aitataimi vs. astiataimi

Anonyymi

Niin mikäs ero näillä onkaan? Astiataimi monihaaraisempi?

3

<50

Vastaukset

 • Aitataimi on jonkin aitakasviksi tarkoitetun kasvin taimi. Astiataimi on taimi joka myydään astiassa. Ei niillä välttämättä ole mitään yhteistä,. Aitataimi voi olla astiataimi, tai sitten se on piiskataimi, joka ei ole astiassa, vaan myydään avojuurisena. Googlella löytyy varmasti lisää.

 • Astiataimi on ruukussa kasvatettu taimi. Saattaa olla aitakasvi tai joku ihan muu. Aitataimi on yleensä nuorempi ja vähemmän haarottunut AVOJUURINEN taimi. Yleensä ne myydään 10 kpl nipuissa. Astiataimet kappaleittain. Ne ovat myös kalliimpia sen takia että niiden eteen on tehty vähän enemmän töitä. Astiataimen hyvä puoli on että sen voi istuttaa milloin vain kasvukauden aikana,. Tavallisia avojuurisia aitataimia istutetaan joko keväällä tai syksyllä kun kosteusolot ovat paremmat ja kasvuunlähtö hiukan varmempaa. Yleensä keväiset aitataimet ovat vielä lepotilassa kun niitä aletaan myydä. Kaikkia taimia pitää kastella kunnolla istutksen jälkeen. Pitää myös tehdä istutusleikkaus jotta taimet tuuhentuvat kun ne alkavat kasvaa.

 • astiataimet on valmiimpia, eli jopa muutaman vuoden vanhempia kuin piiskataimet, joita aitataimiksi sanotaan. Astia taimista saa nopeammin valmista.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3039