan.

      Edes duunarilla ei tahdo olla varaa heräteostoksiin.

      Nykypäivänä pelkkä T-paita maksaa yli 100mk, halvemmat eivät kestä mitään. Eikä aina kalliimmatkaan.

      Lapsilisillä maksetaan lapsista aiheutuvia menoja, eikä niillä elä leviästi vaikka yrittäisi.

      Monella oikeissa töissäkin olevalla duunarilla on maksuja ulosotossa, mites sitten nämä köyhät pärjää?

      On tainnut aika kullata sinun köyhyyden muistosi ja taidat elää menneessä, missä äitee hoiti kaikki asiat, itse vain syödä mussutit ja kuuntelit kuinka on köyhää.

      Eläkkeet ovat nykyään korkeampia mitä palkat, tämä ei ole oikein. Revippä siitä oikeaa asiaa.

    • Anonyymi

      lapsethan saa ilimasen ruuan koulusa? Voi sitä pottua elävöittäö kotona kotimsasilla vihanneksilla, nehä on lähes ilimasia. elämäntapa pitää sovittaa tuloihin se on ainua kestävä talousoppi se. kaurapuuro on terveellisin aamupala. sitä syö rikkaatkin.kaikilla on varaa terveelliseen aamupalaan

      • Anonyymi

        Meinaat että lapset elävät koko päivän kouluruualla, kokeileppa itse elää syömällä yksi ateria koko vuorokaudessa. Nälkä siinä tulee.
        Vai vihannekset lähes ilmaisia!?! Sulla taitaa olla joku kuvitelma, että köyhillä on rahaa ja heitä kutsutaan muuten vain köyhiksi.
        Elämäntapahan on tosiaan helppo sovittaa tulohin kun on köyhä, sillä niitä tuloja ei ole, mutta silti on menoja, ja tämä on se hankala puoli köyhyydessä.
        Asuntojen vuokratkin ovat karanneet tolkuttomuuksiin, ei ole varaa aina vuokriin vaikka olisi töissä. Asumistuetkin on rajattu siten, että niillä ei paljoa vuokria makseta.

        Mutta mutta, jos se elämäntapa on niin helppo sovittaa aina nykyiseen tilanteeseen, niin lopetappa tänne potaskan kirjoittelu ja keksi joku muu harrastus, sillä sinun jupinoita ei jaksa kukaan. Näytäppä esimerkkiä siitä, miten sovitetaan oma elämä. Veikkaan, ettet onnistu itse siinä, mitä muilta olet vaatimassa.


    • Anonyymi

      Todella asiallinen kirjoitus tuo aloitus on, siitä ei pääse mihinkään.
      Mitä pottujen syöntiin tulee, niin ikävä ja näläkä tulee, jos ei kerran päivässä saa, ne on hyvää ruokaa ja terveellistä.
      Joka valittaa, valittaa turhasta ja voi opetella kokkaamaan.
      En ole nähnyt enkä kuullut, että t-paita maksaa satasen. HÖPSISTÄ!
      T-paidat on niin lujaa materiaalia, että minullakin on vävyn vanha paita ollut kotikäytössä jatkuvasti monta vuotta. Ehyt on edelleen. Enkä heitä pois ennenkuin hajoaa jostain. Sen jälkeen sopii mattojen kuteeksi ja käsipyhkeeksi korjaustalliin. OTAPPA VALITTAJA OPIKSI!

      • Anonyymi

        Vai käytätä sinä vävysi t-paitoja, et siis tiedä mitä t-paidat maksavat, kun et niitä edes itse osta, sitä paitsi vanha t-paita EI OLE UUSI!
        Tavallinen t-paita maksaa nykyään helpostikkin sen 17€. Ei ihme, että hinnat ovat mitä ovat, kun sinunlaisesi eivät ymmärrä rahan päälle mitään.

        Kun kerran kaikki valittaminen turhaa, mitäs sinä sitten valitat, ja mitä tekemistä kokkaamisella on asian kanssa? On muitakin menoja kuin ruoka, vai onko se sinun ainoa menosi?

        Ei sinulta tullut mitään mitä ottaa opiksi, kaikki on ennalta tuttua peruskauraa.

        Sinä se vain jaksat valittaa, etkä sopeudu tilanteeseesi, mutta vaadit sitä muilta joka välissä. Tekopyhää potaskaa.


      • Anonyymi

        Hyviä T- paitoja monesti Halpa - Hallikin myy 3 tai 3,95 e kappale, kestää varmasti ainakin yhden vuoden, jotenka varmasti edullisia ja hyviä uusiakin vaatteita löytyy, jos vain on halua katsella ja ostaa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyviä T- paitoja monesti Halpa - Hallikin myy 3 tai 3,95 e kappale, kestää varmasti ainakin yhden vuoden, jotenka varmasti edullisia ja hyviä uusiakin vaatteita löytyy, jos vain on halua katsella ja ostaa !

        Sai neljällä eurolla paitoja esim. prismasta, mutta olivat todella huonolaatuisia. Normilaatuinen t-paita maksaa kympin molemmin puolin, laadukkaampi 15 euroa ja siitä ylöspäin. Kallista on.


    • Anonyymi

      Suulas on vastailia. Hänelle vielä opiksi: "Kellä on paikka paikan päällä, sillä on markka markan päällä".

      Suu säkkiä myöten, neuvottiin jo koulun alaluokilla.

      On helppoa elää, kun elämä on tasapainoss ja tyytyväinen mieli.

      Räksyttäjältä on totuus unohtunut ja katkeruus tullut tilalle.

      • Anonyymi

        Tämä sinun kaksinaismoralismisi ja tekopyhyytesi on suorastaan ylitsevuotavaa. Räkytät täällä siitä, että ihmiset ovat köyhiä ja kehtaavat valittaa omasta huonosta tilanteestaan. Valitat siitä, että huono-osaisa autetaan, jopa yhteikunnan toimesta. Motkotat kuinka pitää elää säästeliäästi ja sopeutua tilanteeseen, itse kuitenkin kärkyt ilmaisia asioita ja hamstraat niitä jopa yli omien tarpeitesi! Olet vain ahne ja pihi, eikä tällainen asenne ole rakentavaa, ei edesauta yhteiskuntaa, eikä hyödytä muita kuin sinua itseäsi.
        Aloita tämä paasaamisesi edes omasta lähipiiristäsi ensin ja sano sille vävyllesi, ettei jakele hyviä paitoja pois, sehän on tuhlausta! Eläkä yllytä vävyäsi tällaiseen järjettömään tuhlaamiseen, vaan jätä paidat ottamatta. Sano, että käyttää itse paitansa loppuun, ennen kun hommaa uusia. Ja sinä voit käyttää itse omia paitojasi ja lopettaa muiden siivellä elämisen.

        Et edelleenkään ole jaellut muita neuvvoja, kuin yksinkertaisia perusasioita, jotka ovat itsestään selviä. Itse en ole IKINÄ ostanut mitään velaksi, ja käytän itse tienaamani rahat kuten parhaaksi näen.
        Ja tässä sinulle elämänohjetta, olkoonkin samaa linjaa, mitä sinunkin itsestään selvyydet: Elä säästä seuraavaan elämään, vaan elä tätä elämää, sillä se saattaa olla viimenen. Vaikkei tämä elämä olisikaan viimeinen, joudut kuitenkin aloittamaan seuraavan elämän tyhjästä.


    • Anonyymi

      Onhan meillä asumistuki saatavilla niin, että katto pysyy päänpäällä köyhälläkin. On toimeentulotuki. jos tulot ei riitä menoihin. Sipilän hallitus vei köyhiltä, vanhoilta, työttömiltä ja sairailta, se on tosiasia. NYT saman puolueen poliitikot ovat keksineet lapsiperheköyhyyden, jolla keräsivät ääniä, kuten esim. reisjärvinen Mikko Kinnunen. Yhteiskunnan tuet näilke 14 -17 lapsisille perheille on valtavat. Muille tavallisille 2 lapsen perheille ei paljon jääkään.

    • Anonyymi

      Kokemus on kova koulu;
      mutta tyhmät eivät opi siitäkään.
      Hyviä neuvoja ei meiltä koskaan puutu, mutta neuvojen seuraajista on kova puute.
      Se, joka ei neuvoista vaaria ota, on auttamaton; ja joka ei tahdo kuulla, hänen täytyy kärsiä.

      Kannettu vesi ei kaivossa pysy.

      Tuhlaavaisuus on pahe!

      Joka säästää saatuansa, sillä on ottaa tarvittaessa.

      Suolanen ja sakia on köyhän makia.

    • Anonyymi

      Nykyajan perheenäidit ei osaa laittaa ruokaa.Kaupassa näkee iltasella nälkäisiä miehiä,jotka haahuilevat siellä tietämättä mitä ostaa.Kun tekee viikon ruokalistan,kauppalistan kanssa,on paljon helpompi käydä kaupassa.Hyvin suunniteltu on puolikisi tehty!Jättää ne valmiit kalliit pöperöt kauppaan,ja tekee itse.Elossa ollaan vaikkei ole kasviksia lapsena saatu.Perunalla ja kastikkeella lähtee nälkä kuitenkin paremmin kuin jollain hampurilaisella,mutta eihän nykyajan ihmiset osaa edes perunoita kuoria!

    • Anonyymi

      Enpä ole eläissäni noin kallista t-paitaa ostanut lapsille enkä itselleni.Onhan kierrätyskeskus josta saa pikkurahalla hyviä vaatteita,toisin oli ennen,käytiin linja-autolla vaatejaossa,,kun saatiin köyhänä perheenä kutsukirje sinne.Jätesäkkiin sai kerätä käytettyjä vaatteita niin paljon kuin kerkesi,välillä tuli riitaakin kun kaksi tarttui samaan vaatteeseen.Miksi nykyään kaiken pitää olla uutta,käytettynä saa urheiluvälineitäkin kuin uusia,muttei kelpaa,kierrätyskeskukset pursuilee tavaraa.Liian hyvälle opetetaan lapset,ja valmiille,sossustako hakevat sitten rahaa kun omilleen muuttavat,ja saako sitä nyt niin helposti sieltäkään..

    • Anonyymi

      No ei se ruoka kyllä ilmaista ole vaikka kuinka koittaa itse laittaa. Ison perheen ruokalasku päivää kohden noin 25 euroa. Eli kk-tasolla vajot 800e. Asumiskustannukset 1200e. Siihen päälle vakuutukset, puhelinlaskut, lasten harrastukset, auto...
      Niin kyllä kahden duunarin palkasta jää 0 euroa säästöön. Emme tupakoi tai käy matkoilla. Vaatteet ostetaan pitkälle kirpputoreilta.
      Että joka väittää että lapsiperheet elää leveästi, niin tervetuloa kokeilemaan.

    • Anonyymi

      Sipilän hallituksen toimien vuoksi lapsiperheissä lapsetkin näkee nälkää. Tuossa eräässä tapauksessahan tuli jukisesti esiin että suurelle joukolle lapsia koulujen ja päiväkotien ateriat on päivän tärkeimmät ja monelle ainoat juuri viime hallituksen toimien vuoksi. Viimeisen neljän vuoden aikana kaikki raha mitä saatu irti on ohjattu sinne missä sitä rahaa on ollut enestään jo riittävästi.

    • Anonyymi

      Kuka uskaltaisi kirjoittaa kaikki omat tulot ja menot. Olisi mielenkiintoista vertailla omaa kulutusta.

      Meillä menee asumiskustaannuksiin omakotitalossa 300 € /kuukaudessa. (Suorasähkö, kiinteistövero, vakuutukset, vesi-, viemäri ja jätemaksu ).
      Ruokaan 400 € /kk.
      tietok-puhelin-lehdet n. 150€ /kk. Lääkkeet alle 100€/kk.

      Pidän kirjanpitoa, ruutuvihko on jaettu sarakkeihin, kaikill menoille oma sarake, myös henkilökohtainen sarake asukkaille.( tupakka, kalja , karkit, vaatteet ym. henkilökohtaiset menot )
      Kauppalaskut kerään nippuun ja kerran kuukaudessa merkkaan ylös.
      Mielenkiintoista ja yllättävää, mihinkä ne rahat humahtivat.
      2 eläkeläistä. Tulot 2300 € / kk.

      • Anonyymi

        Jos pääministerinä olisi virallisesti vielä Sipilä niin tuota 2300€/kk ei kannattaisi julkisesti sanoa. Ei olisi enää ensi vuonna tuollaisia tuloja. Keskustan ehkä tyhmätkin salapoliisit vahtii kaikkea. Toivottavasti Demarit pitää heidät ojennuksessa. Kuitenkinhan koko Suomen kannalta pääasia on ettei enää koskaan Kokoomuksen ja Keskustan yhteistä hallitusta, niistä on ollut historian saatossa melkoiset murheet Suomelle ja suomalaisille.


    • Anonyymi

      Minäkin voin kohdaltani antaa esimerkin.

      Saan tuhat euroa kuukaudessa eläkettä ja siitä jää säästöön 300-400 euroon kuukaudessa.

      Lääkekuluja ei ole.

      Olen erittäin tyytyväinen elämääni.

      Jos huushollissa on kaksi eläkeläistä, niin silloinhan toisen eläkkeet jää tilille.

      • Anonyymi

        Siis sinulla menee kuukaudessa 600-700€? Halvallapa elät, taidat saada lahjoja.

        Joskus opiskelija-aikoinani sain budjetin pysymään n. 800€ eurossa, mutta silloin ei kärsinyt ostaa mitään ylimääräistä ikinä, ja siitä on hinnatkin nousseet. Silloin en tosin omistanut autoakaan.
        Nyt en saa kuluja jäämään alle tonnin mitenkään. Enkä edes törsää turhaan, en polta, enkä lipitä alkoholia. Vuokra, vesi ja parkkipaikkamaksu yhteensä n. 500, mikä on tämän päivän hintatasoon nähden halpa. Sähkö n. 40€ (eli siirto vajaa 30€ sähkö reilu 10€). Netti 25€. Puhelinliittymä n. 15€. Ruoka n. 250€. Polttoaine n.100€. Vakuutukset sun muut satunnaiset menot päälle ja tonni napsahtaa rikki reilusti. Auton huollot ja remontit tulee päälle, samoin vaatteet ja kodinkoneet, mitä joutuu välillä uusimaan. Onneksi palkkaa jää kuitenkin välillä säästöönkin, työttömänä tulisi nälkä.


    • Anonyymi

      Parempi olisi perheen jonka isä menehtyi muuttaa kirkonkylälle vuokralle, jossakin vaiheessa vaikeaa polkupyörällä asioiden hoito, kansalaisaloitteella kerätään omaan taloon remontti rahaa?! Onnistuuko asuminen jatkossa ilmaisremontista huolimatta?

    • Anonyymi

      Eläpä puutu toisten asioihin surun keskellä!On sitä ennenkin asuttu sivukylällä,nykyään on olemassa taksikortit,ja tukitoimia saatavilla,ei ketään saa pakottaa kirkolle vuokra-asuntoon jos ei halua!Mielelläni laitan tuohon adressiin,missä se on?

    • Anonyymi

      Kyllä varmasti onnistuu. Se on semmoinen perhe, että varmasti pärjäävät ja jokainen perhe saa elää kotipaikalla. Se on lasten kotipaikka. Ja äiti pitää lapsista huolen ja hoitaa hyvin.

      • Anonyymi

        Näimpä, näin hyviä perheitä kun olis kaikki, olis hyvin asiat Haapavedellä.


    • Anonyymi

      Kalajokilaaksoon rakennetaan 600 teollisuustuulivoimalaa pelloille, metsiin ja pihoille ensi kesän aikana!!

      Elämänedellytykset on viety. Myllyt ovat 2 kertaa niin isoja kuin Keski-Euroopassa käytetyt!

      Massamuutto stadiin alkaa!

      • Anonyymi

        Mahtava. Rakentaisivat rauhassa.
        Suomailla on tilaa.


    • Anonyymi

      Otappa nyt se iltalääke ja sitten pötkölleen

    • Anonyymi

      Se on kyllä ärsyttävää etta AINA JA POIKEUKSETTA nämä tuhkamuna sinkut joiden ei ole koskaan tarvinut elättää muuta kuin itsensä, eivätkä koskaan muita elättämään pystyisikään, saatikka että pää kestäisi ottaa vastuuta muista ihmisistä, esimerkiksi lapsista.

      Haukkuvat palstoilla lapsiperheitä tuhlareiksi, vaikka heillä ei ole mikroskooppistakaan käsitystä siitä mitä lapsiperheen pyörittäminen minimissään erittäin säästeliäästikin maksaa.

      Todellisia narsisteja nuo.

    • Anonyymi

      Kannattaa harkita oma perhekokonsa sellaiseksi, että jaksaa sen tuomat velvoitteet hoitaa hermojaan täysin menettämättä. Viimeksi la tuli mieleen eräässä suuressa kaupassa, että on hyvä, kun jotkut ymmärtävät pysyä sinkkuina, jos eivät jaksa lapsia hoitaa, niin lapsille töykeitä, tiuskivia ja lapsiaan retuuttavia sai seurata, että vain sääli lapsia kohtaan jäi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe