Elämäni pilannut paniikkihäiriö.

Anonyymi

Onko se herkkien ihmisten oireyhtymä ja elämänpilaaja? Minun elämäni se ainakin on pilannut.
Syitä en ala arvailemaan. Niitähän varmaan riittäis. Nuorempana en voinut kuvitella, että tämmönen elämänrajoittaja voi ilmestyä jostain. Pilannut ammattini, perhe-elämän, kaiken. Yrittänyt saada apua, en saa. Miestä ei suomalaisessa sairaanhoidossa uskota tällaisissa asioissa.

6

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minäpä uskon sinua. Paniikkihäiriössähän nimenomaan se ahdistus tulee jokaisella vähän eri jutuista, ja voi olla että jonain päivänä tulee ja jonain päivänä ei. Toisena päivänä on samassa tilanteessa kuin hälytystilassa ja toisena päivänä kuin kotonaan, täysin rentona. Siksi se onkin häiriö. Moni ei tätä tajua - ja tulkitsee väärin.

    • Anonyymi

      > Syitä en ala arvailemaan.

      Voi olla kummallisempi asia kuin arvaisikaan, eikä välttämättä ole edes mikään sairaus tai muu oireyhtymä. Jos muistat pari vuotta sitten TV:ssä pyöri muutama "mentalisti", jotka temppuilivat ihmisten kanssa - no nyt on paljastunut, että näitä mentalisteja onkin joka paikkakunnalla eli kyse on sosu-puolueesta ja sen pimeästä puolesta. Ei enempää siitä tässä yhteydessä.

      Tärkeintä on oivaltaa se, että paniikkihäiriöstä voi päästä eroon.

      Voitko kokeilla tilata eBaysta Litium Orotate 5 mg ravintolisää Britanniasta? Yksittäinen pussi tulee kirjekuoressa.

      Litium on hyvin tehokas rauhoittava aine, jolla pieninä määrinä ei ole tunnettuja haitta- tai sivuvaikutuksia.

      Kun epäilet, että paniikkikohtaus voi tulla vuorokauden sisällä, ota yksi 5 mg Litium tabletti ja katso saatko sillä pidettyä kohtauksen poissa.

    • Anonyymi

      Paniikkihäiriöstä todella voi päästä eroon! Itse sairastuin vuonna 2008 ja nyt ollut täysin vapaa oireista jo vuodesta 2013. Pahimpaan aikaan söin masennuslääkkeitä reilun vuoden ja kävin terapiassa vajaan vuoden.

      Avainsana parantumiseen on aivojesi uudelleen kouluttaminen. Onnistuu käytännössä kognitiivisen psykoterapian avulla. Jos englanninkieli taittuu, niin suosittelen lämpimästi sivua paniccure.com. Itse tutustuin sivuun rauhassa kuukausien ajan, etenin rauhassa, opiskelin, tein sivun tehtäviä. Välillä tuli takapakkia, palasin sivuston perusteiden ja tehtävien pariin ja onnistuin lopulta kouluttamaan aivoni olemaan pelkäämättä paniikkia. Sille kun ei ole mitään syytä, sillä paniikki on jokaisen ihmisen sisälle rakennettu luonnollinen ominaisuus. Häiriöksi se muuttuu vasta, kun sitä alkaa pelkäämään.

      Lopputuloksena en enää pelkää paniikkikohtauksia vaan päinvastoin voin hyvillä mielin kutsua ne luokseni milloin vain. Eikä kohtauksia ole vuosiin enää näkynytkään.

      Tsemppiä parantumiseen!
      Terveisin, 36v mies

      • Anonyymi

        Riittikö niiden voittamiseen pelkästään se, että ei ns. yrittänyt taistella oireita vastaan? Eli jos pyöryttää, niin ei mene makamaan? Riittikö että tunnistaa ne pelot ja sitten niille selitykset ja lopulta turvakäyttäytymiset pois? Onko siinä siis parasta vaan antaa tulla vaan? Mietin vielä että voiko paniikkikohtaus ns. "Tulla takaisin" jostain syystä, vai onko se lopulta opittu asia?
        Kiitos vielä tarinastasi, piristi oloa yllättävästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riittikö niiden voittamiseen pelkästään se, että ei ns. yrittänyt taistella oireita vastaan? Eli jos pyöryttää, niin ei mene makamaan? Riittikö että tunnistaa ne pelot ja sitten niille selitykset ja lopulta turvakäyttäytymiset pois? Onko siinä siis parasta vaan antaa tulla vaan? Mietin vielä että voiko paniikkikohtaus ns. "Tulla takaisin" jostain syystä, vai onko se lopulta opittu asia?
        Kiitos vielä tarinastasi, piristi oloa yllättävästi.

        Tuo on varmaan vähän yksilökohtainen asia että mikä toimii itse kullakin mutta ainakin omalla kohdallani auttoi se että keskittyi välittömästi muuhun asiaan jos edes aavisteli että kohtaus saattaa olla tulossa. Jos tuli tunne että kohtaus on tulossa niin aloin heti katsoa telkkaria / soitin kaverille / lähdin ulos kävelylle / tupakalle (en suosittele kenellekään) / yms. Sillä ei liene väliä mitä tekee kunhan se vie ajatukset muualle ja mielellään positiivisempiin asioihin siitä ikävästä hetkestä. Oman kokemuksen perusteella juuri se että jäät siihen tilanteeseen / mielentilaan aiheuttaa sen kohtauksen. Jos alat välittömästi tehdä muuta niin sillä kohtauksen aiheuttavalla alitajunnallasi menee "pasmat sekaisin" ja kohtausta ei yleensä tule. Tietysti myös oma asenne vaikuttaa joten kannattaakin pyrkiä siitä kohtauksen pelosta eroon ja sanoa itselleen että kohtaukset joutaa mennä muualle koska minä en niitä tarvitse.

        Ja suosittelen välttämään alkoholia ja kahvia. Varsinkin alkoholin kohdalla on paras että sitä käytä ollenkaan jos on edes teoreettinen riski paniikkihäiriöstä. Itse kiersin aikanaan korkin kokonaan kiinni kahdeksi vuodeksi kun pyrin paniikkikohtauksista eroon. Kun yhtään paniikkikohtausta ei ollut tullut vuoteen pariin niin aloin jättää noita turvakäyttäytymisiä hiljalleen pois. Nykyisin (viim. 10 vuotta) olen voinut elää ihan normaalia arkea ilman kohtauksia.

        -M41-


    • Anonyymi

      onko teillä kroonisia fyysisiä kipuja tai homeasuntoa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe