Kuntavirkailija iskee jälleen

Anonyymi

Tulipa eilen sitten kuntavirkailijalta soitto.

" Kuntouttavan työtoiminnan sopimuksesi päättyy 9.6 ja sinulla on yli 200 päivää työtoimintaa takana eli uutta sopimusta ei voida enää tehdä. Tässä sinulle kaksi työvoimakoulutus paikkaa johon sinun on toiseen haettava 20.6 mennessä. "

Mitä ihmeen pelleilyä tämä tälläinen taas on. Mistään ei löydy mitään tietoa tai lakiselostetta tälläisestä.

18 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Tästä asiasta oli juttua jo keväällä eli kyseessä on siis kokeilu joka kestää tämän vuoden loppuun asti. Yli 200 päivää kuntouttavassa työtoiminnassa olleet laitetaan siis johonkin työvoimakoulutukseen mikäli tuo 200 päivää tulee täyteen tämän vuoden loppuun mennessä. Tämä siis vain kokeilu vuoden loppuun asti ja ensivuonna taas yli 200 päivää työtoiminnassa olleet voivat jatkaa kuntouttavassa työtoiminnassa.

  • Eihän siinä kehoiteta kuin hakemaan sinne koulutukseen. Haku on eri asia kuin hyväksytyksi tuleminen.

   Tiedä sitten millaisiin koulutuksiin laittavat hakemaan, mutta ovatko nämä velvoiteasiakkaat (siis ne joita TE-toimisto ensisijaisesti palvelee) sitten syynä siihen, ettei niihin (ammattiosaamiseen liittyviin) koulutuksiin kuntouttavan työtoiminnan piiriin kuulumattomia oteta.

   Siis huomaa nyt, että tuossa vain kehoitetaan hakemaan.

   Siksi toisekseen mitä valitatte, teiltähän ei aktiivileikkuri pure yhtään senttiä kun olette niissä toiminnoissanne ja menette vielä koulutuksiinkin.

   Uusi hallitus on luvannut purkaa aktiivimallin. Mutta sen tilalle tulee jotakin, jossa jälleen kunta on vahvasti painotettu velvolliseksi huolehtimaan työttömille töitä. No, Raisiohoan oli viime vuonna kuntakokeilukuntana, jolloin sitä keksittiin kaikenlaista työllistämistukityösuhdetta ja läheteltiin niistä ilmoituksia kunnan vastuulle siirretyille työttömille. No, näissähän olikin sitten ainakin joidenkin kohdalla tyyli se, että lähetettiin pilanpäiten se paikkailmoitus ja kehotettiin hakemaan. Kuntakokeilubyroo hoiti siis mukamas velvoitteensa.

   Ja sama peli jatkuu sitten tuon uuden mallin kanssa. Joitakuita kohdellaan täysin ala-arvoisella tavalla!

 • Etkö ymmärrä, että sinun pitää olla kiitollinen kuntavirkailijalle. Sillä hän estää sinun syrjäytymistäsi. Olet ykköstärkeä henkilö Suomen työvoimaviranomaisille ja koko valtiolle. Tavoitteena on estää nuorten syrjäytyminen.

  Haepa syksyn yhteisvalinnoissa jonnekin oikeaan kouluun. Tai onhan niitä koulutuksia varmaan pitkin vuotta haussa. Vältyt kuntavirkailijan toimilta.

  On se sitten kiva niiden kohdalla, tai onko raisiossa vain yksittäistapauksia, joille kunta velvoitettuna tekee työtarjouksia, ja jokaiseen niistä (neljä kappaletta) tulee kielteinen päätös eli työtarjouksen saanutta ei valittu. Työtarjous siis palkkatukipaikka.
  TE-toimisto ei kylläkään työtarjouksen saaneen tietoihin asiaa merkitse sanoilla "ei valittu", vaan sanoilla "työnantaja hylkäsi".

  Kyllä on kaunista. Sillä että työnantaja hylkäsi on sellainen kaiku ja merkitys, että työtarjouksen saaneessa oli vikaa. Sen sijaan kun yleensä sanotaan, että ei valittu johonkin tehtävään (normaalit haut - joissa TE- ja kunta eivät ole yhteistyökumppaneita) niin se on kuitenkin positiivisempi ilmaisu kuin joku hylkäsi!

  Hienoa Varsinais-Suomen TE-toimisto. Tosin sillähän on muutenkin tapana käyttäytyä ihan miten sitä itseään mielii.
  Tämä kuntasysteemi tekee sen, että muidenkin kuin sosiaalitoimessa jo muutenkin asiakkuuden omaavien kohdalla työttömyysasioihin sekaantuu sosiaalitoimiston tyyppi. Sosiaalitoimiston tyyppi jakelee sitten auliisti kaikille halukkaille henkilön tietoja.

  Luottamuksellisuus täysin kateissa, näillä tyypeillä ei myöskään oman toimintansa suhteen ole mitään moraalia. Työvoimatoimisto edustaa kuitenkin viranomaista julkishallinnossa. Viranomaisille noin yleensä on kyllä asetettu toiminnan ja käyttäytymisen suhteen erilaisia vaatimuksia, sellaisia kuten huolellisuus asioiden käsittelyssä, asiakirjojen paikkansapitävyys ja niin päin pois. No, Varsinais-Suomen TE-toimistossa hutaistaan mitä hutaistaan, kirjoitetaan täysin mielivaltaisesti tekstejä asiakirjoihin, ja näiden asiakirjojen perusteella sitten myöhemmissä vaiheissa joku toinen arvioi edessänsä olevaa henkilöä jonka tietoihin nämä pätemättömät tekstit on kirjattu.

  Mites luulette, jos TE-toimiston tyyppi kirjaa valheellisesti sellaisen merkinnän tietoihin, että Posti palautteli kirjeita TE-toimistoon ilmoittamatta palautukselle syytä, jos tätä tekstiä joku lukee myöhemmin, mitäs sille (kun se varmaan on yleissivistyksensä tässä kohtaa unohtanut tai sillä ei ole sitä lainkaan) tulee mieleen tietty: no, edessänsä istuva henkilö jonka tietoihin tämä lause on kirjattu, ei ole itse huolehtinut osoitetietojensa oikeellisuudesta.
  Mikä on vale! Ja juu, miten niin yleissivistys..... No, vielä tänäkin päivänä Posti kuljettaa kirjeitä ja muita lähetyksiä lain velvoittamana, näin ollen Posti ei tosiaankaan voi tosta vaan palautella syitä antamatta kirjeitä lähettäjälle. Näin ollen TE-toimisto valehtee kirjauksessaan, niin kuin monessa muussakin kohtaa on tehnyt. TE-toimisto muuttelee aikaisempia epäluotettavia kirjauksiaan tosta vaan. Epäluotettavia - epäluotettavuus sen kuin lisääntyy, kun niitä tosta vaan muutellaan ihan niin kuin itseä huvittaa. Kysytäänpä missä ovat todisteet kirjaamallenne väitteelle? Vastausta ei ole vielä saatu!
  Harhauttaa, vääristelee, ja niin päin pois!

  Ihmisillä on kuulemma oikeus tulla arvioiduiksi oikein tiedoin.
  TE-toimiston kirjausten suhteen tämä oikeus ei toteudu, niin kauan kuin siellä harjoitetaan edellä kuvatunlaista toimintaa!

  Suurin osa, ellei peräti kaikki, TE-toimiston työntekijät ovat yliopistokoulutettuja! Tuollaisiksiko yliopisto kouluttaa henkilöt, joille työelämässä annetaan valta käsitellä muiden ihmisten asioita?

 • Kyllähän tämä kuntavirkailija alkaa jo olemaan yleinen riesa. Hän torpedoi käsittämättömällä tavalla jälleen kerran. Hän on ollut tapetilla jo muutaman vuoden aivan uskomattomien aktivointi toimien vuoksi. Viime kesällä oli ilmiö jossa oli tavoite saada kaikki yli 500 päivää työmarkkinatukea saaneet kuntouttavaan työtoimintaan heinäkuun aikana. Nyt puolestaan on laittamassa yli 200 päivää kuntouttavassa työtoiminnassa olevat johonkin kursseille. Pakko sanoa että valtio on saanut tästä kuntavirkailijasta oikein lempi-lapsen.

 • Ihme valitusta. Rahaa pitää tulla vaikka mitään ei tee sen eteen. Töitä saa aina jos vain haluaa. Mutta kuka haluaa kun tuet pyörii... Loiset!!!

  • Sulta jäi jotakin huomaamatta - nimittäin ei saa edes tukipaikkaa, sillä työtarjouksen saaneen henkilön kunta hylkäsi! Ja nauroi räkäsesti päälle!

 • Keskustelin tästä asiasta viime viikolla kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan kanssa ja hän ei ollut kuulutkaan mitään että kun 200 päivää täyttyy niin ei saisi enää jatkaa. Eikös se nyt ole aika outoa että tälläisestä asiasta ei laajemmin missään tiedoteta ja että edes ohjaajat eivät tälläisestä tiedä.

  • Laki kuntouttavasta työtoiminnasta pykälä 14

   Kuntouttavan työtoiminnan rajoitukset

   Kuntouttavaan työtoimintaan henkilö voi osallistua enintään 230 päivänä 12 kuukauden aikana. Toimintaan sovelletaan työaikalain (605/1996) 6 §:n 1 momentin yleissäännöstä säännöllisestä työajasta.

  • Tuo 230 päivää ja 200 päivää jutut ovat ihan eri asia. Kuntouttavassa työtoiminnassa on ollut pitkään juurikin tuo 230 päivän laki voimassa, mutta tuota 200 päivän juttua sovelletaan vain tämä loppuvuosi ja sillä tarkoitetaan päiviä jotka olet ollut yhteensä työtoiminnassa.

  • No, mutta onpa outoa ja mitä järkeä olisi siinä, että on olemassa samasta asiasta kaksi eri sääntöä ja aikamäärää? No, miten se 200 on eri asia kuin 230? Missä on se kirjallinen määräys tämän 200:n suhteen?
   Laki kuntouttavasta työtoiminnasta koskee siis joka tapauksessa työttömiä jotka on kuntouttavaan työtoimintaan laitettu.
   Vuodessa voi olla vain 230 päivää ko. toiminnassa. Vain siltä ajalta on mahdollista saada 9 euron korvaus - johan siitä noilla päivin tulee hyvä summa verottomana, yli 2000 euroa.

   Perustele vähän tuota eri asiaisuutta? Helppo kirjoittaa, jos ei pysty antamaan mitään konkreettista taustaa kirjoitukselleen!

 • Edes työlinja ei tiennyt tälläisestä 200 päivän jutusta mitään. Seuraavaksi otan yhteyttä työministeriöön. Tänään tuli mulle kaksi kurssi vaihtoehtoa virkailijalta sähköpostiini.

  • Työministeriöön on sitten yhteyttä otettu ja siellä tästä asiasta tiedettiin. Painotettiin sitä että tämä on siis vain kokeilu joka kestää loppuvuoden.

 • Haku kuntavirkailijan määräämään kurssiin päättyy ensi tiistaina ja nyt kaipaisin apua eli tarkoitus on täyttää hakemus niin ettei minua tulla valitsemaan. Vinkkejä kaivataan.

  • Hakemusta ei kannata täyttää ihan miten sattuu sillä silloin sinun katsotaan vaikuttaneen itse siihen ettei sinua tulla valitsemaan. Seurauksena karenssi.

   Kaveri sai karenssin kun laittoi suoraan että ei kiinosta yhtään kyseinen kurssi. Missään nimessä ei kannatta laittaa että työkkäri pakottaa hakemaan, koska sekin katsotaan että ite menettelee niin ettei tulisi valituksi ja karenssi olisi seurausta.

   Kannattaa siis täyttää hakemus ihan kunnolla ja toivoa ettei tule valituksi haastatteluun. Jos kuitenkin sinut valitaan haastatteluun niin tällöin jätät menemättä sinne ja työkkärin selvityspyyntöön keksit jonkun hyvän selityksen. Tällöin on mahdollista että selviät ilman karenssia, mutta siitäkään ei voi olla täysin varma. Riippuu siitä kuka selvityspyynnön käsittelee ja mikä on oma selvityksesi.

 • Kyllä tää alkaa nyt menemään tosi oudoksi. Laitoin kuntavirkailijalle sähköpostia viime viikon tiistaina ja vasta tänään sieltä tuli tälläinen vastaus

  " TE-toimiston asiakkuus on salassa pidettävä tietoa. Siksi vastaamme sähköpostilla vain yleisluontoisiin kysymyksiin."

  "Tarvittaessa TE-toimisto voi vastata suojatulla sähköpostilla sellaisiin kysymyksiin, joissa käsitellään asiakkuuteen liittyviä asioita. Varmistathan että käytät suojauttua sähköpostiosoitetta jotta vastauksemme tulee perille"

  Tuo ei varmastikkaan ollut kuntavirkailijan itsensä kirjoittama vaan joku automaatti. Onko muille käynyt tälläistä kun olette olleet sähköpostilla yhteydessä työkkäriin ja mikäs ihme on suojattu sähköpostiosoite?

  Ihmetyttää tässä myös se että miksi tuokin vastaus tuli vasta viikko sen jälkeen kun hänelle olin kirjoittanut.

  • Työkkärin virkailijoille jos aikoo laittaa sähköpostia niin ensin kannattaa varmistaa että käytössäsi on suojattu sähköposti. Mikäli kirjoitat suojaamattomalla sähköpostilla niin voit olla varma että eivät vastaa sieltä mitään missä sinun asioitasi käsitellään. Voi olla että eivät vastaa mitään tai sitten tulee edellisen kirjoittajan kaltainen viesti. Virkailijoiden sähköpostit ovat aina suojattuja joten on mahdollista että mikäli sulla käytössä suojaamaton sähköposti niin heidän viestinsä ei tule edes perille asti.

   Työkkärillä on myös yleis sähköpostiosoite kirjaamo johon voit laittaa sähköpostia myös suojaamattomalla sähköpostilla. Tosin kirjaamo ei koskaan vastaa mitään takaisin vaan laittavat asian virkailijalle joka saattaa vastata, mutta kuten sanottu jos käytössäsi suojaamaton sähköposti niin eivät yleensä joko vastaa tai sitten sähköposti ei tule koskaan perille.

 • Mitä tarkoittaa suojattu sähköposti ?

  • Suojattu sähköposti ei tavallisen sähköpostin tapaan liiku Internetissä sähköpostipalvelimelta toiselle, vaan tallentuu tietoturvallisesti suojatun postin palvelimelle.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.