Aihealueet

Listaukset

  Paluu sivistykseen etenee lännessä

  Anonyymi

  Alabaman osavaltio sääti tiistaina aborttilain, joka on koko Yhdysvaltojen tiukin noin puoleen vuosisataan.

  Raskautta ei saa keskeyttää siinäkään tapauksessa, että se on alkanut raiskauksen tai insestin seurauksena. Lääkärille abortin tekeminen voi merkitä 99 vuoden vankeustuomiota, kertoo The New York Times.

  Ainoa peruste abortille olisi se, että äidin henki on uhattuna tai sikiö on kuolemassa.

  Alabama ei ole kireän aborttilakinsa kanssa yksin, sillä Yhdysvaltojen konservatiivisia osavaltioita huuhtoo aborttivastainen hyökyaalto.

  Uutistoimisto Reutersin laskujen mukaan yhteensä 16 osavaltiota on tänä vuonna kiristänyt aborttisäädöksiään.

  hs.fi/ulkomaat/art-2000006105922.html

  iltalehti.fi/ulkomaat/a/f247b8db-e324-467f-8202-b7e91c4284e1

  Suosijoiden näkee täällä usein väittävän, ettei tällainen olisi länsimaissa edes mahdollista.

  7

  <50

   Vastaukset

   • Takapajulaahan tuo Alabama on, raamattuvyöhykettä. Sivistyksen taso siellä on sitä, että luetaan Raamattua ja uskotaan siihen kirjaimellisesti eli fundamentalismi kukkii oikein olan takaa.

    Trump ja ylipäätään republikaanit saavat näitä sivistymättömiä moraalilakeja aikaiseksi, kuten esim. kuolemantuomio ja aborttitiukennukset. USAn aborttilaki on kuin tuuliviiri, se muuttaa muotoaan aina sen mukaan, kummalla puolueella on enemmän jalansijaa päätöksenteossa.

   • "Suosijoiden näkee täällä usein väittävän, ettei tällainen olisi länsimaissa edes mahdollista."

    Voisiko tästä tuoda jotain todistetta väittämälle? Kaikki on mahdollista, eikä USA ole tähänkään asti ollut ns. länsimaa mitä tulee ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Naista ja mustaa ei pidetä vieläkään tasa-arvoisena valkoisen miehen kanssa. Se,mitä en uskonut oli se että tiukasti Vatikaanin komennossa oleva Irlanti pystyy muuttamaan lakinsa vapaammaksi kuin Suomessa. USA;n kohdalla kaikki muuttuu joka neljäs vuosi ja riippuu täysin lähes fifty-fifty valtasuhteista.

    Muistaakseni Somalia tai joku muu sen kaltainen maa sekä USA on ainoita maita, missä ei esim. ole suostuttu ratifioimaan sopimusta, joka sitoutuu naisten ja miesten tasavertaisuuteen ja kieltämään naisiin kohdistuvan väkivallan. Voiko sellaista sanoa muka länsimaaksi myöskään, missä äitiyskuolleisuus on samaa luokkaa kuin kehitysmaissa. Naiselle USA ei ole turvallinen maa.

    USA on muutenkin vastakohtien ja erikoisten lakien maa. Alabamassa on mm. kriminalisoitu tekoviiksien liimaaminen naamaan kirkossa. Pitää vaan todeta, että onneksi emme asu Alabamassa, vaikka sieltä nyt on varakkaalla mahdollisuus matkustaa vapaasti aborttivapaampaan maahan. Köyhälle se on taas vaikeampaa ja tällaiset lait vaikeuttaa aina vähäosaisimpien asemaa. Samalla kun hallinto vie jonkun oikeuden, ei mitään vaihtoehtoa tule tilalle, esim. maksuton ehkäisy tai hyvät äitiyspalvelut.

    • Lisää hauskoja ja "tarpeellisia" lakeja:

     Alabamassa insesti-avioliitto on laillinen. Iowassa suudelma ei saa kestää enempää kuin viisi minuuttia. Kansasissa oraalinen seksi on laitonta, mutta sormipenetraatio on joissakin olosuhteissa sallittua.

     Hmm...


   • USA näyttää jälleen kerran valoa väkivallan yöhön. Alabamassa ei naisia enää voi pakottaa mukavuusaborttiin ja lapset saavat pitää henkensä.

    Alabama on riemuvoitto naisten oikeuksille ja lasten ihmisoikeuksille.

    Järki ja ihmisyys leviävät myös Euroopassa. Väkivallan loppu häämöttää jo.

    • "Alabamassa ei naisia enää voi pakottaa mukavuusaborttiin ja lapset saavat pitää henkensä."

     Eihän se nyt abortteja estä vaan ne siirtyy toisiin osavaltioihin ja kotioloihin. Onko siellä ollut joskus abortti pakollinen sitten?


    • Anonyymi kirjoitti:

     "Alabamassa ei naisia enää voi pakottaa mukavuusaborttiin ja lapset saavat pitää henkensä."

     Eihän se nyt abortteja estä vaan ne siirtyy toisiin osavaltioihin ja kotioloihin. Onko siellä ollut joskus abortti pakollinen sitten?

     Naisten oikeusturvan pahin ongelma on aborttiin pakottaminen ja painostaminen. Elämää suojeleva lainsäädäntö leikkaa aborttiväen kynsiä, jotka raatelevat naisia ja lapsia.


    • Anonyymi kirjoitti:

     "Alabamassa ei naisia enää voi pakottaa mukavuusaborttiin ja lapset saavat pitää henkensä."

     Eihän se nyt abortteja estä vaan ne siirtyy toisiin osavaltioihin ja kotioloihin. Onko siellä ollut joskus abortti pakollinen sitten?

     "Onko siellä ollut joskus abortti pakollinen sitten? "

     Tää oli hyvä kuitti :D


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    226
    11104
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    273
    5926
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1074
   4. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    40
    776