Koiran leuassa jotain

Anonyymi

Pienellä terrierilläni on alaleuassa mustaa, tahnamaista eritettä. Erite on kuin pikeä, kiinni karvoissa ja ihossa. Erite ei haise miltään.
Mitä ihmettä tuo on?
Yritin pestä sitä, mutta ei lähde irti. Hieroin Bepanthenia, mutta silti sen saa irti vain kiskomalla - koirahan ei siitä innostunut!
Ja tietty lekurit jo kiinni!!
Nyt mietin onko se allerginen jollekkin, se viettää paljon aikaa ikkunalla rottinkituolilla. Pitää paljon päätään selkänojalla, voisiko siinä olla jotain käsittelyainetta joka ärsyttää koiraa??

10

<50

Vastaukset

 • No jos se on pikeä tai jotain muuta tieltä tarttunutta. Jos ei sillä muuta haittaa siitä ole niin katso päivä kaksi. Vai onko sillä paljonkin sitä. Omalla koirallani aina roikkui leuan alla ties mitä. Puun kuivia lehtiä, risuja ja muutakin mitä en aina tiennyt. Nyt trimmauksen jälkeen tota ongelmaa ei ole mutta palannee taas kun tupakarvat kasvaa. Jos ei se itse siitä välitä niin ei kait se kauhea asia ole, luulisin.

 • No taitaa se koiraa häiritä, nuoleskelee varsinkin öisin paljon.
  Auttaiskohan jos sen leikkais ihan lyhyeksi, että saisi ilmaa ja olisi helpompi putsata?!
  Tuntuu, että toi Bepanthen auttoi jonkun verran.
  Tai sitten yksi mahdollisuus on, että tullut haava trimmauksessa ja kerää kaikenlaista mössöä kun kuonon kanssa haistellaan joka paikassa!!
  Kyllä se on pakko saada pois!

 • Tuo musta on enemmän kahvipurumaista, mutta kiinni karvoissa tosi lujaa!
  Hitsi kun ei pääse lekurille!

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by Utopia.

   En menisi vain ruokaöljyllä läträämään, sillä ongelman aiheuttajaa se ei poista. Eiköhän koira ole ansainnut ihan siihen varsinaiseen ongelmaan puuttumista eikä vain oireiden lievittämistä hakuammunnalla. Jos ongelman aiheuttaja ei ilman eläinlääkäriä selviä, niin sinne lääkäriin on sitten mentävä. Ei lemmikkejä pidetä, jollei niitä päästä tarvittaessa lääkäriin viemään.

   Oireet kuulostavat vahvasti atopialta ja paikalliselta ihotulehdukselta. Ihotulehdus ei itsestään parane, vaan saattaa kaivata antibioottikuurin eläinlääkäriltä!

   Mitä koira syö? Ongelma voi johtua ruoasta ja/tai ympäristöstä, joten tsekkaisin ruoan lisäksi esim. ruokakupit ja lelut. Niiden kanssahan alaleuka on koko ajan kosketuksissa. Esim. kumiset ja muoviset lelut ovat joillekin koirille huonoja, vaikkakin toki harvoin.


 • Jos kyse on jostakin esimerkiksi bituumi pohjaisesta aineesta kyllä ruokaöljy tehoaa,eikä kirvele

 • Voisikohan tuo light koiranruoka olla ongelman ydin - koiraa laihdutetaan light nappulalla! Jos siinä ei ole tarpeeksi hyviä ravinto-aineita?
  Taidan palata takaisin vanhaan dagsmarkin nappulaan ja syöttää vain vähemmän!
  Koiralla teräskupit, ei pureskele muovileluja. Juoksee pallon perässä mutta ei kanna sitä- odottaa että omistaja juoksee myös pallon perässä...😁

  • No voi huh huh! Ole hyvä ja ota yhteyttä eläinlääkäriin, jotta tulehdus saadaan kuriin ja saat ohjeita allergian selvittelyyn. Dagsmarkin ruoat ovat äärimmäisen huonoja allergiaepäilyissä, sillä jokainen niistä sisältää yleisiä allergian aiheuttajia!


 • Siis koiraa on vaivannut jo joku näinkin kauan eikä ole vielä lääkäriin päässyt?
  Koira rassu. Jokin sitä vaivaa, ja arvailemalla se ei parannu.
  Jos se töhnä tosiaan on itse koirasta peräisin, eikä vaikka puskista tms missä se koira sitten haisteleekaan tullutta mönjää/pihkaa tms.
  Lääkärillä se selviäisi että mitä se on.

 • Tämä vaiva alkanut sen jälkeen kun aloitettu light ruoka! Ei Dagsmarkin ruokien aikana!
  Tuo töhnä vaivaa omistajaa enemmän kuin koiraa, ei siis rapsuttele leukaa tai hinkkaa maata vasten tms... iho ei punoita tai ole rikki!
  Olen kyllä menossa lekurille kunhan pystyn liikkumaan.

 • Tuo musta töhnä saattaa olla kuivunutta verta! Tulehdus voi koiralla vaikka tehdä reiän läpi ihosta! Koirien kipuja ja tulehdusta tosi vaikeeta tietää, peittävät sen tosi hyvin!
  Kannattaa ennemmin käydä vaikka yhden kerran turhaan siellä lääkärillä näyttämässä ja kysymässä mielipidettä.
  Tuttavan koira olikin täynnä syöpää, ikenet täynnä klumppuja sekä selkäranka. Se oli sen koiran loppu, tiedä kauanko oli ollu kipeenä...

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.