Kohta alkaa taas itkuvirret kuivuudesta

Anonyymi

Suomessa on nähty lähes 400 vuotta vuosina 1695, 1713, 1867, 1919, 1940 ja 1944, että syy kurjuuteen on maatalouteen sopimattomassa ilmastossa. Törsäkehän yritti väittää 1919, että muka punaisten polttamat viljamakasiinit olivat ajaneet maan nälkäkuoleman partaalle. Todellisuudessa 80 prosenttia viljasta tuli Venäjältä ja sen loputtua marraskuussa 1917 oli koko maa hukassa. Minä olen sanani sanonut ja siinä pysyn. Ei penniäkään kriisitukea kuivuudesta ruinaavalle maa-aatelistollemme. Perunahan ei edes kuulu Suomen luontoon.

66

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täällä metsästys ja kalastus oli ennen viljelyä ainoa hankkia ruokaa. Ihmisiä kuoli paljon nälkään ja kylmyyteen kylminä talvina noina aikoina.
      Suomeen asutus levisi etelästä, sanotaan jostain Mustanmeren alueilta.

      Ilmastomme on siis sopimaton asumiseen kun ilmastossamme ei pystytä tuottamaan kansalaisillemme ruokaa ja asuntoja pitää lämmittää suurimman osan vuotta joka taas saastuttaa ilmaa.

      Aloittajan logiikan mukaan meidän pitäisi siis muuttaa takaisin luoliin asumaan ja palauttaa metsästys ja kalastuselinkeino takaisin kun se on alkuperäinen ruoan hankinta elinkeino joka pohjoisessa ilmastossamme menestyy.

      • Anonyymi

        Milläpä törsäke kalasti, jos mökissä oli viisitoista ipanaa. Onneksi ei edes törsistä pöljimmillä lestadiolaisilla ole enää yhtä monta lasta kuin muslimilla keskimäärin.


    • Anonyymi

      Tulokset osoittavat viljelyn alkaneen Suomessa yli 2000 vuotta oletettua aikaisemmin, eli samaan aikaan kuin maanviljely levisi Keski-Eurooppaan.

      ”Aiemmin viljelytaidon on uskottu levinneen Suomeen Keski-Euroopasta vasta 2900

      Kouvolasta löydetty vanhin viljelylaji, tattari, on kulkeutunut Suomeen idästä Euraasian halki. Tattarilöytö ajoittuu samaan aikaan kuin Aasiasta lähtöisin oleva saviastioiden valmistustaito saavutti Suomen.

      Nyt löydetyt viljelyn merkit eivät muuta Suomen kivikauden asukkaita maanviljelijöiksi. Kalastus ja metsästys olivat kivikaudella pääelinkeinoja.”
      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maanviljely-levisi-suomeen-7000-vuotta-sitten-1.32392

      Mikään nykyisistä viljelykasveista ei kuulu suomen eikä euroopankaan luontoon.

      Jokaiselle metsästyskeihäs käteen ja kalastusverkot järveen ja luoliin asumaan.

      • Anonyymi

        Ja silti halla, märkä ja kuiva söi törsän sadot. Törsäkehän on myös onnistunut kitkemään noina nälkävuosina riehuneet tuholaiset suomalaisten syöpäkuolleisuutta kasvattavalla hyönteismyrkyllä.


    • Anonyymi

      Joku sen sadon syö tai vie joka tapauksessa, Tarpeeseen jonnekkin tai sitten Jopa tai muu paha

      • Anonyymi

        Törsäke ruokkii kakaransa Lestijärvellä, Kaustisessa, Alajärvellä ja muissa lestadiolaisissa Jumalan siunaamisissa pitäjissä muiden rahoilla ostetulla ulkomaisella viljalla Jeesuksen polttaessa sadot päreiksi lämpöaalolla.


    • Anonyymi

      No niin! Taas alkoi citytörsän suren kollotus siitä, miten on säät osunu Isännillä kohralleen eri tuotanto aloilla. Harvoinhan kelit on kohrallaan ihan kaikille ja jos sen sanoo, niin StadistiTörsä käsittää sen omasta kaposesta terassi näkökulmasta turhana valittamisena.

    • Anonyymi

      MONET CITIORAVISTA KUOLI NÄLKÄÄN KUN EIVÄT OSANNEET ONKIA

      NYT NE EIVÄT OSAA EDES TEHDÄ TYÖTÄ....SOSSU MAKSAA SOSSU JAKSAA

      PALJONKO CITI-ORAVIA KUOLISI NÄLKÄÄN ILMAN SOSSUA

      • Anonyymi

        Törsäke myi elintarvikekorttinsa ja tienasi rutosti, vaikka samaan aikaan trokasi kätkettyä viljaa. Törsäke rahasti nälällä. Ei tukea tällaisille vei sadon halla, kylmä, märkä tai kuuma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Törsäke myi elintarvikekorttinsa ja tienasi rutosti, vaikka samaan aikaan trokasi kätkettyä viljaa. Törsäke rahasti nälällä. Ei tukea tällaisille vei sadon halla, kylmä, märkä tai kuuma.

        Ei tuo vielä mitään. Aake Jermo kertoo miten törsäke aktiivisesti väärensi rosmojen kanssa elintarvikekortteja. Väärennetyillä elintarvikekorteilla yritettiin tietenkin hankkia takaisin elintarvikkeita joista ei omasta mielestä oltu saatu tarpeeksi voittoa. Tämän porukan jälkeläisistä valitaan nyt sitten valtiovarainministeri.


    • Anonyymi

      On se kauheeta. Sen porukan jälkeläisistä jotka yrittivät liittää suomen vastaperustettuun Neuvostoliittoon, valitaan nyt pääministeri.

      • Anonyymi

        kepun ryhmä-70 vaati liittymistä neuvostoliittoon 1970


    • Anonyymi

      ”Monet hienot kaupunkilaisrouvat muistivat yhtäkkiä kaukaisen maalaisserkkunsa ja tupsahtivat pienviljelijän tupaan. Kun kuulumiset oli kyselty ja rintamalla olevat aviomiehet ja talkoopisteitä keräävät lapset selitetty, maalaisserkku laittoi hyvää hyvyyttään rouvan kassiin vähän voita ja läskiä kaupunkiin viemisiksi.


      Mustan pörssin kautta sai kaikkia säännöstelyn alaisia tarvikkeita ja paljon muutakin, jos oli rahaa maksaa ylihintaa. Sen enempää hamstrausmatkalla liikkuvat kaupunkilaiset kuin heille salaa tuotteitaan myyvät maalaisetkaan eivät pitäneet toimintaansa varsinaisesti rikollisena.

      Mustan pörssin kautta sai kaikkia säännöstelyn alaisia tarvikkeita ja paljon muutakin, jos oli rahaa maksaa ylihintaa. Sen enempää hamstrausmatkalla liikkuvat kaupunkilaiset kuin heille salaa tuotteitaan myyvät maalaisetkaan eivät pitäneet toimintaansa varsinaisesti rikollisena”


      https://www.iltalehti.fi/suomi100/a/201701242200058998


      Lähteenä käytetty mm. Aake Jermo: Kun kansa eli kortilla (Otava 1974), Eilispäivän Suomi, Jälleenrakennuksesta yltäkylläisyyteen, (Valitut Palat 2003), Meri ja Untamo Utrio: Pois pula, pois puute (Tammi 1994).

      • Anonyymi

        Nooh sen nyt kyllä uskoo Tampereen ja Oulun asukeista. Onhan tukijussin paras kaveri tänäkin päivänä punamullan hengessä selluköpi. Kemin tehtaan kuljetuksen vaativaan infraan törsäke lupasi köyhän kansan rahoja 200 miljoonaa euroa. Viipurissa, Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä törsäke oli itte myymässä perunaa jopa saksalaisille.


    • Anonyymi

      Seniili elää keski-aikaa.

      • Anonyymi

        Pääministerikö?


      • Anonyymi

        Palstan houreinen hesalainenko pääministeri?


      • Anonyymi

        Törsäkehän romantisoi Jaakko Ilkasta ja Martti Kitusesta. Kymmenet nälänhädät kertovat jotain muuta kuin törsäkkeen fantasiat vilja-aittojaan puolustaneista 'pohjan pojista'. Törsiähän kävi kerjäämässä ruokaa Pietarissa asti. Kansallislintumme joutsenkin meinattiin syödä sukupuuttoon, koska törsäke pohjoisilla alueillamme oli yleensä niin nälissään ankaran talven jälkeen. Maatalouden Suomessa pitää palata tulos tai ulos-aikaan.


      • Anonyymi

        No miksei tuotu ulkoa halpaa?


      • Anonyymi

        tuodaanhan sitä nytkin,
        kun näenäisvilijelijä ei tuota tukirahalle vastiketta...


      • Anonyymi

        Ja seuraavana ulinaa ylituotannosta?


      • Anonyymi

        peräkammarin pikku jumpsu,
        ulisee aina lisää rahaa,
        iltalypsyjä, tukiaisia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja seuraavana ulinaa ylituotannosta?

        Törsäke ei ole ylituottanut kuin vuodeksi ja sekin riittää lähinnä normaaliin jakeluun. 110 prosentin ylituotanto joinakin vuosina viljassa kertoo miten pieni ne törsän kerskumat varmuusvarastot lopuöta ovat. Venäjällähän on maataloustuotteista joskus 200 prosentin ylituotanto, koska siellä sallitaan vapaa kilpailua. Törsäke myy esimerkiksi ylituotetut 'Putin-juustot' vientitukien avulla venäläisille.


      • Anonyymi

        Varmuus varastot ylläpitää VALTIO! Kuinka tyhmä hesan julli on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmuus varastot ylläpitää VALTIO! Kuinka tyhmä hesan julli on?

        Sinun tuottamillasi murusilla ei ketään sotatilanteessa ruokita. Ajatus on muutenkin typerä. Jaetaanko ihmisille leipää Putinin ampuessa Suomea ohjuksilla.


      • Anonyymi

        Pelkotiloja Venäjästä?


    • Anonyymi

      Kainuun törsät myykööt metsänsä. Sotkamon Tipasojan tukijussi Sami Kilpeläinen kerskui pienpuolueiden tentissä olevansa metsänomistaja. Mitään tarvetta kenelläkään näistä ei ole tuille vaikka kuumuus polttaisi koko tämän vuoden jäljellä olevan sadon.

      • Anonyymi

        Mitäs asuntotukia sitten asuntojen vuokraajat tarvitsevat?


    • Anonyymi

      ”Nälänhätä voi iskeä Suomeenkin – asiantuntijat huolissaan: maatalouden näivettyminen nakertaa omaa leipäämme
      Ilmastonmuutos muuttaa säätä ja sitä kautta myös viljelyä niin Suomessa kuin maailmallakin. Asiantuntijat ovat huolissaan siitä, että Suomi ei ole §

      Nälkä. Se on tuolla jossain kaukana muualla, ei meillä Suomessa. Vai voiko sittenkin olla?


      Asiantuntijoiden mukaan voi, jos emme pidä huolta tämän hetkisestä maatalouden kapasiteetista. Luonnonvarakeskuksen (Luken) asiantuntijan Kalle Hoppulan mukaan on ehdottoman tärkeää, ettei suomalaista ruuantuotantoa ajeta nyt alas.

      – Jos ruuantuotanto, puutarhatuotanto ja maatalous ajetaan alas, niin meille tulee ongelmia. Ruokaa ei ehkä enää 10–30 vuoden päästä pystytä tuomaan muualta Suomeen.”

      https://yle.fi/uutiset/3-9720894

    • Anonyymi

      ”USA:n Keskilännen maataloutta uhkaa katovuosi – Sateiden määrä kasvaa jatkuvasti ilmastonmuutoksen takia.

      Maatalous on valtava elinkeino Keskilännen osavaltioissa ja niissä tapahtuvat maataloustuotannon vaihtelut heijastuvat elintarvikkeiden hintatasoon maailmanlaajuisesti.

      Yhdysvaltain hallinto on luvannut kolmen miljardin dollarin avuistuksen sään takia kärsimään joutuneille viljelijoille.”

      https://yle.fi/uutiset/3-10821347

      On jo merkkejä että että ruuantuotannossa alkaa ilmetä merkkejä häiriöistä joista voi koitua ongelmia koko maapallon elintarvikehuollolle.

      USAn hallinto on luvannut avustusta ongelmista kärsiville viljelijöille.

      He ymmärtävät että maatalouden ongelmat eivät ole yksin maanviljelijöiden ongelmia vaan koko ruokaa tarvitsevien ihmisten ongelmia.

    • Anonyymi

      Suonenjoen törsät itkemässä kohta mansikoiden puolesta. Halla vie sadon.

      • Anonyymi

        Rehellisen duunarin hallitus korvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rehellisen duunarin hallitus korvaa.

        Tukijussi ja punakaartilainen ovat noillakin leveysasteilla löytäneet yhteisen sävelen Mäntyharjun ja Varkauden tapahtumien jälkeen. Molemmille eläteille kelpaa toisten ihmisten rahat ja jos ei niitä saada, niin ne otetaan väkisin vuoden 1918 malliin.


    • Anonyymi

      Rönkäkin kummastelee, kenen etu on panna kaupunki ja maaseutu vastakkain, niinku esim. Suonenjoki ja Tuusniemi.

      • Anonyymi

        Törsäkehän se qinq ylpeilee miten Mannerheimin armeija sata vuotta sitten oli 'talonpoikaisarmeija'. Törsän viha etenkin vuoden 1867 jälkeen kaupunkeja kohtaan on ollut pohjaton.


    • Anonyymi

      No voi, voi kun kun siitä ruoasta täytyy maksaa. Maanviljelijät ei millään suostu tuottamaan talkoilla ruokaa. Voi, voi sentään.

      • Anonyymi

        Kyllä törsäke oli kova poika puurtamaan maatalouslakkojen aikana 1917. Tukipummin piti tuottaa venäläisille sotilaille sapuskaa vastineeksi aseista joita tarvitsi työläisten lahtaamiseen. Törsäkehän olisi pistänyt karjat lihoiksi, polttanut peltonsa ja suolannut maan, jos venäläiset sotilaat olisivat oikeasti olleet 1917 työläisen puolella.


    • Anonyymi

      Tukijussì vaihtoi 1917 tuottamansa ruan venäläisen sotaväen aseisiin ja terrorisoi sitten vuosina 1918 ja 1919 tasa-arvoa vaatineita ihmisiä näillä sekä Saksasta ja Ruotsista saaduilla aseilla. Venäläinen sotaväki ja tukijussit sekä agraarisosialistinen eduskunta demareineen olivat ilman muuta syyllisiä joulun 1918 ruokakriisiin. Pakko-otoillahan pyrittiin myös turvaamaan venäläisen sotaväen huolto. Törsäke pisti karjansa lihoiksi, vei lihat venäläisolle ja sai vastineeksi aseita joilla terrorisoida työläisiä.

    • Anonyymi

      Niinpä, työläiset yrittivät liittää suomen vastaperustettuun Neuvostoliittoon mutta nämä törsäkkeet estivät aseineen tämän hyvän yrityksen.

      Oltaisiin nyt osa suurta ja mahtavaa venäjää mutta nämä halvatun törsät estivät sen.

      Että harmittaa...

      • Anonyymi

        Törsäkkeen mielestä on isänmaallista muonittaa venäläistä sotaväkeä ja tappaa suomalaisia työläisiä. Esko Ahohan suunnilleen ajatteli näin 90-luvulla. Ahonen ja Viinasen lahtipenkkinä toimi sosiaaliturvaan tehdyt leikkaukset. Sosiaaliturvaan tehtyjen l3ikkausten aikana törsäke vei esimerkiksi paljon perunaa Jletsinin Venäjälle vientitukien avulla. Perunassahan on paljon tärkkelystä. Mitäs jos Putin yhtäkkiä saa päähänsä, että tukijussin perunan tärkkelys on suurin syy Venäjällä jatkuvasti kasvavaan diabeetikkojen määrään.


    • Anonyymi

      ”Koska viljan tuominen maahan näytti epävarmalta, oli ainoa keino varastojen säästämiseksi kulutuksen säännöstely. Eduskunta hyväksyi 16.5. kiireellisenä äänin 177-6 elintarvikelain, josta tuli kotimaisen elintarvikepolitiikan perusta aina vuoteen 1920 saakka. Elintarvikelaki puuttui omistusoikeuden loukkaamattomuuteen ja kaupankäynnin vapauteen antamalla hallitukselle oikeuden takavarikoida elintarvikkeita ja päättää niiden hintasäännöstelystä. Lain puitteissa rakennettiin säännöstelyorganisaatio, jonka keskeisiksi elimiksi muodostuivat elintarvikekeskuskomitea ja kunnalliset elintarvikelautakunnat.
      Hankinnoista vastasivat keskusliikkeet, osuuskunnat ja valtiollinen
      Suomen elintarvikepula oli nimenomaan viljapulaa.
      Lihan, kala, perunan ja juuresten hinnat eivät nousseet yhtä paljon kuin viljan eikä niiden tuotanto laskenut, joten ne korvasivat osaltaan viljan puutetta. Pahimmin puutetta kärsivät poliittisesti rauhallisemmat alueet, elintarvikehuollon ratkoessa etupäässä tulenarkojen alueiden ongelmia.”

      http://www15.uta.fi/yky/arkisto/suomi80/teema9.htm

      • Anonyymi

        Nooh eihän siellä Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa törsälle ollut vastassa niitä 'Pietarin likalätäkköjen' työläisiä. Törsäkehän otti itseasiassa Kainuun köyhimpiä mukaan Viipuriin ampumaan rikkaita venäläisiä joilta ryöstettiin kuoleman jälkeen saappaatkin jalasta.


    • Anonyymi

      AaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaNnnttttttaaaaakkkkkkkiiiiieeeeeeeeeeeee rRRRRRRRRRRrrrrAAaaAAAAAAHhhhhHHHHhhhhhhOoooooooooo

      AaaaaaannnnttttaaaakkkkiiieeeRrrHhhhhhOooooooo....


      AaaannnntttttaakkkkiiiieeerrrrraahhhhhoooooooPaaaaLllllljjjjjjooooooOoooooooooooooooooOoooooooo....

    • Anonyymi

      Minä sanon tulevaisuudessa eläkereservaateista itkeville törsille, että ettekö kerskuneet elättäneenne koko Suomen. Ruokkikaa nyt nääs ittenne, teitin tartte.

    • Anonyymi

      Saisiko sanan suomeksi.

    • Anonyymi

      Eläkkeellä olevat maanviljelijät ovat eläkkeellä eikä enää tuota ruokaa, jos sitä tarkoitit.

      • Anonyymi

        Eläkettä tukijussi ei ole maksanut kuin vasta 60-luvun lopullla maataloustukien avulla. Sukupolvenvaihdoksen törsäke on maksatuttanut veronmaksajilla.


    • Anonyymi

      Siis mitä. Teitin tartte. Tarkoittiko tuo siis että ei tarvitse. Mitä ei tarvitse? Elättää itseään?

    • Anonyymi

      Törsäke sai jo 1920-luvulla Kyösti Kallion junailemana 65 miljoonan markan katokorvaukset. 1920-luvulla oltaisi kuoltu myös nälkään ilman Neuvostoliitosta tuotua viljaa.

      • Anonyymi

        No hyvinhän sielt viljaa vientiin riittikin kun v.1921 5miljoonaa ihmist nälkään kuoli ja vuosiin 1932-1933 6miljoonaa ja viimeks 1946-1947 1,5 miljoonaa.

        Suomeshan suuriin nälkävuosiin kuoli 150 tuhatta .


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Törsäke ei näköjään ymmärrä ettei yksi sodista johtunut katovuosi tarkoita sitä etteikö Donin laakiot olisi olleet taas viljavia 1923 verrattuna Pirkanmaan ja Pohjanmaan kivipeltoihin ja korpisoihin. Turhake oli sitäpaitsi itse pahentamassa ainakin Murmanskin ja Petroskoin asukkaiden nälänhätää riehuessaan heimosodissa. Yleistähän oli 1920-luvulla Akseli Koskelan esikuvan Juho Syrjän kuvailemat 'neuvottelut' pankkien kanssa. Muille pankit eivät tukijussin lisäksi armoa suoneet. Juho Syrjä kertoo miten ensimmäinen vuosi joka oli tarkoitus käyttää lainojen lyhennykseen sovittiinpankin kanssa maksuvapaaksi. Jos tulee taas tukijusseille kunnolla turpaan seuraavina vuosina ikääntymisen aiheuttavan lomittajapulan ja sääolosuhteiden takia, niin kaatukoon koko Suomen maatalous. Kolhoosii joutuvat, jos tulevat pääkaupunkiseudulle vielä yhtään kertaa häiriköimään muiden ihmisten ostamilla 'työvälineillä'.

    • Anonyymi

      ”Maaseudulla ahdinkoon joutuivat erityisesti lainarahalla investointejaan rahoittaneet talolliset. Maataloustuotteiden ja metsätulojen tyrehtyminen johtivat pakkohuutokauppoihin. Vuosina 1929–1936 pakkohuutokaupoissa myytiin 16 628 maatilaa,”
      http://itsenaisyys100.fi/suomalaisten-elintaso-koheni-itsenaisyyden-kahdella-ensimmaisella-vuosikymmenella/

      ”Yksityiset viljelijät pakotettiin takavarikoivilla veroilla ja fyysisellä painostamisella kolhooseihin tai sovhooseihin ja näin maatalous kollektivisoitiin. Uudistustoimet maataloudessa ja teollisuudessa vauhdittivat teollistumista ja sen edellyttämää kaupungistumista, mutta samalla ne aiheuttivat suuria nälänhätiä etenkin Keski-Venäjällä ja Ukrainassa.”
      Wikibedia

      • Anonyymi

        Muistan kans lukeneeni, että kombaineri tuli ja vei viljat ja taas kylän väki näki nälkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistan kans lukeneeni, että kombaineri tuli ja vei viljat ja taas kylän väki näki nälkää.

        Suomessa nähtiin nälkää isännän teurastaessa karjansa tai viljantuonnin lakattua Baltian maista. Joutsenhan kuoli pohjoisessa lähes sukupuuttoon, koska nälkäiset Martti Kituset tykkäsivät syödä sitä aina nälkätalven jälkeen. Etelämpänä tilanne ei törsien saduista huolimatta ollut sen parempi. Virolaiset maaorjat ja lopulta entisen maaorjat pelastivat eteläisen Suomen sukupuutolta 1696 ja 1867. Jenkki pelasti kansan nälältä 1919 ja Stalin sekä Hitler 40-luvulla. Huoltovarmuus on loiseläjän luoma myytti. Nälkähistorian pyhityksestä puhunut Väinö Linna on tästä hyvä esimerkki. Linna kertoo ennen isännöitymistään miten törsäke oli Suomen maatalouden surkeuden takia turvautunut nälkähistorian pyhittämiseen. Linnastahan lopulta itsestään tuli isäntä Toivo Särkän maksaessa 700 000 markkaa Tuntemattoman Sotilaan elokuvaoikeuksista. Käkisaaren isäntä yritti satuilla Akseli Koskelasta agraarisosialistista Saarijärven Paavoa. Käkisaaren isäntä joutui lopulta myöntämään suuren maatilansa 'menevän harrastustoiminnan puolelle'.


    • Anonyymi

      Rehuviljaa se on aina ollut jota nämä ovat ensin maattomien orjien ja lopulta masikin avulla tuottaneet. Ruotsalaisissa leivissä ja pullissa ei ole suomalaista hömppäheinää. Ei edes Koskelan Elina olisi pystynyt tekemään hömppäheinästä leipää, vaikka lähes kaikki Venäjältä tuotu vilja oltaisi korvattu kotimaisella 1917.

    • Anonyymi

      Hain marketista leipää joka sisältäisi hömppäheinää ja kysyi myyjältäkin mutta eivät tienneet mink leipomon leivät sisältäisivät kyseistä heinää.

      Pitää maistaa kun joku kertoo mikä tai mitkä leipomot hömppäheinää käyttävät tuotteissaan.

      • Anonyymi

        Suomalainen vilja kelpaa vain rehuksi ja viinaksi. Ei sitä kaupan leivissä ole vaikka kuinka satuilisit.


    • Anonyymi

      ”Stalin uudisti myös maatalouden. Maanviljelijöiltä otettiin maat pois ja heidät pakotettiin muuttamaan kolhooseihin eli valtion omistamille suurille maatiloille. Monet talonpojat eli kulakit vastustivat kolhooseja, koska he eivät halunneet luopua omasta maastaan. Yli miljoona kulakkia tapettiin ja monet perheet siirrettiin vankileireille Siperiaan. Sen seurauksena maatalouden tuotanto väheni ja alkoi nälänhätä. Yli viisi miljoonaa ihmistä kuoli nälkään Stalinin uudistusten

      Monet työläiset joutuivat pettymään Stalinin kommunismiin. Vainojen seurauksena jopa 10 miljoonaa ihmistä kuoli Neuvostoliitossa. Toisaalta samaan aikaan Neuvostoliitto muuttui teolliseksi suurvallaksi. Kaikki ihmiset saivat töitä ja elintaso nousi. Monet kansalaiset ajattelivat, että Stalin oli hyvä johtaja. Stalinia ihailivat myös monet eurooppalaiset kommunistit, jotka eivät tienneet mitä Neuvostoliitossa oikeasti tapahtui.”
      http://www.hi2.fi/7-stalinin-neuvostoliitto/stalin-uudistaa-neuvostoliiton/

      ”Jenkki pelasti kansan nälältä 1919 ja Stalin sekä Hitler 40-luvulla.”

      Kas kun Stalin ei pelastanut omaa kansaansa nälältä

      • Anonyymi

        Nooh ne on siellä tottuneet nälkään ja maqorjuuteen. Suomessa siihen totuttiin vasta Kekkosen aikana. Neuvostoliittohan työläiset pettäneenä 'luotti Kekkoseen'. Työläiset pelkäsivät venäläisiä syystä 30-luvun takia. Tätä pelkoa tukijussi sitten hyödynsi räikeästi uhkailemalla vallankumouksen tuovan venäläiset lahtarit Suomen työväestön kimppuun.


    • Anonyymi

      ”Tätä pelkoa tukijussi sitten hyödynsi räikeästi uhkailemalla vallankumouksen tuovan venäläiset lahtarit Suomen työväestön kimppuun.”
      Kerropa tarkemmin.

      ”Suomessa nähtiin nälkää isännän teurastaessa karjansa ...”

      ”Nooh ne on siellä tottuneet nälkään ja maqorjuuteen. Suomessa siihen totuttiin vasta Kekkosen aikana.”

      Koita nyt päättä koska suomessa nähtiin nälkää

      • Anonyymi

        Kekkosen aikana totuttiin törsein harrastamaan sortoon ilman kapinaa.


    • Anonyymi

      Millaisesta sorrosta oli kysymys?

    • Anonyymi

      Joel Lehtonen kirjoitti teoksessaan Kuolleet Omenapuut Aapeli Muttisen hahmon muodossa miten ei tavannut ainuttakaan maanviljelijää, joka olisi kieltänyt ensimmäisen maailmansodan olleen suomalaisen viljelijän kulta-aikaa aina punakapinan alkamiseen saakka. Lehtosen kuvaus kertoo kaiken olennaisen suomalaisesta talonpojasta ja sen kyvystä käyttää noita historiamme synkimpiä aikoja omien taskujensa täyttämiseen.

    • Anonyymi

      Kekkosen aika ei ollut ensimmäisen maailmansodan aikaan josta viimeksi keskusteltiin. Kysyttiin millaista viljelijän harjoittamaa sortoa kirjoittaja tarkoitti.

    • Anonyymi

      Kirjailijan sata vuotta sitten luoman kuvitteellisen hahmon sanoma mielipide suomen maanviljelijöistä aikakautenaan varmaan antaa faktatietoa tämän päivän viljelijöistä ja maataloudesta.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe