Lupaus pelastajasta

Anonyymi

Jumala sanoi käärmeelle: ”Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille, ja sinun siemenes ja hänen siemenensä välille; sen pitää rikki polkemaan sinun pääs, ja sinä olet pistävä häntä kantapäähän” (1. Moos. 3:15).
Jumalan vastustajalleen sanomat sanat saivat kuulla myös Adam ja Eeva, tottelemattomuuden syntiin langennut ensimmäinen ihmispari. Käärmeen myrkky oli tehnyt tehtävänsä. Jumalan kuva ihmisessä oli turmeltunut. Paratiisin aika päättyi.

Adamille ja Eevalle Jumalan sanat olivat lupaus, ilosanoma pelastajasta. Ajallisen kuoleman heittäessä jo varjojaan ja synnin pahuuden rikottua heissä Jumalan kuvan Adam ja Eeva saivat kuulla Luojansa julistaman evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta. He saivat uskoa omat syntinsä anteeksi.

Kärsivä Herran palvelija

Vanha testamentti on Jumalan lupauksen sanaa pelastajasta: ”Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel” (Jes. 7:14). ”Sinä Betlehem, sinä Efrata, sinä olet pienin Juudan sukukuntien joukossa! Mutta sinun keskuudestasi nousee Israelille hallitsija.” (Miika 5:2.)

Pelastaja on kärsivä Herran palvelija: ”Hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet.” (Jes. 53:4–5.)

Immanuel – Jumala on meidän kanssamme

Uusi testamentti on täyttyneen lupauksen sanaa: ”Ennen kuin heidän liittonsa oli vahvistettu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän Hengen vaikutuksesta, oli raskaana. Joosef oli lakia kunnioittava mies, mutta ei halunnut häpäistä kihlattuaan julkisesti. Hän aikoi purkaa avioliittosopimuksen kaikessa hiljaisuudessa. Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi: ’Joosef, Daavidin Poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.’ Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen, mitä Herra on profeetan suulla ilmoittanut: – Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimi Immanuel -- se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme.” (Matt. 1:18–23.)

Jumalan Poika polki rikki käärmeen pään. Kuuliaisena Isälleen synnitön Kristus otti vastaan syntiin langenneelle ihmiskunnalle kuuluneen rangaistuksen – Jumalan vihan ja kuoleman (1. Moos. 2:17.) Kärsivä Herran palvelija huusi kovalla äänellä: ”Eeli, Eeli, lama sabaktani?” Se merkitsee: Jumalan, Jumalani, miksi hylkäsit minut?” (Matt. 27:46.) Golgatan ristiltä kuuluivat maailman Vapahtajan lunastuksen ja sovituksen sanat: ”Se on täytetty” (Joh. 19:30).

Syntien anteeksiantamus Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä

Rakkaat veljet ja sisaret Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa! Jumalan valtakunnan asukkaina iloitsemme pelastuksen lahjasta (Jes. 25:6–9, 1. Kor. 15: 54–58, Hepr. 2:11–15). Pyhä Henki vaikuttaa meissä sydämen uskon (Gal. 4:4–7). Uskon voimaa saa syntien anteeksiantamuksestsa Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä ”kaikille niille elämäks´, joit´käärme purrut on” (Sl. 24:6).

Vielä on armon aika, Jumalan valtakunnan työn aika. Synnin, kuoleman ja turmiovaltojen voittajan käsky opetuslapsilleen on voimassa. Isänsä kolmantena päivänä kuolleista herättämä Herra Jeesus Kristus sanoo: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” (Mark. 16:15). Armahdettuina syntisinä kutsumme epäuskossa eläviä ihmisiä kuolemasta elämään, maailmasta Jumalan rakkaan pojan valtakuntaan ja iankaikkisen elämän elävään toivoon (Joh. 3:16–18).

Kyösti Pieviläinen

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Raamattu sen todistaa: Eläimiinsekaantuminen on ihan ok.
      Raamatun aikoina käärme simensi vaimon. Täytyy kyllä sanoa, että on aika kovaa pornoa.
      Karitsan rakastaminen on vielä ihan ok, mutta että käärmestä...
      Mitä sanoo Persut tähän?

      Minä muuten sanoin äsken ampiaiselle Kovan sanan:
      Jos et heti lennä pois paratiisistani, niin minä polkaisen pääsi rikki ja kiroan sinun jälkeläisesi aina kolmanteen ja neljänteen polveen asti. Ja kas: Ampiainen sai hermoromahduksen ja halpaantui.

      Jumalan rauhan kesäisin terveisin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe