Kasvaako viinaralli?

Anonyymi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/turistikato-ja-ravintola-alan-vaikeudet-riivaavat-viroa-maan-hallitus-laskee-mietojen-alkoholijuomien-veroa-merkittavasti/7422226?fbclid=IwAR0j4p-nsmzbQFRRE6wlRuNwaJTuu6cySJ5R0u_DOADvCwBpwG26sZicRoI#gs.ers4a2

Viro laskee alkoholiveroa.

Saa nähdä mitä suomen uusi hallitus sitten tekee? Oma veikkaus tällä hallituksella on että ei tehdä verolle mitään. Eli pysyy samana. Jos jotain taas tehdään se tuksin on verojen laskeminen vaan taas alkosta vaputtaminen lisää jotkut 8% juomat taas jos hyvin niin jopa viinit 15% kauppoihin joka pitää hinnat samassa kuin alkossakin lukuunottamatta jotain kauppojen omia pirkka ja xtra viinejä joita voidaan myydä hieman halvemmalla.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Viron hinnat laskevat, Alkon nousevat - ralli kasvaa 100% varmuudella.

    • en juo alkoholia joten eipä nappaa minua tämä tyhjänpäiväinen keskustelunaihe

      • Anonyymi

        Ajattelit kuitenkin ilahduttaa tiedollasi meitä muita?
        Valitettavasti alkoholi ei ole tyhjäpäiden asia, eli pysy jatkossakin erossa.

        Mene takaisin nukkumaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelit kuitenkin ilahduttaa tiedollasi meitä muita?
        Valitettavasti alkoholi ei ole tyhjäpäiden asia, eli pysy jatkossakin erossa.

        Mene takaisin nukkumaan.

        Kieltolaki takaisin


    • Anonyymi

      Joo, onko jotain muuta sanottavaa? Mene nukkumaan, älä häiritse kunnon ihmisiä.

    • Anonyymi

      Kieltolaki takaisin.

      Ota huomioon, että tälläisen lain voi tehdä vain suomen rajojen sisälle joten itse menisin aina välillä talinnaan ryyppään jos tälläinen tulisi. Tuskin toki tulee. Ikinä ei saa eduskunnassa riittävästi kannatusta.

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dd48af35-ee5f-49fc-b74f-3b3e8e377081?fbclid=IwAR0dFJdzKJKyJNYwyG08AxQdAdT89yylsjsBFKbIAbmjnFZ77MxKjCcHRSk

      Tän mukaan suomessa on jälleen suunnitteilla alkohoin veronkorotuksia.


      "Hallitus jatkaa alkoholiveron maltillisia korotuksia 50 miljoonalla eurolla huomioiden toimintaympäristön muutokset niin, että vaikutukset matkustajatuontiin seurataan"

      Viinaralli pitäisi ehdottomasti huomioda sillä viro tekee ihan päinvastaisen liikeen ja laskee veroa. Toki on suomessa varmaan pohoisemassa paljon maaseutukyliä missä ei paikalliset kylähullu juopot mihkään viroon lähde ostoksille . Tämä on kyllä huomattu, mutta täältä pk seudulta on vasrin helppoa hakea ihan päiväreusulla alkoholi viron puoleta joten jos veroa korotetaan täällä ja virossa lasketaan on päivänselvää, että viroon valuu enempi alkoholin verotuloja kuin nyt.

      Tupakkaveron kanalla olen kyllä kun en polta, koska virosta saa tuoda sen kartongin. Olen kyllä huomannut, että laivassa on sujautettu laukkuun kolmekin kartonkia eikä tulli niitä mitenkään tarkista. Hyvin pieni riski jäädä kiinni. Joten tämän seurauksena tupakkaveroakin varmasti valuu ulkomaille viroon ja venäjälle.

    • Anonyymi

      Suomi menetti kieltolain takia rutkasti rahaa ulkomaille. Jos ei olisi ollut kieltolakia valtion budjetti oli ollut noin 12-18 prosenttia isompi, siis joka vuosi. Tämän takia Suomi menetti Karjalan ym. neukuille, koska ei ollut varaa aseisiin. Pidetään rahat kotimaassa laskemalla alkoholiveroa ja revitään rikki Alkon monopoli.

      • Anonyymi

        Nyt aletaan mennä kohta myös suomessa siihen tilanteeseen, että alkoholinverojen kortus on verotulojen lasku jos nostetaan alkoholiveroa jälleen ja viro laskee. Toki on suomessa paljon niitä mitkä ei lähde mihikään viroon ikinä koskaan koti kylästäkään pois vaikka alkoholiveroon mätkästäisiin tuntuvakin vero niin silti ne vaan menee kylän alkoon ja ostaa sen juomansa sieltä. Suomi kun on aika pitkä maa. PK seudulta on helppoa hakea virosta, mutta jyväskylästä pohjoiseen ei lähdetä enää mihkään viroon asti. Toki kannattaa huomioida myös ruotsi. Torniosta paikalliset hakee ainakin ruotisin puoleta olutta ja mietoja juomia, koska ne on ruotsissa kevyemmin verotettu kuin täällä.

        Venäjällä taas on tuontirajoitukset ja tiukka tullivalvonta joten sieltä ei voi tuoda oikein mitään. Pitää olla jopa päivä venäjän puollella, että voi tuoda edes jotain.

        Mikäli tupakka ja bensaveroja korotetaan on houktus jollain suuri hakea jopa vain sallittu kartonki venäjältä ja tankata samalla. Aina jos kaikkiin tälläsiin tungetaan veroja niin turha sitten valittaa ja portata, että veroja karkaa näistä ulkomaille . Aina karkaa vain enenpi ja enempi kuin veronkortus tulee voimaan!


    • Anonyymi

      Tupakalle ja alkoholille vaikka 200% hinnankorotus. Kumpikaan ei ole ihmiselle välttämätöntä joten ihan sama.

      • Anonyymi

        Tuohuon tulisi se ongalma, että suomesta sitä ei ostaisi kukaan vaan kaikki haettaisiin virosta. Eli verokertymä ei kasvaisi!


      • Anonyymi

        Mistä näitä mielensäpahoittajia sikiää? Tyypillinen besseri, joka on aina oikeassa ja muut väärässä. Hanki elämä tai hukuttaudu omaan paskaasi! Sinä et ole ihmiskunnalle välttämätön vaan pelkkä riesa!!


    • Anonyymi

      Viinarallia ei olisi eikä tulisi, mikäli alkoholia osattaisiin nauttia kohtuudella. Nythän tää ongelma johtuu lähinnä siitä, että niin paljon ihmisiä on koukussa alkoholiin, ja sitä alkoholia kuluu sairas määrä.

      Kohtuukäytön raja on miehellä viikossa 14 annosta, ja kun annokset ylittää 24, niin kyseessä on jo terveysriski. Tästäkin huolimatta, surullisen moni kiskoo alkoholia 35-50 annoksen viikkovauhdilla, eli on käytännössä joka päivä pienissä pieruissa, ainakin osan päivää. Sitten viikonloppuisin kiskotaan heti aamusta asti.

      Jos alkoholia käytettäisiin kohtuudella, esim nyt vaikkapa 10 annosta viikossa. Niin sitä alkoholia ei tarvitsisi roudata niin helkkaristi.

      Itse ainakin juon yleensä maksimissaan joku 6 olutta illan ainana. Ja ehkä noin 3-4 kertaa kuukaudessa. Joten yksi olutlaatikko riittää minulla noin kuukaudeksi, ei ole järkeä sitä lähteä virosta asti rehaamaan.

      Mutta tosiaan, viinarallin aiheuttaa ongelmajuojat, toisinsanoen alkoholistit. Sen takia ei jaksa hirveästi kiinnostaa nämä veronkorotukset, koska ne haittaa ainoastaan näitä alkkiksia ja suurkuluttajia.

      Nykymenoa kun katselee, niin kyllä ihmisten elinikä tulee laskemaan, koska niin moni tulee saamaan maksasyövän tms. Tosin uusi nuorten sukupolvi näyttää käyttävän vähemmän alkoholia, joten se voi korjata asiaa. Mutta kyllä 1990-1960 syntyneet tulevat tekemään aikamoisen kuopan eliniän suhteen. Moni tulee kuolemaan alkoholin aiheuttamiin sairauksiin.

      Joten miettikää tätä, ennen kuin kehitätte itsellenne alkoholiriippuvuuden. Tai jos teillä on jo riippuvuus, niin miettikää miten voisitte päästä siitä eroon, ja pysyä vain kohtuullisen käytön tiellä.

      Olut on hyvää, ja humaltuminen on kivaa. Mutta sitä ei kannata ottaa kovin usein eikä paljoa kerrallaan. Näin pysyy terveenä, ja jaksaa tehdä asioita.

      • Anonyymi

        Kyllä korkeet alkoholin verot on täällä vaan niitten verotulojen takia ei niin alkoholin haittojen. Kaikki ei lähde viroon niin täällä vaan näköjään kannattaa pitää tälläinen vero ja antaa valua osa veroista viroon. 2004 Laskettiin alkoholiveroa kun pelättiin vieläkin suurempaa rallia,mutta sitten huomattiin, että ei ne pikkukaupungin paikalliset juopot mihkään viroon asti lähde ja pikkuhiljaa nostettiin vero takasin ylös.

        Osa sitten itekee menetettyjä verotuloja ja haikailee markka aikaa ennen eu:ta kun se oli niin hyvää aikaa kun oli ne tuontirajoitukset. Kumpa vieläkin voisi tehdä ne tuontirajoitukset!No EU ei selaista hyväksy joten pitää hyväksyä se, että osa alkoholin verotuloista valuu ulkomaille jos omassa toissessa EU maassa verotetaan paljon raskaammin.

        Ihmettelen myös miksi olutta,lonkeroa ja siideriä pitää verottaa niin saakelisti, EU:n eniten, mutta sitten taas esimerksi väkevillä juomilla suomessa ei ole EU:maista korkein vero, mutta miedoissa on. Eikö se nyt ole tervellisempää juoda mietoja kuin väkeviä?
        Ainakin tähän voisi tehdä pienen korjauksen, että esimerksi alentaisi mietojen verotusta ja korjaisi sen kortottamalla väkevien verotusta, mutta eikuin ensivunna taas alkoholiveroa ylös ja lisää kasvavaa viinarallia tuntuu olevan jokaisen hallituksen päätös.


    • Anonyymi

      https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006160664.html?fbclid=IwAR1RSp6QwrbQkhmx9Up8XIKUG_pzAIvKx8ndFFuYGEFLaH4BO1eFWRAeiNU

      Täällä on kyllä hyviä kommentteja. Moni lulee, että ohjetasot on tuontirajoituksia ei ole.
      Tää on paras,
      "Kyllä Rinteen hallituksen pitää ensitöikseen rustata laki ettei saa tuoda kerralla kuin 3pakkia / tuoja ja vähintään kuukausi väliä reissulle .Ilmasto ja maksa kiittävät siitä myös !!!!!"

      Mitköhän eu tuohon sanoisi jos rinteen hallitus teksi tuollaisen lain?. Ihan menneessä markka ja neuvostilliitto ajan mailmassa elää nää kommentoijat. Aika monelta tuntuu tuo eu jäsenyys unohtuvan ja mitä se eu jäsenyys tarkoittaa. Se tarkoittaa mm sitä, että kaikki tavarat alkoholi mukaan lukien liikkuu eu:n sisällä vapaasti ei Rinne ja kumpp voi sille tehdä yhtään mitään,. Toki rinne voi päättä sen,että kotimaaassa nostetaan alkoholiveroa vaikka 1000%, mutta kannattaako se jos muualla eu:ssa se on paljon kvyempi?

    • Anonyymi

      Virossa nyt -25% alkoholi ale.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe