Last Jedi:n arvostelu

Tässä kerron ajatuksiani, ja arvostelu tästä paljon puhutusta, episodi kasista, Last Jedi:stä.

Elokuvallisesti pidän elokuvaa mukiinmenevänä, mutta fanina olin hyvin pettynyt elokuvaan

Tämä elokuva jatkaa suoraan siitä, mihin episodi seiskassa jäätiin. Rey on vihdoinkin löytänyt jedimestari Luken, joka on piiloutunut Ahch-To saarelle, missä on mystinen ensimmäinen jeditemppeli. Samaan aikaan ylivaltias Snoke tekee yhdessä Kylo Renin ja muiden apuriensa kanssa kaikkensa saadakseen murskattua kenraali Leian johtaman vastarintaliikkeen lopullisesti...

Last jedi herättää minussa paljon ristiriitaisia tunteita ja ajatuksia. Arvostan kyllä sitä, että tämä elokuva yritti olla erilainen Tähtien Sota-elokuvana, ja tämä elokuva kyllä erottuu episodi seiskasta, joka tuntui pitkälti Uuden Toivon kopiolta, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Silti monesti tuntuu elokuvan aikana, että Last jedi yrittää jo liian kovin olla erilainen kuin muut Tähtien Sota-elokuvat, ja sen vuoksi kokonaisuus tuntuu kärsivän. Tuntuu, että elokuva keskittyi liikaa siihen, että se olisi erilainen, samalla melkein unohtaen, että elokuvan on tarkoitus olla myös hyvä Tähtien Sota-elokuva. Toki tämä on vain minun näkemykseni, moni on tästä eri mieltä, ja saakin olla.

Niin kuin sanoin, tämä elokuva tuntuu yrittävän liikaa sitä, että se olisi erilainen kuin muut Tähtien Sota-elokuvat, mikä on ajatuksena hyvä ja kunnioitettava, mutta osittain tämän takia tästä elokuvasta tuntuu monesti puuttuvan pahasti vanhaa kunnon Tähtien Sota-tunnelmaa. Tähän elokuvaan on esimerkiksi tungettu paljon huumoria, mikä suurimman osan ajasta tuntuu tosi väkinäiseltä. Esimerkiksi Oscar Isaacin näyttelemä Poe Dameron laukoo ensimmäisen ritarikunnan kenraali Huxille harhautukseksi elokuvan alkupuolella tosi väkinäisen oloisia vitsejä: hän muun muassa kutsuu kenraali Huxia kenraaliksi "Hugsiksi" ja sanoo että hänellä on "Hugsille" tärkeää asiaa "Hugsin" äidistä. Myönnän, että ensimmäisellä katsomiskerralla nämä vitsit vähän naurattivatkin, mutta myöhemmin kun katsoin elokuvan uudestaa, nuo vitsit tuntuivat tosi väkinäisiltä, jotka sopivat kyllä Marvelin supersankarielokuviin tai Disneyn Pirates of the caribbeaniin, mutta Tähtien Sotaan mielestäni tuollainen väkinäinen huumori ei ainakaan tuossa muodossa sovi. Samoin Kylo Renin paidattomuus yhdessä kohtauksessa vaikuttaa aivan tarpeettomalta lisäykseltä elokuvaan, ja vakavissani mietin, miksi tällainen asia haluttiin lisätä elokuvaan.

Elokuva on mielestäni juoneltaan osittain toimiva, mutta vain osittain. Luken ja Kylo Renin juonikuviot ovat kyllä elokuvassa mielenkiintoista katsottavaa, mutta sen sijaan Finnin ja Rose Ticon yhteiset seikkailut elokuvan aikana eivät hirveästi kolahda, ja ne tuntuvat aika irrallisilta elokuvan muuhun juoneen nähden. Tähän vaikuttaa myös, että tuntuu, että heidän juonikuvionsa eivät osaltaan edistää elokuvan kokonaisvaltaisempaa tarinaa. Poe Dameronin kapinointiyritys Leian ollessa koomassa on ihan kivaa katsottavaa, tuoden samalla Poen hahmolle kehitystä, kun hän näyttää elokuvassa liiallista itsevarmuuttaan ja äkkipikaisuuttaan.

Sitten näyttelijäsuorituksiin. Vaikka fanina en ole kovin tyytyväinen suuntaan, mihin Luken hahmo vietiin tämän elokuvan aikana, Mark Hamill näyttelee Lukea taas onnistuneesti. Hän onnistuu tuomaan kankaalle loistavasti Rian Johnsonin vision Lukesta, jossa Luke ei ole enää optimistinen ja sankarillinen hahmo, vaan elämään kyllästynyt ja masentunut vanha mies, joka on luopunut toivosta ja kokee olevansa epäonnistunut kaikessa. Samoin Carrie Fisher näyttelee mainiosti kenraali Leiaa, joka jatkaa sinnikkäästi taistelua ensimmäistä ritarikuntaa vastaan. Daisy Ridleyn Rey-hahmosta en tähän asti ole erityisemmin pitänyt, sillä hän tuntuu oppivan asiat liian nopeasti, ja että hänestä ei löydy kovin paljon vikoja. En kuitenkaan laita tätä kritiikkiä Daisy Ridleyn piikkiin, vaan elokuvien käsikirjoitusta kritisoin tässä asiassa. Ridley näyttelee mielestäni ihan hyvin Rey:tä, ja uskon että Ridleyllä olisi ollut osaamista tehdä omalta osaltaan Rey:stä enemmän tunteita herättävän hahmon, mutta koska hahmo on käsikirjoitettu mielestäni tylsän oloiseksi, Rey ei hahmona herätä minussa mielenkiintoa. Sen sijaan Adam Driverin Kylo Ren on mielestäni tämän uuden trilogian uusista hahmoista ehkä mielenkiintoisin, ja uusista hahmoista oma suosikkini Poe Dameronin ohella. Driver vakuuttaa minut näyttelijänä ainakin näiden Tähtien Sota-elokuvien perusteella, hän on onnistunut hyvin tekemään omalta osaltaan Kylo Renistä monimutkaisen hahmon, joka on valinnut tähän asti pimeän puolen, mutta jossa silti tuntuu vielä olevan hyvääkin. Last jedissä Kylo Ren kuitenkin saa enemmän omaa jalansijaa isoisästään Darth Vaderista, ja olen ihan tyytyväinen siihen, että tässä elokuvassa Kylo Ren ei niin paljon yritä matkia Darth Vaderia, kuin episodi seiskassa. Pidän myös Kylo Renissä siitä, että on todella vaikea sanoa, että tuleeko hän palaamaan Voiman valoisalle puolelle vai ei.

7

1676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvostelu jatkuu...

      Välillä Kylo Ren kyllä tuntuu aika rasittavalta elokuvan aikana, mutta uskon tämän olleen tarkoituksenmukaista, ja se toimii mielestäni hyvin hahmon tarinan ja luonteen kannalta, eli siksi en asiasta sinänsä valita. Oscar Isaacin näyttelemä Poe Dameron ei ole välttämättä kaikista syvällisin tai mielenkiintoisin hahmo, mutta Poen olemus ja käyttäytyminen tekevät hänestä todella siistin hahmon, joka osaa myös erittäin hyvin lentää. John Boyegan näyttelemä Finn oli mielenkiintoinen hahmo aiemmassa elokuvassa, mutta tässä elokuvassa hänen hahmonsa tuntuu vähän turhalta. Jää olo, että hänen hahmonsa ei välttämättä ole juonen kannalta kovin olennainen hahmo enää, eikä hänen sivujuonensa Kelly Marie Tranin näyttelemän Rose Ticon kanssa auta asiaa. Tämä harmittaa myös sikäli, että heidän sivujuonensa vie kuitenkin aika paljon aikaa elokuvan muista juonista pois, ja erityisesti olisin kaivannut enemmän kohtauksia, missä Mark Hamill ja Daisy Ridley ovat samaan aikaan ruudussa ja Luke kouluttaa Reytä ja opettaa hänelle Voimasta ja jedien vioista. Hamillin ja Ridleyn kemia kuitenkin toimii mielestäni melko hyvin elokuvassa, joten siinäkin mielessä olisin suonut heille enemmän yhteistä aikaa, samalla se olisi selittänyt edes vähän paremmin sitä, että miksi Rey tuntuu oppivan käyttää Voimaa niin nopeasti. Ymmärrän toki, että Finn tarvitsi myös kangasaikaa elokuvaan, onhan hän yksi tämän uuden trilogian tärkeimmistä hahmoista, mutta mietin, että olisiko Finnin, Rosen ja Poen juonikuviot yhdistää, milloin elokuvassa olisi ollut yksi irrallinen juonikuvio vähemmän, ja samalla jäljelle jääviin juonikuvioihin oltaisiin voitu keskittyä enemmän.

      Moni on kehunut Rian Johnsonin ohjausta ja käsikirjoitusta tässä elokuvassa paljon, moni taas on paljon kritisoinut Johnson jälkeä. Itse kuulun enemmän jälkimmäiseen kastiin, mutta on minulla myös kehuttavaa Johnsonista. Vaikka en henkilökohtaisesti pidäkään elokuvan käsikirjoituksesta, missä oli hyviä ideoita mutta joiden toteutus jäi puolitiehen, vaikuttaa siltä, että Johnson osasi kuitenkin ohjata näyttelijöitä varsin hyvin. Nimittäin melkein kaikki näyttelijät tekevät elokuvassa mielestäni ihan hyviä suorituksia, osa, kuten Hamill ja Driver, hyvinkin hyviä. Käsikirjoitukseen liittyvistä ongelmista olen kertonut jo jonkin verran, mutta voisin vielä sanoa, että mielestäni tähän elokuvaan tungettiin liian monta juonikuviota samaan aikaan.

      Ennen kuin pääsen kertomaan elokuvan parhaan osan, sanon vielä, että elokuvassa oli mielestäni joitain ideioita, jotka olivat hyvin mielenkiintoisia ja jotka olisivat voineet paljon parantaa elokuvaa, mutta joiden syventymiseen ei keskitytä elokuvassa tarpeeksi. Esimerkiksi Luke on tullut elokuvan alkupuolella siihen johtopäätökseen, että jedien olisi hyvä kuolla sukupuuttoon, ja hän väittää jedien epäonnistuneen rauhanturvaajina. Mielestäni tässä oli ainesta elokuvan mielenkiintoisimpaan asiaan, sillä erityisesti episodeissa 1-3, Tähtien Sota-elokuvien esiosissa, viitataan jedisäädyn ylimielisyyteen, sokeuteen ja liian mustavalkoiseen ajatteluun. Kuitenkin tässä elokuvassa puhutaan aika paljon siitä, että jedien täytyy loppua, mutta tätä väitettä perustellaan elokuvan aikana tosi vähän. Samoin olisin halunnut elokuvan keskittyvän enemmän Luken hahmoon, sillä Luke on tässä elokuvassa monessa mielessä kovin erilainen, kuin alkuperäisen Tähtien Sota-trilogian aikana. Ymmärrän toki, että Luke ei ole enää päähenkilö tässä uudessa Tähtien sota-trilogiassa, vaan hänen on tarkoituskin pysytellä sivuhahmona, mutta koska Luke kuitenkin oli alkuperäisen Tähtien Sota-trilogian päähenkilö ja tässä elokuvassa näytetään ja jonkin verran kerrotaankin, että Luke on paljon muuttunut ja synkistynyt, mielestäni tällaiseen tarinankerronnallisesti kunnianhimoiseen hahmon muuttumiseen olisi pitänyt keskittyä enemmän elokuvan aikana, tai jos Lukelle ei haluttu antaa yhtään enempää kangasaikaa, mielestäni hänen hahmostaan olisi voinut tehdä perinteisemmän Ben Kenobi-maisen viisaan mentorihahmon. Mielestäni Carrie Fisherin kenraali Leia on hahmona toimiva tässä elokuvassa, vaikka ei erityisen isoa roolia saakaan, sillä Leia tuntuu tässä elokuvassa varsin "Leiamaiselta" hahmolta, kuitenkin samaan Leia vaikuttaa viisaammalta ja kypsemmältä hahmolta, kuin alkuperäiseltä Tähtien Sota-trilogiassa.

    • Viimeinen osio...

      John Williamsin musiikki on kyllä tässä elokuvassa aivan omaa luokkaansa, varsinkin sen jälkeen, kun minusta episodi seiskassa musiikki tuntui vähän laimealta ja unohdettavalta. Tässä elokuvassa John Williamsin musiikki on sen sijaan noussut taas kuuden ensimmäisen Tähtien sota-elokuvan huippukorkealle tasolle. Williamsin on luonut tähän elokuvaan paljon uusia teemoja, jotka todella jäävät mieleen elokuvasta, jättäen monesti jopa kohtausten itse päätapahtumat varjoonsa. Pidän myös siitä, että välillä elokuvassa kuullaan aiemmista Tähtien sota-elokuvista tuttua musiikkia. Moni kohtaus olisi jäänyt kovin ontoksi ilman musiikkia. Esimerkiksi vaikka Luken kävely elokuvan loppupuolella on muutenkin kyllä vaikuttava ja liikuttavakin kohtaus, ilman Williamsin musiikkia kohtauksesta olisi puuttunut paljon tunnetta, ja kohtaukseen eläytyminen olisi ollut paljon vaikeampaa.

      Lopuksi voisin todeta, että vaikka elokuvallisesti pidän tätä elokuvaa mukiinmenevänä, Tähtien sota-fanina petyin tähän elokuvaan suuresti. Odotukseni olivat todella korkeat trailerin ja episodi seiskan loppukohtauksen takia, mutta petyin aika kovin tähän elokuvaan. Ajan kuluessa olen vähän enemmän lämmennyt elokuvalle, esimerkiksi Luken hahmon muutoksesta pidän nykyään vähän enemmän kuin ensimmäisellä kerralla, kun olen saanut aikaa sulatella asiaa, mutta silti elokuvassa on mielestäni paljon asioita, jotka oltaisiin voitu tehdä paremmin, ja joitain asioita oltaisiin voitu karsia kokonaan pois, tai ainakin lyhentää huomattavasti, kuten kasino-planeetan tapahtumat. Kunnioitan elokuvaa sen kunnianhimoisuudesta ja siitä, että se yritti tehdä jotain erilaista, mutta toisaalta silti tämä elokuva tuntuu osittain matkivan paljon Imperiumin vastaiskun tapaista tarinankerrontaa. Esimerkiksi molemmissa elokuvissa trilogian päähenkilö menee tapaamaan vanhaa jedimestaria, siinä toivossa että tämä jedimestari antaisi koulutusta ja opetusta. Kummassakin elokuvassa jedimestari on aluksi vastahakoinen, mutta lopulta suostuu opettamaan nuorta oppilasta. Molemmissa elokuvissa on myös samaan aikaa useampi erillinen juonikuvio, ja elokuvan päähenkilöt ovat eri puolella Galaksia. Erona on kuitenkin minusta se, että Imperiumin vastaiskussa juonikuvioita oli sen verran pieni määrä, että jokainen juonikuvio sai tarpeeksi huomiota elokuvassa ollakseen toimiva, Last jedi taas kaatuu mielestäni sen omaan kunnianhimoisuuteen, kun se yrittää kuljettaa liian montaa juonikuviota samaan aikaan.

      En itse fanina kovin paljon pitänyt tästä elokuvasta, vaikka tässä olikin myös paljon hyviä puolia, mutta jos Tähtien Sota kiinnostaa, suosittelen kyllä kaikkien Tähtien Sota-elokuvien katsomista, eikä tämä elokuva ole poikkeus. Jokainen kuitenkin muodostaa omat mielipiteensä elokuvista, ja hyvä niin.

      Elokuvallisesti annan tälle kolme tähteä viidestä, mutta Star Wars-fanina elokuvan katsoneena annan tälle vain kaksi tähteä viidestä.

    • Anonyymi

      Eikä vain Last Jedi, nämä uudet Star Wars elokuvat ovat tosi surkeita. Näissä koko tarina on syvältä. Ehkä tulevaisuudessa tulee parempia.

      • En ole ihan kokonaan kanssasi samaa mieltä. Mielestäni Force awakens oli ihan ok, ensimmäisellä katsomiskerralla pidin elokuvasta kovin, mutta toisaalta siihen vaikutti varmasti vuosien kova odotus. Force awakens tuntuu kyllä aivan liikaa Uuden toivon kopiolta.

        Sen sijaan pidin kyllä Rogue Onesta ja Solosta. Kumpikaan ei ole mielestäni samalla tasolla kuin omat suosikkini Star Wars-elokuvista, mutta ne olivat hauskoja ja viihdyttäviä elokuvia. Rogue One:n juoni oli yksinkertainen, mutta toimiva ja piti hyvin otteessaan, ja elokuvan lopputaistelut olivat todella hyviä. Rogue One:n ainoa silmiinpainuva ongelma oli, että mainiota K-2SO droidia lukuunottamatta uudet hahmot eivät herättäneet minussa erityistä mielenkiintoa, ja useimmat hahmot tuntuivat aika unohdettavilta.

        Solo taas oli mielestäni mukavaa vaihtelua perinteisiin Star Wars-elokuviin, siinä kun ei tällä kertaa käsitelty melkein yhtään esim Voimaa ja vaikka imperiumi oli elokuvassa mukana, se ei tällä kertaa ollut elokuvan päähuomiona. Pidin myös Han Solon nuoresta näyttelijästä, ja Emilia Clarken näyttelemä Qira oli oivallinen uusi hahmo Star Wars-saagaan, toivon kovin että tämä hahmo saa vielä lisää kangasaikaa. Pidin Solossa myös siitä, että siinä oli aiempia elokuvia pienempi skaala. Solo ei ole juonellisesti tarpeellinen elokuva, eikä sitä suoraan sanottuna olisi tarvinnut tehdä, mutta olen iloinen että se tehtiin, sillä se oli viihdyttävä ja hauska elokuva, josta ainakin minä löysin vanhaa kunnon Star Wars-tunnelmaa. Tosin pakko myöntää, että Landon ihastuminen droidiinsa, ja tämän droidin julistukset droidien oikeuksista olivat mielestäni turhia ja tyhmiä lisäyksiä elokuvaan, joilla Disney selvästi halusi mainostaa poliittisia arvojaan. Onneksi tästä ei sentään tullut elokuvan pääjuonta.


      • Anonyymi
        Yoda2 kirjoitti:

        En ole ihan kokonaan kanssasi samaa mieltä. Mielestäni Force awakens oli ihan ok, ensimmäisellä katsomiskerralla pidin elokuvasta kovin, mutta toisaalta siihen vaikutti varmasti vuosien kova odotus. Force awakens tuntuu kyllä aivan liikaa Uuden toivon kopiolta.

        Sen sijaan pidin kyllä Rogue Onesta ja Solosta. Kumpikaan ei ole mielestäni samalla tasolla kuin omat suosikkini Star Wars-elokuvista, mutta ne olivat hauskoja ja viihdyttäviä elokuvia. Rogue One:n juoni oli yksinkertainen, mutta toimiva ja piti hyvin otteessaan, ja elokuvan lopputaistelut olivat todella hyviä. Rogue One:n ainoa silmiinpainuva ongelma oli, että mainiota K-2SO droidia lukuunottamatta uudet hahmot eivät herättäneet minussa erityistä mielenkiintoa, ja useimmat hahmot tuntuivat aika unohdettavilta.

        Solo taas oli mielestäni mukavaa vaihtelua perinteisiin Star Wars-elokuviin, siinä kun ei tällä kertaa käsitelty melkein yhtään esim Voimaa ja vaikka imperiumi oli elokuvassa mukana, se ei tällä kertaa ollut elokuvan päähuomiona. Pidin myös Han Solon nuoresta näyttelijästä, ja Emilia Clarken näyttelemä Qira oli oivallinen uusi hahmo Star Wars-saagaan, toivon kovin että tämä hahmo saa vielä lisää kangasaikaa. Pidin Solossa myös siitä, että siinä oli aiempia elokuvia pienempi skaala. Solo ei ole juonellisesti tarpeellinen elokuva, eikä sitä suoraan sanottuna olisi tarvinnut tehdä, mutta olen iloinen että se tehtiin, sillä se oli viihdyttävä ja hauska elokuva, josta ainakin minä löysin vanhaa kunnon Star Wars-tunnelmaa. Tosin pakko myöntää, että Landon ihastuminen droidiinsa, ja tämän droidin julistukset droidien oikeuksista olivat mielestäni turhia ja tyhmiä lisäyksiä elokuvaan, joilla Disney selvästi halusi mainostaa poliittisia arvojaan. Onneksi tästä ei sentään tullut elokuvan pääjuonta.

        George Lucas päinvastoin oli erittäin tyytyväinen Last Jediin, mutta pettynyt Force Awakensiin. Rise of Skywalker sai Lucasin jopa raivostumaan.

        Rise of Skywalkerin on pakko olla todella hyvä leffa niiden fanien mielestä, jotka väittävät Last Jediä huonoksi.


    • Anonyymi

      Tähtien sota-tunnelma tästä elokuvasta puuttui, mikä johtui todennäköisesti tästä erilaisuuteen pyrkimisestä. Itse olisin mieluummin katsonut uusintaversion Imperiumin vastaiskusta kuin tämän kötöstyksen. Näyttelijöissä ei ole mitään vikaa, visuaaliset efektit ovat upaa katseltavaa ja yllätyksettömäksi elokuvaa ei missään nimessä voi sanoa. Muuten sitten ei olekaan paljoa kehuttavaa. The Last Jedi heitti hukkaan monia Force Awakensin avaamia mahdollisuuksia, kuten Snoken menneisyyden, Ren-ritarit ja Reyn vanhempien henkilöllisyyden. Näistä olisin ehdottomasti halunnut kuulla lisää. Luken hahmoa Johnson ei nähtävästi tuntenut ollenkaan. Aiemmin tämä lähti pelastamaan tyttöä jota ei edes tuntenut ja oli valmis pelastamaan isänsä joka oli galaksin pelätyimpiä henkilöitä ja murhaaja. Nyt hän muka yhtäkkiä oli tappamassa sisarenpoikansa vain koska aisti tässä ripauksen pimeyttä. Ja ennen niin optimistinen, välittävä ja rohkea sankari oli muka yhtäkkiä muuttunut äkäiseksi ja välinpitämättömäksi ukoksi. Ei käy järkeen. Hamill teki silti loistavaa työtä näytellessään Lukea. Reyn ja Luken kohtauksia olisin halunnut kuitenkin nähdä enemmän, ne olivat leffan mielenkiintoisinta antia. Finnin ja Rosen seikkalut olivat todella turhia ja veivät liikaa aikaa elokuvasta. Rose oli hahmona muutenkin mielestäni turha. Huumori ei aluksi haitannut, etenkin kun elokuvateatterissa oli muutama kaveri jotka nauroivat huonoimmillekin vitseille, mutta kun katsoin elokuvan myöhemmin uudestaan vitsit tuntuivat väkinäisiltä ja myötähäpeällisiltä. Poen pelleily alussa vei Huxilta arvostusta hahmona. Poen kapinointi taas oli omasta mielestäny yksi parhaimmista käänteistä koko elokuvassa, se toi hahmosta esiin uusia puolia. Poe ja Kylo ovat parhaiten kirjoitettuja hahmoja uudesta porukasta. Reyssä on persoonallisuutta, mutta hänestä on tehty liian täydellinen ja siksi hän ei vielä kuulu suosikkihahmoihini. Yhdeksäs elokuva voi vielä muuttaa tämän, toivon että he tuovat Reystä esiin jotain uutta (ja hän voisi ehkä tehdä muutaman virheenkin). Haluaisin että hänen vanhemmistaan paljastuisi vielä jotain, joka selittäisi miksi Rey on niin vahva voimassa (voittaa esimerkiksi vuosia harjoitelleen Kylo Renin taistelussa tuosta vain). Elokuvan lopussa kapinallisia on enää parikymmentä jäljellä, eikä yksikään heidän "liittolaisistaan" tule auttamaan heitä vaikka koko Ensimmäinen ritarikunta on heidän perässään. Reyn kysymys "How do we build the rebellion from this?" on tosiaan relevantti ja vastaus siihenhän on että ei mitenkään. Jos kaikki liittolaiset ovat heidät hylänneet, niin eihän kapinallisilla ole mitään toivoa. Muutama voimaherkkä lapsi jossakin ihmeplaneetalla ei muuta asiaa. Mutta joo odotan mielenkiinnolla mitä episodi ysissä tulee tapahtumaan.

    • Anonyymi

      Mieletäni kaylo ren on niin kuuma että en kestä siis siinä leffassa muuten ehkä ei niinkään ja mielestäni nää uudet star warsit on ihan hyviä ja nyt kun viimein star wars tuli niin olin ihan että huhuh kun Ray ja Ren siinä lopussa taisteli yhessä niin tuli ihan sika kivat vibat. Mut oikeesti en tiiä miten pääsen kaylo renistä yli ja itehän en oo kattonu kun kolme uusita star warsia ja en vanhemmat on vaikuttanu tosi tylsiltä.....

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe