SKP:n vaalitulos

on odotusten mukainen. SKP painii edelleen pienpuolueiden sarjassa.

SKP:n eurovaaliohjelma oli hyvä. Siinä yhdistettiin kansallinen etu ja työläisten yleismaailmalliset edut luovasti yhteen. Ohjelma kelpaa vaalien jälkeenkin poliittisen toiminnan perustaksi.

54 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Vaalituloksen tärkein seuraus.
  Puoluehajaannuksen lopettaminen tulee alkaa tosissaan. SKP:n ja KTP:n keskinäiselle erillisyydelle ei enää ole perusteita.
  Vetoan SKP:n puheenjohtaja Juho-Pekka Väisäseen, pääsihteeri Tiina Sandbergiin ja KTP:n puheenjohtaja Mikko Vartiaiseen sekä sihteeri Tomi Mäkiseen. Alkakaa välittömästi yhteydenpito. Järjestäkää työryhmiä ja mitä yhteydenpitoa tahansa, kunhan puoluehajaannus loppuu.

  Niitä syitä ei enää ole, mikä johti hajaannukseen. Hajaannuksen jatkamiseen ei ole tarvetta. Työväenluokka odottaa yhtä aatteellisesti vahvaa puoluetta. Sekä KTP:n että SKP:n ohjelmat ovat samankaltaisia. Aatteellisia eroja ei ole. Henkilökohtaiset antipatiat tulee sivuuttaa ja alkaa keskustelemaan keskenään.
  Marxilaisuuden aatteet ovat kestäviä. Marxilainen sosiologia vie yhteiskuntakehitystä eteenpäin. Niihin voi nojata.
  Mikäli ulkopuolista sovittelijaa tarvitaan, sellaisen voi aina järjestää. Alkakaa yhteiset keskustelut. Älkää luovuttako. Kun ei luovuteta niin kyllä se siitä suttaantuu.
  Mielestäni voi vallan hyvin lähteä liikkeelle SKP:hen yhdistymisestä. SKP:n nimi on ennestään tuttu. Muukin ratkaisu nimikysymyksessä voi tulla päätökseksi.
  Hajoamiseen johtavasta trendistä: Kukaan ei silloin ollut oikeassa tai väärässä. Syyttely sen suhteen on turhaa. Maailman sosialismin ongelmat osuivat ajankohtaan edesauttaen alamäkeä. Siispä: Menneeseen katsotaan opin vuoksi, ohjelmat laaditaan tulevaisuuden tarpeisiin.

  • " Marxilainen sosiologia vie yhteiskuntakehitystä eteenpäin."

   Eikö tuo tullut jo Neuvostoliitossa ja itäblogin maissa kokelluksi. Parin sukupolven kokeilu, joka epäonnistui totaalisesti. Missä haavemaailmassa te elätte?


  • Anonyymi kirjoitti:

   " Marxilainen sosiologia vie yhteiskuntakehitystä eteenpäin."

   Eikö tuo tullut jo Neuvostoliitossa ja itäblogin maissa kokelluksi. Parin sukupolven kokeilu, joka epäonnistui totaalisesti. Missä haavemaailmassa te elätte?

   Nyt on pakko kysyä sitä asiaa, että miten ihmeessä pelkkä jokin TEORIA, MALLI ja KAAVA vie asioita eteenpäin tai sitten kohti turmiota.

   Nyt sitten se asia, joka vie jotain johonkin, on takuuvarmasti se asia, että miten todella realistisia ja loogisia jotkut Teoriat ja Mallit sekä Kaavat ovat, mutta edellä tarinoitu ei vielä riitä vaan tarvitaan todella hyvää ammatti- ja tietotaitoa näiden realististen ja loogisten teoriakehitelmien käyttöön.

   Jos nyt jonkun PERSUT-yhteisön jäsenet eivät pysty mitään muuta tekemään kuin arvostelemaan eli vastaamaan vain MITÄ- ja MITEN-kysymyksiin, niin Me saamme olla takuuvarmasti sitä mieltä, että ei todellakaan minkäänlaista muutosta ei ainakaan parempaan tapahdu, koska nyt on unohtunut vastauksen etsiminen vielä MIKSI-kysymykseen eli toisin sanoin ilmaistuna ONGELMAKUVIOT rs:n perustan selvitystyöt. Onhan se todella ilmeisesti selvä asia, että jos meillä ei ole olemassa minkäänlaista selvyyttä eli selvitystä siitä asiasta, että mistä ongelmamme todella voisivat johtua, niin ei kai ole nyt olemassa myöskään minkäänlaista mahdollisuutta parantaa yhteiskunta- tai talouselämätilannetta.

   Mehän voimme nyt PERSUNEROT rs:n malliin ja keinoin yrittää korjata ongelmatilannetta, mutta kun nyt tilanne on se asia, että meillä on tietoa vain MITÄ- ja MITEN-kysymyksiin perustuen eli siis pelkkää puhdasta arvostelua ja nyt vielä vastaus kysymykseen MIKSI puutuu täysin, niin parhaimmillaankin meidän korjausesitykset ja siis korjaukset ovat todella puhdasta YRITYS- ja EREHDYS-sekoilua siis sellaista asiaa, että KORJAUKSET voivat jotenkin onnistua siis ehkä hippusen verran, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä KORJAUSTOIMET muuttuvat omiksi irvikuviksiin kuten nyt HYVÄ LÄNSI rs;ssä tapahtui silloin, kun Talous- ja Yhteiskuntasuunnittelu alkoi perustua Odotuksilla täydennetty KLASSIKKOMALLI eli MONETARISMUS rrs:ään.

   Mitä nyt todella SUOMI-VALTIO ja laajemmin HYVÄ LÄNSI rs:ssä taahtui 1980-luvulla ja sitten vielä 1990-luvulla sekä vielä vuosina 2005-2015? Mehän tiedäämme sen asian, että 1990-luvulla SUOMI ja laajemmin HYVÄ LÄNSI rs:ssä vallitsi erittäin paha LAMA siis paljon pahempi kuin se LAMA, joka alkoi vuonna 1929. Niin ja Me tiedämme vielä sen asian olevan totta, että talouspoliittinen VALTAVIRTA siis MENETARISMUS eli Odotuksilla Täydennetty KLASSIKKOMALLI ei meitä varoittanyt, sillä periaatteena oli vain se asia, että TARJONTA luo aina oman kysyntänsä.

   Jos nyt Talous- ja Yhteiskuntapolitiikka olisi perustunut sellaiseen teoriakehikkoon kuin nyt esimerkiksi Materialistinen Filosofia ja Sosiologia DN tai Marxilainen Filosofia DN sekä vielä DIALECTICA NATURALIS eli LUONNON DIALEKTIIKKA DN+LD rs:ään ja jos näitä edellä mainittuja teoriakehikkoja oltaisiin vielä osattu käyttää, niin uskallan väittää tasan tarkkaan sen asian olevan totta, että oltaisiin vältytty todella pahalta LAMAKUVIOT rs:ltä. Nyt syy sihen, että oltaisiin vältytty todella pahoilta LAMAKUVIOT rs:ltä, niin on se asia, että nyt Materialistinen Filosofia ja Sosiologia DN, Marxilainen Filosofia DN ja vielä DIALECTICA NATURALIS eli Luonnon Dialektiikka DN+LD rs:t kestävät takuuvarmasti LOGIIKKA- ja REALiSMITESTIT.


 • Aivan oikein.
  Kommunistien tulee ryhdistäytyä ja lopettaa keskinäinen nahistelu.

  • Komuloisten kannattaa viisastua ja alkaa Kokoomuksen jäseniksi! Silloin he ovat työntekijän asialla!


 • Kaikki analyysit somessa viittaavat siihen, että äärioikeistolaisten esiinmarssi jäi torsoksi.

 • Neljän vuoden kuluessa SKP saa sarjaansa PSn (tai mitä siitä on jäljellä) kilpakumppanikseen😁

 • Sellaisia perussuomalaisia, jotka aikovat toistaa NL:n epäonnistuneen sosialismin mallin, heitä ei hyväksytä kommunistiseen puolueeseen.
  Myös stalinismista haaveilevat persut pysyköön poissa. Saavat vapaasti mennä Puolan katolististen pappien tueksi nahistelemaan seksuaalipoikkeavien kanssa jeesustelemaan aborttikiellon puolesta.

 • Persumaisella äärioikeistolaisuudella on yksi tie ja se on alas.
  Humanismin vastaisuudella voi mesoa aikansa mutta siihen se loppuu. Ihminen ei halua keinotekoisia vihollisia.
  Komujen keskinäistä riitaa on vaikea ymmärtää. Hehän lirivät siinä omaan jalkaansa.

 • SKP:n eurovaaliarviosta.

  https://www.skp.fi/artikkelit/nationalismi-ja-rasismi-pidett-v-kurissa-euroopassa
  "Huoli äärioikeiston ja nationalismin noususta sekä ilmastonmuutoksesta saivat monet äänestämään todennäköisempiä vasemmiston ja vihreiden läpimenijöitä. SKP ei myöskään onnistunut tuomaan laajasti esiin sitä, että olimme vaalien ainoa vasemmistolainen EU-kriittinen puolue. Myös puolueen rooli sosialimia nykyoloissa kehittävänä toimijana on jäänyt suurimmalta osalta äänestäjiä huomaamatta. SKP:n saaminen laajemmin esille mediassa ja linjamme kirkastaminen, on välttämätön edellytys tulevissa vaaleissa menestymiselle.
  Meidän kommunistien on helppo yhtyä yhteistyön järjestämisen ja joukkojärjestötyön tehokkaamman organisoimisen tavoitteeseen. Sekä paikallisesti että Euroopan tasolla."

  Varsinaisesti vain yksi virhe arviossa. Valitettavasti se on keskeinen. SKP ei ymmärrä missä mennään.
  Yleisiä totuuksia voi kuka tahansa rustata mutta arviota siitä mistä kenkä puristaa, siitä ollaan vaiti. Kuinka voidaan toimia arviossa esitettyjen seikkojen puolesta, sen analyysi unohtui tyystin.

  Virhe on tässä. Kohtalokas virhe:
  "SKP ei myöskään onnistunut tuomaan laajasti esiin sitä, että olimme vaalien ainoa vasemmistolainen EU-kriittinen puolue."

  Lausuma tarkoittaa sitä ettei SKP pidä KTP kommunistisena puolueena. SKP suorastaan parjaa KTP:n tovereita. Sekä SKP:n että KTP:n kannanotot vaalien jälkeen puhuvat samoista asioista, samoista tehtävistä, jotka ovat päiväjärjestyksessä.
  SKP tyrmää puolueyhtenäisyyden tarpeen. KTP:n puolelta siihen suuntaan ei ole myöskään lausumia. Puoluehajaannuksen poistaminen olisi avainkysymys. Siihen tulee tarttua.
  Työläinen tai sivistyneistön edustaja katsoo kaukaa kahta riitapukaria, joilla käytännössä ei ole poliittista erimielisyyttä.

  SKP liputtaa keskinäisen kilpailun puolesta kun tarve on yhdistää marxilaiset saman puolueen alle.

  Virheet voi aina korjata. Kommunistitkaan eivät ole kaikkitietäviä. Kun väärä näkemys havaitaan, se korjataan.
  Vetoan molempien puolueiden vastuuntuntoon alkaa tärkeimpänä tehtävänä puoluehajaannuksen voittaminen. Mahdolliset henkilökohtaiset antipatiat tulee siirtää sivuun.

  • SKP:n kirjoittaja unohti jotta kaikki fasismit pitää pitää aisoissa punafasismi mukaan lukien. Samaahan ne ovat väreistä riippumatta nuo fasismit! Ne ovat ihmiskunnan tuhoajia!

   Miksi sinä Partacusi aina unohdat punafasismin toilaukset, olihan se toinen II maailmansodan alkajistakin sen toisen fasismin rinnalla!


  • Extyökkäri kirjoitti:

   SKP:n kirjoittaja unohti jotta kaikki fasismit pitää pitää aisoissa punafasismi mukaan lukien. Samaahan ne ovat väreistä riippumatta nuo fasismit! Ne ovat ihmiskunnan tuhoajia!

   Miksi sinä Partacusi aina unohdat punafasismin toilaukset, olihan se toinen II maailmansodan alkajistakin sen toisen fasismin rinnalla!

   Kirjoittaja ei ymmärrä, että molemmat maailmansodat ovat kapitalismin aikaansaavia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kirjoittaja ei ymmärrä, että molemmat maailmansodat ovat kapitalismin aikaansaavia.

   En ota kantaa ensimmäiseen maailmansotaan mutta se toinen sai alkunsa sosialististen maiden, Neuvostoliiton ja Saksan yhteisestä sopimuksesta joka nimellä Molo - Rippe sopimus tunnetaan lisäpöytäkirjoineen. Siinä kaksi sosialismia sopi Euroopan jaon jonka mukaan ne alkoivat toimimaan. Suomi ja Baltia kuuluivat NL:lle ja alkuun Liettua ja Puola tältä syrjältä Saksalle joskin ne sopivat uudelleen pääosan Liettuastakin Neuvostoliitolle.

   Kun tuota alettiin konkretisoida niin ensin oli Puolan vuoro johon Saksa hyökkäsi kuitenkin jättäen sovitun itäpuolen Puolasta sopimuskumppanilleen NL:lle. Yhdessähän ne pitivät Puolan vallattuaan voitonparaatinkin jossa natsit ja punanatsit marssivat kadulla peräjälkeen voittonsa eli Puolan kukistumisen kunniaksi.

   veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-–-brestin-salailtu-voitonparaati-2291939

   Jos olet sitä mieltä, että Neuvostoliitto oli kapitalistinen niin voit olla oikeassa, kuitenkin historia lienee meille jokaiselle opettanut kahden sosialismin, komusosialismin ja kansallissosialismin olleen yhteisvoimin pykäämässä ahneuksissaan II maailmansodan lähtölaukauksia!

   Miksi te komuloiset pyritte muuttamaan totuutta? Onko totuus teille liian ankara ja pitäisi tyytyä pravdaan eli sovellettuun totuuteen?


  • Extyökkäri kirjoitti:

   En ota kantaa ensimmäiseen maailmansotaan mutta se toinen sai alkunsa sosialististen maiden, Neuvostoliiton ja Saksan yhteisestä sopimuksesta joka nimellä Molo - Rippe sopimus tunnetaan lisäpöytäkirjoineen. Siinä kaksi sosialismia sopi Euroopan jaon jonka mukaan ne alkoivat toimimaan. Suomi ja Baltia kuuluivat NL:lle ja alkuun Liettua ja Puola tältä syrjältä Saksalle joskin ne sopivat uudelleen pääosan Liettuastakin Neuvostoliitolle.

   Kun tuota alettiin konkretisoida niin ensin oli Puolan vuoro johon Saksa hyökkäsi kuitenkin jättäen sovitun itäpuolen Puolasta sopimuskumppanilleen NL:lle. Yhdessähän ne pitivät Puolan vallattuaan voitonparaatinkin jossa natsit ja punanatsit marssivat kadulla peräjälkeen voittonsa eli Puolan kukistumisen kunniaksi.

   veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-–-brestin-salailtu-voitonparaati-2291939

   Jos olet sitä mieltä, että Neuvostoliitto oli kapitalistinen niin voit olla oikeassa, kuitenkin historia lienee meille jokaiselle opettanut kahden sosialismin, komusosialismin ja kansallissosialismin olleen yhteisvoimin pykäämässä ahneuksissaan II maailmansodan lähtölaukauksia!

   Miksi te komuloiset pyritte muuttamaan totuutta? Onko totuus teille liian ankara ja pitäisi tyytyä pravdaan eli sovellettuun totuuteen?

   Tuo veikkohuuska.puheenvuoro alkuinen kappale on osoite ja se pitää vain kopioida kokonaan ja asettaa osoiteriville jolloin tarina aukeaa tuosta aiheesta. Yleensä olen onnistunut nuo osoitteet laittamaan oikein vaan nyt tökkii vaan kopioi ja homma toimii, olen kokeillut!


  • Extyökkäri kirjoitti:

   En ota kantaa ensimmäiseen maailmansotaan mutta se toinen sai alkunsa sosialististen maiden, Neuvostoliiton ja Saksan yhteisestä sopimuksesta joka nimellä Molo - Rippe sopimus tunnetaan lisäpöytäkirjoineen. Siinä kaksi sosialismia sopi Euroopan jaon jonka mukaan ne alkoivat toimimaan. Suomi ja Baltia kuuluivat NL:lle ja alkuun Liettua ja Puola tältä syrjältä Saksalle joskin ne sopivat uudelleen pääosan Liettuastakin Neuvostoliitolle.

   Kun tuota alettiin konkretisoida niin ensin oli Puolan vuoro johon Saksa hyökkäsi kuitenkin jättäen sovitun itäpuolen Puolasta sopimuskumppanilleen NL:lle. Yhdessähän ne pitivät Puolan vallattuaan voitonparaatinkin jossa natsit ja punanatsit marssivat kadulla peräjälkeen voittonsa eli Puolan kukistumisen kunniaksi.

   veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-–-brestin-salailtu-voitonparaati-2291939

   Jos olet sitä mieltä, että Neuvostoliitto oli kapitalistinen niin voit olla oikeassa, kuitenkin historia lienee meille jokaiselle opettanut kahden sosialismin, komusosialismin ja kansallissosialismin olleen yhteisvoimin pykäämässä ahneuksissaan II maailmansodan lähtölaukauksia!

   Miksi te komuloiset pyritte muuttamaan totuutta? Onko totuus teille liian ankara ja pitäisi tyytyä pravdaan eli sovellettuun totuuteen?

   Miksi te persuloiset pyritte muuttamaan todellisuutta. Jos uskotte että Hitlerin Saksa oli sosialistinen niin kylläpä se teikäläisille kelpasi mainiosti. Pääsitte natsien kanssa tuhoamaan "juutalaisbolsevikkista" marxilaisuutta.
   Voisitteko osoittaa yhtäkään lausetta, jossa fasismi suhtautui suopeasti marxilaiseen maailmankatsomukseen?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi te persuloiset pyritte muuttamaan todellisuutta. Jos uskotte että Hitlerin Saksa oli sosialistinen niin kylläpä se teikäläisille kelpasi mainiosti. Pääsitte natsien kanssa tuhoamaan "juutalaisbolsevikkista" marxilaisuutta.
   Voisitteko osoittaa yhtäkään lausetta, jossa fasismi suhtautui suopeasti marxilaiseen maailmankatsomukseen?

   Itse olet persuloinen joka ei usko todellisuuteen!

   Saksa oli Hitlerin aikaan kansallissosialistinen eli se oli sosialistinen! Kannattaa komuloisenkin opetella historiaa sen verran ettei ihan ole pihalla.

   Me oikeat demokraatit emme halua minkään sortin sosialismia, mikään niistä mitä esillä on ollut ei kelpaa, nehän eivät kumpikaan ole demokraattisia vaan aina diktatuuriin pyrkiviä yhden ajatuksen uskontoja.

   Luulisi kyseisen Anaalilyylinkin ymmärtävät miten metsään hän on itsensä ajanut tuolla punanatsismin/punafasismin ihannoinnillaan.

   Nuo kaksi fasismiahan tekivät sen mainitsemani sopimuksen jonka puitteet saivat II maailmansodan syttymään ja jonka varjolla he Puolan jakoivat pitäen yhteisen voitonparaatinsakin Puolan Brestissä 22.9.1939, paraatin jonka komuloiset niin mielellään unohtavat.

   Sinä kysyt mitä yhteistä noilla kahdella sosialismilla oli, no ne olivat yhden ajatuksen uskontoja, niillä oli yksi jumala joko Stalin tai Hitler nimeltään ja ne halusivat maailman valtansa alle molemmat. Nuo asiat jo samaistavat ne samaan tunkioon haudattaviksi.

   Niillä molemmilla oli omat juutalaisensa, ne vain määritettiin eri tavoin. Kun sakut katsoivat nenän kyömyä niin ryssäkomut vaanivat ajatuksia. Molemmat leirittivät ja tappiovat omia juutalaisiaan suurin määrin. Sakut tappoivat muutaman miljoonan mutta komuloiset kymmeniä. Eipä ole kummassakaan kehumista!


 • Edellä tyypillinen oikeistolaisen porvarin parjaus kahden kilpailevan komupuolueen kustannuksella. Näidentaantumusellisten etu on työväenliikkeen hajaannus.
  Kommunistit tarvitsevat voimiensa kokoamista kilpailun sijasta.

  • Parasta liikettä työväen hyväksi on Kokoomuksen toiminta. Se pyrkii saamaan työtä kaikille mihin ay mafiosot eivät edes ole tippaakaan yrittäneet.


 • "SKP painii edelleen pienpuolueiden sarjassa...."

  Niin paini. Muttei paini enää. SKP (ja KTP) poistettiin puoluerekisteristä. SKP oletettavasti kerää tarvittavat nimet come backia varten.

 • Vaalit viime vuosilymmeninä ovat osoittaneet, että äänestäjät eivät tarvitse näitä kommunistisia "puolueita". Kuitenkin äänestäjät ovat menneet lankaan ja antaneet huijata itseään sillä perinteisesti kommunistit eivät Suomessa ole esiintyneet oikeilla nimillään. Aikoinaan sotien jälkeen kommunistien savuverhona ja peitejärjestönä toimi SKDL ja kun siitä aika jätti, niin tilalle kehitettiin Vasemmistoliitto ja Vihreät. Molemmat ovat kansan vihollisia aitojen kommunistien tapaan mutta äänestäjiä hämätäkseen esiintyvät noilla nimillä. Kommunismi-sosialismi ylipäätään on vain diktatuuriin pyrkivä kansaa alistava ja sotaa lietsova maailmanvalloitukseen islamin tavoin pyrkivä uskonto uskontojen joukossa. Sen on pakko olla uskonto sillä sitä ei muiden uskontosuuntausten tapaan ihmisjärjellä pysty selittämään eikä ymmärtämään. Joutaa siis historian roskatynnyriin kuten noiden "puolueiden" siirto pois puoluerekisteristä jo osoittaa.

 • Kansallissosialistiset perussuomalaiset palstakirjoittajat käyttävät puoluehajaannusta hyväkseen haluamalla lakkauttaa työväen- ja demokraattisen liikkeen tykkänään.
  Se ei tule onnistumaan. Maailmanhistorian kehitys kulkee kohti demokratian laajentumista.
  Kommunistien tulisi ehdottomasti istua samaan pöytään ja rakentaa puolueyhtenäisyys. Toivottovasti viesti menee puolueiden johtoelimille.

  • Kummaa juttua sinulla Anaalilyyli!

   Ovatko sinun, punanatsin mielestä persutkin natseja eli kansallissosialisteja? Sittenhän te olette kuin veljekset konsaan.

   Kukaan ei halua lakkauttaa työväenliikettä mutta se pitää johdattaa nykyaikaan ja unohtaa/haudata sen käyttämä punanatsien toimintamalli. Siihen uuteen ei saa mitään sosialismia päästää sillä niin punanatsit kuin veljensä harmaatkin ovat tuhoksi niin ihmisille kuin taloudellekin.

   Kommunistit eli punanatsit taas eivät ole missään yhteydessä olleet demokraatteja vaan aina ne valtaan päästyään ovat diktatuurin rakentaneet. Vai onko sinulla Anaalilyyli esimerkkejä vapaasta demokratiasta komumaassa?

   Kun 0,x prosentin kannatuksella olevat "puolueet" yhdistyvät niin lopputulos on nolla (0) demokratiankin kannalta! Yrittäkää edes siirtyä tähän päivään!


  • Extyökkäri kirjoitti:

   Kummaa juttua sinulla Anaalilyyli!

   Ovatko sinun, punanatsin mielestä persutkin natseja eli kansallissosialisteja? Sittenhän te olette kuin veljekset konsaan.

   Kukaan ei halua lakkauttaa työväenliikettä mutta se pitää johdattaa nykyaikaan ja unohtaa/haudata sen käyttämä punanatsien toimintamalli. Siihen uuteen ei saa mitään sosialismia päästää sillä niin punanatsit kuin veljensä harmaatkin ovat tuhoksi niin ihmisille kuin taloudellekin.

   Kommunistit eli punanatsit taas eivät ole missään yhteydessä olleet demokraatteja vaan aina ne valtaan päästyään ovat diktatuurin rakentaneet. Vai onko sinulla Anaalilyyli esimerkkejä vapaasta demokratiasta komumaassa?

   Kun 0,x prosentin kannatuksella olevat "puolueet" yhdistyvät niin lopputulos on nolla (0) demokratiankin kannalta! Yrittäkää edes siirtyä tähän päivään!

   Miksi te salaatte natsisympatioitanne?
   Verenhimonne marxilaisuutta ja yleensä työväenliikettä vastaan on silmiinpistävää mukaanlukien tukenne sotien edellisille suomalaisille natsijärjestöille.
   Valkosuomen liitto natsien kanssa Suursuomen luomiseksi täyttää sydämenne munaskuita myöten.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi te salaatte natsisympatioitanne?
   Verenhimonne marxilaisuutta ja yleensä työväenliikettä vastaan on silmiinpistävää mukaanlukien tukenne sotien edellisille suomalaisille natsijärjestöille.
   Valkosuomen liitto natsien kanssa Suursuomen luomiseksi täyttää sydämenne munaskuita myöten.

   HEH HEH HEH HEEE!! Minä olen tavallinen demokraatti en mikään punanatsi kuten sinä! Minun natsisympatiani ovat kaiken väristen natsien survominen suohon jos tunkioon ei enää mahdu!

   Työväenliike on hyvä liike kunhan se luopuu siltä osin punanatseista ja -fasisteista kun sitä vielä siellä esiintyy ja sitä esiintyy ay mafiosojen kuoron muodossa.

   Työväenkin pitää kokonaan, ei vain suurimmalta osin, luopua noista punanatsi viehtymyksistään ja siirtyä demokratian pariin.

   Se oli jos et ole huomannut Neuvostoliitto joka oli natsien kanssa liitossa sopimuksella jota Molo - Rippe sopimukseksi kutsutaan ja sen lisäpöytäkirja jonka raukkamaiset komuloiset Moskovassa alkuun kielsivät olevan olemassa jätti meidät komupaskojen uhriksi vaan emme antaneet periksi.

   Suomi ei ollut liitossa Saksan kanssa jatkosodan aikana vaan meillä oli ainoastaan yhteinen päämäärä eli teimme yhteistyötä jotta se paskiainen joka tänne marraskuun viimeisenä hyökkäsi 1939 saisi maksaa tekosistaan. Sai maksaa vaikka emme sitä ihan Uralin taakse lykänneetkään vaan tuli se sille kalliiksi vaikka se raukka ei uskaltanut edes rauhan sopimusta tehtäessä tunnustaa syyllisyyttään koko hommaan niin Suomen kuin koko maailmankaan osalta sillä alkoihan koko II maailmansota siitä kun tuota Molo - Rippeä pantiin toimeen ja hyökättiin Puolaan.

   Jos ollaan oikeuden mukaisia, niin Venäjä on meille velkaa sotakorvaukset korkoineen sekä ne vahingot joita se meille aiheutti natsien kanssa tekemänsä sopimuksen perusteella. Laita lasku menemään ja kun saat rahat valtion tilille niin voimme elää pari vuotta ilman veronmaksua!


  • Extyökkäri kirjoitti:

   HEH HEH HEH HEEE!! Minä olen tavallinen demokraatti en mikään punanatsi kuten sinä! Minun natsisympatiani ovat kaiken väristen natsien survominen suohon jos tunkioon ei enää mahdu!

   Työväenliike on hyvä liike kunhan se luopuu siltä osin punanatseista ja -fasisteista kun sitä vielä siellä esiintyy ja sitä esiintyy ay mafiosojen kuoron muodossa.

   Työväenkin pitää kokonaan, ei vain suurimmalta osin, luopua noista punanatsi viehtymyksistään ja siirtyä demokratian pariin.

   Se oli jos et ole huomannut Neuvostoliitto joka oli natsien kanssa liitossa sopimuksella jota Molo - Rippe sopimukseksi kutsutaan ja sen lisäpöytäkirja jonka raukkamaiset komuloiset Moskovassa alkuun kielsivät olevan olemassa jätti meidät komupaskojen uhriksi vaan emme antaneet periksi.

   Suomi ei ollut liitossa Saksan kanssa jatkosodan aikana vaan meillä oli ainoastaan yhteinen päämäärä eli teimme yhteistyötä jotta se paskiainen joka tänne marraskuun viimeisenä hyökkäsi 1939 saisi maksaa tekosistaan. Sai maksaa vaikka emme sitä ihan Uralin taakse lykänneetkään vaan tuli se sille kalliiksi vaikka se raukka ei uskaltanut edes rauhan sopimusta tehtäessä tunnustaa syyllisyyttään koko hommaan niin Suomen kuin koko maailmankaan osalta sillä alkoihan koko II maailmansota siitä kun tuota Molo - Rippeä pantiin toimeen ja hyökättiin Puolaan.

   Jos ollaan oikeuden mukaisia, niin Venäjä on meille velkaa sotakorvaukset korkoineen sekä ne vahingot joita se meille aiheutti natsien kanssa tekemänsä sopimuksen perusteella. Laita lasku menemään ja kun saat rahat valtion tilille niin voimme elää pari vuotta ilman veronmaksua!

   Ja vielä väitätte, että teillä ei ole natsisympatioita. Viestinne on täynnä hitlermusaa. Olette katkera fasismin tappiosta demokratian voimille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja vielä väitätte, että teillä ei ole natsisympatioita. Viestinne on täynnä hitlermusaa. Olette katkera fasismin tappiosta demokratian voimille.

   Mitä ihmettä sinä komuloinen höpiset? Komuloisena sinä et tiedä mitään demokratiasta vaan olet diktatuurin orja, diktatuurin jota eri sosialismit pyrkivät saamaan voimaan, jotta demokratia ei nostaisi päätään.

   Sinä olet se fasisti, värillä kun ei ole väliä eli sitä voi olla punafasisti eli kommunisti, komuloinen tai se harmaa versio etelämpää.

   Ei kannata kommunistin alkaa puhumaan demokratiasta koska demokratia on vapaata se ei kommunismin eli punafasismin lailla sido ihmisen ajattelua eikä hänen poliitista suuntaansa kunhan se ei suuntaudu noihin diktatuuriin pyrkiviin yhden ajatuksen poliittisiin uskontoihin!

   Kun katsot tuota Molo - Rippe hommaakin niin näet jotta samaa paskaahan ne kaikki sosialismit komuilla ja kansallisella rintamalla olivat koska yhdessä lähtivät rinta rinnan Eurooppaa alistamaan. Siinä sinun Hitlerisi ja Stalin olivat rinta rinnan!


  • "Kansallissosialistiset perussuomalaiset palstakirjoittajat käyttävät puoluehajaannusta hyväkseen haluamalla lakkauttaa työväen- ja demokraattisen liikkeen tykkänään."

   Ko. lauseen kirjoittaja ei selvästikään tiedä, missä mennään. Persuja tuskin kiinnostaa SKP:n ja KTP:n touhut. Mitästä hullua! Kaksi surkeaa, kyykähtänyttä mini-puoluetta, joille puoluerekisteri juuri näytti ovea. Miksi ihmeessä persuja kiinnostaisi kommari-jäännösten touhut?


  • Extyökkäri kirjoitti:

   Mitä ihmettä sinä komuloinen höpiset? Komuloisena sinä et tiedä mitään demokratiasta vaan olet diktatuurin orja, diktatuurin jota eri sosialismit pyrkivät saamaan voimaan, jotta demokratia ei nostaisi päätään.

   Sinä olet se fasisti, värillä kun ei ole väliä eli sitä voi olla punafasisti eli kommunisti, komuloinen tai se harmaa versio etelämpää.

   Ei kannata kommunistin alkaa puhumaan demokratiasta koska demokratia on vapaata se ei kommunismin eli punafasismin lailla sido ihmisen ajattelua eikä hänen poliitista suuntaansa kunhan se ei suuntaudu noihin diktatuuriin pyrkiviin yhden ajatuksen poliittisiin uskontoihin!

   Kun katsot tuota Molo - Rippe hommaakin niin näet jotta samaa paskaahan ne kaikki sosialismit komuilla ja kansallisella rintamalla olivat koska yhdessä lähtivät rinta rinnan Eurooppaa alistamaan. Siinä sinun Hitlerisi ja Stalin olivat rinta rinnan!

   Olette persuloinen aikamoinen höpisijä. Lukekaa Iltalehden erikoisnumero "Suur-Suomi, Mannerheimin unelma suuresta Suomesta." 2019.

   Oletteko katsonut Hitler-Ryti sopimusta. Suomalainen ja saksalainen fasismin yhdistyivät.
   Hitlerin Saksa sai vallattua Länsi-Euroopan syystä, että Englannin ja Ranskan porvarit luottivat Mynchenissä natsien jättävän heidät rauhaan ja ehkä ottavan mukaan saalinjaolle NL:n viipaloinnissa.
   Hitler-Ryti sopimuksen (9/1940) jälkeen syntyi Englannin, USAN ja NL:n liittosopimus. Demokratian voimat yhtyivät lyömään fasismia 22.6.1941 jälkeen.

   Fasistinen Suomi alkoi vallata Itä-Karjalaa ja fasistisoimaan sitä.
   Taidatte olla sekosinifasisti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olette persuloinen aikamoinen höpisijä. Lukekaa Iltalehden erikoisnumero "Suur-Suomi, Mannerheimin unelma suuresta Suomesta." 2019.

   Oletteko katsonut Hitler-Ryti sopimusta. Suomalainen ja saksalainen fasismin yhdistyivät.
   Hitlerin Saksa sai vallattua Länsi-Euroopan syystä, että Englannin ja Ranskan porvarit luottivat Mynchenissä natsien jättävän heidät rauhaan ja ehkä ottavan mukaan saalinjaolle NL:n viipaloinnissa.
   Hitler-Ryti sopimuksen (9/1940) jälkeen syntyi Englannin, USAN ja NL:n liittosopimus. Demokratian voimat yhtyivät lyömään fasismia 22.6.1941 jälkeen.

   Fasistinen Suomi alkoi vallata Itä-Karjalaa ja fasistisoimaan sitä.
   Taidatte olla sekosinifasisti.

   Sinä höpiset, minä esitän faktoja. Esim Ryti Hitler (1944) oli Rytin uhraus, se ei oillut Suomen minkään muun instanssin hyväksymä ei edes eduskunnan. Hitler ei ymmärtänyt tosiasioita vaan kuvitteli Rytiä kaltaisekseen diktaattoriksi. Se sopimus kuitenkin pelasti Suomen komupaskiaisilta koska saimme nopeasti lisää aseita ja lentoryhmän torjumaan komupaskiaisten hyökkäystä. Tässä wiki tietoa:

   "Lento-osasto Kuhlmey (saks. Gefechtsverband Kuhlmey) oli komentajansa everstiluutnantti Kurt Kuhlmeyn mukaan nimetty toisen maailmansodan aikainen Saksan ilmavoimien (Luftwaffen) väliaikainen osasto, joka oli koottu Kuhlmeyn komentaman Schlachtgeschwader 3:n ympärille. Osasto osallistui jatkosodan kesän 1944 puna-armeijan suurhyökkäyksen torjuntataisteluihin. "

   Laitappa linkki tuohon Hitler Ryti sopimukseen 1940 sillä väitän ettei sellaista sopimusta koskaan edes tehty, jossa oltaisiin oltu liittolaisia Saksan kanssa 1940 eikä jälkeenkään. Väittämääsi aikaan 9/1940 sen sijaan Saksa ja Neuvostoliitto olivat liittolaisia keskenään!

   Suomi ei ollut fasistinen kuin jonkun komujaskan märissä unissa, se kannattaa Anaalilyylinkin painaa mieleensä. Täällä vain punafasistit ovat mellastaneet yrittäen alistaa suomalaiset demokraatit valtansa alle!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olette persuloinen aikamoinen höpisijä. Lukekaa Iltalehden erikoisnumero "Suur-Suomi, Mannerheimin unelma suuresta Suomesta." 2019.

   Oletteko katsonut Hitler-Ryti sopimusta. Suomalainen ja saksalainen fasismin yhdistyivät.
   Hitlerin Saksa sai vallattua Länsi-Euroopan syystä, että Englannin ja Ranskan porvarit luottivat Mynchenissä natsien jättävän heidät rauhaan ja ehkä ottavan mukaan saalinjaolle NL:n viipaloinnissa.
   Hitler-Ryti sopimuksen (9/1940) jälkeen syntyi Englannin, USAN ja NL:n liittosopimus. Demokratian voimat yhtyivät lyömään fasismia 22.6.1941 jälkeen.

   Fasistinen Suomi alkoi vallata Itä-Karjalaa ja fasistisoimaan sitä.
   Taidatte olla sekosinifasisti.

   Onhan tämä SKP:n saitti omanlaisensa ja erikoinen. Poikkeaa selkeästi kaikista muista yhdessä asiassa: missään muualla ei 2. maailmansota ole niin laajasti ja jatkuvasti esillä kuin SKP:n saitilla. Toista maailmansotaa jatustellaan täällä päivittäin -- mikä on varovaisestikin arvioiden vähintään omituista. No ehkä se on perusteltua juuri nyt: tuleehan 2. maailmansodan alkamisesta kohta pikaa kuluneeksi 80 vuotta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onhan tämä SKP:n saitti omanlaisensa ja erikoinen. Poikkeaa selkeästi kaikista muista yhdessä asiassa: missään muualla ei 2. maailmansota ole niin laajasti ja jatkuvasti esillä kuin SKP:n saitilla. Toista maailmansotaa jatustellaan täällä päivittäin -- mikä on varovaisestikin arvioiden vähintään omituista. No ehkä se on perusteltua juuri nyt: tuleehan 2. maailmansodan alkamisesta kohta pikaa kuluneeksi 80 vuotta.

   "Laitappa linkki tuohon Hitler Ryti sopimukseen 1940 sillä väitän ettei sellaista sopimusta koskaan edes tehty, jossa oltaisiin oltu liittolaisia Saksan kanssa 1940 eikä jälkeenkään. "

   Sopimus on tehty syyskuussa 1940 Rytin hallituksen sisäpiirissä. Neuvotteluja osallistumisesta Barbarossan sotasuunnitelmaan on ruodittu sitä luonnollisesti aikaisemmin. Siitä ei tiedotettu edes koko hallitukselle. Osalliset olivat suuren luokan poliittisia rikollisia. He veivät kymmenin tuhansin suomalaisia hautaan natsiliiton toimesta. Rytin lausunto Hitlerille luottamuksesta kesällä 1944 johti sekin tuhansien suomalaisten turhiin kuolemiin.
   Mannerheim käänsi takkinsa Suomen todelliseksi eduksi. Hän suostui syrjäyttämään poliittisen rikollisen Rytin ja veti uuden hallituksen sotimaan liittoutuneiden puolella fasismia vastaan sodassa, Lapin sota.

   Natsiliitto oli solmittu oikeasti jo 1935 SS:n ja Valpon välisenä yhteistyönä. Natsien Saksalle riitti vakoilupalvelujärjerstöjen kautta tehty liitto ilman kirjallisia sopimuksia.
   Voidaan mennä vieläkin kauemmaksi, tosin aika lähelle, nimittäin luokkasotaan 1918. Siellä porvaristomme sitoutui Saksan sota-apuun työväen kukistamiseksi ja se jäi ulkopoliittiseksi doktriiniksi. Saksa rahasti, Suomen porvaristo maksatti työväen kustannuksella voittonsa.

   Tärkein lähde: Pekka Visuri, Saksan kenraali Suomen armeijan Päämajassa 1941.
   Johdanto-osassa asiat on tuotu dokumentein esiin.
   Visurin tutkimus on esitetty palstalla aikaisemmin.


  • Partacus kirjoitti:

   "Laitappa linkki tuohon Hitler Ryti sopimukseen 1940 sillä väitän ettei sellaista sopimusta koskaan edes tehty, jossa oltaisiin oltu liittolaisia Saksan kanssa 1940 eikä jälkeenkään. "

   Sopimus on tehty syyskuussa 1940 Rytin hallituksen sisäpiirissä. Neuvotteluja osallistumisesta Barbarossan sotasuunnitelmaan on ruodittu sitä luonnollisesti aikaisemmin. Siitä ei tiedotettu edes koko hallitukselle. Osalliset olivat suuren luokan poliittisia rikollisia. He veivät kymmenin tuhansin suomalaisia hautaan natsiliiton toimesta. Rytin lausunto Hitlerille luottamuksesta kesällä 1944 johti sekin tuhansien suomalaisten turhiin kuolemiin.
   Mannerheim käänsi takkinsa Suomen todelliseksi eduksi. Hän suostui syrjäyttämään poliittisen rikollisen Rytin ja veti uuden hallituksen sotimaan liittoutuneiden puolella fasismia vastaan sodassa, Lapin sota.

   Natsiliitto oli solmittu oikeasti jo 1935 SS:n ja Valpon välisenä yhteistyönä. Natsien Saksalle riitti vakoilupalvelujärjerstöjen kautta tehty liitto ilman kirjallisia sopimuksia.
   Voidaan mennä vieläkin kauemmaksi, tosin aika lähelle, nimittäin luokkasotaan 1918. Siellä porvaristomme sitoutui Saksan sota-apuun työväen kukistamiseksi ja se jäi ulkopoliittiseksi doktriiniksi. Saksa rahasti, Suomen porvaristo maksatti työväen kustannuksella voittonsa.

   Tärkein lähde: Pekka Visuri, Saksan kenraali Suomen armeijan Päämajassa 1941.
   Johdanto-osassa asiat on tuotu dokumentein esiin.
   Visurin tutkimus on esitetty palstalla aikaisemmin.

   Pekka Visurin tuore tutkimus "Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941" (2017) kertoo aikakaudesta 13.6 - 31.12.1941
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15198400/saksalainen-kenraali-suomen-armeijan-paamajassa

   On tolkutonta, että persuloinen Extyökkäri jatkuvasti kertoo tutkitun tiedon vastaisesti. Persujen vääristelyn takia täytyy tuoda faktoja esille.
   Natsien persauksiin kuolaaminen maksoi maltaita suomalaiselle työläisväestölle. Suur-Suomen ideologian luulisi olevan kuopattu mutta ei. Natsien perillisjärjestöt jauhavat samaa moskaa edelleen, tosin pienilukuisesti. Edesvastuutonta.


 • https://yle.fi/uutiset/3-10815317
  Europarlamenttiin valitun Teuvo Hakkaraisen (ps.) hovissa saama sakkotuomio pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta jää voimaan. Helsingin hovioikeudesta kerrotaan, että tuomio on nyt lainvoimainen.

  Perussuomalaisten rötöksille oikeuslaitos asettaa rajoja. Jotain rajaa sentään on.

 • Pohjois-Koreassa vois olla muutamalle kommunistille paikka nukketeatterissa, pitää muistaa esiintyä hurmoksellisesti kuvissa, muuten katoaa kuvista ikuisesti.
  Venezuelassa ja Kuubassa tarvittaisiin vähän tarkennuksia kommunismiin, kun kellään ei ole enää mitään.
  Kiina onkin siirtynyt kaikessa hiljaisuudessa kapitalismiin, kommunistikylttejä ei ole kukaan ehtinyt poistamaan, kun kehitys on ollut niin nopeaa.

  • Onpas persuketkulla kade P-Korealle.
   Jussu ei saa mitään hurmosta. Kristuskin näyttää häviävän Allahille.


 • SKP:n ja KTP:n tiedotuksesta ei löydy mainintaa yhtenäisyysneuvottelujen alkamisesta. Ehkä ei ole vielä ehditty. Ehkä asiaan on tartuttu!

  Mikään tehtävä ei ole niin kiireellinen, jonka nimissä kierrettäisiin keskeinen kysymys. Ei enää koskaan vastausta televisiossa kysymykseen, miksi toinen olisi parempi toistaan.
  Molemmat toimivat marxilaisuuden lähtökohdista ja se riittää.

 • "Onhan tämä SKP:n saitti omanlaisensa ja erikoinen. Poikkeaa selkeästi kaikista muista yhdessä asiassa: missään muualla ei 2 maailmansota ole niin laajasti ja jatkuvasti esillä kuin SKP:n saitilla."

  Tosiasia on, että persuloiset, suurimpana Extyökkäri, ovat vuosia ottaneet esiin asiassa kuin asiassa toisen maailmansodan vääristellen sen syitä ja vääristellen erikoisesti suomalaisen fasismin osuutta saksalaisen fasismin liittolaisena.
  Toisaalta tämän vuosituhannen aikana on syntynyt useita tutkimuksia suomalaisen fasismin olemuksesta ja sen osuudesta työläisiä tapattaneissa sodissa.
  On sääli, ellei muilla somefoorumeilla käsitellä todellista tietoa lähihistoriastamme.

  Nykyiset konkreettiset tutkimukset vastaavat sodanjälkeisten kommunistien arvioita. Ne ovat sisällöltään konkreettisia ja dokumentteihin perustuvia. Kommunisteilla oli sodan jälkeen perusteina lähes yksinomaaan suhde demokratia vastaan fasismi.
  Ellet tunne lähihistoriaasi, olet tuulen vietävissä.

 • "Kommunisteilla oli sodan jälkeen perusteina lähes yksinomaaan suhde demokratia vastaan fasismi..... "

  Ja katin kontit. Kommunistit eivät ole koskaan hyväksyneet demokratiaa siinä muodossa mitä valtaosa muista demokratialla tarkoittaa. Kommunistien demokratiakäsitys tarkoittaa pahimmassa muodossaan kutakuinkin avovankilaa, jossa jokainen kyttää jokaista. Aineellinen hyvinvointi on puhdasoppisessa, Partacuksen ihailemassa neukku-kommunismissa vain kaukainen haave. Vankilat ovat kommunismissa normaalisti pullollaan. Jne, jne... Ei kommunismin romahdus mitään sattumaa tai huonoa tuuria ollut. Niinkuin ei sekään, että SKP:n kannatus jäi eduskuntavaaleissa jäi 0.2 % tienoille.
  Voidaan perustellusti epäillä, että Partacuksen kommunismin tuntemus on parhaimmillaankin pintapuolista ja valikoivaa.

 • Onko tosi että persut saivat 200 x enemmän ääniä kuin kommunistit?

  Sattuuks joku tietämään ?

 • Puoluehajaannuksen lopettamiseksi jotain uutta.

  KTP julkaisi näin:
  Kommunistien vaalityön tuloksena syntyi uusia yhteyksiä työtätekeviin, puolueen lehti Työkansan Sanomat sai lisää tilauksia ja uusia tovereita liittyi puolueeseen. Ktp on ottamassa nyt paikan kommunistien ainoana äänenä ja edustajana Suomessa.
  https://www.ktpkom.fi/ajankohtaista/ktpn-keskusneuvosto-merkittavia-paatoksia-puoluetyon-vahvistamiseksi/

  SKP julkaisi aikaisemmin olevansa ainoa kommunistinen puolue Suomessa.
  Molemmat tunnustavat edelleen kannanotoissaan marxilaisuuden. Ei mitään periaatteellista eroa.

  Pahalta näyttää. Henkilösuhteetko pilalla vai?? Aatteessa ja politiikassa ei eroa.
  Harkitkaa virallista välittäjää keskustelujen aloittamiseksi.

 • Mitä ihmettä?
  Toverit molemmissa puolueissa kisaavat paremmuudesta.
  Entä työväenluokan asiat. Missä vastuuntunto?
  Tarina kehittyy naurettavaksi pelleilyksi. Eipä ihme että luottamuspulasta kärsitään.

 • https://skp.fi/artikkelit/kommunistien-johtokvartetti-nelj-suomalaista-ja-kansainv-list-ty-l-ist

  SKP piti edustajakokouksen viikonvaihteessa. Puolue valitsi luonnollisesti johtoelimet ja otti kantaa tiettyihin asioihin.
  Ainakaan linkissä ei kerrota sanaakaan pohdinnasta puolueyhtenäisyyden palauttamiseksi.
  SKP ja KTP todennäköisesti jatkavat oman erinomaisuuden esille nostamista. Tällä en arvostele kummankaan puolueen kannanottojen olevan vääriä. Kansalaisten keskuudessa jäsenet joutuvat selittelemään kahden samanlaisen puolueen olemassaoloa. Sitä ei pysty mitenkään selittämään eikä ole mitään järkeä ryhtyä haukkumaan toisiaan.
  Maalaisjärki sanoo: Älä selitä mitä et pysty järkevästi toteamaan.

  Ehdotus.
  Valittu uusi poliittinen toimikunta tekee keskuskomitealle ehdotuksen toimista puolueyhtenäisyyden palauttamiseksi.
  On muistettava, että KTP syntyi SKP:n hajaannuksen jälkimainingeissa tilanteessa, jossa SKP ei toiminut juuri lainkaan.
  KTP:n tovereilla tulee olla myös vastuuntuntoa tai hukka perii.
  Keskustelut pystyyn. Kun ne aletaan päättäväisesti niin puolen vuoden kuluttua tapahtumat rullaavat myönteisesti eteenpäin.

  • "KTP:n tovereilla tulee olla myös vastuuntuntoa tai hukka perii...."

   Eiköhän "hukka" ole jo perinyt niin KTP:n kuin SKP:kin. Mitä muuta tuommoiset 0.1 - 0.2 % kannatukset ovat kuin osoitus siitä, että sahkki ja matti.


 • 100 vuotta sitten suojeluskunta-armeijan pomot voitonhuumassa olettivat marxilaisuuden kuolleen Suomesta sadaksi vuodeksi.
  Jos he olisivat nykyajassa, heidän silmänsä menisivät tihrulleen.
  Marxilaisuus on oppi työväenluokan maailmankatsomuksena ettei katoa koskaan
  Marxilainen sosiologia valtaa yhä laajempia kokonaisuuksia yhteiskuntaelämässä riippumatta kommunistien kannatuksesta vaaleissa.
  Yksilökeskeinen "minä, minä, vain minulle, muut kärsikööt nahoissaan" aate kokee vararikkoa väistämättä.

  SKP ja KTP yhdistyvät. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Porvari luonnollisesti pelkää yhdistymistä mutta olkoon se hänen murheensa.
  Nyt se näyttää vaikealta. Kummankin puolueen jäsenistön tulisi tarttua asiaan pohjamutia myöten. Mieluummin heti kuin myöhemmin.

  • "Porvari luonnollisesti pelkää yhdistymistä mutta olkoon se hänen murheensa."

   Jos yhdistynyt "Power Clan", KTP + SKP saavat n. 0.3 - 0.4% kannatuksen, en uskosen porvareita kovinkaan paljon järkyttävän. Vinkki Partacukselle: Arvaa oma tilasi jne.....


  • "Porvari luonnollisesti pelkää yhdistymistä mutta olkoon se hänen murheensa."

   Voi Partacus ressukka.

   Aiheetta enempään...


 • Aika uskomatonta, että joku jaksaa Suomessa vielä jauhaa kommunismista.
  Vähän sama kuin kannattaisi menninkäisiä.

  • Onhan tämä palstan taistolais-relikti/-maskotti Partacus jotain ainutlaatuista. Vanhaa fraasia mukaillen: Jollei Partacusta olisi, hänet pitäisi keksiä.


 • Hallitus on ainakin ensiaskelilla lähtenyt purkamaan Sipilän Kepu-Persu-Kokoomushallituksen möhliä.
  Hallitusohjelma suhtautuu myönteisesti luonnon puhtaana pitämiseen.
  Hallitus luultavasti ei aloita hyökkäyksiä ammattiliittoja vastaan, kuten Sipilän konklaavi teki.
  Luvassa olisi jonkin lisää varoja koulutukseen ja sivistystason lisäämiseen.
  Äärioikeisto saa kekkuloida seuraavat neljä vuotta oppositiossa.

  SKP:n tulee suhtautua vakavasti puolueyhtenäisyyteen. Se on ensiarvoinen tehtävä. Laiminlyöntiä seikassa ei tule jatkaa.

 • Voin sivusta sanoa, että kommunistit ovat hölmöjä jatkaessaan puoluehajaannusta. Omapa on asiansa.

 • Suomalaisten kommunistien tulisi unohtaa menneet ja laittaa kamat samaan reppuun. Kukaan tuttavistani ei ymmärrä heidän eriseurauttaan.

  • "Suomalaisten kommunistien tulisi unohtaa menneet ja laittaa kamat samaan reppuun. Kukaan tuttavistani ei ymmärrä heidän eriseurauttaan. "

   Suomalaisten kommunistijämien olisi tosiaan hyvä unohtaa kommunismidiktatuuriin haikailut, ja tulla siten järkiinsä.

   Työtä suomalaisen yhteiskunnan erikseen ja maailman yleensä eteen voi tehdä ilman, että sen vuoksi olisi mitään tarvetta pykätä pystyyn diktatuuria, jollainen suomalaisten kommunistien ihannoima Neuvostoliitto oli hamaan loppuunsa asti.

   Historian Syövereistä
  • Anonyymi kirjoitti:

   "Suomalaisten kommunistien tulisi unohtaa menneet ja laittaa kamat samaan reppuun. Kukaan tuttavistani ei ymmärrä heidän eriseurauttaan. "

   Suomalaisten kommunistijämien olisi tosiaan hyvä unohtaa kommunismidiktatuuriin haikailut, ja tulla siten järkiinsä.

   Työtä suomalaisen yhteiskunnan erikseen ja maailman yleensä eteen voi tehdä ilman, että sen vuoksi olisi mitään tarvetta pykätä pystyyn diktatuuria, jollainen suomalaisten kommunistien ihannoima Neuvostoliitto oli hamaan loppuunsa asti.

   Historian Syövereistä   Edellä oleva kertoi oikein. Ihmisten velvollisuus on tehdä työtä ja kieltäytyä sotimasta. Sota tuhoaa saavutettua. Työläisen työ luo kaiken.
   Perussuomalaisten natsihenkisistä diktatuurihaaveista tulee irtautua. Emme kaipaa rotuoppeja, ulkomaalaisvihaa, uskonvihaa, vihaa ammattiliittoja vastaan.

   Kommunisteilla on suuri vastuu estää äärioikeiston mellastus. Työtä riittää kulttuurin ja sivistyksen puolesta, ihmisyyden puolesta.
   Ellei yhdistämisneuvotteluja saada käyntiin, tiedä miten maalle käy.
   Herätkää toverit. Ravistelkaa menneet niskasta ja käykää neuvottelupöytään rehdein aikein.


  • Vastuu on tosiaan melkoinen - varsinkin kun ottaa huomioon, että kommareiden kannatus on luokkaa 0.1 - 0.2 %.


Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.