uskonnon opetus suomessa

Anonyymi

millainen uskonnonopetuksen tilanne on Suomessa?
entä mitkä ovat nykyisen uskonnonopetusmallin hyviä ja huonoja puolia?

5

<50

Vastaukset

 • Joudut arestiin, jos et usko, et pääse luokaltasi.

 • Huono puoli on se, että sitä opetetaan peruskoulussa, missä olisi tärkeämpääkin tekemistä.

  • Voi ressukkaa, kun luulet kaiken muun olevan tärkeämpää, kuin uskonnon perusteiden opettaminen! Se kuuluu jo sivistykseenkin tietää yhteiskunnan perusteet.
   Alkuaan lait perustuivat Raamattuun.
   Kenenkään ei ole pakko uskoa. Ihmisellä on vastuu itsellään ikuisuudestaan. Ketä seuraat, sen lauluja laulat, kuvaannollisesti. On kaksi todellisuutta, taivas ja helvetti. Jälkimmäinen on tarkoitettu Paholaiselle ja langenneille enkeleille. Sinne joutuvat nekin, joita ei ole kiinnostanut Jeesuksen seuraaminen. Ulkoiset seikat ei ole ratkaisevia, vaan sydämen tila.
   Niin kauan, kuin on elämää ajassa, on mahdollista kääntyä parannukseen. Herää!


 • Itse kun kävin ala-asteen, uskonnon tunnit olivat hyvin sekalaisia, yleensä niitä ei edes ollut. Jostain syystä usein juuri uskonnon tunneille sattuivat kaikki tapahtumat ja tilaisuudet. En oppinut kunnolla. Lisäksi jäi harmittamaan, ettei ala-asteella puhuttu sanaakaan maailmanuskonnoista. Sanaakaan. Oli sitten kiva mennä ylä-asteelle, kun puolet luokasta ei tiennyt kuka on Jeesus.

 • Suomessa uskonnon opetus kouluissa on nyt hyvällä mallilla, jos on asiansa osaava opettaja. Huonompi olisi, jos uskonnon opetus siirtyisi kotien ja "yhteisöjen" vastuulle. Silloin on suuri vaara, että menee överiksi ja tapahtuu radikalisoitumista. Näin on esimerkiksi USA:ssa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.