Kaupunkimme kriisiytyy!

Anonyymi

Savonlinnan kaupunki on luisumassa lähiaikoina kriisikunnaksi valtion syliin, mikäli nykyinen tulo- ja menokehitys jatkuu.

44

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näin tulee käymään.
      Ihan yleisesti fiksuimmat jo tämän tajuaa ettei tämä mopo pyöri pitkään.

    • Anonyymi

      Tällä hetkellä kolme neljästä kriisikuntakriteeristä täyttyy. Neljäskin täyttyy piakkoin, jos meno- ja tulokehitys jatkuu samanlaisena. Tarkastuslautakunta on huolissaan kaupunkilaisten palvelujen laadusta ja henkilöstön jaksamisesta.

    • Anonyymi

      Kannattanee vaan hullunlailla jatkaa keskustalaisten ihannoimmaa asukkaiden ja veronmaksajien naapurikuntiin siirtämistä. Mitäs kaikkea Sipilän hallituksen aikana lähtikään pois Savonlinnasta, siis valtiovallan ja Savonlinnan päättäjien siunauksella??! Kriisiytyy se vaikka miten hieno paikka, jos sieltä viedään veronmaksajat muualle ... Joensuussa kuuluu menevän hienosti!

    • Anonyymi

      Tämä on ollut nähtävissä jo 15 vuotta. Okl:n lähtö vaan vauhditti kehitystä, mutta lopputulos olisi ollut sama ja ei Savonlinna ole ainoa. Suomessa kasvaa Helsinki, Turku ja Tampere ja loput pienenee. Nämä syrjäisimmät kolkat kaikista nopeitten. Sanoin ääneen 10 vuotta sitten, että ne ketkä hankkivat kalliilla rahalla keskustasta kämpän, pistivät rahansa kakkaan. Nyt niitä saa jo melkein 100 000 euroa halvemmalla kuin alkuperäinen hinta on ollut ja kaiken aikaa laskee. Ollaan vasta alussa tässä.


      Hyvin paljon on muuttanut porukkaa pois ja nimen omaan sitä porukkaa, joita kaupunki kipeästi kaipaisi eli ne joilla on koulutusta ja osaamista. Kaupunkiin nimittäin tarvittaisiin kipeästi korkean tuottavuuden työtä, koska ne ihmiset kykenevät investoimaan ympäristöön, joka taas luo uutta hyvinvointia. Toki nämä elektroniikan kokoonpanotyöt ovat parempia kuin ei mitään, mutta ne peruspalkkalaiset eivät investoi muualle kuin ruokakauppaan ja vaatteet Tokmannilta.

    • Anonyymi

      Paikallisaviisi tänään:
      Talous, palvelut ja jaksaminen huolena: Savonlinnan tarkastuslautakunnan mielestä päättäjien pitäisi sitoutua korjaaviin toimiin, jotta kaupunki ei joutuisi kriisikunnaksi

      Savonlinnan tarkastuslautakunta on huolissaan monesta asiasta kaupungissa.

      Savonlinnan tarkastuslautakunta on huolissaan kaupungin taloudesta, kuntalaispalveluista ja henkilöstön jaksamisesta.

      Kaupungin alijäämä vuoden 2018 tilinpäätöksessä oli 4,9 miljoonaa euroa. Valtion tekemät valtionosuusleikkaukset ja verotulojen raju aleneminen, ovat syöneet kaupungin tulopohjaa. Menopuolella näkyy sosiaali- ja terveysmenojen kasvu.

      — Lautakunta näkee tilanteen huolestuttavana. Päättäjien pitäisi pystyä muodostamaan yhteinen näkemys ja sitoutumana korjaaviin toimiin, jotta kriisikuntakriteerien täyttyminen voitaisiin välttää, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Markku Nousiainen (sd.).

      Rekrytoinneissa pitäisi voida ennakoida uuden henkilöstön tarvetta. — Markku Nousiainen

      Viime vuoden tilinpäätöksessä kaupunkikonserni täytti kolme neljästä vuonna 2022 voimaan astuvasta kriisikuntakriteeristä. Kaupungin tuloveroprosentti, lainanhoitokate sekä vuosikatteen ja poistojen suhde täyttivät viime vuonna uuden kriisikuntakriteerin.

      Kriisikuntatarkasteluun kunta joutuu, jos kaikki neljä kriteeriä täyttävät kahtena vuonna perätysten.

      — Mikäli ennusteet toteutuvat ja alijäämäinen talouskehitys jatkuu, kriisikuntakriteerit täyttyvät, Nousiainen sanoo.
      Huolta palvelujen saatavuudesta

      Tarkastuslautakunta on huolissaan siitä, miten kaupungin talouden kiristynyt tilanne vaikuttaa kuntalaisten palvelujen saatavuuteen.

      Lautakunta on huomannut, että henkilöstön vähyys ja uupumus sekä sairauspoissaolot ovat riski kaupungin palvelutuotannolle.

      — Rekrytoinneissa pitäisi voida ennakoida uuden henkilöstön tarvetta. Tilanne on kuitenkin hankala, kun henkilöstön vähentämistä koskevien yt-neuvottelujen toimeenpano on kesken, Nousiainen sanoo.

      Lautakunta on huolissaan muun muassa siitä, pystyykö kaupunki tarjoamaan riittävästi tukea koululaisille, jotka tukea tarvitsevat.

      — Henkilökohtaisten avustajien vähentämistä on väläytelty. Se olisi tukea tarvitsevien oppilaiden kannalta vakava asia, Nousiainen sanoo.

      Kaupunginvaltuusto käsittelee arviointikertomusta ja tilinpäätöstä 24. kesäkuuta. Tilintarkastuskertomus on puhdas, eli tilivelvolliselle esitetään vastuuvapautta.

    • Anonyymi

      Onpas kumma, että kuitenkin pieniin kyläpahasiin on varaa kustantaa ainoastaan muutamalle oppilaalle kokonaiset koulut opettajat, vaikka muutaman oppilaan kuljetus isoimpiin kouluihin onnistuisi lyhyellä bussikyydillä!
      Pitäisikö priorisoida Savonlinnan kuluja vähän tarkemmin!?!

    • Anonyymi

      Eikö kukaan tässä kauniissa kaupungissa herää näkemään, että kaupungin johto tulisi vaihtaa. Laineen aikana, reilussa 10 vuodessa on hävinnyt 8000 asukasta, melkein 3000 työpaikkaa ja velka on lähes kymmenkertaistunut. Johtajuus puuttuu kokonaan - ei mitään kykyä luoda kaupunkiin uskottavaa, pitkäntähtäimen tavoitetilaa, joka ohjaisi elinkeinotoimea ja kehitystoimenpiteitä. Nyt hankkeet ja koko elinkeinotoimi on sekaisin kuin seinäkello. Laine surkeilla neuvottelutaidoillaan ja sanelupolitiikallaan suututti niin Itä-Suomen yliopiston neuvottelijat kuin Lappeenrannan teknillisen yliopistonkin, sillä seurauksella, että OKL lähti kokonaisuudessaan, vaikka tänne olisi ollut mahdollista neuvotella, että lastentarhanopettajakoulutus olisi jäänyt. LUT:n osalta lähti huippuluokan laboratorio. XAMK:iin perustuva "perusopetus ja -tutkimus" ei luo seudulle uutta ja kilpailukykyistä yritystoimintaa. Kuitulabraankin on pumpattu rahaa toistakymmentä vuotta ja montaka kaupallistettavaa tuotetta on ulos tullut. Laineelle ja Weanderille kenkää ja äkkiä. Ja älkää aloittako sitä puoluepaskaa - "Kepu sitä ja tätä". Tässä asiassa ei kukaan valtuustoryhmä pääse puhtain kauloin. Saatanan tunarit - niin kuin eräs historian henkilö sanoi.

      • Anonyymi

        Kuinka monta Savonlinnan kaltaista kaupunkia suomessa on tällä hetkellä...?

        Kirjoitatte:"Laineen aikana, reilussa 10 vuodessa on hävinnyt 8000 asukasta, melkein 3000 työpaikkaa ja velka on lähes kymmenkertaistunut. "

        Jos aletaan Googlailemaan suomen muuttotappiokuntia, niin nuo numerot ei ole todellakaan pahimmasta päästä.
        En väitä, että Laine&Co on tehnyt huippuduunia, mutta vaikka Savonlinnalla olisi maailman paras kuntajohtaja ja alaiset, niin alamäki olisi vain loivempi.


    • Anonyymi

      Hyvä asia, että viisaammat päättäjät ottavat homman hoitoon. Liian kauan rimpuiltu näillä "kansan" valitsemilla päättäjillä. Tyhmyys vain tiivistyy.
      On aika antaa vastuu muille, ei se voi huonommaksi mennä. Tulee jotain järkee toimintaan.
      Ja Kaupunki etuliitteen voi unohtaa !!!

      • Anonyymi

        Huomasin tuolta toisesta ketjusta, että aikoinaan kaupungin isät ovat olleet kovasti suopeita Aaron Korenille ja uskoneet kaiken hänen myyntipuheistaan. Eli kaupungillamme on jo pitkät perinteet tällaisessa asiainhoidossa. Laineella on vielä monta vuotta eläkeikään, eikä häntä muuannekaan huolita.


    • Anonyymi

      Kyllä on taas fiksuja ihmisiä tällä palstalla.
      Pyrkikää hyvät ihmiset politiikkaan mukaan ja päättäjien pallille.
      Helppo huudella puskista, mutta onko tekijäksi?

    • Anonyymi

      Kannattanee jättää yrittämättä rimpuilla kaikin keinoin päättäjien pallilla, jos tietää jo etukäteen, ettei ole kykyjä hoitaa päättäjien velvollisuuksia! Politiikassa on sama homma, jos ei pysty muuta kuin lupailemaan jotakin ja moittimaan toisin ajattelevia, niin kallista on sellainen aikaansaamaton politiikan teko.

    • Anonyymi

      Yritin avata Rinteen tukipaketista omaa juttua, mutta jostain syystä se ei läpäissyt moderointia.

      • Anonyymi

        Eipä tänne enää voi aloittaa monestakaan aiheesta. Siivousbotit tulevat koko ajan aggressiivisemmiksi siivoushommissaan. Kaiken lisäksi poistot eivät noudata mitään ihmismäistä logiikkaa. Mutta eihän sellaista voi boteilta odottaakaan.
        Odottakaahan vain kun hoitorobotit tulevat vanhusten käsittelyyn!


    • Anonyymi

      Savonlinnan keskustalainen tekstien poistaja ei siedä yhtään mitään negatiivistä kritiikkiä Savonlinnan kriisiytymisestä ... haluaa lakaista edelleen kaikki piiloon maton alle! Sillähän se kriisiytyminen hoidetaankin ...

      • Anonyymi

        Olen huomannut saman jutun. Keskustaa kritisoivilla kirjoituksilla on poisto melko herkällä. Esimerkiksi täällä oli joskus nimilista tehtävineen OKL:n Kompensaatioryhmän kokoonpanosta, aika monen nimen perässä luki että (kesk.). Mutta niin vaan sensuroitiin sekin lista täältä pois, onneksi ehdin kopioimaan sen.

        Itukassa keskustaa kritisoivia kommentteja ei julkaista sitäkään vähää kuin täällä.


      • Anonyymi

        Ketjusta on poistettu 8 keskustapuoluetta kritisoivaa viestiä.


    • Anonyymi

      Teknologinen tuho tulossa, seuraillut kauko-ohjattavaa valtion itsetuhomekanismia tienpäällä. Jos Venäjä/Kiina kommunistikyylävaltio kameroineen tulee tännekin, niin tulee tapahtuu "jotain". Eiköhän niitä aineita löydy muiltakin kuin intelligen agenteilta.

      • Anonyymi

        Kirjoitusjäljestäsi päätellen ei tekisi sinullekaan pahaa nauttia hiukan "intelligent agenttia".


    • Anonyymi

      Kaupunkimme riisiytyy!
      Riisintuotanto on tarkoitus aloittaa Savonlinnan pelloilla tänä kesänä...

    • Anonyymi

      Jos tänne jotain köyhäinavustusta annetaan, toivottavasti sen käytöstä päättää muut, kuin Savonlinnan pilanneet nykyiset päättäjät! Muutenkin kaupungin pelastamiseksi olisi suunnitteluun otettava henkilöitä muualta Suomesta.

    • Anonyymi

      Saas nähdä saavatko Savonlinnan päättäjät kaupunginjohtaja Laineen johdolla tyrittyä senkin Rinteen hallituksen myöntämän, huomattavan, avustuksen!
      Seurataanpas nyt tarkasti, minne ne rahat joutuvat - nostetaanko niillä oikeasti Savonlinnan kaupungin selviämistä päättäjien itsensä aiheuttamasta kriisikuopasta!

      • Anonyymi

        Missään ei varsinaisesti ole rahaa luvattu eli se tukipkt voipi olla vaikka ruoka-apua...
        Veikkaan jotta tuki liittyy purettaviin taloihin.


    • Anonyymi

      OOOOpperajuhlat nielaisevat avustukset, pitäähän HHHelsingin herroilla olla jotain huvituksia. Ja lopu UUUrheiluun!

    • Anonyymi

      Savonlinnan purettavat talothan ne varmastikin ovat kiireisimmin rahaa tarvitseva kohde kulttuurin jälkeen. Niillähän se Savonlinna estetään kriisiluetteloon joutumiselta. No nähdäänpäs nyt sitten Savonlinnan päättäjien arvovalinnat tukipaketin käytössä.

    • Anonyymi

      Äänestäkää nakkikauppiaita ja muita vasureita päättäjiksi. Savonlinnassa ei älykkyys ole valintaperuste vaan puolue kuten muuallakin idässä.

    • Anonyymi

      Arkoja asioita puhua Savonlinnan keskustalaisten päättäjien aikaan saannoksista - DELETE-nappula hoitaa tekstit välittömästi pois!

    • Anonyymi

      H sai iltapukuedustamisella sentään palkintopestin maan tapaa noudatellen ja sen pestin jälkeenkin on luvassa palkintovirkaa eiminkään hyödyllisen tekemisestä. Kansa maksaa näiden ilmaiset lounaat ilman mitään vastinetta. Savonlinna on täysin sairas kaupunki.

    • Anonyymi

      Mikäs kriisikunta Savonlinna muka on, kun on varaa perustaa uusi ympäristöinsinöörin virka pelkästään kesämökkien ratsaamista varten?

      Joka lehdessä väitetään, ettei kunnilla ole varaa palkata väkeä jätevesiasetuksen valvontaan, mutta kun kerran Savonlinnalla on, niin eiköhän se tarkoita, että Savonlinnalla pyyhkii melkoisen hyvin.

    • Anonyymi

      Suomen tiukimman jätevesipäätöksen tehnyt Savonlinna ajaa myös mökkiläiset muualle. Tämä on fakta.

      • Anonyymi

        On ajanut jo monta hyvää maaseutukauppojen asiakasta ja mukavaa mökkiläistä muualle, surullista!


    • Anonyymi

      Tulen kylpylään sinne ja ihan tosi, meillä ei ole muita vaatimuksia miehen kanssa, että saamme vaan olla ja jos vielä löytyy ruokaakin valmiiksi tehtynä kohtuuhintaan. Tulemme täältä läheltä Tamperetta ja mistä ihmeestä tuo ajatusmaailma on tullut, että Tampere työllistää puolet suomea? Torilla menemme ja suoraan sanoen väijymme kohtuuhintaiset kotiruokapaikat ja voi se olla kalliimpikin. Katselen oikein mielenkiinnolla kaupugin menon.

      • Anonyymi

        Täältä ei kylpylää kylläkään löydy sanan varsinaisessa merkityksessä.


    • Anonyymi

      Kaikki huonokuntoiset rakennukset pitää purkaa keskusta.
      Säästöä tulee ja kaupunki siisteytyy

      • Anonyymi

        Ja on aloitettava siitä pääkadun varrella olevasta tyhjästä röttelöstä, jonka omistaa muuan tunnettu mies, joka ei suostu myymään kaupungille omistamaansa maatilkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja on aloitettava siitä pääkadun varrella olevasta tyhjästä röttelöstä, jonka omistaa muuan tunnettu mies, joka ei suostu myymään kaupungille omistamaansa maatilkkua.

        Mitä sen röttelön tilalle tehtäisiin ja kuka tekisi? Tyhjää liikehuoneistoa täällä on pilvin pimein. Mistä uuteen ja kalliiseen kiinteistöön löytyisi ostajat / vuokralaiset, kun halvempiin ja hyvillä paikoilla oleviinkaan ei löyty?

        Asuntoja, no heh... Savonlinnassa ei ole rakenteillä käytännössä ainoatakaan asuintaloa, ei pientä - ei suurta. Vaikea edes kuvitella mitään parempaa, kun näköpiirissä on vain työpaikkojen vähenemistä > muuttotappion jatkumista, väestön ikääntymistä ja pikkuliikkeiden katoamista käsittämättömällä vauhdilla.

        Hyvä luoja, miten Savonlinnan keskusta on muuttunut vain alle kymmenessä vuodessa ja se muutos ei todellakaan ole mennyt parempaan suuntaan. Kohta on aavekaupunki koko kylä..


    • Anonyymi

      Ettei kaupunkimme kriisiytyisi lopullisesti, olisi kaupungin johtaja Laineen aloitettava viimeinkin oikeasti työnsä tekeminen, eikä odotella papereita, mihin voisi nimensä raapustaa ... muodon vuoksi.
      Kaupunkimme johtajasta olisi viimeinkin löydyttävä sen verran palkkansa katetta, että saisi aikaan Savonlinnan keskustan röttelöiden purkamisen, jotta jotain joku voisi alkaa suunnittelemaan niiden paikalle, kun kaupungin johtajasta ei siihen ole.
      Ei kukaan voi eikä halua investoida kuolenvan näköiseen Savonlinnaan, vaikka oli kuinka kaunista Saimaata ympäriinsä.

    • Anonyymi

      Kaupungin tehtävä ei ole luoda työpaikkoja, mutta sen tehtävä on helpottaa ja tukea yritystoimintaa kaikin tavoin - sitä Savonlinnan kaupunki ei tee.

      Muualta (US) kopioitua: "Sanotaan, että savolaisen kateus on luonteeltaan jokseenkin tuhoavaa: Kun naapuri on hankkinut hienon auton, savolainen toivoo kateuksissaan sen hajoavan.
      Sen sijaan pohjalainen haluaa hankkia itselleen hienomman ja paremman auton. Kun savolainen kateus tietyllä tapaa toivoo hyvinvoinnin vähenemistä, pohjalainen lisää sitä."

      Mielestäni tuo menee ihan nappiin: Savolaisten tulisi katsoa itseään peiliin ja vaihtaa se savolainen kateus pohjalaiseen kunnianhimoon ja yrittelijäisyyteen.

    • Anonyymi

      "Savolaisten tulisi katsoa itseään peiliin ja vaihtaa se savolainen kateus pohjalaiseen kunnianhimoon ja yrittelijäisyyteen."

      Voisiko peiliin katsomisen aloittaa Savonlinnan päättäjistä, jos vaikka osaisivat sitten olla edistämässä kaupunkimme yritystoimintamahdollisuuksia kunnianhimoisemmin.
      Ennen kaikkea kaupunginjohtajalta pitäisi löytyä innovaatioita Savonlinnan kaupungin suosta nostamiseen.
      Jos keskustalaiset päättäjät eivät olisi luovuttaneet Opettajainkoulutuslaitosta Joensuuhun, niin kaupunkimme ei varmastikaan olisi kriisiytymässä!

    • Anonyymi

      Sote-menot ajaa kunnat kriiseihin, koska sote-menojen kasvu on nopeampaa kuin kunnat ehtii tienata ja säästää.

    • Anonyymi

      On se jumalauta kummaa, että asiassa kuin asiassa on Savonlinnan keput ajamassa kaupunkiamme maalaiskyläksi. Männä päivänä kepulaisen Tynkkysen johdolla oltiin jo sulkemassa juuri remontoitua Savonlinna uimahallia!!!
      Ja sen takia, että naapurikylissä voitaisiin säilyttää muutamalle oppilaalle oma koulu ja opettajat, vaikka sopivat isot koulut ovat 20 minuutin matkan päässä. Kyllä se muillakin oppilailla koulumatka kestää jopa enemmänkin ja hyvin pystyvät käymään koulussa --- ja ihan vielä jalkapatikalla.

      Luojalle kiitos, että Savonlinnan asioiden päättäjissä on muitakin kuin keskustalaisia!

    • Anonyymi

      Kaupungin päättäjien pitäisi alkaa toimimaan Savonlinnan kaupungin hyväksi ja jättää omat edut taka-alalle!

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe