RUNEBERGIN LÄHDE

Anonyymi

Ajelimme Ruovedellä ja päätimme poiketa Runebergin lähdettä katsomaan. Oikein oli päällystetty tie tehty luonnonhistorialliselle nähtävyydelle. Voi hyvät ihmiset missä kunnossa paikka on.!! Aivan pilalla ja mikä haju!! Jotain vikaa on kylän päättäjissä, kun antavat tuollaisen nähtävyyden mennä noin pilalle. Eikö kenelläkän liikahda niin paljon päässä , että lähteen ja sen alueen kunnostustoimet aloitettaisiin. Rahaa kun tuntuu kunnalla olevan kaikkeen muuhunkin.

18

148

  Vastaukset

  • Katto kun täällä on tehty hieno johdannaissopimus, yli neljä miljoonaa kuulemma miinuksella, ei riitä rahaa ympäristöjen hoitoon. Yksi herrasmiehen näköinen kuitenkin sentään siivoilee (ilmeisesti omalla ajallaan) ja pitää aluetta puhtaana. Kiitos siitä hänelle.

  • Eikös siihen syynä ole ELY joka kieltää tekemästä siihen mitään

  • joo paljon puhuttu lähtteen seudusta.katsiko sinne haisevaan paikkaan oikein päälyste tehä.ja rahaa tullut kuntaan ovista ja ikkunoista.missähän rahat on.hyvä kirstun vartija.ei oo lainataan.kyllä lähteen seutu pitää putsata.ely haitaksi.

   • Tärkeämpää on puuhata kartanonomistajien kanssa maanvaihtoa. Saadaan Ruovedelle Suomen kaunein keskusta-alue virkistysalueineen. Eli vaihdetaan 0,5 miljoonan arvosta metsää keskustan harjualueeseen, katuihin ja suolampiin. Lähde on järkyttävässä kunnossa kyllä.


  • Täysin samaa mieltä.Lapsena kävimme luokkaretkellä lähteellä ja se oli hieno.Nyt ei kehtaa kenellekään sitä edes mainostaa.Hirveä haju tosiaan.Tuli muutama turisti vastaan ja hekin ihmettelivät miksi niin hienon paikan annetaan mennä tuollaiseen kuntoon.Häpeäksi Ruovedelle.

   • Odottaakahan nyt kun ensin saavat sen ruuneberin puiston valmiiksi niin sitten varmaan kehitysmikäsenytolikaan sukulaisfirma ehtii ruoppaamaan myös lähdettä


  • Entäs Helvetinjärven kansallispuisto, kaatuneita puita siellä täällä. Kyllä olis raivuusahalle käyttöä. Kamalaa kun päästetään sellaiseen kuntoon. Eikö kunnalla olisi joutavia miehiä raivaamaan puita ja siistimään paikkoja.

   • Saakos niitä puita kansallispuistossa raivailla?


   • Yhtä paljon kait kun lähteelläkin. Kuntahan on kaiketi hakenut poikkeuslupaa Elystä että lähteellä saisi tehdä jotain.


   • Kansallispuiston ideana on antaa luonnon itse hoitaa itsensä. Hoidettuja talousmetsiä on ihan tarpeeksi ja niissä moni vanhojen metsien laji on pulassa. Kansallispuistot ovat alkuperäisen luonnon lajiston turvapaikkoja. Paljon käytetyt polut toki raivataan.


  • Kunnanjohtajan palkkaaman muutosjohtajan olisi nyt alettava hommiin ja muutettava lähteen tilanne. ...vai mitä se muutosjohtaja tekee. Ja mitähän kunnanjohtaja ylipäätänsä tekee?

   • Älä viitsi olla ilkeä. Edustava kunnanjohtaja on kunnan ylpeys. Olet varmaan kade?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä viitsi olla ilkeä. Edustava kunnanjohtaja on kunnan ylpeys. Olet varmaan kade?

    Siis tyhmä saa olla kunhan on edustava. Seuraava kunnanjohtaja voisikin olla vaikka Sara Sieppi.


   • Miss Suomi ei ole vain edustava, vaan kaunis ja hyvännäköinen. Eikä olisi ikinä niiiin tyhmä, että tekisi sellaisen sopimuksen tyhjästä ilmapallosta, että pieni kunta jossa jo YT:t uhkaa, maksaa 170 000,- euroo ja risat seuraavat 25 vuotta.


   • Käy lenkillä ja kahaveilla.


  • Kato netistä: www.ruovesi.fi. Siellä kyllä selitetään mikä on lähteen tämän hetkinen tilanne ja mitä sille tehdään.

  • Lähteen raivaus tuo vain hetkellisen avun, kohta se on taas samassa kunnossa. Lähdettää tutkineiden vastaus oli selvä, ympäristöstä ja lähdeveden mukana tulevat ravinteet rehevöittävät lähdettä. Lähteen eliöstö reagoi ympäristön tapahtumiin, meidän mielestä ikävällä tavalla, luonto taas toimii omien lakiensa mukaan. Ongelmaan ei ole helppoa ratkaisua.
   Lähteet muuten ovat eläviä ja muuttuvia kuten luonto yleensäkin. Niitä kuivuu ja syntyy uusia. Lapsuutemme kirkas lähde on menneisyyttä, oma vikamme jos sen nykyisyys ei miellytä.

   • Harvinaisen tyhmä kirjoitus.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7294
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   258
   5414
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   76
   3876
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   1579
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   54
   1122