Kuinka monta

Anonyymi

Kuinka monella in eläke vain n.800.00 €/kk. Kuinka sillä tulee toimeen. Kuinka se riittää lääkeisiin. Saako vielä ruokaakin. Aika vähän saa. Tarkkaan pitää harkita mitä ostaa. Asuakin pitää, aina on omavastuu. Sitten kun tulee vanhuus, se tuo mukanaan sairaudet. Lääkeitä tulee vain aina lisää. Rupee olemaan lääkemenot liki 150.00€ /kk. oma vastuu osuus.
Minusta on rikos kun kokoajan puhutaan vain että pienet eläkkeet on 1500 €/kk. Voi kun olisikin, sillähän eläisi jo herroiksi. Kyllä se on väärin kun kukaan ei puhu totuutta pienistä eläkeistä jotka on reilusti alle 1000 €, kuten minulla 790€ jossa on jo työeläkettäkin hieman.
Montakohan meitä on, todella unohdettuja VASTATKAA:

44

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Montakohan meitä on, todella unohdettuja VASTATKAA:"

      Teitä on kuusi tai seitsemän.

    • Anonyymi

      Oliskohan hallituksella mietinnän päikka. Ryhtyä puhumaan todellisista pien eläkeläisistä. NITTÄ ON PALJON.

    • Anonyymi

      No saan vähän päälle , ja saan saman verran ansiotuloja vaikka on 70V Pitää järjestää asioita kaiken aikaa , levätä ei voi.
      Tuo ansio menee kyllä hukkaan kun verot otetaan ja kuluja tulee väkisin siitä, kulkemiset sun muut.

    • Anonyymi

      Sinäkin valittava luuseri jos olisit opiskellut itsellesi paremman ammatin ja tehnyt töitä eläkeikään saakka, niin eläkkeesikin olisi korkeampi. Mielestäni on ihan hyvä, että loiseläjillä ei ole varaa lääkkeisiin. Kuolevatpahan nopeammin pois, jolloin eivät ole kuluttamassa meidän muiden verorahoja.

      • Anonyymi

        Oikein hyvää yötä sinulle!


      • Anonyymi

        Taas joku pizzerian vakiasiakas paskamahansa kanssa, toivottavasti sairastut ja kärsit yhden kymmenen vuotta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas joku pizzerian vakiasiakas paskamahansa kanssa, toivottavasti sairastut ja kärsit yhden kymmenen vuotta

        Kyllähän tuollaisen 800e/kk eläkkeen tienatakseen on pitänyt sen verran duunia tehdä, että on jäänyt eläkettä silmällä pitäen jotain säästöönkin.

        Itsellä velaton asunto, muutaman kymppitonnin sijoitussalkku, autot, veneet, pelit ja rensselit eikä kuukausieläkettä ole kertynyt kuin alle 600e.


      • Anonyymi

        Voi herran jestas, miten paha olo tällä kirjoittajalla on? Mielenterveys on tärkeä asia pitää kunnossa!


    • Anonyymi

      Odotellaan kovasti sitä rinteen lupaamaa satasta!

    • Anonyymi

      On sellaisiakin jotka on tehnyt työtä koko ikänsä. Nimenomaan tehneet työtä,ns .sanottua ruumillista työtä, eivätkä vain istuneet. Mutta työ on ollut sellaista jossa on itse pitänyt maksaa eläkkeensä, eli ottaa vakuutus, joka maksaa enempi vuodessa kuin mitä tienaa työstä vuodessa. MITEN SINÄ LUUSERIKSI HAUKKUVA ITSE TEKISIT JOS JOUTUISIT ELÄKETURVASI MAKSAMAAN PALKASTASI, EIKÄ TYÖNATAJAN KUKAROSTA.
      Olisi varmaan sinunkin eläke suuri kun 10000 € euron kuukausi palkasta joutuisit maksaan eläkevakuutukseen 9500 € kuukaudessa. Mitä olisi ruokana.
      Taidat itse olla loiseläjä joka yhteiskunnan tuilla istuu koulunpenkillä Elke ikään saakka. Pimeitä töitö teet ettei mene opinto tuet ja lainat,jotka eläkkeel jäätyäsi valtio maksaa.

      • Anonyymi

        Yrittäjä maksaa eläkevakuutusmaksunsa itse melkoisen vapaasti määräämänsä työtulon perusteella. ’Palkkansakin’ yrittäjä saa yrittämisensä tuloksen perusteella.

        Palkansaaja ei voi vaikuttaa eläkkeensä määrään läheskään niin paljoa kuin yrittäjä. Kuitenkin aivan yhtälailla voi sanoa, että palkansaaja maksaa eläkemaksunsa itse. Työnantaja vain pidättää sen palkasta ja tilittää sen vakuutusyhtiölle. Näinhän verojenkin osalta tapahtuu eli työnantaja pidättää veron palkasta ja tilittää sen verottajalle.

        Eläkkeen määräytyminen on periaatteessa hyvin yksinkertaista ja kaikille tuloista riippumatta yhdenmukaisten laskentasääntöjen mukaisesti. Minusta tämä on hyvinkin oikeudenmukaista.
        Tämä tietysti johtaa siihen, että pienistä tuloista seuraa pieni eläke aikanaan ja suurista tuloista suuri eläke.
        Tulonjaon tasaaminen pääosin pitää tehdä kyllä jo ennen eläkeaikaa ja niinhän nyt tehdäänkin erilaisten tukien avulla. Ja kyllä niitä tukia saa vielä eläkeaikanakin. Eläkevakuutuksen, siis työeläkkeen, tehtävä ei ole tulontasaus. Se on kyllä yhteiskunnan tehtävä eikä yksityisten työeläkeyhtiöiden.


      • Anonyymi

        Et taida tietää pienen yrttäjän asioista mitään. Siis yrittäjän joka aloittaa perse auki yrityksen,joka ei perinyt yritystä. Et taida tehdä työtä yhden miehen yritysessä,joka kilpailuttaa työnsä alle mitään mittaria. Se on hyvä retostaa isältä perityssä yritysessä, joka on jo suur' yritys. se on toinen asia jos menet rakennukselle yrittäjän töihin. Kilpailutus kursii sun tuntipalkan 15 euroon siitä maksat verot, vellit ja vellit. johon palkaan on pakko tyytä jos meinaa mennä töihin. Voitko maksaa vielä eläkevakuutuksen. olet nero jos voit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et taida tietää pienen yrttäjän asioista mitään. Siis yrittäjän joka aloittaa perse auki yrityksen,joka ei perinyt yritystä. Et taida tehdä työtä yhden miehen yritysessä,joka kilpailuttaa työnsä alle mitään mittaria. Se on hyvä retostaa isältä perityssä yritysessä, joka on jo suur' yritys. se on toinen asia jos menet rakennukselle yrittäjän töihin. Kilpailutus kursii sun tuntipalkan 15 euroon siitä maksat verot, vellit ja vellit. johon palkaan on pakko tyytä jos meinaa mennä töihin. Voitko maksaa vielä eläkevakuutuksen. olet nero jos voit.

        Jäi vähän epäselväksi, mitä yritit kertoa.

        Pienistä tuloista seuraa väistämättä pieni työeläke, olipa kyseessä palkansaaja tai yrittäjä. Myös vakuutusmaksut ovat pieniä. Tämä on minullekin täysin selvää. On kai sinullekin?
        Ihan riippumatta onko yritys vanha perintönä saatu perheyritys tai itse perustama. Yrittäjän määrittää itse työtulonsa, josta työeläke lasketaan ja muukin sosiaaliturva ja vakuutusmaksut määrätään. Jos ei ole mahdollisuutta kuin hyvin pieneen tai minimityötuloon, niin vaikea siitä on syyttää eläkejärjestelmää tai toisia yrittäjiä, saati palkansaajia.
        Mikä tilanteessasi on sellaista, joka mielestäsi on jonkun muun yrittäjän syy, palkansaajan syy, eläkejärjestelmän syy tai yhteiskunnan syy? Ja miten asia pitäisi korjata?


    • Anonyymi

      Eiköhän palata alkuperäiseen, eli pieniin eläkkeissin, koska niitä on todella paljon.
      Kuten kotona lapsiaan hoitaneita ÄITEJÄ. YMS: Yksin huoltajia jotka on elänyt lapsilleen. PIENEN ELÄKKEEN SAAJIIN OLI SYY MIKÄ HYVÄNSÄ ELÄKKEEN PIENUUTEEN:

    • Anonyymi

      Tilastokeskuksen sivuilta löytynee vastaus alkuperäiseen kysymykseen, eläketilastoista siis. En viitsi sitä valmiiksi tähän kaivaa, jääköön joutilaalle kotitehtäväksi.

    • Anonyymi

      Kansainvälisenlaitoksen mukaan pitää olla aktiivinen elämäntilanne. Botit ei juuri kysele ryöstä.

    • Anonyymi

      Mulla on arviolta 800€ eläkekertymä tällä hetkellä, mutta olenkin 30v töissä käyvä. 35v aikaa kerryttää lisää.

    • Anonyymi

      Kyllä elämä on ihanaa tällä pienellä eläkeellä ollessa. Ei tarvitse murehtia mihin rahansa pistäis. Se menee suusta alas ja perseestä tulee ulos ja siinä matkalla jää vähän säästöön. On aikoja jolloin ei jää mitään säästöön kun tulee pikana läpi.
      Mutta ei pesää tee.

    • Anonyymi

      Samalla tavalla minulla on, noin 800e tulee tilille ja siinä on jo laskettuna työeläkekkin. Yrittäjäeläkettä ei näköjään sitten tullut, kun käteen jäävä tulo yrityksestäni oli alle minimin vuokrien, vakuutusten, sähköjen ja koneiden jälkeen. Kaikki, mitä sain säästettyä 16-25 vuotiaana vieraan palveluksessa sijoitin yhden miehen yritykseen ja tein pitkiä päiviä. Ensin oli lama 70-luvulla, sitten tuli toinen lama 90-luvulla, sitäkin kesti lähes 10 vuotta ja kaikki vain sanoi, että sinnittele, kyllä kohta menee hyvin? Ei tullut, kuin parin vuoden parempi aika ja taas 2008 alkoi uusi kolmas lama. Sitten lopetin 2012 ja työvoima tai mikä liekin nimeltään antoi 6kk karenssin, kun olin ollut yrittäjä, kyllä rahaa on, kun on myynyt kaikki, sanottiin. Kun kyselin kunnon töitä, niin sanottiin, että ei minulla ole mitään työkokemusta??? Vain 40 vuotta työtä tehneenä?Olisin mielelläni mennyt tehtaaseen 3-5 vuorotyöhön, mutta sanottiin, että en viihdy, kun työ on yksitoikkoista? En sellaista ajatellut, vaan siitä maksettiin hyvää palkkaa ja työvaiheet opetettiin päivässä ja viikottain vaihdettiin tehtäviä, ettei yksitoikkoisuus rasita? Työvoima ei suositellut minua, vaan panttasi työpaikkaa jollekkin sukulaiselle tai tutulle, joka on kiinnostunut tienaamaan hyvin, vaikka onkin tehdastyö? No, aikaa kului ja turhautti, kun ei mistään työstä maksettu kunnon palkkaa, 9-12e tunnilta luvattiin tai kurssille? Kun ei työttömyysraha oikein riittänyt vuokraan ruokaan, niin aloin hakea eläkettä? Kaikki puhui, kuinka saa 1600-2200 eläkettä miinus verot, niin minun mielestä hyvin ja kelakin työvoiman lausunnon luettuaan alkoi olla myöntyväinen, vuosi meni kituuttaessa ja odotellessa, että nyt ehkä alkaa se ihana eläkeaika ja voi jopa vähän matkustella halpamatkoja, kun en 40 vuoteen matkustanut missään? Sitten tuli se päätös, eläke alkaa ja vanhuuseläkkeelle pääsen 63v 2kk? No, nyt se vapaus alkaa ja ehtii vähän harrastaa jotain mielenkiintoista? Sitten tulikin shokki, kaikki eläkkeet yhteensä n.800e kk, minä kelaan ja kyseleen eläkkeeseen lisää, kun jään vanhuuseläkkeelle, niin vastaus tuli joka puolelta, nimi vaan on vanhuuseläke, se ei tarkoita mitään lisiä? Sitten pyysin ns. sopeutumisrahaa edes 100e kuussa, kun menoja ei voi yhtäkkiä karsia, kun piti asumisesta maksaa, sähköt, vesimaksut, kotivakuutus ,ruuat, vaatteet, puhelin ym. Ei annettu, eläkeläisen asumistukea sen verran, että minulle jää 480e kk käteen- puhelin-kotivakuutus-nettikulut-puhelinkulut, onneksi en ole vielä sairastunut, millä lääkkeet saisikaan, kun pitää syödäkkin. Mutta, ei voi mistään matkoista haaveillakkaan, ei harrastuksista, ei nauttia elämästä, vain kulkea katua alas ja ylös ja olla kotona? En kyllä ihan näin yksitoikkoista odottanut loppuelämän olevan? Rinne lupasi sen puuttuvan satasen, mutta EU on määritellyt muistaakseni, että kaikille tasapuolisesti n.1300e paikkella kuukaudessa, niin voi viettää ihmisarvoista elämää, kun ei tuhlaa juopotteluun tai raha-automaatteihin ja sitten on loppukuun syömättä????Kuka tämän nyt ajaisi eduskunnassa läpi ja äkkiä?

      • Anonyymi

        Siinä totuus eläkkeistä ja työstä ja yrittämisestä. On karua kertomaa kun ihmistä kusetetaan eläkkeele jäämisestä. Saat niin ja niin paljon eläkettä. Sitten kun eläke tulee niin tuleekin ehkä se 800.00€, elä sillä sitten. Sama tarina myös täällä.
        Elän mukana,kiukussa kohtalo kaveri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä totuus eläkkeistä ja työstä ja yrittämisestä. On karua kertomaa kun ihmistä kusetetaan eläkkeele jäämisestä. Saat niin ja niin paljon eläkettä. Sitten kun eläke tulee niin tuleekin ehkä se 800.00€, elä sillä sitten. Sama tarina myös täällä.
        Elän mukana,kiukussa kohtalo kaveri.

        Mikä kusetus? Tuskin kukaan alan edustaja on luvannut mitään sellaista eläkettä, joka on vastoin työeläkelakeja,
        Kyllä jokaisella on mahdollisuus selvittää etukäteen minkäsuuruisen työeläkkeen tulee saamaan. Ei varmasti tule yllätyksenä, jos vain on vaivautunut ottaa selvää. Nykyisen se voi tehdä netin kauttakin.
        Sekään ei varmasti ole kenellekään yrittäjälle yllätys, että jos itse ilmoittama työtulo n pieni ja edelleen yel-maksu on pieni, niin tuleva eläkekin on pieni. Jos säästää yel-vakuutusmaksuissa, niin se kostautuu eläkkeen suuruudessa. Luonnollista ja ymmärrettävää. Ei kai varsinkaan yrittäjät ole sitä mieltä, että verorahoilla pitäisi heille kustantaa työeläke. Muuten näin osin tapahtuukin yrittäjävakuutuksissa eli valtio osallistuu kustannuksiin toisin kuin palkansaajien eläkevakuutuksiin.
        Yrittäjälläkin on koska tahansa mahdollisuus tarkistaa työeläkkeensä määrä ilmoittamansa työtulon mukaan.


    • Anonyymi

      "Olisin mielelläni mennyt tehtaaseen 3-5 vuorotyöhön, mutta sanottiin, että en viihdy, kun työ on yksitoikkoista?"

      Olisit mennyt tehtaaseen. Työeläke perustuu työajan ansioihin, ei haaveisiin tai huhuihin. Asia ei parane sillä, että eläkeläisenä kadut menneisyyttäsi ja valittelet kehnoa eläkettäsi.

      Tarkoitukseni ei ole olla julma, vaikka mainitsemani faktat saattavat siltä kuulostaa.

      • Anonyymi

        Tämä on täysin totta. Ei se ole muiden vika, jos ei saa yritystä kannattavaksi 40 vuodessa. Se vain tarkoittaa, että rahan käyttö ei ole ollut hanskassa tai ei ole osannut työtä/myyntiä riittävän hyvin tai on valinnut tuotettavakseen tarpeettoman palvelun. Vanhana pääsee nauttimaan nuoruuden valinnoista.

        Ei kaikkien säästöt ole vanhemmilta peritty tai muilta varastettu. Suuri osa on saanut eläkkeensä ja säästönsä ihan omalla osaamisella, ahkeruudella ja panostuksella.

        En epäile, ettei konkurssikypsän yrityksen pyörittäminen 40v olisi ollut rankkaa. Se on ollut sitä varmasti. Tuottavaa työtä se ei kuitenkaan ole ollut.


      • Anonyymi

        Sinnehän minä hain monta vuotta 3-5 vuoroon, mutta ei otettu ja työvoimatoimisto ei koskaan puoltanut, vaan laittoivat kaikkia hakemuksiani vastaan, eivät laittaneet hakemustani tehtaiden henkilöstöpäällikölle, kun sattumalta soitin, että onko työvoima, joka lähettää hakijan tiedot lähettänyt tietoni? Niin henkilöstöjohtaja sanoi, ettei ole ja hän pyytääkin ne itse suoraan, että pääsen listalle, kun tarvitaan lisäväkeä. Minä olin alle 50v ja henkilöstöjohtaja 62v ja sanoi, että en ole liian vanha ja työkykyinen. No, pari-kolme vuotta meni hukkaan, kun työvoima piilotteli hakemustani, joka kerta soittaessani sanoi vain, että ei ole tullut uusia paikkoja? Olipahan tullut, kun yksikin perhetutun ylioppilas pääsi ilman minkäänlaista koulutusta samoihin töihin ja sanoi, ettei hän saa mistään niin hyvää palkkaa, kuin siellä ilman kokemusta ja jäi sinne , koska palkka oli jo 10v sitten 3-4000e vuorolisineen, pitkät vapaat, ym. Mikä olisi minullekkin käynyt ja olisi voinut harrastaa jotain aina vapailla, kun olisi rahaa ollut. Mutta, sitten alkoi se lama tulla 2007 , niin ei enään otettu ketään, kaikki alkoi vähentää väkeä ja eläkkeelle siirtyvien tilalle ei otettu ketään. Tipuin siihen väliin, ei ollut, kuin yt-neuvotteluita ja niin on vieläkin, tehtaat ei tunne sanaa, yhteiskuntavastuu, joka tarkoittaa, että työvoimasta pidetään huolta huononakin aikana ja tingitään voitosta. Ei ole enään patruunoita, jotka huolehti , että kaikilla meni hyvin. Yrittäjänä ollessani, kun tuloja ei tullut, perhe piti elättää ja lasten koulutus maksoi, niin ei voinut pelkkiä vakuutusmaksuja maksaa, olisin maksanut vaikka mitä, kunhan tulot olisi ollut hyvät koko ajan, mutta lama oli silloinkin 1992 ja jatkui monta vuotta, niin loppui yrittämiseen uskominen. Jos tavallisella työssäkäyvällä on niin paljon säästössä rahaa, että tulee ilman säännollistä palkkaa toimeen kymmenenkin vuotta ja maksaa olemattomasta tulosta eläkemaksuja niin paljon, että saa 3-5000e eläkkeen, niin nostan hattua? Tuolla ne pikkuporvarit, joiden vanhemmat on ollut työläisiä, joka aamu mennään jonossa kerjään ruokarahoja työnantajalta ja illalla takaisin sama jono, mutta silti äänestetään porvaria, vaikka on 25 vuoden asuntovelka ja 60kk velkainen auto. Ja, sitten haukutaan täällä, että mikset lukenut, olen lukenut muutakin, kuin facebookia ja älykännykkää, mutta niillä ei edes pientä firmaa pyöritetä, jos ei asiakkailla ole rahaa, vaan kaikki teetetään 9,00e tutustumis ja työssäoppimisilla, kun ei niitä kuitenkaan oteta vakituisiksi, ei niistäkään eläkettä kerry.


    • Anonyymi

      Kyllä on monenlaista visertäjää ja vielä jotkut luulee tietävänsä jotain. Jotkut taas on niin poroporvaria ettei siedä köhää silmiinsä ja kuitenkin on köyhää kuppamassa. Pien eläkeläinen on ihminen sekin olkoon se mistä syystä hyvänsä pien elkeläinen, ja kunnioituksen arvoinen joka tapauksessa, ja kaikkien silmissä, myös sen joka haukkuu köyhää. Köyhä on toki niin viisas ettei se hauku haukkujaansa, koska hän tietää että on tuhatkertaa viisaampi kuin tuo haukkuja..

      • Anonyymi

        Kiitos tulonsiirtojen te köyhät ne meitä poroporvareita kuppaatte. Progressiivinen verotus, sossun tuet, kansaneläke, asuntotuki jne jne. Onneksi on mistä ottaa.

        Mitä ilmeisimmin tyhmäkin osaa olla kateellinen ja katkera.


    • Anonyymi

      Nämä pienet eläkkeet ovat tämän maan työeläkelaitoksen - ja tuomiostuimen puolueellisen systeemin tuotosta , esim. ruotsissa on saanut oikeutta jo kymmeniä vuosia ja siellä selvät työtapaturmat tunnustetaan toisin kuin meillä , tuntuu olevan vaiettu aihe ettei tässä maassa saa puolueetonta kohtelua edes vakuutus oikeudessa,näin se vain menee , moni sen saanut jo nahoissaan tuntea eikä ketään poliitikkoa kiinnosta korjata vääryyttä.

      • Anonyymi

        Pienet työeläkkeet, kuten suuretkin, lasketaan saman laskentakaavan mukaisesti. Jokainen pystyy nykyisen ihan itsekin laskemaan miten eläkkeensä kertyy ja jokainen voi pyytää arvion tulevasta eläkkeestään. Ihan netin kauttakin.
        Ei tämä ole mitään mystiikkaa eikä mitään salaista, vaan lähes puhdasta matematiikkaa, lähinnä prosenttilaskua. Vaikeuskerrointa lisää tietysti, jos on äitiyslomaa, pidempiä sairastusmisjaksoja, työttömyyttä jne, mutta nekään eivät ole ylivoimaisia. Ja ainahan voi tosiaan pyytää eläkevakuutusyhtiöstä arviota. Se ei maksa mitään.

        Jos ei ole tyytyväinen saamaansa eläkkeen määrään tai valituksensa vakuutusoikeudesta saamaan tuomioon eikä valitusten kauttakaan se ole muuttunut mieleisensä mukaiseksi, niin ei se tarkoita, että ne olisivat ’puolieellisia’ tai ’vääryyteen’ perustuvia.


      • Anonyymi

        Ei se että voi kertymän laskea suurenna yhtään eläkettä, eikä lohduta. Jotain muuta pitää olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se että voi kertymän laskea suurenna yhtään eläkettä, eikä lohduta. Jotain muuta pitää olla.

        Ei suurenna ei. Eikä varmaan lohdutakaan.
        Mikähän suurentaisi? Mitäpä arvelet? Kun ymmärtää mistä työeläke kertyy, niin siinä saattaisi olla avain yrittää kasvattaa eläkekertymäänsäkin.

        Sinulla varmaan on jokin käsitys mitä muuta pitäisi olla. Päätellen viimeisestä lauseestasi.
        Kertoisitko meille käsityksesi...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei suurenna ei. Eikä varmaan lohdutakaan.
        Mikähän suurentaisi? Mitäpä arvelet? Kun ymmärtää mistä työeläke kertyy, niin siinä saattaisi olla avain yrittää kasvattaa eläkekertymäänsäkin.

        Sinulla varmaan on jokin käsitys mitä muuta pitäisi olla. Päätellen viimeisestä lauseestasi.
        Kertoisitko meille käsityksesi...

        Montako eläkettä kartuttavaa otat töihin ja sellaisella palkalla kuuluu olla. Tai yhdenmiehen yrittäjää joka itse maksaa kaikki yritäjälle kuuluvat maksut. Todennäköisesti maksaisit vain kilpailutuksen jälkeen vain tuntipalkan 15-20 € ,kun pitäs olla liki 100€/tunti. Näihän se menee .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montako eläkettä kartuttavaa otat töihin ja sellaisella palkalla kuuluu olla. Tai yhdenmiehen yrittäjää joka itse maksaa kaikki yritäjälle kuuluvat maksut. Todennäköisesti maksaisit vain kilpailutuksen jälkeen vain tuntipalkan 15-20 € ,kun pitäs olla liki 100€/tunti. Näihän se menee .

        Jos ei kykene maksamaan sellaista palkkaa kuin ’kuuluu olla’ tai ilmoittaa sellaista työtuloa kuin ’kuuluu olla’, niin sitten ei kykene. Seurauksena on joka tapauksessa em palkoista/työtulosta sen mukainen työeläkekin.
        Mikä tässä on mielestäsi väärin/epäoikeudenmukaista/ tai ei ’kuulu olla’? Ja miten asiat noilta osin pitäisi olla?


    • Anonyymi

      Iso tai pieni eläke. Se on aiemman elämän valintojen seuraus. Molemmat ovat oikein ja valintoja ei voi enää muuttaa jälkeenpäin.

      Tässä vaiheessa enää on ihan turha olla kateellinen tai katkera toiselle tai haukkua toisen valintoja oli se mikä vain.

      Myös oma valinta tulee hyväksyä, lopettaa valitus ja elää valitsemallaan tyylillä.

    • Anonyymi

      Eläke on 855€ ja asumistuki 255€.
      Yksinäistä erakkoelämää.Kerrostaloyksiö.
      Onneksi tätä on kestänyt vain vuodesta 2010.

      • Anonyymi

        Miksi erakkoelämää? Ei se ulos meno/ tuttujen näkeminen mitään maksa.


    • Anonyymi

      Minulla on takuueläke tuon 790 euroa, ja takuueläkeläisiä on noin sata tuhatta, muista ei minulla ole tietoa.
      Takuueläkkeen lisäksi saan asumistukea niin paljon, että tulot on 1250 euroa, mutta minulla tippuu tulot nyt 1160 euroon,kun muutan pienivuokraisempaan asuntoon. Asumistuki ei kata koko vuokraa, niin tuosta 790 eurosta sitten vielä maksan oman osani vuokrasta.

      Minulla ei ole sellaisia sairauksia, joista olisi hirveitä kuluja, mutta on minulla verikokeissa todettu diabetekseen viittaavia verensokeriarvoja, jotka yritän tällä hetkellä pitää kurissa liikunnalla ja välttäen sokeria ja rasvojen liiallista käyttöä.

      Tällähetkellä elän ilman autoa, mutta on minulla sellaisiakin ollut, niihin kun tulee liian kalliita vikoja etteivät mene katsastuksesta läpi, niin siitä syystä joudun nytkin elämään jo toista vuotta ilman autoa.
      Tälläistähän se elämä on takuueläkkeellä, että nipin napin tulee jotenkin toimeen, että kuluja ei saa olla paljoa, niin pärjäilee joten kuten.

    • Anonyymi

      Meitähän on paljon. Olemme sitä ikäluokkaa (yli 60v äidit) jotka hoidimme lapset itse, olimme kotona lasten kanssa. Ei siinä paljon eläkettä ehtinyt kertyä, nyky mammat vievät lapsensa päiväkotiin jo 1v jotkut vielä aikaisemmin. Tai sitten isovanhemmat hoitavat. Repikää siitä. Suuri säästöhän siitä tuli yhteiskunnalle aikoinaan , kun hoidimme lapset itse.

      • Anonyymi

        Juurikin näin ja siihen päälle silpputöitä ja pätkätöitä, joista ei paljoa eläkettä kertynyt, myös työttömyysjaksoja-90 laman aikoihin.
        Terv 3 lapsen äitee.


    • Anonyymi

      Kerrostaloyksiö.Asun yksin.
      Eläke/asumistuki 1122 €/kk.
      Olen sillä kyllä pärjännyt ainakin tähän asti.

    • Anonyymi

      Rinteen korotus pieniin eläkkeisiin 100.00€,sittemmin 50.00€ taitaa mennä Rinteen pers'taskuun. Kyllä se lopulta käy niin,että vain suur'eläkkeet nousee ja pien'eläkeisiin tulee 1.00€kuukauteen lisää ,ja vero nousee 2.00€ kk. jopa oli suuri koroutus. Mutta suureen eläkeeseen korotus olikin 500.00€ ja verotus laski 200.00€.
      Jopa tulikin paljon leipää pien'eläkeläisen pöytään.
      Seuraavissa vaaleissa kenen valheisiin sitten sorrutaan, RIINE ja SDP petti nyt.
      Valetelijoita ja rosvoja kaikki tyyni koko eduskunta.

    • Anonyymi

      Veljeni on narkomaani ja pääsi työkyvyttömyyseläkkeelle jo 2003. Ikinä ei ole töitä tehnyt ja hän saa kansaneläkettä takuueläkettä eläkkeensaajan asumistukea joka kuukausi yhteensä nettona verojen jälkeen n. 1250e/kk.

      Itse katsoin juuri työeläkelaskurilla oman työeläkkeeni vuonna 2049 olevan 1630e/kk josta pitää vielä maksaa verotkin pois, eli jäteen jää varmaankin suunnitelleen sama summa nettona kuin veljellenikin. Itse en eläkkeensaajan asumistukea todennäköisesti saa sillä yhtiövastikkeeni jää alle 200 euron kuukaudessa.

      • Anonyymi

        Sinä tosin voit siihen vielä vaikuttaa ja tienata ennen eläkettä. Lisäksi voit maksaa asuntolainan pois jolloin asumiskulujen jälkeen jää enemmän rahaa käyttöön.

        Toki voit myös rännittää itsesi hengiltä ennen eläkettä niin ei tarvitse kadehtia muita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä tosin voit siihen vielä vaikuttaa ja tienata ennen eläkettä. Lisäksi voit maksaa asuntolainan pois jolloin asumiskulujen jälkeen jää enemmän rahaa käyttöön.

        Toki voit myös rännittää itsesi hengiltä ennen eläkettä niin ei tarvitse kadehtia muita.

        Miten niin kadehdin veljeäni, ajattelin itsekin alkaa narkomaaniksi ja alkoholistiksi niin pääsen samalle levelillä veljeni kanssa.


    • Anonyymi

      Minulla työeläke n 1000 eur ja kansaneläke 166 eur. Ensi vuonna saan ehkä 10 eur lisää noista Rinteen vappusataskorotuksesta. Mulla oli työuraa liki 40v, mutta oli verottomilla apurahoilla. Lisäksi olin omaishoitajana joitakin vuosia. 90 luvun lama tuotti työttömyyttä. Sitten oli vielä yritystoimintaa. No olen terve ja tulen tuolla toimeen. Asumistukea tai muita tukia en saa kun asun omassa asunnossa.

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe