Laja vai ennakkoperintö?

Anonyymi

Kymmenisen vuotta sitten sisareni ja hänen sukunsa painosti sairaan isäni lahjoittamaan merkittävän osan omaisuuttaa sisareni lapsille. Nyt isäni on kuollut ja perunkirja pitää tehdä. Merkitäänkö perukirjaan tuo isäni lahjoittama osa, noin kolmasosa koko isäni omaisuudesta, lahjaksi vai ennakkoperinnöksi?

144

1972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käsiteltiinkö se omaisuudensiirto kymmenen vuotta sitten lahjana vai perintönä? Maksettiinko lahja- vai perintövero?

      Jos pimeänä, niin nythän ovat lahjansaajat uudestaan aivan laillisesti osingoilla. ; )

      • Anonyymi

        Ei perintöveroa makseta kuin kuolleelta tulevasta omaisuudesta eli perinnöstä. Elävän ihmisen antamasta omaisuudesta menee aina lahjavero.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei perintöveroa makseta kuin kuolleelta tulevasta omaisuudesta eli perinnöstä. Elävän ihmisen antamasta omaisuudesta menee aina lahjavero.

        Jep. Ennakkoperintö on lahja, josta maksetaan lahjaveroa.


    • Anonyymi

      Ennakkoperintö se ei ole kun lapset eivät ole olleet lahjoitushetkellä perimysasemassa suhteessa lahjoittajaan.

      • Mutta nyt ovat? Miten tuo on tulkittava? Onko sisaresi kuollut?

        Lahjaksi tuo luultavasti menee jo kolmen vuoden säännön mukaan joka tapauksessa, joten aikaisempaa omaisuuden lahjoittamista ei tarvitse ottaa huomioon perinnönjaossa.


      • Anonyymi

        Tuolla kolmen vuoden säännöllä on merkitystä vain verotuksessa, ei siviilioikeudellisesti.

        Rintaperilliselle annettu lahja on ennakkoperintö, jos lahjakirjassa ei ole nimenomaisesti määrätty, että se ei ole ennakkoperintöä.

        Oliko nämä lapsenlapset nyt siis perillisasemassa vai ei?


    • Anonyymi

      Lawetorder sekoittaa pasmojaan "lakiasiantuntijoilta" jotka noinkin innokkaasti vastailee:

      Elikkäs siis, lahjoittaa voi tasan 4999,99€ arvosta kolmen vuoden aikana ilman lahjaveroa (lahjavero kynnys on tasan 5000€), eli laissa puhutaan TAVANOMAISESTA lahjasta jota ei luokitella ennakkoperinnöksi ja se on laissa näin, eli perintökaari: "6 luku
      Ennakkoperinnöstä
      1 §

      Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun.
      4 §

      Sellaisen tavanomaisen lahjan johdosta, jonka arvo ei ole epäsuhteessa antajan oloihin, ei ole tehtävä vähennystä rintaperillisen perinnöstä".

      Eli kaikki mitkä perittävä eläessään on antanut on lain mukaan ennakkoperintöä, paitsi laissa mainitut asiat ja tavanomaiset lahjat, en sekoita tähän kasvatukseen ja siitä johtuvia kuluja joista maininta löytyy laista.

      Onko ne finlexin sivustot niin kammottava peikko ettei niitä uskalleta avata ja itse lukea kuinka laissa on, se on ihan suomentekstiä, eikä mitään hepreaa, toinen vaihtoehto on, että suomalaisten tietous asioista on laskenut kuin lehmänhäntä jo miinuspuolelle.

      Tässä tietämys on huippuluokkaa tai oikeammin hupiluokkaa: " Anonyymi

      13.5.2019 23:45
      Uusi
      Ennakkoperintö se ei ole kun lapset eivät ole olleet lahjoitushetkellä perimysasemassa suhteessa lahjoittajaan".

      Omat lapset ja mahdolliset lapsenlapset ovat aina perimysasemassa, lapset perii aina vanhempansa jollei ole määrättyjen asioiden vuoksi tehty perinnöttömiksi, eli vaikka on lahjoitettu ohittaen oikea perillinen, eli tavallaan on katsottu ns. kuolleeksi ja etenkin silloin, jos nuo sisaren lapset ovat olleet alaikäisiä, niin silloin se lahjoitus on tavallaan annettu sille sisarelle, koska vasta 15v voi testamentata omaisuuttaan jonka on itse hankkinut.

      Minä ainakin katson, että tuo lahjoitus voidaan perinnönjaossa vähentää sisaren osuudesta eli kuten laissakin ilmaistaan, olosuhteisiin katsoen niin tarkoitetun, näin: " olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun" eli, jos lapset ovat olleet alaikäisiä, niin lahjoitus on mennyt tavallaan sisarelle ja koska lahjoitus on tehty sukuun ja tässä hieman lisää mitä tarkoitan: " 8 §

      Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista.

      Milloin perintö on jaettava eri haarojen kesken ja johonkin haaraan kuuluva perillinen on saanut ennakkoperintöä, on tämä, jos hän on kuollut ennen perittävää jättämättä rintaperillisiä, joilla olisi oikeus tulla hänen sijaansa, vähennettävä muiden samaan haaraan kuuluvien perillisten perintöosista; älkööt nämä kuitenkaan saako pienempää osaa jäämistöstä kuin heille olisi ollut tuleva ennakon saajan eläessä." eli tässä ilmaistaan se mahdollisuus, jos rintaperillinen olisi kuollut ennen perittävää, niin se lahjoitus vähennettäisiin hänen lapsilleen tulevasta eli periaatteella lapsi perii aina vanhempansa

      Se että laitetaanko se lahjoitus perukirjaan eli omaisuudeksi, niin lisää perintöveroa ja se, että mikä sen arvo olisi tällä hetkellä, koska perinnönjaossa se arvo mitataan lahjoitushetken arvolla ja sitähän ei verottaja huomioi.

      Sen voi tehdä niin, että sitä omaisuus erää ei laiteta perukirjaan, mutta myöhemmässä jaossa se lahjoitettu osa vähennetään sisaresi osasta lahjoitushetken arvon mukaan.

    • Anonyymi

      Lapsenlapset eivät ole olleet perimysjärjestyksessä ensimmäisenä vaan heidän vanhemmat joten ennakkoperintöä se ei ole.

      Mikäli perinnönjättäjä lahjoittaa omaisuuttaan rintaperilliselleen, saanto on tulkittava ennakkoperinnöksi, jollei lahjanantaja ole muuta määrännyt tai olosuhteiden perusteella ole katsottava tarkoitetun. Tällainen ennakkoperintöolettama koskee kuitenkin vain lähimmille perillisille tehtyjä lahjoituksia. Siten esimerkiksi isovanhemman lapsenlapselleen tekemää lahjoitusta tilanteessa, jossa isovanhemman oma rintaperillinen eli lapsenlapsen vanhempi vielä elää, ei ole katsottava ennakkoperinnöksi. (Minilex)

      Omaisuutta voi lahjoittaa jo perinnönjättäjän eläessä. Perintökaaren mukaan, jos omaisuutta lahjoitetaan rintaperilliselle eli omille lapsille, saanto katsotaan ennakkoperinnöksi, jollei lahjaa annettaessa ole toisin määrätty tai olosuhteiden perusteella ole katsottava niin tarkoitetun. Tämä ns. ennakkoperintöolettama koskee kuitenkin sanamuotonsa mukaisesti ainoastaan lahjoituksia lähimmälle perilliselle. Näin ollen esim. isovanhemman lahjoitusta oman rinta­perillisensä eläessä lapsenlapselleen ei ole katsottava ennakkoperinnöksi. (asianajotoimisto Lukander Ruohola)

      Lahjaa voidaan pitää ennakkoperintönä vain, jos lahjansaaja on perillisasemassa lahjanantajan kuolinhetkellä. ...(Verottaja)

      Perittävän lahjoittaessa omaisuutta kuvainnollisesti lähimmän rintaperillisen yli, esim. isovanhempi lapsenlapselleen, jonka vanhemmat ovat yhä elossa, ei lahjoituksen oleteta olevan ennakkoperintöä. (Asianajaja Timo Portaanpää, As:tsto Portaanpää Oy)



      LAwetti taas tapansa mukaan on pihalla kuin lumiukko.

      • Anonyymi

        Lawetorder pyytää: Selitä ensin itsellesi mitä tarkoittaa PERILLISASEMA, eli se on asema joka mahdollistaa jonkin asian, eli jos rintaperillinen kuolee ennen perittävää, siirtyy PERINTÖOIKEUS, ei siis perillisasema siirry minnekkään eli perillisasema on rintaperillisellä, rintaperillisen lapsella, hänen lapsillaan ja sitten lapsettomalla se asema on hänen sisaruksillaan taikka hänen vanhemmillaan.

        Tässä yksinkertainen esimerkki, juna mennöö kuopiijoo kavutta iisualammee ja jatkoopi siitte siillijärvelle ja piäteasema ounna siillijärve pölhölä., pääasema on perinnönjättäjä, kuopioon perintö tullee asemalle ekkana, jne. eli liikkuuko ne asemat vaiko juna?

        Sitten pölhölään menijälle lakia uudelleen kun vintissä ei riitä lukutaitoa ja tahallaan jättää pois toisen momentin: "1 §

        Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. JOS ENNAKON SAAJANA ON MUU p e r i l l i n e n, ON VÄHENTÄMINEN TEHTÄVÄ VAIN, JOS OMAISUUTTA ANNETTAESSA ON NIIN MÄÄRÄTTY TAI o l o s u h t e i d e n p e r u s t e e l l a ON KATSOTTAVA NIIN TARKOITETUN", eli nyt kun on olosuhteet olleet sellaiset, että nuo lapset ovat olleet alaikäisiä ja ilmeisesti aika paljonkin, niin olosuhteet ON OLLEET SELLAISET, ETTEI NE ALAIKÄISET OLE HALLINNEET TUOTA OMAISUUTTA VAAN VANHEMPANSA, eli tosi asiassa se ennakko on mennyt vanhemmille, EIKÄ LASTEN HALLINTAAN ja huomioi, että jos on MÄÄRÄTTY vähentäminen tehtäväksi tai, jne. ja lisäksi aloittaja sanoo "MERKITTÄVÄ OSA OMAISUUDESTA eli yli puolet, NIIN EI SILLOIN OLE KYSE T A V A N O M A I S E S T A lahjasta (kultainen kaulakoru ripille päässeelle lapsen tytölle, niin on kyse tavanomaisesta lahjasta vaikka hieman kallis onkin) .

        Niin tämä jo riittää että ennakot on katsottava todellisuudessa menneen sisarelle ja joka on sitten vääntänyt uuden testamentin.

        Ymmärrän hyvin, että aasinajajat menee siitä mistä aisa on matalin, eikä ylitä korkeampaa aitaa (ei aisa ole kirjoitusvirhe, ei äly riitä ylittään aisaa enempää, eikä huomaamaan aitaa).

        Luitko tämän aloitustekstistä, "Kymmenisen vuotta sitten sisareni ja hänen sukunsa painosti (PAINOSTI, HUOOOM SANA ON PAINOSTI) sairaan (HUOOM. SANA ON S A I R A A N) isäni lahjoittamaan merkittävän osan omaisuuttaa sisareni lapsille." vai hyppäsitkö päivystykseltäsi vain mollaamaan sinuakin viisaampaa Lawetorderia?

        Mistä idiootteja sikiää jotka ei lue mitään???

        Nolo123, mene jo selaan niitä kuolleita testamentteja, älä heilu täällä viisaampiesi joukossa yrittäen olla viisas vaikkei äly edes riitä siihenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder pyytää: Selitä ensin itsellesi mitä tarkoittaa PERILLISASEMA, eli se on asema joka mahdollistaa jonkin asian, eli jos rintaperillinen kuolee ennen perittävää, siirtyy PERINTÖOIKEUS, ei siis perillisasema siirry minnekkään eli perillisasema on rintaperillisellä, rintaperillisen lapsella, hänen lapsillaan ja sitten lapsettomalla se asema on hänen sisaruksillaan taikka hänen vanhemmillaan.

        Tässä yksinkertainen esimerkki, juna mennöö kuopiijoo kavutta iisualammee ja jatkoopi siitte siillijärvelle ja piäteasema ounna siillijärve pölhölä., pääasema on perinnönjättäjä, kuopioon perintö tullee asemalle ekkana, jne. eli liikkuuko ne asemat vaiko juna?

        Sitten pölhölään menijälle lakia uudelleen kun vintissä ei riitä lukutaitoa ja tahallaan jättää pois toisen momentin: "1 §

        Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. JOS ENNAKON SAAJANA ON MUU p e r i l l i n e n, ON VÄHENTÄMINEN TEHTÄVÄ VAIN, JOS OMAISUUTTA ANNETTAESSA ON NIIN MÄÄRÄTTY TAI o l o s u h t e i d e n p e r u s t e e l l a ON KATSOTTAVA NIIN TARKOITETUN", eli nyt kun on olosuhteet olleet sellaiset, että nuo lapset ovat olleet alaikäisiä ja ilmeisesti aika paljonkin, niin olosuhteet ON OLLEET SELLAISET, ETTEI NE ALAIKÄISET OLE HALLINNEET TUOTA OMAISUUTTA VAAN VANHEMPANSA, eli tosi asiassa se ennakko on mennyt vanhemmille, EIKÄ LASTEN HALLINTAAN ja huomioi, että jos on MÄÄRÄTTY vähentäminen tehtäväksi tai, jne. ja lisäksi aloittaja sanoo "MERKITTÄVÄ OSA OMAISUUDESTA eli yli puolet, NIIN EI SILLOIN OLE KYSE T A V A N O M A I S E S T A lahjasta (kultainen kaulakoru ripille päässeelle lapsen tytölle, niin on kyse tavanomaisesta lahjasta vaikka hieman kallis onkin) .

        Niin tämä jo riittää että ennakot on katsottava todellisuudessa menneen sisarelle ja joka on sitten vääntänyt uuden testamentin.

        Ymmärrän hyvin, että aasinajajat menee siitä mistä aisa on matalin, eikä ylitä korkeampaa aitaa (ei aisa ole kirjoitusvirhe, ei äly riitä ylittään aisaa enempää, eikä huomaamaan aitaa).

        Luitko tämän aloitustekstistä, "Kymmenisen vuotta sitten sisareni ja hänen sukunsa painosti (PAINOSTI, HUOOOM SANA ON PAINOSTI) sairaan (HUOOM. SANA ON S A I R A A N) isäni lahjoittamaan merkittävän osan omaisuuttaa sisareni lapsille." vai hyppäsitkö päivystykseltäsi vain mollaamaan sinuakin viisaampaa Lawetorderia?

        Mistä idiootteja sikiää jotka ei lue mitään???

        Nolo123, mene jo selaan niitä kuolleita testamentteja, älä heilu täällä viisaampiesi joukossa yrittäen olla viisas vaikkei äly edes riitä siihenkään.

        Lowe............. jatkaa uskomattomiasekoilujaan, ei mitään käsitystä perintökaaren eikä myöskään lahja- ja perintölain säännöksistä. Uskokaa hyvät palstan amatöörilukijat: EI KANNATA TYYPIN LOPUTTOMAN PITKIÄ SEPUSTUKSIA LUKEA. Niissa kun ei useimmiten ole järjen häivääkään.

        Vain yksi esimerkki, Lowe..........:n "omaperäinen" eli väärä tulkinta PK 6:1 säännöksestä, joka rintaperillisen osalta kuuluu:

        "Mitä perittävä eläessään on antanut =>rintaperilliselle<=, on ennakkona vähennettävä =>tämän<= perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun."

        Oleellinen sana on TÄMÄN. Perintö on siis vähennettävissä - ainoastaan - tämän perinnöstä. Jos lahjan saajan vanhempi elää lahjan antajan kuollessa, tämä vanhempi eli lahjan antajan lapsi on perillinen - jonka perinnöstä siis vähennystä EI voida tehdä. Jos taas mainittu lapsi olisikin kuollut ennan lahjanantajaa, perillinen sijaantulijana olisi nyt lahjan saaja eli antajan lapsenlapsi - jonka perinnöstä ennakkoperintö voitaisiin vähentää.

        Lowehöpö sotkee asiaan 1 §:n 1 momentin toisen virkkeen, joka kuuluu:

        "Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun."

        Virkettä ei tapaukseen voida soveltaa, koska lahjan saaja on rintaperillinen, ei "muu perillinen", kuten esimerkiksi sisarus.

        Edellä oleva siis tiedoksi lukijoille: Lowehöpön jaaritusten lukeminen on pelkkää ajan hukkaa.


      • Anonyymi

        Lawettipa sekoilee lisää sinun iloksesi: PerimysJÄRJESTYS on ihan eri asia kuin perillisasema, olenkin jo sen selittänyt 'pölhöjen asema'-esityksellä, eli tarkoitetaan mahdollisuutta periä joku jostain syystä eli tavallaan kaikki on samassa asemassa (kärjistäen sanottuna), kukaan vaan ei testamentilla anna omaisuuttaa tuikituntemattomalle, mutta mahdollisuus on olemassa vaikka ei niin toden näköistä.

        Tämä on jännä ja putkinäöllistä: "Lowehöpö sotkee asiaan 1 §:n 1 momentin toisen virkkeen, joka kuuluu:

        "Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun."

        Virkettä ei tapaukseen voida soveltaa, (nuolien lisäys Lawetorder) ------->>>>koska lahjan saaja on rintaperillinen<<<<<-------, ei "muu perillinen", kuten esimerkiksi sisarus."

        Jos aloituksen edes kieliopillisesti luit oikein, niin aloittaja kyllä MAINITSI LAHJOITUKSEN sisaren LAPSILLE eli ei siis RINTAPERILLISELLE ja tässä lainaus: "painosti sairaan isäni lahjoittamaan merkittävän osan omaisuuttaa sisareni lapsille."

        Mikä mielestäsi on sitten rintaperillisen lapsi joka on suoraan rintaperillisen perillinen?

        Olisko se vaikka MUU PERILLINEN ja koska rintaperillisen perillisellä on MYÖS MAHDOLLISUUS periä isänsä isä/äiti, tai äidinisä/äiti jos tilanne on sellainen, eli JOKO LUOPUU PERINTÖOSASTAAN, taikka kadonneena julistetaan kuolleeksi (vaikkei olisikaan kuollut) taikka kuolee ennen kuin perii perittävän.

        ERITTÄIN YKSINKERTAISTA rakkahin nolo 1x2 x3 nolo eli kuusinkertaisesti nolompi kuin tavan ihminen, annan samalla nololle ohjeen, mene selaan niitä KUOLLEITA TESTAMENTTEJA, nolo123 sanoo: "Kun minä kuolen, testamenttina määrään, jne." eli testamentti kuolee ja määrää. : D : D : D

        On noloa että tuollaisen esittäjä sitten täällä vaahtoa muka laeista, kun ei edes kielioppia tunne ja sinun tekstiisi viitaten, voisitko poistua kokonaan, vaikkapa ihan oikeasta elämästäkin, koska on niin noloa lukea nolomaista sekoilua josta erittäin hyvin tulee esiin jonkun todellinen nolous jolla nolaa vain itseään .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawettipa sekoilee lisää sinun iloksesi: PerimysJÄRJESTYS on ihan eri asia kuin perillisasema, olenkin jo sen selittänyt 'pölhöjen asema'-esityksellä, eli tarkoitetaan mahdollisuutta periä joku jostain syystä eli tavallaan kaikki on samassa asemassa (kärjistäen sanottuna), kukaan vaan ei testamentilla anna omaisuuttaa tuikituntemattomalle, mutta mahdollisuus on olemassa vaikka ei niin toden näköistä.

        Tämä on jännä ja putkinäöllistä: "Lowehöpö sotkee asiaan 1 §:n 1 momentin toisen virkkeen, joka kuuluu:

        "Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun."

        Virkettä ei tapaukseen voida soveltaa, (nuolien lisäys Lawetorder) ------->>>>koska lahjan saaja on rintaperillinen<<<<<-------, ei "muu perillinen", kuten esimerkiksi sisarus."

        Jos aloituksen edes kieliopillisesti luit oikein, niin aloittaja kyllä MAINITSI LAHJOITUKSEN sisaren LAPSILLE eli ei siis RINTAPERILLISELLE ja tässä lainaus: "painosti sairaan isäni lahjoittamaan merkittävän osan omaisuuttaa sisareni lapsille."

        Mikä mielestäsi on sitten rintaperillisen lapsi joka on suoraan rintaperillisen perillinen?

        Olisko se vaikka MUU PERILLINEN ja koska rintaperillisen perillisellä on MYÖS MAHDOLLISUUS periä isänsä isä/äiti, tai äidinisä/äiti jos tilanne on sellainen, eli JOKO LUOPUU PERINTÖOSASTAAN, taikka kadonneena julistetaan kuolleeksi (vaikkei olisikaan kuollut) taikka kuolee ennen kuin perii perittävän.

        ERITTÄIN YKSINKERTAISTA rakkahin nolo 1x2 x3 nolo eli kuusinkertaisesti nolompi kuin tavan ihminen, annan samalla nololle ohjeen, mene selaan niitä KUOLLEITA TESTAMENTTEJA, nolo123 sanoo: "Kun minä kuolen, testamenttina määrään, jne." eli testamentti kuolee ja määrää. : D : D : D

        On noloa että tuollaisen esittäjä sitten täällä vaahtoa muka laeista, kun ei edes kielioppia tunne ja sinun tekstiisi viitaten, voisitko poistua kokonaan, vaikkapa ihan oikeasta elämästäkin, koska on niin noloa lukea nolomaista sekoilua josta erittäin hyvin tulee esiin jonkun todellinen nolous jolla nolaa vain itseään .

        Täysi kahjo on tämä Lowe.................., kuten täällä asioita tuntevat ovat havainneet jo kauan kauan sitten. Ei hän ymmärrä edes omia jaarituksiaan, kun kirjoittaa näin:

        "Jos aloituksen edes kieliopillisesti luit oikein, niin aloittaja kyllä MAINITSI LAHJOITUKSEN sisaren LAPSILLE eli ei siis RINTAPERILLISELLE ja tässä lainaus: "painosti sairaan isäni lahjoittamaan merkittävän osan omaisuuttaa sisareni lapsille."

        Tuo lainaus nimittäin kertoo juuri päin vastaista kuin miten Lowe........... on sen selittänyt. Kun =>Ap:n isä<= on antanut lahjan=> Ap:n sisaren<= lapsille, niin nämä lahjan saajat ovat nimenomaan lahjanantaja-isän lapsen lapsia eli isän rintaperillisiä - edellyttäen, että myös Ap:n sisar on ko. isän lapsi.

        Dementia on Lowe..................:lla jo pahassa vaiheessa.


    • Anonyymi

      KKO:2010:57

      Eläessään P oli antanut lahjoja R:lle ja X:lle. R:n saamat lahjat katsottiin hänen ennakkoperinnökseen. Koska X ei ollut lahjan saadessaan P:n perimisasemassa oleva rintaperillinen, hänen saamaansa lahjaa ei katsottu hänen ennakkoperinnökseen rintaperillistä koskevien sääntöjen mukaan.


      P = perinnönjättäjä
      R = P:n lapsi
      X= R:n lapsi.

      • Anonyymi

        Lawetorder vinkkaa: On se hienoa, että täällä voi olla täysin anonyyminä, ei tarvitse itselleen keksiä itseään kuvaavaa nimimerkkiä.

        Etkö kehdannut laittaa muuta kuin itsellesi sopivan pätkän tekstiä lainaten?

        Eli kyse asiassa oli muustakin ja tässä alku joka kertoo paljon: "Ositus - Perinnönjako - Ennakkoperintö - Lakiosa - Perinnöstä luopuminen - Osituksen ja perinnönjaon moite
        Omistusoikeus avioliitossa
        Avioliitto - Omaisuuden ositus - Vastike
        Diaarinumero: S2008/522
        Esittelypäivä: 14.10.2009
        Antopäivä: 2.9.2010
        Taltio: 1685

        P:n kuoltua hänen --------->>ainoa<<---- perimisasemassa ollut rintaperillisensä ------->>>R luopui perinnöstään<<<<-------. Kuolinpesän osakkaina olivat R:n ------>>>sijaan tulleet hänen lapsensa X ja Y<<<----- sekä P:n leski L, jonka hyväksi P oli tehnyt yleistestamentin."

        Tuo sinun esittämäsi teksti on siis kysymyksen asettelusta ja ratkaisuhan on myöhemmin melkein viimeisenä???
        "P:n kuoltua hänen ainoa perimisasemassa ollut rintaperillisensä R luopui perinnöstään. Kuolinpesän osakkaina olivat R:n sijaan tulleet hänen lapsensa X ja Y sekä P:n leski L, jonka hyväksi P oli tehnyt yleistestamentin.

        L vaati osituksessa vahvistettavaksi, että hän omistaa puolet P:n ostamasta kiinteistöstä. Vaatimus hylättiin, kun L ei ollut näyttänyt P:n toimineen kaupassa myös hänen lukuunsa.

        Eläessään P oli antanut lahjoja R:lle ja X:lle. R:n saamat lahjat katsottiin hänen ennakkoperinnökseen. Koska X ei ollut lahjan saadessaan P:n perimisasemassa oleva rintaperillinen, hänen saamaansa lahjaa ei katsottu hänen ennakkoperinnökseen rintaperillistä koskevien sääntöjen mukaan.

        R:n ennakkoperintö otettiin huomioon P:n jälkeisessä L:n ja kuolinpesän osakkaiden välillä toimitetussa osituksessa kuolinpesän osakkaiden osuuden vähennyksenä ja P:n jälkeisessä perinnönjaossa X:n ja Y:n lakiosien vähennyksenä.

        X:n ja Y:n nostama osituksen ja perinnönjaon moitekanne oli tutkittava myös siltä osin kuin se perustui toimituksessa ensin tunnustettuihin, mutta sittemmin moitekanteessa kiistettyihin seikkoihin.

        ------->>>>>>Kysymys myös siitä, täyttyivätkö avioliittolain 94 §:ssä mainitut vastikkeen antamisen edellytykset<<<<<--------"

        Tähän tapaan ja lukijoille, että viimeisin rivi osoittaa tekstin olleen kko:on kysymyksen asettelu itselleen, ei siis päätöstekstiä

        Taas on korkein oikeus tehnyt todellisen nahkapäätöksen, noitahan riittää päätöksiä joissa ei oikein laki vilahda yhtään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder vinkkaa: On se hienoa, että täällä voi olla täysin anonyyminä, ei tarvitse itselleen keksiä itseään kuvaavaa nimimerkkiä.

        Etkö kehdannut laittaa muuta kuin itsellesi sopivan pätkän tekstiä lainaten?

        Eli kyse asiassa oli muustakin ja tässä alku joka kertoo paljon: "Ositus - Perinnönjako - Ennakkoperintö - Lakiosa - Perinnöstä luopuminen - Osituksen ja perinnönjaon moite
        Omistusoikeus avioliitossa
        Avioliitto - Omaisuuden ositus - Vastike
        Diaarinumero: S2008/522
        Esittelypäivä: 14.10.2009
        Antopäivä: 2.9.2010
        Taltio: 1685

        P:n kuoltua hänen --------->>ainoa<<---- perimisasemassa ollut rintaperillisensä ------->>>R luopui perinnöstään<<<<-------. Kuolinpesän osakkaina olivat R:n ------>>>sijaan tulleet hänen lapsensa X ja Y<<<----- sekä P:n leski L, jonka hyväksi P oli tehnyt yleistestamentin."

        Tuo sinun esittämäsi teksti on siis kysymyksen asettelusta ja ratkaisuhan on myöhemmin melkein viimeisenä???
        "P:n kuoltua hänen ainoa perimisasemassa ollut rintaperillisensä R luopui perinnöstään. Kuolinpesän osakkaina olivat R:n sijaan tulleet hänen lapsensa X ja Y sekä P:n leski L, jonka hyväksi P oli tehnyt yleistestamentin.

        L vaati osituksessa vahvistettavaksi, että hän omistaa puolet P:n ostamasta kiinteistöstä. Vaatimus hylättiin, kun L ei ollut näyttänyt P:n toimineen kaupassa myös hänen lukuunsa.

        Eläessään P oli antanut lahjoja R:lle ja X:lle. R:n saamat lahjat katsottiin hänen ennakkoperinnökseen. Koska X ei ollut lahjan saadessaan P:n perimisasemassa oleva rintaperillinen, hänen saamaansa lahjaa ei katsottu hänen ennakkoperinnökseen rintaperillistä koskevien sääntöjen mukaan.

        R:n ennakkoperintö otettiin huomioon P:n jälkeisessä L:n ja kuolinpesän osakkaiden välillä toimitetussa osituksessa kuolinpesän osakkaiden osuuden vähennyksenä ja P:n jälkeisessä perinnönjaossa X:n ja Y:n lakiosien vähennyksenä.

        X:n ja Y:n nostama osituksen ja perinnönjaon moitekanne oli tutkittava myös siltä osin kuin se perustui toimituksessa ensin tunnustettuihin, mutta sittemmin moitekanteessa kiistettyihin seikkoihin.

        ------->>>>>>Kysymys myös siitä, täyttyivätkö avioliittolain 94 §:ssä mainitut vastikkeen antamisen edellytykset<<<<<--------"

        Tähän tapaan ja lukijoille, että viimeisin rivi osoittaa tekstin olleen kko:on kysymyksen asettelu itselleen, ei siis päätöstekstiä

        Taas on korkein oikeus tehnyt todellisen nahkapäätöksen, noitahan riittää päätöksiä joissa ei oikein laki vilahda yhtään.

        Lawetorder esittää esim. kko:n taidoista.

        Kysymys siitä, onko syntynyt sopimus kyltin lukeneen ja kyltin asentaneen välillä (mukaeltua tekstiä, mutta totuuspohjaista)

        Kko:n mielestä syntyi sopimus pysäköinninvalvonnan (yksityinen) ja auton pysäköineen kuljettajan välille ja pysäköinninvalvonta voitti, VAIKKEI yksityisellä ole mitään OIKEUTTA PYSÄKÖINNINVALVONTAAN lain mukaan, ei edes yksityisalueella, saatikka sitten edes julkisella alueella (jo)sta asiassa oli kyse.

        Yksityisalueet on lueteltu laissa hyvin ja lisäksi julkiset alueet.

        Tämä on yksi esimerkki niistä lukuisista typeristä ja lakia piittaamattomista kko:n (kusen korvaan oikeus) nahkapäätöksistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder esittää esim. kko:n taidoista.

        Kysymys siitä, onko syntynyt sopimus kyltin lukeneen ja kyltin asentaneen välillä (mukaeltua tekstiä, mutta totuuspohjaista)

        Kko:n mielestä syntyi sopimus pysäköinninvalvonnan (yksityinen) ja auton pysäköineen kuljettajan välille ja pysäköinninvalvonta voitti, VAIKKEI yksityisellä ole mitään OIKEUTTA PYSÄKÖINNINVALVONTAAN lain mukaan, ei edes yksityisalueella, saatikka sitten edes julkisella alueella (jo)sta asiassa oli kyse.

        Yksityisalueet on lueteltu laissa hyvin ja lisäksi julkiset alueet.

        Tämä on yksi esimerkki niistä lukuisista typeristä ja lakia piittaamattomista kko:n (kusen korvaan oikeus) nahkapäätöksistä.

        Lawetorder lisää omaansa: Lawetorder esittää jänniä kohtia aiemmin esitetystä kko:n päätöksestä:"Helsingin hovioikeuden tuomio 28.4.2008

        A ja B valittivat hovioikeuteen.

        Jakokirjan 1.1. kohta

        Hovioikeuden mukaan ----->>oikeuskirjallisuudessa oli esitetty ristiriitaiset kannanotot<<<---- siitä, voiko ainoalle rintaperilliselle annettu lahja olla ennakkoperintöä.

        Hovioikeus katsoi, ettei ainoan rintaperillisen tilanne kumoa perintökaaren 6 luvun 1 §:n mukaista positiivista ennakkoperintöolettamaa ja johda säännönmukaisesti ainoalle rintaperilliselle annetun lahjan jättämiseen perinnönjaon ulkopuolelle."

        "Jakokirjan 1.8. kohta

        Sijaantuloperilliselle annetun ennakkoperinnön osalta hovioikeus lausui, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n 1 momentin mukaan "Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosuudesta." Säännöksen esitöissä (HE 6/1964 vp) ei ollut nimenomaisesti otettu kantaa tähän säännökseen, vaan oli viitattu muun muassa lainvalmistelukunnan ehdotukseen vuodelta 1935, jossa oli ehdotettu vastaavansisältöistä säännöstä. Tämän perusteluissa oli todettu ilmeistä olevan säännöksen soveltaminen myös tilanteissa, joissa ennakonsaaja muusta syystä, esimerkiksi perintöoikeutensa menetettyään, ei saa periä perittävää. Näiden harvinaisten tapausten varalta ei ollut katsottu sopivaksi ottaa lakiin erikoissäännöksiä.

        Hovioikeus katsoi, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n säännöstä oli tulkittava siten, ------>>>että perinnöstä luopumistilanteissa sijaantuloperillisen saama ennakkoperintö on otettava huomioon perinnönjaossa saajansa perintöosuutta vähentävänä, vaikka perinnöstä luopunut henkilö olisi elossa perittävän kuollessa<<<<-----."


        "Korkeimman oikeuden ratkaisu: Korkeimmassa oikeudessa riidanalaiset kysymykset

        4. Pesänjakaja on toimittanut osituksen, omaisuuden erottelun ja perinnönjaon Leo O:n jälkeen 30.4.2004 päivätyn jakokirjan mukaisesti. Jan ja Milla O ovat moittineet toimitusta. Täällä on enää kysymys ensiksikin osituksen osalta siitä, omistiko erään kiinteistön yksin Leo O vai omistiko hän sen yhdessä Sinikka O:n kanssa kuten tämä on väittänyt. Kyse on myös kiinteistön arvosta (jakokirjan kohta 2). Toiseksi Sinikka O on perinnönjaossa vaatinut, että eräät Leo O:n eläessään Olavi O:n ja Jan O:n hyväksi tekemät varallisuuden siirrot on otettava perinnönjaossa huomioon rintaperillisten ennakkoperintöinä. Kun Olavi O on ollut Leo O:n ainoa rintaperillinen, on ensin ratkaistava, voidaanko ennakkoperintösäännöksiä ylipäätään soveltaa tällaisessa tapauksessa (jakokirjan kohta 1.1.). Jos ennakkoperintösäännökset tulevat sovellettaviksi, täällä on ratkaistavana kolme Olavi O:lle annetuiksi väitettyä ennakkoperintöä: Olavi O:n saama asumisetu (jakokirjan kohta 1.4.), Olavi O:n puolesta maksetut verot (kohta 1.5.) ja Olavi O:n saamat rahasuoritukset marraskuussa 1999 (kohta 1.7.). Lopuksi on vielä kysymys Jan O:n asuntokaupan alihintaisuuden johdosta saaman edun huomioon ottamisesta ennakkoperintönä (kohta 1.8)." TÄMÄ ON JÄNNÄ KOHTA, HUOLIMATTA AVIOEHDOSTA, kko ohittaa koko avioehtosopimuksen ka lisäksi keskinäisen testamentin näin: "6. Korkein oikeus toteaa, että oikeutemme mukaan omaisuuden omistajana pidetään sitä, joka on saannon kuten kaupan perusteella omaisuuden hankkinut tai saanut. Tässä tapauksessa saantona on kiinteistön pakkohuutokauppa, jossa kauppakirjan mukaan ostajana on ollut yksin Leo O. Kauppakirjan mukaan omistajana on siten pidettävä yksin Leo O:ta. Jotta myös Sinikka O:ta voitaisiin pitää kiinteistön osaomistajana, hänen tulee näyttää, että vastoin kauppakirjan merkintää kiinteistö on tarkoitettu hankkia puolisoiden yhteiseksi, siis siten, että Leo O on toiminut kaupassa myös Sinikka O:n lukuun.

        7. Se, että puolisoiden avioliitto on kestänyt liki 30 vuotta ja se, että kiinteistöä on käytetty pitkään puolisoiden yhteisenä kotina, eivät yksinään osoita, että Leo O olisi kiinteistön ostaessaan toiminut Sinikka O:n lukuun tai että kiinteistö olisi muutoinkaan tarkoitettu ostaa puolisoiden yhteiseksi.

        8. Näillä perusteilla kiinteistö on ollut Leo O:n kuollessa yksin hänen omaisuuttaan." Tässä maininta keskinäisestä testamentista jossa määrätään koko omaisuus eloon jääneelle ja lisäksi avioehdossa määrätään avio-oikeus kaikkeen Leo O:n omaisuuteen tähän tapaan: "Leo O ja Sinikka O olivat 18.2.1999 tehneet keskinäisen yleistestamentin "täydellä omistusoikeudella" ja määränneet lesken oikeudesta maksaa lakiosa rahana, mikäli Olavi O tulisi vaatimaan lakiosaansa. Lisäksi Leo O oli määrännyt eräitä Olavi O:lle tekemiään lahjoituksia ennakkoperintönä huomioon otettavaksi. Puolisot olivat 18.2.1999 tehneet myös yksipuolisen avioehtosopimuksen, jonka mukaan Leo O:lla ei ollut avio-oikeutta mihinkään Sinikka O:n omaisuuteen, kun taas tällä oli avio-oikeus kaikkeen Leo O:n omaisuuteen"

        Tässä sitten ennakkoperinnöstä, meni vähän pitkään ja pahoittelen: "22. Perintökaaren 6 luvun 8 §:n 1 momentin mukaan jos perilli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder lisää omaansa: Lawetorder esittää jänniä kohtia aiemmin esitetystä kko:n päätöksestä:"Helsingin hovioikeuden tuomio 28.4.2008

        A ja B valittivat hovioikeuteen.

        Jakokirjan 1.1. kohta

        Hovioikeuden mukaan ----->>oikeuskirjallisuudessa oli esitetty ristiriitaiset kannanotot<<<---- siitä, voiko ainoalle rintaperilliselle annettu lahja olla ennakkoperintöä.

        Hovioikeus katsoi, ettei ainoan rintaperillisen tilanne kumoa perintökaaren 6 luvun 1 §:n mukaista positiivista ennakkoperintöolettamaa ja johda säännönmukaisesti ainoalle rintaperilliselle annetun lahjan jättämiseen perinnönjaon ulkopuolelle."

        "Jakokirjan 1.8. kohta

        Sijaantuloperilliselle annetun ennakkoperinnön osalta hovioikeus lausui, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n 1 momentin mukaan "Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosuudesta." Säännöksen esitöissä (HE 6/1964 vp) ei ollut nimenomaisesti otettu kantaa tähän säännökseen, vaan oli viitattu muun muassa lainvalmistelukunnan ehdotukseen vuodelta 1935, jossa oli ehdotettu vastaavansisältöistä säännöstä. Tämän perusteluissa oli todettu ilmeistä olevan säännöksen soveltaminen myös tilanteissa, joissa ennakonsaaja muusta syystä, esimerkiksi perintöoikeutensa menetettyään, ei saa periä perittävää. Näiden harvinaisten tapausten varalta ei ollut katsottu sopivaksi ottaa lakiin erikoissäännöksiä.

        Hovioikeus katsoi, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n säännöstä oli tulkittava siten, ------>>>että perinnöstä luopumistilanteissa sijaantuloperillisen saama ennakkoperintö on otettava huomioon perinnönjaossa saajansa perintöosuutta vähentävänä, vaikka perinnöstä luopunut henkilö olisi elossa perittävän kuollessa<<<<-----."


        "Korkeimman oikeuden ratkaisu: Korkeimmassa oikeudessa riidanalaiset kysymykset

        4. Pesänjakaja on toimittanut osituksen, omaisuuden erottelun ja perinnönjaon Leo O:n jälkeen 30.4.2004 päivätyn jakokirjan mukaisesti. Jan ja Milla O ovat moittineet toimitusta. Täällä on enää kysymys ensiksikin osituksen osalta siitä, omistiko erään kiinteistön yksin Leo O vai omistiko hän sen yhdessä Sinikka O:n kanssa kuten tämä on väittänyt. Kyse on myös kiinteistön arvosta (jakokirjan kohta 2). Toiseksi Sinikka O on perinnönjaossa vaatinut, että eräät Leo O:n eläessään Olavi O:n ja Jan O:n hyväksi tekemät varallisuuden siirrot on otettava perinnönjaossa huomioon rintaperillisten ennakkoperintöinä. Kun Olavi O on ollut Leo O:n ainoa rintaperillinen, on ensin ratkaistava, voidaanko ennakkoperintösäännöksiä ylipäätään soveltaa tällaisessa tapauksessa (jakokirjan kohta 1.1.). Jos ennakkoperintösäännökset tulevat sovellettaviksi, täällä on ratkaistavana kolme Olavi O:lle annetuiksi väitettyä ennakkoperintöä: Olavi O:n saama asumisetu (jakokirjan kohta 1.4.), Olavi O:n puolesta maksetut verot (kohta 1.5.) ja Olavi O:n saamat rahasuoritukset marraskuussa 1999 (kohta 1.7.). Lopuksi on vielä kysymys Jan O:n asuntokaupan alihintaisuuden johdosta saaman edun huomioon ottamisesta ennakkoperintönä (kohta 1.8)." TÄMÄ ON JÄNNÄ KOHTA, HUOLIMATTA AVIOEHDOSTA, kko ohittaa koko avioehtosopimuksen ka lisäksi keskinäisen testamentin näin: "6. Korkein oikeus toteaa, että oikeutemme mukaan omaisuuden omistajana pidetään sitä, joka on saannon kuten kaupan perusteella omaisuuden hankkinut tai saanut. Tässä tapauksessa saantona on kiinteistön pakkohuutokauppa, jossa kauppakirjan mukaan ostajana on ollut yksin Leo O. Kauppakirjan mukaan omistajana on siten pidettävä yksin Leo O:ta. Jotta myös Sinikka O:ta voitaisiin pitää kiinteistön osaomistajana, hänen tulee näyttää, että vastoin kauppakirjan merkintää kiinteistö on tarkoitettu hankkia puolisoiden yhteiseksi, siis siten, että Leo O on toiminut kaupassa myös Sinikka O:n lukuun.

        7. Se, että puolisoiden avioliitto on kestänyt liki 30 vuotta ja se, että kiinteistöä on käytetty pitkään puolisoiden yhteisenä kotina, eivät yksinään osoita, että Leo O olisi kiinteistön ostaessaan toiminut Sinikka O:n lukuun tai että kiinteistö olisi muutoinkaan tarkoitettu ostaa puolisoiden yhteiseksi.

        8. Näillä perusteilla kiinteistö on ollut Leo O:n kuollessa yksin hänen omaisuuttaan." Tässä maininta keskinäisestä testamentista jossa määrätään koko omaisuus eloon jääneelle ja lisäksi avioehdossa määrätään avio-oikeus kaikkeen Leo O:n omaisuuteen tähän tapaan: "Leo O ja Sinikka O olivat 18.2.1999 tehneet keskinäisen yleistestamentin "täydellä omistusoikeudella" ja määränneet lesken oikeudesta maksaa lakiosa rahana, mikäli Olavi O tulisi vaatimaan lakiosaansa. Lisäksi Leo O oli määrännyt eräitä Olavi O:lle tekemiään lahjoituksia ennakkoperintönä huomioon otettavaksi. Puolisot olivat 18.2.1999 tehneet myös yksipuolisen avioehtosopimuksen, jonka mukaan Leo O:lla ei ollut avio-oikeutta mihinkään Sinikka O:n omaisuuteen, kun taas tällä oli avio-oikeus kaikkeen Leo O:n omaisuuteen"

        Tässä sitten ennakkoperinnöstä, meni vähän pitkään ja pahoittelen: "22. Perintökaaren 6 luvun 8 §:n 1 momentin mukaan jos perilli

        Katsoppas kun loppui Lawetorderilta tila kesken, mutta ei hätää, tässä jatkoa: "jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista. Säännöksen varhaisten lainvalmistelutöiden mukaan tätä sääntöä tulee noudattaa myös silloin, kun ennakonsaaja muusta syystä, kuten perintöoikeuden menettämisen takia, ei voi periä perittävää. Koska tällaisia muita tilanteita pidettiin harvinaisina, niitä varten ei ehdotettu erityissäännöstä (Ehdotus s. 114). Näin ollen lainkohdasta ilmenevää periaatetta on sovellettava tässä tapauksessa perinnöstään luopuneen Olavi O:n saamiin ennakkoperintöihin siten, että hänen saamansa ennakkoperinnöt on vähennettävä Jan ja Milla O:n lakiosista. Jan O:n saamaksi väitetty ennakkoperintö on harkittava erikseen."


        Otin nyt vain muutaman ihmeellisyyden kko:n hieromisesta.
        "


    • Anonyymi

      Sisareni ja on elossa ja minun lisäkseni on muitakin sisaruksia. Onko minulla lakiosuutta tuosta lahjahjasta?

      • Anonyymi

        Sinulla on lakiosa laskennallisesta jäämistöstä ja nuo rintaperillisen lapsille annetut lahjat otetaan kyllä siinä laskelmassa huomioon, riippumatta siitä oliko ne ennakkoperintöä tai ei.

        Lakiosa on puolet perintöosastasi, joten jos muita tapahtumia tai vaikutteita ei ole, tuo kertomasu lahjoitus ei loukkaa lakiosaasi.


      • Anonyymi

        Jos on määrätty, että lahja ei ole ennakkoperintöä, sitä ei lähtökohtaisesti oteta huomioon lakiosalaskelmassa. Mistä sinulle on tullut sellainen käsitys, että tavallinen lahja ja ennakkoperintö käyttäytyisivät samalla tavalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on määrätty, että lahja ei ole ennakkoperintöä, sitä ei lähtökohtaisesti oteta huomioon lakiosalaskelmassa. Mistä sinulle on tullut sellainen käsitys, että tavallinen lahja ja ennakkoperintö käyttäytyisivät samalla tavalla?

        PK 7:3.3
        Pesän varoihin on lisättävä perittävän antama ennakkoperintö sekä, jollei erityisiä vastasyitä ole, hänen sellaisissa olosuhteissa tai sellaisin ehdoin eläessään antamansa lahja, että se on tarkoituksensa puolesta rinnastettavissa testamenttiin, niin myös hänen jälkeläiselleen tai ottolapselleen taikka tämän jälkeläiselle tahi näiden puolisoille antamansa sellainen lahja, jolla on ilmeisesti tarkoitettu suosia sen saajaa lakiosaan oikeutetun perillisen vahingoksi. Omaisuuden arvo on määrättävä sen ajankohdan mukaan, mikä sillä vastaanotettaessa oli, jollei asianhaaroista muuta johdu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PK 7:3.3
        Pesän varoihin on lisättävä perittävän antama ennakkoperintö sekä, jollei erityisiä vastasyitä ole, hänen sellaisissa olosuhteissa tai sellaisin ehdoin eläessään antamansa lahja, että se on tarkoituksensa puolesta rinnastettavissa testamenttiin, niin myös hänen jälkeläiselleen tai ottolapselleen taikka tämän jälkeläiselle tahi näiden puolisoille antamansa sellainen lahja, jolla on ilmeisesti tarkoitettu suosia sen saajaa lakiosaan oikeutetun perillisen vahingoksi. Omaisuuden arvo on määrättävä sen ajankohdan mukaan, mikä sillä vastaanotettaessa oli, jollei asianhaaroista muuta johdu.

        Tässähän se on selkeästi sanottu mitä Lawetorder on koko ajan esittänyt joskin toisella tapaa ja että kyseinen lahja on katsottava sisarelle annetuksi KOSKA LAPSET OVAT OLLEET ALAIKÄISIÄ eli alle 15 vuotiaita.

        Kiitokset, olisin varmaan tuon lainkohdan tuonut kunhan olisin väitteltssä ehtinyt tuonne asti

        Kyse ei ole TAVANOMAISESTA, koska on "lahjoitettu" merkittävä osa omaisuudesta.

        Asialle voi laittaa pisteen ja nolot sun muut ryömiköön koloihinsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on määrätty, että lahja ei ole ennakkoperintöä, sitä ei lähtökohtaisesti oteta huomioon lakiosalaskelmassa. Mistä sinulle on tullut sellainen käsitys, että tavallinen lahja ja ennakkoperintö käyttäytyisivät samalla tavalla?

        Lawetorder lyhyesti kertoo kirjallisesti: Laissa se lukee rakas watson, laissa se on.

        Tavanomainen, ei tavanomainen, huomaatko eroa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on lakiosa laskennallisesta jäämistöstä ja nuo rintaperillisen lapsille annetut lahjat otetaan kyllä siinä laskelmassa huomioon, riippumatta siitä oliko ne ennakkoperintöä tai ei.

        Lakiosa on puolet perintöosastasi, joten jos muita tapahtumia tai vaikutteita ei ole, tuo kertomasu lahjoitus ei loukkaa lakiosaasi.

        Lawetorder kysäisee idiotismin aatelilta: Luitko aloittajan tekstin huolella?

        Et sitten koska meni varmaan ohi sanat "MERKITTÄVÄN OSAN (eli yli puolet) omaisuudesta.

        Oikein katsottuna merkittävä osa loukkaa lakiosan saajaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder kysäisee idiotismin aatelilta: Luitko aloittajan tekstin huolella?

        Et sitten koska meni varmaan ohi sanat "MERKITTÄVÄN OSAN (eli yli puolet) omaisuudesta.

        Oikein katsottuna merkittävä osa loukkaa lakiosan saajaa.

        Luitko aloittajan tekstin huolella?

        "Merkitäänkö perukirjaan tuo isäni lahjoittama osa, >>>noin kolmasosa koko isäni omaisuudesta<<<, lahjaksi vai ennakkoperinnöksi?"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luitko aloittajan tekstin huolella?

        "Merkitäänkö perukirjaan tuo isäni lahjoittama osa, >>>noin kolmasosa koko isäni omaisuudesta<<<, lahjaksi vai ennakkoperinnöksi?"

        Lawetorder vastaa: Luitko aiemmin jo vastattuna tämän: " Anonyymi

        14.5.2019 1:13
        Uusi
        Lawetorder sekoittaa pasmojaan "lakiasiantuntijoilta" jotka noinkin innokkaasti vastailee: - Se että laitetaanko se lahjoitus perukirjaan eli omaisuudeksi, niin lisää perintöveroa ja se, että mikä sen arvo olisi tällä hetkellä, koska perinnönjaossa se arvo mitataan lahjoitushetken arvolla ja sitähän ei verottaja huomioi.

        Sen voi tehdä niin, että sitä omaisuus erää ei laiteta perukirjaan, mutta myöhemmässä jaossa se lahjoitettu osa vähennetään sisaresi osasta lahjoitushetken arvon mukaan."

        Okei, uskon ettet, siksi kysytkin tyhmiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder vastaa: Luitko aiemmin jo vastattuna tämän: " Anonyymi

        14.5.2019 1:13
        Uusi
        Lawetorder sekoittaa pasmojaan "lakiasiantuntijoilta" jotka noinkin innokkaasti vastailee: - Se että laitetaanko se lahjoitus perukirjaan eli omaisuudeksi, niin lisää perintöveroa ja se, että mikä sen arvo olisi tällä hetkellä, koska perinnönjaossa se arvo mitataan lahjoitushetken arvolla ja sitähän ei verottaja huomioi.

        Sen voi tehdä niin, että sitä omaisuus erää ei laiteta perukirjaan, mutta myöhemmässä jaossa se lahjoitettu osa vähennetään sisaresi osasta lahjoitushetken arvon mukaan."

        Okei, uskon ettet, siksi kysytkin tyhmiä.

        Lawetorder lisää omaansa ja lainaa: " >>>noin kolmasosa koko isäni omaisuudesta<<<, lahjaksi vai ennakkoperinnöksi?"

        Olisiko tuo 3/4 osaa, vaiko 3/6 osaa??

        Sanoppa sinä, kun noinkin viisaita kyselet hienolla päättelykyvylläsi.

        Pss, eka on vissiin yli puolet ja toinenkin on puolet eli aloittajan sanoin" MERKITTÄVÄ OSA".

        Tai hei, voihan se perskules vieköön olla 3/2 osaa, eikö vain? : D : D


    • Anonyymi

      "KOSKA LAPSET OVAT OLLEET ALAIKÄISIÄ eli alle 15 vuotiaita" Yksi sisareni lapsista oli alaikäinen silloin, kun veivät isäni omaisuutta.
      Laitoin arvioksi tuon 1/3, eli jos lahjoitetun omaisuuden arvo olisi 100 000 niin lahjoittamatta jäi vielä 2/3 siis 200 000 arvosta omaisuutta. Mutta olen ollut ulkopuolinen isäni asioissa, niin että en tiedä tarkkaan koko omaisuutta.

      • Anonyymi

        Lawetorder vastaa: Laitoit aikaisemmin sanallisesti "kolmasosan omaisuudesta" eli jos omaisuus jaetaan perijöiden kesken, jos en väärin laskenut, niin neljä, niin kolmas osa on kyllä 3/4.

        Hyvä että oikaisit jälkikäteenkin, mutta jo tuokin on huomattava määrä koko omaisuudesta vaikkei nyt ihan puolta ole, mutta riittävä jotta sitä ei voida edes katsoa 'tavanomaiseksi lahjaksi'.

        Tavanomaisia on, että ostetaan auto juuri kortin saaneelle, ei nyt uutta 600scl mersua, mutta uudehko käytetty auto voitaisiin luokitella rikkaammissa perheissä tavanomaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder vastaa: Laitoit aikaisemmin sanallisesti "kolmasosan omaisuudesta" eli jos omaisuus jaetaan perijöiden kesken, jos en väärin laskenut, niin neljä, niin kolmas osa on kyllä 3/4.

        Hyvä että oikaisit jälkikäteenkin, mutta jo tuokin on huomattava määrä koko omaisuudesta vaikkei nyt ihan puolta ole, mutta riittävä jotta sitä ei voida edes katsoa 'tavanomaiseksi lahjaksi'.

        Tavanomaisia on, että ostetaan auto juuri kortin saaneelle, ei nyt uutta 600scl mersua, mutta uudehko käytetty auto voitaisiin luokitella rikkaammissa perheissä tavanomaiseksi.

        Lawetorder lisää omaan: se kolmas osa sanotaan: yksi kolmas osa ja jos sanotaan vaan kolmasosa, niin se on kolmas osa neljästä


    • Anonyymi

      Edelleen se ei ole ennakkoperintöä vaikka kuinka yrität dear lawetorder.

      Ajattele asiaa tältä kantilta...

      PEkka antaa lahjan omalla lapsenlapselle,olkoot se nyt vaikka 1/3 osa omaisuudesta.
      Pekan oma lapsi on elossa lahjoitushetkellä ja myös silloin kun Pekasta aika jättää.
      Nyt mieti...PEkalla ei ole testamenttia,PEkan lapsi perii jäljelle jäävän omaisuuden.
      Onko se ennakkoperintöä jos PEkka antoi lapsenlapselleen hieman tuohta?
      JOs on niin mitä tapahtuu,vähennetäänkö se kenties Pekan lapsen osuudesta vai joutuuko pekan lapsenlapsi maksamaan jotain omalle isälleen?

      Jos sulla on edes hitusen järkeä päässä niin sä huomaat että lapsenlapselle annettu lahja EI voi olla ennakkoperintöä jos lapsenlapsen vanhempi on elossa kun lahjoittaja kuolee.

      Vain lähimmälle elossaolevalle rintaperilliselle annettu lahja on ennakkoperintöä,jos rintaperillinen jaska elää ja hänen rintaperillinen jukka elää niin vain jaskalle annettu lahja on ennakkoperintöä.

      • Anonyymi

        Lawetorder kysäisee: Mistä näitä idiotistisiä oikein synnytetään liukuhihnalta?

        Jos sinä käyttäisit typerää päätäsi lukemiseen enemmän kuin typerien esityksien tekoon, olisit jo aikaa sitten lukenut hovioikeuksien että korkeimman nahkuriorsi päätöksiä joissa sivutaan asiaa oikealla tavalla, mutta sitten päätös poikkeaakin täysin päinvastaiseksi mitä oli aikaisemmin ajateltu.

        Olen jo typerää kysymystäsi koskevasti esittänyt otteita, lukaiseppas niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder kysäisee: Mistä näitä idiotistisiä oikein synnytetään liukuhihnalta?

        Jos sinä käyttäisit typerää päätäsi lukemiseen enemmän kuin typerien esityksien tekoon, olisit jo aikaa sitten lukenut hovioikeuksien että korkeimman nahkuriorsi päätöksiä joissa sivutaan asiaa oikealla tavalla, mutta sitten päätös poikkeaakin täysin päinvastaiseksi mitä oli aikaisemmin ajateltu.

        Olen jo typerää kysymystäsi koskevasti esittänyt otteita, lukaiseppas niitä.

        Noh noh poju,otetaan nyt se järki käteen.

        Sun ongelmas on se että sä et ymmärrä lukemaasi.

        Mikäs olikaan se verottajan kanta asiaan?Muistatko?
        Entäs ne 2 lakimiestä jotka kertoivat oman kantansa tähänkin topicciin?
        Niin joo ja sitten vielä se KKO:n päätös jossa todetaan että mikä on ennakkoperintöä ja mikä ei.

        Eikö nämä jo vakuuta sua että olet totaalisen pihalla?


    • Anonyymi

      "Tässähän se on selkeästi sanottu mitä Lawetorder on koko ajan esittänyt joskin toisella tapaa ja että kyseinen lahja on katsottava sisarelle annetuksi KOSKA LAPSET OVAT OLLEET ALAIKÄISIÄ eli alle 15 vuotiaita."

      LAwetorder on tapansa mukaan taas väärässä.

      Kun lahja annetaan niin saajasta tulee omistaja,lahja on annettu lapsenlapselle ja näin ollen se on lapsenlapsen omaisuutta,ei suinkaan lapsenlapsen vanhempien omaisuutta.
      Suomessa alaikäinen on alle 18 vuotias,ei suinkaan niin että 15 vuotias olisi täysi-ikäinen niinkuin väität.Se että lapset ovat olleet alaikäisiä lahjoituksen hetkellä ei asiaa muuta miksikään,sillä toisinsanoen ei ole mitään merkitystä asian kannalta.

      Topicin tapauksessa jos lahjoittaja on antanut lapsenlapsilleen lahjan ja näiden /isä/äiti(lahjoittajan rintaperillinen) on ollut elossa kun lahjoittaja kuoli niin lahja EI ole lastenlasten ennakkoperintöä.Tämä on fakta.

      Aloittajalle tiedoksi,ei kannata uskoa mitä lawetorder kirjoittaa,mielenrauhan saamiseksi ota yhteyttä lakimieheen niin hän kyllä vahvistaa sen mitä tässä kirjoituksessa puhutaan.

      • Anonyymi

        Lawetorder on opaskoiran virkaa hoitamassa sanasokeille: " Anonyymi

        "14.5.2019 13:55
        Uusi
        "Tässähän se on selkeästi sanottu mitä Lawetorder on koko ajan esittänyt joskin toisella tapaa ja että kyseinen lahja on katsottava sisarelle annetuksi KOSKA LAPSET OVAT OLLEET ALAIKÄISIÄ eli alle 15 vuotiaita."

        LAwetorder on tapansa mukaan taas väärässä.

        Kun lahja annetaan niin saajasta tulee omistaja,lahja on annettu lapsenlapselle ja näin ollen se on lapsenlapsen omaisuutta,ei suinkaan lapsenlapsen vanhempien omaisuutta.
        Suomessa alaikäinen on alle 18 vuotias,ei suinkaan niin että 15 vuotias olisi täysi-ikäinen niinkuin väität.Se että lapset ovat olleet alaikäisiä lahjoituksen hetkellä ei asiaa muuta miksikään,sillä toisinsanoen ei ole mitään merkitystä asian kannalta.

        Topicin tapauksessa jos lahjoittaja on antanut lapsenlapsilleen lahjan ja näiden /isä/äiti(lahjoittajan rintaperillinen) on ollut elossa kun lahjoittaja kuoli niin lahja EI ole lastenlasten ennakkoperintöä.Tämä on fakta.

        Aloittajalle tiedoksi,ei kannata uskoa mitä lawetorder kirjoittaa,mielenrauhan saamiseksi ota yhteyttä lakimieheen niin hän kyllä vahvistaa sen mitä tässä kirjoituksessa puhutaan.
        ".

        Lawetorder: Voi ny vittujen vittu ja vittujen vittu isovittuinen, juuri pääsin kirjoittamasta, että älkää lukutaidottomat kirjoitelko, etenkään noloina.

        Tässä vähän: " Anonyymi

        "14.5.2019 1:13
        Uusi
        Lawetorder sekoittaa pasmojaan "lakiasiantuntijoilta" jotka noinkin innokkaasti vastailee:

        Tässä tietämys on huippuluokkaa tai oikeammin hupiluokkaa: " Anonyymi

        13.5.2019 23:45
        Uusi
        Ennakkoperintö se ei ole kun lapset eivät ole olleet lahjoitushetkellä perimysasemassa suhteessa lahjoittajaan".

        Omat lapset ja mahdolliset lapsenlapset ovat aina perimysasemassa, lapset perii aina vanhempansa jollei ole määrättyjen asioiden vuoksi tehty perinnöttömiksi, eli vaikka on lahjoitettu ohittaen oikea perillinen, eli tavallaan on katsottu ns. kuolleeksi ja etenkin silloin, jos nuo sisaren lapset ovat olleet ------>>>>>>>alaikäisiä, niin silloin se lahjoitus on tavallaan annettu sille sisarelle, (HUOOOOOOMMMM) koska vasta 15v voi testamentata omaisuuttaan<<<<<<<<--------- jonka on itse hankkinut".


        Ilmeisesti yhdistelet idiotismillasi asioita miten sattuu ja jotta alkuperä hämärtyy, olette aasinajaien valioluokkaa ihmisten kusettamisessa ja varainimijänä, onneksi olkoon.

        Olen VIITANNUT "alaikäisyyteen" sillain että sen idiootimpikin tajuaam sinä et, eli ettei alle 15 voi hallita omaisuuttaan niin että voisi testamentata ja mainitsin tuon iän myöhemminkin johon varmaan viittaat ja et ole edes tajunnut, että se kirjoitus liittyy minun aiempiini, ELI OPETTELE YHDISTELEEN asioita, OPETTELE LUKEEN/KIRJOITTAAN, OPETTELE KIELILAUSEIDEN RAKENNE JA KUINKA TEHDÄÄN SELKEÄÄ YMMÄRRETTÄVÄÄ TEKSTIÄ ja lisäksi, OPETTELE YMMÄRTÄÄN LUETTU TEKSTI, kun nuo opit, niin tervetuloa takaisin, siis miljardin vuoden päästä, sillä noilla aivoilla ei opita mitään.

        Mutta laitan nyt oikeuden päätöksestä pienen mietittävän ""Jakokirjan 1.8. kohta

        Sijaantuloperilliselle annetun ennakkoperinnön osalta hovioikeus lausui, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n 1 momentin mukaan "Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosuudesta." Säännöksen esitöissä (HE 6/1964 vp) ei ollut nimenomaisesti otettu kantaa tähän säännökseen, vaan oli viitattu muun muassa lainvalmistelukunnan ehdotukseen vuodelta 1935, jossa oli ehdotettu vastaavansisältöistä säännöstä. Tämän perusteluissa oli todettu ilmeistä olevan säännöksen soveltaminen myös tilanteissa, joissa ennakonsaaja muusta syystä, esimerkiksi perintöoikeutensa menetettyään, ei saa periä perittävää. Näiden harvinaisten tapausten varalta ei ollut katsottu sopivaksi ottaa lakiin erikoissäännöksiä.

        Hovioikeus katsoi, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n säännöstä oli tulkittava siten, ------>>>että perinnöstä luopumistilanteissa ------>>>sijaantuloperillisen saama ennakkoperintö on otettava huomioon perinnönjaossa saajansa perintöosuutta vähentävänä<<<<<------, vaikka perinnöstä luopunut henkilö olisi elossa perittävän kuollessa<<<<-----.""

        ILMENEE KENEN KIRJOITTAMIA, lue edes auttavasti ja jos tarvit apua, niin kysy naapuritalon talonmieheltä, isäsi ei noin idioottia ole voinut saada aikaan.

        Minä taas esitän, ettei aloyyaja luota vastaväittelijän kaltaisten offtopicci kirjoittajien runkutukseen, ne ähisee kaksi sekuntia satojen valmistelu tuntiensa vuoksi, kuten olemme saaneet kaikkien aasinajajien tekevänkin niin, väliin nille kelpaa donkeyn put.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder on opaskoiran virkaa hoitamassa sanasokeille: " Anonyymi

        "14.5.2019 13:55
        Uusi
        "Tässähän se on selkeästi sanottu mitä Lawetorder on koko ajan esittänyt joskin toisella tapaa ja että kyseinen lahja on katsottava sisarelle annetuksi KOSKA LAPSET OVAT OLLEET ALAIKÄISIÄ eli alle 15 vuotiaita."

        LAwetorder on tapansa mukaan taas väärässä.

        Kun lahja annetaan niin saajasta tulee omistaja,lahja on annettu lapsenlapselle ja näin ollen se on lapsenlapsen omaisuutta,ei suinkaan lapsenlapsen vanhempien omaisuutta.
        Suomessa alaikäinen on alle 18 vuotias,ei suinkaan niin että 15 vuotias olisi täysi-ikäinen niinkuin väität.Se että lapset ovat olleet alaikäisiä lahjoituksen hetkellä ei asiaa muuta miksikään,sillä toisinsanoen ei ole mitään merkitystä asian kannalta.

        Topicin tapauksessa jos lahjoittaja on antanut lapsenlapsilleen lahjan ja näiden /isä/äiti(lahjoittajan rintaperillinen) on ollut elossa kun lahjoittaja kuoli niin lahja EI ole lastenlasten ennakkoperintöä.Tämä on fakta.

        Aloittajalle tiedoksi,ei kannata uskoa mitä lawetorder kirjoittaa,mielenrauhan saamiseksi ota yhteyttä lakimieheen niin hän kyllä vahvistaa sen mitä tässä kirjoituksessa puhutaan.
        ".

        Lawetorder: Voi ny vittujen vittu ja vittujen vittu isovittuinen, juuri pääsin kirjoittamasta, että älkää lukutaidottomat kirjoitelko, etenkään noloina.

        Tässä vähän: " Anonyymi

        "14.5.2019 1:13
        Uusi
        Lawetorder sekoittaa pasmojaan "lakiasiantuntijoilta" jotka noinkin innokkaasti vastailee:

        Tässä tietämys on huippuluokkaa tai oikeammin hupiluokkaa: " Anonyymi

        13.5.2019 23:45
        Uusi
        Ennakkoperintö se ei ole kun lapset eivät ole olleet lahjoitushetkellä perimysasemassa suhteessa lahjoittajaan".

        Omat lapset ja mahdolliset lapsenlapset ovat aina perimysasemassa, lapset perii aina vanhempansa jollei ole määrättyjen asioiden vuoksi tehty perinnöttömiksi, eli vaikka on lahjoitettu ohittaen oikea perillinen, eli tavallaan on katsottu ns. kuolleeksi ja etenkin silloin, jos nuo sisaren lapset ovat olleet ------>>>>>>>alaikäisiä, niin silloin se lahjoitus on tavallaan annettu sille sisarelle, (HUOOOOOOMMMM) koska vasta 15v voi testamentata omaisuuttaan<<<<<<<<--------- jonka on itse hankkinut".


        Ilmeisesti yhdistelet idiotismillasi asioita miten sattuu ja jotta alkuperä hämärtyy, olette aasinajaien valioluokkaa ihmisten kusettamisessa ja varainimijänä, onneksi olkoon.

        Olen VIITANNUT "alaikäisyyteen" sillain että sen idiootimpikin tajuaam sinä et, eli ettei alle 15 voi hallita omaisuuttaan niin että voisi testamentata ja mainitsin tuon iän myöhemminkin johon varmaan viittaat ja et ole edes tajunnut, että se kirjoitus liittyy minun aiempiini, ELI OPETTELE YHDISTELEEN asioita, OPETTELE LUKEEN/KIRJOITTAAN, OPETTELE KIELILAUSEIDEN RAKENNE JA KUINKA TEHDÄÄN SELKEÄÄ YMMÄRRETTÄVÄÄ TEKSTIÄ ja lisäksi, OPETTELE YMMÄRTÄÄN LUETTU TEKSTI, kun nuo opit, niin tervetuloa takaisin, siis miljardin vuoden päästä, sillä noilla aivoilla ei opita mitään.

        Mutta laitan nyt oikeuden päätöksestä pienen mietittävän ""Jakokirjan 1.8. kohta

        Sijaantuloperilliselle annetun ennakkoperinnön osalta hovioikeus lausui, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n 1 momentin mukaan "Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosuudesta." Säännöksen esitöissä (HE 6/1964 vp) ei ollut nimenomaisesti otettu kantaa tähän säännökseen, vaan oli viitattu muun muassa lainvalmistelukunnan ehdotukseen vuodelta 1935, jossa oli ehdotettu vastaavansisältöistä säännöstä. Tämän perusteluissa oli todettu ilmeistä olevan säännöksen soveltaminen myös tilanteissa, joissa ennakonsaaja muusta syystä, esimerkiksi perintöoikeutensa menetettyään, ei saa periä perittävää. Näiden harvinaisten tapausten varalta ei ollut katsottu sopivaksi ottaa lakiin erikoissäännöksiä.

        Hovioikeus katsoi, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n säännöstä oli tulkittava siten, ------>>>että perinnöstä luopumistilanteissa ------>>>sijaantuloperillisen saama ennakkoperintö on otettava huomioon perinnönjaossa saajansa perintöosuutta vähentävänä<<<<<------, vaikka perinnöstä luopunut henkilö olisi elossa perittävän kuollessa<<<<-----.""

        ILMENEE KENEN KIRJOITTAMIA, lue edes auttavasti ja jos tarvit apua, niin kysy naapuritalon talonmieheltä, isäsi ei noin idioottia ole voinut saada aikaan.

        Minä taas esitän, ettei aloyyaja luota vastaväittelijän kaltaisten offtopicci kirjoittajien runkutukseen, ne ähisee kaksi sekuntia satojen valmistelu tuntiensa vuoksi, kuten olemme saaneet kaikkien aasinajajien tekevänkin niin, väliin nille kelpaa donkeyn put.

        Kertaus on opintojen äiti,mitäs se verottaja sanoo ennakkoperintöolettamasta?
        Entäs ne pari lakimiestä?
        Saati sitten KKO.

        Vastaa nyt ihmeessä annettuun kysymykseen.

        Kukin tahollaan kumoaa sun tekstit 10-0.

        Tekeekö kipeää olla väärässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder on opaskoiran virkaa hoitamassa sanasokeille: " Anonyymi

        "14.5.2019 13:55
        Uusi
        "Tässähän se on selkeästi sanottu mitä Lawetorder on koko ajan esittänyt joskin toisella tapaa ja että kyseinen lahja on katsottava sisarelle annetuksi KOSKA LAPSET OVAT OLLEET ALAIKÄISIÄ eli alle 15 vuotiaita."

        LAwetorder on tapansa mukaan taas väärässä.

        Kun lahja annetaan niin saajasta tulee omistaja,lahja on annettu lapsenlapselle ja näin ollen se on lapsenlapsen omaisuutta,ei suinkaan lapsenlapsen vanhempien omaisuutta.
        Suomessa alaikäinen on alle 18 vuotias,ei suinkaan niin että 15 vuotias olisi täysi-ikäinen niinkuin väität.Se että lapset ovat olleet alaikäisiä lahjoituksen hetkellä ei asiaa muuta miksikään,sillä toisinsanoen ei ole mitään merkitystä asian kannalta.

        Topicin tapauksessa jos lahjoittaja on antanut lapsenlapsilleen lahjan ja näiden /isä/äiti(lahjoittajan rintaperillinen) on ollut elossa kun lahjoittaja kuoli niin lahja EI ole lastenlasten ennakkoperintöä.Tämä on fakta.

        Aloittajalle tiedoksi,ei kannata uskoa mitä lawetorder kirjoittaa,mielenrauhan saamiseksi ota yhteyttä lakimieheen niin hän kyllä vahvistaa sen mitä tässä kirjoituksessa puhutaan.
        ".

        Lawetorder: Voi ny vittujen vittu ja vittujen vittu isovittuinen, juuri pääsin kirjoittamasta, että älkää lukutaidottomat kirjoitelko, etenkään noloina.

        Tässä vähän: " Anonyymi

        "14.5.2019 1:13
        Uusi
        Lawetorder sekoittaa pasmojaan "lakiasiantuntijoilta" jotka noinkin innokkaasti vastailee:

        Tässä tietämys on huippuluokkaa tai oikeammin hupiluokkaa: " Anonyymi

        13.5.2019 23:45
        Uusi
        Ennakkoperintö se ei ole kun lapset eivät ole olleet lahjoitushetkellä perimysasemassa suhteessa lahjoittajaan".

        Omat lapset ja mahdolliset lapsenlapset ovat aina perimysasemassa, lapset perii aina vanhempansa jollei ole määrättyjen asioiden vuoksi tehty perinnöttömiksi, eli vaikka on lahjoitettu ohittaen oikea perillinen, eli tavallaan on katsottu ns. kuolleeksi ja etenkin silloin, jos nuo sisaren lapset ovat olleet ------>>>>>>>alaikäisiä, niin silloin se lahjoitus on tavallaan annettu sille sisarelle, (HUOOOOOOMMMM) koska vasta 15v voi testamentata omaisuuttaan<<<<<<<<--------- jonka on itse hankkinut".


        Ilmeisesti yhdistelet idiotismillasi asioita miten sattuu ja jotta alkuperä hämärtyy, olette aasinajaien valioluokkaa ihmisten kusettamisessa ja varainimijänä, onneksi olkoon.

        Olen VIITANNUT "alaikäisyyteen" sillain että sen idiootimpikin tajuaam sinä et, eli ettei alle 15 voi hallita omaisuuttaan niin että voisi testamentata ja mainitsin tuon iän myöhemminkin johon varmaan viittaat ja et ole edes tajunnut, että se kirjoitus liittyy minun aiempiini, ELI OPETTELE YHDISTELEEN asioita, OPETTELE LUKEEN/KIRJOITTAAN, OPETTELE KIELILAUSEIDEN RAKENNE JA KUINKA TEHDÄÄN SELKEÄÄ YMMÄRRETTÄVÄÄ TEKSTIÄ ja lisäksi, OPETTELE YMMÄRTÄÄN LUETTU TEKSTI, kun nuo opit, niin tervetuloa takaisin, siis miljardin vuoden päästä, sillä noilla aivoilla ei opita mitään.

        Mutta laitan nyt oikeuden päätöksestä pienen mietittävän ""Jakokirjan 1.8. kohta

        Sijaantuloperilliselle annetun ennakkoperinnön osalta hovioikeus lausui, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n 1 momentin mukaan "Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosuudesta." Säännöksen esitöissä (HE 6/1964 vp) ei ollut nimenomaisesti otettu kantaa tähän säännökseen, vaan oli viitattu muun muassa lainvalmistelukunnan ehdotukseen vuodelta 1935, jossa oli ehdotettu vastaavansisältöistä säännöstä. Tämän perusteluissa oli todettu ilmeistä olevan säännöksen soveltaminen myös tilanteissa, joissa ennakonsaaja muusta syystä, esimerkiksi perintöoikeutensa menetettyään, ei saa periä perittävää. Näiden harvinaisten tapausten varalta ei ollut katsottu sopivaksi ottaa lakiin erikoissäännöksiä.

        Hovioikeus katsoi, että perintökaaren 6 luvun 8 §:n säännöstä oli tulkittava siten, ------>>>että perinnöstä luopumistilanteissa ------>>>sijaantuloperillisen saama ennakkoperintö on otettava huomioon perinnönjaossa saajansa perintöosuutta vähentävänä<<<<<------, vaikka perinnöstä luopunut henkilö olisi elossa perittävän kuollessa<<<<-----.""

        ILMENEE KENEN KIRJOITTAMIA, lue edes auttavasti ja jos tarvit apua, niin kysy naapuritalon talonmieheltä, isäsi ei noin idioottia ole voinut saada aikaan.

        Minä taas esitän, ettei aloyyaja luota vastaväittelijän kaltaisten offtopicci kirjoittajien runkutukseen, ne ähisee kaksi sekuntia satojen valmistelu tuntiensa vuoksi, kuten olemme saaneet kaikkien aasinajajien tekevänkin niin, väliin nille kelpaa donkeyn put.

        Lawetorder lisää: LIsäksi laissa sanotaan selkeästi, että, "muulle perilliselle annettu ennakko, (SIIS TAVANOMAINEN lahja, onko vähintään satatonnia 300 tonnista TAVANOMAINEN? EI OLE.)
        6 luku
        Ennakkoperinnöstä
        1 §

        Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. --------------->>>>>>>>>Jos ennakon saajana on muu perillinen<<<<<---------, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai ------------>>>>>olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun<<<<<-------- (Lawetorder lisää, mietitään yhdessä meidän pienissä päissä, 100 miljoonaa miinus 1 miljoona eipä paljoa hetkauta ja sitten, 300 000 miinus 100 000 tai enemmän, huppista heijjaa kun talouslaiva keijjaa)

        Jos puolisoiden yhteiselle rintaperilliselle on annettu ennakkoperintöä jommankumman puolison avio-oikeuden alaisesta omaisuudesta, on sen arvo vähennettävä ensiksi kuolleelta puolisolta jääneestä perinnöstä. Mikäli ennakon koko arvoa ei voida tästä vähentää, on loppuosa vähennettävä toiselta puolisolta jääneestä perinnöstä.
        4 §

        Sellaisen tavanomaisen lahjan johdosta, ----------->>>>>>jonka arvo ei ole epäsuhteessa antajan oloihin<<<<<<<------------, ei ole tehtävä vähennystä rintaperillisen perinnöstä.
        5 §

        Ennakkoperintöä vähennettäessä on omaisuudelle pantava se arvo, mikä sillä vastaanotettaessa oli, jollei asianhaaroista muuta johdu"

        En oikeasti enään ihmettele miksi suomilaiva on karilla ja uppoamassa jo, kun kaikki muka valtiota rakentavat on sinunkaltaisia 'viisaita'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertaus on opintojen äiti,mitäs se verottaja sanoo ennakkoperintöolettamasta?
        Entäs ne pari lakimiestä?
        Saati sitten KKO.

        Vastaa nyt ihmeessä annettuun kysymykseen.

        Kukin tahollaan kumoaa sun tekstit 10-0.

        Tekeekö kipeää olla väärässä?

        Lawetorderin lausuma: Kun edes kumoaisitte, mutta tuokaan sinun tekstisi ei OLE KUMOAMISTA NÄHNYTKÄÄN, vaan on ainoastaan vittuiluheitto ja muutkaan tekstit eivät edes täytä kumoamissäännöksiä taikka edes vastaväitteen tunnistamisikriteereitä.

        Eli kumotkaa perustellen vai ettekö kykene siihenkään edes?

        Ps. Onkos verottajasta tullut lainsäätäjä?


    • Anonyymi

      Niin että mitä se verottaja sanoo asiasta?
      Entäs ne 2 lakimiestä?
      KKO antoi myös oman kantansa asiaan.

      Unohtuiko jo että miten asiat ovat?

      Lue nyt ihmeessä ne tekstit monta kertaa että menee jakeluun.

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista, vaan olen edelleen ulkona kuin lumiukko. Onko niin, jos haluaa antaa lapsilleen merkittävän lahjan, ei kannata lahjoittaa omastaa, vaan paras tapa on käydä ruinaamassa omilta vanhemmiltaan? Lapsenlapselle annettu lahja on kuin lakiosan ohituskasta?

      • Anonyymi

        Lawetorder kirjoittaa, sinulle jo tietävä vastasikin tuossa jäljempänä oikein.

        Laissa on ihan selkeästi, että muulle perilliselle, vaikkei siinä tarkasti olekkaan, ketä perijää tarkoitetaan, niin se on sen verran laajasti kattava ja oikeusistuimissa on käsitelty samankaltaisia asioita, niin noin suuri lahjoitus ei ole enään lahja vaan ennakkoperintö ja tällainen ennakkoperintö vaikka annettaisiinkin lapsenlapselle eli MUULLE PERIJÄLLE voidaan vähentää perinnönsaajan osuudesta ennakkoperintönä ja siihen on kaksi syytä, ensiksi kertomasi tilanne, eli sisaresi on tuon vaatimuksen tehnyt jaisäsi on painostettu lahjoittaan (lapsethan eivät ole vaatineet, vaan heidän holhoojansa) ja lisäksi se summa ja varallisuuden suhde on 1/3 osa eli poikkeaa varallisuudesta aika tavalla.

        Tuonhan tiukan paikan tullen voi kokeilla oikeusistuimessa, kunhan sinulla on osoittaa tuo vaatiminen lahjoittaa oikeaksi.


    • Anonyymi

      " Lapsenlapselle annettu lahja on kuin lakiosan ohituskasta?"

      Eipä ole,lakiosan täydennys on olemassa joten ja sitä voidaan lapsenlapsilta vaatia jos he saavat ylisuuren lahjoituksen joka loukkaa rintaperillisen lakiosaoikeutta.

    • Anonyymi

      Laissa tarkoitettu muu perijä ei ole rintaperillinen,lapsenlapsi on rintaperillinen. Ymmärtääkö lawetorder tämän asian?

      Ainut asia mitä topicin kyselijä voi tehdä on se että jos lahjoitettu summa on suhteessa lakiosuuteen suurehko,voi hän kanteella saada lapsenlapsilta lakiosan täydennystä.
      Konsultoi lakimiestä asian tiimoilta.

      Esim. lahjoitettu summa 100000e,pesän säästö 200000e,2 perillistä.
      Lakiosan täydennys ei mahdollista.
      Tai lahjoitettu summa 200000e,pesän säästö 100000e,2 perillistä.
      Lakiosan täydennys mahdollista.

      Mutta jos summa taas ei natsaa niin sitäkään ei voi tehdä.

      "Tuonhan tiukan paikan tullen voi kokeilla oikeusistuimessa, kunhan sinulla on osoittaa tuo vaatiminen lahjoittaa oikeaksi."

      Ensin konsultoi lakimiestä.

    • Anonyymi

      Ennakkoperintöä on vain sellainen lahjoitus, joka on annettu perillisille. Saajan ei tarvitse olla lahjan antamishetkellä lähin perillinen. Riittävää on, että saaja on lahjanantajan kuollessa oikeutettu perinnön saamiseen. Esim. lapsenlapselle annettu lahja on ennakkoperintöä vain silloin, kun lapsenlapsi perii isovanhempansa tilanteessa, jossa hänen oma vanhempansa on jo kuollut.

      ---Asianajotoimisto
      Kemppainen-----


      Lawetorderille yksi neuvo...

      Jotta lahja olisi ennakkoperintö perillisen tulee olla kuolinpesän osakas,jos ei ole niin silloin lahja ei voi milloinkaan olla ennakkoperintö.

      Esimerkkitapaus

      Pekka antaa lapsenlapselleen 100k täppiä,Pekalla on myös 2 lasta.
      Pekka kuolee,kummatkin lapset ovat elossa kuolinhetkellä.
      Nyt kuka sitten on kuolinpesän osakkaat...Testamenttia ei ole.Pekka ei ole naimisissa.

      Osakkaat ovat Pekan 2 lasta,lapsenlapsi ei ole osakas joten hänelle annetut täpit eivät voi olla ennakkoperintöä.
      Perintökaaressa mainitaan ennakkoperinnöstä niin että se on joko rintaperillinen tai muu perillinen,jotta joku olisi perillinen tulee hänen olla kuolinpesän osakas.
      Meneekö jakeluun?Lähin rintaperillinen on pesän osakas ja siitä kauemmat rintaperilliset(mukaanlukien lapsenlapset ovat pesän osakkaita vain testamentin turvin.

      Jos lähin rintaperillinen on kuollut ennen perittävää ja tämä rintaperillinen oli sen lapsen vanhempi niin siinä tapauksessa lapsenlapselle annettu täppi on ennakkoperintöä,jos taasen lähin rintaperillinen luopuu perinnöstä niin tässäkin tapauksessa lapsenlapselle annettu täppi on ennakkoperintöä,tämä johtuu siitä että niissä tapauksissa itse lapsenlapsi on lähin rintaperillinen suhteessa perinnönjättäjään.

      Tiivistettynä asian voi sanoa niin että perillisen(rintaperillinen/muu perillinen tulee olla kuolinpesän osakas jotta lahjoitus olisi ennakkoperintöä.
      Muun kuin rintaperilliselle annettu lahja on ennakkoperintöä vain jos perittävä on näin päättänyt,jos ei niin sitten se ei ole ennakkoperintöä.

    • Anonyymi

      Lisäys...Ennakkoperintöolettamaa voidaan käyttää vain sellaiseen perilliseen joka voi perintökaaren turvin periä perittävän.
      Toisinsanoen serkkua ylempi tai aviopuoliso.

      Mutta jos mää annan kaverille,olkoot se vaikka lawetorder 100k täppiä niin se ei voi milloinkaan olla ennakkoperintöä.

      Muulle kuin rintaperilliselle annettua lahjaa ei pääsäännön mukaan katsota ennakkoperinnöksi. Sellaiseksi se voidaan katsoa vain, mikäli lahjan antaja on niin määrännyt tai
      olosuhteisiin nähden voidaan katsoa niin tarkoitetun (negatiivinen ennakkoperintöolettama). Tämä perustuu käsitykseen, että lahjan antaja todennäköisesti on tahtonutkin
      suosia tiettyä kauempana olevaa sukulaista lahjoituksella, eikä ole tarkoittanut kaikkien
      sukulaistensa tulevan samaan asemaan lahjan saajan kanssa kuolemansa jälkeen.--------> Samaa sääntöä sovelletaan myös silloin, kun perittävä on antanut lahjan lapsenlapselleen,
      joka ei ole lahjanantohetkellä ollut ensisijaisen perijän asemassa.<--------- Tällöinkin voidaan
      nähdä, että perittävä on nimenomaisesti halunnut suosia tiettyä henkilöä.
      On myös mainittava, että sellaiselle henkilölle annettu lahja, joka ei koskaan voi laillisen
      perimysjärjestyksen mukaan tulla lahjan antajan perilliseksi, ei ole ennakkoperintöä.
      Näin ollen esimerkiksi kaverille annettu lahja ei voi olla ennakkoperintöä.

      Toisinsanoen edelleen lahjansaajan tulee olla pesän osakas.

      Aarnio & Kangas, 2016. s. 789, 791
      Aarnio & Kangas, 2016. s. 787

      • Anonyymi

        Lawetorder lainaa ja sanoo kirjoittaen: "On myös mainittava, että sellaiselle henkilölle annettu lahja, joka ei koskaan voi laillisen
        perimysjärjestyksen mukaan tulla lahjan antajan perilliseksi, ei ole ennakkoperintöä.
        Näin ollen esimerkiksi kaverille annettu lahja ei voi olla ennakkoperintöä." Lainattu siis edelliseltä.

        Sinäpä sen kirjoitit, paremmin en edes minä voisi kirjoittaa, eli siis kaveri ei voi olla ennakkoperinnön saaja (selviö myös minullekkin), lapsenlapsi VOI OLLA perinnönsaaja (perimysjärjestys ja sijaantulo-oikeus), niin tällöin annettu lahja on katsottava ennakkoperinnöksi, oli saaja rintaperillinen taikka hänen lapsensa.

        Ai niin ja lisään vielä, että tuostakinhan taitaa olla korkeimman ennakkoratkaisu?


    • Anonyymi

      Lapsenlapsi voi olla perinnönsaaja ainoastaan, jos lapsi (= lahjansaajan vanhempi) on kuollut ennen perintötapahtumaa eli perittävän (= lahjanantajan) kuolemaa.

      Siten lapsenlapsen saama lahja voi olla tämän ennakkoperintöä vain edellä kerrotussa tilanteessa. Jos myös lapsi elää, lahja ei ole lapsenlapsen ennakkoperintöä (koska lapsenlapsi ei tällöin ole perillinen).

      • Anonyymi

        Lawetorder kommentoi: Ei mene järkeen, ei sitten niin millään: "Olavi O:n perinnöstä luopumisen vaikutus

        22. Perintökaaren 6 luvun 8 §:n 1 momentin mukaan jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista. Säännöksen varhaisten lainvalmistelutöiden mukaan tätä sääntöä tulee noudattaa myös silloin, kun ennakonsaaja muusta syystä, kuten perintöoikeuden menettämisen takia, ei voi periä perittävää. Koska tällaisia muita tilanteita pidettiin harvinaisina, niitä varten ei ehdotettu erityissäännöstä (Ehdotus s. 114). Näin ollen lainkohdasta ilmenevää periaatetta on sovellettava tässä tapauksessa perinnöstään luopuneen Olavi O:n saamiin ennakkoperintöihin siten, että hänen saamansa ennakkoperinnöt on vähennettävä Jan ja Milla O:n lakiosista. Jan O:n saamaksi väitetty ennakkoperintö on harkittava erikseen." THO:2007:13

        Eli tässä on siis perinnön saaja luopunut oikeudestaan perintöön, käsitelty ns. 'kuolleena' ja hänen saamansa ennakkoperintö huomioidaan VÄHENTÄVÄNÄ hänen perillisten saamasta osasta.

        Nyt on tilanne se, että aloittajan sisar oli VAATINUT isäänsä lahjoittamaan HÄNEN lapsilleen HUOMATTAVAN (omaisuuteen nähden) osan omaisuudestaan, osa lapsista oli alle 15 ja loputkin alle 18, eli etuuden saaja oikeammin onkin tuo sisar vaikka lahjoitus meni nimellisesti lapsille.

        Nyt kun asiaa ajatellaan, niin että tuon lahjan olisikin saanut sisar, niin se olisi vähennetty lain mukaan ennakkona hänen perintöosuudestaan, mutta nyt sitä ei vähennettäisi, niin hän kuitenkin lapsiensa kautta olisi saanut huomattavaa etuutta toiseen perinnönsaajaan nähden, eli 200 000 ja toinen perijä saisi vain 100 000 eli sisar saisi tällöin toiseen perilliseen nähden huomattavaa etua.

        Eli asia voidaan katsoa myöskin kääntäen, eli koska perinnöstä luopuminen ja sitä ennen annettu ennakko perinnöstä vähentää hänen lapsiensa osuutta perinnöstä, niin tällöin lastenlapsien saama huomattava etuus perinnöstä voidaan laskea perillisen saamaksi ennakkoperinnöksi, huomioiden se seikka, että lahjoitukseen on perinnön jättäjää painostettu, eli antaminen ei ole ollut vapaaehtoista.

        Ottaka nyt jo huomioon mitä laissa sanotaam, "muut olosuhteet huomioiden" mukaellen ja lisäksi huomioikaa nyt jo perintökaaren 6lku 9§, että 10§, vai onko ottolapsen jälkeläinen huonommassa asemassa kuin rintaperillisen jälkeläinen vai tarkoitetaanko 10§ myöskin rintaperillisen jälkeläistä, tai-sanan edellytyksellä?

        "9 § 2mom. Samoin edellytyksin on se, mitä eloonjäänyt puoliso (aloittajan isä, onko äiti eronnut vaiko kuollut jo aikaisemmin??) on antanut ------->>>>sellaiselle perilliselle<<<<------ tai testamentin saajalle, joka 3 luvun 1 §:n tai 12 luvun 1 §:n mukaan on saava osan eloonjääneen puolison pesästä, vähennettävä saajalle tulevasta pesäosuudesta. Myös näissä tapauksissa on 2 sekä 4–8 §: n säännöksiä sovellettava.
        10 §

        Mitä tässä luvussa on säädetty rintaperillisestä, on vastaavasti sovellettava ottolapseen tai tämän jälkeläiseen".

        Kertauksena 6lku 8§ " 8 §

        Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista."

        Eli kääntäen, jos lahjansaaja /saajat olisivat kuolleet ennen perittävää ilman omia lapsia, olisi tuo ns. huomattava "lahja" tullut lahjoituksen vaatijan omaisuudeksi ja hänelle perinnön jättävä olisi kuollut jättäen hänelle ja hänen sisarelleen molemille satatuhatta, jolloinka toinen olisi saanut kaksisataatuhatta perintöä oikeammin.


    • Anonyymi

      Nyt on tilanne se, että aloittajan sisar oli VAATINUT isäänsä lahjoittamaan HÄNEN lapsilleen HUOMATTAVAN (omaisuuteen nähden) osan omaisuudestaan, osa lapsista oli alle 15 ja loputkin alle 18, eli etuuden saaja oikeammin onkin tuo sisar vaikka lahjoitus meni nimellisesti lapsille.

      Ota nyt se järki käteen,ei sisar ole saanut mitään lahjaa/ennakkoperintöä vaan sisaren lapset.
      Se että lapset ovat alaikäisiä ei muuta asiaa mitenkään mihinkään suuntaan.
      Ei sisarella ole mitään oikeuksia kyseiseen lahjoitukseen,sisar ei saa niitä käyttää omiin tarpeisiinsa vaan ne rahat ovat lasten omaisuutta.

      "Eli kääntäen, jos lahjansaaja /saajat olisivat kuolleet ennen perittävää ilman omia lapsia, olisi tuo ns. huomattava "lahja" tullut lahjoituksen vaatijan omaisuudeksi ja hänelle perinnön jättävä olisi kuollut jättäen hänelle ja hänen sisarelleen molemille satatuhatta, jolloinka toinen olisi saanut kaksisataatuhatta perintöä oikeammin."

      Entäs sitten vaikka toinen sisar olisi saanut enemmän täppiä,asiassa ratkaisee se seikka että mistä toinen sisar on perinyt ne rahat,eli lapsiltaan.Silloin kumpikin sisar on saanut yhtä paljon rahaa perinnönjättäjältä eli vanhemmaltaan. (100k molemmat)

      Se että toinen sisar perii omat lapsensa ei tarkoita sitä että hän on saanut enemmän rahaa omalta vanhemmaltaan,asiahan ei ole niin.

      "Nyt kun asiaa ajatellaan, niin että tuon lahjan olisikin saanut sisar, niin se olisi vähennetty lain mukaan ennakkona hänen perintöosuudestaan, mutta nyt sitä ei vähennettäisi, niin hän kuitenkin lapsiensa kautta olisi saanut huomattavaa etuutta toiseen perinnönsaajaan nähden, eli 200 000 ja toinen perijä saisi vain 100 000 eli sisar saisi tällöin toiseen perilliseen nähden huomattavaa etua."

      EI ajatella asiaa niin koska asia ei ole niin kuin kerrot.Edelleen sisar ei ole saanut sitä lahjoitusta.
      Ei sisar ole saanut mitään etua suhteessa toiseen sisareen.Ei mene järkeen se että sä ajattelet että jostain kumman syystä sisar olisi lahjan omistaja eikä lapset.

      • Anonyymi

        En yhtään ihmettele, että suomi on tässä tilassa, koska valtaosa suomalaisista on sinun kaltaisia taikka omaavat saman asteiset aivot.

        " Anonyymi

        16.5.2019 14:10 Ota nyt se järki käteen,ei sisar ole saanut mitään lahjaa/ennakkoperintöä vaan sisaren lapset.
        Se että lapset ovat alaikäisiä ei muuta asiaa mitenkään mihinkään suuntaan.
        Ei sisarella ole mitään oikeuksia kyseiseen lahjoitukseen,sisar ei saa niitä käyttää omiin tarpeisiinsa vaan ne rahat ovat lasten omaisuutta".

        Et aivoton huomio perintökaaren 6lku 10§ ollenkaan. idiotismi on tarttuva tauti näemmä.

        Se että lapset ovat alaikäisiä, on juurikin se määräävä tekijä koska heillä on holhooja, HOLHOOJA, ymmärsitkö.

        Ei jaksa näideen putkinäköisten idioottien kanssa....

        Totta kai asia myös pitää ajatella niin, että jos nuo lapset olisivat kuolleet ennen holhoojaansa ilman lapsia, niin kenelle se perintö tällöin menee, suomessa kun on käytössä periaate lapsi perii vanhempansa, vanhempi perii lapsensa.


    • Anonyymi

      "Se että lapset ovat alaikäisiä, on juurikin se määräävä tekijä koska heillä on holhooja, HOLHOOJA, ymmärsitkö."

      Ei sillä ole mitään merkitystä asian kannalta,holhooja EI saa käyttää lasten rahoja omiin tarpeisiinsa.
      Se lahjoitus on edelleenkin vain ja ainoastaan lasten omaisuutta.

      "Et aivoton huomio perintökaaren 6lku 10§ ollenkaan. idiotismi on tarttuva tauti näemmä."

      Miksi pitäisi,ei tuolla pykälällä ole mitään merkitystä asian kannalta,se ei muuta sitä tosiseikkaa että lahjoitus on lasten omaisuutta.

    • Anonyymi

      "Totta kai asia myös pitää ajatella niin, että jos nuo lapset olisivat kuolleet ennen holhoojaansa ilman lapsia, niin kenelle se perintö tällöin menee, suomessa kun on käytössä periaate lapsi perii vanhempansa, vanhempi perii lapsensa."

      Niin,entäs sitten?tälläkään ei ole mitää merkitystä asian kannalta.

      Ei sillä ole mitään merkitystä että mistä kuolleiden lasten varat ovat peräisin.

      Etkö sä nyt ymmärrä että lasten saama lahja ei voi olla ennakkoperintöä kun he eivät ole lahjanantajan kuolinpesän osakkaita.

      • Anonyymi

        Lawettipa yrittää idiotismin kanssa vääntää: "Etkö sä nyt ymmärrä että lasten saama lahja ei voi olla ennakkoperintöä kun he eivät ole lahjanantajan kuolinpesän osakkaita".

        Missä laissa se määritellään noin, kerro se laki, jollei laissa määritellä noin, silloin se menee lain mukaan ja muistathan, ettei ketään saa asettaa eri asemaan.

        Oliko se jotenkin niin, että kertaus on opiskelun äiti, joku viisaana itseään pitävä sanoi noin.

        Vielä kerran: "6 luku
        Ennakkoperinnöstä
        1 §

        Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun". Sitten: " 8 §

        Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista".

        Kaikista tärkein pykälä: " 10 §

        Mitä tässä luvussa on säädetty rintaperillisestä, on vastaavasti sovellettava ottolapseen tai tämän jälkeläiseen " (JOS tässä pykälässä ainoastaan tarkoitettaisiin ottolapsen jälkeläistä, niin sanamuoto olisi näin: "sovellettava ottolapseen JA tämän jälkeläiseen", mutta kun ei ole, vaan on tai-sana eli silloin tarkoitetaan koko rimsussa olevia eli myöskin rintaperilliseen jälkeläistä).

        Tämä on niin yksinkertainen asia kuin olla voi.

        Opetelkaa nyt edes vähänkään lukemista, lukemansa ymmärtämistä ja mikä tärkeintä, kielioppia ja säännöstöä.

        Ps. onko siinä kuolinpesässä kuolleen veli?

        Miksi laissa sitten mainitaan edes perillinen, eihän se kuulu kuolinpesään, sehän pitää mainita kuolinpesien mukaan : D : D

        Miksi kummassa sinä vetoat siihen kuolinpesään kuulumiseen, kun se ei ole edes relevantti seikka, vaan SILLÄ KEILLÄ ON OIKEUS PERIÄ, niin se antaa oikeuden periä, ei se kuuluuko kuolinpesään vaiko ei.


    • Anonyymi

      Vai että missä laissa sanotaan että pitää olla kuolinpesän osakas jotta ennakkoperintöä voitaisiin ottaa huomioon..no itse sen lain juuri kirjoitit...

      "Vielä kerran: "6 luku
      Ennakkoperinnöstä
      1 §

      ------------->Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun"<--------

      . Sitten: " 8 §

      Jos perillinen, joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista"."

      Jotta henkilö voisi periä jotain tulee hänen olla kuolinpesän osakas,tämähän on päivänselvää.

      Kaksi asiaa tulee täyttyä jotta ennakkoperintö voitaisiin ottaa huomioon,jos jompikumpi näistä asioista ei täyty,ei ennakkoperintöä voida ottaa huomioon.

      1.perillisen pitää olla ylempi kuin serkku
      2.perillisen tulee saada perintöä eli OLLA kuolinpesän osakas.

      "Miksi kummassa sinä vetoat siihen kuolinpesään kuulumiseen, kun se ei ole edes relevantti seikka, vaan SILLÄ KEILLÄ ON OIKEUS PERIÄ, niin se antaa oikeuden periä, ei se kuuluuko kuolinpesään vaiko ei."

      Miksi vetoan,no siksi kun sillä on merkitystä,jos sä et kuulu kuolinpesään niin silloin sinä ET peri mitään,ymmärrätkö?

      • Anonyymi

        Lawetorder ihmettelee: "Jotta henkilö voisi periä jotain tulee hänen olla kuolinpesän osakas,tämähän on päivänselvää". Eli jos nyt ymmärsin oikein, niin ennakkoperintö ei olekkaan perintöä, koska saaja ei ole kuolinpesän osakas?

        Koska periä voi vain kuolinpesänosakas, niin ei ole ennakkoperintöä olemassakaan koska ei ole varmuutta siitä, että henkilö voi periä, koska ennakkoperinnön saaja ei ole kuolinpesänosakas.

        ÖÖÖÖÖ täh?

        Niin siis tuo on sinun logiikkasi mukaan.

        Minun logiikka on se, että ennakkoperintöä voi saada se jolla on mahdollisuus periä joku perimysjärjestyksen mukaan, eli henkilö jolla on oikeus periä joku ja täten sillä jolla on oikeus periä joku, on oikeus myös perintöön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ihmettelee: "Jotta henkilö voisi periä jotain tulee hänen olla kuolinpesän osakas,tämähän on päivänselvää". Eli jos nyt ymmärsin oikein, niin ennakkoperintö ei olekkaan perintöä, koska saaja ei ole kuolinpesän osakas?

        Koska periä voi vain kuolinpesänosakas, niin ei ole ennakkoperintöä olemassakaan koska ei ole varmuutta siitä, että henkilö voi periä, koska ennakkoperinnön saaja ei ole kuolinpesänosakas.

        ÖÖÖÖÖ täh?

        Niin siis tuo on sinun logiikkasi mukaan.

        Minun logiikka on se, että ennakkoperintöä voi saada se jolla on mahdollisuus periä joku perimysjärjestyksen mukaan, eli henkilö jolla on oikeus periä joku ja täten sillä jolla on oikeus periä joku, on oikeus myös perintöön.

        Lawetorder lisää omaan: ja täten myös on oikeus saada ennakkoperintöä.

        Lisäksi, kuka tahansa tulee testamentin avulla perijäksi ja testamentti, vaikkei testamentin tekijä/antaja olisikaan kuollut, niin henkilöstä, yhdistyksestä, kuntayhtymästä, julkisesta laitoksesta/vastaavasta, kennelistä/kennelin omistajasta, hevossiittolasta, ynm. ynm. tulee perijä ja oikeus periä.

        Kun testamentin tekijä on kuollut, tulee testamentti lainvoimaiseksi, joko heti tai määräajan kuluttua.
        eli lyhyesti, testamentti antaa jollekkin oikeuden periä joku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder lisää omaan: ja täten myös on oikeus saada ennakkoperintöä.

        Lisäksi, kuka tahansa tulee testamentin avulla perijäksi ja testamentti, vaikkei testamentin tekijä/antaja olisikaan kuollut, niin henkilöstä, yhdistyksestä, kuntayhtymästä, julkisesta laitoksesta/vastaavasta, kennelistä/kennelin omistajasta, hevossiittolasta, ynm. ynm. tulee perijä ja oikeus periä.

        Kun testamentin tekijä on kuollut, tulee testamentti lainvoimaiseksi, joko heti tai määräajan kuluttua.
        eli lyhyesti, testamentti antaa jollekkin oikeuden periä joku.

        Niin kyllähän voit nimetä kenen tahansa saaman lahjan ennakkoperinnöksi mutta mitä vaikutusta sillä on jos lahjan saanut ei peri mitään? Ja se pitää nimenomaan nimetä ennakkoperinnoksi, jos antaa muulle kuin lahjoitushetkellä rintaperillisasemassa olevalle.

        Ennakkoperintö kun vain huomioidaan saajan perintöosuudessa. Toki jos ensisijaisen rintaperillisen sijaan tulee tämän lapset rintaperillisen saama ennakkoperintö huomioidaan näiden ennakkona mutta lain ja esitöiden mukaan, "veturi" niin kuin kutsuit, ei mene toiseen suuntaan.

        Ja mitä 6:10 lukee, on seurausta siitä, että ottolapset ja heidän lapset olivat erillisiä pitkään rintaperillisistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ihmettelee: "Jotta henkilö voisi periä jotain tulee hänen olla kuolinpesän osakas,tämähän on päivänselvää". Eli jos nyt ymmärsin oikein, niin ennakkoperintö ei olekkaan perintöä, koska saaja ei ole kuolinpesän osakas?

        Koska periä voi vain kuolinpesänosakas, niin ei ole ennakkoperintöä olemassakaan koska ei ole varmuutta siitä, että henkilö voi periä, koska ennakkoperinnön saaja ei ole kuolinpesänosakas.

        ÖÖÖÖÖ täh?

        Niin siis tuo on sinun logiikkasi mukaan.

        Minun logiikka on se, että ennakkoperintöä voi saada se jolla on mahdollisuus periä joku perimysjärjestyksen mukaan, eli henkilö jolla on oikeus periä joku ja täten sillä jolla on oikeus periä joku, on oikeus myös perintöön.

        "Niin siis tuo on sinun logiikkasi mukaan."

        Ei vaan lain mukaan..

        "Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, ----->on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä,"<------ Mitä tuo lause tarkoittaa? No se tarkoittaa sitä että lahjan saajan tulee periä lahjansaajalta jotain ja olla samalla kuolinpesän osakas,jos sä ei peri mitään niin et myöskään ole kuolinpesän osakas,näin ollen lahjansaajan tulee aina olla kuolinpesän osakas.

        "Minun logiikka on se, että ennakkoperintöä voi saada se jolla on mahdollisuus periä joku perimysjärjestyksen mukaan, eli henkilö jolla on oikeus periä joku ja täten sillä jolla on oikeus periä joku, on oikeus myös perintöön."

        Niin,ja sinun logiikan mukaan sen henkilön tulee myös olla kuolinpesän osakas,eihän sitä muuten peri mitään.

        "Eli jos nyt ymmärsin oikein, niin ennakkoperintö ei olekkaan perintöä, koska saaja ei ole kuolinpesän osakas?"

        Ei vaan se on lahja,ensinnäkin kuolinpesän osakkaiden tulee vaatia että lahja otetaan huomioon ennakkoperintönä,jos eivät vaadi niin silloin se ei myöskään ole ennakkoperintöä.
        Eläessään sä et voi antaa ennakkoperintöä vaan se on aina lahja!!!! JA täten se ei myöskään ole varsinaista perintöä ellei sitä vaadita ennakkoperinnöksi kuoleman jälkeen ,jos lahjan saanut ei ole kuolinpesän osakas niin ei sitä voi kukaan vaatia että se lahja olisi ennakkoperintöä.Tässä kohtaan tulee esille se seikka että lahjan saajan tulee periä jotain jotta siitä perittävästä summasta voidaan erottaa se annettu lahja ennakkoperinnön muodossa.


    • Anonyymi

      Lisäys.......Yksi poikkeus tosin löytyy,legaatin saaja ei ole kuolinpesän osakas mutta silti perii jotain perittävältä.Mutta pelkkään legaatinsaajaan ennakkoperintöä ei voida soveltaa.

    • Anonyymi

      Lisäys...Tosin legaatinsaajakin voi olla pesän osakas..
      1.Riittävä intressi pesään,pesän säästö 200k ja legaatinsaaja olisi saamassa siitä 190k.Tällöin legaatinsaajalle voidaan antaa kuolinpesän osakkuus.
      2.Testamenttimääräys legaatinsaajalle,sillä voi saada kuolinpesän osakkuuden. (Legaatinsaaja ei ole kuolinpesän osakas, ellei testamentin tulkinnasta tai määräyksistä muuta johdu.)
      3. Lohi, Legaatinsaajan oikeusasemasta, s. 15 JA s.234

    • Anonyymi

      Ps. onko siinä kuolinpesässä kuolleen veli? Ei ole, vaan kuolleen lapset...

      • Anonyymi

        Lawetorder fiksaa: Koettaisit nyt jo päättää asia että sen ymmärtäisi edes tavan lukijakin.

        Perintökaaresta suoraan ja joka ilmaisee kenellä on oikeus periä, eli sinun sepustuksesi kaatuu: "1 luku
        Oikeudesta saada perintö
        1 §

        Periä voi vain se, joka elää perittävän kuolinhetkellä; kuitenkin periköön sitä ennen siitetty lapsi, jos tämä sittemmin syntyy elävänä.
        2 §

        Jos perillinen on kuollut eikä voida todistaa, että hän on elänyt perittävän jälkeen, katsottakoon hänen kuolleen ennen perittävää.
        3 §

        Ulkomaalaisella on Suomessa yhtäläinen oikeus perinnön saamiseen kuin Suomen kansalaisella.

        Sellaisen valtion kansalaisen kohdalta, jossa Suomen kansalaisella ei ole perintöoikeutta tai jossa hän on perinnön saajana huonommassa asemassa kuin kotimaan kansalainen, voidaan asetuksella säätää vastaava rajoitus". Eli periä voi se joka on elossa eli ei tarvitse olla kuolinpesänosakas, koska kuolinpesän osakkaaksi tullaan vasta kun joku kuolee ja joka testamenttaa taikka on sukulainen.

        Ahaa, oletat siis että jokaisella on aina lapsia, eli lapsetonta ei peri kukaan?

        Sitten vähän lisää sitä perimisoikeutta eli ei tarvitse olla kuolinpesänosakas kun on jo oikeus periä: "2 luku
        Sukulaisten perintöoikeudesta
        1 §

        Lähinnä saavat perinnön rintaperilliset.

        Kukin lapsista saa yhtä suuren osan perinnöstä. Milloin lapsi on kuollut, tulevat lapsen jälkeläiset hänen sijaansa, ja joka haara saa yhtä suuren osan.
        2 § (20.4.2018/258)

        Jollei perittävältä ole jäänyt rintaperillistä, saavat hänen vanhempansa kumpikin puolet perinnöstä.

        Jos jompikumpi vanhemmista on kuollut, jakavat perittävän veljet ja sisaret hänen osansa. Kuolleen veljen tai sisaren sijaan tulevat hänen jälkeläisensä, ja joka haara saa yhtä suuren osan. Jollei veljiä tai sisaria taikka heidän jälkeläisiään ole, mutta jompikumpi perittävän vanhemmista elää, saa tämä koko perinnön.

        Jos perittävältä on jäänyt veli- tai sisarpuolia, saavat he yhdessä täysiveljien ja -sisarien kanssa osansa siitä, mikä olisi tullut heidän vanhemmalleen. Jollei täysiveljiä tai -sisaria tahi heidän jälkeläisiään ole ja molemmat vanhemmat ovat kuolleet, saavat veli- ja sisarpuolet koko perinnön. Kuolleen veli- tai sisarpuolen sijaan tulevat hänen jälkeläisensä.
        3 §

        Jollei 1 ja 2 §:ssä mainittuja perillisiä ole, saavat perittävän isovanhemmat koko perinnön. (20.4.2018/258)

        Jos joku isovanhemmista on kuollut, saavat hänen lapsensa sen osan perinnöstä, mikä hänelle olisi tullut. (20.4.2018/258)

        Jollei siltä isän tai äidin vanhemmista, jolle perintö hänen eläessään olisi tullut, ole jäänyt lapsia, saa toinen isän tai äidin vanhemmista taikka, jos tämäkin on kuollut, mutta häneltä on jäänyt lapsia muusta avioliitosta, nämä vainajan osan. Jollei toisesta kannasta ole perillisiä, saavat toisen kannan perilliset koko perinnön".

        Mutta lopetan tähän koska nuo asiat on aika selkeästi mainittu laissa ja sieltä löytyy kaikki asiat, niitä ei edes tarvi minilexiläisiltä kysellä.


    • Anonyymi

      Jotta ennakkoperintö voitaisiin vähentää perijän perinnöstä tulee hänen luonnollisesti olla kuolinpesän osakas.

      Lawetti taas jauhaa ihan asian vierestä kun ei ymmärrä näitä juttuja.

      "Perintökaaresta suoraan ja joka ilmaisee kenellä on oikeus periä, eli sinun sepustuksesi kaatuu:"

      Kenen sepustus kaatuu ja millä perusteella?

    • Anonyymi

      " Eli periä voi se joka on elossa eli ei tarvitse olla kuolinpesänosakas, koska kuolinpesän osakkaaksi tullaan vasta kun joku kuolee ja joka testamenttaa taikka on sukulainen."

      Kerro esimerkki Lawetorder että milloin joku perii jotain ilman että hän on kuolinpesän osakas(muutoin kuin erityisjälkisäädöksen saaja/ei ole kuolinpesän osakas)?

      Eikä lawetorder nyt ymmärrä että niitä on tasan kolme eri vaihtoehtoa.
      1.perii perintökaaren turvin = on kuolinpesän osakas
      2.perii testamentin turvin = on kuolinpesän osakas
      3 perii erityisjälkisäädöksen turvin = on ja ei ole kuolinpesän osakas ellei testamentista muuta johdu

    • Anonyymi

      "" Eli periä voi se joka on elossa eli ei tarvitse olla kuolinpesänosakas, koska kuolinpesän osakkaaksi tullaan vasta kun joku kuolee ja joka testamenttaa taikka on sukulainen.""

      No se on varmaa että elossa olevaa sä et voi periä.
      Kuolinpesä syntyy kun henkilö kuolee,perimisoikeus syntyy sinä samaisena sekunttina kuin kuolinpesä syntyy.

    • Anonyymi

      Lawetorder taas ei ymmärrä sellaista seikkaa että oikeus periä ja perii ovat 2 eri asiaa.

    • Anonyymi

      Lawetti vastaa: Aasinajaja sekaa selkeet asiat, sekaa selkeentymättömät aasit. mulla ole muuta minilexin johtohahmolle. kuin se, että suomen lain mukaan olet koko ajan väärässä.

    • Anonyymi

      "suomen lain mukaan olet koko ajan väärässä."

      Kiellä vaan totuus ja korvaa se omallasi.

      Kyllä kaikki täällä tietävät että kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

      • Anonyymi

        Lawetorder kirjoittaa: "Anonyymi

        20.5.2019 13:58 Kiellä vaan totuus ja korvaa se omallasi.

        Kyllä kaikki täällä tietävät että kuka on oikeassa ja kuka väärässä".

        Milläs kohtaa olen korvannut jotain omallani, voitko esittää?

        Joku anonyymihän täällä rakastaa niin paljon omaa kirjoitustaan, että korvaa jo lainkin sillä, selittää ihan omiaan.

        laissahan tuo selkeästi sanotaan kuka voi periä eli laissa myös annetaan perimisoikeus, ei sinun tulkintasi mukaan vasta sitten kun on kuolinpesänosakas.

        Oikeammin jos ajatellaan, niin tuo perimisoikeus syntyy jo silloin kun ihminen syntyy ja joka myös sanotaan selkeästi laissa, eli jos lapsen äiti kuolee synnytyksessä, niin lapsi perii äitinsä.

        Olet ihan oikeassa, kyllä monikin tosiaan tietää.


    • Anonyymi

      Niin laissa sanotaan tosin mutta kun lawetorder rakas sä et nyt ymmärrä että sä et voi periä elossa olevaa,vain kuolleen voi periä.

      Näin ollen kun vain kuolleen voi periä niin perintöoikeus aktualisoituu henkilön kuollessa.Tämähän on päivänselvää,jopa sinulle eikös niin?.

      "laissahan tuo selkeästi sanotaan kuka voi periä eli laissa myös annetaan perimisoikeus, ei sinun tulkintasi mukaan vasta sitten kun on kuolinpesänosakas."

      Jos sinun tulkintasi olisi oikea,voisi elossa olevan periä jo ennenkuin perijästä aika jättää.
      Kuolinpesän osakkuus syntyy heti kuoleman jälkeen.

      Lain tarkoittama perintöoikeus alkaa vasta kun henkilö kuolee..Sehän olisi absurdia jos se alkaisi ennen kuolemaa,montako tapausta tiedät että perillinen on perinyt elossa olevan omaisuuden ennenkuin kuolema korjaa satoa?Minä en tiedä yhtäkään.

    • Anonyymi

      Tämä on erittäin helppo selvittää että milloin perintöoikeus alkaa, se vaatii yhden kysymyksen.

      1.voiko perillinen periä perittävän henkilön eläessä? Tähän jopa sinä osaat vastata.

      Jos vastasit että voi periä niin silloin olet totaalisen väärässä,jos taas vastasit että ei voi periä niin kas kummaa...huomaatkin että vain kuolleen voi periä ja siitä johtuen perintöoikeus alkaa vasta henkilön kuollessa(kuolinpesän osakkuus syntyy perilliselle).

      Sama pätee testamenttiin,testamentin määräykset ovat tehottomia siihen asti kunnes testaattori kuolee,näin ollen testamentinsaaja ei voi periä testaattoria hänen ollessa vielä hengissä.
      (Sopimus elossa olevan henkilön jäämistöstä on pätemätön.)

      • Anonyymi

        "Anonyymi
        20.5.2019 20:35
        1.voiko perillinen periä perittävän henkilön eläessä? Tähän jopa sinä osaat vastata"

        Lawettiki vähä kyselööpi: 1. Mikä on ennakkoperintö?

        Tähän on helppo vastata, osaat sinäkin varmaan, ai niin ja antaisko vastauksen kysymykseesi.

        Kylläpäs täällä ollaan innostuttu kompailemaan ja esittään kyssäreitä tarkoitushakuisperustein.

        Kysymys 2. voiko jahvetti periä lawetin kun lawetorder heittööpi pykälät piällee?

        Tähän teidän on helppo vastailla, jänskättäen odottelen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Anonyymi
        20.5.2019 20:35
        1.voiko perillinen periä perittävän henkilön eläessä? Tähän jopa sinä osaat vastata"

        Lawettiki vähä kyselööpi: 1. Mikä on ennakkoperintö?

        Tähän on helppo vastata, osaat sinäkin varmaan, ai niin ja antaisko vastauksen kysymykseesi.

        Kylläpäs täällä ollaan innostuttu kompailemaan ja esittään kyssäreitä tarkoitushakuisperustein.

        Kysymys 2. voiko jahvetti periä lawetin kun lawetorder heittööpi pykälät piällee?

        Tähän teidän on helppo vastailla, jänskättäen odottelen.

        "Lawettiki vähä kyselööpi: 1. Mikä on ennakkoperintö?"


        Ennakkoperintö on perittävän eläessään perilliselle antama ---->lahjoitus tai lahjanluonteinen etuus<-----. Tämä erityisesti rintaperilliselle annettu etuus voidaan ottaa perinnönjaossa huomioon ennakkona, joka vähennetään saajansa perintöosuudesta. ---->Vähentäminen edellyttää kanssaperillisten vaatimusta.<-------- Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun. Ennakkoperintöjärjestelmän tarkoituksena on taata yhdenvertainen kohtelu kaikille perimysjärjestyksessä samassa asemassa oleville perillisille.

        Jotta ennakkoperintö voitaisiin vähentää perillisen perinnöstä niin tokihan perillisen tulee periä jotain,tämä luonnollisesti synnyttää kuolinpesän osakkuuden.Tästä päästään siihen johtopäätökseen että ennakkoperinnönsaaja on aina kuolinpesän osakas,erityisjälkisäädöksen saajaan ennakkoperintöä ei voida soveltaa.

        Odottelen edelleen vastausta siihen yhteen kysymykseen,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lawettiki vähä kyselööpi: 1. Mikä on ennakkoperintö?"


        Ennakkoperintö on perittävän eläessään perilliselle antama ---->lahjoitus tai lahjanluonteinen etuus<-----. Tämä erityisesti rintaperilliselle annettu etuus voidaan ottaa perinnönjaossa huomioon ennakkona, joka vähennetään saajansa perintöosuudesta. ---->Vähentäminen edellyttää kanssaperillisten vaatimusta.<-------- Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun. Ennakkoperintöjärjestelmän tarkoituksena on taata yhdenvertainen kohtelu kaikille perimysjärjestyksessä samassa asemassa oleville perillisille.

        Jotta ennakkoperintö voitaisiin vähentää perillisen perinnöstä niin tokihan perillisen tulee periä jotain,tämä luonnollisesti synnyttää kuolinpesän osakkuuden.Tästä päästään siihen johtopäätökseen että ennakkoperinnönsaaja on aina kuolinpesän osakas,erityisjälkisäädöksen saajaan ennakkoperintöä ei voida soveltaa.

        Odottelen edelleen vastausta siihen yhteen kysymykseen,

        Lawetorder in kysymykseesi vastannut,
        Samalla kysyn, että onko eduskunta antamut sinulle oikeudet muutella lakeja oman sanomasi mukaisiksi, vai oletko tosiaan niin idiootti, että luulet kenenkään tarkistavan kuinka se on, niin esitä nyt minulle näistä lainkohdista tuo sinun esittämäsi kohta joka on tässä: "Ennakkoperintö on perittävän eläessään perilliselle antama ---->lahjoitus tai lahjanluonteinen etuus<-----".

        Vähentäminen ei edellytä muiden vaatimuksia: "---->Vähentäminen edellyttää kanssaperillisten vaatimusta.<--------", MISTÄ IEKUNA suat näätä ommii höpsötyksiis??

        Finlex: perintökaari 6 luku
        Ennakkoperinnöstä
        1 §

        Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun. (esitä tästä se kohta jossa lukee lahja taikka lahjanluonteinen etuus?).

        Sitten se lahjaosuus: 4 §

        Sellaisen tavanomaisen lahjan johdosta, jonka arvo ei ole epäsuhteessa antajan oloihin, ei ole tehtävä vähennystä rintaperillisen perinnöstä.
        5 §

        Ennakkoperintöä vähennettäessä on omaisuudelle pantava se arvo, mikä sillä vastaanotettaessa oli, jollei asianhaaroista muuta johdu.
        6 §

        Jollei kaikkea sitä, minkä perillinen on ennakkona saanut, voida vähentää hänen perintöosastaan, ei hän ole velvollinen palauttamaan erotusta, ellei niin ole määrätty ennakkoa annettaessa.
        7 §

        Perintöosien suuruuden määräämistä varten on pesän säästöön ennen perinnönjakoa lisättävä ennakkoperinnön arvo tai, jollei sitä voida kokonaan vähentää saajan perintöosasta, niin suuri osa kuin siitä voidaan vähentää.
        8 §

        Jos perillinen (AJATELLA, perillinen on saanut ennakkoon perintöä, eli perinyt ennen kuin perinnönjättäjä edes onkaan kuollut, JÄNNÄ JUTTU), joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista.

        Ennakkoperintö on siis joko perinnönosa tai perilliselle kokonaisuudessaan annettu perintö, eli tästä voimme selkeästi päätellä, että periä voi elävänkin.

        Kummallista, että te saatte käännettyä asiat täysin nurinkurisiksi ihan vain muutamalla rivillä, eli tästäkin voimme päätellä, ettei ole pätevuä aasinajajia ollenkaan, on vain päteviä asioiden sekaajia jotka saavat selkeätkin asiat oleen sekaisin eli päätelmä on se, että mitä kauemmin he lutraa asioiden kimpussa, sitä enemmän perinnöt pienenee ja aaseilla tienestit isonee.


      • Anonyymi

        "Jos perillinen (AJATELLA, perillinen on saanut ennakkoon perintöä, eli perinyt ennen kuin perinnönjättäjä edes onkaan kuollut, JÄNNÄ JUTTU), joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista.

        Ennakkoperintö on siis joko perinnönosa tai perilliselle kokonaisuudessaan annettu perintö, eli tästä voimme selkeästi päätellä, että periä voi elävänkin."

        Lawetorder on tapansa mukaan taas väärässä kuin käki...
        Edelleen elävä perittävä antaa lahjan(lahja ei ole ennakkoperintöä silloin kun lahjan antaja elää,ennakkoperinnöksi se voi muuttua vasta kun lahjan antaja on kuollut,näin ollen puhdas fakta edelleen on se että sä et peri mitään jos perittävä on elossa.

        Toinen seikka on se että ennakkoperintöä pitää perillisten vaatia otettavaksi huomioon,tämäkin on fakta vaikka laissa lukee että ennakkoperintö otetaan huomioon ilman että perilliset sitä vaativat,tätä voidaan verrata suoraan toiseen perintökaaren pykälään,siellä sanotaan että testamentti tulee antaa tiedoksi mutta kas kummaa,eipä tarvitse jos testamentinsaaja EI ota testamenttisaantoa vastaan.SÄ luet lakia liian kirjallisesti kun oikeuskäytäntö on eri niissä kahdessa asiassa.

        Itselläni oli juuri tälläinen perinnönjako,yksi oli saanut ennakkoperintöä hieman muutaman tuhat euroa,kukaan perillisistä ei vaatinut sitä otettavaksi huomioon,pesä oli pesänjakajan hallussa,ennakkoperintöä ei otettu huomioon.

        "Rintaperillisten saamat lahjat tai lahjan luonteiset luovutukset lisätään laskennallisesti jaettavana olevaan reaalijäämistön, jolloin saadaan laskennallinen jäämistö. Laskennallisen jäämistön perusteella lasketaan rintaperillisten arvomääräiset perintöosuus. Ennakon saajan laskennallisen jäämistön perintöosuudesta vähennetään hänen saamansa ennakkoperintö. Näin ennakkoperintöä saanut rintaperillinen saa lopullisessa jaossa vähemmän kuin muut rintaperilliset. ----->Vaikka perintökaaren järjestelmä perustuu rintaperillisten osalta ennakkoperintöolettamaan, ******niin vaatimus ennakkoperinnön huomioon ottamisesta******* tulee tehdä perinnönjaossa.<-------- ----->Ennakkoperintöä ei perinnönjaossa huomioida ns. viran puolesta. Mikäli lahjan saanut rintaperillinen katsoo, ettei hänen saamansa lahja tai lahjan luonteinen luovutus ole ennakkoperintöä hänen tulee esittää selvitys tästä.<----- Ennakkoperinnön saaja saa pitää sen mitä on saanut yli oman perintöosansa. Perintökaaren 6 luvun 6 §:n mukaan, jollei kaikkea sitä, minkä perillinen on ennakkona saanut, voida vähentää hänen perintöosastaan, ei hän ole velvollinen palauttamaan erotusta, ellei niin ole määrätty ennakkoa annettaessa. Mikäli ennakkoperintö loukkaa rintaperillisen oikeutta lakiosaa, niin sovellettavaksi tulevat perintökaaren lakiosaa koskevat 7 luvun säännökset."

        Markku Honka
        Asianajaja, Varatuomari

        Asianajotoimisto Jussi Laaka Oy

        "Aktiivisuus ennakkoperinnön vaatimisessa tärkeää
        Ennakkoperinnön huomioon ottaminen koituu vain vaatijaperillisen hyväksi.

        Oikeuskäytännössä ei perinnönjakopäätöstä jälkikäteen voitu moittia, kun ennakkoperintövaatimusta ei ollut esitetty ennen jakopäätöksen antamista (kun kukaan osakkaista ei ollut vajaavaltainen) (Vaasan HO 1995:12).

        Täten rintaperillisen vitkastellessa ennakkoperintövaatimuksen esittämisessä, voi menettää oikeutensa vedota ennakkoperintöön. Ennakkoperintöä pitää vaatia huomioonotettavaksi viimeistään perinnönjaossa."

        Topi Heinänen
        varatuomari

        Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy

        "Vaasan HO 15.11.1995 1774
        Perintö - Perinnönjako - Ennakkoperintö - Lakiosa
        Vaasan HO
        Diaarinumero: S 95/345
        Antopäivä: 15.11.1995
        Ratkaisunumero: 1774
        Esittelypäivä: --
        Asianumero: VaaHO:1995:12
        Pesänjakajan toimittamassa perinnönjaossa ei kukaan pesänosakas ollut esittänyt vaatimusta ennakkoperinnön ottamisesta huomioon lakiosia laskettaessa, vaikka ennakkoperintö oli ollut pesänosakkaiden tiedossa.

        Ennakkoperintöä koskeva vaatimus on yksilöllinen ja koituu vain sitä vaatineen jako-osakkaan hyväksi. Kun vaatimusta ennakkoperinnön ottamiseksi huomioon lakiosia laskettaessa ei ollut esitetty ennen jakopäätöksen antamista, perinnönjakoa ei voitu enää tällä perusteella moittia (kukaan osakkaista ei ollut vajaavaltainen).

        Aarnio, Kangas: Suomen jäämistöoikeus I, 1991, s. 392 ss.
        Saarenpää: Perintö ja jäämistö, 1994, s. 130 ss.
        Saarenpää: Tasajaon periaate, 1980, s. 381 ss."

        EI kukaan anna ennakkoperintöä vaan se on aina lahja,ennakkoperinnöksi se voi muuttua vasta kuoleman jälkeen.Johtopäätös on se että elävää ei voi periä ennakkoperinnön muodossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder in kysymykseesi vastannut,
        Samalla kysyn, että onko eduskunta antamut sinulle oikeudet muutella lakeja oman sanomasi mukaisiksi, vai oletko tosiaan niin idiootti, että luulet kenenkään tarkistavan kuinka se on, niin esitä nyt minulle näistä lainkohdista tuo sinun esittämäsi kohta joka on tässä: "Ennakkoperintö on perittävän eläessään perilliselle antama ---->lahjoitus tai lahjanluonteinen etuus<-----".

        Vähentäminen ei edellytä muiden vaatimuksia: "---->Vähentäminen edellyttää kanssaperillisten vaatimusta.<--------", MISTÄ IEKUNA suat näätä ommii höpsötyksiis??

        Finlex: perintökaari 6 luku
        Ennakkoperinnöstä
        1 §

        Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun. (esitä tästä se kohta jossa lukee lahja taikka lahjanluonteinen etuus?).

        Sitten se lahjaosuus: 4 §

        Sellaisen tavanomaisen lahjan johdosta, jonka arvo ei ole epäsuhteessa antajan oloihin, ei ole tehtävä vähennystä rintaperillisen perinnöstä.
        5 §

        Ennakkoperintöä vähennettäessä on omaisuudelle pantava se arvo, mikä sillä vastaanotettaessa oli, jollei asianhaaroista muuta johdu.
        6 §

        Jollei kaikkea sitä, minkä perillinen on ennakkona saanut, voida vähentää hänen perintöosastaan, ei hän ole velvollinen palauttamaan erotusta, ellei niin ole määrätty ennakkoa annettaessa.
        7 §

        Perintöosien suuruuden määräämistä varten on pesän säästöön ennen perinnönjakoa lisättävä ennakkoperinnön arvo tai, jollei sitä voida kokonaan vähentää saajan perintöosasta, niin suuri osa kuin siitä voidaan vähentää.
        8 §

        Jos perillinen (AJATELLA, perillinen on saanut ennakkoon perintöä, eli perinyt ennen kuin perinnönjättäjä edes onkaan kuollut, JÄNNÄ JUTTU), joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista.

        Ennakkoperintö on siis joko perinnönosa tai perilliselle kokonaisuudessaan annettu perintö, eli tästä voimme selkeästi päätellä, että periä voi elävänkin.

        Kummallista, että te saatte käännettyä asiat täysin nurinkurisiksi ihan vain muutamalla rivillä, eli tästäkin voimme päätellä, ettei ole pätevuä aasinajajia ollenkaan, on vain päteviä asioiden sekaajia jotka saavat selkeätkin asiat oleen sekaisin eli päätelmä on se, että mitä kauemmin he lutraa asioiden kimpussa, sitä enemmän perinnöt pienenee ja aaseilla tienestit isonee.

        "Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun. Jos ennakon saajana on muu perillinen, on vähentäminen tehtävä vain, jos omaisuutta annettaessa on niin määrätty tai olosuhteiden perusteella on katsottava niin tarkoitetun. (esitä tästä se kohta jossa lukee lahja taikka lahjanluonteinen etuus?)."

        Ei siinä tarvitse lukea että se on lahja tai lahjaluonteinen etuus,fakta on ja pysyy siitä huolimatta.
        Elävä ihminen EI koskaan anna ennakkoperintöä vaan se on AINA lahja tai lahjaluonteinen etuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos perillinen (AJATELLA, perillinen on saanut ennakkoon perintöä, eli perinyt ennen kuin perinnönjättäjä edes onkaan kuollut, JÄNNÄ JUTTU), joka on saanut ennakkoperintöä, on kuollut ennen perittävää, on ennakko vähennettävä hänen jälkeläistensä perintöosista.

        Ennakkoperintö on siis joko perinnönosa tai perilliselle kokonaisuudessaan annettu perintö, eli tästä voimme selkeästi päätellä, että periä voi elävänkin."

        Lawetorder on tapansa mukaan taas väärässä kuin käki...
        Edelleen elävä perittävä antaa lahjan(lahja ei ole ennakkoperintöä silloin kun lahjan antaja elää,ennakkoperinnöksi se voi muuttua vasta kun lahjan antaja on kuollut,näin ollen puhdas fakta edelleen on se että sä et peri mitään jos perittävä on elossa.

        Toinen seikka on se että ennakkoperintöä pitää perillisten vaatia otettavaksi huomioon,tämäkin on fakta vaikka laissa lukee että ennakkoperintö otetaan huomioon ilman että perilliset sitä vaativat,tätä voidaan verrata suoraan toiseen perintökaaren pykälään,siellä sanotaan että testamentti tulee antaa tiedoksi mutta kas kummaa,eipä tarvitse jos testamentinsaaja EI ota testamenttisaantoa vastaan.SÄ luet lakia liian kirjallisesti kun oikeuskäytäntö on eri niissä kahdessa asiassa.

        Itselläni oli juuri tälläinen perinnönjako,yksi oli saanut ennakkoperintöä hieman muutaman tuhat euroa,kukaan perillisistä ei vaatinut sitä otettavaksi huomioon,pesä oli pesänjakajan hallussa,ennakkoperintöä ei otettu huomioon.

        "Rintaperillisten saamat lahjat tai lahjan luonteiset luovutukset lisätään laskennallisesti jaettavana olevaan reaalijäämistön, jolloin saadaan laskennallinen jäämistö. Laskennallisen jäämistön perusteella lasketaan rintaperillisten arvomääräiset perintöosuus. Ennakon saajan laskennallisen jäämistön perintöosuudesta vähennetään hänen saamansa ennakkoperintö. Näin ennakkoperintöä saanut rintaperillinen saa lopullisessa jaossa vähemmän kuin muut rintaperilliset. ----->Vaikka perintökaaren järjestelmä perustuu rintaperillisten osalta ennakkoperintöolettamaan, ******niin vaatimus ennakkoperinnön huomioon ottamisesta******* tulee tehdä perinnönjaossa.<-------- ----->Ennakkoperintöä ei perinnönjaossa huomioida ns. viran puolesta. Mikäli lahjan saanut rintaperillinen katsoo, ettei hänen saamansa lahja tai lahjan luonteinen luovutus ole ennakkoperintöä hänen tulee esittää selvitys tästä.<----- Ennakkoperinnön saaja saa pitää sen mitä on saanut yli oman perintöosansa. Perintökaaren 6 luvun 6 §:n mukaan, jollei kaikkea sitä, minkä perillinen on ennakkona saanut, voida vähentää hänen perintöosastaan, ei hän ole velvollinen palauttamaan erotusta, ellei niin ole määrätty ennakkoa annettaessa. Mikäli ennakkoperintö loukkaa rintaperillisen oikeutta lakiosaa, niin sovellettavaksi tulevat perintökaaren lakiosaa koskevat 7 luvun säännökset."

        Markku Honka
        Asianajaja, Varatuomari

        Asianajotoimisto Jussi Laaka Oy

        "Aktiivisuus ennakkoperinnön vaatimisessa tärkeää
        Ennakkoperinnön huomioon ottaminen koituu vain vaatijaperillisen hyväksi.

        Oikeuskäytännössä ei perinnönjakopäätöstä jälkikäteen voitu moittia, kun ennakkoperintövaatimusta ei ollut esitetty ennen jakopäätöksen antamista (kun kukaan osakkaista ei ollut vajaavaltainen) (Vaasan HO 1995:12).

        Täten rintaperillisen vitkastellessa ennakkoperintövaatimuksen esittämisessä, voi menettää oikeutensa vedota ennakkoperintöön. Ennakkoperintöä pitää vaatia huomioonotettavaksi viimeistään perinnönjaossa."

        Topi Heinänen
        varatuomari

        Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy

        "Vaasan HO 15.11.1995 1774
        Perintö - Perinnönjako - Ennakkoperintö - Lakiosa
        Vaasan HO
        Diaarinumero: S 95/345
        Antopäivä: 15.11.1995
        Ratkaisunumero: 1774
        Esittelypäivä: --
        Asianumero: VaaHO:1995:12
        Pesänjakajan toimittamassa perinnönjaossa ei kukaan pesänosakas ollut esittänyt vaatimusta ennakkoperinnön ottamisesta huomioon lakiosia laskettaessa, vaikka ennakkoperintö oli ollut pesänosakkaiden tiedossa.

        Ennakkoperintöä koskeva vaatimus on yksilöllinen ja koituu vain sitä vaatineen jako-osakkaan hyväksi. Kun vaatimusta ennakkoperinnön ottamiseksi huomioon lakiosia laskettaessa ei ollut esitetty ennen jakopäätöksen antamista, perinnönjakoa ei voitu enää tällä perusteella moittia (kukaan osakkaista ei ollut vajaavaltainen).

        Aarnio, Kangas: Suomen jäämistöoikeus I, 1991, s. 392 ss.
        Saarenpää: Perintö ja jäämistö, 1994, s. 130 ss.
        Saarenpää: Tasajaon periaate, 1980, s. 381 ss."

        EI kukaan anna ennakkoperintöä vaan se on aina lahja,ennakkoperinnöksi se voi muuttua vasta kuoleman jälkeen.Johtopäätös on se että elävää ei voi periä ennakkoperinnön muodossa.

        Lawetorder ei ehdi kuin laulaa oopperaa caruso ja kohta "aaah ma naauraan, aaaah ma niin nauran:

        Olisit idiotismin kukkanen jättäny pois edes sen mikä koko asiassa oli kyseessä, eli oli KYSE AINOASTAAN LAKIOSUUKSIEN laskentatavasta, eli vaatiiko MUUT PERILLISET huomioitavaksi annettua ennakkoperintöä lakiosuuslaskelmaan mukaan ja joka taas olisi KASVATTANUT muiden lakiosuuksien määrää (tällainen seikka vain jäi 'pätevällä' aasinajajalla kertomatta).

        Mikä ihmeen fakta?

        Fakta on ainoastaan se, että rintaperillisen kohdalla annettu omaisuus, MUU KUIN TAVANOMAINEN lahja on (HUOOOOM. laissa selkeästi) ON aina otettava huomioon ennakkona (MISTÄ ENNAKKONA, kysyis nyt jotkut teitäkin idiootimmat, en usko niitä vaan löytyvän, no perinnöstä tietysti, onhan koko litania perintökaaren luvussa 6 ja joka käsittelee ENNAKKOPERINTÖÄ), JOLLEI MUUTA OLE määrätty.

        Sitten JOS sanan jälkeen tulee muu perillinen ja asia on toisin päin, ettei ole huomiotava ENNAKKOPERINTÖNÄ jollei muuta ole määrätty.

        Heikonkin lukutaidon omaavan on helppo käsittää tuollainen selkeä kirjoitus, JOSSA LISÄKSI SANAT "on ennakkona huomioitava, jne."

        Mitä käytännössä tarkoittaa, se tarkoittaa sitä, että jos ja kun pesään otetaan tuomioistuimen kautta ihan määrätty pesänselvittäjä, eli hän toimii tavallaan virkavastuulla, niin hänen pitää, siis jos ammattinsa edes vähänkään taitaa, on otettava ilman erillisiä vaatimuksia tai muitakaan kummallisuuksia ottaa huomioon rintaperillisen saama ennakkoPERINTÖ AINA HUOMIOON, niin lakiosuuksia laskiessaan kuin myös pesän jakamisen yhteydessä, eikä että noinkin selkeää laki ja laissa olevaa määräystä (HUOOOM, MÄÄRÄYSTÄ) ratkomaan edes missään tuomioistuimessa.

        Nuo kirjaset ovat ainoastaa heikkoja mielipiteitä, ei mitään faktaa ja jos siltä pohjalta joku taitamaton "gynekologi" eli valetuomari tekee päätöksen joka ei huomioi lakia yhtään, tekee silloin virkavirheen: "perustuslaki 2 §
        Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate: Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia". Tarkoittaisiko tuo ihan tuomioistuimiakin?

        Sitten toiselle anonyymille taikka molemmille, OLEN IHAN varma, että olette täydellisiä aasinajajia, lakimiehiksi teistä ei olisi.

        Faktaa on, ennakkoperintö on aina ennakoperintö jollei toisin ole määrätty.

        Syntymäpäivälahja taas ei ole ja kun huomioidaan antajan olosuhteet LAHJAN arvoon.

        Olette te oikein kunnon idiootteja kun muka esitätte joitain kirjasia tai arvontaistuimen hurunahkapäätöksiä ja joka käsittelee ihan eri asiaa (TODELLA NAURETTAVAA jopa suoli24 palstoilla) ja väitätte kirkkain silmin lakitekstiä vastaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ei ehdi kuin laulaa oopperaa caruso ja kohta "aaah ma naauraan, aaaah ma niin nauran:

        Olisit idiotismin kukkanen jättäny pois edes sen mikä koko asiassa oli kyseessä, eli oli KYSE AINOASTAAN LAKIOSUUKSIEN laskentatavasta, eli vaatiiko MUUT PERILLISET huomioitavaksi annettua ennakkoperintöä lakiosuuslaskelmaan mukaan ja joka taas olisi KASVATTANUT muiden lakiosuuksien määrää (tällainen seikka vain jäi 'pätevällä' aasinajajalla kertomatta).

        Mikä ihmeen fakta?

        Fakta on ainoastaan se, että rintaperillisen kohdalla annettu omaisuus, MUU KUIN TAVANOMAINEN lahja on (HUOOOOM. laissa selkeästi) ON aina otettava huomioon ennakkona (MISTÄ ENNAKKONA, kysyis nyt jotkut teitäkin idiootimmat, en usko niitä vaan löytyvän, no perinnöstä tietysti, onhan koko litania perintökaaren luvussa 6 ja joka käsittelee ENNAKKOPERINTÖÄ), JOLLEI MUUTA OLE määrätty.

        Sitten JOS sanan jälkeen tulee muu perillinen ja asia on toisin päin, ettei ole huomiotava ENNAKKOPERINTÖNÄ jollei muuta ole määrätty.

        Heikonkin lukutaidon omaavan on helppo käsittää tuollainen selkeä kirjoitus, JOSSA LISÄKSI SANAT "on ennakkona huomioitava, jne."

        Mitä käytännössä tarkoittaa, se tarkoittaa sitä, että jos ja kun pesään otetaan tuomioistuimen kautta ihan määrätty pesänselvittäjä, eli hän toimii tavallaan virkavastuulla, niin hänen pitää, siis jos ammattinsa edes vähänkään taitaa, on otettava ilman erillisiä vaatimuksia tai muitakaan kummallisuuksia ottaa huomioon rintaperillisen saama ennakkoPERINTÖ AINA HUOMIOON, niin lakiosuuksia laskiessaan kuin myös pesän jakamisen yhteydessä, eikä että noinkin selkeää laki ja laissa olevaa määräystä (HUOOOM, MÄÄRÄYSTÄ) ratkomaan edes missään tuomioistuimessa.

        Nuo kirjaset ovat ainoastaa heikkoja mielipiteitä, ei mitään faktaa ja jos siltä pohjalta joku taitamaton "gynekologi" eli valetuomari tekee päätöksen joka ei huomioi lakia yhtään, tekee silloin virkavirheen: "perustuslaki 2 §
        Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate: Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia". Tarkoittaisiko tuo ihan tuomioistuimiakin?

        Sitten toiselle anonyymille taikka molemmille, OLEN IHAN varma, että olette täydellisiä aasinajajia, lakimiehiksi teistä ei olisi.

        Faktaa on, ennakkoperintö on aina ennakoperintö jollei toisin ole määrätty.

        Syntymäpäivälahja taas ei ole ja kun huomioidaan antajan olosuhteet LAHJAN arvoon.

        Olette te oikein kunnon idiootteja kun muka esitätte joitain kirjasia tai arvontaistuimen hurunahkapäätöksiä ja joka käsittelee ihan eri asiaa (TODELLA NAURETTAVAA jopa suoli24 palstoilla) ja väitätte kirkkain silmin lakitekstiä vastaan

        EIkö se lawetti nyt usko kun kerta hovioikeus on päätöksen perusteluissa sanonut että ennakkoperintöä pitää vaatia otettavaksi huomioon?

        Tämä ei suinkaan ole ainut päätös,asiasta kyllä löytyy myös korkeimman oikeuden päätös jossa todetaan että ennakkoperintöä pitää vaatia otettavaksi huomioon.

        Se on aivan yhdentekevää että mitä laissa sanotaan jos oikeuskäytäntö on se mitä on,ymmärrätkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ei ehdi kuin laulaa oopperaa caruso ja kohta "aaah ma naauraan, aaaah ma niin nauran:

        Olisit idiotismin kukkanen jättäny pois edes sen mikä koko asiassa oli kyseessä, eli oli KYSE AINOASTAAN LAKIOSUUKSIEN laskentatavasta, eli vaatiiko MUUT PERILLISET huomioitavaksi annettua ennakkoperintöä lakiosuuslaskelmaan mukaan ja joka taas olisi KASVATTANUT muiden lakiosuuksien määrää (tällainen seikka vain jäi 'pätevällä' aasinajajalla kertomatta).

        Mikä ihmeen fakta?

        Fakta on ainoastaan se, että rintaperillisen kohdalla annettu omaisuus, MUU KUIN TAVANOMAINEN lahja on (HUOOOOM. laissa selkeästi) ON aina otettava huomioon ennakkona (MISTÄ ENNAKKONA, kysyis nyt jotkut teitäkin idiootimmat, en usko niitä vaan löytyvän, no perinnöstä tietysti, onhan koko litania perintökaaren luvussa 6 ja joka käsittelee ENNAKKOPERINTÖÄ), JOLLEI MUUTA OLE määrätty.

        Sitten JOS sanan jälkeen tulee muu perillinen ja asia on toisin päin, ettei ole huomiotava ENNAKKOPERINTÖNÄ jollei muuta ole määrätty.

        Heikonkin lukutaidon omaavan on helppo käsittää tuollainen selkeä kirjoitus, JOSSA LISÄKSI SANAT "on ennakkona huomioitava, jne."

        Mitä käytännössä tarkoittaa, se tarkoittaa sitä, että jos ja kun pesään otetaan tuomioistuimen kautta ihan määrätty pesänselvittäjä, eli hän toimii tavallaan virkavastuulla, niin hänen pitää, siis jos ammattinsa edes vähänkään taitaa, on otettava ilman erillisiä vaatimuksia tai muitakaan kummallisuuksia ottaa huomioon rintaperillisen saama ennakkoPERINTÖ AINA HUOMIOON, niin lakiosuuksia laskiessaan kuin myös pesän jakamisen yhteydessä, eikä että noinkin selkeää laki ja laissa olevaa määräystä (HUOOOM, MÄÄRÄYSTÄ) ratkomaan edes missään tuomioistuimessa.

        Nuo kirjaset ovat ainoastaa heikkoja mielipiteitä, ei mitään faktaa ja jos siltä pohjalta joku taitamaton "gynekologi" eli valetuomari tekee päätöksen joka ei huomioi lakia yhtään, tekee silloin virkavirheen: "perustuslaki 2 §
        Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate: Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia". Tarkoittaisiko tuo ihan tuomioistuimiakin?

        Sitten toiselle anonyymille taikka molemmille, OLEN IHAN varma, että olette täydellisiä aasinajajia, lakimiehiksi teistä ei olisi.

        Faktaa on, ennakkoperintö on aina ennakoperintö jollei toisin ole määrätty.

        Syntymäpäivälahja taas ei ole ja kun huomioidaan antajan olosuhteet LAHJAN arvoon.

        Olette te oikein kunnon idiootteja kun muka esitätte joitain kirjasia tai arvontaistuimen hurunahkapäätöksiä ja joka käsittelee ihan eri asiaa (TODELLA NAURETTAVAA jopa suoli24 palstoilla) ja väitätte kirkkain silmin lakitekstiä vastaan

        "Faktaa on, ennakkoperintö on aina ennakoperintö jollei toisin ole määrätty."

        Tämä on nimenomaan Lowe..............faktaa. Oikea fakta löytyy laista:

        "Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty =>tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun<=." (PK 6:1.1)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ei ehdi kuin laulaa oopperaa caruso ja kohta "aaah ma naauraan, aaaah ma niin nauran:

        Olisit idiotismin kukkanen jättäny pois edes sen mikä koko asiassa oli kyseessä, eli oli KYSE AINOASTAAN LAKIOSUUKSIEN laskentatavasta, eli vaatiiko MUUT PERILLISET huomioitavaksi annettua ennakkoperintöä lakiosuuslaskelmaan mukaan ja joka taas olisi KASVATTANUT muiden lakiosuuksien määrää (tällainen seikka vain jäi 'pätevällä' aasinajajalla kertomatta).

        Mikä ihmeen fakta?

        Fakta on ainoastaan se, että rintaperillisen kohdalla annettu omaisuus, MUU KUIN TAVANOMAINEN lahja on (HUOOOOM. laissa selkeästi) ON aina otettava huomioon ennakkona (MISTÄ ENNAKKONA, kysyis nyt jotkut teitäkin idiootimmat, en usko niitä vaan löytyvän, no perinnöstä tietysti, onhan koko litania perintökaaren luvussa 6 ja joka käsittelee ENNAKKOPERINTÖÄ), JOLLEI MUUTA OLE määrätty.

        Sitten JOS sanan jälkeen tulee muu perillinen ja asia on toisin päin, ettei ole huomiotava ENNAKKOPERINTÖNÄ jollei muuta ole määrätty.

        Heikonkin lukutaidon omaavan on helppo käsittää tuollainen selkeä kirjoitus, JOSSA LISÄKSI SANAT "on ennakkona huomioitava, jne."

        Mitä käytännössä tarkoittaa, se tarkoittaa sitä, että jos ja kun pesään otetaan tuomioistuimen kautta ihan määrätty pesänselvittäjä, eli hän toimii tavallaan virkavastuulla, niin hänen pitää, siis jos ammattinsa edes vähänkään taitaa, on otettava ilman erillisiä vaatimuksia tai muitakaan kummallisuuksia ottaa huomioon rintaperillisen saama ennakkoPERINTÖ AINA HUOMIOON, niin lakiosuuksia laskiessaan kuin myös pesän jakamisen yhteydessä, eikä että noinkin selkeää laki ja laissa olevaa määräystä (HUOOOM, MÄÄRÄYSTÄ) ratkomaan edes missään tuomioistuimessa.

        Nuo kirjaset ovat ainoastaa heikkoja mielipiteitä, ei mitään faktaa ja jos siltä pohjalta joku taitamaton "gynekologi" eli valetuomari tekee päätöksen joka ei huomioi lakia yhtään, tekee silloin virkavirheen: "perustuslaki 2 §
        Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate: Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia". Tarkoittaisiko tuo ihan tuomioistuimiakin?

        Sitten toiselle anonyymille taikka molemmille, OLEN IHAN varma, että olette täydellisiä aasinajajia, lakimiehiksi teistä ei olisi.

        Faktaa on, ennakkoperintö on aina ennakoperintö jollei toisin ole määrätty.

        Syntymäpäivälahja taas ei ole ja kun huomioidaan antajan olosuhteet LAHJAN arvoon.

        Olette te oikein kunnon idiootteja kun muka esitätte joitain kirjasia tai arvontaistuimen hurunahkapäätöksiä ja joka käsittelee ihan eri asiaa (TODELLA NAURETTAVAA jopa suoli24 palstoilla) ja väitätte kirkkain silmin lakitekstiä vastaan

        Ennakkoperinnön huomioon ottamista koskeva vaatimus on jokaisen perillisen yksilöllinen oikeus. Jokainen perillinen voi itsenäisesti ratkaista, vaatiiko hän annetun ennakkoperinnön huomioon ottamista omaa perintöosaansa laskettaessa.

        Asianajotoimisto Markku Raimi

        Lawetorder on sinänsä ihmeellinen jätkä kun ei usko lakimiesten ja tuomioistuimen sanomisiin.

        "Yksi lapsista on saanut noin 20 vuotta sitten huomattavan rahalahjan, joka oli tarkoitettu hänen ennakkoperinnökseen.

        Hyvitetäänkö rahalahja aikanaan perinnönjaossa muille sisaruksille? Muutetaanko se vastaamaan rahan nykyarvoa?

        Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

        Ennakkoperintönä saatu rahalahja lisätään viimeistään sisarten jaossa --->tekemästä vaatimuksesta<----- jaettavan jäämistön arvoon. Ennakkoperinnön saaja saa ennakkoperinnön määrän verran vähemmän perintöä. "

        "Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia". Tarkoittaisiko tuo ihan tuomioistuimiakin?"

        Mulla on sulle taikasana,nimittäin lain soveltaminen.

        Faktahan kuitenkin on se että jos pesän osakkaat päättävät että ennakkoperintöä ei oteta yhden perillisen osalta huomioon niin silloin sitä ei oteta huomioon.Jokaisella pesän osakkaalla on itsenäinen oikeus päättää että otetaanko ennakkoperintö huomioon.

        "Mitä käytännössä tarkoittaa, se tarkoittaa sitä, että jos ja kun pesään otetaan tuomioistuimen kautta ihan määrätty pesänselvittäjä, eli hän toimii tavallaan virkavastuulla, niin hänen pitää, siis jos ammattinsa edes vähänkään taitaa, on otettava ilman erillisiä vaatimuksia tai muitakaan kummallisuuksia ottaa huomioon rintaperillisen saama ennakkoPERINTÖ AINA HUOMIOON, niin lakiosuuksia laskiessaan kuin myös pesän jakamisen yhteydessä, eikä että noinkin selkeää laki ja laissa olevaa määräystä (HUOOOM, MÄÄRÄYSTÄ) ratkomaan edes missään tuomioistuimessa."


        Sun ongelmas on se että sä et ymmärrä lakia,lakia voidaan soveltaa ja oikeuskäytäntö on sellainen että se soveltaa lakia,kun perilliset voivat jakaa perinnön miten haluavat,mukaanlukien testamentin vastaisesti niin tokihan perillisillä on oikeus päättää että otetaanko ennakkoperintö huomioon vai ei.Pesänjakajalla EI ole valtuuksia itsenäisesti ottaa huomioon ennakkoperintöä vaan se oikeus on vain ja ainoastaan perillisillä.Jos perilliset päättävät että eipä oteta huomioon niin sitten pesänjakajan kädet ovat sidotut.

        Sä luet liian kirjallisesti lakia,se ei ole absoluuttinen totuus jos näin toimit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ei ehdi kuin laulaa oopperaa caruso ja kohta "aaah ma naauraan, aaaah ma niin nauran:

        Olisit idiotismin kukkanen jättäny pois edes sen mikä koko asiassa oli kyseessä, eli oli KYSE AINOASTAAN LAKIOSUUKSIEN laskentatavasta, eli vaatiiko MUUT PERILLISET huomioitavaksi annettua ennakkoperintöä lakiosuuslaskelmaan mukaan ja joka taas olisi KASVATTANUT muiden lakiosuuksien määrää (tällainen seikka vain jäi 'pätevällä' aasinajajalla kertomatta).

        Mikä ihmeen fakta?

        Fakta on ainoastaan se, että rintaperillisen kohdalla annettu omaisuus, MUU KUIN TAVANOMAINEN lahja on (HUOOOOM. laissa selkeästi) ON aina otettava huomioon ennakkona (MISTÄ ENNAKKONA, kysyis nyt jotkut teitäkin idiootimmat, en usko niitä vaan löytyvän, no perinnöstä tietysti, onhan koko litania perintökaaren luvussa 6 ja joka käsittelee ENNAKKOPERINTÖÄ), JOLLEI MUUTA OLE määrätty.

        Sitten JOS sanan jälkeen tulee muu perillinen ja asia on toisin päin, ettei ole huomiotava ENNAKKOPERINTÖNÄ jollei muuta ole määrätty.

        Heikonkin lukutaidon omaavan on helppo käsittää tuollainen selkeä kirjoitus, JOSSA LISÄKSI SANAT "on ennakkona huomioitava, jne."

        Mitä käytännössä tarkoittaa, se tarkoittaa sitä, että jos ja kun pesään otetaan tuomioistuimen kautta ihan määrätty pesänselvittäjä, eli hän toimii tavallaan virkavastuulla, niin hänen pitää, siis jos ammattinsa edes vähänkään taitaa, on otettava ilman erillisiä vaatimuksia tai muitakaan kummallisuuksia ottaa huomioon rintaperillisen saama ennakkoPERINTÖ AINA HUOMIOON, niin lakiosuuksia laskiessaan kuin myös pesän jakamisen yhteydessä, eikä että noinkin selkeää laki ja laissa olevaa määräystä (HUOOOM, MÄÄRÄYSTÄ) ratkomaan edes missään tuomioistuimessa.

        Nuo kirjaset ovat ainoastaa heikkoja mielipiteitä, ei mitään faktaa ja jos siltä pohjalta joku taitamaton "gynekologi" eli valetuomari tekee päätöksen joka ei huomioi lakia yhtään, tekee silloin virkavirheen: "perustuslaki 2 §
        Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate: Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia". Tarkoittaisiko tuo ihan tuomioistuimiakin?

        Sitten toiselle anonyymille taikka molemmille, OLEN IHAN varma, että olette täydellisiä aasinajajia, lakimiehiksi teistä ei olisi.

        Faktaa on, ennakkoperintö on aina ennakoperintö jollei toisin ole määrätty.

        Syntymäpäivälahja taas ei ole ja kun huomioidaan antajan olosuhteet LAHJAN arvoon.

        Olette te oikein kunnon idiootteja kun muka esitätte joitain kirjasia tai arvontaistuimen hurunahkapäätöksiä ja joka käsittelee ihan eri asiaa (TODELLA NAURETTAVAA jopa suoli24 palstoilla) ja väitätte kirkkain silmin lakitekstiä vastaan

        "Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ellei muuta ole määrätty =>tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun<=." (PK 6:1.1)

        Tarkoittaa sitä että tuo lakipykälä antaa perilliselle itsenäisen oikeuden päättää että otetaanko ennakkoperintö huomioon vai ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ei ehdi kuin laulaa oopperaa caruso ja kohta "aaah ma naauraan, aaaah ma niin nauran:

        Olisit idiotismin kukkanen jättäny pois edes sen mikä koko asiassa oli kyseessä, eli oli KYSE AINOASTAAN LAKIOSUUKSIEN laskentatavasta, eli vaatiiko MUUT PERILLISET huomioitavaksi annettua ennakkoperintöä lakiosuuslaskelmaan mukaan ja joka taas olisi KASVATTANUT muiden lakiosuuksien määrää (tällainen seikka vain jäi 'pätevällä' aasinajajalla kertomatta).

        Mikä ihmeen fakta?

        Fakta on ainoastaan se, että rintaperillisen kohdalla annettu omaisuus, MUU KUIN TAVANOMAINEN lahja on (HUOOOOM. laissa selkeästi) ON aina otettava huomioon ennakkona (MISTÄ ENNAKKONA, kysyis nyt jotkut teitäkin idiootimmat, en usko niitä vaan löytyvän, no perinnöstä tietysti, onhan koko litania perintökaaren luvussa 6 ja joka käsittelee ENNAKKOPERINTÖÄ), JOLLEI MUUTA OLE määrätty.

        Sitten JOS sanan jälkeen tulee muu perillinen ja asia on toisin päin, ettei ole huomiotava ENNAKKOPERINTÖNÄ jollei muuta ole määrätty.

        Heikonkin lukutaidon omaavan on helppo käsittää tuollainen selkeä kirjoitus, JOSSA LISÄKSI SANAT "on ennakkona huomioitava, jne."

        Mitä käytännössä tarkoittaa, se tarkoittaa sitä, että jos ja kun pesään otetaan tuomioistuimen kautta ihan määrätty pesänselvittäjä, eli hän toimii tavallaan virkavastuulla, niin hänen pitää, siis jos ammattinsa edes vähänkään taitaa, on otettava ilman erillisiä vaatimuksia tai muitakaan kummallisuuksia ottaa huomioon rintaperillisen saama ennakkoPERINTÖ AINA HUOMIOON, niin lakiosuuksia laskiessaan kuin myös pesän jakamisen yhteydessä, eikä että noinkin selkeää laki ja laissa olevaa määräystä (HUOOOM, MÄÄRÄYSTÄ) ratkomaan edes missään tuomioistuimessa.

        Nuo kirjaset ovat ainoastaa heikkoja mielipiteitä, ei mitään faktaa ja jos siltä pohjalta joku taitamaton "gynekologi" eli valetuomari tekee päätöksen joka ei huomioi lakia yhtään, tekee silloin virkavirheen: "perustuslaki 2 §
        Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate: Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia". Tarkoittaisiko tuo ihan tuomioistuimiakin?

        Sitten toiselle anonyymille taikka molemmille, OLEN IHAN varma, että olette täydellisiä aasinajajia, lakimiehiksi teistä ei olisi.

        Faktaa on, ennakkoperintö on aina ennakoperintö jollei toisin ole määrätty.

        Syntymäpäivälahja taas ei ole ja kun huomioidaan antajan olosuhteet LAHJAN arvoon.

        Olette te oikein kunnon idiootteja kun muka esitätte joitain kirjasia tai arvontaistuimen hurunahkapäätöksiä ja joka käsittelee ihan eri asiaa (TODELLA NAURETTAVAA jopa suoli24 palstoilla) ja väitätte kirkkain silmin lakitekstiä vastaan

        "Fakta on ainoastaan se, että rintaperillisen kohdalla annettu omaisuus, MUU KUIN TAVANOMAINEN lahja on (HUOOOOM. laissa selkeästi) ON aina otettava huomioon ennakkona (MISTÄ ENNAKKONA, kysyis nyt jotkut teitäkin idiootimmat, en usko niitä vaan löytyvän, no perinnöstä tietysti, onhan koko litania perintökaaren luvussa 6 ja joka käsittelee ENNAKKOPERINTÖÄ), JOLLEI MUUTA OLE määrätty."

        Lawetorder ei sitten osaa lukea,laissa sanotaan näin

        6 luku
        Ennakkoperinnöstä
        1 §
        Mitä perittävä eläessään on antanut rintaperilliselle, on ennakkona vähennettävä tämän perinnöstä, ---->ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun.<----

        Laissa ei sanota että ennakkoperintö tulee automaattisesti aina ottaa huomioon.

        "ellei muuta ole määrätty tai olosuhteisiin katsoen otaksuttava tarkoitetun."

        Antaa osakkaalle oikeuden päättää että otetaanko ennakkoperintö huomioon vai ei.Samainen lauseke velvoittaa sen että se perillinen joka tahtoo että ennakkoperintö otetaan huomioon niin hänen tulee sitä vaatia,tämä sen takia kun kyseinen lakipykälä EI velvoita AINA ottamaan sitä huomioon.

        Ymmärtääkö lawetorder tämän asian?


    • Anonyymi

      "laissahan tuo selkeästi sanotaan kuka voi periä eli laissa myös annetaan perimisoikeus, ei sinun tulkintasi mukaan vasta sitten kun on kuolinpesänosakas."

      Joo niin sanotaan mutta laissa ei sanota milloinka perintöoikeus aktualisoituu.

      • Anonyymi

        PK 1:1
        Periä voi vain se, joka elää perittävän kuolinhetkellä; kuitenkin periköön sitä ennen siitetty lapsi, jos tämä sittemmin syntyy elävänä.


    • Anonyymi

      LAwetorderille tiedoksi.

      Perintöoikeus ei tule automaattisesti vaan se vaatii perilliseltä toimenpiteitä,näin ollen olet väärässä sen suhteen että perintöoikeus olisi voimassa kun perittävä elää.

      perintökaari 16 luku 2§

      Perillinen, joka tahtoo saattaa perintöoikeutensa voimaan, ottakoon perinnön vastaan tai ilmoittakoon vaatimuksensa sille tahi niille, jotka ovat ottaneet perinnön vastaan, taikka, jollei perintöä ole jaettu, sille, joka hoitaa pesää. Tällainen vaatimus voidaan esittää myös oikeudelle tai kihlakunnanoikeuden tuomiopiirissä tuomarille. Milloin perilliselle on määrätty uskottu mies valvomaan hänen oikeuttaan perintöön, on perillisellä lupa tehdä ilmoitus myös uskotulle miehelle, jonka tulee viivytyksettä antaa siitä tieto oikeudelle tai tuomarille.

      Perillisen on katsottava vastaanottaneen perinnön, jos hän on yksin tai muiden kanssa ottanut pesän hoitoonsa, osallistunut perunkirjoitukseen tai perinnönjakoon taikka perillisenä muutoin ryhtynyt jäämistöä koskeviin toimiin.

      Perintöoikeus ei ole lain mukaan voimassa ennenkuin perillinen aktiivisesti haluaa perinnön itselleen ja tekee oikeustoimia saadakseen perinnön itselleen.
      Jotta perillinen voisi tehdä tälläisiä oikeustoimia tulee perittävän olla kuollut,perillinen ei voi tehdä sellaisia oikeustoimia perittävän eläessä.

      • Anonyymi

        Lawetorder ei voi enään kuin huokaista jonkun todelliselle idiotismille ja joka sen edes tuo esille julkisesti: " Anonyymi

        20.5.2019 23:30
        Uusi
        LAwetorderille tiedoksi.

        Perintöoikeus ei tule automaattisesti vaan se vaatii perilliseltä toimenpiteitä,näin ollen olet väärässä sen suhteen että perintöoikeus olisi voimassa kun perittävä elää.

        perintökaari 16 luku 2§

        Perillinen, joka tahtoo saattaa perintöoikeutensa voimaan, ottakoon perinnön vastaan tai ilmoittakoon vaatimuksensa sille tahi niille, jotka ovat ottaneet perinnön vastaan, taikka, jollei perintöä ole jaettu, sille, joka hoitaa pesää."

        Perillinen voi joko vaatia lakiosaansa taikka kuolinpesän JAKAMISTA taikka testamenttioikeutensa toteuttamista muita pesänosakkaita kohtaan eli saattaa oikeutensa omistaa ja jos osakkaat tästä kieltäytyy, voi perillinen hakea oikeusistuimelta määräystä pesänselvittämiseksi ja jakoon asettamista .

        eli se ei todellakaan tarkoita PERIMISOIKEUTENSA VOIMAAN SAATTAMISTA, vaan sitä, että kykenee hallitsemaan omaisuuserää joka on tuleva hänen osalleen.

        Vain täydellisen idiotismin omaavat eivät tällaista yksinkertaista asiaa osaa lukea ja tämän kommentin kirjoittaja ei lukeudu lainatun idiotismin esittäviin.

        Turhaan odotan vastausta erittäin onnistuneilta idiotismeilta kysymykseeni, että mikä on ennakkoperintö, onko se A) perintö vaiko ei? B) onko se perinnöstä osa taikka koko perintöosuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ei voi enään kuin huokaista jonkun todelliselle idiotismille ja joka sen edes tuo esille julkisesti: " Anonyymi

        20.5.2019 23:30
        Uusi
        LAwetorderille tiedoksi.

        Perintöoikeus ei tule automaattisesti vaan se vaatii perilliseltä toimenpiteitä,näin ollen olet väärässä sen suhteen että perintöoikeus olisi voimassa kun perittävä elää.

        perintökaari 16 luku 2§

        Perillinen, joka tahtoo saattaa perintöoikeutensa voimaan, ottakoon perinnön vastaan tai ilmoittakoon vaatimuksensa sille tahi niille, jotka ovat ottaneet perinnön vastaan, taikka, jollei perintöä ole jaettu, sille, joka hoitaa pesää."

        Perillinen voi joko vaatia lakiosaansa taikka kuolinpesän JAKAMISTA taikka testamenttioikeutensa toteuttamista muita pesänosakkaita kohtaan eli saattaa oikeutensa omistaa ja jos osakkaat tästä kieltäytyy, voi perillinen hakea oikeusistuimelta määräystä pesänselvittämiseksi ja jakoon asettamista .

        eli se ei todellakaan tarkoita PERIMISOIKEUTENSA VOIMAAN SAATTAMISTA, vaan sitä, että kykenee hallitsemaan omaisuuserää joka on tuleva hänen osalleen.

        Vain täydellisen idiotismin omaavat eivät tällaista yksinkertaista asiaa osaa lukea ja tämän kommentin kirjoittaja ei lukeudu lainatun idiotismin esittäviin.

        Turhaan odotan vastausta erittäin onnistuneilta idiotismeilta kysymykseeni, että mikä on ennakkoperintö, onko se A) perintö vaiko ei? B) onko se perinnöstä osa taikka koko perintöosuus?

        Ei ole ennakkoperintö perintöä. Ennakkoperintö on katsos ennakkoperintöä. Niin kuin eukko ei ole ukko, vaan eukko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ei voi enään kuin huokaista jonkun todelliselle idiotismille ja joka sen edes tuo esille julkisesti: " Anonyymi

        20.5.2019 23:30
        Uusi
        LAwetorderille tiedoksi.

        Perintöoikeus ei tule automaattisesti vaan se vaatii perilliseltä toimenpiteitä,näin ollen olet väärässä sen suhteen että perintöoikeus olisi voimassa kun perittävä elää.

        perintökaari 16 luku 2§

        Perillinen, joka tahtoo saattaa perintöoikeutensa voimaan, ottakoon perinnön vastaan tai ilmoittakoon vaatimuksensa sille tahi niille, jotka ovat ottaneet perinnön vastaan, taikka, jollei perintöä ole jaettu, sille, joka hoitaa pesää."

        Perillinen voi joko vaatia lakiosaansa taikka kuolinpesän JAKAMISTA taikka testamenttioikeutensa toteuttamista muita pesänosakkaita kohtaan eli saattaa oikeutensa omistaa ja jos osakkaat tästä kieltäytyy, voi perillinen hakea oikeusistuimelta määräystä pesänselvittämiseksi ja jakoon asettamista .

        eli se ei todellakaan tarkoita PERIMISOIKEUTENSA VOIMAAN SAATTAMISTA, vaan sitä, että kykenee hallitsemaan omaisuuserää joka on tuleva hänen osalleen.

        Vain täydellisen idiotismin omaavat eivät tällaista yksinkertaista asiaa osaa lukea ja tämän kommentin kirjoittaja ei lukeudu lainatun idiotismin esittäviin.

        Turhaan odotan vastausta erittäin onnistuneilta idiotismeilta kysymykseeni, että mikä on ennakkoperintö, onko se A) perintö vaiko ei? B) onko se perinnöstä osa taikka koko perintöosuus?

        Turhaan odotan vastausta erittäin onnistuneilta idiotismeilta kysymykseeni, että mikä on ennakkoperintö, onko se A) perintö vaiko ei? B) onko se perinnöstä osa taikka koko perintöosuus?

        A. perittävän eläessä ei ole perintöä vaan lahja,perittävän kuollessa se voi muuttua ennakkoperinnöksi jos muut osakkaat vaativat sitä.
        B.Perittävän eläessä ei ole osa perintöä tai kokonaan perintöä vaan se on lahja,lahja EI ole perintöä missään muodossa,perittävän kuollessa se voi olla ennakkoperintöä osa tai kokonaan,mikäli muut osakkaat vaativat sitä otettavan huomioon.

        "eli se ei todellakaan tarkoita PERIMISOIKEUTENSA VOIMAAN SAATTAMISTA, vaan sitä, että kykenee hallitsemaan omaisuuserää joka on tuleva hänen osalleen."

        Tarkoittaapas,harmi että et ymmärrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole ennakkoperintö perintöä. Ennakkoperintö on katsos ennakkoperintöä. Niin kuin eukko ei ole ukko, vaan eukko.

        Ahaaa, eli kun pakolainen raiskaa jonkun, niin se ei olekkaan raiskaus, vaan hänet on houkuteltu ja lakia soveltaen häntä ei saa missään nimessä asettaa syytteeseen, koska lakiahan pitää soveltaa.

        Näinkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaaa, eli kun pakolainen raiskaa jonkun, niin se ei olekkaan raiskaus, vaan hänet on houkuteltu ja lakia soveltaen häntä ei saa missään nimessä asettaa syytteeseen, koska lakiahan pitää soveltaa.

        Näinkö?

        No mitäs luulet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mitäs luulet?

        Tein kysymyksen näin pakolaisaikana ja sivusta seuranneena kiivasta väittelyä.

        Voisitko ystävällisesti vastata, jos tietämystä asiasta, kiitos.

        Näin kantasuomalaisena kiinnostaisi tietää onko se samoin käsitettävä asia myös koskien kantasuomalaista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tein kysymyksen näin pakolaisaikana ja sivusta seuranneena kiivasta väittelyä.

        Voisitko ystävällisesti vastata, jos tietämystä asiasta, kiitos.

        Näin kantasuomalaisena kiinnostaisi tietää onko se samoin käsitettävä asia myös koskien kantasuomalaista?

        Kysyppäs lawetorderilta,häneltä saat asiantuntevaa tietoa asiaan liittyen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyppäs lawetorderilta,häneltä saat asiantuntevaa tietoa asiaan liittyen.

        Tarkoitat siis ettet sinä tiedä, etkä myös muistakaan asioista mitään?

        Ihmettelen sitten miksi ylipäänsä olet tätä palstaa seuraamassa ja vastailemassa, jos et tuostakaan lainsoveltamiskysymyksestä mitään tiedä.

        Kuka tämä lawetorder on, ainakin vaikuttaa tietävältä ja esittää lain niin kuin minäkin sen ymmärtäisin, eikä kummallista saivartelu,a mitä tässäkin osiossa on ilmennyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat siis ettet sinä tiedä, etkä myös muistakaan asioista mitään?

        Ihmettelen sitten miksi ylipäänsä olet tätä palstaa seuraamassa ja vastailemassa, jos et tuostakaan lainsoveltamiskysymyksestä mitään tiedä.

        Kuka tämä lawetorder on, ainakin vaikuttaa tietävältä ja esittää lain niin kuin minäkin sen ymmärtäisin, eikä kummallista saivartelu,a mitä tässäkin osiossa on ilmennyt.

        Sun antamilla tiedoilla ei kysymykseen voi vastata muuta kuin että sulla on vilkas mielikuvitus.
        Kaikki asiat jotka olen täällä kertonut sisältävät joko lakimiehen/varatuomarin tai oikeusoppineiden professorien antamaa faktaa.Faktaa pöytään on myös tuonut hovioikeus,joten se siitä.

        Mun vastaukset perustuu oikeuskäytäntöön ja oikeuskirjallisuuteen plus tosiseikkoihin jotka ovat kaikkien saatavilla jos jaksaa vaan vaivautua etsimään,google on keksitty,käytä sitä.

        "Kuka tämä lawetorder on, ainakin vaikuttaa tietävältä ja esittää lain niin kuin minäkin sen ymmärtäisin, eikä kummallista saivartelu,a mitä tässäkin osiossa on ilmennyt."

        Taitaa olla sama heppu,sinä ja lawetti.
        Se mitä tulee lawetin tietämykseen laista on kylläkin aika heikkoa,jätkä osaa sujuvasta lukea mutta luetun ymmärtäminen tuottaa suuria vaikeuksia.
        Se että sä ymmärrät lain samalla tavalla kuin lawetti ei todellakaan tarkoita sitä että se olisi käytännössä niin.Lawetorderin kirjoitukset on kumottu monen lakimiehen kirjoituksilla ja oikeuden päätöksillä.

        Ja mitä tulee sun kysymykseen niin aika heikossa hapessa täytyy olla kun tuollaista kyselee.


    • Anonyymi

      Ennakkoperintöä ei oteta osituksessa tai perinnönjaossa huomioon automaattisesti, vaan sen
      huomioiminen edellyttää aina perillisen tai lesken vaatimusta tietyn ennakkoperinnön
      huomioimisesta. Ennakkoperintöjärjestelmällä onkin huomattava yhtäläisyys
      lakiosajärjestelmän kanssa juurikin tämän individuaaliperiaatteen johdosta. Vaatimus
      ennakkoperinnön huomioimisesta tulee vain vaatimuksen tehneen osapuolen hyväksi. Näin
      ollen jokaisen, joka haluaa tietyn ennakkoperinnön huomioitavaksi, tulee tehdä itsenäinen
      vaatimus asiasta.

      Aarnio – Kangas 2016, s. 782-783 ja Lohi 1999, s. 55-56

    • Anonyymi

      Ennakkoperintö ei kuitenkaan ole mikään erillinen saantotyyppi, vaan on tärkeää huomata,
      että omistajanvaihdoksen näkökulmasta ennakkoperintö on aina lahja tai lahjanluonteinen
      kauppa, jolla omistusoikeus lahjoituksen kohteeseen siirtyy saajalleen.

      Aarnio – Kangas 2010, s. 386 ja Aarnio – Kangas 2016, s. 780-782

    • Anonyymi

      Miten ennakkoperintö otetaan huomioon perinnönjättäjän kuoleman jälkeen?

      Yksi yleisimmistä harhaluuloista ennakkoperintöön liittyen koskee sitä, että siinä elossa oleva henkilö antaisi perintöä, joka verotettaisiin hänen eli ennakkoperinnön antajan elinaikana perintöverotuksessa. Perintöverotusta ei voida toimittaa “perinnönjättäjän” vielä eläessä. Ei edes ennakkoperinnöstä.

      Ennakkoperintöä ei verotuksellisesti ole olemassa myöskään niin, että siitä verotettaisiin vasta ennakkoperinnön antajan kuollessa, vaan kyseessä on lahja ja se verotetaan antohetkellä – eli antajan vielä eläessä – lahjaverotuksen mukaisesti.

      Hanna Rahikka
      Asianajaja,

      Asianajotoimisto Legal Lounge Oy

      • Anonyymi

        Lawetorder opastaa aasinajajaa ohjastaan: Kannattaisiko ensinnä opetella kirjoittaan välimerkit oikein sijoittaen, antaen osviittana olevansa joku asianajaja, siis että kukaan ei erehtyisi, jos lainaa jonkun kirjoittamana tekstinä, vaikka onkin oma sepustus.

        Se että, verotuksellisesti katsotaan ennakkoperintö lahjaveron alaiseksi, on kiinni verolaista, ei, kuten väärin ymmärretään perintökaaresta, koska kaksi eri asiaa, verotus, että miten katsotaan asia perintökaaren mukaan.

        Ennakoperintö kun ei muutu lahjaksi perintökaaressa vaikka verotettaisiin kymmeneen kertaan.

        Perintökaaressa, tietyistä syistä on eritelty nuo kaksi eri asioiksi, ennakkoperintö eli ei tavanomaiset lahjat tai tavanomainen lahja vielä erikseen jäljempänä ja muulle perilliselle annettu lahja ja joka lain mukaan vain jos erikseen ilmaistaan kyseessä olevan ennakkoperintö.

        Nyt ei ole kyse verotuksellisista lähtökohdista, vaan puhtaasti perimisasioista ja kuinka oikeusistuimet tukeutuu mielikuvakirjallisuuteen puuttumatta lainkohtiin, kuten korkein oikeus ei erota sitä seikkaa, ettei sopimusta voi syntyä jollei ole edes oikeutta tehdä jotain asiaa, perustuslain 18§ mukaan kuin ainoastaan silloin jos lailla annetaan siihen oikeus (viite: yksityinen pysäköinninvalvonta julkisella paikalla taikka julkisella pysäköintialueella versus viranomaisen tehtävät/poliisilitoksen antamalla luvalla tapahtuva yleisten alueiden pysäköinninVALVONTA).

        Eikös aasinajajistakin määritellä ihan laissa, vähän kuin lain mukaan, taikka lain mukaisesti, vai oliko se, että siihenkin pitää soveltaa lakia? ; )


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder opastaa aasinajajaa ohjastaan: Kannattaisiko ensinnä opetella kirjoittaan välimerkit oikein sijoittaen, antaen osviittana olevansa joku asianajaja, siis että kukaan ei erehtyisi, jos lainaa jonkun kirjoittamana tekstinä, vaikka onkin oma sepustus.

        Se että, verotuksellisesti katsotaan ennakkoperintö lahjaveron alaiseksi, on kiinni verolaista, ei, kuten väärin ymmärretään perintökaaresta, koska kaksi eri asiaa, verotus, että miten katsotaan asia perintökaaren mukaan.

        Ennakoperintö kun ei muutu lahjaksi perintökaaressa vaikka verotettaisiin kymmeneen kertaan.

        Perintökaaressa, tietyistä syistä on eritelty nuo kaksi eri asioiksi, ennakkoperintö eli ei tavanomaiset lahjat tai tavanomainen lahja vielä erikseen jäljempänä ja muulle perilliselle annettu lahja ja joka lain mukaan vain jos erikseen ilmaistaan kyseessä olevan ennakkoperintö.

        Nyt ei ole kyse verotuksellisista lähtökohdista, vaan puhtaasti perimisasioista ja kuinka oikeusistuimet tukeutuu mielikuvakirjallisuuteen puuttumatta lainkohtiin, kuten korkein oikeus ei erota sitä seikkaa, ettei sopimusta voi syntyä jollei ole edes oikeutta tehdä jotain asiaa, perustuslain 18§ mukaan kuin ainoastaan silloin jos lailla annetaan siihen oikeus (viite: yksityinen pysäköinninvalvonta julkisella paikalla taikka julkisella pysäköintialueella versus viranomaisen tehtävät/poliisilitoksen antamalla luvalla tapahtuva yleisten alueiden pysäköinninVALVONTA).

        Eikös aasinajajistakin määritellä ihan laissa, vähän kuin lain mukaan, taikka lain mukaisesti, vai oliko se, että siihenkin pitää soveltaa lakia? ; )

        "Ennakoperintö kun ei muutu lahjaksi perintökaaressa vaikka verotettaisiin kymmeneen kertaan."

        Eikö lawetorder tiedä sitä että ennakkoperintö on nimenomaan lahja eikä ennakkoperintö,edelleen elävä ihminen EI voi antaa ennakkoperintöä.
        Se että laissa lukee ennakkoperintö ei todellakaan tarkoita sitä vaan se on lahja.Tämähän selitettiin sulle jo asianajajan toimesta.

        Ja etkö sä ymmärrä sitä seikkaa että perinnöstä maksetaan perintöveroa ja lahjasta taas lahjaveroa,ennakkoperinnöstä EI makseta perintöveroa-----> koska se juridisesti EI ole perintöä.<--------

        " perustuslain 18§ mukaan kuin ainoastaan silloin jos lailla annetaan siihen oikeus (viite: yksityinen pysäköinninvalvonta julkisella paikalla taikka julkisella pysäköintialueella versus viranomaisen tehtävät/poliisilitoksen antamalla luvalla tapahtuva yleisten alueiden pysäköinninVALVONTA)."

        Lawetorder on taasen pihalla kuin lumiukko,yksityiset parkkifirmat eivät harrasta parkkivalvontaa julkisella paikalla vaan yksityisalueella,siellä sovelletaan eri lakia kuin julkisen parkkipaikan valvonnassa.Julkisella paikalla saa sakottaa vain pysäköinninvalvoja(viranomainen ) tai poliisi.

        "Lawetorder opastaa aasinajajaa ohjastaan: Kannattaisiko ensinnä opetella kirjoittaan välimerkit oikein sijoittaen, antaen osviittana olevansa joku asianajaja, siis että kukaan ei erehtyisi, jos lainaa jonkun kirjoittamana tekstinä, vaikka onkin oma sepustus."

        Kannattaa ensin laskea omat virheet joita löytyy sun viimeisimmästä kirjoituksesta ennenkuin alat päätäs aukomaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder opastaa aasinajajaa ohjastaan: Kannattaisiko ensinnä opetella kirjoittaan välimerkit oikein sijoittaen, antaen osviittana olevansa joku asianajaja, siis että kukaan ei erehtyisi, jos lainaa jonkun kirjoittamana tekstinä, vaikka onkin oma sepustus.

        Se että, verotuksellisesti katsotaan ennakkoperintö lahjaveron alaiseksi, on kiinni verolaista, ei, kuten väärin ymmärretään perintökaaresta, koska kaksi eri asiaa, verotus, että miten katsotaan asia perintökaaren mukaan.

        Ennakoperintö kun ei muutu lahjaksi perintökaaressa vaikka verotettaisiin kymmeneen kertaan.

        Perintökaaressa, tietyistä syistä on eritelty nuo kaksi eri asioiksi, ennakkoperintö eli ei tavanomaiset lahjat tai tavanomainen lahja vielä erikseen jäljempänä ja muulle perilliselle annettu lahja ja joka lain mukaan vain jos erikseen ilmaistaan kyseessä olevan ennakkoperintö.

        Nyt ei ole kyse verotuksellisista lähtökohdista, vaan puhtaasti perimisasioista ja kuinka oikeusistuimet tukeutuu mielikuvakirjallisuuteen puuttumatta lainkohtiin, kuten korkein oikeus ei erota sitä seikkaa, ettei sopimusta voi syntyä jollei ole edes oikeutta tehdä jotain asiaa, perustuslain 18§ mukaan kuin ainoastaan silloin jos lailla annetaan siihen oikeus (viite: yksityinen pysäköinninvalvonta julkisella paikalla taikka julkisella pysäköintialueella versus viranomaisen tehtävät/poliisilitoksen antamalla luvalla tapahtuva yleisten alueiden pysäköinninVALVONTA).

        Eikös aasinajajistakin määritellä ihan laissa, vähän kuin lain mukaan, taikka lain mukaisesti, vai oliko se, että siihenkin pitää soveltaa lakia? ; )

        "Se että, verotuksellisesti katsotaan ennakkoperintö lahjaveron alaiseksi, on kiinni verolaista, ei, kuten väärin ymmärretään perintökaaresta, koska kaksi eri asiaa, verotus, että miten katsotaan asia perintökaaren mukaan."

        Sitä kun ei katsota pelkästää verotuksellisesti vaan myös juridisesti ennakkoperintö on lahja.

        Ennakkoperintö ei kuitenkaan ole mikään erillinen saantotyyppi, vaan on tärkeää huomata,
        että omistajanvaihdoksen näkökulmasta ennakkoperintö on aina lahja tai lahjanluonteinen
        kauppa, jolla omistusoikeus lahjoituksen kohteeseen siirtyy saajalleen.

        Aarnio – Kangas 2010, s. 386 ja Aarnio – Kangas 2016, s. 780-782

        Asiassa ratkaisee se tosiseikka että millainen oikeustoimi on kyseessä,se määrittelee oikeustoimen juridisen luonteen.

        Ei siitä sen enempää,nämä asiat ovat sulle hebreaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ennakoperintö kun ei muutu lahjaksi perintökaaressa vaikka verotettaisiin kymmeneen kertaan."

        Eikö lawetorder tiedä sitä että ennakkoperintö on nimenomaan lahja eikä ennakkoperintö,edelleen elävä ihminen EI voi antaa ennakkoperintöä.
        Se että laissa lukee ennakkoperintö ei todellakaan tarkoita sitä vaan se on lahja.Tämähän selitettiin sulle jo asianajajan toimesta.

        Ja etkö sä ymmärrä sitä seikkaa että perinnöstä maksetaan perintöveroa ja lahjasta taas lahjaveroa,ennakkoperinnöstä EI makseta perintöveroa-----> koska se juridisesti EI ole perintöä.<--------

        " perustuslain 18§ mukaan kuin ainoastaan silloin jos lailla annetaan siihen oikeus (viite: yksityinen pysäköinninvalvonta julkisella paikalla taikka julkisella pysäköintialueella versus viranomaisen tehtävät/poliisilitoksen antamalla luvalla tapahtuva yleisten alueiden pysäköinninVALVONTA)."

        Lawetorder on taasen pihalla kuin lumiukko,yksityiset parkkifirmat eivät harrasta parkkivalvontaa julkisella paikalla vaan yksityisalueella,siellä sovelletaan eri lakia kuin julkisen parkkipaikan valvonnassa.Julkisella paikalla saa sakottaa vain pysäköinninvalvoja(viranomainen ) tai poliisi.

        "Lawetorder opastaa aasinajajaa ohjastaan: Kannattaisiko ensinnä opetella kirjoittaan välimerkit oikein sijoittaen, antaen osviittana olevansa joku asianajaja, siis että kukaan ei erehtyisi, jos lainaa jonkun kirjoittamana tekstinä, vaikka onkin oma sepustus."

        Kannattaa ensin laskea omat virheet joita löytyy sun viimeisimmästä kirjoituksesta ennenkuin alat päätäs aukomaan.

        Lawetorder opastaa sikaa pienenä: tuus sika katsoon koneen näppäimiä, että myöskin kirjoitusnopeuttani joka ei ole kaltaisesi yksi sormi tökkii sekunnissa vain yhden kerran.

        Yksityiset parkkifirmat juurikin valvoo julkisella paikalla olevia pysäköintialueita (että myöskin jopa Helsingissä oikeustalon pysäköintiauetta/pihaa) ja lisäksi rikoslaissa on JO MÄÄRITELTY mitkä ovat yksityisalueita, lisäksi poliisilla, että pysäköinninvalvonnalla on oikeus antaa pysäköintivirhemaksu MYÖS NS. yksityisalueella, kerrostalojen, rivitalojen liikkeiden, torit ja muut yleiset alueet ja niissä sijaitsevat pysäköintialueet eivät ole, siis HUOOOOM,. EIVÄT OLE YKSITYISALUEITA.

        Lue tieliikennelaista määritelmät, tule sitten vasta uikuttaan parkkipete.

        Täysin laitonta toimintaa on tuollaiset parkkipaskafirmat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder opastaa sikaa pienenä: tuus sika katsoon koneen näppäimiä, että myöskin kirjoitusnopeuttani joka ei ole kaltaisesi yksi sormi tökkii sekunnissa vain yhden kerran.

        Yksityiset parkkifirmat juurikin valvoo julkisella paikalla olevia pysäköintialueita (että myöskin jopa Helsingissä oikeustalon pysäköintiauetta/pihaa) ja lisäksi rikoslaissa on JO MÄÄRITELTY mitkä ovat yksityisalueita, lisäksi poliisilla, että pysäköinninvalvonnalla on oikeus antaa pysäköintivirhemaksu MYÖS NS. yksityisalueella, kerrostalojen, rivitalojen liikkeiden, torit ja muut yleiset alueet ja niissä sijaitsevat pysäköintialueet eivät ole, siis HUOOOOM,. EIVÄT OLE YKSITYISALUEITA.

        Lue tieliikennelaista määritelmät, tule sitten vasta uikuttaan parkkipete.

        Täysin laitonta toimintaa on tuollaiset parkkipaskafirmat.

        Ei valvo,ne valvoo vain yksityisalueella olevia parkkipaikkoja.
        Lain mukaan edelleen julkisesta pysäköinnistä vastaa viranomainen,yksityiset valvojat eivät ole viranomaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Se että, verotuksellisesti katsotaan ennakkoperintö lahjaveron alaiseksi, on kiinni verolaista, ei, kuten väärin ymmärretään perintökaaresta, koska kaksi eri asiaa, verotus, että miten katsotaan asia perintökaaren mukaan."

        Sitä kun ei katsota pelkästää verotuksellisesti vaan myös juridisesti ennakkoperintö on lahja.

        Ennakkoperintö ei kuitenkaan ole mikään erillinen saantotyyppi, vaan on tärkeää huomata,
        että omistajanvaihdoksen näkökulmasta ennakkoperintö on aina lahja tai lahjanluonteinen
        kauppa, jolla omistusoikeus lahjoituksen kohteeseen siirtyy saajalleen.

        Aarnio – Kangas 2010, s. 386 ja Aarnio – Kangas 2016, s. 780-782

        Asiassa ratkaisee se tosiseikka että millainen oikeustoimi on kyseessä,se määrittelee oikeustoimen juridisen luonteen.

        Ei siitä sen enempää,nämä asiat ovat sulle hebreaa.

        Lawetorderilla alkaa näiden sensuurisannojen vuoksi pikkuhiljaa ärsyttään kitinä: Älä sä haiseva raato siellä uikuta moneen kertaan sitä omistajanvaihdosjuttuasi joka ei edes pidä paikkansa,( TARKISTETTU ON).

        Laita sanatarkka, joko kuva tai pdf noista sivuista mitä niin auliisti tänne jakelet, muuten kyse on täysin pelkästä valheesta, jos et kykene osoittaan, että niin on, ymmärsitkö, sinä esität väitteen, niin sinä myöskin esität väitteesi pitävän paikkansa.

        Sinäpä sen sanoit, millainen oikeustoimi on kyseessä ja laki ei ymmärtääkseni ole juridiikkaa eli oikeustiedettä, laki ei ole pohdiskelua siitä voiko asia olla toisin, taikka voisiko asian esittää toisin, millainen asia SOVELTUU lakiin nähden oikein.

        Oikeuskirjallisuus on jo monet kerrat osoitettu olevan täysin ristiriitaista ja oikeuskirjallisuus on heikoin antamaan osviittaa jostain asioista, koska oikeuskirjallisuus syntyy pohdiskelun ja mielipiteiden vaikutuksella eli turhaan sinä laitat niitä oma keksimiä "lainauksia" ja viittaat, että näin on kirjassakin.

        Ps. sattuiko pahasti kun kapsahdit omaan "näppäryyteesi"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder opastaa sikaa pienenä: tuus sika katsoon koneen näppäimiä, että myöskin kirjoitusnopeuttani joka ei ole kaltaisesi yksi sormi tökkii sekunnissa vain yhden kerran.

        Yksityiset parkkifirmat juurikin valvoo julkisella paikalla olevia pysäköintialueita (että myöskin jopa Helsingissä oikeustalon pysäköintiauetta/pihaa) ja lisäksi rikoslaissa on JO MÄÄRITELTY mitkä ovat yksityisalueita, lisäksi poliisilla, että pysäköinninvalvonnalla on oikeus antaa pysäköintivirhemaksu MYÖS NS. yksityisalueella, kerrostalojen, rivitalojen liikkeiden, torit ja muut yleiset alueet ja niissä sijaitsevat pysäköintialueet eivät ole, siis HUOOOOM,. EIVÄT OLE YKSITYISALUEITA.

        Lue tieliikennelaista määritelmät, tule sitten vasta uikuttaan parkkipete.

        Täysin laitonta toimintaa on tuollaiset parkkipaskafirmat.

        helsingin oikeustalon lähellä olevat parkkihallit omistaa yksityinen,niitä valvoo Q-park.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorderilla alkaa näiden sensuurisannojen vuoksi pikkuhiljaa ärsyttään kitinä: Älä sä haiseva raato siellä uikuta moneen kertaan sitä omistajanvaihdosjuttuasi joka ei edes pidä paikkansa,( TARKISTETTU ON).

        Laita sanatarkka, joko kuva tai pdf noista sivuista mitä niin auliisti tänne jakelet, muuten kyse on täysin pelkästä valheesta, jos et kykene osoittaan, että niin on, ymmärsitkö, sinä esität väitteen, niin sinä myöskin esität väitteesi pitävän paikkansa.

        Sinäpä sen sanoit, millainen oikeustoimi on kyseessä ja laki ei ymmärtääkseni ole juridiikkaa eli oikeustiedettä, laki ei ole pohdiskelua siitä voiko asia olla toisin, taikka voisiko asian esittää toisin, millainen asia SOVELTUU lakiin nähden oikein.

        Oikeuskirjallisuus on jo monet kerrat osoitettu olevan täysin ristiriitaista ja oikeuskirjallisuus on heikoin antamaan osviittaa jostain asioista, koska oikeuskirjallisuus syntyy pohdiskelun ja mielipiteiden vaikutuksella eli turhaan sinä laitat niitä oma keksimiä "lainauksia" ja viittaat, että näin on kirjassakin.

        Ps. sattuiko pahasti kun kapsahdit omaan "näppäryyteesi"

        Ei sattunut yhtään,sensijaan mua harmittaa se fakta että sä et tajua näistä asioista yhtään mitään.

        Jos haluat löytää ne sivustot niin käytä googlea,kopio jokin lauseke tekstistä niin google kyllä löytää sulle oikeat sivut.

        Ei ole kovin vaikeaa,vai onko?

        "Sinäpä sen sanoit, millainen oikeustoimi on kyseessä ja laki ei ymmärtääkseni ole juridiikkaa eli oikeustiedettä, laki ei ole pohdiskelua siitä voiko asia olla toisin, taikka voisiko asian esittää toisin, millainen asia SOVELTUU lakiin nähden oikein."

        Muista nyt se taikasana "lain soveltaminen"

        "Oikeuskirjallisuus on jo monet kerrat osoitettu olevan täysin ristiriitaista ja oikeuskirjallisuus on heikoin antamaan osviittaa jostain asioista, koska oikeuskirjallisuus syntyy pohdiskelun ja mielipiteiden vaikutuksella eli turhaan sinä laitat niitä oma keksimiä "lainauksia" ja viittaat, että näin on kirjassakin. "

        Suurin osa oikeuskirjallisuudesta perustuu oikeuskäytäntöön,jos et sitä tiennyt niin nyt tiedät.
        Aarnio & Kankaan teksteissä on aina jotain juridista perää joka vahvistaa heidän kirjoitukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei valvo,ne valvoo vain yksityisalueella olevia parkkipaikkoja.
        Lain mukaan edelleen julkisesta pysäköinnistä vastaa viranomainen,yksityiset valvojat eivät ole viranomaisia.

        Lawetorder joutuu jälleen kerran: Kuules nyt kusipää, isäs ei olis saanu olla liian innokas nussiin alkoholistiäitiäsi.

        Esitä ne yksityiset parkkialueet, olen itse saanut ns. 'pysäköintivalvonta maksun' (miksi muuten pysäköinninvalvonta?) Helsingin oikeustalon pysäköintialueella, juu oli kyltti.

        En ole tähän päivään sitä maksanu, eikä ole edes koira haukkunut perään.

        Lukases näitä: "2 §
        Määritelmiä

        Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan:

        1) tiellä yleisnimityksenä yleistä ja yksityistä tietä, katua, rakennuskaavatietä, moottorikelkkailureittiä, toria sekä ---------->>>>>>muuta yleiselle liikenteelle tarkoitettua tai yleisesti liikenteeseen käytettyä aluetta<<<<<<------- ; (12.4.1991/671)
        15) pysäköinnillä ajoneuvon seisottamista kuljettajineen tai ilman kuljettajaa, ei kuitenkaan lyhytaikaista ajoneuvon seisottamista siihen nousemista tai siitä poistumista tahi ajoneuvon kuormaamista tai kuorman purkamista varten; (12.12.2014/1043)

        Annettu Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2011
        Laki
        pysäköinninvalvonnasta

        Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 §
        Soveltamisala

        Tämän lain nojalla saadaan määrätä pysäköintivirheestä pysäköintivirhemaksu. Pysäköintivirheitä ovat:

        1) tieliikennelain (267/1981) tai sen nojalla annetun ajoneuvon pysäköintiä tai pysäyttämistä taikka pysäköintikiekon käyttöä koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely;

        2) maastoliikennelain (1710/1995) tai sen nojalla annetun moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäköintiä tai pysäyttämistä maa-alueella koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely;

        3) pelastuslain (379/2011) 11 §:n 2 momentissa säädetyn pelastustielle pysäköintiä koskevan kiellon vastainen menettely.

        Pysäköintivirhemaksu saadaan myös määrätä tieliikennelain tai sen nojalla säädetyn taikka ympäristönsuojelulain (86/2000) tai sen nojalla säädetyn moottorikäyttöisen ajoneuvon joutokäyntiä koskevan kiellon tai rajoituksen rikkomisesta (joutokäyntirikkomus).

        Pysäköintivirheen johdosta saadaan ajoneuvoon kiinnittää laite, joka estää ajoneuvon liikuttamisen (rengaslukko), tai antaa huomautus siten kuin jäljempänä säädetään. Ajoneuvon siirtämisestä pysäköimistä koskevan säännöksen vastaisen menettelyn perusteella säädetään ajoneuvojen siirtämisestä annetussa laissa (828/2008). Joutokäyntirikkomuksesta saadaan antaa huomautus siten kuin jäljempänä säädetään.
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset

        Pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä, jos:

        1) pysäköintivirhe tai joutokäyntirikkomus käsitellään rikosasioista säädetyssä järjestyksessä;

        2) pysäköintivirheen tai joutokäyntirikkomuksen tekijä ei tekohetkellä ole täyttänyt viittätoista vuotta.

        -------->>>>Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta<<<<------.

        10 §
        Toimivaltaiset viranomaiset

        Poliisi huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien säännösten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden tässä laissa säädettyjen seuraamusten määräämisestä.

        Poliisilaitoksen päällikkö tai hänen määräämänsä laitoksen päällystöön kuuluva poliisimies johtaa ja valvoo 1 momentissa tarkoitettua toimintaa ja toimii pysäköinninvalvojana. Pysäköinninvalvoja huolehtii myös tässä laissa tarkoitettujen päätösten ja niiden tehneiden viranhaltijoiden luetteloon merkitsemisestä ja antaa tarvittaessa tietoja niistä.

        Aluehallintovirasto voi kunnanvaltuuston esityksestä tai sen suostumuksella ja saatuaan asianomaisen poliisilaitoksen päällikön lausunnon antaa 11 §:ssä tarkoitetun luvan siihen, että kunta alueellaan tai sen tietyllä osalla poliisin ohella huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden tässä laissa säädettyjen seuraamusten määräämisestä.

        Jos valvonta järjestetään 3 momentissa mainitulla tavalla, kunnan on 2 momentissa tarkoitetun pysäköinninvalvojan sijaan asetettava kunnallinen pysäköinninvalvoja, jolla on oltava apunaan tarpeellinen määrä pysäköinnintarkastajia. Kunnallinen pysäköinninvalvoja on valvonnan yleistä järjestelyä koskevissa asioissa poliisilaitoksen päällikön johdon ja valvonnan alainen.
        11 §
        Lupa kunnalliseen pysäköinninvalvontaan

        Aluehallintoviraston tulee kunnallista pysäköinninvalvontaa koskevan luvan myöntämistä harkitessaan ottaa huomioon alueen liikennetiheys, valvonnan tarve ja muut paikalliset olosuhteet sekä kunnan edellytykset asianmukaisesti huolehtia valvontatoimesta.

        Lupa voidaan antaa määräajaksi tai toistaiseksi. Luvassa voidaan myös vahvistaa pysäköinnintarkastajien vähimmäismäärä ja asettaa muitakin tarpeellisiksi katsottuja ehtoja.
        (JATKUU)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sattunut yhtään,sensijaan mua harmittaa se fakta että sä et tajua näistä asioista yhtään mitään.

        Jos haluat löytää ne sivustot niin käytä googlea,kopio jokin lauseke tekstistä niin google kyllä löytää sulle oikeat sivut.

        Ei ole kovin vaikeaa,vai onko?

        "Sinäpä sen sanoit, millainen oikeustoimi on kyseessä ja laki ei ymmärtääkseni ole juridiikkaa eli oikeustiedettä, laki ei ole pohdiskelua siitä voiko asia olla toisin, taikka voisiko asian esittää toisin, millainen asia SOVELTUU lakiin nähden oikein."

        Muista nyt se taikasana "lain soveltaminen"

        "Oikeuskirjallisuus on jo monet kerrat osoitettu olevan täysin ristiriitaista ja oikeuskirjallisuus on heikoin antamaan osviittaa jostain asioista, koska oikeuskirjallisuus syntyy pohdiskelun ja mielipiteiden vaikutuksella eli turhaan sinä laitat niitä oma keksimiä "lainauksia" ja viittaat, että näin on kirjassakin. "

        Suurin osa oikeuskirjallisuudesta perustuu oikeuskäytäntöön,jos et sitä tiennyt niin nyt tiedät.
        Aarnio & Kankaan teksteissä on aina jotain juridista perää joka vahvistaa heidän kirjoitukset.

        "koska oikeuskirjallisuus syntyy pohdiskelun ja mielipiteiden vaikutuksella eli turhaan sinä laitat niitä oma keksimiä "lainauksia" ja viittaat, että näin on kirjassakin. ""

        Ei ne ole minun keksimiä asioita vaan ne ovat faktoja jotka löytyy kyseisistä kirjoista.
        Toiseksi ne faktat perustuu oikeuskäytäntöön jos et sitä jo tiennyt.
        Tiesit varmaan että KKO hyvin usein perustaa päätöksiään juurikin kyseisten herrojen lain tulkintaan,tässä kohtaa tuleekin esille se että lakia EI pidä tulkita sanatarkasti kun käytännössä asia ja oikeuskäytäntö on erilainen.

        Viitaten esimerkiksi siihen että perintökaaressa lukee sanatarkasti että testamentinsaajan tulee antaa testamentti tiedoksi perittävän kuoleman jälkeen,mutta kas kummaa,käytännössä asia EI ole niin koska testamentinsaajan omassa harkinnassa on se että antaako hän sen tiedoksi vai ei.Sun isoin ongelma on ehkä juurikin se että sä luet lakia pilkuntarkasti vaikka lakia voidaan soveltaa ja lakiin vaikuttavat myös perillisen omat oikeudet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sattunut yhtään,sensijaan mua harmittaa se fakta että sä et tajua näistä asioista yhtään mitään.

        Jos haluat löytää ne sivustot niin käytä googlea,kopio jokin lauseke tekstistä niin google kyllä löytää sulle oikeat sivut.

        Ei ole kovin vaikeaa,vai onko?

        "Sinäpä sen sanoit, millainen oikeustoimi on kyseessä ja laki ei ymmärtääkseni ole juridiikkaa eli oikeustiedettä, laki ei ole pohdiskelua siitä voiko asia olla toisin, taikka voisiko asian esittää toisin, millainen asia SOVELTUU lakiin nähden oikein."

        Muista nyt se taikasana "lain soveltaminen"

        "Oikeuskirjallisuus on jo monet kerrat osoitettu olevan täysin ristiriitaista ja oikeuskirjallisuus on heikoin antamaan osviittaa jostain asioista, koska oikeuskirjallisuus syntyy pohdiskelun ja mielipiteiden vaikutuksella eli turhaan sinä laitat niitä oma keksimiä "lainauksia" ja viittaat, että näin on kirjassakin. "

        Suurin osa oikeuskirjallisuudesta perustuu oikeuskäytäntöön,jos et sitä tiennyt niin nyt tiedät.
        Aarnio & Kankaan teksteissä on aina jotain juridista perää joka vahvistaa heidän kirjoitukset.

        Lawetorder tietää: Oikeuskäytäntö perustuu lakiin, perustuslain 2§ 3mom.

        Jos oikeuskäytäntö perustuisi johonkin muuhun, se ei olisi oikeusvaltion perusperiaate.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder joutuu jälleen kerran: Kuules nyt kusipää, isäs ei olis saanu olla liian innokas nussiin alkoholistiäitiäsi.

        Esitä ne yksityiset parkkialueet, olen itse saanut ns. 'pysäköintivalvonta maksun' (miksi muuten pysäköinninvalvonta?) Helsingin oikeustalon pysäköintialueella, juu oli kyltti.

        En ole tähän päivään sitä maksanu, eikä ole edes koira haukkunut perään.

        Lukases näitä: "2 §
        Määritelmiä

        Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan:

        1) tiellä yleisnimityksenä yleistä ja yksityistä tietä, katua, rakennuskaavatietä, moottorikelkkailureittiä, toria sekä ---------->>>>>>muuta yleiselle liikenteelle tarkoitettua tai yleisesti liikenteeseen käytettyä aluetta<<<<<<------- ; (12.4.1991/671)
        15) pysäköinnillä ajoneuvon seisottamista kuljettajineen tai ilman kuljettajaa, ei kuitenkaan lyhytaikaista ajoneuvon seisottamista siihen nousemista tai siitä poistumista tahi ajoneuvon kuormaamista tai kuorman purkamista varten; (12.12.2014/1043)

        Annettu Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2011
        Laki
        pysäköinninvalvonnasta

        Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 §
        Soveltamisala

        Tämän lain nojalla saadaan määrätä pysäköintivirheestä pysäköintivirhemaksu. Pysäköintivirheitä ovat:

        1) tieliikennelain (267/1981) tai sen nojalla annetun ajoneuvon pysäköintiä tai pysäyttämistä taikka pysäköintikiekon käyttöä koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely;

        2) maastoliikennelain (1710/1995) tai sen nojalla annetun moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäköintiä tai pysäyttämistä maa-alueella koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely;

        3) pelastuslain (379/2011) 11 §:n 2 momentissa säädetyn pelastustielle pysäköintiä koskevan kiellon vastainen menettely.

        Pysäköintivirhemaksu saadaan myös määrätä tieliikennelain tai sen nojalla säädetyn taikka ympäristönsuojelulain (86/2000) tai sen nojalla säädetyn moottorikäyttöisen ajoneuvon joutokäyntiä koskevan kiellon tai rajoituksen rikkomisesta (joutokäyntirikkomus).

        Pysäköintivirheen johdosta saadaan ajoneuvoon kiinnittää laite, joka estää ajoneuvon liikuttamisen (rengaslukko), tai antaa huomautus siten kuin jäljempänä säädetään. Ajoneuvon siirtämisestä pysäköimistä koskevan säännöksen vastaisen menettelyn perusteella säädetään ajoneuvojen siirtämisestä annetussa laissa (828/2008). Joutokäyntirikkomuksesta saadaan antaa huomautus siten kuin jäljempänä säädetään.
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset

        Pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä, jos:

        1) pysäköintivirhe tai joutokäyntirikkomus käsitellään rikosasioista säädetyssä järjestyksessä;

        2) pysäköintivirheen tai joutokäyntirikkomuksen tekijä ei tekohetkellä ole täyttänyt viittätoista vuotta.

        -------->>>>Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta<<<<------.

        10 §
        Toimivaltaiset viranomaiset

        Poliisi huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien säännösten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden tässä laissa säädettyjen seuraamusten määräämisestä.

        Poliisilaitoksen päällikkö tai hänen määräämänsä laitoksen päällystöön kuuluva poliisimies johtaa ja valvoo 1 momentissa tarkoitettua toimintaa ja toimii pysäköinninvalvojana. Pysäköinninvalvoja huolehtii myös tässä laissa tarkoitettujen päätösten ja niiden tehneiden viranhaltijoiden luetteloon merkitsemisestä ja antaa tarvittaessa tietoja niistä.

        Aluehallintovirasto voi kunnanvaltuuston esityksestä tai sen suostumuksella ja saatuaan asianomaisen poliisilaitoksen päällikön lausunnon antaa 11 §:ssä tarkoitetun luvan siihen, että kunta alueellaan tai sen tietyllä osalla poliisin ohella huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden tässä laissa säädettyjen seuraamusten määräämisestä.

        Jos valvonta järjestetään 3 momentissa mainitulla tavalla, kunnan on 2 momentissa tarkoitetun pysäköinninvalvojan sijaan asetettava kunnallinen pysäköinninvalvoja, jolla on oltava apunaan tarpeellinen määrä pysäköinnintarkastajia. Kunnallinen pysäköinninvalvoja on valvonnan yleistä järjestelyä koskevissa asioissa poliisilaitoksen päällikön johdon ja valvonnan alainen.
        11 §
        Lupa kunnalliseen pysäköinninvalvontaan

        Aluehallintoviraston tulee kunnallista pysäköinninvalvontaa koskevan luvan myöntämistä harkitessaan ottaa huomioon alueen liikennetiheys, valvonnan tarve ja muut paikalliset olosuhteet sekä kunnan edellytykset asianmukaisesti huolehtia valvontatoimesta.

        Lupa voidaan antaa määräajaksi tai toistaiseksi. Luvassa voidaan myös vahvistaa pysäköinnintarkastajien vähimmäismäärä ja asettaa muitakin tarpeellisiksi katsottuja ehtoja.
        (JATKUU)

        Edelleen oikeustalon läheisyydessä olevat Q-park parkkipaikat ovat yksityisaluetta.
        Parkkipaikat ovat joko vuokralla tai sitten omistettuna,se että oikeustalo on julkinen paikka ei tarkoita sitä että sen parkkipaikat olisivat julkisia paikkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder joutuu jälleen kerran: Kuules nyt kusipää, isäs ei olis saanu olla liian innokas nussiin alkoholistiäitiäsi.

        Esitä ne yksityiset parkkialueet, olen itse saanut ns. 'pysäköintivalvonta maksun' (miksi muuten pysäköinninvalvonta?) Helsingin oikeustalon pysäköintialueella, juu oli kyltti.

        En ole tähän päivään sitä maksanu, eikä ole edes koira haukkunut perään.

        Lukases näitä: "2 §
        Määritelmiä

        Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan:

        1) tiellä yleisnimityksenä yleistä ja yksityistä tietä, katua, rakennuskaavatietä, moottorikelkkailureittiä, toria sekä ---------->>>>>>muuta yleiselle liikenteelle tarkoitettua tai yleisesti liikenteeseen käytettyä aluetta<<<<<<------- ; (12.4.1991/671)
        15) pysäköinnillä ajoneuvon seisottamista kuljettajineen tai ilman kuljettajaa, ei kuitenkaan lyhytaikaista ajoneuvon seisottamista siihen nousemista tai siitä poistumista tahi ajoneuvon kuormaamista tai kuorman purkamista varten; (12.12.2014/1043)

        Annettu Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2011
        Laki
        pysäköinninvalvonnasta

        Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 §
        Soveltamisala

        Tämän lain nojalla saadaan määrätä pysäköintivirheestä pysäköintivirhemaksu. Pysäköintivirheitä ovat:

        1) tieliikennelain (267/1981) tai sen nojalla annetun ajoneuvon pysäköintiä tai pysäyttämistä taikka pysäköintikiekon käyttöä koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely;

        2) maastoliikennelain (1710/1995) tai sen nojalla annetun moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäköintiä tai pysäyttämistä maa-alueella koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely;

        3) pelastuslain (379/2011) 11 §:n 2 momentissa säädetyn pelastustielle pysäköintiä koskevan kiellon vastainen menettely.

        Pysäköintivirhemaksu saadaan myös määrätä tieliikennelain tai sen nojalla säädetyn taikka ympäristönsuojelulain (86/2000) tai sen nojalla säädetyn moottorikäyttöisen ajoneuvon joutokäyntiä koskevan kiellon tai rajoituksen rikkomisesta (joutokäyntirikkomus).

        Pysäköintivirheen johdosta saadaan ajoneuvoon kiinnittää laite, joka estää ajoneuvon liikuttamisen (rengaslukko), tai antaa huomautus siten kuin jäljempänä säädetään. Ajoneuvon siirtämisestä pysäköimistä koskevan säännöksen vastaisen menettelyn perusteella säädetään ajoneuvojen siirtämisestä annetussa laissa (828/2008). Joutokäyntirikkomuksesta saadaan antaa huomautus siten kuin jäljempänä säädetään.
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset

        Pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä, jos:

        1) pysäköintivirhe tai joutokäyntirikkomus käsitellään rikosasioista säädetyssä järjestyksessä;

        2) pysäköintivirheen tai joutokäyntirikkomuksen tekijä ei tekohetkellä ole täyttänyt viittätoista vuotta.

        -------->>>>Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta<<<<------.

        10 §
        Toimivaltaiset viranomaiset

        Poliisi huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien säännösten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden tässä laissa säädettyjen seuraamusten määräämisestä.

        Poliisilaitoksen päällikkö tai hänen määräämänsä laitoksen päällystöön kuuluva poliisimies johtaa ja valvoo 1 momentissa tarkoitettua toimintaa ja toimii pysäköinninvalvojana. Pysäköinninvalvoja huolehtii myös tässä laissa tarkoitettujen päätösten ja niiden tehneiden viranhaltijoiden luetteloon merkitsemisestä ja antaa tarvittaessa tietoja niistä.

        Aluehallintovirasto voi kunnanvaltuuston esityksestä tai sen suostumuksella ja saatuaan asianomaisen poliisilaitoksen päällikön lausunnon antaa 11 §:ssä tarkoitetun luvan siihen, että kunta alueellaan tai sen tietyllä osalla poliisin ohella huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden tässä laissa säädettyjen seuraamusten määräämisestä.

        Jos valvonta järjestetään 3 momentissa mainitulla tavalla, kunnan on 2 momentissa tarkoitetun pysäköinninvalvojan sijaan asetettava kunnallinen pysäköinninvalvoja, jolla on oltava apunaan tarpeellinen määrä pysäköinnintarkastajia. Kunnallinen pysäköinninvalvoja on valvonnan yleistä järjestelyä koskevissa asioissa poliisilaitoksen päällikön johdon ja valvonnan alainen.
        11 §
        Lupa kunnalliseen pysäköinninvalvontaan

        Aluehallintoviraston tulee kunnallista pysäköinninvalvontaa koskevan luvan myöntämistä harkitessaan ottaa huomioon alueen liikennetiheys, valvonnan tarve ja muut paikalliset olosuhteet sekä kunnan edellytykset asianmukaisesti huolehtia valvontatoimesta.

        Lupa voidaan antaa määräajaksi tai toistaiseksi. Luvassa voidaan myös vahvistaa pysäköinnintarkastajien vähimmäismäärä ja asettaa muitakin tarpeellisiksi katsottuja ehtoja.
        (JATKUU)

        Lawetorder jatkaa: "Aluehallintovirasto voi kunnanvaltuustoa kuultuaan ja saatuaan asianomaisen poliisilaitoksen päällikön lausunnon peruuttaa luvan tai muuttaa sen ehtoja, jos olosuhteissa on tapahtunut olennainen muutos tai asetettuja ehtoja ei ole noudatettu taikka valvontatointa ei muutoin ole hoidettu asianmukaisella tavalla. Ennen luvan peruuttamista aluehallintoviraston on kuitenkin kehotettava kuntaa kohtuullisessa määräajassa korjaamaan havaitut puutteet. Kunnanvaltuusto voi tehdä esityksen luvan peruuttamisesta tai ehtojen muuttamisesta."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder joutuu jälleen kerran: Kuules nyt kusipää, isäs ei olis saanu olla liian innokas nussiin alkoholistiäitiäsi.

        Esitä ne yksityiset parkkialueet, olen itse saanut ns. 'pysäköintivalvonta maksun' (miksi muuten pysäköinninvalvonta?) Helsingin oikeustalon pysäköintialueella, juu oli kyltti.

        En ole tähän päivään sitä maksanu, eikä ole edes koira haukkunut perään.

        Lukases näitä: "2 §
        Määritelmiä

        Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan:

        1) tiellä yleisnimityksenä yleistä ja yksityistä tietä, katua, rakennuskaavatietä, moottorikelkkailureittiä, toria sekä ---------->>>>>>muuta yleiselle liikenteelle tarkoitettua tai yleisesti liikenteeseen käytettyä aluetta<<<<<<------- ; (12.4.1991/671)
        15) pysäköinnillä ajoneuvon seisottamista kuljettajineen tai ilman kuljettajaa, ei kuitenkaan lyhytaikaista ajoneuvon seisottamista siihen nousemista tai siitä poistumista tahi ajoneuvon kuormaamista tai kuorman purkamista varten; (12.12.2014/1043)

        Annettu Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2011
        Laki
        pysäköinninvalvonnasta

        Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 §
        Soveltamisala

        Tämän lain nojalla saadaan määrätä pysäköintivirheestä pysäköintivirhemaksu. Pysäköintivirheitä ovat:

        1) tieliikennelain (267/1981) tai sen nojalla annetun ajoneuvon pysäköintiä tai pysäyttämistä taikka pysäköintikiekon käyttöä koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely;

        2) maastoliikennelain (1710/1995) tai sen nojalla annetun moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäköintiä tai pysäyttämistä maa-alueella koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely;

        3) pelastuslain (379/2011) 11 §:n 2 momentissa säädetyn pelastustielle pysäköintiä koskevan kiellon vastainen menettely.

        Pysäköintivirhemaksu saadaan myös määrätä tieliikennelain tai sen nojalla säädetyn taikka ympäristönsuojelulain (86/2000) tai sen nojalla säädetyn moottorikäyttöisen ajoneuvon joutokäyntiä koskevan kiellon tai rajoituksen rikkomisesta (joutokäyntirikkomus).

        Pysäköintivirheen johdosta saadaan ajoneuvoon kiinnittää laite, joka estää ajoneuvon liikuttamisen (rengaslukko), tai antaa huomautus siten kuin jäljempänä säädetään. Ajoneuvon siirtämisestä pysäköimistä koskevan säännöksen vastaisen menettelyn perusteella säädetään ajoneuvojen siirtämisestä annetussa laissa (828/2008). Joutokäyntirikkomuksesta saadaan antaa huomautus siten kuin jäljempänä säädetään.
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset

        Pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä, jos:

        1) pysäköintivirhe tai joutokäyntirikkomus käsitellään rikosasioista säädetyssä järjestyksessä;

        2) pysäköintivirheen tai joutokäyntirikkomuksen tekijä ei tekohetkellä ole täyttänyt viittätoista vuotta.

        -------->>>>Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta<<<<------.

        10 §
        Toimivaltaiset viranomaiset

        Poliisi huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien säännösten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden tässä laissa säädettyjen seuraamusten määräämisestä.

        Poliisilaitoksen päällikkö tai hänen määräämänsä laitoksen päällystöön kuuluva poliisimies johtaa ja valvoo 1 momentissa tarkoitettua toimintaa ja toimii pysäköinninvalvojana. Pysäköinninvalvoja huolehtii myös tässä laissa tarkoitettujen päätösten ja niiden tehneiden viranhaltijoiden luetteloon merkitsemisestä ja antaa tarvittaessa tietoja niistä.

        Aluehallintovirasto voi kunnanvaltuuston esityksestä tai sen suostumuksella ja saatuaan asianomaisen poliisilaitoksen päällikön lausunnon antaa 11 §:ssä tarkoitetun luvan siihen, että kunta alueellaan tai sen tietyllä osalla poliisin ohella huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden tässä laissa säädettyjen seuraamusten määräämisestä.

        Jos valvonta järjestetään 3 momentissa mainitulla tavalla, kunnan on 2 momentissa tarkoitetun pysäköinninvalvojan sijaan asetettava kunnallinen pysäköinninvalvoja, jolla on oltava apunaan tarpeellinen määrä pysäköinnintarkastajia. Kunnallinen pysäköinninvalvoja on valvonnan yleistä järjestelyä koskevissa asioissa poliisilaitoksen päällikön johdon ja valvonnan alainen.
        11 §
        Lupa kunnalliseen pysäköinninvalvontaan

        Aluehallintoviraston tulee kunnallista pysäköinninvalvontaa koskevan luvan myöntämistä harkitessaan ottaa huomioon alueen liikennetiheys, valvonnan tarve ja muut paikalliset olosuhteet sekä kunnan edellytykset asianmukaisesti huolehtia valvontatoimesta.

        Lupa voidaan antaa määräajaksi tai toistaiseksi. Luvassa voidaan myös vahvistaa pysäköinnintarkastajien vähimmäismäärä ja asettaa muitakin tarpeellisiksi katsottuja ehtoja.
        (JATKUU)

        Millä kadulla sait pysäköintivirhemaksun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleen oikeustalon läheisyydessä olevat Q-park parkkipaikat ovat yksityisaluetta.
        Parkkipaikat ovat joko vuokralla tai sitten omistettuna,se että oikeustalo on julkinen paikka ei tarkoita sitä että sen parkkipaikat olisivat julkisia paikkoja.

        Lawetorderia ihmetyttää missä aivot on joillain, persereiässäkö? :

        Vaikka sen kuinka VIISOO, niin siltikään ei uppoa sinne kytyiseen perseeseen.

        Koeta eroittaa sanat YLEISESSÄ KÄYTÖSSÄ, Y K S I T Y I S E S S Ä KÄYTÖSSÄ.

        Onko julkine liikenneväline YKSITYISESSÄ käytössä?????

        Koeta nyt persesilmälläsi lukea tämä: "Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan:

        1) tiellä yleisnimityksenä yleistä ja yksityistä tietä, katua, rakennuskaavatietä, moottorikelkkailureittiä, toria sekä ---------->>>>>>MUUTA Y L E I S E L L E LIIKENTEELLE TARKOITETTUA TAI Y L E I S E S T I LIIKENTEESEEN K Ä Y T E T T Y Ä ALUETTA<<<<<<------- "

        Onko yksityisalue tarkoitettu yleiseen käyttöön? Onko oikeustalon piha yksityisessä käytössä, onko kaupan, lidlin, kultasepon alaparkkialue, ison-omenan pysäköintialue sisällä tai ulkona YKSITYISKÄYTÖSSÄ vaiko julkisessa/yleisessä käytössä???


      • Anonyymi

        Ai tiedät,no niin minäkin tiedän sun osoitteesi.
        Tule ihmeessä käymään kylässä,tarjoan sulle kylmän oluen.

        Kuules poju,ota nyt rennosti vaan ja nauti elämästä.

        "Onko yksityisalue tarkoitettu yleiseen käyttöön? Onko oikeustalon piha yksityisessä käytössä, onko kaupan, lidlin, kultasepon alaparkkialue, ison-omenan pysäköintialue sisällä tai ulkona YKSITYISKÄYTÖSSÄ vaiko julkisessa/yleisessä käytössä???"

        Jossain vaiheessa vuonna 2007 parkcom valvoi oikeustalon pysäköintiä,parkkialue OLI silloin vuokrattu parkcomille,asiasta oli silloin nostettu 2 kannetta käräjille,nyt on vielä hakusessa käräjien ja muiden oikeusasteiden tulkinnat asiaan,en ole vielä löytänyt lopullista päätöstä että miten kävi niille 2 jotka haastettiin oikeuteen.Löydätkös sinä?

        Mutta joo,laki on edelleen se että julkisella paikalla sakotusoikeus on vain viranomaisella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai tiedät,no niin minäkin tiedän sun osoitteesi.
        Tule ihmeessä käymään kylässä,tarjoan sulle kylmän oluen.

        Kuules poju,ota nyt rennosti vaan ja nauti elämästä.

        "Onko yksityisalue tarkoitettu yleiseen käyttöön? Onko oikeustalon piha yksityisessä käytössä, onko kaupan, lidlin, kultasepon alaparkkialue, ison-omenan pysäköintialue sisällä tai ulkona YKSITYISKÄYTÖSSÄ vaiko julkisessa/yleisessä käytössä???"

        Jossain vaiheessa vuonna 2007 parkcom valvoi oikeustalon pysäköintiä,parkkialue OLI silloin vuokrattu parkcomille,asiasta oli silloin nostettu 2 kannetta käräjille,nyt on vielä hakusessa käräjien ja muiden oikeusasteiden tulkinnat asiaan,en ole vielä löytänyt lopullista päätöstä että miten kävi niille 2 jotka haastettiin oikeuteen.Löydätkös sinä?

        Mutta joo,laki on edelleen se että julkisella paikalla sakotusoikeus on vain viranomaisella.

        Lawetorder ohjeistaa aivokuollutta:

        Mihin jätit pellenä sen OIKEUS PYSÄKÖINNINVALVONTAAN ON VAIN JA AINOASTAAN
        V I R A N O M A I S E L L A niin yksityisalueella ja yleisellä alueella, yksityisalueella KIINTEISTÖN OMISTAJAN valtuuttamana.

        Se seikka, että vaikka vuokraa alueen, ei tee siitä sen yksityisempää JOS SE ON YLEISESSÄ KÄYTÖSSÄ ja vuokraaja EI SITÄ ALUETTA O M I S T A.

        P I S T E.

        Jokamiehen oikeudella jokainen yksityisen parkkifirman ns. valvojat voi ottaa kiinni ja luovuttaa poliisille (pienen kopsuttelun jälkeen pidätyksen vastustamisen vuoksi) viranomaisvallan anastamisen vuoksi.

        Oikeustalojenkin piha-alueet 'omistaa' valtion julkinen laitos


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai tiedät,no niin minäkin tiedän sun osoitteesi.
        Tule ihmeessä käymään kylässä,tarjoan sulle kylmän oluen.

        Kuules poju,ota nyt rennosti vaan ja nauti elämästä.

        "Onko yksityisalue tarkoitettu yleiseen käyttöön? Onko oikeustalon piha yksityisessä käytössä, onko kaupan, lidlin, kultasepon alaparkkialue, ison-omenan pysäköintialue sisällä tai ulkona YKSITYISKÄYTÖSSÄ vaiko julkisessa/yleisessä käytössä???"

        Jossain vaiheessa vuonna 2007 parkcom valvoi oikeustalon pysäköintiä,parkkialue OLI silloin vuokrattu parkcomille,asiasta oli silloin nostettu 2 kannetta käräjille,nyt on vielä hakusessa käräjien ja muiden oikeusasteiden tulkinnat asiaan,en ole vielä löytänyt lopullista päätöstä että miten kävi niille 2 jotka haastettiin oikeuteen.Löydätkös sinä?

        Mutta joo,laki on edelleen se että julkisella paikalla sakotusoikeus on vain viranomaisella.

        Lawetorder esittää: Otan olusille pari kaveria mukaan ja jos näen sinut julkisessa liikenteessä jossain, niin annetaan kättäpäivää oikein olan takaa.

        Sopiihan?

        Ps, voit ihan julkisesti kertoa osoitteeni täällä. : D : D


      • Anonyymi

        On taas puurot ja vellit ihan sekaisin keskustelussa.

        Yksityiset firmat eivät jakele lain pysäköinninvalvonnasta mukaisia pysäköintivirhemaksuja, vaan yksityisoikeudellisia maksuja ajoneuvon kuljettajalle. Ihan eri asia ja silloin tuolla lailla tai rikosoikeudellisilla määrityksillä ei ole merkitystä, koska ei ole kyse rikoksesta, vaan maanomistajan oikeudesta päättää, mitä hänen maallaan tehdään.

        Tällöin merkitystä on vain sillä kuka omistaa maan ja mitä sopimuksia hän tekee ja kenen kanssa. Se että tontille pääsee asfalttia pitkin ei tee siitä yleisesti käytössä olevaa jos kiinteistön raja on selvästi merkitty. Salmisaaresta löytyy muistaakseni porttia ja kylttiä sen verran, että luulisi näkyvän.

        Se voiko valtio sitten omistusjärjestelyillä siirtää tuon yksityiseksi alueeksi on toinen asia, johon minulla on mielipide mutta siitähän tässä ei ole kyse.

        "Onko yksityisalue tarkoitettu yleiseen käyttöön? Onko oikeustalon piha yksityisessä käytössä, onko kaupan, lidlin, kultasepon alaparkkialue, ison-omenan pysäköintialue sisällä tai ulkona YKSITYISKÄYTÖSSÄ vaiko julkisessa/yleisessä käytössä??? "

        Yksityisesti omistettu alue voi olla molempia, ei siitä omistuksesta voi vielä tehdä päätöstä. Alue voi myös olla osan aikaa yleisesti käytössä ja osan aikaa kiellettyä aluetta. Samoin julkisen omistama maa voi olla yleisesti käytössä tai kiellettyä aluetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On taas puurot ja vellit ihan sekaisin keskustelussa.

        Yksityiset firmat eivät jakele lain pysäköinninvalvonnasta mukaisia pysäköintivirhemaksuja, vaan yksityisoikeudellisia maksuja ajoneuvon kuljettajalle. Ihan eri asia ja silloin tuolla lailla tai rikosoikeudellisilla määrityksillä ei ole merkitystä, koska ei ole kyse rikoksesta, vaan maanomistajan oikeudesta päättää, mitä hänen maallaan tehdään.

        Tällöin merkitystä on vain sillä kuka omistaa maan ja mitä sopimuksia hän tekee ja kenen kanssa. Se että tontille pääsee asfalttia pitkin ei tee siitä yleisesti käytössä olevaa jos kiinteistön raja on selvästi merkitty. Salmisaaresta löytyy muistaakseni porttia ja kylttiä sen verran, että luulisi näkyvän.

        Se voiko valtio sitten omistusjärjestelyillä siirtää tuon yksityiseksi alueeksi on toinen asia, johon minulla on mielipide mutta siitähän tässä ei ole kyse.

        "Onko yksityisalue tarkoitettu yleiseen käyttöön? Onko oikeustalon piha yksityisessä käytössä, onko kaupan, lidlin, kultasepon alaparkkialue, ison-omenan pysäköintialue sisällä tai ulkona YKSITYISKÄYTÖSSÄ vaiko julkisessa/yleisessä käytössä??? "

        Yksityisesti omistettu alue voi olla molempia, ei siitä omistuksesta voi vielä tehdä päätöstä. Alue voi myös olla osan aikaa yleisesti käytössä ja osan aikaa kiellettyä aluetta. Samoin julkisen omistama maa voi olla yleisesti käytössä tai kiellettyä aluetta.

        Ehkä sinulla ja mikset jo kerro Lawetorderille sitä seikkaa, että kenellä on laillinen oikeus suorittaa PYSÄKÖINNINVALVONTAA, onko auto laillisesti pysäköity, mihin pysäköity, onko laissa määritellyt PYSÄKÖINTIehdot täyttävä pysäköinti.

        Tuon valvonnanoikeuden kun määrittelet ja kenelle se kuuluu lain mukaan, niin hyvä olisi.

        Tästä asiasta ei Lawetorder jatka enään luulotautisten kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä sinulla ja mikset jo kerro Lawetorderille sitä seikkaa, että kenellä on laillinen oikeus suorittaa PYSÄKÖINNINVALVONTAA, onko auto laillisesti pysäköity, mihin pysäköity, onko laissa määritellyt PYSÄKÖINTIehdot täyttävä pysäköinti.

        Tuon valvonnanoikeuden kun määrittelet ja kenelle se kuuluu lain mukaan, niin hyvä olisi.

        Tästä asiasta ei Lawetorder jatka enään luulotautisten kanssa.

        "Tuon valvonnanoikeuden kun määrittelet ja kenelle se kuuluu lain mukaan, niin hyvä olisi."

        KKO:2010:23


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuon valvonnanoikeuden kun määrittelet ja kenelle se kuuluu lain mukaan, niin hyvä olisi."

        KKO:2010:23

        Lawetorder pitää uskomattomana tuollaista idioottia kuin anonyymi esittääkin:

        Huomaa jo lyhennyksestäsikin, onko tuo Kokkolan käräjäoikeus vaiko Kuortaneen? ; )

        Arvonta oikeus teki ns. nahkapäätöksen ja tuossa päätöksessä ei käsitelty laillista oikeutta, vaan syntyikö sopimus.

        Kun arvonta oikeus olisi edes tajunnut ja käsitellyt lain mukaisesti, niin päätös olisi ollut erilainen, mutta kun arvonta oikeus ei ymmärtänyt lakia ja kuinka se laissa on, et myös sinäkään, vaan itsepintaisesti tappamiseesi saakka esität tuota yhtä ainoaa päätöstä jumalan sanana.

        Katsos nyt kun se on näin yksinkertaista, jos ja kun ei ole laillista oikeutta jotain tehdä, niin silloin ei synny sopimustakaan.

        Sinun mukaasi kaikki valelääkärit ovat oikeutettuja tekeen lääkärin työtä, ammatinharjoittamista taikka mitä tahansa missä vaaditaan jokin laillinen peruste tehdä, KOSKA JOS SOPIMUS ON SYNTYNYT, niin silloin on myös oikeus.

        Koeta nyt jo tajuta se yksinkertainen seikka, ettei tuo päätös ole lakien mukainen, niin silloin se ei ole todellinen päätös ja johon voi aina vedota.

        Idiotismi ei lopu, vasta kuin idiootit tappamalla, terrorismi ei lopu, vasta kuin terroristit tappamalla.

        Ps. et sitten lähtenyt ja USKALTANUT ihan itse määritellä sitä laillisuutta, vaikka täällä niin kovasti esität jotain lakiasiantuntijaa, jos olisit edes vähänkään sellainen, olisit sen määritellyt.

        Nyt loppu ja lähti.

        Idioottiin ei kannata uhrata kuin yhden panoksen verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder pitää uskomattomana tuollaista idioottia kuin anonyymi esittääkin:

        Huomaa jo lyhennyksestäsikin, onko tuo Kokkolan käräjäoikeus vaiko Kuortaneen? ; )

        Arvonta oikeus teki ns. nahkapäätöksen ja tuossa päätöksessä ei käsitelty laillista oikeutta, vaan syntyikö sopimus.

        Kun arvonta oikeus olisi edes tajunnut ja käsitellyt lain mukaisesti, niin päätös olisi ollut erilainen, mutta kun arvonta oikeus ei ymmärtänyt lakia ja kuinka se laissa on, et myös sinäkään, vaan itsepintaisesti tappamiseesi saakka esität tuota yhtä ainoaa päätöstä jumalan sanana.

        Katsos nyt kun se on näin yksinkertaista, jos ja kun ei ole laillista oikeutta jotain tehdä, niin silloin ei synny sopimustakaan.

        Sinun mukaasi kaikki valelääkärit ovat oikeutettuja tekeen lääkärin työtä, ammatinharjoittamista taikka mitä tahansa missä vaaditaan jokin laillinen peruste tehdä, KOSKA JOS SOPIMUS ON SYNTYNYT, niin silloin on myös oikeus.

        Koeta nyt jo tajuta se yksinkertainen seikka, ettei tuo päätös ole lakien mukainen, niin silloin se ei ole todellinen päätös ja johon voi aina vedota.

        Idiotismi ei lopu, vasta kuin idiootit tappamalla, terrorismi ei lopu, vasta kuin terroristit tappamalla.

        Ps. et sitten lähtenyt ja USKALTANUT ihan itse määritellä sitä laillisuutta, vaikka täällä niin kovasti esität jotain lakiasiantuntijaa, jos olisit edes vähänkään sellainen, olisit sen määritellyt.

        Nyt loppu ja lähti.

        Idioottiin ei kannata uhrata kuin yhden panoksen verran.

        "Koeta nyt jo tajuta se yksinkertainen seikka, ettei tuo päätös ole lakien mukainen, niin silloin se ei ole todellinen päätös ja johon voi aina vedota."

        Kun kerran kko on sen päätöksen tehnyt niin se on lainmukainen.PISTE.

        Tosin päätös on tulkinnanvarainen koska siitä äänestettiin.
        Tässä kohtaa tuleekin taas lawetorderille se taikasana "lain soveltaminen"

        EI kannata lukea lakia sanantarkasti kun käytännössä se ei mene niin.

        Itse olen vähemmistön puolella mutta minkäs teet,KKO:n päätös ohjaa lakia siihen suuntaan mihin se ohjaa.Ei multa liikene yhtään sympatiaa parkkipaten puolelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Koeta nyt jo tajuta se yksinkertainen seikka, ettei tuo päätös ole lakien mukainen, niin silloin se ei ole todellinen päätös ja johon voi aina vedota."

        Kun kerran kko on sen päätöksen tehnyt niin se on lainmukainen.PISTE.

        Tosin päätös on tulkinnanvarainen koska siitä äänestettiin.
        Tässä kohtaa tuleekin taas lawetorderille se taikasana "lain soveltaminen"

        EI kannata lukea lakia sanantarkasti kun käytännössä se ei mene niin.

        Itse olen vähemmistön puolella mutta minkäs teet,KKO:n päätös ohjaa lakia siihen suuntaan mihin se ohjaa.Ei multa liikene yhtään sympatiaa parkkipaten puolelle.

        Lawetorder vastailee nyt vielä, koska vaikuttaa siltä, ettei tällainen juupas eipäs tasoinen väittely lopu taikka edes että tajuttaisiin missä mennään.

        Päätös ei ole lainmukainen koska se ei noudata lakia siitä kenellä on oikeus valvoa pysäköintiä.

        Ei edes yksityisen maalla voi parkkipellet tulla antamaan "sopimusrikkomussanktiomaksua", koska se on sanktio siitä mitä olet tehnyt, eli rangaistus ja kansankielellä sanotaan sopimussakosta.

        Kerro oi "viisas", soittaako se yksityinen tällaiselle parkkipellefirmalle ja ilmoittaa, että nyt siellä joku on laittanut autonsa keulan minun puolelle julkiselle liikenteelle tarkoitetulta alueelta?

        Ei soita, vaan kun he muka ovat tehneet "sopimuksen" valvonnasta, niin mikä siinä toteutuu?

        Oikeestikko, sinulleko ei millään käy järkeen se määräys perustuslain 2§ 3mom.

        Eli jos kko tekee päätöksen jossa ei huomioida lakia pysäköinninvalvonnasta, tieliikennelain määritelmiä yleisestä alueesta, niin ei se päätös ole tällöin lakien mukainen taikka edes lain mukainen, niin tällöin sen kko:n pitää oikaista itse se päätös, eli purkaa se.

        Sinulleko ei millään mene se järkeen, että laissa pysäköinninvalvonnasta ilmaistaan selkeästi se kenellä/keillä on ainoastaan oikeus valvoa pysäköinnin LAILLISUUTTA, niin yleisellä alueella kuin myös yksityisellä alueella ja sinullekko ei mene järkeen sekään, että sana park, tarkoittaa puistoa, mutta on lyhenne suomessa käytössä olevasta sanasta parkki, parkkipaikka eli pysäköintialue eli kyse on siis jo firman nimikkeessä ilmaistaan kyse olevan pysäköinninvalvonnasta.

        Tämä on niin yksinkertainen asia käsittää, yhtä yksinkertainen käsittää kuin sana "lainvastainen" toiminta eli kyse on siis rikoksesta ja virkavallan anastuksesta.

        Koska kerran syomalaisista näyttäisi olevan jopa 85% tyhmiä, niin en ihmettele miksi olemme eu:n jäsenvaltio


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder vastailee nyt vielä, koska vaikuttaa siltä, ettei tällainen juupas eipäs tasoinen väittely lopu taikka edes että tajuttaisiin missä mennään.

        Päätös ei ole lainmukainen koska se ei noudata lakia siitä kenellä on oikeus valvoa pysäköintiä.

        Ei edes yksityisen maalla voi parkkipellet tulla antamaan "sopimusrikkomussanktiomaksua", koska se on sanktio siitä mitä olet tehnyt, eli rangaistus ja kansankielellä sanotaan sopimussakosta.

        Kerro oi "viisas", soittaako se yksityinen tällaiselle parkkipellefirmalle ja ilmoittaa, että nyt siellä joku on laittanut autonsa keulan minun puolelle julkiselle liikenteelle tarkoitetulta alueelta?

        Ei soita, vaan kun he muka ovat tehneet "sopimuksen" valvonnasta, niin mikä siinä toteutuu?

        Oikeestikko, sinulleko ei millään käy järkeen se määräys perustuslain 2§ 3mom.

        Eli jos kko tekee päätöksen jossa ei huomioida lakia pysäköinninvalvonnasta, tieliikennelain määritelmiä yleisestä alueesta, niin ei se päätös ole tällöin lakien mukainen taikka edes lain mukainen, niin tällöin sen kko:n pitää oikaista itse se päätös, eli purkaa se.

        Sinulleko ei millään mene se järkeen, että laissa pysäköinninvalvonnasta ilmaistaan selkeästi se kenellä/keillä on ainoastaan oikeus valvoa pysäköinnin LAILLISUUTTA, niin yleisellä alueella kuin myös yksityisellä alueella ja sinullekko ei mene järkeen sekään, että sana park, tarkoittaa puistoa, mutta on lyhenne suomessa käytössä olevasta sanasta parkki, parkkipaikka eli pysäköintialue eli kyse on siis jo firman nimikkeessä ilmaistaan kyse olevan pysäköinninvalvonnasta.

        Tämä on niin yksinkertainen asia käsittää, yhtä yksinkertainen käsittää kuin sana "lainvastainen" toiminta eli kyse on siis rikoksesta ja virkavallan anastuksesta.

        Koska kerran syomalaisista näyttäisi olevan jopa 85% tyhmiä, niin en ihmettele miksi olemme eu:n jäsenvaltio

        "Eli jos kko tekee päätöksen jossa ei huomioida lakia pysäköinninvalvonnasta, tieliikennelain määritelmiä yleisestä alueesta, niin ei se päätös ole tällöin lakien mukainen taikka edes lain mukainen, niin tällöin sen kko:n pitää oikaista itse se päätös, eli purkaa se."

        Mitäs jos ilmoittaisit asiasta KKO:lle,että purkakaa päätös kun se on minun mielestäni lainvastainen,nehän naurais sut pihalle eikös juu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eli jos kko tekee päätöksen jossa ei huomioida lakia pysäköinninvalvonnasta, tieliikennelain määritelmiä yleisestä alueesta, niin ei se päätös ole tällöin lakien mukainen taikka edes lain mukainen, niin tällöin sen kko:n pitää oikaista itse se päätös, eli purkaa se."

        Mitäs jos ilmoittaisit asiasta KKO:lle,että purkakaa päätös kun se on minun mielestäni lainvastainen,nehän naurais sut pihalle eikös juu?

        Lawetorder voisi kyllä ilmoitellakkin, jos sinä ja sopijapuolesi vastavuoroisesti ilmoittaudutte poliisille tehneenne rikoksen virkavallananastus-nimikkeellä.

        Se että sopimus syntyy jonkin kyltin ohittamalla kahden sopijapuolen välillä (reaalisopimus) kiertää oikeustoimilain tarkoitusta.

        Sitten yksityisoikeudellinen sopimus versus julkisen vallan velvoite ja se, ettei yksityisellä ole oikeutta valvoa pysäköintiä edes yksityisellä alueella, ei edes maanomistajlla/kiinteistönomistajalla ja määrätä tikkomuksesta sanktio. lisäksi kysymys siitä onko kerrostalon/rivitalon pysäköintialue tieliikennelain tarkoittamalla tavalla yleisessä käytössä oleva alue ja jota koskee tieliikennesäännöt eli väistäminen oikealta tulevaa, peruuttajan velvollisuus varoa muita, ynm.

        Kysymys myös siitä, onko kerrostalon/rivitalon pysäköintialue (autoliikenteelle tarkoitettu alue, oli se sitten. yksityisomisteinen tai yhtiöperusteinen omistus), niin laissa määriteltyä asukkaiden yksityistä piha-aluetta, vaikka sitä koskee tieliikennesäännöt kun vertaa sitä esim. kauppaliikkeen pysäköintialueeseen taikka kauppakeskuksen yleisessä liikennekäytössä oleva alue.

        Kysymys myös siitä voiko yksityinen siirtää sopimuksella sellaista oikeutta jollekkin jota hänellä alunperinkään ei ole ollut, eli oikeutta sanktioida väärin pysäköimisestä.

        Vastaus viimeisimpään on aika selkeä, ei ole oikeutta, ei edes yksityisalueella, koska sanktiointioikeus ja valvontaoikeus yksityisellä alueella on julkisen vallan tehtävä.

        Pysäköintivirhe on jo tieliikennelaissa määritelty rikkomukseksi josta seuraa sanktio (pysäköintivirhemaksu) ja jos laissa on jo määritelty kyseinen asia rangaistavaksi (yksityisellä ei ole oikeus tuomita ketään saatikka valvoa/vahtia) ja oikeusturva (euroopan ihmisoikeussopimus myös) määrittelee, että tällaiset rangaistusluonteiset maksut on voitava reklamoida julkiselle vallalle (on vielä sentään lakeja noudattava ja puolueeton taho) ja yksityisessä pysäköinninvalvonnassa ei tätä mahdollisuutta ole, vaan reklamointi tapahtuu 'sakottaneelle' yhtiölle jonka intressipiiriin ei todellakaan kuulu vähentää omia tulojaan, kun taas julkisella vallalla ei tällaista intressiä ole eli selkeä heikennys kansalaisen oikeusturvaan.

        Tässä tulee kysymykseen myöskin se että tulee kaksoisrangaistus ja suomessa (nykyään) ja euroopassa täällainen samasta asiasta kaksi kertaa tapahtuva rangaistusluonteinen maksu taikka seuraamus on euroopanihmisoikeussopimuksen (suomen ratifioima) vastainen ja tällainen kaksitahoinen valvontajärjestelmä antaa siihen mahdollisuuden, eli euroopan ihmisoikeus tuomioistuimella ilmeisesti olisi sanansa sanottavana.

        Lisäksi se, että yksityinen ei voi siirtää sopimusteitse tosiasiassa julkiselle vallalle kuuluvaa velvollisuutta (yksityinen kiinteistönomistaja antaa sanktiointioikeuden jollekkin) eli kyseessä on selkeä julkisen vallan anastus, niin kiinteistönomistaja että toinen sopijapuoli joka ryhtyy tälläiseen toimintaan johon lakiperusteinen oikeus on vain julkisella vallalla.

        Tässä tulee kysymykseen myöskin perustuslain 18§ joka sanoo näin: "18 §
        Oikeus työhön ja elinkeinovapaus
        Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla", eli sellaisella työllä, elinkeinolla ta ammatilla joka täyttää laillisuusperiaatteet.

        Yksityisten pysäköintialueiden valvonta kuuluu vain ja ainoastaan julkiselle vallalle ja tällöin sen valvonta jonkun muun toimesta on julkisenvallan anastus.

        Otetaan huomioon se, että osakehuoneiston omistaja yhtiönhallituksen kautta voi tehdä sopimuksia ja taloyhtiössä jossa ei ole hallitusta, voi osakas tehdä vain omasta puolestaan jonkun sopimuksen, eli sopimuksessa pitää olla jokaisen osakkeen omistajan allekirjoitus, mutta hekään eivät voi sopimuksella siirtää julkiselle vallalle kuuluvaa velvollisuutta.

        Tuliko tämä asia nyt riittävän selkeästi esiin.

        Voin laittaa lisääkin jos et tajunnut asian ydintä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder voisi kyllä ilmoitellakkin, jos sinä ja sopijapuolesi vastavuoroisesti ilmoittaudutte poliisille tehneenne rikoksen virkavallananastus-nimikkeellä.

        Se että sopimus syntyy jonkin kyltin ohittamalla kahden sopijapuolen välillä (reaalisopimus) kiertää oikeustoimilain tarkoitusta.

        Sitten yksityisoikeudellinen sopimus versus julkisen vallan velvoite ja se, ettei yksityisellä ole oikeutta valvoa pysäköintiä edes yksityisellä alueella, ei edes maanomistajlla/kiinteistönomistajalla ja määrätä tikkomuksesta sanktio. lisäksi kysymys siitä onko kerrostalon/rivitalon pysäköintialue tieliikennelain tarkoittamalla tavalla yleisessä käytössä oleva alue ja jota koskee tieliikennesäännöt eli väistäminen oikealta tulevaa, peruuttajan velvollisuus varoa muita, ynm.

        Kysymys myös siitä, onko kerrostalon/rivitalon pysäköintialue (autoliikenteelle tarkoitettu alue, oli se sitten. yksityisomisteinen tai yhtiöperusteinen omistus), niin laissa määriteltyä asukkaiden yksityistä piha-aluetta, vaikka sitä koskee tieliikennesäännöt kun vertaa sitä esim. kauppaliikkeen pysäköintialueeseen taikka kauppakeskuksen yleisessä liikennekäytössä oleva alue.

        Kysymys myös siitä voiko yksityinen siirtää sopimuksella sellaista oikeutta jollekkin jota hänellä alunperinkään ei ole ollut, eli oikeutta sanktioida väärin pysäköimisestä.

        Vastaus viimeisimpään on aika selkeä, ei ole oikeutta, ei edes yksityisalueella, koska sanktiointioikeus ja valvontaoikeus yksityisellä alueella on julkisen vallan tehtävä.

        Pysäköintivirhe on jo tieliikennelaissa määritelty rikkomukseksi josta seuraa sanktio (pysäköintivirhemaksu) ja jos laissa on jo määritelty kyseinen asia rangaistavaksi (yksityisellä ei ole oikeus tuomita ketään saatikka valvoa/vahtia) ja oikeusturva (euroopan ihmisoikeussopimus myös) määrittelee, että tällaiset rangaistusluonteiset maksut on voitava reklamoida julkiselle vallalle (on vielä sentään lakeja noudattava ja puolueeton taho) ja yksityisessä pysäköinninvalvonnassa ei tätä mahdollisuutta ole, vaan reklamointi tapahtuu 'sakottaneelle' yhtiölle jonka intressipiiriin ei todellakaan kuulu vähentää omia tulojaan, kun taas julkisella vallalla ei tällaista intressiä ole eli selkeä heikennys kansalaisen oikeusturvaan.

        Tässä tulee kysymykseen myöskin se että tulee kaksoisrangaistus ja suomessa (nykyään) ja euroopassa täällainen samasta asiasta kaksi kertaa tapahtuva rangaistusluonteinen maksu taikka seuraamus on euroopanihmisoikeussopimuksen (suomen ratifioima) vastainen ja tällainen kaksitahoinen valvontajärjestelmä antaa siihen mahdollisuuden, eli euroopan ihmisoikeus tuomioistuimella ilmeisesti olisi sanansa sanottavana.

        Lisäksi se, että yksityinen ei voi siirtää sopimusteitse tosiasiassa julkiselle vallalle kuuluvaa velvollisuutta (yksityinen kiinteistönomistaja antaa sanktiointioikeuden jollekkin) eli kyseessä on selkeä julkisen vallan anastus, niin kiinteistönomistaja että toinen sopijapuoli joka ryhtyy tälläiseen toimintaan johon lakiperusteinen oikeus on vain julkisella vallalla.

        Tässä tulee kysymykseen myöskin perustuslain 18§ joka sanoo näin: "18 §
        Oikeus työhön ja elinkeinovapaus
        Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla", eli sellaisella työllä, elinkeinolla ta ammatilla joka täyttää laillisuusperiaatteet.

        Yksityisten pysäköintialueiden valvonta kuuluu vain ja ainoastaan julkiselle vallalle ja tällöin sen valvonta jonkun muun toimesta on julkisenvallan anastus.

        Otetaan huomioon se, että osakehuoneiston omistaja yhtiönhallituksen kautta voi tehdä sopimuksia ja taloyhtiössä jossa ei ole hallitusta, voi osakas tehdä vain omasta puolestaan jonkun sopimuksen, eli sopimuksessa pitää olla jokaisen osakkeen omistajan allekirjoitus, mutta hekään eivät voi sopimuksella siirtää julkiselle vallalle kuuluvaa velvollisuutta.

        Tuliko tämä asia nyt riittävän selkeästi esiin.

        Voin laittaa lisääkin jos et tajunnut asian ydintä.

        Nyt olet käsittänyt asiat väärin,sinähän et ole tajunnut asian ydintä,faktahan on se että yksityisalueella parkkipate voi antaa yksityisoikeudellisen valvontamaksun.Tämähän on fakta,sulla on ongelmia käsittää sitä että se on laillista puuhaa.

        Jos koet että se ei ole laillista puuhaa niin tee toki sen eteen jotain,tee nyt se valitus vaikka sinne ihmisoikeustuomioistuimeen,nekin tosin nauraa sut pihalle.

        Voithan sä tehdä vaikka rikosilmoituksen aina kun saat parkkisakon yksityisalueella,siitähän sitten katsot että johtaako se mihinkään,jos ei johda niin käytä toki omaa syyteoikeuttasi ja vie asia käräjille,tosin maksettavaa siitä sulle koituu.Omistatkohan edes autoa kun sulla on ilmeisesti tapana pyöriä sossun luukulla,ainakin useampi vuosi takaspäin.

        "Yksityisten pysäköintialueiden valvonta kuuluu vain ja ainoastaan julkiselle vallalle ja tällöin sen valvonta jonkun muun toimesta on julkisenvallan anastus."

        EI kuulu,julkinen valta poislukien poliisi ei voi sakottaa yksityisalueella ilman omistajan lupaa.Poliisilla on oikeus sakottaa ilman lupaa mutta parkkipirkoilla ei ole valtuuksia.

        Laki
        pysäköinninvalvonnasta
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset
        Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta.

        Tässä taas nähdään lawetorderin asiantuntemus,täyttä soopaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olet käsittänyt asiat väärin,sinähän et ole tajunnut asian ydintä,faktahan on se että yksityisalueella parkkipate voi antaa yksityisoikeudellisen valvontamaksun.Tämähän on fakta,sulla on ongelmia käsittää sitä että se on laillista puuhaa.

        Jos koet että se ei ole laillista puuhaa niin tee toki sen eteen jotain,tee nyt se valitus vaikka sinne ihmisoikeustuomioistuimeen,nekin tosin nauraa sut pihalle.

        Voithan sä tehdä vaikka rikosilmoituksen aina kun saat parkkisakon yksityisalueella,siitähän sitten katsot että johtaako se mihinkään,jos ei johda niin käytä toki omaa syyteoikeuttasi ja vie asia käräjille,tosin maksettavaa siitä sulle koituu.Omistatkohan edes autoa kun sulla on ilmeisesti tapana pyöriä sossun luukulla,ainakin useampi vuosi takaspäin.

        "Yksityisten pysäköintialueiden valvonta kuuluu vain ja ainoastaan julkiselle vallalle ja tällöin sen valvonta jonkun muun toimesta on julkisenvallan anastus."

        EI kuulu,julkinen valta poislukien poliisi ei voi sakottaa yksityisalueella ilman omistajan lupaa.Poliisilla on oikeus sakottaa ilman lupaa mutta parkkipirkoilla ei ole valtuuksia.

        Laki
        pysäköinninvalvonnasta
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset
        Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta.

        Tässä taas nähdään lawetorderin asiantuntemus,täyttä soopaa.

        Lawetorder ihmettelee ja ymmärtää kuinka vaikea on idioottien ameeballa elää reaali maailmassaEn tiedä oletko tosiaankin idiotismisten isoin isoisänisä vai onko sinulla sairaus joka estää lukemansa ymmärtämisen.

        Avataan (suluissa avaus) hiukka parkkipöllölle tuota lainkohtaa , kun ei ymmärrä, vaan epätoivoisesti hakee jotain:

        "Laki
        pysäköinninvalvonnasta
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset (eli tällä kohdalla rajoitetaan rikemaksun antamista, EI VALVONTAA, Y M M Ä R S I T K Ö? Kiinteistön omistaja voi valtuuttaa JULKISEN VALLAN, JOLLA ON YKSINOMAAN LAKIPERUSTEINEN OIKEUS PYSÄKÖINNIN V A L V O N T A AN antamaan tarvittaessa rikemaksun eli
        P O L I S I I tai KUNNALLINEN PYSÄKÖINNIN V A L V O N T A ja että käyvät katsomassa)
        Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman (ELI JOS KIINTEISTÖN OMISTAJA TAI A S U K A S vaatii tuleen paikalle eli ilmoittaa pysäköinnistä, niin se on SAMALLA VALTUUTUS tehdä asialle jotain Y M M Ä R S I T K Ö?) kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta".

        Jos et ymmärtänyt, niin tässä on perustuslakivaliokunnan lausunto mikä jo alustavasti kaatoi teidän pelleilynne ja lisäksi se hutilointioikeuden päätös on vastoin perustuslakivaliokunnan lausuntoa ja joka on lainsäätäjäelin.

        Alkuun on erään professoritasoisen tutkija tutkimuksen alkua:

        "Tutkimuksessa päädyn näkökantaan, jonka mukaan yksityinen pysäköinninvalvonta nykyisellään harjoitettuna toimintana on eduskunnan säätämien lakien noudattamisen valvontaa sekä siihen perustuvien sanktioiden määräämistä ja siten se on julkisen vallan käyttöä, eikä se siten ole voimassa olevan lain mukaista. Tutkimuksen lopputuloksena on, että yksityisen pysäköinninvalvonnan toteuttaminen yksityistämisenkautta on vain toissijainen vaihtoehto.
        PVL säädettiin HE 223/2010 vp pohjalta ja samainen hallituksen esitys sisälsi myös ehdotuksen laiksi yksityisestä pysäköinninvalvonnasta, joka kuitenkin kaatui perustuslakivaliokunnan antamaan lausuntoon keväällä2011.

        KKO on ylimpänä yleisenä tuomioistuimena oikeushierarkian huipulla lain tulkinnan osalta, mutta perustuslakivaliokunnalla ja erityisesti sen lausuntokäytännöllä lainsäätäjän roolissa on tai ainakin pitäisi olla erittäin suuri tosiasiallinen painoarvo oikeuslähteenä tuomioistuimen pe-rustuslaintulkinnassa. KKO sai vasta vuoden 2000 perustuslakiuudistuksessa lainsäädännöntasolla oikeuden perustuslainmukaisuuden jälkikontrolliin. Lain esitöistä, laista ja oikeuskir-jallisuudesta on kuitenkin selkeästi luettavissa, että KKO rooli perustuslaintulkkina on toissijainen perustuslakivaliokuntaan nähden ja sen tarkoitus onkin toimia vain perustuslakivali-kunnan tukena perustuslain normikontrollissa.

        Perustuslakivaliokunta totesi lausunnossaan PeVL 57/2010 vp lakiehdotuksen laiksi yksityisestä pysäköinninvalvonnasta julkisen vallan käytöksi ja siten PL vastaiseksi. Ennen yksityistä pysäköinninvalvontaa sääntelevän lakihankkeen kaatumista useat toimijat viittasivat toimintansa perustaksi KKO:2010:23"


        "PeVL 57/2010 vp

        Asiantuntijat

        Valiokunnassa ovat olleet kuultavina

        lainsäädäntöneuvos Jaakko Rautio, oikeusministeriö

        professori Heikki Halila

        oikeustieteen lisensiaatti Mikael Koillinen

        yliopistonlehtori Sakari Melander

        professori Olli Mäenpää

        professori Matti Niemivuo

        professori Veli-Pekka Viljanen

        Pysäköinninvalvonnan antaminen muulle kuin viranomaiselle edellyttäisi toiminnan rajaamista siten, ettei kyse ole 124 §:n mukaisesta merkittävän julkisen vallan käytöstä, turvaamalla voimakkaampi julkisyhteisön kontrolli ja säätämällä muun muassa oikeusturvakeinoista. Lisäksi sääntelyn on täytettävä perustuslain 124 §:stä johdetut vaatimukset toimivaltuuksien täsmällisestä sääntelystä, sääntelyn yleisestä tarkkuudesta ja muusta asianmukaisuudesta sekä asianomaisten henkilöiden sopivuudesta ja pätevyydestä. Olennaista on myös toimivaltuuksien sellainen rajaus, että viranomaiskoneiston ulkopuolisen osuus jää viranomaisten toiminnan suhteen avustavaksi ja täydentäväksi (esim. PeVL 20/2002 vp, s. 2—3).
        Poikkeuslakien välttämisen periaate

        Esityksen 2. lakiehdotus voidaan valiokunnan edellä esittämien valtiosääntöoikeudellisten huomautusten takia käsitellä vain perustuslain 73 §:ssä säädetyssä järjestyksessä. Poikkeuslakimenettelyyn on kuitenkin suhtauduttava pidättyvästi. Uusien puhtaasti kansallisten perustuslaista poikkeavien lakien säätämistä tulee välttää (PeVL 1a/1998 vp, s. 2/II). Poikkeuslakimenettelyyn tulee turvautua vain erityisen poikkeuksellisissa tapauksissa ja pakottavista syistä (PeVM 10/1998 vp, s. 22—23). Yksityisen pysäköinninvalvonnan toteuttamiselle ehdotetulla tavalla ei valiokunnan mielestä ole tällaisia syitä. Siksi 2. lakiehdotus tulee hylätä. "


        Mitähän siitä tulee tuomiota, jatkuva virkavallananastus, sadoittain petoksia, uskoisin että kymmenen vuotta ehdotonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ihmettelee ja ymmärtää kuinka vaikea on idioottien ameeballa elää reaali maailmassaEn tiedä oletko tosiaankin idiotismisten isoin isoisänisä vai onko sinulla sairaus joka estää lukemansa ymmärtämisen.

        Avataan (suluissa avaus) hiukka parkkipöllölle tuota lainkohtaa , kun ei ymmärrä, vaan epätoivoisesti hakee jotain:

        "Laki
        pysäköinninvalvonnasta
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset (eli tällä kohdalla rajoitetaan rikemaksun antamista, EI VALVONTAA, Y M M Ä R S I T K Ö? Kiinteistön omistaja voi valtuuttaa JULKISEN VALLAN, JOLLA ON YKSINOMAAN LAKIPERUSTEINEN OIKEUS PYSÄKÖINNIN V A L V O N T A AN antamaan tarvittaessa rikemaksun eli
        P O L I S I I tai KUNNALLINEN PYSÄKÖINNIN V A L V O N T A ja että käyvät katsomassa)
        Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman (ELI JOS KIINTEISTÖN OMISTAJA TAI A S U K A S vaatii tuleen paikalle eli ilmoittaa pysäköinnistä, niin se on SAMALLA VALTUUTUS tehdä asialle jotain Y M M Ä R S I T K Ö?) kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta".

        Jos et ymmärtänyt, niin tässä on perustuslakivaliokunnan lausunto mikä jo alustavasti kaatoi teidän pelleilynne ja lisäksi se hutilointioikeuden päätös on vastoin perustuslakivaliokunnan lausuntoa ja joka on lainsäätäjäelin.

        Alkuun on erään professoritasoisen tutkija tutkimuksen alkua:

        "Tutkimuksessa päädyn näkökantaan, jonka mukaan yksityinen pysäköinninvalvonta nykyisellään harjoitettuna toimintana on eduskunnan säätämien lakien noudattamisen valvontaa sekä siihen perustuvien sanktioiden määräämistä ja siten se on julkisen vallan käyttöä, eikä se siten ole voimassa olevan lain mukaista. Tutkimuksen lopputuloksena on, että yksityisen pysäköinninvalvonnan toteuttaminen yksityistämisenkautta on vain toissijainen vaihtoehto.
        PVL säädettiin HE 223/2010 vp pohjalta ja samainen hallituksen esitys sisälsi myös ehdotuksen laiksi yksityisestä pysäköinninvalvonnasta, joka kuitenkin kaatui perustuslakivaliokunnan antamaan lausuntoon keväällä2011.

        KKO on ylimpänä yleisenä tuomioistuimena oikeushierarkian huipulla lain tulkinnan osalta, mutta perustuslakivaliokunnalla ja erityisesti sen lausuntokäytännöllä lainsäätäjän roolissa on tai ainakin pitäisi olla erittäin suuri tosiasiallinen painoarvo oikeuslähteenä tuomioistuimen pe-rustuslaintulkinnassa. KKO sai vasta vuoden 2000 perustuslakiuudistuksessa lainsäädännöntasolla oikeuden perustuslainmukaisuuden jälkikontrolliin. Lain esitöistä, laista ja oikeuskir-jallisuudesta on kuitenkin selkeästi luettavissa, että KKO rooli perustuslaintulkkina on toissijainen perustuslakivaliokuntaan nähden ja sen tarkoitus onkin toimia vain perustuslakivali-kunnan tukena perustuslain normikontrollissa.

        Perustuslakivaliokunta totesi lausunnossaan PeVL 57/2010 vp lakiehdotuksen laiksi yksityisestä pysäköinninvalvonnasta julkisen vallan käytöksi ja siten PL vastaiseksi. Ennen yksityistä pysäköinninvalvontaa sääntelevän lakihankkeen kaatumista useat toimijat viittasivat toimintansa perustaksi KKO:2010:23"


        "PeVL 57/2010 vp

        Asiantuntijat

        Valiokunnassa ovat olleet kuultavina

        lainsäädäntöneuvos Jaakko Rautio, oikeusministeriö

        professori Heikki Halila

        oikeustieteen lisensiaatti Mikael Koillinen

        yliopistonlehtori Sakari Melander

        professori Olli Mäenpää

        professori Matti Niemivuo

        professori Veli-Pekka Viljanen

        Pysäköinninvalvonnan antaminen muulle kuin viranomaiselle edellyttäisi toiminnan rajaamista siten, ettei kyse ole 124 §:n mukaisesta merkittävän julkisen vallan käytöstä, turvaamalla voimakkaampi julkisyhteisön kontrolli ja säätämällä muun muassa oikeusturvakeinoista. Lisäksi sääntelyn on täytettävä perustuslain 124 §:stä johdetut vaatimukset toimivaltuuksien täsmällisestä sääntelystä, sääntelyn yleisestä tarkkuudesta ja muusta asianmukaisuudesta sekä asianomaisten henkilöiden sopivuudesta ja pätevyydestä. Olennaista on myös toimivaltuuksien sellainen rajaus, että viranomaiskoneiston ulkopuolisen osuus jää viranomaisten toiminnan suhteen avustavaksi ja täydentäväksi (esim. PeVL 20/2002 vp, s. 2—3).
        Poikkeuslakien välttämisen periaate

        Esityksen 2. lakiehdotus voidaan valiokunnan edellä esittämien valtiosääntöoikeudellisten huomautusten takia käsitellä vain perustuslain 73 §:ssä säädetyssä järjestyksessä. Poikkeuslakimenettelyyn on kuitenkin suhtauduttava pidättyvästi. Uusien puhtaasti kansallisten perustuslaista poikkeavien lakien säätämistä tulee välttää (PeVL 1a/1998 vp, s. 2/II). Poikkeuslakimenettelyyn tulee turvautua vain erityisen poikkeuksellisissa tapauksissa ja pakottavista syistä (PeVM 10/1998 vp, s. 22—23). Yksityisen pysäköinninvalvonnan toteuttamiselle ehdotetulla tavalla ei valiokunnan mielestä ole tällaisia syitä. Siksi 2. lakiehdotus tulee hylätä. "


        Mitähän siitä tulee tuomiota, jatkuva virkavallananastus, sadoittain petoksia, uskoisin että kymmenen vuotta ehdotonta.

        Toiset uskoo joulupukkiin ja lawetorder taas uskoo itseensä..tyypillistä jargonia taas pukkaa,tee nyt hyvä mies asialle jotain,kanteluita/haasta vaikka koko oikeuslaiton oikeuteen kun SINUN mielestäsi ovat väärässä.

        10 vuotta ehdotonta..salli mun nauraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ihmettelee ja ymmärtää kuinka vaikea on idioottien ameeballa elää reaali maailmassaEn tiedä oletko tosiaankin idiotismisten isoin isoisänisä vai onko sinulla sairaus joka estää lukemansa ymmärtämisen.

        Avataan (suluissa avaus) hiukka parkkipöllölle tuota lainkohtaa , kun ei ymmärrä, vaan epätoivoisesti hakee jotain:

        "Laki
        pysäköinninvalvonnasta
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset (eli tällä kohdalla rajoitetaan rikemaksun antamista, EI VALVONTAA, Y M M Ä R S I T K Ö? Kiinteistön omistaja voi valtuuttaa JULKISEN VALLAN, JOLLA ON YKSINOMAAN LAKIPERUSTEINEN OIKEUS PYSÄKÖINNIN V A L V O N T A AN antamaan tarvittaessa rikemaksun eli
        P O L I S I I tai KUNNALLINEN PYSÄKÖINNIN V A L V O N T A ja että käyvät katsomassa)
        Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman (ELI JOS KIINTEISTÖN OMISTAJA TAI A S U K A S vaatii tuleen paikalle eli ilmoittaa pysäköinnistä, niin se on SAMALLA VALTUUTUS tehdä asialle jotain Y M M Ä R S I T K Ö?) kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta".

        Jos et ymmärtänyt, niin tässä on perustuslakivaliokunnan lausunto mikä jo alustavasti kaatoi teidän pelleilynne ja lisäksi se hutilointioikeuden päätös on vastoin perustuslakivaliokunnan lausuntoa ja joka on lainsäätäjäelin.

        Alkuun on erään professoritasoisen tutkija tutkimuksen alkua:

        "Tutkimuksessa päädyn näkökantaan, jonka mukaan yksityinen pysäköinninvalvonta nykyisellään harjoitettuna toimintana on eduskunnan säätämien lakien noudattamisen valvontaa sekä siihen perustuvien sanktioiden määräämistä ja siten se on julkisen vallan käyttöä, eikä se siten ole voimassa olevan lain mukaista. Tutkimuksen lopputuloksena on, että yksityisen pysäköinninvalvonnan toteuttaminen yksityistämisenkautta on vain toissijainen vaihtoehto.
        PVL säädettiin HE 223/2010 vp pohjalta ja samainen hallituksen esitys sisälsi myös ehdotuksen laiksi yksityisestä pysäköinninvalvonnasta, joka kuitenkin kaatui perustuslakivaliokunnan antamaan lausuntoon keväällä2011.

        KKO on ylimpänä yleisenä tuomioistuimena oikeushierarkian huipulla lain tulkinnan osalta, mutta perustuslakivaliokunnalla ja erityisesti sen lausuntokäytännöllä lainsäätäjän roolissa on tai ainakin pitäisi olla erittäin suuri tosiasiallinen painoarvo oikeuslähteenä tuomioistuimen pe-rustuslaintulkinnassa. KKO sai vasta vuoden 2000 perustuslakiuudistuksessa lainsäädännöntasolla oikeuden perustuslainmukaisuuden jälkikontrolliin. Lain esitöistä, laista ja oikeuskir-jallisuudesta on kuitenkin selkeästi luettavissa, että KKO rooli perustuslaintulkkina on toissijainen perustuslakivaliokuntaan nähden ja sen tarkoitus onkin toimia vain perustuslakivali-kunnan tukena perustuslain normikontrollissa.

        Perustuslakivaliokunta totesi lausunnossaan PeVL 57/2010 vp lakiehdotuksen laiksi yksityisestä pysäköinninvalvonnasta julkisen vallan käytöksi ja siten PL vastaiseksi. Ennen yksityistä pysäköinninvalvontaa sääntelevän lakihankkeen kaatumista useat toimijat viittasivat toimintansa perustaksi KKO:2010:23"


        "PeVL 57/2010 vp

        Asiantuntijat

        Valiokunnassa ovat olleet kuultavina

        lainsäädäntöneuvos Jaakko Rautio, oikeusministeriö

        professori Heikki Halila

        oikeustieteen lisensiaatti Mikael Koillinen

        yliopistonlehtori Sakari Melander

        professori Olli Mäenpää

        professori Matti Niemivuo

        professori Veli-Pekka Viljanen

        Pysäköinninvalvonnan antaminen muulle kuin viranomaiselle edellyttäisi toiminnan rajaamista siten, ettei kyse ole 124 §:n mukaisesta merkittävän julkisen vallan käytöstä, turvaamalla voimakkaampi julkisyhteisön kontrolli ja säätämällä muun muassa oikeusturvakeinoista. Lisäksi sääntelyn on täytettävä perustuslain 124 §:stä johdetut vaatimukset toimivaltuuksien täsmällisestä sääntelystä, sääntelyn yleisestä tarkkuudesta ja muusta asianmukaisuudesta sekä asianomaisten henkilöiden sopivuudesta ja pätevyydestä. Olennaista on myös toimivaltuuksien sellainen rajaus, että viranomaiskoneiston ulkopuolisen osuus jää viranomaisten toiminnan suhteen avustavaksi ja täydentäväksi (esim. PeVL 20/2002 vp, s. 2—3).
        Poikkeuslakien välttämisen periaate

        Esityksen 2. lakiehdotus voidaan valiokunnan edellä esittämien valtiosääntöoikeudellisten huomautusten takia käsitellä vain perustuslain 73 §:ssä säädetyssä järjestyksessä. Poikkeuslakimenettelyyn on kuitenkin suhtauduttava pidättyvästi. Uusien puhtaasti kansallisten perustuslaista poikkeavien lakien säätämistä tulee välttää (PeVL 1a/1998 vp, s. 2/II). Poikkeuslakimenettelyyn tulee turvautua vain erityisen poikkeuksellisissa tapauksissa ja pakottavista syistä (PeVM 10/1998 vp, s. 22—23). Yksityisen pysäköinninvalvonnan toteuttamiselle ehdotetulla tavalla ei valiokunnan mielestä ole tällaisia syitä. Siksi 2. lakiehdotus tulee hylätä. "


        Mitähän siitä tulee tuomiota, jatkuva virkavallananastus, sadoittain petoksia, uskoisin että kymmenen vuotta ehdotonta.

        Ja jos eduskunta olisi halunnut muuttaa nykyistä oikeuskäytäntöä (KKO 2010:23) ottaen huomion PeVL 57/2010vp, se olisi voinut sen tehdä tai seuraava eduskunta. Mutta kun ei tehnyt, niin nyt mennään valtakunnan korkeimman oikeuden asettaman ennakkoratkaisun mukaan.

        Saat toki valittaa siitä, kuten on oikeutesi ja myös viedä asiasi, jos sellainen on, oikeuden eteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos eduskunta olisi halunnut muuttaa nykyistä oikeuskäytäntöä (KKO 2010:23) ottaen huomion PeVL 57/2010vp, se olisi voinut sen tehdä tai seuraava eduskunta. Mutta kun ei tehnyt, niin nyt mennään valtakunnan korkeimman oikeuden asettaman ennakkoratkaisun mukaan.

        Saat toki valittaa siitä, kuten on oikeutesi ja myös viedä asiasi, jos sellainen on, oikeuden eteen.

        Rikoksen ei tarvitse kohdistua henkilöön itseensä, vaan on olemassa sellainen kuin kansalaisvelvollisuus tehdä rikosilmoitus sellaisesta asiasta joka vaarantaa yhteiskunnan toimivuutta ja yleistä lain kuuliaisuutta.

        Vois huomenissa kirjoitella nettirikosilmoituksen, poliisin asiahan se on selvittää tuollainen.

        Ne kannattaa ottaa airot mukaan qpark ja pekkapetteri pöljälä kun lähtee järvelle souteleen, vaikkakin teille jo vesilammikkokin on liian suuri.

        Ette varmaan ole kuulleetkaan, lukemaanne ette ymmärrä, sanontaa kuin "se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rikoksen ei tarvitse kohdistua henkilöön itseensä, vaan on olemassa sellainen kuin kansalaisvelvollisuus tehdä rikosilmoitus sellaisesta asiasta joka vaarantaa yhteiskunnan toimivuutta ja yleistä lain kuuliaisuutta.

        Vois huomenissa kirjoitella nettirikosilmoituksen, poliisin asiahan se on selvittää tuollainen.

        Ne kannattaa ottaa airot mukaan qpark ja pekkapetteri pöljälä kun lähtee järvelle souteleen, vaikkakin teille jo vesilammikkokin on liian suuri.

        Ette varmaan ole kuulleetkaan, lukemaanne ette ymmärrä, sanontaa kuin "se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa"

        No se on varmaa että sä et naura viimeisenä.
        Taitaa sun puheet jäädä vain puheen asteelle..Tosin jos ei jää niin kerro toki sitten täällä että miten kävi.

        "Rikoksen ei tarvitse kohdistua henkilöön itseensä, vaan on olemassa sellainen kuin kansalaisvelvollisuus tehdä rikosilmoitus sellaisesta asiasta joka vaarantaa yhteiskunnan toimivuutta ja yleistä lain kuuliaisuutta."

        Mikäs on se rikosnimike?Entäs kuka on vastaaja? Mieti ensin ennenkuin teet sen rikosilmoituksen. Voisin vannoa että esitutkintaa ei edes suoriteta ja sun rikosilmoitus tyssää siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rikoksen ei tarvitse kohdistua henkilöön itseensä, vaan on olemassa sellainen kuin kansalaisvelvollisuus tehdä rikosilmoitus sellaisesta asiasta joka vaarantaa yhteiskunnan toimivuutta ja yleistä lain kuuliaisuutta.

        Vois huomenissa kirjoitella nettirikosilmoituksen, poliisin asiahan se on selvittää tuollainen.

        Ne kannattaa ottaa airot mukaan qpark ja pekkapetteri pöljälä kun lähtee järvelle souteleen, vaikkakin teille jo vesilammikkokin on liian suuri.

        Ette varmaan ole kuulleetkaan, lukemaanne ette ymmärrä, sanontaa kuin "se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa"

        Lawetorder lisää iltalukemista kaikille:

        Tässähän näitä olisi ensialkuun, nämä kaikki sopii parkkipellejen toimintaan.

        Kirjapitorikoksista en oikeen osaa sanoa kun en ole silleen niitä tutkimassa, mutta eiköhän nekin selviä sitten.

        Hauskaa illan jatkoja vaan.
        9 § (24.7.1998/563)
        Virkavallan anastus

        Joka toista erehdyttääkseen

        1) ilman lakiin perustuvaa oikeutta ryhtyy toimeen, jonka vain julkista valtaa käyttävä toimivaltainen viranomainen saa tehdä, tai

        2) muuten esiintyy virkatehtävässä olevana julkista valtaa käyttävänä virkamiehenä,

        on tuomittava virkavallan anastuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.


        5 luku (13.6.2003/515)
        Yrityksestä ja osallisuudesta
        1 § (13.6.2003/515)
        Yritys

        Rikoksen yrityksestä rangaistaan vain, jos yritys on tahallista rikosta koskevassa säännöksessä säädetty rangaistavaksi.

        Teko on edennyt rikoksen yritykseksi, kun tekijä on aloittanut rikoksen tekemisen ja saanut aikaan vaaran rikoksen täyttymisestä. Rikoksen yritys on kysymyksessä silloinkin, kun sellaista vaaraa ei aiheudu, jos vaaran syntymättä jääminen on johtunut vain satunnaisista syistä.

        Määrättäessä rangaistusta rikoksen yrityksestä sovelletaan, mitä 6 luvun 8 §:n 1 momentin 2 kohdassa sekä 2 ja 4 momentissa säädetään, jollei yritystä ole tapaukseen soveltuvassa rikossäännöksessä rinnastettu täytettyyn tekoon.
        2 § (13.6.2003/515)
        Yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen

        Yrityksestä ei rangaista, jos tekijä on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen täyttämisestä tai muuten estänyt tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen.

        Jos rikoksessa on useita osallisia, yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen vapauttaa tekijän, yllyttäjän tai avunantajan vastuusta vain, jos hän on saanut myös muut osalliset luopumaan rikoksen täyttämisestä tai muuten kyennyt estämään tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen taikka muulla tavalla poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen toteuttamisessa.

        Sen lisäksi, mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, yrityksestä ei rangaista, jos rikos jää täyttymättä tai tunnusmerkistössä tarkoitettu seuraus syntymättä tekijästä, yllyttäjästä tai avunantajasta riippumattomasta syystä, mutta hän on vapaaehtoisesti ja vakavasti pyrkinyt estämään rikoksen täyttymisen tai seurauksen syntymisen.

        Jos 1–3 momentin perusteella rankaisematta jäävä yritys samalla toteuttaa muun, täytetyn rikoksen, se rikos on rangaistava.
        3 § (13.6.2003/515)
        Rikoskumppanuus

        Jos kaksi tai useammat ovat yhdessä tehneet tahallisen rikoksen, rangaistaan kutakin rikoksen tekijänä.
        4 § (13.6.2003/515)
        Välillinen tekeminen

        Tekijänä tuomitaan se, joka on tehnyt tahallisen rikoksen käyttäen välikappaleena toista, jota ei voida rangaista siitä rikoksesta syyntakeettomuuden tai tahallisuuden puuttumisen vuoksi taikka muusta rikosoikeudellisen vastuun edellytyksiin liittyvästä syystä.
        5 § (13.6.2003/515)
        Yllytys

        Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.
        6 § (13.6.2003/515)
        Avunanto

        Joka ennen rikosta tai sen aikana neuvoin, toimin tai muilla tavoin tahallaan auttaa toista tahallisen rikoksen tai sen rangaistavan yrityksen tekemisessä, tuomitaan avunannosta rikokseen saman lainkohdan mukaan kuin tekijä. Rangaistusta määrättäessä sovelletaan kuitenkin, mitä 6 luvun 8 §:n 1 momentin 3 kohdassa sekä 2 ja 4 momentissa säädetään.

        Yllytyksestä rangaistavaan avunantoon rangaistaan avunantona.
        7 § (13.6.2003/515)
        Erityiset henkilöön liittyvät olosuhteet

        Erityinen henkilöön liittyvä olosuhde, joka poistaa jonkin teon rangaistavuuden taikka vähentää tai enentää sitä, koskee ainoastaan mainitussa suhteessa olevaa tekijää, yllyttäjää tai avunantajaa.

        Yllyttäjää tai avunantajaa ei vapauta rangaistusvastuusta se, ettei häntä koske sellainen erityinen henkilöön liittyvä olosuhde, joka perustaa tekijän teon rangaistavuuden.
        8 § (13.6.2003/515)
        Oikeushenkilön puolesta toimiminen

        Yhteisön, säätiön tai muun oikeushenkilön lakimääräisen toimielimen tai johdon jäsen sekä oikeushenkilössä tosiasiallista päätösvaltaa käyttävä taikka sen puolesta työ- tai virkasuhteessa tai toimeksiannon perusteella muutoin toimiva henkilö voidaan tuomita oikeushenkilön toiminnassa tehdystä rikoksesta rangaistukseen siitä huolimatta, ettei hän täytä rikoksen tunnusmerkistössä tekijälle asetettuja erityisehtoja, jos oikeushenkilö nuo ehdot täyttää.

        Jos rikos on tehty elinkeinonharjoittajan liikkeeseen kuuluvassa tai muussa oikeushenkilön toimintaan rinnastettavassa järjestäytyneessä toiminnassa, sovelletaan vastaavasti, mitä 1 momentissa säädetään oikeushenkilön toiminnassa tehdystä rikoksesta.

        Mitä tässä pykälässä säädetään, ei sovelleta, jos asiasta muualla laissa säädetään toisin.


        Jatkuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rikoksen ei tarvitse kohdistua henkilöön itseensä, vaan on olemassa sellainen kuin kansalaisvelvollisuus tehdä rikosilmoitus sellaisesta asiasta joka vaarantaa yhteiskunnan toimivuutta ja yleistä lain kuuliaisuutta.

        Vois huomenissa kirjoitella nettirikosilmoituksen, poliisin asiahan se on selvittää tuollainen.

        Ne kannattaa ottaa airot mukaan qpark ja pekkapetteri pöljälä kun lähtee järvelle souteleen, vaikkakin teille jo vesilammikkokin on liian suuri.

        Ette varmaan ole kuulleetkaan, lukemaanne ette ymmärrä, sanontaa kuin "se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa"

        Lawetorder lisää iltalukemista kaikille:

        Tässähän näitä olisi ensialkuun, nämä kaikki sopii parkkipellejen toimintaan.

        Kirjapitorikoksista en oikeen osaa sanoa kun en ole silleen niitä tutkimassa, mutta eiköhän nekin selviä sitten.

        Hauskaa illan jatkoja vaan.
        9 § (24.7.1998/563)
        Virkavallan anastus

        Joka toista erehdyttääkseen

        1) ilman lakiin perustuvaa oikeutta ryhtyy toimeen, jonka vain julkista valtaa käyttävä toimivaltainen viranomainen saa tehdä, tai

        2) muuten esiintyy virkatehtävässä olevana julkista valtaa käyttävänä virkamiehenä,

        on tuomittava virkavallan anastuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.


        5 luku (13.6.2003/515)
        Yrityksestä ja osallisuudesta
        1 § (13.6.2003/515)
        Yritys

        Rikoksen yrityksestä rangaistaan vain, jos yritys on tahallista rikosta koskevassa säännöksessä säädetty rangaistavaksi.

        Teko on edennyt rikoksen yritykseksi, kun tekijä on aloittanut rikoksen tekemisen ja saanut aikaan vaaran rikoksen täyttymisestä. Rikoksen yritys on kysymyksessä silloinkin, kun sellaista vaaraa ei aiheudu, jos vaaran syntymättä jääminen on johtunut vain satunnaisista syistä.

        Määrättäessä rangaistusta rikoksen yrityksestä sovelletaan, mitä 6 luvun 8 §:n 1 momentin 2 kohdassa sekä 2 ja 4 momentissa säädetään, jollei yritystä ole tapaukseen soveltuvassa rikossäännöksessä rinnastettu täytettyyn tekoon.
        2 § (13.6.2003/515)
        Yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen

        Yrityksestä ei rangaista, jos tekijä on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen täyttämisestä tai muuten estänyt tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen.

        Jos rikoksessa on useita osallisia, yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen vapauttaa tekijän, yllyttäjän tai avunantajan vastuusta vain, jos hän on saanut myös muut osalliset luopumaan rikoksen täyttämisestä tai muuten kyennyt estämään tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen taikka muulla tavalla poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen toteuttamisessa.

        Sen lisäksi, mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, yrityksestä ei rangaista, jos rikos jää täyttymättä tai tunnusmerkistössä tarkoitettu seuraus syntymättä tekijästä, yllyttäjästä tai avunantajasta riippumattomasta syystä, mutta hän on vapaaehtoisesti ja vakavasti pyrkinyt estämään rikoksen täyttymisen tai seurauksen syntymisen.

        Jos 1–3 momentin perusteella rankaisematta jäävä yritys samalla toteuttaa muun, täytetyn rikoksen, se rikos on rangaistava.
        3 § (13.6.2003/515)
        Rikoskumppanuus

        Jos kaksi tai useammat ovat yhdessä tehneet tahallisen rikoksen, rangaistaan kutakin rikoksen tekijänä.
        4 § (13.6.2003/515)
        Välillinen tekeminen

        Tekijänä tuomitaan se, joka on tehnyt tahallisen rikoksen käyttäen välikappaleena toista, jota ei voida rangaista siitä rikoksesta syyntakeettomuuden tai tahallisuuden puuttumisen vuoksi taikka muusta rikosoikeudellisen vastuun edellytyksiin liittyvästä syystä.
        5 § (13.6.2003/515)
        Yllytys

        Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.
        6 § (13.6.2003/515)
        Avunanto

        Joka ennen rikosta tai sen aikana neuvoin, toimin tai muilla tavoin tahallaan auttaa toista tahallisen rikoksen tai sen rangaistavan yrityksen tekemisessä, tuomitaan avunannosta rikokseen saman lainkohdan mukaan kuin tekijä. Rangaistusta määrättäessä sovelletaan kuitenkin, mitä 6 luvun 8 §:n 1 momentin 3 kohdassa sekä 2 ja 4 momentissa säädetään.

        Yllytyksestä rangaistavaan avunantoon rangaistaan avunantona.
        7 § (13.6.2003/515)
        Erityiset henkilöön liittyvät olosuhteet

        Erityinen henkilöön liittyvä olosuhde, joka poistaa jonkin teon rangaistavuuden taikka vähentää tai enentää sitä, koskee ainoastaan mainitussa suhteessa olevaa tekijää, yllyttäjää tai avunantajaa.

        Yllyttäjää tai avunantajaa ei vapauta rangaistusvastuusta se, ettei häntä koske sellainen erityinen henkilöön liittyvä olosuhde, joka perustaa tekijän teon rangaistavuuden.
        8 § (13.6.2003/515)
        Oikeushenkilön puolesta toimiminen

        Yhteisön, säätiön tai muun oikeushenkilön lakimääräisen toimielimen tai johdon jäsen sekä oikeushenkilössä tosiasiallista päätösvaltaa käyttävä taikka sen puolesta työ- tai virkasuhteessa tai toimeksiannon perusteella muutoin toimiva henkilö voidaan tuomita oikeushenkilön toiminnassa tehdystä rikoksesta rangaistukseen siitä huolimatta, ettei hän täytä rikoksen tunnusmerkistössä tekijälle asetettuja erityisehtoja, jos oikeushenkilö nuo ehdot täyttää.

        Jos rikos on tehty elinkeinonharjoittajan liikkeeseen kuuluvassa tai muussa oikeushenkilön toimintaan rinnastettavassa järjestäytyneessä toiminnassa, sovelletaan vastaavasti, mitä 1 momentissa säädetään oikeushenkilön toiminnassa tehdystä rikoksesta.

        Mitä tässä pykälässä säädetään, ei sovelleta, jos asiasta muualla laissa säädetään toisin.


        Jatkuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rikoksen ei tarvitse kohdistua henkilöön itseensä, vaan on olemassa sellainen kuin kansalaisvelvollisuus tehdä rikosilmoitus sellaisesta asiasta joka vaarantaa yhteiskunnan toimivuutta ja yleistä lain kuuliaisuutta.

        Vois huomenissa kirjoitella nettirikosilmoituksen, poliisin asiahan se on selvittää tuollainen.

        Ne kannattaa ottaa airot mukaan qpark ja pekkapetteri pöljälä kun lähtee järvelle souteleen, vaikkakin teille jo vesilammikkokin on liian suuri.

        Ette varmaan ole kuulleetkaan, lukemaanne ette ymmärrä, sanontaa kuin "se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa"

        Lawetorder lisää iltalukemista kaikille:

        Tässähän näitä olisi ensialkuun, nämä kaikki sopii parkkipellejen toimintaan.

        Kirjapitorikoksista en oikeen osaa sanoa kun en ole silleen niitä tutkimassa, mutta eiköhän nekin selviä sitten.

        Hauskaa illan jatkoja vaan.
        9 § (24.7.1998/563)
        Virkavallan anastus

        Joka toista erehdyttääkseen

        1) ilman lakiin perustuvaa oikeutta ryhtyy toimeen, jonka vain julkista valtaa käyttävä toimivaltainen viranomainen saa tehdä, tai

        2) muuten esiintyy virkatehtävässä olevana julkista valtaa käyttävänä virkamiehenä,

        on tuomittava virkavallan anastuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.


        5 luku (13.6.2003/515)
        Yrityksestä ja osallisuudesta
        1 § (13.6.2003/515)
        Yritys

        Rikoksen yrityksestä rangaistaan vain, jos yritys on tahallista rikosta koskevassa säännöksessä säädetty rangaistavaksi.

        Teko on edennyt rikoksen yritykseksi, kun tekijä on aloittanut rikoksen tekemisen ja saanut aikaan vaaran rikoksen täyttymisestä. Rikoksen yritys on kysymyksessä silloinkin, kun sellaista vaaraa ei aiheudu, jos vaaran syntymättä jääminen on johtunut vain satunnaisista syistä.

        Määrättäessä rangaistusta rikoksen yrityksestä sovelletaan, mitä 6 luvun 8 §:n 1 momentin 2 kohdassa sekä 2 ja 4 momentissa säädetään, jollei yritystä ole tapaukseen soveltuvassa rikossäännöksessä rinnastettu täytettyyn tekoon.
        2 § (13.6.2003/515)
        Yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen

        Yrityksestä ei rangaista, jos tekijä on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen täyttämisestä tai muuten estänyt tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen.

        Jos rikoksessa on useita osallisia, yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen vapauttaa tekijän, yllyttäjän tai avunantajan vastuusta vain, jos hän on saanut myös muut osalliset luopumaan rikoksen täyttämisestä tai muuten kyennyt estämään tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen taikka muulla tavalla poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen toteuttamisessa.

        Sen lisäksi, mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, yrityksestä ei rangaista, jos rikos jää täyttymättä tai tunnusmerkistössä tarkoitettu seuraus syntymättä tekijästä, yllyttäjästä tai avunantajasta riippumattomasta syystä, mutta hän on vapaaehtoisesti ja vakavasti pyrkinyt estämään rikoksen täyttymisen tai seurauksen syntymisen.

        Jos 1–3 momentin perusteella rankaisematta jäävä yritys samalla toteuttaa muun, täytetyn rikoksen, se rikos on rangaistava.
        3 § (13.6.2003/515)
        Rikoskumppanuus

        Jos kaksi tai useammat ovat yhdessä tehneet tahallisen rikoksen, rangaistaan kutakin rikoksen tekijänä.
        4 § (13.6.2003/515)
        Välillinen tekeminen

        Tekijänä tuomitaan se, joka on tehnyt tahallisen rikoksen käyttäen välikappaleena toista, jota ei voida rangaista siitä rikoksesta syyntakeettomuuden tai tahallisuuden puuttumisen vuoksi taikka muusta rikosoikeudellisen vastuun edellytyksiin liittyvästä syystä.
        5 § (13.6.2003/515)
        Yllytys

        Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.
        6 § (13.6.2003/515)
        Avunanto

        Joka ennen rikosta tai sen aikana neuvoin, toimin tai muilla tavoin tahallaan auttaa toista tahallisen rikoksen tai sen rangaistavan yrityksen tekemisessä, tuomitaan avunannosta rikokseen saman lainkohdan mukaan kuin tekijä. Rangaistusta määrättäessä sovelletaan kuitenkin, mitä 6 luvun 8 §:n 1 momentin 3 kohdassa sekä 2 ja 4 momentissa säädetään.

        Yllytyksestä rangaistavaan avunantoon rangaistaan avunantona.
        7 § (13.6.2003/515)
        Erityiset henkilöön liittyvät olosuhteet

        Erityinen henkilöön liittyvä olosuhde, joka poistaa jonkin teon rangaistavuuden taikka vähentää tai enentää sitä, koskee ainoastaan mainitussa suhteessa olevaa tekijää, yllyttäjää tai avunantajaa.

        Yllyttäjää tai avunantajaa ei vapauta rangaistusvastuusta se, ettei häntä koske sellainen erityinen henkilöön liittyvä olosuhde, joka perustaa tekijän teon rangaistavuuden.
        8 § (13.6.2003/515)
        Oikeushenkilön puolesta toimiminen

        Yhteisön, säätiön tai muun oikeushenkilön lakimääräisen toimielimen tai johdon jäsen sekä oikeushenkilössä tosiasiallista päätösvaltaa käyttävä taikka sen puolesta työ- tai virkasuhteessa tai toimeksiannon perusteella muutoin toimiva henkilö voidaan tuomita oikeushenkilön toiminnassa tehdystä rikoksesta rangaistukseen siitä huolimatta, ettei hän täytä rikoksen tunnusmerkistössä tekijälle asetettuja erityisehtoja, jos oikeushenkilö nuo ehdot täyttää.

        Jos rikos on tehty elinkeinonharjoittajan liikkeeseen kuuluvassa tai muussa oikeushenkilön toimintaan rinnastettavassa järjestäytyneessä toiminnassa, sovelletaan vastaavasti, mitä 1 momentissa säädetään oikeushenkilön toiminnassa tehdystä rikoksesta.

        Mitä tässä pykälässä säädetään, ei sovelleta, jos asiasta muualla laissa säädetään toisin.


        Jatkuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olet käsittänyt asiat väärin,sinähän et ole tajunnut asian ydintä,faktahan on se että yksityisalueella parkkipate voi antaa yksityisoikeudellisen valvontamaksun.Tämähän on fakta,sulla on ongelmia käsittää sitä että se on laillista puuhaa.

        Jos koet että se ei ole laillista puuhaa niin tee toki sen eteen jotain,tee nyt se valitus vaikka sinne ihmisoikeustuomioistuimeen,nekin tosin nauraa sut pihalle.

        Voithan sä tehdä vaikka rikosilmoituksen aina kun saat parkkisakon yksityisalueella,siitähän sitten katsot että johtaako se mihinkään,jos ei johda niin käytä toki omaa syyteoikeuttasi ja vie asia käräjille,tosin maksettavaa siitä sulle koituu.Omistatkohan edes autoa kun sulla on ilmeisesti tapana pyöriä sossun luukulla,ainakin useampi vuosi takaspäin.

        "Yksityisten pysäköintialueiden valvonta kuuluu vain ja ainoastaan julkiselle vallalle ja tällöin sen valvonta jonkun muun toimesta on julkisenvallan anastus."

        EI kuulu,julkinen valta poislukien poliisi ei voi sakottaa yksityisalueella ilman omistajan lupaa.Poliisilla on oikeus sakottaa ilman lupaa mutta parkkipirkoilla ei ole valtuuksia.

        Laki
        pysäköinninvalvonnasta
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset
        Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta.

        Tässä taas nähdään lawetorderin asiantuntemus,täyttä soopaa.

        Lawetorderi ihmettelee ininää, verenimijä kesä tulossa:
        Kuules nyt, kun ne sun parkkipirkkos toimii poliisin ja aluehallintoviraston antamin valtuuksin.

        Kerro minulle millä perusteella päättelet, ettei pysäköinnivalvojat voisi antaa PYSÄKÖINTIVIRHEMAKSUA (vastaa ns. valvontamaksua) yleisellä pysäköintialueella joka asunto-osake talon läheisyydessä tai vieressä, kun taas kaupungilla saisi antaa yleisellä pysäköinti alueella.

        Vaikkei kunnallisilla pysäköinninvalvojilla ole poliisien oikeuksia, niin niillä on oikeus antaa pysäköintivirhemaksu samoin perustein kuin poliisilla.

        Ps. niillä on muuten ihan laillinen oikeus valvoa pysäköintiä, kun taas joillain viiripäillä ei ole mitään lakiperustaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder lisää iltalukemista kaikille:

        Tässähän näitä olisi ensialkuun, nämä kaikki sopii parkkipellejen toimintaan.

        Kirjapitorikoksista en oikeen osaa sanoa kun en ole silleen niitä tutkimassa, mutta eiköhän nekin selviä sitten.

        Hauskaa illan jatkoja vaan.
        9 § (24.7.1998/563)
        Virkavallan anastus

        Joka toista erehdyttääkseen

        1) ilman lakiin perustuvaa oikeutta ryhtyy toimeen, jonka vain julkista valtaa käyttävä toimivaltainen viranomainen saa tehdä, tai

        2) muuten esiintyy virkatehtävässä olevana julkista valtaa käyttävänä virkamiehenä,

        on tuomittava virkavallan anastuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.


        5 luku (13.6.2003/515)
        Yrityksestä ja osallisuudesta
        1 § (13.6.2003/515)
        Yritys

        Rikoksen yrityksestä rangaistaan vain, jos yritys on tahallista rikosta koskevassa säännöksessä säädetty rangaistavaksi.

        Teko on edennyt rikoksen yritykseksi, kun tekijä on aloittanut rikoksen tekemisen ja saanut aikaan vaaran rikoksen täyttymisestä. Rikoksen yritys on kysymyksessä silloinkin, kun sellaista vaaraa ei aiheudu, jos vaaran syntymättä jääminen on johtunut vain satunnaisista syistä.

        Määrättäessä rangaistusta rikoksen yrityksestä sovelletaan, mitä 6 luvun 8 §:n 1 momentin 2 kohdassa sekä 2 ja 4 momentissa säädetään, jollei yritystä ole tapaukseen soveltuvassa rikossäännöksessä rinnastettu täytettyyn tekoon.
        2 § (13.6.2003/515)
        Yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen

        Yrityksestä ei rangaista, jos tekijä on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen täyttämisestä tai muuten estänyt tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen.

        Jos rikoksessa on useita osallisia, yrityksestä luopuminen ja tehokas katuminen vapauttaa tekijän, yllyttäjän tai avunantajan vastuusta vain, jos hän on saanut myös muut osalliset luopumaan rikoksen täyttämisestä tai muuten kyennyt estämään tunnusmerkistössä tarkoitetun seurauksen syntymisen taikka muulla tavalla poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen toteuttamisessa.

        Sen lisäksi, mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, yrityksestä ei rangaista, jos rikos jää täyttymättä tai tunnusmerkistössä tarkoitettu seuraus syntymättä tekijästä, yllyttäjästä tai avunantajasta riippumattomasta syystä, mutta hän on vapaaehtoisesti ja vakavasti pyrkinyt estämään rikoksen täyttymisen tai seurauksen syntymisen.

        Jos 1–3 momentin perusteella rankaisematta jäävä yritys samalla toteuttaa muun, täytetyn rikoksen, se rikos on rangaistava.
        3 § (13.6.2003/515)
        Rikoskumppanuus

        Jos kaksi tai useammat ovat yhdessä tehneet tahallisen rikoksen, rangaistaan kutakin rikoksen tekijänä.
        4 § (13.6.2003/515)
        Välillinen tekeminen

        Tekijänä tuomitaan se, joka on tehnyt tahallisen rikoksen käyttäen välikappaleena toista, jota ei voida rangaista siitä rikoksesta syyntakeettomuuden tai tahallisuuden puuttumisen vuoksi taikka muusta rikosoikeudellisen vastuun edellytyksiin liittyvästä syystä.
        5 § (13.6.2003/515)
        Yllytys

        Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.
        6 § (13.6.2003/515)
        Avunanto

        Joka ennen rikosta tai sen aikana neuvoin, toimin tai muilla tavoin tahallaan auttaa toista tahallisen rikoksen tai sen rangaistavan yrityksen tekemisessä, tuomitaan avunannosta rikokseen saman lainkohdan mukaan kuin tekijä. Rangaistusta määrättäessä sovelletaan kuitenkin, mitä 6 luvun 8 §:n 1 momentin 3 kohdassa sekä 2 ja 4 momentissa säädetään.

        Yllytyksestä rangaistavaan avunantoon rangaistaan avunantona.
        7 § (13.6.2003/515)
        Erityiset henkilöön liittyvät olosuhteet

        Erityinen henkilöön liittyvä olosuhde, joka poistaa jonkin teon rangaistavuuden taikka vähentää tai enentää sitä, koskee ainoastaan mainitussa suhteessa olevaa tekijää, yllyttäjää tai avunantajaa.

        Yllyttäjää tai avunantajaa ei vapauta rangaistusvastuusta se, ettei häntä koske sellainen erityinen henkilöön liittyvä olosuhde, joka perustaa tekijän teon rangaistavuuden.
        8 § (13.6.2003/515)
        Oikeushenkilön puolesta toimiminen

        Yhteisön, säätiön tai muun oikeushenkilön lakimääräisen toimielimen tai johdon jäsen sekä oikeushenkilössä tosiasiallista päätösvaltaa käyttävä taikka sen puolesta työ- tai virkasuhteessa tai toimeksiannon perusteella muutoin toimiva henkilö voidaan tuomita oikeushenkilön toiminnassa tehdystä rikoksesta rangaistukseen siitä huolimatta, ettei hän täytä rikoksen tunnusmerkistössä tekijälle asetettuja erityisehtoja, jos oikeushenkilö nuo ehdot täyttää.

        Jos rikos on tehty elinkeinonharjoittajan liikkeeseen kuuluvassa tai muussa oikeushenkilön toimintaan rinnastettavassa järjestäytyneessä toiminnassa, sovelletaan vastaavasti, mitä 1 momentissa säädetään oikeushenkilön toiminnassa tehdystä rikoksesta.

        Mitä tässä pykälässä säädetään, ei sovelleta, jos asiasta muualla laissa säädetään toisin.


        Jatkuu.

        Jatkuu edelliseen: 2 § (1.12.2017/800)
        Rangaistusasteikko ja siitä poikkeaminen

        Rangaistus määrätään noudattaen rikoksesta säädettyä rangaistusasteikkoa. Siitä voidaan poiketa siten kuin 8 ja 8 a §:ssä säädetään. Asteikon mukainen enimmäisrangaistus voidaan ylittää tuomittaessa yhdistelmärangaistukseen siten kuin 2 c luvun 11 §:ssä säädetään. Asteikon mukainen enimmäisrangaistus voidaan ylittää myös tuomittaessa yhteiseen rangaistukseen siten kuin 7 luvussa säädetään.
        3 § (13.6.2003/515)
        Rangaistuksen määräämisen lähtökohdat

        Rangaistusta määrättäessä on otettava huomioon kaikki lain mukaan rangaistuksen määrään ja lajiin vaikuttavat perusteet sekä rangaistuskäytännön yhtenäisyys.

        Rangaistuksen mittaamisessa vaikuttavia perusteita ovat tämän luvun 4–8 §:ssä mainitut perusteet niiden ohella, joista muualla laissa säädetään.

        Päätettäessä rangaistuksen lajista noudatetaan rangaistuksen mittaamisessa vaikuttavien perusteiden ohella, mitä 9–12 §:ssä säädetään.


        Rangaistuksen mittaaminen
        4 § (13.6.2003/515)
        Yleisperiaate

        Rangaistus on mitattava niin, että se on oikeudenmukaisessa suhteessa rikoksen vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, teon vaikuttimiin sekä rikoksesta ilmenevään muuhun tekijän syyllisyyteen.
        5 § (8.5.2015/564)
        Koventamisperusteet

        Rangaistuksen koventamisperusteita ovat:

        1) rikollisen toiminnan suunnitelmallisuus;

        2) rikoksen tekeminen osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa;

        3) rikoksen tekeminen palkkiota vastaan;

        4) rikoksen tekeminen rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään, uskontoon tai vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai vammaisuuteen perustuvasta vaikuttimesta taikka niihin rinnastettavasta muusta vaikuttimesta; ja

        5) tekijän aikaisempi rikollisuus, jos sen ja uuden rikoksen suhde rikosten samankaltaisuuden johdosta tai muuten osoittaa tekijässä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

        Järjestäytyneellä rikollisryhmällä tarkoitetaan vähintään kolmen henkilön muodostamaa tietyn ajan koossa pysyvää rakenteeltaan jäsentynyttä yhteenliittymää, joka toimii yhteistuumin tehdäkseen rikoksia, joista säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettuja rikoksia.

        1 a § (8.5.2015/564)
        Järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistuminen

        Se, joka

        1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä henkilöitä sitä varten,

        2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

        3) järjestämällä, yrittämällä järjestää tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

        4) hankkimalla, yrittämällä hankkia tai luovuttamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle toimitiloja tai muita sen rikollista toimintaa varten tarvitsemia tiloja taikka kulkuvälineitä tai muita ryhmän rikollisen toiminnan kannalta erittäin tärkeitä välineitä,

        5) suoraan tai välillisesti antamalla tai keräämällä varoja järjestäytyneen rikollisryhmän rikollisen toiminnan rahoittamiseksi,

        6) hoitamalla järjestäytyneen rikollisryhmän tärkeitä taloudellisia asioita tai antamalla ryhmän rikollisen toiminnan kannalta erittäin tärkeitä taloudellisia tai oikeudellisia neuvoja tai

        7) järjestäytyneen rikollisryhmän rikollisten tavoitteiden saavuttamista muulla vakavuudeltaan näihin verrattavalla olennaisella tavalla aktiivisesti edistämällä

        osallistuu 6 luvun 5 §:n 2 momentissa tarkoitetun järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi lainkohdassa mainittu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

        Mitä 1 momentin 6 kohdassa säädetään oikeudellisesta neuvonnasta, ei koske rikoksen esitutkintaan tai tuomioistuinkäsittelyyn taikka rangaistuksen täytäntöönpanoon liittyvää oikeudellisen avustajan tai asiamiehen tehtävien hoitamista.

        Mitä 1 momentissa säädetään, ei sovelleta, jos teosta säädetään muualla laissa yhtä ankara tai ankarampi rangaistus.

        30 luku (24.8.1990/769)
        Elinkeinorikoksista
        1 § (1.4.1999/475)
        Markkinointirikos

        Joka tavaroiden, palveluksien, kiinteistöjen, yksityisen osakeyhtiön arvopapereiden tai muiden hyödykkeiden ammattimaisessa markkinoinnissa antaa markkinoinnin kohderyhmän kannalta merkityksellisiä totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja, on tuomittava markkinointirikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

        Jatkuu vielä vähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkuu edelliseen: 2 § (1.12.2017/800)
        Rangaistusasteikko ja siitä poikkeaminen

        Rangaistus määrätään noudattaen rikoksesta säädettyä rangaistusasteikkoa. Siitä voidaan poiketa siten kuin 8 ja 8 a §:ssä säädetään. Asteikon mukainen enimmäisrangaistus voidaan ylittää tuomittaessa yhdistelmärangaistukseen siten kuin 2 c luvun 11 §:ssä säädetään. Asteikon mukainen enimmäisrangaistus voidaan ylittää myös tuomittaessa yhteiseen rangaistukseen siten kuin 7 luvussa säädetään.
        3 § (13.6.2003/515)
        Rangaistuksen määräämisen lähtökohdat

        Rangaistusta määrättäessä on otettava huomioon kaikki lain mukaan rangaistuksen määrään ja lajiin vaikuttavat perusteet sekä rangaistuskäytännön yhtenäisyys.

        Rangaistuksen mittaamisessa vaikuttavia perusteita ovat tämän luvun 4–8 §:ssä mainitut perusteet niiden ohella, joista muualla laissa säädetään.

        Päätettäessä rangaistuksen lajista noudatetaan rangaistuksen mittaamisessa vaikuttavien perusteiden ohella, mitä 9–12 §:ssä säädetään.


        Rangaistuksen mittaaminen
        4 § (13.6.2003/515)
        Yleisperiaate

        Rangaistus on mitattava niin, että se on oikeudenmukaisessa suhteessa rikoksen vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, teon vaikuttimiin sekä rikoksesta ilmenevään muuhun tekijän syyllisyyteen.
        5 § (8.5.2015/564)
        Koventamisperusteet

        Rangaistuksen koventamisperusteita ovat:

        1) rikollisen toiminnan suunnitelmallisuus;

        2) rikoksen tekeminen osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa;

        3) rikoksen tekeminen palkkiota vastaan;

        4) rikoksen tekeminen rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään, uskontoon tai vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai vammaisuuteen perustuvasta vaikuttimesta taikka niihin rinnastettavasta muusta vaikuttimesta; ja

        5) tekijän aikaisempi rikollisuus, jos sen ja uuden rikoksen suhde rikosten samankaltaisuuden johdosta tai muuten osoittaa tekijässä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

        Järjestäytyneellä rikollisryhmällä tarkoitetaan vähintään kolmen henkilön muodostamaa tietyn ajan koossa pysyvää rakenteeltaan jäsentynyttä yhteenliittymää, joka toimii yhteistuumin tehdäkseen rikoksia, joista säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettuja rikoksia.

        1 a § (8.5.2015/564)
        Järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistuminen

        Se, joka

        1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä henkilöitä sitä varten,

        2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

        3) järjestämällä, yrittämällä järjestää tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

        4) hankkimalla, yrittämällä hankkia tai luovuttamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle toimitiloja tai muita sen rikollista toimintaa varten tarvitsemia tiloja taikka kulkuvälineitä tai muita ryhmän rikollisen toiminnan kannalta erittäin tärkeitä välineitä,

        5) suoraan tai välillisesti antamalla tai keräämällä varoja järjestäytyneen rikollisryhmän rikollisen toiminnan rahoittamiseksi,

        6) hoitamalla järjestäytyneen rikollisryhmän tärkeitä taloudellisia asioita tai antamalla ryhmän rikollisen toiminnan kannalta erittäin tärkeitä taloudellisia tai oikeudellisia neuvoja tai

        7) järjestäytyneen rikollisryhmän rikollisten tavoitteiden saavuttamista muulla vakavuudeltaan näihin verrattavalla olennaisella tavalla aktiivisesti edistämällä

        osallistuu 6 luvun 5 §:n 2 momentissa tarkoitetun järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi lainkohdassa mainittu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

        Mitä 1 momentin 6 kohdassa säädetään oikeudellisesta neuvonnasta, ei koske rikoksen esitutkintaan tai tuomioistuinkäsittelyyn taikka rangaistuksen täytäntöönpanoon liittyvää oikeudellisen avustajan tai asiamiehen tehtävien hoitamista.

        Mitä 1 momentissa säädetään, ei sovelleta, jos teosta säädetään muualla laissa yhtä ankara tai ankarampi rangaistus.

        30 luku (24.8.1990/769)
        Elinkeinorikoksista
        1 § (1.4.1999/475)
        Markkinointirikos

        Joka tavaroiden, palveluksien, kiinteistöjen, yksityisen osakeyhtiön arvopapereiden tai muiden hyödykkeiden ammattimaisessa markkinoinnissa antaa markkinoinnin kohderyhmän kannalta merkityksellisiä totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja, on tuomittava markkinointirikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

        Jatkuu vielä vähän.

        Lisää tulee: 2 § (24.8.1990/769)
        Kilpailumenettelyrikos

        Joka elinkeinotoiminnassa käyttää omaa tai toisen elinkeinotoimintaa koskevaa totuudenvastaista tai harhaanjohtavaa ilmaisua ja siten aiheuttaa toiselle elinkeinonharjoittajalle vahinkoa, on tuomittava kilpailumenettelyrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

        9 § (31.1.2003/61)
        Kirjanpitorikos

        Jos kirjanpitovelvollinen, tämän edustaja, kirjanpitovelvollisessa oikeushenkilössä tosiasiallista määräysvaltaa käyttävä tai se, jonka tehtäväksi kirjanpito on toimeksiannolla uskottu,

        1) laiminlyö liiketapahtumien kirjaamista tai tilinpäätöksen laatimista vastoin kirjanpitolainsäädännön mukaisia velvollisuuksia,

        2) merkitsee kirjanpitoon vääriä tai harhaanjohtavia tietoja taikka

        3) hävittää, kätkee tai vahingoittaa kirjanpitoaineistoa

        ja siten vaikeuttaa oikean ja riittävän kuvan saamista kirjanpitovelvollisen toiminnan tuloksesta tai taloudellisesta asemasta, hänet on tuomittava kirjanpitorikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
        9 a § (31.1.2003/61)
        Törkeä kirjanpitorikos

        Jos kirjanpitorikoksessa

        1) liiketapahtumien kirjaaminen tai tilinpäätöksen laatiminen laiminlyödään kokonaan tai olennaisilta osiltaan,

        2) väärien tai harhaanjohtavien tietojen määrä on huomattavan suuri, ne koskevat suuria summia tai ne perustuvat sisällöltään vääriin tositteisiin taikka

        3) kirjanpito hävitetään tai kätketään kokonaan tai olennaisilta osiltaan taikka sitä vahingoitetaan olennaisilta osiltaan

        ja kirjanpitorikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kirjanpitorikoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.


        13 § (7.4.2017/213)
        Oikeushenkilön rangaistusvastuu

        Markkinointirikokseen, alkoholijuoman markkinointirikokseen, kilpailumenettelyrikokseen, yritysvakoiluun, yrityssalaisuuden väärinkäyttöön, lahjomiseen elinkeinotoiminnassa, törkeään lahjomiseen elinkeinotoiminnassa, lahjuksen ottamiseen elinkeinotoiminnassa, törkeään lahjuksen ottamiseen elinkeinotoiminnassa ja törkeään kirjanpitorikokseen sovelletaan, mitä oikeushenkilön rangaistusvastuusta säädetään.
        14 § (10.6.2011/637)
        Soveltamisalasäännökset

        Sovellettaessa tämän luvun 7, 7 a, 8 ja 8 a §:ää välimieheen rinnastetaan kotimainen ja ulkomainen välimies, joka hoitaa tehtäviään toisen valtion välimiesmenettelyä koskevan lainsäädännön mukaisesti.


        36 luku (24.8.1990/769)
        Petoksesta ja muusta epärehellisyydestä
        1 § (24.8.1990/769)
        Petos

        Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

        Petoksesta tuomitaan myös se, joka 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa dataa syöttämällä, muuttamalla, tuhoamalla tai poistamalla taikka tietojärjestelmän toimintaan muuten puuttumalla saa aikaan tietojenkäsittelyn lopputuloksen vääristymisen ja siten aiheuttaa toiselle taloudellista vahinkoa. (13.6.2003/514)

        Yritys on rangaistava.
        2 § (24.8.1990/769)
        Törkeä petos

        Jos petoksessa

        1) tavoitellaan huomattavaa hyötyä,

        2) aiheutetaan huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa,

        3) rikos tehdään käyttämällä hyväksi vastuulliseen asemaan perustuvaa erityistä luottamusta tai

        4) rikos tehdään käyttämällä hyväksi toisen erityistä heikkoutta tai muuta turvatonta tilaa

        ja petos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä petoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

        Yritys on rangaistava.
        3 § (24.8.1990/769)
        Lievä petos

        Jos petos, huomioon ottaen tavoitellun hyödyn tai aiheutetun vahingon määrä taikka muut rikokseen liittyvät seikat, on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, rikoksentekijä on tuomittava lievästä petoksesta sakkoon.

        Eli kun tutkitaan mihin rikoksiin on syyllistytty ja koska rikoksien teko on jatkunut vuosien ajan, on se erittäin selkeä koventamis peruste ja lisäksi kun ne on tehty virkavallan anastamisena, niin vähennyksineen arvioisin noin kymmen vuotta tulevan.

        Lawetorder kiittää ja kuittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkuu edelliseen: 2 § (1.12.2017/800)
        Rangaistusasteikko ja siitä poikkeaminen

        Rangaistus määrätään noudattaen rikoksesta säädettyä rangaistusasteikkoa. Siitä voidaan poiketa siten kuin 8 ja 8 a §:ssä säädetään. Asteikon mukainen enimmäisrangaistus voidaan ylittää tuomittaessa yhdistelmärangaistukseen siten kuin 2 c luvun 11 §:ssä säädetään. Asteikon mukainen enimmäisrangaistus voidaan ylittää myös tuomittaessa yhteiseen rangaistukseen siten kuin 7 luvussa säädetään.
        3 § (13.6.2003/515)
        Rangaistuksen määräämisen lähtökohdat

        Rangaistusta määrättäessä on otettava huomioon kaikki lain mukaan rangaistuksen määrään ja lajiin vaikuttavat perusteet sekä rangaistuskäytännön yhtenäisyys.

        Rangaistuksen mittaamisessa vaikuttavia perusteita ovat tämän luvun 4–8 §:ssä mainitut perusteet niiden ohella, joista muualla laissa säädetään.

        Päätettäessä rangaistuksen lajista noudatetaan rangaistuksen mittaamisessa vaikuttavien perusteiden ohella, mitä 9–12 §:ssä säädetään.


        Rangaistuksen mittaaminen
        4 § (13.6.2003/515)
        Yleisperiaate

        Rangaistus on mitattava niin, että se on oikeudenmukaisessa suhteessa rikoksen vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, teon vaikuttimiin sekä rikoksesta ilmenevään muuhun tekijän syyllisyyteen.
        5 § (8.5.2015/564)
        Koventamisperusteet

        Rangaistuksen koventamisperusteita ovat:

        1) rikollisen toiminnan suunnitelmallisuus;

        2) rikoksen tekeminen osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa;

        3) rikoksen tekeminen palkkiota vastaan;

        4) rikoksen tekeminen rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään, uskontoon tai vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai vammaisuuteen perustuvasta vaikuttimesta taikka niihin rinnastettavasta muusta vaikuttimesta; ja

        5) tekijän aikaisempi rikollisuus, jos sen ja uuden rikoksen suhde rikosten samankaltaisuuden johdosta tai muuten osoittaa tekijässä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

        Järjestäytyneellä rikollisryhmällä tarkoitetaan vähintään kolmen henkilön muodostamaa tietyn ajan koossa pysyvää rakenteeltaan jäsentynyttä yhteenliittymää, joka toimii yhteistuumin tehdäkseen rikoksia, joista säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettuja rikoksia.

        1 a § (8.5.2015/564)
        Järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistuminen

        Se, joka

        1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä henkilöitä sitä varten,

        2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

        3) järjestämällä, yrittämällä järjestää tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

        4) hankkimalla, yrittämällä hankkia tai luovuttamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle toimitiloja tai muita sen rikollista toimintaa varten tarvitsemia tiloja taikka kulkuvälineitä tai muita ryhmän rikollisen toiminnan kannalta erittäin tärkeitä välineitä,

        5) suoraan tai välillisesti antamalla tai keräämällä varoja järjestäytyneen rikollisryhmän rikollisen toiminnan rahoittamiseksi,

        6) hoitamalla järjestäytyneen rikollisryhmän tärkeitä taloudellisia asioita tai antamalla ryhmän rikollisen toiminnan kannalta erittäin tärkeitä taloudellisia tai oikeudellisia neuvoja tai

        7) järjestäytyneen rikollisryhmän rikollisten tavoitteiden saavuttamista muulla vakavuudeltaan näihin verrattavalla olennaisella tavalla aktiivisesti edistämällä

        osallistuu 6 luvun 5 §:n 2 momentissa tarkoitetun järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi lainkohdassa mainittu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

        Mitä 1 momentin 6 kohdassa säädetään oikeudellisesta neuvonnasta, ei koske rikoksen esitutkintaan tai tuomioistuinkäsittelyyn taikka rangaistuksen täytäntöönpanoon liittyvää oikeudellisen avustajan tai asiamiehen tehtävien hoitamista.

        Mitä 1 momentissa säädetään, ei sovelleta, jos teosta säädetään muualla laissa yhtä ankara tai ankarampi rangaistus.

        30 luku (24.8.1990/769)
        Elinkeinorikoksista
        1 § (1.4.1999/475)
        Markkinointirikos

        Joka tavaroiden, palveluksien, kiinteistöjen, yksityisen osakeyhtiön arvopapereiden tai muiden hyödykkeiden ammattimaisessa markkinoinnissa antaa markkinoinnin kohderyhmän kannalta merkityksellisiä totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja, on tuomittava markkinointirikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

        Jatkuu vielä vähän.

        Lisää tulee: 2 § (24.8.1990/769)
        Kilpailumenettelyrikos

        Joka elinkeinotoiminnassa käyttää omaa tai toisen elinkeinotoimintaa koskevaa totuudenvastaista tai harhaanjohtavaa ilmaisua ja siten aiheuttaa toiselle elinkeinonharjoittajalle vahinkoa, on tuomittava kilpailumenettelyrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

        9 § (31.1.2003/61)
        Kirjanpitorikos

        Jos kirjanpitovelvollinen, tämän edustaja, kirjanpitovelvollisessa oikeushenkilössä tosiasiallista määräysvaltaa käyttävä tai se, jonka tehtäväksi kirjanpito on toimeksiannolla uskottu,

        1) laiminlyö liiketapahtumien kirjaamista tai tilinpäätöksen laatimista vastoin kirjanpitolainsäädännön mukaisia velvollisuuksia,

        2) merkitsee kirjanpitoon vääriä tai harhaanjohtavia tietoja taikka

        3) hävittää, kätkee tai vahingoittaa kirjanpitoaineistoa

        ja siten vaikeuttaa oikean ja riittävän kuvan saamista kirjanpitovelvollisen toiminnan tuloksesta tai taloudellisesta asemasta, hänet on tuomittava kirjanpitorikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
        9 a § (31.1.2003/61)
        Törkeä kirjanpitorikos

        Jos kirjanpitorikoksessa

        1) liiketapahtumien kirjaaminen tai tilinpäätöksen laatiminen laiminlyödään kokonaan tai olennaisilta osiltaan,

        2) väärien tai harhaanjohtavien tietojen määrä on huomattavan suuri, ne koskevat suuria summia tai ne perustuvat sisällöltään vääriin tositteisiin taikka

        3) kirjanpito hävitetään tai kätketään kokonaan tai olennaisilta osiltaan taikka sitä vahingoitetaan olennaisilta osiltaan

        ja kirjanpitorikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kirjanpitorikoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.


        13 § (7.4.2017/213)
        Oikeushenkilön rangaistusvastuu

        Markkinointirikokseen, alkoholijuoman markkinointirikokseen, kilpailumenettelyrikokseen, yritysvakoiluun, yrityssalaisuuden väärinkäyttöön, lahjomiseen elinkeinotoiminnassa, törkeään lahjomiseen elinkeinotoiminnassa, lahjuksen ottamiseen elinkeinotoiminnassa, törkeään lahjuksen ottamiseen elinkeinotoiminnassa ja törkeään kirjanpitorikokseen sovelletaan, mitä oikeushenkilön rangaistusvastuusta säädetään.
        14 § (10.6.2011/637)
        Soveltamisalasäännökset

        Sovellettaessa tämän luvun 7, 7 a, 8 ja 8 a §:ää välimieheen rinnastetaan kotimainen ja ulkomainen välimies, joka hoitaa tehtäviään toisen valtion välimiesmenettelyä koskevan lainsäädännön mukaisesti.


        36 luku (24.8.1990/769)
        Petoksesta ja muusta epärehellisyydestä
        1 § (24.8.1990/769)
        Petos

        Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

        Petoksesta tuomitaan myös se, joka 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa dataa syöttämällä, muuttamalla, tuhoamalla tai poistamalla taikka tietojärjestelmän toimintaan muuten puuttumalla saa aikaan tietojenkäsittelyn lopputuloksen vääristymisen ja siten aiheuttaa toiselle taloudellista vahinkoa. (13.6.2003/514)

        Yritys on rangaistava.
        2 § (24.8.1990/769)
        Törkeä petos

        Jos petoksessa

        1) tavoitellaan huomattavaa hyötyä,

        2) aiheutetaan huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa,

        3) rikos tehdään käyttämällä hyväksi vastuulliseen asemaan perustuvaa erityistä luottamusta tai

        4) rikos tehdään käyttämällä hyväksi toisen erityistä heikkoutta tai muuta turvatonta tilaa

        ja petos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä petoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

        Yritys on rangaistava.
        3 § (24.8.1990/769)
        Lievä petos

        Jos petos, huomioon ottaen tavoitellun hyödyn tai aiheutetun vahingon määrä taikka muut rikokseen liittyvät seikat, on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, rikoksentekijä on tuomittava lievästä petoksesta sakkoon.

        Eli kun tutkitaan mihin rikoksiin on syyllistytty ja koska rikoksien teko on jatkunut vuosien ajan, on se erittäin selkeä koventamis peruste ja lisäksi kun ne on tehty virkavallan anastamisena, niin vähennyksineen arvioisin noin kymmen vuotta tulevan.

        Lawetorder kiittää ja kuittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olet käsittänyt asiat väärin,sinähän et ole tajunnut asian ydintä,faktahan on se että yksityisalueella parkkipate voi antaa yksityisoikeudellisen valvontamaksun.Tämähän on fakta,sulla on ongelmia käsittää sitä että se on laillista puuhaa.

        Jos koet että se ei ole laillista puuhaa niin tee toki sen eteen jotain,tee nyt se valitus vaikka sinne ihmisoikeustuomioistuimeen,nekin tosin nauraa sut pihalle.

        Voithan sä tehdä vaikka rikosilmoituksen aina kun saat parkkisakon yksityisalueella,siitähän sitten katsot että johtaako se mihinkään,jos ei johda niin käytä toki omaa syyteoikeuttasi ja vie asia käräjille,tosin maksettavaa siitä sulle koituu.Omistatkohan edes autoa kun sulla on ilmeisesti tapana pyöriä sossun luukulla,ainakin useampi vuosi takaspäin.

        "Yksityisten pysäköintialueiden valvonta kuuluu vain ja ainoastaan julkiselle vallalle ja tällöin sen valvonta jonkun muun toimesta on julkisenvallan anastus."

        EI kuulu,julkinen valta poislukien poliisi ei voi sakottaa yksityisalueella ilman omistajan lupaa.Poliisilla on oikeus sakottaa ilman lupaa mutta parkkipirkoilla ei ole valtuuksia.

        Laki
        pysäköinninvalvonnasta
        2 §
        Soveltamisalan rajoitukset
        Jos pysäköintivirhe on tehty yksityisellä alueella tai maastossa, pysäköintivirhemaksua ei saa määrätä eikä rengaslukkoa käyttää ilman kiinteistön omistajan tai haltijan pyyntöä tai valtuutusta.

        Tässä taas nähdään lawetorderin asiantuntemus,täyttä soopaa.

        Lawetorder ilmoittelee kyllä poliisille tutkintapyynnön, älkää siitä huolestuko etten tee:

        Haluan myöskin, että SINÄ ja juurikin sinä nyt edes kerrankin määrittelet sen yksityisalueen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lawetorder ilmoittelee kyllä poliisille tutkintapyynnön, älkää siitä huolestuko etten tee:

        Haluan myöskin, että SINÄ ja juurikin sinä nyt edes kerrankin määrittelet sen yksityisalueen.

        Mikään noista rikosnimikkeistä ei kanna edes esitutkinnan loppusuoralle.
        Kylmää kyytiä odotettavissa.


    • Anonyymi

      Käsite ennakkoperintö...onko se perintöä vai lahja.

      Tähän on helppo vastata,lahjasta maksetaan aina lahjavero ja perinnöstä perintövero.

      Vero määrittelee sen että onko ennakkoperintö perintöä vai ei.

    • Anonyymi

      Katos pirua,viimeisin postaus klo 00.57 ei näy..

      Tietääkö lawetorder sen että yksityisellä alueella sakotusoikeus on sekä viranomaisilla(omistajan luvalla että myös ilman omistajan luvalla,poliisilla nimittäin on oikeus antaa sakko jos pysäköidään pelastustielle..tämä ei vaadi yksityisalueen omistajan lupaa.) että vaikkapa parkkipatella?

      Entäs tiedätkö sen että julkisella parkkipaikalla sakotusoikeus on vain viranomaisella?

    • Anonyymi

      "Mihin jätit pellenä sen OIKEUS PYSÄKÖINNINVALVONTAAN ON VAIN JA AINOASTAAN
      V I R A N O M A I S E L L A niin yksityisalueella ja yleisellä alueella, yksityisalueella KIINTEISTÖN OMISTAJAN valtuuttamana."

      KKO:2010:23 oikeus pysäköinninvalvontaan yksityisalueella on myös vaikkapa parkcomilla.

    • Anonyymi

      "Oikeustalojenkin piha-alueet 'omistaa' valtion julkinen laitos"

      Helsingissä sen omistaa Sponda Oyj joka sattuu olemaan yksityisomistuksessa...tosin tämä saattaa olla vanhaa tietoa sillä amerikkalainen yhtiö Polar Bidco teki vuonna 2017 ostotarjouksen spondasta..en tiedä onko myyty jo..ilmeisesti ei vielä.

    • Anonyymi

      Milloin kyseessä on ennakkoperintö ja milloin muu lahja?

      Kun annat lapsellesi lahjan, se on tyypillisesti ennakkoperintöä. Ennakkoperinnöstä puhutaan siis silloin, kun annat elinaikanasi lahjan rintaperilliselle – esimerkiksi lapsellesi tai lapsenlapsellesi.

      Tässäkin tilanteessa lahjansaajan täytyy tehdä lahjaveroilmoitus ja maksaa lahjavero silloin, kun hän saa ennakkoperinnön.

      Ennakkoperintö otetaan huomioon perinnönjaossa ja siten myös perintöverotuksessa.

      Milloin lahja ei ole ennakkoperintöä?

      Lahjaa ei kuitenkaan yleensä pidetä ennakkoperintönä, jos

      - annat samansuuruiset lahjat jokaiselle rintaperilliselle
      - annat lahjan ainoalle rintaperilliselle
      - olet erikseen määrännyt esimerkiksi lahjakirjassa, että lahjaa ei oteta huomioon ennakkoperintönä.

      Jos lahjaa ei ole määritetty ennakkoperinnöksi, se otetaan kuitenkin huomioon perintöverotuksessa, jos lahja on saatu enintään 3 vuotta ennen lahjanantajan kuolemaa.

      Lähde:
      https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/lahja/milloin-pitää-maksaa-lahjaveroa/lahja-ja-ennakkoperintö/

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      79
      4468
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3105
    3. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      135
      3091
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      400
      2179
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      219
      1296
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      11
      1203
    7. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      76
      1197
    8. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      30
      1064
    9. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      63
      1056
    10. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      111
      983
    Aihe