Kymmenyksistä

Anonyymi

Kymmenysten maksamisesta puhutaan seurakunnissa ja vaaditaan lähestulkoon, että ne olisi maksettava. Katsotaanpa tätä asiaa vähän tarkemmin. Vanhan Testamentin aika oli oma lukunsa, keskitytään Uuden Testamentin aikaan.

Seurakunnan alkuaikana yhteiskunnallinen tilanne maailmassa oli erilainen verrattuna nykyaikaan, monet kristilliset periaatteet ovat lyöneet läpi yhteiskunnissa niin, että nykyaikana yhteiskunnat huolehtivat sairaista ja köyhistä jäsenistään, tai ainakin ovat huolehtivinaan.

Apostolisen saurakunnan alkuaikana seurakunnilla oli velvotteita köyhiä ja sairaita ihmisiä kohtaan, leskiä ja orpoja kohtaan ja vanhoja työkyvyttömiä jäseniään kohtaan. Diakoniatyö oli tärkeä ja iso osa seurakunnan toimintaa. Siksi oli perusteltua odottaa, että seurakunnan jäsenet maksoivat kymmenyksensä, jotta seurakunta voisi selvitä velvoitteistaan ja huolehtia jäsenistään.

Koska nykyaikana Suomessa seurakuntien ei enää tarvitse käyttää varoja diakoniatyöhön niin seurakunta ei myöskään voi enää vaatia kymmenyksiä jäseniltään. Pienempi osuus täytyy riittää seurakunnan normaalitoimintojen pyörittämiseen ja muihin kuluihin. Arvioisin, että noin 3% pitäisi hyvin riittää. Ja senkin pitää tietysti olla vapaaehtoista.

Otan tähän muutamia jakeita loppuun Raamatusta asian tueksi, turvaksi ja perusteluksi.

Apostolien teot:
6:1 Niinä päivinä, kun opetuslasten luku lisääntyi, syntyi hellenisteissä nurinaa hebrealaisia vastaan siitä, että heidän leskiänsä syrjäytettiin jokapäiväisessä avunannossa.

Jaakobin kirje:
1:27 Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.

Apostolien teot:
11:29 Niin opetuslapset päättivät kukin varojensa mukaan lähettää avustusta Juudeassa asuville veljille.

2.Korinttolaiskirje:
9:1 Pyhien avustamisesta minun tosin on tarpeetonta kirjoittaa teille;
....
9:6 Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää.
9:7 Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa.

113

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jaak.2:13 Biblia (1776) Sillä armotoin tuomio pitää hänen päällensä tuleman, joka ei laupiutta tehnyt: ja laupius kehuu tuomiota vastaan. Jaak.4:17. Luuk.12:47

    • Anonyymi

      Toorapastori on antikristuksen lähettiläs ja Raamatun silppuaja.

      • Anonyymi

        Olet osoittanut tämän kommentin aloittajalle. Hän ei taida olla toorapastori.

        Oletko ollut viime aikoina huonovointinen, koska niin usein kirjoitat Suomi24:lle herjaa jotain toorapastoria kohtaan?


      • Anonyymi

        No miksi et sitten kommentoinut hänen kommenttia vaan laitoit sen viimeiseksi viitaten aloitukseen?

        Sinulla näyttää olevan todellakin paha olo, koska kirjoittelet toisista ihmisistä noin törkeästi. Ehkä et pysty arvioimaan omia tekojasi, koska sinulla ei ole kirjoittaminen kontrollissa.


    • Anonyymi

      Mooseksen laki velvoittaa maksamaan kymmenykset Jerusalemin temppelin papistolle ja joka kolmas vuosi kymmenykset jätetään omalle paikkakunnalle köyhien avuksi. Nämä käskyt eivät tarkoita yhtäkään helluntaiseurakuntaa.

      Sitten on ihan eri asia, miten oman seurakunnan pappien palkat pitäisi maksaa. Jos seurakunta toimii oikein, niin kristittyjen velvollisuus on huolehtia kykyjensä mukaan siitä, että seurakunnan työntekijät saavat toimeentulon. Kenelläkään ei ole velvollisuutta maksaa helluntaiseurakunnalle kymmenyksiä kaavan mukaan, koska käskyt kymmenyksistä eivät koske muita kuin Jerusalemin temppelin pappeja.

      • Anonyymi

        >>>>>>>>>>>>>> Jos seurakunta toimii oikein, niin kristittyjen velvollisuus on huolehtia kykyjensä mukaan siitä, että seurakunnan työntekijät saavat toimeentulon<<<<<<<<<<<<

        Ketähän ne "työntekijät" ovat? Penkissä istujatko ovat "työttömiä" , joiden ainoa asia on kantaa rahaa kolehtiin viikonloppuisin? Eiköhän olisi tarpeen palata Raamatun ilmoituksen malliin ja lopettaa helluntalaisten fraasien toistaminen? Suuret pastorit joiden lähes ainoa asia on kiertää maita ja mantuja "suurissa" tapahtumissa puhujina, kun tarpeen olisi paimenten huolehtia paikallisesta laumasta joka heille on uskottu. Käsittääkö nykyajan "pastori" titteliä hamuava miten vastuullisesta srk. virasta on kyse?

        Ef.2:17. Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat; 18. sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö. 19. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, 20. apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, 21. jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; 22. ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä............

        (4.) ".. 7. Mutta itsekullekin meistä on armo annettu Kristuksen lahjan mitan mukaan. 8. Sentähden on sanottu: "Hän astui ylös korkeuteen, hän otti vankeja saaliikseen, hän antoi lahjoja ihmisille". 9. Mutta että hän astui ylös, mitä se on muuta, kuin että hän oli astunut alaskin, maan alimpiin paikkoihin? 10. Hän, joka on astunut alas, on se, joka myös astui ylös, kaikkia taivaita ylemmäksi, täyttääkseen kaikki. 11. Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, 12. tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, 13. kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, 14. ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; 15.

        vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, 16. josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on. .."


      • Anonyymi

        Tolkun ihmiset maksaa veroa ja kymmenyksiä satuolennon parhaille kavereille.


      • Anonyymi

        Satu kulkumiehistä ja yleisistä naisista ,kirjan koko sisältö .


    • Anonyymi

      Antiristillisyyteen ei kannata syytää, menevät rahat kuin kankkulan kaivoon.

      1234567---

      • Anonyymi

        Tarkoitatko luterilaista kirkkoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko luterilaista kirkkoa?

        Sitä kannattaakin sinun miettiä mitä kaikkea antikristillisyyteen kuuluu !

        1234567---


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sitä kannattaakin sinun miettiä mitä kaikkea antikristillisyyteen kuuluu !

        1234567---

        Jääkiekko kai ainakin? 🤔


    • Anonyymi

      4Moos.18:21. Hoos.6:6. Matt.9:13. Matt.23:23. Luuk.11:42

      • Anonyymi

        Mitähän tällä oikein yrität sanoa?


    • Anonyymi

      3Moos.27:30. 27:32 Kaikki maan kymmenykset, sekä pellon viljasta että puiden hedelmistä, ovat Herran omat, pyhä lahja Herralle. Kaikki kymmenykset raavaskarjasta ja pikkukarjasta, joka kymmenes eläin kaikista, minä kulkee paimenen sauvan alitse, olkoon pyhä lahja Herralle. 3Moos.27:34

    • Anonyymi

      Alkuseurakunnassa oli yhteisomistus. Kaikki piti antaa seurakunnalle. Oikea seurakunta noudattaa alkuseurakunnan sääntöjä.

      Ananias ja Safira
      1 Muuan Ananias-niminen mies myi yhdessä vaimonsa Safiran kanssa maatilan,
      2 mutta pani vaimonsa tieten osan kauppahinnasta syrjään. Loput hän luovutti apostolien haltuun.
      3 Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut sydämesi Saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi? [2. Kun. 5:26; Luuk. 22:3; Joh. 13:2]
      4 Tilahan oli sinun, kun et vielä ollut myynyt sitä, ja sinun olivat myös rahat, kun sen myit. Kuinka saatoit ryhtyä tällaiseen tekoon? Et sinä ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle." [1. Tess. 4:8]
      5 Nämä sanat kuullessaan Ananias lyyhistyi kuolleena maahan, ja kaikki, jotka olivat tätä kuulemassa, joutuivat kauhun valtaan.
      6 Nuoret miehet kietoivat Ananiaan ruumiin vaatteeseen, kantoivat hänet ulos ja hautasivat hänet.
      7 Kolmisen tuntia myöhemmin tuli Ananiaan vaimo sisään, tapahtuneesta mitään tietämättä.
      8 Pietari kysyi häneltä: "Sano minulle, tähänkö hintaan te maatilan myitte?" "Niin, juuri siihen hintaan", vastasi nainen.
      9 Silloin Pietari sanoi: "Kuinka te yksissä tuumin ryhdyitte koettelemaan Herran Henkeä? Kuuletko askelia oven takaa? Ne, jotka hautasivat miehesi, kantavat täältä myös sinut."
      10 Siinä samassa nainen kaatui kuolleena Pietarin jalkoihin. Nuoret miehet tulivat sisään ja näkivät naisen kuolleen. He veivät hänet pois ja hautasivat hänet miehensä viereen.
      11 Kauhu valtasi koko seurakunnan ja kaikki jotka tästä kuulivat. [Ap. t. 2:43]

      • Anonyymi

        <<<<<<<<Alkuseurakunnassa oli yhteisomistus. Kaikki piti antaa seurakunnalle. Oikea seurakunta noudattaa alkuseurakunnan sääntöjä.

        Ananias ja Safira
        1 Muuan Ananias-niminen mies myi yhdessä vaimonsa Safiran kanssa maatilan,
        2 mutta pani vaimonsa tieten osan kauppahinnasta syrjään. Loput hän luovutti apostolien haltuun.>>>>>>>


        Ei tuossa puhuta siitä, että kaikki pitää antaa seurakunnalle. Tuossa puhutaan siitä, että Jumalaa ei pidä yrittää petkuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<<<<<<<Alkuseurakunnassa oli yhteisomistus. Kaikki piti antaa seurakunnalle. Oikea seurakunta noudattaa alkuseurakunnan sääntöjä.

        Ananias ja Safira
        1 Muuan Ananias-niminen mies myi yhdessä vaimonsa Safiran kanssa maatilan,
        2 mutta pani vaimonsa tieten osan kauppahinnasta syrjään. Loput hän luovutti apostolien haltuun.>>>>>>>


        Ei tuossa puhuta siitä, että kaikki pitää antaa seurakunnalle. Tuossa puhutaan siitä, että Jumalaa ei pidä yrittää petkuttaa.

        Luehan tarkemmin. Kaikki omaisuus piti antaa apostoleille.

        Pietari kävi ahneeksi:

        Ananias ja Safira
        1 Muuan Ananias-niminen mies myi yhdessä vaimonsa Safiran kanssa maatilan,
        2 mutta pani vaimonsa tieten osan kauppahinnasta syrjään. Loput hän luovutti apostolien haltuun.
        3 Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut sydämesi Saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luehan tarkemmin. Kaikki omaisuus piti antaa apostoleille.

        Pietari kävi ahneeksi:

        Ananias ja Safira
        1 Muuan Ananias-niminen mies myi yhdessä vaimonsa Safiran kanssa maatilan,
        2 mutta pani vaimonsa tieten osan kauppahinnasta syrjään. Loput hän luovutti apostolien haltuun.
        3 Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut sydämesi Saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi?

        Kerro nyt minulle, missä tuossa sanotaan, että kaikki pitää antaa seurakunnalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro nyt minulle, missä tuossa sanotaan, että kaikki pitää antaa seurakunnalle.

        Tämä juuri on lukijoiden tulkintainen ongelma.

        Miten ----tuossa kohdin-- sanotaan! Onko kirjoitukset siten nähtävissä, vain TUOSSA lukien.

        Eikös se vaadi hieman laajempaa sanantutkimista ja elämän hallitaa.
        SE TUOSSA näköala on aika harhaajohtavaa - elämäntapaa. Sillä se ei ole TUOSSA kaikki sanottu.


    • Anonyymi

      Hyvä opetus aloituksessa rahasta, kymmenyksistä. Mutta se kaipaa laajennusta. Löydämme tarkemman Jumalan opetustien tästä:
      http://Jeesus-on-Herra.com/raha-asian_opetus/

    • Anonyymi

      Meidän seurakunnassa kymmenyksistä ei ole puhuttu juuri koskaan, harmi.

      • Anonyymi

        Olen käynyt seurakunnissa yli 40 vuotta, eikä yhdessäkään vielä ole vaadittu kymmenyksiä. Mutta kyllä se Malakia 3: 10 löytyy edelleen raamatusta:

        "Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon, jotta temppelissäni olisi ruokaa. Koetelkaa minua tällä tavalla,sanoo Herra Sebaot.– Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen."

        Kristityt ajavat itse alas seurakuntansa, koska eivät tue niitä rahallisesti. Ei se raha taivaasta lankea seurakunnan käyttökuluihin ja paimenen palkkaan. On syntynyt itsekäs sukupolvi, joka vaatii palveluja, mutta ei ajattele että myös hengellisessä työssä on kuluja.

        Tällä palstalla pyörii joitakin päätoimisia Kristuksen ruumiin hajottajia, jotka vastustavat ylipäätään seurakuntia. Ja aivan erityisesti he inhoavat sitä, että joku tukee omista rahoistaan seurakuntaa. Paavali kuitenkin opettaa:

        Gal. 6:
        6 Se, jolle Jumalan sanaa opetetaan, antakoon opettajalleen kaikkea hyvää. 7Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. 8 Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon, mutta se, joka kylvää Hengen peltoon, korjaa siitä satona ikuisen elämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen käynyt seurakunnissa yli 40 vuotta, eikä yhdessäkään vielä ole vaadittu kymmenyksiä. Mutta kyllä se Malakia 3: 10 löytyy edelleen raamatusta:

        "Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon, jotta temppelissäni olisi ruokaa. Koetelkaa minua tällä tavalla,sanoo Herra Sebaot.– Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen."

        Kristityt ajavat itse alas seurakuntansa, koska eivät tue niitä rahallisesti. Ei se raha taivaasta lankea seurakunnan käyttökuluihin ja paimenen palkkaan. On syntynyt itsekäs sukupolvi, joka vaatii palveluja, mutta ei ajattele että myös hengellisessä työssä on kuluja.

        Tällä palstalla pyörii joitakin päätoimisia Kristuksen ruumiin hajottajia, jotka vastustavat ylipäätään seurakuntia. Ja aivan erityisesti he inhoavat sitä, että joku tukee omista rahoistaan seurakuntaa. Paavali kuitenkin opettaa:

        Gal. 6:
        6 Se, jolle Jumalan sanaa opetetaan, antakoon opettajalleen kaikkea hyvää. 7Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. 8 Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon, mutta se, joka kylvää Hengen peltoon, korjaa siitä satona ikuisen elämän.

        Jos kymmenyksiä maksaa eksyttäjäpapeille ja väärille profeetoille, niin siitä ei saa mitään siunausta vaan menettää rahansa.

        Room 16:18 Sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta vaan omaa vatsaansa, ja kauniilla ja vakuuttavilla puheillaan he pettävät vilpittömien sydämet.

        Matt 24:24 Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan.

        2 Kor 11:13 Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. [Matt. 7:15,16; Ap. t. 15:24, Ap. t. 20:30; Gal. 2:4; Fil. 3:2]
        14 Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi.
        15 Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen käynyt seurakunnissa yli 40 vuotta, eikä yhdessäkään vielä ole vaadittu kymmenyksiä. Mutta kyllä se Malakia 3: 10 löytyy edelleen raamatusta:

        "Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon, jotta temppelissäni olisi ruokaa. Koetelkaa minua tällä tavalla,sanoo Herra Sebaot.– Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen."

        Kristityt ajavat itse alas seurakuntansa, koska eivät tue niitä rahallisesti. Ei se raha taivaasta lankea seurakunnan käyttökuluihin ja paimenen palkkaan. On syntynyt itsekäs sukupolvi, joka vaatii palveluja, mutta ei ajattele että myös hengellisessä työssä on kuluja.

        Tällä palstalla pyörii joitakin päätoimisia Kristuksen ruumiin hajottajia, jotka vastustavat ylipäätään seurakuntia. Ja aivan erityisesti he inhoavat sitä, että joku tukee omista rahoistaan seurakuntaa. Paavali kuitenkin opettaa:

        Gal. 6:
        6 Se, jolle Jumalan sanaa opetetaan, antakoon opettajalleen kaikkea hyvää. 7Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. 8 Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon, mutta se, joka kylvää Hengen peltoon, korjaa siitä satona ikuisen elämän.

        En ole hävinnyt mitään, kun olen maksanut kymmenykset tuloistani. Olen jakanut sen vähän evankeliumin levittämiseen keskittyneille yhteisöille, kuten Raamattukodille. Jatkan matkaa iloiten ja kiitän kaikesta Herraa. Kyllä meitä varmaan vaivaa Raamatun kohta, jossa kehoitetaan tyytymään alhaisiin oloihin?


    • Anonyymi

      Raamatun sanan mukaan kymmenykset maksetaan Jumalalle, tietääkö ketään mikä on Jumalan tilinumero? Vaiko onko jumalia, Suomi pullollaan?

      • Anonyymi

        Raamatun mukaan kymmenykset maksetaan Jerusalemin temppelin leeviläiselle papistolle. Siis niitä ei makseta helluntaiseurakunnalle eikä luterilaiselle kirkolla vaan temppelin Leevin sukukuntaan kuuluvalle papistolle.

        4. Moos. 18:21 Leevin jälkeläisille minä annan perintöosaksi kaikki kymmenykset. Se on korvaus siitä työstä, jonka he tekevät pyhäkköteltassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun mukaan kymmenykset maksetaan Jerusalemin temppelin leeviläiselle papistolle. Siis niitä ei makseta helluntaiseurakunnalle eikä luterilaiselle kirkolla vaan temppelin Leevin sukukuntaan kuuluvalle papistolle.

        4. Moos. 18:21 Leevin jälkeläisille minä annan perintöosaksi kaikki kymmenykset. Se on korvaus siitä työstä, jonka he tekevät pyhäkköteltassa.

        ET ole huomannut, että puhutaan tavallaan Herran kansasta. Herrahan erotti leeviläiset tehtävään.
        Ja kun nyt puhutaan Herran kansasta, niin on hyvä muistaa, että kyse on Jumalaa rakastavasta joukosta. Eli se oppi ja opetus on edelleen pätevä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ET ole huomannut, että puhutaan tavallaan Herran kansasta. Herrahan erotti leeviläiset tehtävään.
        Ja kun nyt puhutaan Herran kansasta, niin on hyvä muistaa, että kyse on Jumalaa rakastavasta joukosta. Eli se oppi ja opetus on edelleen pätevä.

        Edelleen on niin, että Raamattu ei käske maksamaan kymmenyksiä muille kuin leeviläiselle papistolle. Leeviläiset saivat potkut, mikä toteutui kuin roomalaiset tuhosivat Jerusalemin temppelin, mutta tuhatvuotiskautta varten uudelleen rakennettava Hesekielin ennustama temppelin papistossa jatkaa Leevin sukukunnasta Sadokin sukuhaara. Leeviläiset puhdistetaan niin, että uskollisin sukuhaara saa edelleen jatkaa pappeina.

        1 Sam 2:35 "Mutta minä asetan itselleni papin, joka on minulle uskollinen ja toimii tahtoni ja mieleni mukaisesti. Hänestä luon pysyvän pappissuvun, joka saa aina toimittaa virkaa minun voideltuni edessä. [1. Kun. 2:35; 1. Aik. 29:22; Hes. 40:46, Hes. 44:15, Hes. 48:11]
        36 Ne, jotka ovat jäljellä sinun suvustasi, tulevat nöyrästi pyytämään häneltä kolikkoa ja leipää sanoen: 'Anna minun avustaa jossakin papin tehtävässä, jotta saisin edes leipäpalan ruoakseni.'"

        Hes 40:46 Huone, jonka ovi on pohjoiseen, on alttaripalvelusta toimittavien pappien huone. Nämä papit ovat Sadokin jälkeläisiä, niitä leeviläisiä, jotka saavat tulla Herran eteen toimittamaan palvelusta."

        Hes 44:10 "Ne leeviläiset, jotka kaikkosivat minun luotani silloin kun Israel kulki harhaan, silloin kun Israel harhautui minun luotani seuraamaan epäjumalia, joutuvat kantamaan rikkomuksensa seuraukset.
        11 Heistä tulee palvelijoita minun pyhäkkööni, he joutuvat vartioimaan temppelin portteja ja toimittamaan palvelutehtäviä temppelissä, he teurastavat kansan tuomat polttouhrit ja teurasuhrit ja ovat joka hetki valmiina palvelemaan ihmisiä.
        12 Koska he ovat palvelleet kansaa sen uhratessa epäjumalilleen ja olleet johtamassa Israelin heimoa syntiin, minä kohotan käteni heitä vastaan -- näin sanoo Herra Jumala. He joutuvat kantamaan rikkomuksensa seuraukset.
        13 He eivät saa tulla minun eteeni toimittamaan papin tehtäviä, he eivät saa tulla temppeliini suorittamaan pyhiä ja kaikkein pyhimpiä toimituksia. Heidän on kannettava häpeänsä ja sovitettava iljettävät tekonsa. [4. Moos. 4:20]
        14 Minä panen heidät temppelissä palvelutehtäviin, kaikenlaisiin töihin, joita siellä tehdään.
        15 "Mutta ne leeviläispapit, Sadokin jälkeläiset, jotka uskollisesti suorittivat palvelusta minun pyhäkössäni silloinkin, kun israelilaiset harhautuivat luotani, saavat tulla minun eteeni ja toimittaa pyhää palvelusta. He saavat seistä minun edessäni ja uhrata minulle rasvaa ja verta -- näin sanoo Herra Jumala. [1. Sam. 2:35 ]
        16 He saavat tulla minun pyhäkkööni, minun pöytäni ääreen, he saavat uhrata minulle ja toimittaa temppelipalvelusta.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Raamatun näkemys asiasta. Ps.82:6 Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyyni Korkeimman poikia. Joh.10:34

    • Anonyymi

      Luuk.14:33 Biblia (1776) Niin siis jokainen teistä, joka ei luovu kaikesta mitä hänellä on, ei se taida olla minun opetuslapseni. Tämä Raamatun kohdan, saarnaajat ohittavat. Niillä ei ole, aikomustakaan luopua kaikessa. Vaan ne tahtovat lampaat luopuvan kaikesta heille.

      • Anonyymi

        Älä vääristele. Jeesus sanoi JOKAINEN TEISTÄ. Seurakunnan rakentaminen on seka paimenten että lampaiden tehtävä. Sillä jos seurakuntaa ei rakenneta ja pidetä yllä, niin lampaat siitä kärsivät.

        Mitä taivaanrannan maalareita te olette? Pastori on oikeutettu palkkaan, jotta hän voi elättää perheensä. Sähköt, lämmöt yms. ylläpito on seurakunnissa maksettava. Vapaa kristillisyys on aina rakentunut sille periaatteelle, että seurakuntalaiset pitävät seurakuntia yllä ilman valtion avustuksia.


      • Anonyymi

        Kaikesta luopuminen ei tarkoita pelkästään rahoista luopumista. Se voi tarkoittaa esim. korkeasta maallisesta virasta luopumista, ystävistä luopumista, omista suunnitelmista elämän suhteen luopumista jne.. Rahoista luopuminen ei puolestaan tarkoita sitä, että ne pitäisi luovuttaa seurakunnalle.


    • Anonyymi

      VT:n aikana jo Mooseksen laki velvoitti maksamaan kymmenyksiä. Me emme elä nyt VT:n aikaa.

      • Anonyymi

        Lakia tulee noudattaa myös uudessa liitossa, mutta kun ei ole leeviläistä papistoa eikä temppeliä, niin ei ole kenellekään mille maksaa Mooseksen laissa tarkoitetut kymmenykset.

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. [Luuk. 24:44; Room. 3:31]
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. [Luuk. 16:17]
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. [5. Moos. 28:1; Jaak. 2:10]

        Sananl 28:9 Joka sulkee korvansa Herran lailta, sen rukouskin on Herralle kauhistus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lakia tulee noudattaa myös uudessa liitossa, mutta kun ei ole leeviläistä papistoa eikä temppeliä, niin ei ole kenellekään mille maksaa Mooseksen laissa tarkoitetut kymmenykset.

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. [Luuk. 24:44; Room. 3:31]
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. [Luuk. 16:17]
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. [5. Moos. 28:1; Jaak. 2:10]

        Sananl 28:9 Joka sulkee korvansa Herran lailta, sen rukouskin on Herralle kauhistus.

        Toraisti ala ensin noudattamaan lakia. Äläkä vain melskaa tyhjää täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toraisti ala ensin noudattamaan lakia. Äläkä vain melskaa tyhjää täällä.

        Jostain syystä, sinun kommenttejasi ei kukaan ota vakavasti.


    • Anonyymi

      Käsitelläänpä nyt sitä, mitä Ananiaan ja Safiran tapauksessa tapahtui.

      He olivat vanhoja ihmisiä, he omistivat maatilan, ja ilmeisesti heillä ei ollut perillistä, joka olisi jatkanut maatilan hoitamista.

      Heidän ei ollut pakko myydä maatilaansa eikä antaa mitään seurakunnalle. Ilmeisesti siellä oli kuitenkin samanlaisia aviopareja, jotka olivat luovuttaneet maatilansa hinnan seurakunnalle. Ananias ja Safira kehittivät ovelan suunnitelman. He myivät maatilansa ja päättivät antaa puolet hinnasta seurakunnalle ja pitää itse loput puolet. Näin he saivat suuren hyväntekijän maineen seurakunnassa ja samalla he pääsivät osallisiksi seurakunnan huolenpidosta diakoniatyön kautta. Jonkunhan täytyi tietysti pitää heistä huolta.

      Mutta se mitä he tekivät oli paha asia Herran silmissä. Sellainen käyttäytymismalli ei saanut levitä seurakuntaan. Siksi he kuolivat, petoksensa takia, ei siksi, etteivät antaneet kaikkea seurakunnalle. He olisivat voineet myös ilmoittaa seurakunnalle rehellisesti, että he antavat vain puolet seurakunnalle ja pitävät itse loput. Silloin siinä ei olisi ollut mitään väärää.

      • Anonyymi

        satuilet

        Äkkipikainen Pietari syytti Pyhää Henkeä murhamieheksi. Huh.huh. Sehän on Pyhän Hengen pilkka.


    • Anonyymi

      Paavali oli teltantekijä, vaikka hä toimi apostolina. Hän ei halunnut olla taakaksi seurakunnalle. Raamattu ei puolusta palkkapapistoa. Ilmaiseksi olette saaneet, ilmaiseksi antakaa, oli Jeesuksen sanat.

      • Anonyymi

        Mutta, kun se iso talo vaatii veronsa, kesämökki, etelän reissut, mersu, harrikka ja pankki. Kuinka siinä riittää rahat, ellei jotenkin pyri veljiltä lainaamaan, kulutusjuhliinsa. Eri asia, pystyykö maksamaan takaisin. No, oikeuslaitos yhteiskunnassa hinnoittaa isot rahat uudelleen. Maksetaan mitä jaksetaan, käydään vankilan hienostopuolen sellissä istumassa määräinen aika ja asia on kunnossa.
        Osa jäi kulutusluottojen maksajaksi, mutta olen vapaa. Siis jatkamaan sitä omaa kulutusta, jaa - siitä ei oikein riitä kirkolle. Se saattaa mennä sen kadunmiehen suuhun syötäväksi.
        Eihän hän tarvitse mersua ja marsua, saati harrikkaa- pitäähän se harrikka olla emännälläkin. Pärrätään ympäri mualimoo peräkanaa ja päästään kehumaan kanssaveljille, kuinka hienosti taas menee.


      • Anonyymi

        No maksettiinhan pyhäkköportoillekin.


    • Anonyymi

      Luuk.3:14. Room.12:16. 1Tim.6:8. Hebr.13:5 Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: En minä sinua hylkää enkä sinua jätä.

    • Anonyymi

      Mielestäni kirkko hyväntekeväisyydessä auttaa heikompiosaisia - vammaisia- vanhuksia jne.
      Eli puhun valtiokirkosta. Suosittelisin tuon työn merkityksen suhteen, että sen työmuotoa tukien, auttaa lähimmäistä.
      Moni meidän yhteiskunnassa ei pärjää, ilman erinäköisiä avustuksia saaden. Tulot ei työttömillä, sairailla ja vanhuksilla riitä. Tavallaan ajatus - kymmeyksistä - on lähimmäisen aputoimi meidän ajallamme.

      Ja jopa - että tuetaan kirkkoa, kirkollisveron kautta - auttaa tuon työmuodon jatkumon tuleville sukupolville. Sanoohan sana, teillä on aina köyhät keskuudessamme.

      Sitten on toinen asia aivan mielenkiinnosta tutkia vanhanliiton näköaloja sen koko laajuudessa, mitä tarkoitetaan kymmenyksillä, omistamisilla, lahjoituksilla, lahjan hinnoituksilla, esim. laskennallisesti - riemuvuoteen jne.
      Sieltä löytyy näköalaa, jos pähkäilee tätä ja tuota uhraamisesta, kymmenyksistä jne.
      Täällä kun savolaisina puhumme, ikäänkuin viisautta, niin vastuu on kuulijalla.

      • Anonyymi

        3Mo 27:30-32 Kaikki maan kymmenykset, sekä pellon viljasta että puiden hedelmistä, ovat Herran omat, pyhä lahja Herralle. (31) Jos joku tahtoo lunastaa jotakin kymmenyksistänsä, antakoon hän siihen lisäksi viidennen osan. (32) Ja kaikki kymmenykset raavaskarjasta ja pikkukarjasta, joka kymmenes eläin kaikesta, mikä kulkee paimenen sauvan alitse, olkoot pyhä lahja Herralle.

        Ja tästä ikäänkuin avautuu ovi - tutkimuksiin. Sieltä tulee vastaan leeviläiset, heidän osa, ja miksi he eivät saaneet omistaa maata. jne. Mutta Herra lupasi heille tulon ja miksi näin.
        jne.
        Savolaisina voidaan puhua aika leukaviakin palstalla, mutta, kuten totesin, ehkä se ymmärryksemme ei oikein tavoita perinpohjaista oppia.
        En moiti savolaisia, mutta se sutkaus meillä asiasta, saa ymmärtämään meidän mittaamisen arvottomuuden, ellei sitä tarkasta, että mitä siinä sanottiin.


      • Anonyymi

        4Mo 18:21-32 Mutta leeviläisille minä annan kaikki kymmenykset Israelissa perintöosaksi, palkkana siitä palveluksesta, jonka he toimittavat ilmestysmajassa.

        (22) Älköötkä muut israelilaiset enää lähestykö ilmestysmajaa, että he eivät joutuisi syynalaisiksi ja kuolisi. (23) Ainoastaan leeviläiset toimittakoot palvelusta ilmestysmajassa ja kantakoot tehdyt rikkomukset; se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen. Mutta heillä älköön olko perintöosaa israelilaisten keskellä.

        (24) Sillä israelilaisten kymmenykset, jotka he antavat Herralle anniksi, minä annan leeviläisille perintöosaksi; sentähden minä kiellän heiltä perintöosan israelilaisten keskuudessa."

        (25) Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:

        (26) "Puhu leeviläisille ja sano: Kun te israelilaisilta otatte ne kymmenykset, jotka minä olen määrännyt heidän teille annettavaksi perintöosaksenne, niin antakaa siitä Herralle anti, kymmenykset kymmenyksistä, (27) ja se katsotaan teidän anniksenne, niinkuin puimatantereelta annetut jyvät tai kuurnasta tullut mehu.

        (28) Niin antakaa tekin Herralle anti kaikista kymmenyksistä, jotka te saatte israelilaisilta, ja tämä Herralle niistä tuleva anti antakaa pappi Aaronille.

        (29) Kaikista saamistanne lahjoista antakaa Herralle täysi anti; kaikesta, mikä parasta on, -->> antakaa pyhä lahja. <<-

        (30) Ja sano heille: Kun te siitä annatte parhaimman osan, niin se katsotaan leeviläisten anniksi niinkuin puimatantereen tai kuurnan sato. (31) Ja sen saatte te ja teidän perheenne syödä missä hyvänsä, sillä se on teille palkka palveluksestanne ilmestysmajassa.

        (32) Kun te näin annatte siitä anniksi parhaimman osan, ette joudu syynalaisiksi ettekä saastuta israelilaisten pyhiä lahjoja ettekä kuole."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        4Mo 18:21-32 Mutta leeviläisille minä annan kaikki kymmenykset Israelissa perintöosaksi, palkkana siitä palveluksesta, jonka he toimittavat ilmestysmajassa.

        (22) Älköötkä muut israelilaiset enää lähestykö ilmestysmajaa, että he eivät joutuisi syynalaisiksi ja kuolisi. (23) Ainoastaan leeviläiset toimittakoot palvelusta ilmestysmajassa ja kantakoot tehdyt rikkomukset; se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen. Mutta heillä älköön olko perintöosaa israelilaisten keskellä.

        (24) Sillä israelilaisten kymmenykset, jotka he antavat Herralle anniksi, minä annan leeviläisille perintöosaksi; sentähden minä kiellän heiltä perintöosan israelilaisten keskuudessa."

        (25) Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:

        (26) "Puhu leeviläisille ja sano: Kun te israelilaisilta otatte ne kymmenykset, jotka minä olen määrännyt heidän teille annettavaksi perintöosaksenne, niin antakaa siitä Herralle anti, kymmenykset kymmenyksistä, (27) ja se katsotaan teidän anniksenne, niinkuin puimatantereelta annetut jyvät tai kuurnasta tullut mehu.

        (28) Niin antakaa tekin Herralle anti kaikista kymmenyksistä, jotka te saatte israelilaisilta, ja tämä Herralle niistä tuleva anti antakaa pappi Aaronille.

        (29) Kaikista saamistanne lahjoista antakaa Herralle täysi anti; kaikesta, mikä parasta on, -->> antakaa pyhä lahja. <<-

        (30) Ja sano heille: Kun te siitä annatte parhaimman osan, niin se katsotaan leeviläisten anniksi niinkuin puimatantereen tai kuurnan sato. (31) Ja sen saatte te ja teidän perheenne syödä missä hyvänsä, sillä se on teille palkka palveluksestanne ilmestysmajassa.

        (32) Kun te näin annatte siitä anniksi parhaimman osan, ette joudu syynalaisiksi ettekä saastuta israelilaisten pyhiä lahjoja ettekä kuole."

        Ideana uhraamisesta on "rakkaudenlahja" Jumalan huoneeseen, ja se on siunaus siinämielessäkin, että se opin ja opetuksen kautta tuo sukupolvesta toiselle tietoisuuteen Jumalantahdon, ja opettaa sen, millaisia ihmisiä me olemme, joka tarvitsee syntiinsä sovitusta ja mielenmuutosta- että olisimme samanmielisiä Jumalan aivoituksiin.
        Ts. Jumalan lain päämäärä on rakkaus ja se juuri on rajapyykki, joka erottaa meidät maailmasta. Siksi anti - Herran huoneeseen, on sijoittamista tuleviin sukupolviin, elämään ja hyvinvointiin. Maa ei näin tule täyteen väkivaltaa, mikä nyt meidän järjestelmän ontumisesta on nähtävissä.

        Neh 10:37-39 Me tuomme parhaat jyvärouheemme ja antimemme, parhaat kaikkinaisten puiden hedelmät, parhaan viinin ja öljyn papeille, Jumalamme temppelin kammioihin, ja maamme kymmenykset leeviläisille. Leeviläiset itse kantavat kymmenykset kaikista kaupungeista, missä meillä on maanviljelystä. (38) Ja papin, Aaronin pojan, tulee olla leeviläisten kanssa, heidän kantaessaan kymmenyksiä, ja leeviläisten tulee viedä kymmenykset kymmenyksistä meidän Jumalamme temppeliin, varastohuoneen kammioihin. (39) Sillä israelilaisten ja leeviläisten on vietävä anti jyvistä, viinistä ja öljystä näihin kammioihin, joissa pyhäkön kalut ja virkaansa toimittavat papit, ovenvartijat ja veisaajat ovat. Me emme laiminlyö Jumalamme temppeliä."


      • Anonyymi

        Nämä näköalat ovat mielenkiintoisia. Siitä näkyy, kuinka uskonnollisesti voidaan niskoitella Jumalan tahtoa vastaan, millä Hän rakentaisi tätä meidän omaa hyvinvointiamme - sukupolvelta toiselle. Eiköhän näissä asioissa olla edelleen samalla viivalla, sen hengellisen tehtävän äärellä. Pakanuudesta kääntyneet kristityt voisivat rakastua Hengelliseen työhön niin, että voisi ainakin osan juutalaisia saada kateelliseksi ja kääntymään Mestarinsa puoleen. Osa tekee totta, osa on kuin "me"!

        Mal 3:7-18 isienne päivistä asti te olette poikenneet minun käskyistäni ettekä noudata niitä. Kääntykää minun tyköni, niin minä käännyn teidän tykönne, sanoo Herra Sebaot.

        Mutta te sanotte: "Missä asiassa meidän on käännyttävä?" (8) Riistääkö ihminen Jumalalta? Te kuitenkin riistätte minulta. Mutta te sanotte: "Missä asiassa me sinulta riistämme?" Kymmenyksissä ja antimissa. (9) Te olette kirouksella kirotut, kun te, koko kansa, riistätte minulta.
        (10) Tuokaa täydet kymmenykset varastohuoneeseen, että minun huoneessani olisi ravintoa, ja siten koetelkaa minua, sanoo Herra Sebaot: totisesti minä avaan teille taivaan akkunat ja vuodatan teille siunausta ylenpalttisesti. (11) Ja minä karkoitan nuhtelullani teiltä syöjäsirkat turmelemasta teidän maanne hedelmää, eikä teidän viiniköynnöksenne kedolla ole hedelmätön, sanoo Herra Sebaot. (12) Ja teidän onneanne kiittävät kaikki pakanat, sillä te tulette olemaan ihasteltu maa, sanoo Herra Sebaot. (13) Ynseät ovat teidän puheenne minua vastaan, sanoo Herra. Mutta te sanotte: "Mitä me olemme puhuneet sinua vastaan?"

        (14) Te sanotte: "Herran palveleminen on turha; ja mitä hyötyä siitä on ollut, että me olemme hänelle suorittaneet säädetyt tehtävät ja että olemme vaeltaneet murheellisina Herran Sebaotin kasvojen edessä. (15) Nyt me kiitämme julkeitten onnea. Ne, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ne tulevat raketuiksi. He kiusaavat Jumalaa, mutta pelastuvat." (16) Silloin myös Herraa pelkääväiset puhuvat toinen toisensa kanssa, ja Herra tarkkaa ja kuulee; ja muistokirja kirjoitetaan hänen edessänsä niiden hyväksi, jotka Herraa pelkäävät ja hänen nimensä kunniassa pitävät. (17) Ja he ovat, sanoo Herra Sebaot, sinä päivänä, jonka minä teen, minun omaisuuteni. Ja minä olen heille laupias, niinkuin mies on laupias pojallensa, joka häntä palvelee. (18) Ja te näette jälleen, mikä on ero vanhurskaan ja jumalattoman välillä, sen välillä, joka palvelee Jumalaa, ja sen, joka ei häntä palvele.


    • Anonyymi

      Olen ollut suht säännöllisesti noin 60v mukana helluntaisrk. kokouksissa.useissa seurakunnissa. En ole koskaan kuullut vaatimusta kymmenyksistä. Eli lienee kovin paikallinen ilmiö, jos on totta.

      • Anonyymi

        Älä ilkeä valehdella , se on syntiä .


    • Anonyymi

      Yksikään Mooseksen lain käsky ei kuulu Uuden Liiton uskoville. Pakanuudesta Jumalan puoleen kuuluu Sana: heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta.
      Oletteko te kymmenyksillä kiivailijat huomanneet, ettei ole temppeli eikä leeviläisiä, eikä teillä ole osuutta Israelin maahan? Tyhjää koko kymmenysvouhotus.

      • Anonyymi

        Sinun selostukseksi ei pidä alkuunkaan paikkansa. Jeesus sanoi, että jokainen Mooseksen lain käsky on voimassa Uuden liiton puolella. Joka kumoaa yhdenkin käskyn, hänet alennetaan pohjalle helvetin tuleen. Joka noudattaa lakia ja niin opettaa, on Jeesuksen valtakunnassa suuri.

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. [Luuk. 24:44; Room. 3:31]
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. [Luuk. 16:17]
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
        20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

        Tämä tarkoittaa esim. sitä, että jos sinä et kadu sanojasi ja tee parannusta, niin et tule saamaan Jeesukselta armoa. Siis saat varman tuomion helvettiin laittomuuden tekijänä Matt 7:21-23.

        Viittasit Ap.t 15 lukuun. Siellä ei vapauteta pakanuskovia noudattamasta lakia. Tätä lukua vääristellään todella paljon. Ko. luvussa on kyse siitä, että pitääkö ulkomailla asuvien pakanoiden ottaa Mooseksen lain tarkoittama ympärileikkaus, jotta he voivat liittyä kristittyjen seurakuntaan. Apostolit eivät vaatineet ulkomailla asuvilta pakanoita ympärileikkausta, koska Mooseksen laki vaati sen vain Abrahamin jälkeläisiltä, eikä pakko koske kreikkalaisia pakanoita.

        Apostolit vaativat kuitenkin pakanuskovilta neljän Mooseksen lain käskyn noudattamista heti ja eivät halunneet häiritä heitä enempää lain käskyillä, koska pakanat olivat opiskelemassa lakia sapattina synagogassa. Apostolit eivät siis kumonneet lakia, joten kukaan pakana ei saa valehdella, varastaa eikä murhata. koska Mooseksen laki kieltää tämän. Tämä tulee parhaiten esille Biblia käännökisestä

        Ap.t 15:19 Sentähden minä päätän, ettemme niitä häiritsisi, jotka pakanoista Jumalan tykö kääntyvät;
        20 Vaan kirjoittaisimme heille, että he välttäisivät epäjumalain saastaisuutta, ja salavuoteutta, ja läkähtynyttä ja verta.
        21 Sillä Moseksella on muinaiselta jokaisessa kaupungissa niitä, jotka häntä saarnaavat, koska se joka sabbatina synagogassa luetaan.

        Paavali oli paikalla kokouksessa ja tiesi, kokous kumonnut pakanauskovien velvollisuutta noudattaa Mooseksen lakia. Sen takia Paavali vaati pakanoita noudattamaan lakia kadotustuomion uhalla.

        Room 3:31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

        Room 2:9 Tuska ja ahdistus tulee jokaisen osaksi, joka tekee pahaa, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen.
        10 Kirkkaus, kunnia ja rauha taas tulee jokaisen osaksi, joka tekee hyvää, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen,
        11 sillä Jumala ei tee eroa ihmisten välillä. [Ap. t. 10:34 ]
        12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.
        13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Room 2:27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.


      • Anonyymi

        Taaas samat toraistin rimpsut. Et olet koskaan vastannut kysymykseen siitä, että noudatatko sinä itse koko Mooseksen lakia viimeiseen pilkkuun ja piirtoon. Koska et ole kykenevä vastaamaan, niin sinä kirjoitit oman tuomiosi. "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia".
        Sinä et pysty vastaamaan, mutta minä voin vastata omasta puolestani, en ole koskaan rikkonut yhtään Mooseksen lain käskyä. Oletko sinä rikkonut Moosesta vastaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taaas samat toraistin rimpsut. Et olet koskaan vastannut kysymykseen siitä, että noudatatko sinä itse koko Mooseksen lakia viimeiseen pilkkuun ja piirtoon. Koska et ole kykenevä vastaamaan, niin sinä kirjoitit oman tuomiosi. "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia".
        Sinä et pysty vastaamaan, mutta minä voin vastata omasta puolestani, en ole koskaan rikkonut yhtään Mooseksen lain käskyä. Oletko sinä rikkonut Moosesta vastaan?

        >>>Sinä et pysty vastaamaan, mutta minä voin vastata omasta puolestani, en ole koskaan rikkonut yhtään Mooseksen lain käskyä. <<<

        Sinä valehtelet häpeilemättömästi kuin Saatana. Sinä rikot koko ajan lakia vastaan. Sinä lähes lakkaamatta vastustat somessa pyhää ja vanhurskasta lakia, jota Herra Jeesus itsekin noudatti. Sinä rikot lakia vastaan ihan tahallaan ja kiellät myös lain.

        Sananl 28:13 Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon.

        1 Joh 3:4 Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista.

        Hepr 10:26 Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi.
        27 Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat. [Jes. 26:11; Sef. 1:18]
        28 Jos joku kieltää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan; siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana.

        1 Joh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas. [1. Joh. 2:29]
        8 Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti. Juuri sitä varten Jumalan Poika tuli maailmaan, että hän tekisi tyhjäksi Paholaisen teot. [Joh. 8:44]
        9 Yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta. [Joh. 1:13 ]
        10 Tästä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan, ketkä Paholaisen lapsia: se, joka ei tee Jumalan tahtoa, ei ole Jumalasta,


    • Anonyymi

      Miljoonat mulle

      Reijo Ruotsalainen

      "Tätä minäkin suosittelen. Esim. minä en voi luvata Juho sulle ankaria tuottoja.

      Kerron vain mitä minulle on käynyt. Kun lähdin mukaan pienellä panoksella (ihan harrastuksen vuoksi) niin arvo oli 5 kk sitten 3,25 € ja nyt se on 5,65 € /OneCoin

      ME MYYMME koulutuspaketteja jota mahdollistaa toukkenien käyttämisen virtualairahan

      louhintaan siinä suhteessa millaisen koulutuspaketin OSTAA MULTA"

      Minulta saa tietoa aiheesta ja ANNAN ja JÄRJÄSTÄN koulutusta.

      Rehellistä Kristillisdemokratiaa

    • Anonyymi

      Sinä itse toraisti täällä valehtelet. Et edes pysty vastaamaan ,oletko noudattanut koko lakia viimeiseen pirtoon. Ainoa mitä osaat, on postata samat rimpsut uudelleen ja uudelleen ja satoja kertoja.
      Minä en ole koskaan rikkonut Moosesta vastaan. Enkä koskaan tule rikkomaan Mooseksen laki vastaan. Entä sinä oletkos rikkonut jotain käskyä vastaan? Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

      • Anonyymi

        Olet osoittanut kommenttisi aloittajalla, jonka väität olevan toraisti. Sellaista vaikutelmaa ei aloitus anna. Sinun kommenttisi on sekava eikä siinä ole mitään tolkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet osoittanut kommenttisi aloittajalla, jonka väität olevan toraisti. Sellaista vaikutelmaa ei aloitus anna. Sinun kommenttisi on sekava eikä siinä ole mitään tolkkua.

        Toorapaskakärpänen täällä hourii. Eivät kaikki kommentit ole osoitettu vain aloittajalle. Sinä olet täysi paska. Et millään keksi enää yhtään satua javalhetta, niin käytät tuota aloittaja höpötystä. Et pystynyt vastaamaan, oletko noudattanut koko lakia viimeiseen pirtoon. Eikö olekin noloa, ettet pysty vastamaaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toorapaskakärpänen täällä hourii. Eivät kaikki kommentit ole osoitettu vain aloittajalle. Sinä olet täysi paska. Et millään keksi enää yhtään satua javalhetta, niin käytät tuota aloittaja höpötystä. Et pystynyt vastaamaan, oletko noudattanut koko lakia viimeiseen pirtoon. Eikö olekin noloa, ettet pysty vastamaaan?

        Jos sinä haluat osoittaa kommenttisi johonkin toiseen, niin miksi sitten et laita sitä sen jälkeen? Sinun juttusi ovat sekavat.
        Kommenttisi on julkaistu osoittamalla aloitukseen. Nyt kun tämä asia on otettu esille, niin sinä alat raivoamaan. Aika ihmeellistä.
        Oletko ollenkaan miettinyt, mikä on sinun oma elämän tilanteesi, kun olet ajautunut käyttämään aikasi somessa raivoamiseen?


    • Anonyymi

      1Joh.1:10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

    • Anonyymi

      Miten ne kymmenykset sitten pitäisi maksaa Raamatun "alkuseurakunnan" mukaan, kun rahaa ei saa käyttää eikä ole enää VT: eläinuhreja:? Tässä ei ainakaan puhuta rahasta:

      3Moos.27:30. 27:32 Kaikki maan kymmenykset, sekä pellon viljasta että puiden hedelmistä, ovat Herran omat, pyhä lahja Herralle. Kaikki kymmenykset raavaskarjasta ja pikkukarjasta, joka kymmenes eläin kaikista, minä kulkee paimenen sauvan alitse, olkoon pyhä lahja Herralle. 3Moos.27:34

      • Anonyymi

        Suomalainen vain yksinkertaisilla palikoilla elävä, niin ei voi ymmärtää asioita.
        Kun on vain pyörä palikka, se ei mene kolmikulmaisesta, vaikka kuinka yrittää takoa.
        Siksipä sinulle tuli ongelma - ei ole viljaa- ei raavaskarjaa, jne. Ei pysty uhraamaan seurakunnassaan. Tällaista se on kun savolaiset miettii asioita.

        Ehkä maailmalla tämäntakia meitä suomalaisia pidetään hieman yskinkertaisina ja tyhmänä kansana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalainen vain yksinkertaisilla palikoilla elävä, niin ei voi ymmärtää asioita.
        Kun on vain pyörä palikka, se ei mene kolmikulmaisesta, vaikka kuinka yrittää takoa.
        Siksipä sinulle tuli ongelma - ei ole viljaa- ei raavaskarjaa, jne. Ei pysty uhraamaan seurakunnassaan. Tällaista se on kun savolaiset miettii asioita.

        Ehkä maailmalla tämäntakia meitä suomalaisia pidetään hieman yskinkertaisina ja tyhmänä kansana.

        Ai hän tarkoittaa että se rahassa annetaan.

        Kymmenys, mitä se on. Kai se on10 centtiä.

        Vai onko se kymmenesosa?

        No, samaa luokkaa se silti on jos kaiken jälkeen käteen jää euroinen.

        Jos menee velan tai tappion puolelle onko silloin saamapuolella?

        Näitä pitää noita kysellä kun koko aihe on hullu !


      • Anonyymi

        Ei tuossa iässä voi vielä tietää mitä kymmenykset eli

        kymmenes osa tarkoittaa.


    • Anonyymi

      2Aik.31:5 Biblia (1776) Ja kun se sanottu oli, antoivat Israelin lapset paljon uutista jyvistä, viinasta, öljystä, hunajasta ja kaikkinaisista pellon kasvusta, ja kymmenykset kaikista runsaasti. 5Moos.14:22 Kaikesta kylvösi sadosta, joka kasvaa pellollasi, anna joka vuosi kymmenykset. 5Moos.12:6.

    • Anonyymi

      Tuo itse ensin kymmenyksen viinistäsi ja jyvistäsi, olethan hebrealinen ja elät harhoissa kaiken muun lisäksi.
      Minä olen suomalainen, eivätkä minua koske muinaisen Israelin lait. Elän aivan eri vuosituhannella ja eri valtiossa, en Israelissa, jolle nuo lait annettiin, enkä ole koskaan omistanut palakaan Israelin maasta. Eikö sinulla ole järkeä, tai onko vai pelkkä pahuutta kymmenysvaatimuksesi?
      Suomessa ovat voimassa Suomen lait ja Jumalan valtakunnassa ovat voimassa Kristuksen lait, eivät Mooseksen lait. Toraistit ovat harhoissaan Mooseksen valtakunnassa.

      • Anonyymi

        >>>Jumalan valtakunnassa ovat voimassa Kristuksen lait, eivät Mooseksen lait. <<<<

        Jeesuksen Kristuksen valtakunnassa noudatetaan Mooseksen laki, joten Kristus itsekin noudatti. Kristuksen laki on Mooseksen laki, jonka Messias profetiat ovat täyttyneet Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesus ei kumonnut Mooseksen lakia vaan vahvisti sen olevan voimassa Uuden liiton aikana. Joka kumoaa Mooseksen laista yhdenkin käskyn, hänet tiputetaan alhaisimmaksi helvetin tulee, mutta joka noudattaa lakia ja niin opettaa, hän on Jeesuksen valtakunnassa suuri.

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. [Luuk. 24:44; Room. 3:31]
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. [Luuk. 16:17]
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Ilm 14:12 Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen."


    • Anonyymi

      Kristus noudatti Mooseksen lakia, koska hän oli israelilainen ja hän eli Israelissa Vanhan Liiton aikana.

      Tänne ovat taas pesiytyneet lakisaarnaajat, jotka eivät ole uudestisyntyneitä Jumalan lapsia eivätkä ollenkaan uskovaisia. Eivät he kyllä ole Mooseksenkaan oppilaita sillä ei Mooses väärentänyt Raamattua eikä julistanut rakkaudetonta kylmää lakioppia.

      Mooseksen laki oli voimassa Israelissa VT:n aikana. Eivät israelilaisetkaan noudattaneet sitä, siksi Jumala joutui tekemään uuden liiton.

      Mooseksen laki ei ole koskaan ollut voimassa Suomessa eikä myöskään Kristillisissä seurakunnissa.

      • Anonyymi

        >>>Kristus noudatti Mooseksen lakia, koska hän oli israelilainen ja hän eli Israelissa Vanhan Liiton aikana.<<<

        Kristus oli uuden liiton lähettiläs, jos asetti ja opetti uutta liittoa. Jeesus noudatti Mooseksen lakia ja hänen esimerkkinsä velvoittaa jokaista kristittyä toimimaan samoin, kuten apostoli Johannes määräsi.

        Mal 3:1 -- Minä lähetän sanansaattajani raivaamaan edelläni tietä. Ja aivan äkkiä tulee temppeliinsä Valtias, jota te odotatte, ja Liiton enkeli, jota te kaipaatte. Hän saapuu, sanoo Herra Sebaot.

        1 Joh 2:3 Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä.
        4 Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä.
        5 Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään. [Joh. 14:21]
        6 Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli.

        Kuten Jeesuksen sanoista käy selvästi ilmi, niin Mooseksen laki on voimassa uuden liito aikana. Näissä sanoissa ei ole mitään epäselvää:

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. [Luuk. 24:44; Room. 3:31]
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. [Luuk. 16:17]

        >>>Mooseksen laki ei ole koskaan ollut voimassa Suomessa eikä myöskään Kristillisissä seurakunnissa. <<<

        Puhut täyttä roskaa. Paavali opetti, että jokainen pakanauskova, siis myös suomalainen, ja juutalainen tullaan tuomitsemaan tekojen ja lain mukaan. On todella typerää sanoa, ettei laki koska suomalaisia kristittyjä, koska sellaisesta lain kieltämisestä menettää Jeesuksen armon ja saa tuomion helvettiin.

        Room 2:9 Tuska ja ahdistus tulee jokaisen osaksi, joka tekee pahaa, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen.
        10 Kirkkaus, kunnia ja rauha taas tulee jokaisen osaksi, joka tekee hyvää, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen,
        11 sillä Jumala ei tee eroa ihmisten välillä. [Ap. t. 10:34 ]
        12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.
        13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia. [Luuk. 11:28; Jaak. 1:22]

        Hep 10:26 Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi.
        27 Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat.
        28 Jos joku kieltää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan; siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana.

        Jeesus ei pelasta laittomuuden tekijöitä. Evankeliumi vaatii tekemään parannuksen laittomuudesta, muuten Jeesus ei armada.

        Ap.t 3:19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
        20 että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>Kristus noudatti Mooseksen lakia, koska hän oli israelilainen ja hän eli Israelissa Vanhan Liiton aikana.<<<

        Kristus oli uuden liiton lähettiläs, jos asetti ja opetti uutta liittoa. Jeesus noudatti Mooseksen lakia ja hänen esimerkkinsä velvoittaa jokaista kristittyä toimimaan samoin, kuten apostoli Johannes määräsi.

        Mal 3:1 -- Minä lähetän sanansaattajani raivaamaan edelläni tietä. Ja aivan äkkiä tulee temppeliinsä Valtias, jota te odotatte, ja Liiton enkeli, jota te kaipaatte. Hän saapuu, sanoo Herra Sebaot.

        1 Joh 2:3 Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä.
        4 Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä.
        5 Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään. [Joh. 14:21]
        6 Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli.

        Kuten Jeesuksen sanoista käy selvästi ilmi, niin Mooseksen laki on voimassa uuden liito aikana. Näissä sanoissa ei ole mitään epäselvää:

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. [Luuk. 24:44; Room. 3:31]
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. [Luuk. 16:17]

        >>>Mooseksen laki ei ole koskaan ollut voimassa Suomessa eikä myöskään Kristillisissä seurakunnissa. <<<

        Puhut täyttä roskaa. Paavali opetti, että jokainen pakanauskova, siis myös suomalainen, ja juutalainen tullaan tuomitsemaan tekojen ja lain mukaan. On todella typerää sanoa, ettei laki koska suomalaisia kristittyjä, koska sellaisesta lain kieltämisestä menettää Jeesuksen armon ja saa tuomion helvettiin.

        Room 2:9 Tuska ja ahdistus tulee jokaisen osaksi, joka tekee pahaa, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen.
        10 Kirkkaus, kunnia ja rauha taas tulee jokaisen osaksi, joka tekee hyvää, ensin juutalaisen, sitten myös kreikkalaisen,
        11 sillä Jumala ei tee eroa ihmisten välillä. [Ap. t. 10:34 ]
        12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.
        13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia. [Luuk. 11:28; Jaak. 1:22]

        Hep 10:26 Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi.
        27 Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat.
        28 Jos joku kieltää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan; siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana.

        Jeesus ei pelasta laittomuuden tekijöitä. Evankeliumi vaatii tekemään parannuksen laittomuudesta, muuten Jeesus ei armada.

        Ap.t 3:19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
        20 että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Sinä sokea ja saastainen fariseus vaan jatkat valehteluasi. Muistatko mitä mieltä Jeesus oli fariseuksista.

        Tämänkin sinä vääristät.
        1 Joh 2:3 Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä.
        4 Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä.
        5 Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään. [Joh. 14:21]

        Johannes ei tässä väitä, että Jeesus olisi antanut Mooseksen lain käskyt. Eikä Johannes kehoita tässä pitämään Mooseksen lain käskyjä. Jeesus antoi omia käskyjä koskien uskovaisia ja seurakuntaa, niitä Johannes kehoittaa pitämään.


      • Anonyymi

        Joh.13:34 Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne. Gal.5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. Gal.6:2 Kantakaa toistenne kuormia, ja niin te täytätte Kristuksen lain. Joh.15:12. Room.15:1. 1Kor.9:20,21. 1Joh.4:21


    • Anonyymi

      kokosuominauraa

      Näinkö se raamattu kertoo .

      Roomalaiskirje 1 luku kertoo ihan selko kielellä

      jae 26 kuinka naiset ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen.

      Jae 27 kertoo selkokielellä, samoin miespuoletkin luopuen luonnollisesta yhteydestä

      naispuolen kanssa,ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet,miespuolet

      miespuolten kanssa riettautta.

      • Anonyymi

        Mitenkähän tämä viesti liittyy aloitukseen? Tai mitenkähän lakitekstit liittyvät aloitukseen.


    • Anonyymi

      Kjihkjih, verot ei käy elämän tarkoituksesta sittenkään.

      • Anonyymi

        Pride kymmenykset tulossa .


    • Anonyymi

      o-l-i-asiaa

      23.6.2016

      SAATANALLISET SÄKEET

      "Kun tässä selailin sivustoja niin taas tuli törmättyä Hihhuli Reijo R

      seikkailuun niin, on se , kumma että yksi .ortto saa tehdä mitä vain .

      Saa puhua , valehdella , kaupata ja myydä mitä vain.

      Esimerkiksi USKO HELLUNTAISEURAKUNNASSA EI MAKSA MITÄÄN .

      se on täysin ilmaista . Tässä esim härskistä valehtelusta , jota tämä syntinen

      harrastaa.

      Ote Jukka Myllymäen saarnasta 15.05.2016.

      "Tärkeä juttu on tämäkin , nyt me keräämme RAHALAHJAN , seurakuntamme

      työhön ja täytyy todeta että meillä on 10000 euron ”kymppitonnin”

      laskut tässä kuussa , että huomioidaan tämä ja tuotani ------- tuotani ,

      kesä on tulossa ,huomioidaan sekin .

      Nyt me ollaan viimein saatu hommattua se MAKSUPÄÄTE joka on tuolla

      eteisessä ,että sitäkin voi käyttää ja tietenkin netin kautta tulee sinne

      skriinille , ja Alpo on luvannut opastaa tarvittaessa maksupäätteen käytössä

      jos sitä tarvitaan , mutta nyt rahalahja numero 1 laulu 1.

      Sanoma todella selvä .Rahaa reilusti kehiin , setelirahaa ja reilusti ,

      jos ei tipu niin seuraa jotain.

      Tämä on Helluntailaisuutta Kokkolassa

      Halle Halle

    • Anonyymi

      Kyllä niitä vaatijoita riittää, mutta kukaan järkevä ei lähde kaikkeen mukaan.

    • Anonyymi

      Ps.40:7. 51:18. Jes.1,11. Hebr.10:5-6 Sentähden hän sanoo sanoo: Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt.

    • Anonyymi

      1Sam.15:22. Hoos.6:6 Sillä laupeutta minä haluan enkä uhria, Jumalan tuntemista enemmän kuin polttouhreja. Matt.12:7

    • Anonyymi

      Luterilainen kirkko on ainut joka vaatii kymmenyksiä, ota se huomioon aloittaja kun satuilet juttujasi.

      vapaalla puolella ei ole koskaan vaadittu mitään keneltäkään.

    • Anonyymi

      Ote Jukka Myllymäen saarnasta 15.05.2016.

      "Tärkeä juttu on tämäkin , nyt me keräämme RAHALAHJAN , seurakuntamme

      työhön ja täytyy todeta että meillä on 10000 euron ”kymppitonnin”

      laskut tässä kuussa , että huomioidaan tämä ja tuotani ------- tuotani ,

      kesä on tulossa ,huomioidaan sekin ."

      Ei koskaan keltään mitään .

      Halle Halle

      • Anonyymi

        Niin tuossa en näe mitään vaatimusta, vai mihin se on piilotettu?

        ei tule laskua kotiin kenellekkään.


      • Anonyymi

        22.6.2019 2:46


        Minä ainakin lähdin todella suurin odotuksin ilman ennakkoasenteita, mutta petyin! Köyhälle ja sairaalle tuli hyvin tarpeeton olo.
        En osannut liikkua alueella enkä löytänyt ohjelmatietoja. Kävin kysymässä neuvoa infosta, mutta kaikki prosyyrit oli maksullisia.
        Ei ollut varaa syödä ja shoppailla basaareissa. Jokainen tilaisuus alkoi kolehtipuheella, jossa korostettiin siunauksen saamista ensin itse antamalla. Pyhän hengen saaminen/kielillä puhuminenkin oli kuulemma vastaanottajasta kiinni..?
        Lopuksi Afrikan tähti moitti, kun suomalaiset ei "vastaa" tarpeeksi.
        Minä luovutan, en pysty suoriutumaan helluntailaisuudesta.

        Afrikan tähti

        Hallet sille


    • Anonyymi

      Mal.3:10 Biblia (1776) Mutta tuokaat täydelliset kymmenyksen minun aitaani, että minun huoneessa ruokaa olis, sanoo Herra Zebaot, ellen minä myös avaa teille taivaan akkunia, ja vuodata sieltä runsaasi siunausta. Onko se siunaus tälläistä? 1Moos.7:11 Biblia Kuudennella ajastajalla Noan ijästä, toisella kuukaudella, seitsemäntenätoista päivänä kuussa, sinä päivänä kuohuivat kaikki syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat. Kirjoitetaan: iästä.

    • Anonyymi

      Valhehebrealainen taas kerran isän, valheen isän, esimerkin mukaisesti silppuamassa Raamattua.
      Jos kerran joku harhoissaan kuvittelee olevansa hebrealainen ja asuvansa Israelissa ennen ajan laskun alkua, niin viekööt temppelin aittoihin Mooseksen määräämät viljat ja karjat.
      Kaikki, joilla on terve mieli, ymmärtävät elävänsä aivan toisessa ajassa ja käsittävät olevansa Suomen lakien alaisuudessa, suomalaisia, joita eivät koskaan Mooseksen lait ole koskeneet eivätkä koskaan tule koskemaan.
      Antikristus, jota antti herkeämättä palvelee, saattaa ottaa käyttää jonkinlaisen Mooseksen lain, mutta kyseessä on valhe ja eksytys eikä mikään oikea Mooseksen laki.

    • Anonyymi

      Reijo Ruotsalainen
      24 toukokuuta 18.30

      No sitten sulla ei oo hätää, helvettiin oot menossa edelleen. No panic.

    • Anonyymi

      4Moos.18:21 Biblia Mutta Levin lapsille, katso, minä annoin kaikki kymmenykset perinnöksi Israelissa, heidän virkansa edestä, jolla he palvelusta seurakunnan majassa tekevät.

      • Anonyymi

        Mark. 12:15
        Jeesus tiesi heidän teeskentelevän ja sanoi: "Miksi te yritätte saada minut ansaan? Näyttäkää minulle denaarin raha."


    • Anonyymi

      Antikristus antti jatkaa Raamatun silpuamista.

      • Anonyymi

        Antikristus antti täällä teeskentelee kristittyä.


      • Anonyymi

        Miten niin teeskentelee .


    • Anonyymi

      nonyymi
      9.5.2019 9:46

      Miljoonat mulle

      Reijo Ruotsa

      "Tätä minäkin suosittelen. Esim. minä en voi luvata Juho sulle ankaria tuottoja.

      Kerron vain mitä minulle on käynyt. Kun lähdin mukaan pienellä panoksella (ihan harrastuksen vuoksi) niin arvo oli 5 kk sitten 3,25 € ja nyt se on 5,65 € /OneCoin

      ME MYYMME koulutuspaketteja jota mahdollistaa toukkenien käyttämisen virtualairahan

      louhintaan siinä suhteessa millaisen koulutuspaketin OSTAA MULTA"

      Minulta saa tietoa aiheesta ja ANNAN ja JÄRJÄSTÄN koulutusta.

      Rehellistä Kristillisdemokratiaa

      • Anonyymi

        Vieläkö RR antaa koulutusta?


    • Anonyymi

      2 Kor 8:12 Sillä jos on alttiutta, niin se on otollinen sen mukaan, kuin on varoja, eikä sen mukaan, kuin niitä ei ole.
      8:13 Sillä ei ole tarkoitus, että muilla olisi huojennus, teillä rasitus, vaan tasauksen vuoksi tulkoon tätä nykyä teidän yltäkylläisyytenne heidän puutteensa hyväksi,
      8:14 että heidänkin yltäkylläisyytensä tulisi teidän puutteenne hyväksi, niin että syntyisi tasaus,
      8:15 niinkuin kirjoitettu on: "Joka oli paljon koonnut, sille ei jäänyt liikaa, ja joka oli koonnut vähän, siltä ei mitään puuttunut."

    • Anonyymi

      nonyymi


      Teppo Vuorenmaa

      "Lähtee mitä? Lähtee roskiin tuo OneLife -paita?

      OneCoin oli rikollinen pyramidihuijaus .

      OneLife samaa roskaa. Jätähän REIJO jo nuo RIKOLLISET puuhat.

      OneCoinilla ole minkäänlaista arvoa. Niitä ei voi muuttaa oikeaksi rahaksi.

      On järkyttävää, että jotkut houkuttelevat muita mukaan tuollaiseen

      RIKOLLISEEN HUIJAUSTOIMINTAAN ,"

    • Anonyymi

      Ei kymmenyksissä raamattua tarvita! Kyllä pastorille (ISO) palkka pitää saada.
      Nyt maksat vaan mukisematta brutosta ja netosta, tulevista ja menevistä.

      • Anonyymi

        Ei kun SINÄ maksat ulosoton uhalla kirkkoverosi, kerro siitä mieluummin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kun SINÄ maksat ulosoton uhalla kirkkoverosi, kerro siitä mieluummin!

        En kuulu kirkkoon enää. Tuo kirkollisvero oli aika pieni. Maksoin silloin vähän yli 60e noin 5000e kk. tulosta, eli vähän yli prosentin, en lähellekkään kymmenystä.
        Kirkon homomyönteisyyden vuoksi, sitä ei voi suositella kenellekkään.
        Hellareissa kävin joskus muutaman kerran ja oli kyllä raskas herätysliike.


    • Anonyymi

      Kyllä se on niin, että kirkkoon ja lahkoihin kuuluminen ei ole mitään persaukisten touhua. Kyllä ne on maksettava kirkollisverot ja muut lahjukset ajallaan tai saat hatkat niistä menetettyine taivasosuuksinesi ja muine etuinesi.

      • Anonyymi

        Uskovien seurakuntaan kuuluminen ei maksa yhtään mitään, mutta tupakointi kaljottelu ja muu tyhjäpäinen elämä maksaa tosi paljon !

        etkö lue ollenkaan lehtiä siellä on paljonkin asiaa aiheesta kuinka kallista on jumalaton elämä-.


    • Anonyymi

      SAATANALLISET SÄKEET

      "Kun tässä selailin sivustoja niin taas tuli törmättyä Hihhuli Reijo R

      seikkailuun niin, on se , kumma että yksi .ortto saa tehdä mitä vain .

      Saa puhua , valehdella , kaupata ja myydä mitä vain.

      Esimerkiksi USKO HELLUNTAISEURAKUNNASSA EI MAKSA MITÄÄN .

      se on täysin ilmaista . Tässä esim härskistä valehtelusta , jota tämä syntinen

      harrastaa.

      Ote Jukka Myllymäen saarnasta 15.05.2016.

      "Tärkeä juttu on tämäkin , nyt me keräämme RAHALAHJAN , seurakuntamme

      työhön ja täytyy todeta että meillä on 10000 euron ”kymppitonnin”

      laskut tässä kuussa , että huomioidaan tämä ja tuotani ------- tuotani ,

      kesä on tulossa ,huomioidaan sekin .

      Nyt me ollaan viimein saatu hommattua se MAKSUPÄÄTE joka on tuolla

      eteisessä ,että sitäkin voi käyttää ja tietenkin netin kautta tulee sinne

      skriinille , ja Alpo on luvannut opastaa tarvittaessa maksupäätteen käytössä

      jos sitä tarvitaan , mutta nyt rahalahja numero 1 laulu 1.

      Sanoma todella selvä .Rahaa reilusti kehiin , setelirahaa ja reilusti ,

      jos ei tipu niin seuraa jotain.

      Tämä on Helluntailaisuutta

      Halle Halle

      • Anonyymi

        Edelleenkin voit jättää huomioimatta rahalahajkeräykset ja pyynnöt, ei tule laskua kotiin, jos nyt ymmärrät edes mistä kirjoitetaan.

        KAIKKI ON VAPAAEHTOISTA; KOITA NYT TAJUTA ASIA:

        ei ole jäsenmaksuja, ei kuukausimaksuja ei mitäänmaksuja ole mihinkään kirjattu, kaikki on vapaaehtoista.

        mieti nyt mitä vapaaehtoisuus tarkoittaa ja palaa sitten valaistuneena aiheeseen.-


      • Anonyymi

        Pelastus on armolahja, mutta voi maksaa jopa hengen, eli martyyriys.
        Sitten mennään seurakuntaan. Sehän on yhteinen hengellinen koti.
        Kun ja koska seurakunta, sillä on kulut, sähkö, vesi, vakuutukset, kiinteistöverot, huolto, ym. ym. niinkuin tavallisessa kotikiinteistössä, niin viisas vanhimmisto kertoo seurakuntalaisille, kuluista.
        Jos on laskuja, joita pitää hoitaa, se kerrotaan ja ne seurakuntalaiset, joiden mahdollisuus on ottaa osaa - kuluihin, niin he rakkaudesta sen suorittavat.
        Ei se tämänkummempaa ole.
        Jos vieraana olet seurakunnassa mukana, ja puhutaan, että nyt on laskuja - se ei tarkoita sitä, että SINUN on ne maksettava.
        Uhraus menee aina niin, että se on rakkaudenkautta toimivaa asiaa.
        Tiedänpä senkin, että seurakunnassa oli rakentamisvaiheessa maksuun tuleva menoerä. Aika kookas, ja seurakuntatilillä ei ollut siinä hetkessä rahaa. Kirkon arkkitehti, niin hänellä oli omaan kotirakentamiseen varattua säästöä tilillä, niin hän otti ja maksoi omastaan kirkon maksun.
        Eli hän hoiti rakkaudessa kulun. Eli hänen omenoistaan riitti antaa omenan seurakunnankäyttöön, että sinä ja toinen voi tulla kuuntelemaan evankeliumin sanomaa.
        Nyt tämä henkilö on edesmennyt, mutta se ei ollut taivaspaikkamaksu, että kun markka kolehtiin tipahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa.
        Se oli tulevalle sukupolvelle siunaus- tarkoitettu seurakunnan tulevaisuuden rakentamiseen.


    • Anonyymi

      Matt.13:12. 25:29. Mark.4:25. Luuk.8:18. 19:26 Minä sanon teille: jokaiselle, jolla on, annetaan; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on. Semmoinen sanonta on, tyhjästä on paha nyhjäistä. Vieköön vaikka tuhkat pesästä, mutta minä nautin kesästä.

    • Anonyymi

      Ihanko kymmenykset. Halvalla mennöö, mutta menköön vaan.
      Meillä Herra "vaatii" kaiken ja pikkasen päällekin, eli rakkauden.
      Antoihan hän Poikansakin.
      Mutta, joillekin kymmenestä omenasta on paha antaa yhtä. kun haluaa ne kaikki.
      Ja Herrahan lupaa, että pidähän kaikki, ilman rakkautta se yksinkin on liikaa.
      Ei auta, vaikka ruumiinsa antaisi poltettavaksi, mutta rakkaus puuttuu.

      Näitä yhden omenan pihtaajia maailma on täysi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Miten aikuinen ihminen voi olla niin pöljä kuin monista kommenteista ilmenee!

      Luulis nyt jokaisen tajuavan ettei suuret kiinteistöt rahatta seiso paikallaan j apysy pystyssä.

      MUTTA !

      on eri asia jos sinulle määrätään maksjua tai jos saat opman pääsi mukaan laittaa euron tai kympin tai satasen, kukaan ei tiedä paljonko laitoit, onko tämä vaikeaa käsittää?
      On tietenkin liian vaikeaa se on tavalliselle suomalaiselle.

    • Anonyymi

      Matt.6:24. Luuk.16:13 Biblia (1776) Ei yksikään palvelia taida kahta herraa palvella; sillä taikka hän yhtä vihaa ja toista rakastaa, eli yhdessä hän riippuu ja toisen katsoo ylön. Ette taida palvella Jumalaa ja mammonaa. Kirjoitetaan: palvelija.

    • Anonyymi

      Uudessa Liitossa ei ole lakia kymmenyksistä.
      Ei ole mikään pakko lahjoitella minnekään.
      Voi pitää omat rahansa ihan itse.
      Omasihan ne ovatkin, eivät muiden.

      Moni uskovainen kuitenkin kokee, että myös hänelle kuuluu osa yhteisestä taakanjaosta, mutta, mitä rahalahjoituksiin tulee, tämä on kunkin oma ja omantunnon asia.

      Rahalla ei kuitenkaan osteta taivasosuutta. Taivasosuus saadaan ainoastaan Jumalan lahjana, uskon kautta Jeesuksen sovitustyöhön, ilman mitään omia - tekojen tai rahalahjoitusten - ansioita.

      On hirvittävä synti omassatunnossaan ohittaa Jeesuksen sovitustyö ja luulla, että kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu Taivaaseen vilahtaa. Ei vilahda Taivaaseen, vaan Helvettiin.

      Joku luulee, että siunaamalla Israelia, tai antamalla rahaa milloin mihinkin "Israelin työhön", ostaisi näin jopa taivasosuuden. Ei onnistu. Helvettiin menee tuokin Israel-lahjoittaja, joka on nostanut epäjumalakseen maan ja ihmisjoukon, ohi Kristuksen.

      On myös ymmärrettävä että juutalaiset itse, yleisesti ottaen, ovat erittäin varakkaita ja heillä on kyllä kyky huolehtia itse itsestään. Joten tässäkään mielessä ei pidä olla tyhmä ja omalla epäraittiudellaan mahdollistaa ja lietsoa muiden höperöiden hyväksikäyttöä.

      Jotkut uskovaiset, ihan vilpittömästä vastuuntunnosta, haluavat nk. antaa kolehdin ("uhrilahja" on jumalaton sana!) seurakunnan tai muiden ihmisten hyväksi. Tässä ei rahamäärä ole tärkeä, vaan se mieli, jolla raha lahjoitetaan. Joku saattaa ottaa tavakseen nk. kymmenyksen eli kymmenesosan - niin mistä? Netto-, vai bruttotuloistaan? Samapa tuo. Jumalalle lesken vilpitön ropo on ehkä jopa arvokkaampikin kuin rikkaan miehen / naisen kymmenys. Ei Jumala kuitenkaan, myöskään rikkaan ropoa halveksi. Se mieli on asiassa tärkein, sekä myös se, mitä tuo rahasta luopuminen lahjoittajalle merkitsee.

      On myös oltava viisas rahalahjoituksissaan. Huijareille ja laiskoille lurjuksille ei rahojaan ja apuaan pidä heitellä, vaan todella tarpeeseen. On se sitten seurakunta tai yksilöihminen.

      On oltava tarkka, ettei itse rahoja heitellessään mahdollista erilaista rikollisuutta.

    • Anonyymi

      Ap.t.17:24-25 Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä, eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken. Job.33:4.

    • Anonyymi

      Olisiko hyvä käytäntö jos seurakunta ottais yhteyttä jokaiseen kymmenystenmaksajaan ja kysyisi henkilökohtaisesti, että haluatko maksaa ja ymmärrät lähtökohtaisesti menettäväsi antamasi rahat. Annat ne siksi että haluat antaa, etkä siksi, että luvataan siunausta. Tässä lottoajakansassa on aina niitä jotka siunaustoivossa antaa ja se ei ole seurakunnankaan etu vaikka rahaa oliskin sillä siten enempi. Puhtaus ja vilpittömyys on seurakunnan etu!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16328
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14594
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      373
      9231
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5199
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4472
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      162
      2951
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1780
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1329
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe