Nyt tuli vahvistus...liian kallista!

Anonyymi

"Kirkkohallituksen päätöksen esteinä olivat 13,4 miljoonan euron kokonaiskustannukset, jotka kirkkohallituksen virastokollegion mielestä ovat seurakunnan maksukyvyn huomioon ottaen liian suuret." Nyt kirkkohallitus on viisaasti todennut, että Ylivieskan kirkkohanke on liian kallis pienenevän, velkaisen seurakunnan maksettavaksi. Järkipuhetta.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei muutako Mummut kutoo lisää sukkia.Kyllä se siitä.

    • Anonyymi

      Kirkko menettää vääjäämättä asemiaan väestön koulutusasteen ja tietotason parantuessa, mutta pienissä seurakunnissa eletään entisessä suuruudenhulluudessa. Kyllä Ylivieskan seurakunnalla on palaneesta kirkosta huolimatta rakennuskantaa niiden muutamien jumalanpalveluksiin vaivautuvien tarpeisiin nyt ja etenkin tulevaisuudessa. On seurakuntakoti, puolenkymmentä kappelia, toimitalo ja virkistyskeskus. Nimeäisivät vaan jonkin kappeleista kirkoksi niin mitään uutta rakennusta ei tarvita.

      • Anonyymi

        Mutta siinä on muutama puuha mies jotka haluaa nimensä historian kirjoihin. Näin minä vain luulen.


      • Anonyymi

        Totta. Korskeaa suuruudenhulluutta. Suvannon kappeli riittää. Ei ole vielä ahtautta ilmennyt kuin jouluhartaudessa ja niitähän voi pitää useamman.
        Kun olisi tyydytty rakentamaan hirsikirkko pienemmässä mittakaavassa niin olisi jo tekeillä. Joku leikkii faaraota ja pitää oma pyramidi saada.


    • Anonyymi

      On hyvin surullista, että Kirkkohallitus ei ymmärrä, että Ylivieskankin kirkkoherran kuuluu saada itselleen mahtava muistomerkki ja monumentti, jota jälkipolvet monessa sukupolvessa ihailevat ja muistelevat kunnioittavasti kirkkoherraa, joka sen sai aikaan.

      • Anonyymi

        Tyypillistä ylivieskalaista suuruudenhulluutta. Käytännössä nollatulosta tekevä seurakunta ei selviä noista rakennuskustannuksista. Missä luuraa seurakunnan päättäjien taloustietämys? Sitä ei taida olla.


    • Anonyymi

      Hanke on turha ja korskea Pitäisikö kirkon toimia kuinka opettaa? usko ei tarvi prameita seiniä, nekin varat on paremmassa jos paikkakunnan heikoimpien avustuksessa. Suvanto on hyvä ja ajaa asiansa joka on tärkeintä ei seinät

    • Anonyymi

      Mitä se isokirja kertoo Baabelintornista.

    • Anonyymi

      Tiesi että huonosti käy kun valittiin arkkitehdin mallinen kirkko. Rahaa jo kulunut melekosesti.

    • Anonyymi

      13,4 miljoonaa euroa jaettuna alle 14000 seurakunnan jäsenen kesken tekee noin 1000 euroa per henkilö, tässä siis maksajina mukana jo merijärvisetkin. Esimerkiksi nelihenkiselle perheelle tämä tekee sen neljä tonnia. Tässä kohtaa voi kukin tykönään miettiä, miltä tämä tuntuisi kerralla laskutettuna eikä pitkällä aikavälillä kirkollisveroina kerättynä.

    • Anonyymi

      Hommataan pastori T"iviainen ja liuta väriviallisia on kirkko äkkiä pystyssä

    • Anonyymi

      Ylivieskan uuden kirkon arkkitehtikilpailun yhtenä ehtona oli että suunnitellaan kellostapuli. Valitussa suunnitelmassa ei ollut tapulia mihin kellot ripustaa, ja se saatiin jälkikäteen ja suurella rahalla. Arkkitehti vedättää. Hei muuten, jos uuden kirkon ei tule kestää 200 vuotta niin otetaan parakkeja kirkoksi, parakkeja on Ylivieska täynnään ja niistä maksetaan kallista hintaa.

    • Anonyymi

      Haha, paha saa aina palkkansa. Niin se vaan menee. Seurakunta vuokraa metsät tuulivoimahuijareille ja kirkon rakentaminen tyssää. Ahneella on paskanen loppu. Tämän tulee vielä moni huomaamaan.

    • Anonyymi

      Surkuhupaisaa on tuo rakennushanke. Sehän on ihanaa haaveilla ja tehdä suuria suunnitelmia ja päättää, että tämmöinen hieno ja suuri kirkko rakennetaan. Mutta yleensä, kun jotain rakennetaan ja tehdään, niin katsotaan mihin rahat riittävät. Se taisi nyt unohtua. On tainnut käydä niin, että järki ei ole päätä pakottanut, kun päätöksiä on tehty. Ei ainakaan esityksen tekijöillä. On selvää, että maallikkopäättäjät ei voi paljon asioista ymmärtääkään. Vastuu pitää olla esittelijällä. Kuinka paljon on jo nyt poltettu rahaa hukkaan tekemällä vääriä suunnitelmia, joita sitten kalliit arkkitehtitoimistot korjailee ja laskuttaa viimeisen päälle. Eikö olisi aika pistää esittelijät vastuuseen ja maksumiehiksi. Kun tämmöinen osaamaton homma vielä aikansa jatkuu, niin muutama miljoona rahaa on palanut hukkaan ja mitään ei ole saatu aikaan - no toki hienoja haaveita. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon jo nyt on maksettu kirkon suunnitteijoille ja mitä muita menoja on ollut.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Käytetyistä merikonteista rakennetaan yhtä ja toista.

    • Anonyymi

      järki pitää olla päässä vaikka kirkkoa rakennetaa,meijän vanhoilla ukko-kerholaisilla ei ollut,mutta oli muilla lopullisilla päättäjillä,oli tulla yhtäsuuri kuin kerimäen kirkosta,eli suuruuden hulluutta

    • Anonyymi

      No katsokaapa mitä porukkaa tuolla on päättämässä. Siinä syy hullutukseen.

    • Anonyymi

      Taisi tulla muistutus korkeimmalta taholta fariseuksille ja kirjanoppineille.

    • Anonyymi

      Kai pikku torppakin riittäisi

    • Anonyymi

      Hulluutta kerrassaan. Pieni joukko ihmisiä yleensäkään käy tuolla, hyvin pieni ja pienenee koko ajan. Kun vanha kööri jättää maallisen tomumajansa, kaikuu kirkko vielä enemmän tyhjyyttään. Suvannon kappeli riittää loistavasti, Kirkkohäät haluava voi mennä vihityttämään itsensä vaikka Alavieskan tai Nivalan kirkkoon. Eikös siellä kirkkovaltuustossa ole näitä ympäristöstä niin kovasti huolta kantavia? Luulisi heidän tajuavan, että ihan turhaa raaka-aineiden ja energian tuhlaamista tuollainen hömpötys on. Mutta taitavat olla näitä joiden mielestä muiden on säästettävä luonnonvaroja, kunhan minäminä voin jatkaa kaikkea kuten ennenkin.

    • Anonyymi

      """ Eniten palautetta saaneet kilpailutyöt, jotka oli sijoitettu sijoille 1-5:
      Päivitetty kirkko 309,
      Taivaan valo 145,
      Hilasterion 128,
      Kaikille tilaa riittää 128,
      Minä olen täällä 125,
      Ristit 100,
      Kolme ristiä 94,
      Elävä vesi 83,
      Linteum 80,
      Meidän kaikkien kirkko 74,
      Pyhän kolminaisuuden kirkko 68,
      Tähti 58, Valkovuokko 54 ja Elämän puu 53. Eniten ykkössijoja saivat Päivitetty kirkko 24,5 %, Hilasterion 6 ja Taivaan valo 5 %.

      Palkintolautakunnan ensikarsinnassa jatkoarviointiin otetuista töistä sijoittuivat vain Ristit, Tähti ja Kooda.

      Kilpailun voittanut Trinitas sai vain 0,2 % yleisöäänestyksen palautteista. """

    • Anonyymi

      Puistokemistit sai jatkoajan.

    • Anonyymi

      Maksajat vähenevät ja velka kasvaa. Nythän olisi vielä mahdollista perua suunnitelma ja toteuttaa edullisemmin ja pienempänä. Onnetonta on jättää iso velka pienenevän joukon maksettavaksi.

    • Anonyymi

      Kyllä sitä on paikalliset täällä olijat kötisseet tuonkin kirkkoasian tiimoilta. Pitää saada niin suurta ja mahtavaa. Ei pienempi riitä. Olisivat vaan tehneet vanhoille sijoilleen samallaisen kirko.
      Haloo hautarauha,siis ne haudoissa olevat eivät pidä mitään ääntä siinä mielessä varmasti olisi saanu rauhassa rakentaa.
      No ääntä pitävät ne jotka ovat vielä hautaamatta.Ollaan niin tärkeää ölistään ja tiristään minkalainen pitäis olla. Saanko oman mielipiteeni näkyviin missäkin kohdassa. Olenko "tekemässä historiaa"tässä kirkkotalkoossa.
      Sitä kun ei Herra ei asu käsintehdyssä, kannataa pitää mielessä.
      Mutta tämähän on tätä kuka on suurin ja tärkein ja sanoo viimeisen mielipiteensä.
      Tästähän on juuri kyse näissä kirkonrakentajien" kinkereissä"
      Ja siks toisekseen kun useimmin oli vanhakin kirkko tyhjillään.
      " elämme mielenkiitoisia aikoja"
      Kirkossani on taivas kattona ja tilaa kaikille.

    • Anonyymi

      Ylivieskasta on helppo pumpata rahaa kun niin yksinkertaisesti huijattavat päättävät. Katsokaas nyt rahat kirkkomoskeijasta helsinkiin. Rakennusfirmoille töitä pumpattava, kaveroa autetaan hädässä eli töitä hommataan vaikka istuttamalla liikennevaloja ja mylläämällä koko keskusta maantasalle.
      Olisiko aika ottaa ylivieskan johdolla nyt oppikirjat käsiin ja opetella edes alkeet kuinka tyhmätä kaupungilta pumpataan rahat hyvin keksityillä syillä. Säälin teitä ylivieskan kansa. Hävettää olla entinen ylivieskan asukas, tyhmyys näkyi heti kaupungin turhien remonttien ja uudistusten keskellä.

      Ylivieskan liikenne ja tiet ovat toimineet hyvin ennen rahan pumppaus kamppanjaakin.

      Tai helsinkiin pumpattaville suunnattua mukavaa rahaa "tehdään kallis moskeija, ylivieskslaisten mielipiteistä välittämättä, rahat tileille ja hyvästi. Näin on taas joku kostunut tästä kaupungin kuppauksesta. Ajatelkaa itse!

    • Anonyymi

      Kyllä Ylivieskan seurakunnassa on pettänyt laskelmat pahemman kerran. Kirkko on liian kallis köyhtyvälle ja pienenevälle seurakunnalle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe