HS: EU-johtajat pohtivat Euroopan paikkaa maailmassa

HS kokosi kolme tulevaisuuden­näkymää, joissa EU:n on onnistuttava

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006098525.html -

Ilkka Luoma 9.5.2019 - 8:47

Suomi liittyi Euroopan unioniin ja menetti täyden itsenäisyytensä – halusimme hiukan yli 50 prosentin kansalaisvoimalla suuremmaksi – tietämättä tulevaisuutta, edes huomista. Meiltä salattiin EU-äänestyksessä oman rahamme myöhempi eliminoiminen ja oman pankkimme – Suomen Pankin itsenäisen aseman luovutus EKP:lle - Euroopan Keskuspankille.

EU on maho jättiläinen, jonka todennus on helppoa, kun katsoo sen laajempaa ulkopoliittista merkittävyyttä kansainvälisen politiikan (myrsky)laineilla.
Presidentti Sauli Niinistö totesi [MT] Maaseudun Tulevaisuudessa:

” … ”Olemme nähneet, että Kiina, USA ja Venäjä pyörittävät nyt tätä palloa. Jos jossain päin maailmaa on kriisi, nämä kolme maata eri kombinaatioissa sitä tuntuvat olevan ratkaisemassa, ja EU on ikään kuin pudonnut pois pöydistä” … ” -juttu kokonaisuudessaan täältä ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.317686 - .

Helsingin Sanomat julkaisi vahvasti asenteellisen pääkirjoituksen yhteistyöstä ja vastakkainasettelun maailmasta otsikolla: ”Eurooppa ja Aasia eivät ole kuin yhtä suurta perhettä – ja ingressillä: EU:n ja Aasian maiden huippukokous oli hyvä tilaisuus tukea yhdessä kansainvälistä järjestelmää, mutta Euroopalle Aasia ei ole Yhdysvaltojen vaihtoehto kumppanina”

– on huomattavaa, että HS-teksti on lehden päätoimituslinja ja edustaa HS' n lännettynyttä kamppailua elintilasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla – Suomessa – juttu löytyy täältä:

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005871470.html

ja alla allekirjoittaneen kommentti, joka lähetettiin myös itse toimitukseen – kommenttikirjoituksena.

IL-kommentti: ”Erinomainen esimerkki itseään laatumediaksi kutsuvalta informaation tuottajalta - alkaen heti otsikosta ja ingressistä. Sen kummemmin perustelematta US nostettiin trumppismista häveliäästi välittämättä EU:n pelikaveriksi.


4081

27 kommenttia

Vastaukset

 • Mitä se on se itsenäisyys? Kas siinäpä pulma.

  Suomi on luovuttanut itsenäisyyttään monin tavoin allekirjoittamalla kansainvälisiä sopimuksia ja liittymällä erilaisiin yhtymiin, joissa päätökset sitovat kaikkia jäseniä. Sellaisia yhtymiä ovat esim. Yhdistyneet Kansakunnat, Ottawan miinankieltosopimus, OECD, Pariisin ilmastosopimus jne.

  Minusta itsenäisyys on sitä, että voimme toteuttaa täällä suomenniemellä omaa suomalaista elämäntapaamme. Minusta se ei ole vielä ollut uhattuna, paitsi että EU on uhannut kieltää klapin polton rantasaunan pesässä. Sitä kieltoa vastaan nousimme yhtenä miehenä.

  • EU:lle luovutettiin oleelliset osat itsenäisyyttä:

   -oma raha
   -oma Suomen Pankki
   -oma valuuttapolitiikka
   -oma talouspolitiikka
   -täysin oma lainsäädäntö
   -oma kauppapolitiikka
   -oma idänpolitiikka

   Nämä näin aluksi.

  • Jönäspelle taas... Ei ole rantasaunaklapit,vaan taajamien takat ja puulämmitys. Mikä tollo taas. Eikö holhooja laske kadulle? Näkisit kaapukansan vaeltavan lapsilaumoineen.Ne?

  • Ettekö te ota tuossa itsenäisyydessä huomioon, että se on perustuslakia myöten mennyt, ja jos joku vouhka puhuu irti EU:sta, niin sillä kohdallahan pitäisi ensin tehdä edes tuo perustuslainmuutos ensin.

   Toinen asia tuo Rooman vallanajan parannus, eli maiden omistus velkakirjoilla takauksin - ollaan takaamassa ja uudelleen pääomitusvastuussa, mutta velkakirjat ovat EKP:n plakkarissa ja koska EU:sta on tehty henkilö Lissabonin sopimuksella, joka voi omistaa ja Suomesta on vastaavasti tehty virallinen yritys, niin nyt EU ihan oikeasti omistaa valtion nimeltä Suomi, eikä vain valtiosopimuksin. Tähän kohtaan aikoinaan se Rooman vallanaika kaatui, kun sopimuksen pystyi sanomaan irti.

   Mutta se mitä minä nyt ihmettelen - pitkään EU:ta seuranneena ja taustat tietäen, niin on tasan tarkkaan vain yksi maatonpuolue hyvävelikavereineen, joka on EU:n perustanutkin ja jolla on Lissabonin sopimuksen mukaan vaalien pito-oikeus, niin mihin se nyt on kadonnut diktatuureineen, jos Suomessa itse valitaan jopa komissaareja.

   Enpä olisi uskonut koskaan näkevänä edes tällaista puhetta - se on sitten toinen juttu, että onko mikään totta.

   Mutta onpa nyt kummallista menoa.

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000006131596.html?ref=rss

   Ei EU ole koskaan ollut demokratia, eikä siitä sellaista pitänyt edes tulla koskaan jo aikoinaan Herman van Rompuy sanoi, että demokratia on liian hidas järjesteämä. Sitä minä en tiedä, että mihin niillä oli kiire.

   Onpa jännä nähdä, että onko todella vallankaapaus onnistunut. Ei kai? Se olisi kyllä maailman kahdeksas ihme.

 • Onko itsenäisyys jonkinmoinen itseisarvo, tavoite ylitse muiden?

  Eikö tavoitteena pitäisi olla kansan hyvinvointi?

  Yhteistyössä muiden kansojen kanssa voimme mekin saavuttaa paremman Suomen ja paremman maailman.

  • Uskoisin, että Suomen kansan enemmistö haluaa itsenäisyyden takaisin, kunhan saamme uskottavan johtajan, johon luotetaan.

 • Ainakin oma raha takaisin!

 • Usa sai hyökkäysalustan Pietariin. Siitä ei luovu.

  • Ensin Lappi, josta on helppo rynnäköidä Lapin kentiltä Kuolan sukellusvenetukikohtiin.

 • Naton myötä joudumme sen taistelualustaksi

  • Hanttiin kannattaa aina laittaa naton kanssa : D , siinä vaan ei ehdi sanoa edes miau kun miinakentästä tuli "parkkipaikka". Ei Suomi pelkää Venäjää, Amerikka pelkää Venäjää. Siitähän tässä on ollut kyse "suomettumisesta" toisen suurvallan syliin jo 20 vuotta. Laatihan jenkki konsulttitoimisto Suomelle hallitusohjelmankin muutama hallituskausi taaksepäin Suomessa, oikeistovetoisesti.
   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201807202201086122

  • Anonyymi kirjoitti:

   Hanttiin kannattaa aina laittaa naton kanssa : D , siinä vaan ei ehdi sanoa edes miau kun miinakentästä tuli "parkkipaikka". Ei Suomi pelkää Venäjää, Amerikka pelkää Venäjää. Siitähän tässä on ollut kyse "suomettumisesta" toisen suurvallan syliin jo 20 vuotta. Laatihan jenkki konsulttitoimisto Suomelle hallitusohjelmankin muutama hallituskausi taaksepäin Suomessa, oikeistovetoisesti.
   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201807202201086122

   Amerikka ei pelkää Venäjää, vaan sinisilmäisesti pelastaa Venäjän aina kun se on romahtamassa.

  • Anna esimerkki siitä pelastamisesta romahduksen partaalla.

  • Ja miten niin ei kuuluta Natoon? Ensi töikseenhän EU on itse allekirjoittanut Naton perustamisen ja sen jälkeen vasta me on liitytty EU:iin.

   Vuosi 1949 - katsokaa nyt itsekin:

   <<Huhtikuu
   4.
   Washingtonissa allekirjoitetaan Pohjois-Atlantin liiton (NATO) perustamissopimus.<<

   https://europa.eu/european-union/about-eu/history/1946-1959/1949_fi

   Sieltä löytyy paljon muutakin mielenkiintoista.

  • Menkää nyt helvettiin - Putinista tehtiin presidentti Yhdysvalloista käsin. Ettekö te nyt edes sitä konkeloa tiedä?!! Aloittakaa nyt vaikka penkomalla siitä, että kenen palkkalistoilla oli Sergei Manitsky ja etsikää Bill Browderin yhtiökumppani. Nyt Suomessakin tuttu tuo Bill, kun pisti Danske Bankin tutkintaan - kyllä kai Nordeankin, koska todellisuudessa kaikki tehtiin silloin kun tuo Viron yksillö oli vielä Nordealla. Kyse siis on Hermitage Capital Management -nimisestä firmasta ja sen omistajasta - yhdessä Bill Browderin kanssa - Edmond Safrasta, niistä kiemuroista löytyy sekä Kypros, että Suomen postikin. Taitaa löytyä YLEn arkistosta edelleenkin dokumentti nimeltä Postia paratiisista. Mielenkiintoisia kuvioita.

 • Syntymävika suomalaisilla. Aina pitä olla kieli alistuneesti jonkun perseessä..

  • Tiesitkö, että EU on perustanut Naton? Jos et tiennyt, niin voit syyttää siitä, ettei ole tietoa kenelläkään. Ette voi edes kuvitella, että miten vähän tiedätte, kun ei ole tietoa.

   EU on hyvin pitkälle pelkkiä luuloja, kuvitelmia ja uskomuksia. Toista olisi, ellei koskaan tätäkään salaista asiakirjaa olisi julkaistu.

   http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14700-paljastus-salainen-raportti-kuvaa-miten-natsit-suunnittelivat-neljannen-valtakunnan-eussa

   Ja miten se osuikin kuin nenä päähän, kun puoli vuotta tämän jälkeen allekirjoitettiin EU:n perustuslaki, Lissabonin sopimus ja pääsi katsomaan mitä siellä luki. Siellä on tärkeässä asemassa - koko EU:n talousjärjestelmän luojana tuossa kirjoituksessa mainittu ekonomisti Ludwig Erhard.

   Eli hyvin on pullat uunissa.

 • Hienoa, että meidän rahamme riittävät tähän EU-sovittamiseen edelleenkin!

  <<EU:n neuvosto Lehdistötiedote 4.8.2016 13:40

  EUBAM Libya -operaatiota jatkettu ja budjetti hyväksytty
  Neuvosto jatkoi 4. elokuuta 2016 EUBAM Libya -suunnitteluoperaation toimeksiantoa 21. elokuuta 2017 <<

  https://www.consilium.europa.eu/fi/press/press-releases/2016/08/04/eubam-libya-mission-extended/

  Hekin tarvitsevat meidän apuamme!

  <<Tullin entiselle pääjohtajalle uusi pesti – virkarikoksesta tuomittu Antti Hartikainen johtamaan EU:n Ukraina-operaatiota

  Tullin entinen pääjohtaja Antti Hartikainen on valittu johtamaan Euroopan unionin neuvontaoperaatiota (EUAM) Ukrainassa. Hartikaisen kausi alkaa heinäkuun alussa ja kestää ensi vuoden kesäkuun loppuun.

  Nimityspäätös tehtiin EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komiteassa. Ukrainan neuvontaoperaation tehtävänä on tukea uudistuksia valtiollisissa elimissä, kuten poliisissa, muissa lainvalvontaviranomaisissa ja oikeusalalla, erityisesti syyttäjänvirastossa.

  Operaatio työllistää yli 300 ihmistä ja toimii Kiovassa, Lvivissa, Harkovassa ja Odessassa.

  Hartikaisella on myös aiempaa kokemusta EU-tehtävistä. Hän johti EU:n EUBAM Libya -suunnitteluoperaatiota vuosina 2013–2015 ja oli tuolloin palkattomalla virkavapaalla Tullin pääjohtajan tehtävästä.<<

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tullin-entiselle-paajohtajalle-uusi-pesti-virkarikoksesta-tuomittu-antti-hartikainen-johtamaan-eu-n-ukraina-operaatiota/7436522#gs.goex9a

  Nyt ollaan sitten jo Afrikan puolella - suomalainen myös johti Libyan huomitääristä pommitusta arabikeväänä 2011, kun Afrikan valloitus alkoi - siellä on kestävää kehityst' (YK agenda2030, pitää talouskasvu yllä), ei tarvittu kuin meidän rahamme finanssikriisillä takaamaan sinne lainattvat sijoituslaina ja pääomitusvastuuseen, jos rahat katoavat. Tiedot löytyvät valtiovarainministeriön sivuilta.

  https://vm.fi/documents/10623/1210755/Suomen+valtion+taloudelliset+sitoumukset,+vastuut+ja+saatavat+Euroopan+talous-+ja+velkakriisiin+liittyen+–+tilanne+31.12.2015/1feefe64-b275-4951-9708-4e076b86faab/Suomen+valtion+taloudelliset+sitoumukset,+vastuut+ja+saatavat+Euroopan+talous-+ja+velkakriisiin+liittyen+–+tilanne+31.12.2015.pdf

  Uudempiain löytyy, mutta tämä nyt sattui googlehaaviin ensin ja on selkeämpikin kuin uudemmat selvitykset.

  • Lukekaa ja googlatkaa EU-sivuja ja katsokaa, että minkälaisesta jättimäisestä laitoksesta on kyse - yksistään komission palveluksessa on yli 35.000 työntekijää, mutta EU-rahoista vain 6 prosenttia menee palkka yms. kustannuksiin eli 94 prosenttia varoista menee aivan jonnekin muualle - voitte kuvitella, että minkälaisista rahoista on kyse.

   Kuinka moni on lukenut Lissabonin sopimuksen? Kuinka monen kansanedustajan - tai nyt ministerinkin - oletatte lukeneen sen.

   Mielenkiintoista, että allekirjoittajana on Suomen tasavallan presidentin puolesta Matti Vanhanen tuossa paperissa.

   https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:12007L/TXT&from=FI#d1e6525-147-1

   Selatkaa edes, jos ette jaksa lukea, että näette minkäkokoinen sopimus on kyseessä, joka ylittää Suomen oman perustuslain.

  • Lukeeko siellä todella näin? Tämä onkin omituinen juttu, koska silloinen presidentti Tarja Halonen vastusti asiaa - ja on vaatinut Suomessa myös erääseen lautaskiistaa (EU-edustus) vuonna 2009 koskeneeseen päätökseen oman lisälehtensä, jossa kertoo vastustavansa asiaa.

   Ihan pokkanako pääministeri on silloin väittänyt edustaneensa silloin jopa Suomen presidenttiä?!

   Pääministerillä ei ole ollut mitään valtuutuksia allekirjoittaa noinkin merkittävää asiakirjaa! - Samahan koski Esko Ahoa, joka allekirjoitti Korfussa Suomen EU-liittymisen.

   Matti Vanhasen allekirjoitus on vuodelta 2007 - se ei voi mitenkään olla pätevä - valta presidentiltä pääministerille sirrettiin vasta loppuvuodesta 2009 ja vasta vuonna 2013 se tuli perustuslakiin. Tämä on täysin mielivaltaista, eivätkä kansalaiset tiedä mistään mitään.

   Wikipedia:

   <<Lautaskiista (tunnetaan myös nimillä edustuskiista ja valtaoikeuskiista) oli vuosien 1994-2009 ajan jatkunut epäselvyys Suomen edustuksesta EU:n huippukokouksissa. Lautaskiistan pääasiallinen kysymys liittyi siihen, vastaako Suomen edustuksesta pääministeri vai presidentti. Lautaskiistan nimi viittaa hieman leikillisesti huippukokousten illallisiin: tulisiko Suomea varten kattaa pöytään yksi vai kaksi lautasta.

   <<Kiista sai alkunsa pääministeri Esko Ahon allekirjoitettua Suomen EU-jäsenyyssopimuksen Korfun huippukokouksessa 1994. Kysymys Suomen edustuksesta jäi avoimeksi, mutta asia nousi uudestaan esiin Euroopan unionia uudistaneen Lissabonin sopimuksen myötä. Silloinen Suomen hallitus tulkitsi tilannetta niin, että Eurooppa-neuvostojen, eli EU:n huippukokousten, roolin muuttuessa Suomen edustuksesta tulisi vastata vain pääministeri. Asian ollessa esillä presidentti Tarja Halonen ilmoitti vastustavansa edustuskäytäntöjen muutosta. Presidentti perusteli kantaansa sillä, että Suomen perustuslain mukaan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. [1]

   Kiista ratkesi loppuvuodesta 2009, kun silloinen pääministeri Matti Vanhanen ja presidentti Halonen pääsivät yhteisymmärrykseen Suomen edustuksesta. Euroopan neuvostossa ja sen kokouksissa edustaa pääministeri, kun taas EU-huippukokouksten osalta osallistujat päätetään tilanteen mukaan silloin kun kutsuja on useampi kuin yksi. [2]<<

   Eikö kukaan valvo mitä siellä tehdään? Olitteko te tietoisia tästä? Minä en ollut.

  • Voiko tämä olla totta. Täytyi oikein tarkistaa. Kaikki muut allekirjoittajat ovat kuninkaallisia tai presidentti itse vain Suomen kohdalla lukee:

   <<Suomen Tasavallan Presidentin puolesta

   allekirjoitus (on kuvana, ei pysty kopioimaan) Matti Vanhanen<<

   Ja edeltä:

   <<Asian ollessa esillä presidentti Tarja Halonen ilmoitti vastustavansa edustuskäytäntöjen muutosta. Presidentti perusteli kantaansa sillä, että Suomen perustuslain mukaan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. [1]<<

   Tämän perusteella Matti Vanhasen allekirjoitus presidentin puolesta ei voi olla mitenkään pätevä, ja on kaiken lisäksi ollut perustuslain rikkomus.

  • Kenen asialla oikein nämä Suomen ukot ovat, jotka valitaan pääministereiksi ja ylipäätään ministerit?! - Aho allekirjoitti Korfun sopimuksen Suomen liittymisestä EU:n 1994 ohitse presidentin.

   EU-huippukokous - eurooppa-neuvosto (ei Euroopan neuvosto eikä Euroopan Unionin neuvostol) on ollut vain yhden EU:n (tosin sen omistavan) maattoman puolueen EPP:n kokous, ei virallinen Euroopan Unionin kokous. Siitä tuli virallinen EU:n toimielin vasta Lissabonin sopimuksella vuonna 2009.

   Tietoa hämärretään EPP:n kohdalla siten, ettei selvästi ilmaista, että se on ihan oma puolueensa, jolla vain on poliittinen jakauma EU:n sisällä samalla nimellä, johon sitten kuuluvat eri maiden poliittiset puolueet, jotka se on 'imenyt itseensä' tässä maiden valtausoperaatiossa. Suomesta tähän ryhmään kuuluu kokoomus ja kristilliset.

   Yksitykshenkilöinä EPP:iin kuuluvat varapuheenjohtajana Jyrki Katainen, kunniapuheenjohtajana Sauli Niinistö ja rivijäsenenä Aleksander Stubb. Näiden toiminta vastaa samaa kuin Rooman vallanajan amicusten, eli pääpuolue sijoittaa jäsenensä valtioiden sisään hoitamaan valtion kiinnittämisen järjestelmäänsä, kuten Suomessa tapahtui mm. muutosmanagerien avulla. Tuolta edeltä näkyy tuo Libya operaatioa ja Ukraina - ne ovat niitä, mutta minun silmiin tämä on vuoskymmenet näyttänyt täysin merkilliseltä maanpetosrikostoiminnalta, josta Suomen kansalaiset eivät ole tienneet yhtään mitään, eikä siitä todellisuudessa ole edes uutisoitu.

   Näin se on toiminut ennen kuin Suomi edes virallisesti kuului Euroopan Unioniin:

   <<EPP-päämiehet kokoontuvat säännöllisesti huippukokoukseen ennen Eurooppa-neuvoston kokousta. Huippukokouksen tarkoituksena on löytää yhteinen linja Eurooppa-neuvoston kokousta varten.

   Samaan tapaan kuin EPP järjestää huippukokouksia ennen Eurooppa-neuvostoa, puolue järjestää ministerikokouksia ennen Euroopan unionin neuvoston kokouksia. Ministerikokouksiin ottavat osaa aihealueen pohjalta kyseiset ministerit, varaministerit, valtiosihteerit ja Euroopan parlamentin jäsenet.

   Ministerikokouksia järjestetään 12 eri aiheen ympärillä:

   Yleiset asiat
   Ulkopolitiikka
   Talous- ja rahapolitiikka
   Sisäpolitiikka
   Oikeus
   Puolustus
   Työllisyys- ja sosiaalipolitiikka
   Teollisuus
   Maatalous
   Energia
   Ympäristö

   Kutsut lähettää EPP:n puheenjohtaja puolueen puheenjohtajistolle, kaikille presidenteille ja pääministereille, jotka ottavat osaa Eurooppa-neuvostoon ja kuuluvat EPP:hen, Euroopan parlamentin puhemiehelle, Euroopan komission ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtajille kuin myös EU:n korkealle edustajalle, mikäli he kuuluvat EPP:hen, varapääministereille tai muille ministereille, mikäli kyseisen maan pääministeri ei kuulu EPP:hen, ja mikäli EPP-puolue ei ole hallituksessa, kutsu lähetetään johtavalle EPP-puolueelle oppositiossa.<<

   Ja nyt sitten vuoden 2009 jälkeen heillä on ihan virallisesti tämä asema, jotan puolueella ei väliä, kun tulee näihin kokoukseen, jos on maassa valta-asemassa.

   wikipedia:

   <<Jätettyään politiikan Aho toimi vuodesta 2003 Sitran yliasiamiehenä ja vuodesta 2009 Nokian yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana (Executive Vice President) sekä johtokunnan jäsenenä.[4] Toukokuussa 2012 Aho ilmoitti jättävänsä johtokunnan. Hän siirtyi Senior Fellow -tehtävään Harvardin yliopiston Kennedy Schooliin.[5] Sen jälkeen hän on työskennellyt East Officen puheenjohtajana ja Venäjällä eri tehtävissä, muun muassa EU:n pakotelistalla olevan Sberbankin hallituksen jäsenenä.[6]<<

   EU-huippukokous, wikipedia:

   <<Eurooppa-neuvostosta tuli EU:n toimielin vasta Lissabonin sopimuksen myötä, mutta sille oli jo aiemmin perustamissopimuksenkin tasolla annettu EU:n toimintaan liittyviä tehtäviä.<<

   Todellista tietoa löytyy vain englanniksi wikipediasta, mutta hyvä tuokin selitys jo oli - aikaisemmin ei ole ollut mitään. Tämä on aivan uskomaton mammuttijärjestelmä vain yhdelle aatteelle, joka on luonut - ei ainoastaan vain Eurooppaa - vaan nyt jo meidät kaikki.

   Hirvittää... muistakaa sotilastiedusteluraportti.

   Yhdelle maattomalle puolueelle on annettu EU.n toimintaan liittyviä tehtäviä 'perustamissopimksen tasolla', joka tehtävä nyt sitten selviää tuossa.

   Euroopan Kansanpuolue (EPP) on ainoa maaton puolue Euroopassa, jossa on oma ryhmänsä Euroopan Unionissa, mutta he ovat yksityishenkilöinä tehneet toisen maailmansodan ajasta lähtien Euroopan Unionia ja heillä on luonnollisesti ollut kakki johtopaikat itsellään - ja tuossa nyt sitten Lissabonin sopimuksen tekokin, josta löytyy tuo ekonomisti Ludwig Erhardin nimi, joka liittyy edellä olevaan sotilastiedusteluraporttiin kuten nyt tuohon Lissabonin sopimukseenkin, joka suunnitelman mukaan on tehnyt talousjärjestelmä Euroopan Unionin jäsenmaille.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Kenen asialla oikein nämä Suomen ukot ovat, jotka valitaan pääministereiksi ja ylipäätään ministerit?! - Aho allekirjoitti Korfun sopimuksen Suomen liittymisestä EU:n 1994 ohitse presidentin.

   EU-huippukokous - eurooppa-neuvosto (ei Euroopan neuvosto eikä Euroopan Unionin neuvostol) on ollut vain yhden EU:n (tosin sen omistavan) maattoman puolueen EPP:n kokous, ei virallinen Euroopan Unionin kokous. Siitä tuli virallinen EU:n toimielin vasta Lissabonin sopimuksella vuonna 2009.

   Tietoa hämärretään EPP:n kohdalla siten, ettei selvästi ilmaista, että se on ihan oma puolueensa, jolla vain on poliittinen jakauma EU:n sisällä samalla nimellä, johon sitten kuuluvat eri maiden poliittiset puolueet, jotka se on 'imenyt itseensä' tässä maiden valtausoperaatiossa. Suomesta tähän ryhmään kuuluu kokoomus ja kristilliset.

   Yksitykshenkilöinä EPP:iin kuuluvat varapuheenjohtajana Jyrki Katainen, kunniapuheenjohtajana Sauli Niinistö ja rivijäsenenä Aleksander Stubb. Näiden toiminta vastaa samaa kuin Rooman vallanajan amicusten, eli pääpuolue sijoittaa jäsenensä valtioiden sisään hoitamaan valtion kiinnittämisen järjestelmäänsä, kuten Suomessa tapahtui mm. muutosmanagerien avulla. Tuolta edeltä näkyy tuo Libya operaatioa ja Ukraina - ne ovat niitä, mutta minun silmiin tämä on vuoskymmenet näyttänyt täysin merkilliseltä maanpetosrikostoiminnalta, josta Suomen kansalaiset eivät ole tienneet yhtään mitään, eikä siitä todellisuudessa ole edes uutisoitu.

   Näin se on toiminut ennen kuin Suomi edes virallisesti kuului Euroopan Unioniin:

   <<EPP-päämiehet kokoontuvat säännöllisesti huippukokoukseen ennen Eurooppa-neuvoston kokousta. Huippukokouksen tarkoituksena on löytää yhteinen linja Eurooppa-neuvoston kokousta varten.

   Samaan tapaan kuin EPP järjestää huippukokouksia ennen Eurooppa-neuvostoa, puolue järjestää ministerikokouksia ennen Euroopan unionin neuvoston kokouksia. Ministerikokouksiin ottavat osaa aihealueen pohjalta kyseiset ministerit, varaministerit, valtiosihteerit ja Euroopan parlamentin jäsenet.

   Ministerikokouksia järjestetään 12 eri aiheen ympärillä:

   Yleiset asiat
   Ulkopolitiikka
   Talous- ja rahapolitiikka
   Sisäpolitiikka
   Oikeus
   Puolustus
   Työllisyys- ja sosiaalipolitiikka
   Teollisuus
   Maatalous
   Energia
   Ympäristö

   Kutsut lähettää EPP:n puheenjohtaja puolueen puheenjohtajistolle, kaikille presidenteille ja pääministereille, jotka ottavat osaa Eurooppa-neuvostoon ja kuuluvat EPP:hen, Euroopan parlamentin puhemiehelle, Euroopan komission ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtajille kuin myös EU:n korkealle edustajalle, mikäli he kuuluvat EPP:hen, varapääministereille tai muille ministereille, mikäli kyseisen maan pääministeri ei kuulu EPP:hen, ja mikäli EPP-puolue ei ole hallituksessa, kutsu lähetetään johtavalle EPP-puolueelle oppositiossa.<<

   Ja nyt sitten vuoden 2009 jälkeen heillä on ihan virallisesti tämä asema, jotan puolueella ei väliä, kun tulee näihin kokoukseen, jos on maassa valta-asemassa.

   wikipedia:

   <<Jätettyään politiikan Aho toimi vuodesta 2003 Sitran yliasiamiehenä ja vuodesta 2009 Nokian yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana (Executive Vice President) sekä johtokunnan jäsenenä.[4] Toukokuussa 2012 Aho ilmoitti jättävänsä johtokunnan. Hän siirtyi Senior Fellow -tehtävään Harvardin yliopiston Kennedy Schooliin.[5] Sen jälkeen hän on työskennellyt East Officen puheenjohtajana ja Venäjällä eri tehtävissä, muun muassa EU:n pakotelistalla olevan Sberbankin hallituksen jäsenenä.[6]<<

   EU-huippukokous, wikipedia:

   <<Eurooppa-neuvostosta tuli EU:n toimielin vasta Lissabonin sopimuksen myötä, mutta sille oli jo aiemmin perustamissopimuksenkin tasolla annettu EU:n toimintaan liittyviä tehtäviä.<<

   Todellista tietoa löytyy vain englanniksi wikipediasta, mutta hyvä tuokin selitys jo oli - aikaisemmin ei ole ollut mitään. Tämä on aivan uskomaton mammuttijärjestelmä vain yhdelle aatteelle, joka on luonut - ei ainoastaan vain Eurooppaa - vaan nyt jo meidät kaikki.

   Hirvittää... muistakaa sotilastiedusteluraportti.

   Yhdelle maattomalle puolueelle on annettu EU.n toimintaan liittyviä tehtäviä 'perustamissopimksen tasolla', joka tehtävä nyt sitten selviää tuossa.

   Euroopan Kansanpuolue (EPP) on ainoa maaton puolue Euroopassa, jossa on oma ryhmänsä Euroopan Unionissa, mutta he ovat yksityishenkilöinä tehneet toisen maailmansodan ajasta lähtien Euroopan Unionia ja heillä on luonnollisesti ollut kakki johtopaikat itsellään - ja tuossa nyt sitten Lissabonin sopimuksen tekokin, josta löytyy tuo ekonomisti Ludwig Erhardin nimi, joka liittyy edellä olevaan sotilastiedusteluraporttiin kuten nyt tuohon Lissabonin sopimukseenkin, joka suunnitelman mukaan on tehnyt talousjärjestelmä Euroopan Unionin jäsenmaille.

   Suomelta vietiin valtiopetoksella ja kansalta salassa markka ja itsenäinen Suomen Pankki!

  • Anonyymi kirjoitti:

   Lukeeko siellä todella näin? Tämä onkin omituinen juttu, koska silloinen presidentti Tarja Halonen vastusti asiaa - ja on vaatinut Suomessa myös erääseen lautaskiistaa (EU-edustus) vuonna 2009 koskeneeseen päätökseen oman lisälehtensä, jossa kertoo vastustavansa asiaa.

   Ihan pokkanako pääministeri on silloin väittänyt edustaneensa silloin jopa Suomen presidenttiä?!

   Pääministerillä ei ole ollut mitään valtuutuksia allekirjoittaa noinkin merkittävää asiakirjaa! - Samahan koski Esko Ahoa, joka allekirjoitti Korfussa Suomen EU-liittymisen.

   Matti Vanhasen allekirjoitus on vuodelta 2007 - se ei voi mitenkään olla pätevä - valta presidentiltä pääministerille sirrettiin vasta loppuvuodesta 2009 ja vasta vuonna 2013 se tuli perustuslakiin. Tämä on täysin mielivaltaista, eivätkä kansalaiset tiedä mistään mitään.

   Wikipedia:

   <<Lautaskiista (tunnetaan myös nimillä edustuskiista ja valtaoikeuskiista) oli vuosien 1994-2009 ajan jatkunut epäselvyys Suomen edustuksesta EU:n huippukokouksissa. Lautaskiistan pääasiallinen kysymys liittyi siihen, vastaako Suomen edustuksesta pääministeri vai presidentti. Lautaskiistan nimi viittaa hieman leikillisesti huippukokousten illallisiin: tulisiko Suomea varten kattaa pöytään yksi vai kaksi lautasta.

   <<Kiista sai alkunsa pääministeri Esko Ahon allekirjoitettua Suomen EU-jäsenyyssopimuksen Korfun huippukokouksessa 1994. Kysymys Suomen edustuksesta jäi avoimeksi, mutta asia nousi uudestaan esiin Euroopan unionia uudistaneen Lissabonin sopimuksen myötä. Silloinen Suomen hallitus tulkitsi tilannetta niin, että Eurooppa-neuvostojen, eli EU:n huippukokousten, roolin muuttuessa Suomen edustuksesta tulisi vastata vain pääministeri. Asian ollessa esillä presidentti Tarja Halonen ilmoitti vastustavansa edustuskäytäntöjen muutosta. Presidentti perusteli kantaansa sillä, että Suomen perustuslain mukaan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. [1]

   Kiista ratkesi loppuvuodesta 2009, kun silloinen pääministeri Matti Vanhanen ja presidentti Halonen pääsivät yhteisymmärrykseen Suomen edustuksesta. Euroopan neuvostossa ja sen kokouksissa edustaa pääministeri, kun taas EU-huippukokouksten osalta osallistujat päätetään tilanteen mukaan silloin kun kutsuja on useampi kuin yksi. [2]<<

   Eikö kukaan valvo mitä siellä tehdään? Olitteko te tietoisia tästä? Minä en ollut.

   Asiaa! Suosittelen lukemaan!

  • Anonyymi kirjoitti:

   Kenen asialla oikein nämä Suomen ukot ovat, jotka valitaan pääministereiksi ja ylipäätään ministerit?! - Aho allekirjoitti Korfun sopimuksen Suomen liittymisestä EU:n 1994 ohitse presidentin.

   EU-huippukokous - eurooppa-neuvosto (ei Euroopan neuvosto eikä Euroopan Unionin neuvostol) on ollut vain yhden EU:n (tosin sen omistavan) maattoman puolueen EPP:n kokous, ei virallinen Euroopan Unionin kokous. Siitä tuli virallinen EU:n toimielin vasta Lissabonin sopimuksella vuonna 2009.

   Tietoa hämärretään EPP:n kohdalla siten, ettei selvästi ilmaista, että se on ihan oma puolueensa, jolla vain on poliittinen jakauma EU:n sisällä samalla nimellä, johon sitten kuuluvat eri maiden poliittiset puolueet, jotka se on 'imenyt itseensä' tässä maiden valtausoperaatiossa. Suomesta tähän ryhmään kuuluu kokoomus ja kristilliset.

   Yksitykshenkilöinä EPP:iin kuuluvat varapuheenjohtajana Jyrki Katainen, kunniapuheenjohtajana Sauli Niinistö ja rivijäsenenä Aleksander Stubb. Näiden toiminta vastaa samaa kuin Rooman vallanajan amicusten, eli pääpuolue sijoittaa jäsenensä valtioiden sisään hoitamaan valtion kiinnittämisen järjestelmäänsä, kuten Suomessa tapahtui mm. muutosmanagerien avulla. Tuolta edeltä näkyy tuo Libya operaatioa ja Ukraina - ne ovat niitä, mutta minun silmiin tämä on vuoskymmenet näyttänyt täysin merkilliseltä maanpetosrikostoiminnalta, josta Suomen kansalaiset eivät ole tienneet yhtään mitään, eikä siitä todellisuudessa ole edes uutisoitu.

   Näin se on toiminut ennen kuin Suomi edes virallisesti kuului Euroopan Unioniin:

   <<EPP-päämiehet kokoontuvat säännöllisesti huippukokoukseen ennen Eurooppa-neuvoston kokousta. Huippukokouksen tarkoituksena on löytää yhteinen linja Eurooppa-neuvoston kokousta varten.

   Samaan tapaan kuin EPP järjestää huippukokouksia ennen Eurooppa-neuvostoa, puolue järjestää ministerikokouksia ennen Euroopan unionin neuvoston kokouksia. Ministerikokouksiin ottavat osaa aihealueen pohjalta kyseiset ministerit, varaministerit, valtiosihteerit ja Euroopan parlamentin jäsenet.

   Ministerikokouksia järjestetään 12 eri aiheen ympärillä:

   Yleiset asiat
   Ulkopolitiikka
   Talous- ja rahapolitiikka
   Sisäpolitiikka
   Oikeus
   Puolustus
   Työllisyys- ja sosiaalipolitiikka
   Teollisuus
   Maatalous
   Energia
   Ympäristö

   Kutsut lähettää EPP:n puheenjohtaja puolueen puheenjohtajistolle, kaikille presidenteille ja pääministereille, jotka ottavat osaa Eurooppa-neuvostoon ja kuuluvat EPP:hen, Euroopan parlamentin puhemiehelle, Euroopan komission ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtajille kuin myös EU:n korkealle edustajalle, mikäli he kuuluvat EPP:hen, varapääministereille tai muille ministereille, mikäli kyseisen maan pääministeri ei kuulu EPP:hen, ja mikäli EPP-puolue ei ole hallituksessa, kutsu lähetetään johtavalle EPP-puolueelle oppositiossa.<<

   Ja nyt sitten vuoden 2009 jälkeen heillä on ihan virallisesti tämä asema, jotan puolueella ei väliä, kun tulee näihin kokoukseen, jos on maassa valta-asemassa.

   wikipedia:

   <<Jätettyään politiikan Aho toimi vuodesta 2003 Sitran yliasiamiehenä ja vuodesta 2009 Nokian yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana (Executive Vice President) sekä johtokunnan jäsenenä.[4] Toukokuussa 2012 Aho ilmoitti jättävänsä johtokunnan. Hän siirtyi Senior Fellow -tehtävään Harvardin yliopiston Kennedy Schooliin.[5] Sen jälkeen hän on työskennellyt East Officen puheenjohtajana ja Venäjällä eri tehtävissä, muun muassa EU:n pakotelistalla olevan Sberbankin hallituksen jäsenenä.[6]<<

   EU-huippukokous, wikipedia:

   <<Eurooppa-neuvostosta tuli EU:n toimielin vasta Lissabonin sopimuksen myötä, mutta sille oli jo aiemmin perustamissopimuksenkin tasolla annettu EU:n toimintaan liittyviä tehtäviä.<<

   Todellista tietoa löytyy vain englanniksi wikipediasta, mutta hyvä tuokin selitys jo oli - aikaisemmin ei ole ollut mitään. Tämä on aivan uskomaton mammuttijärjestelmä vain yhdelle aatteelle, joka on luonut - ei ainoastaan vain Eurooppaa - vaan nyt jo meidät kaikki.

   Hirvittää... muistakaa sotilastiedusteluraportti.

   Yhdelle maattomalle puolueelle on annettu EU.n toimintaan liittyviä tehtäviä 'perustamissopimksen tasolla', joka tehtävä nyt sitten selviää tuossa.

   Euroopan Kansanpuolue (EPP) on ainoa maaton puolue Euroopassa, jossa on oma ryhmänsä Euroopan Unionissa, mutta he ovat yksityishenkilöinä tehneet toisen maailmansodan ajasta lähtien Euroopan Unionia ja heillä on luonnollisesti ollut kakki johtopaikat itsellään - ja tuossa nyt sitten Lissabonin sopimuksen tekokin, josta löytyy tuo ekonomisti Ludwig Erhardin nimi, joka liittyy edellä olevaan sotilastiedusteluraporttiin kuten nyt tuohon Lissabonin sopimukseenkin, joka suunnitelman mukaan on tehnyt talousjärjestelmä Euroopan Unionin jäsenmaille.

   EU hajoaa!

 • EU jää Kiinan jalkoihin, ellei EU ymmärrä parantaa suhteitaan Venäjään!

 • Mikä tuo 4081 luku on alustuksen lopussa?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.