Kasveja luonnosta?

Anonyymi

Jos Suomen luonnosta ottaa sisäkasvatukseen
jotain kasveja, niin pysyvätkö ne "ikivihreänä",
vai onko niillä jokin automaattinen kuihtuminen,
odottaen talvea?

Vesikasveilla käsittääkseni ainakin on tälläinen
sopeutuma?

3

<50

Vastaukset

 • Ei luonnonkasvit elä kauan sisällä.
  Huonekasvit on jalostettu viihtymään sisällä.

 • Osaa huonekasveista ei ole jalostettu mitenkään mutta niiden normaali elinympäristö muistuttaa enemmän meidän huoneolosuhteitamme kuin meidän luontomme täällä kotona.
  Esim traakkipuut kerätään alkujaan jostakin Ruandan viidakosta jossa ne kasvaa aluskasvillisuutena. Silloin kun siellä oli sota oli erittäin vaikea saada traakkipuun taimia tukuista Hollannista.
  Kentianpalmu tulee alkujaan Lord Howe-nimiseltä saarelta 600 km itään Australian rannikolta. Sekin on viidakkokasvi ja lisätään siemenestä. Moni ison rungon omaava isompi viherkasvi on valitettavasti otettu luonnosta jostain substrooppisesta metsästä sellaisenaan. Ne vaan käyvät mutkan suurien puutarhojen ja kasvitukkujen kautta niin että nähdään että ne elävät ensimmäisen siirron jälkeen. Hollannissa yhdellä suurimmalla kasvihuoneella on 14 metrin huonekorkeus ja näitä suuria kasveja ei todellakaan kasvateta siellä koska siihen ei ole varaa eikä kellään olisi varaa ostaa niitä. Moni näistä kasveista pärjää yllättävän vähällä valolla joten siksi ne pärjäävät meidän olohuoneissa joissa voi olla pimeää mutta tasainen lämpö. Kasvinjalostus on lähinnä keskittynyt kukkiviin kasveihin joita on helpompi risteyttää ja lisätä meristeenilisäyksellä. Ja siemenetkin ovat edelleen aika tärkeässä osassa kasvinjalostuksessa.

 • Veikkaisin, että esim. voikukka saattaisi jollain tapaa toimia ympärivuotisena kasvina, ottaen huomioon sen varsin monipuolisen esiintymisalueen.Olen monta kertaa jo meinannnut kokeilun laittaa käyntiin, mutta toistaiseksi ei ole jäänyt kiinnostavammilta kasvijutuilta tarpeeksi tilaa käyttöön. Metsämansikka on ollut joskus noin vuoden sisällä kasvussa. Kukinto häiriintyy ilman minkäänlaista viileyttä ja muutama marja minkä sain oli aika erikoisia väritykseltään. Mansikanmakuisia tosin. Vihreet osat kyllä kasvoi vähän luonnottomankin hyvin sisällä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  72
  1876
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  488