Bacibact

M 24v

moni täältä kyselee miten saa pois ihon alla olevan kipeän finnin joka yleensä on vielä aika iso ja pysyy kauan.

Minulle tuli niitä vuosi sitten samaan aikaan ja oli ihmeissäni niistä ja tottakai ärsytti koska ne eivät olleet pieniä!!! Kesän jälkeen niitä ei näkynyt mutta taas talvella on ollut muutama. Nyt vain kokemuksesta en kärsi niistä enää niin paljoa.
Aluksi yritin puristaa väkisin kaikki pois->iho rikkoontui ja verinen läiskä otsassa säilyi kauan

Kokemuksesta viisastuneena seuraavaa yritin puristaa vähitellen useana iltana->iho ei rikkoontunut mutta patti oli iso..nestettä kertyi päivä toisensa jälkeen vaikka yritin puristaa pois. Kun lopulta sain finnin sen verran pois että se ei ollu enää hellä, ihoon silti jäi vielä jonkin kokoinen patti. Lisäksi finni uusiutui monesti, ei aivan samalle kohtaa mutta sentin otsaan kuitenkin senti parin päähän edellisestä.

Lopulta kokeilin äitiltä saamaani Bacibact-jauhetta. Tulokset olivat loistavia! Eli ensin puristin pattia sen verran että siitä tuli jonkin verran pois, (yleensä se valkoinen mäski kerros, jos se on syvällä niin tulee vain nestettä)..sitten laitoin vain ko. jauhetta siihen ja vielä laastari päälle ni jauhe pysyi. Yön aikana jauhe on kuivattanut patin. Isoimpiin joutuu toistamaan käsittelyn muutamana iltana mutta lopputulos on melko hyvä. Kannattaa kokeilla!! Kovin isoa arpea ei jää jos ei riko ihoa! En ole varma mistä Bacibactia saa...luultavasta apteekista ja ilman reseptiä..semmonen pieni oranssivalkoinen pakkaus

5

21140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ferth

      Nii-in...
      Minäkin käytin sitä reilu vuosi sitten aika säännöllisesti just tuohon "kuivatukseen". Sai vain lopulta rapsutella kuivan kuoren irti.
      Terkkarilla asiasta mainittuani (lueteltuani mitä kaikkia oon käyttäny) se suositteli lopettamaan Basibactin. Sitä ei kuulemma olis hyvä "käyttää turhaan suoraan" tms. Enpäs ole sitten käyttänyt...

      • mikrobiresistenssiä

        Terkkari on ollut aivan oikeassa Bacibactin suhteen. Sitä ei ole tarkoitettu aknen hoitoon vaan lähinnä tulehtuneiden haavojen hoitoon. Turha antibioottivoiteen käyttö pahentaa mikrobiresistenssiä ja vähentämällä antibioottivalmisteiden turhaa käyttöä voi jokainen ihminen omalta osaltaan yrittää estää resistenssin kehittymistä.

        Finnien kuivattamiseen kannattaa käyttää siihen tarkoitettuja valmisteita ja finnien tulehtumista voi estää jättämällä finnit rauhaan. Puristelu ei ole hyväksi iholle ja jättää ihoon pysyvän arven.


      • vastaa
        mikrobiresistenssiä kirjoitti:

        Terkkari on ollut aivan oikeassa Bacibactin suhteen. Sitä ei ole tarkoitettu aknen hoitoon vaan lähinnä tulehtuneiden haavojen hoitoon. Turha antibioottivoiteen käyttö pahentaa mikrobiresistenssiä ja vähentämällä antibioottivalmisteiden turhaa käyttöä voi jokainen ihminen omalta osaltaan yrittää estää resistenssin kehittymistä.

        Finnien kuivattamiseen kannattaa käyttää siihen tarkoitettuja valmisteita ja finnien tulehtumista voi estää jättämällä finnit rauhaan. Puristelu ei ole hyväksi iholle ja jättää ihoon pysyvän arven.

        Mielestäni tuossa ei ole kovin paljon eroa käyttääkö Bacibactia vai Dalacinia ja sitten on vielä yksi valmiste Neo-medrol comp. Kaikissa on antibioottia ja ovat iholle tarkoitettuja ja 2 viimeistä nimenomaan finneihin. Dalacinia käytetään myös suun kautta. eli siinä resistentit kannat enemmän ongelma kuin Bacibactissa, jonka sisältämiäö antibiootteja ei koskaan käytetä suun kautta.


    • Terkkari112

      Basibact on ihan hyvä ja toimiva itsehoitolääke toisinaan käytettynä jos kyseessä on märkivä akne. Suurelle ihoalueelle en sitä levittäisi, vain yksittäisen finnin päälle.
      Terv.terveydenhoitaja

    • rfdsfds

      Itse olen laittanut Bacibactia nimenoman yksittäisiin märkäpaisefinneihin, jotka uusivat helposti, vaikka ne puhkaiseekin. Auttaa kyllä siihen, ettei tule uudestaan samaan paikkaan tai viereen.

      Tosiaan jos on akne, eikä yksittäinen iso finni, niin silloin kannattaa hakea ihotautilääkäriltä isotretinoin-kuuri, koska se on ainoa lääke, joka parantaa aknen ainakin kohtalaisen hyvällä todennäkösyydellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe