Viinin valmistus.

Moro, oon tässä vuodesta 2015 asti haaveillut kotiviini valmistuksesta ja sitä kautta tulevaisuuteen jopa mahdollisesta panimotoiminnasta. Haluisin nyt kokeilla viinin valmistusta rypäleistä joten mistähän helkutista saisin Suomessa Merlot rypäleitä tai muuta joka ajaisi tarkoituksensa hyvin? Oon jotain pieniä satseja itselle tässä vuosien aikana tehnyt mutta nyt ois tarkoitus kokeilla valmistaa viini oikein...alusta loppuun kypsytykseen asti. Enkä mielellään haluaisi käyttää kuivattuja rypäleitä vaan tehdä nimenomaan viinin oikeista rypäleistä jotta viiniin tulisi rypäleiden oma mehu eikä kraana vesi. Jos teiltä löytyy muitakin vinkkejä ja ideoita niin saa jakaa ajatuksia niin paljon kuin haluaa.

PS. Jos tää onnistuu laitan omat rypäleet tulille ensi vuonna ja aion valmistaa ison satsin.

3

<50

  Vastaukset

  • Omien rypäleiden kasvatus kestää ehkä 10 vuotta. Aika hidasta hommaa. Kukaan ei taida tuoda rypäleitä viinin tekoon Suomeen. Taitavat käyttää ihan itse rypäleensä. Kaupan viinirypäleistä tehty viini on turkasen kallista.

   • 10 vuoden kasvuaika on huuhaata... Laita ensi keväänä taimet kasvamaan ja opiskele hieman netistä niiden kasvatusta.


   • Ei muuta kuin kasvattelemaan, satoa voit saada jo ensimmäisinäkin vuosina, mutta älä odota liikoja. Talvehtiminen on iso ongelma, varsinkin avomaalla. Ruukussa tai kasvihuonessa menestyy paremmin.
    10 vuoden ikäisenä tulee ehkä parasta laatua, sitä ennenkin tulee hyvää tavaraa mutta kasvin pitää antaa kehittää kunnon juuret ja runko.

    Suomessa parhaiten selviävät esim Venäläiset lajikkeet, jotka on jalostettu kestämään kylmää.


  SEISKA.FI

  • Rakkauden juhla! Missikeisarinna Sunneva Kantola julkaisi kauniin hääkuvan: &quot;Mr and Mrs Sjögren&quot;
  • Aleksi Valavuoren talousahdinko: &quot;En kommentoi ikäviä asioita&quot; - myykö hän kohutalonsa?!
  • TIS-Emilia ja Wallu bongattiin romanttisilla treffeillä Porvoossa - kuva!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   168
   3201